(1) 

bu mobilya showroomunu bilen var mı?

kent sakini #1584012 
merhaba, aradığımız bir koltuk modeli vardı. milyon takipçili bir influencer story atmış aradığımız koltuğu. ancak hangi mağaza olduğunu söylememiş.

bilen çıkar mı? istanbul anadolu yakasında olduğunu tahmin ediyoruz.

influencer arkadaşa mesaj attı eşim ancak milyon takipçisi var, cevap vermeyecektir.

foto:

imgur.com
(3) 

bir muhasebe sorusu, şirkete araç alımı

kent sakini #1583400 
merhabalar, bir muhasebe sorum var. diyelim ki bir limited şirketimiz var ve bu şirketin hesabında 1 milyon TL para duruyor. ben bir akrabamın 750bin tl 2. el fiyatı olan aracını 1 milyon liraya bu şirketin kullanımı için satın alsam. şirketteki parayı sıfırladım varsayalım. (buraya kadar yasal sınırlarda gidiyoruz sanırım)

aradan 7-8 ay geçtikten sonra bu şirket aracından memnun olmadığımız için gerçek piyasa değeri olan 750bin tl'den satışını gerçekleştirdim diyelim. bu senaryoda bir gariplik, yasadışı bir durum var mıdır?

amaç aslında özetle şu; şirkette yatan bir para var, bunu çıkarmak istiyoruz. hazır çıkarırken de biraz zarar ediverelim.
(1) 

istanbul avrupa yakası mezeci

kent sakini #1580242 
selamlar, avrupa yakasında (şişli, beyoğlu, beşiktaş vs.) merkezi taraflarda iyi mezeci arıyorum. lezzet 1. koşul ama fiyatı da çok uçuk olmasa tercih sebebim olur.

müdavimi olacağım mezeciniz var mı? gerçi rakıyı yarın içeceğiz, bayramda açık olur mu acaba...
(3) 

sürekli kesilen vodafone hattı normal mi?

kent sakini #1579851 
merhabalar, çok uzun yıllardır vodafone hat sahibiyim. telefonum iphone 14 ve standart sim kart yuvasında, standart bir vodafone sim kartı takılı. istanbulun göbeğinde oturuyorum. eşim, dostlarım vs. herkes de istanbulda merkez semtlerde olmasına rağmen telefonla iletişim kuramaz hale geldim.

aslında bu hat kopması, telefon çekmemesi olayı en az 3-4 yıldır hissettiğim bir durumdu ancak son aylarda eşimle telefonla konuşamaz hale geldik. (eşim de vodafone)

vodafone'a başvurduğumda söyledikleri şey, telefonunuzu temizleyin, sim kart yuvanızı temizleyin tarzı dandik önerileri geçmiyor.

ben ne yaşıyorum bilen var mı? bunun vodafone kullanan herkeste yaşanan bir şey olduğunu söyleyen arkadaşlarım var. kimisi teknik bir arıza vardır diyor ama telefonum yeni bir model.

ne yapayım, ne edeyim ben? var mı böyle bir şey yaşayan?
(2) 

şirket hesabından para işletme hakkında

kent sakini #1579595 
merhabalar,

merak ettiğim bir şey var. atıyorum bir limited şirket sahibiyim. bu şirket bir işten 1 milyon lira gelir elde ediyor ve bir süre bu parayı faiz/borsa vs. bir şekilde değerlendiriyoruz diyelim. gelir vergisi hesabı kesilen fatura üzerindeki 1 milyon tl üzerinden mi hesaplanır yoksa banka hesabındaki faiz/borsa/döviz vs. her türlü kazancın toplamına da gelir vergisi hesabı yapılır mı?

eğer gelir vergisine giriyorsa, bu şirket hesabında para tutmamak daha mantıklı değil mi? ben çekerim tüm parayı, şahsi hesaplarımda yatırımlarımı yaparım? eminim bu iş böyle basit değildir ama bilal gibi sordum, bilal'e anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim.
(6) 

isviçre vize (eu vatandaşı eş ile)

kent sakini #1574550 
merhabalar,

biraz karışık bir sorum var. isviçrede 1 haftalık tatil için vize alınacak. eşlerden birisi yunanistandan avrupa birliği pasaportuna sahip, diğeri türk pasaportlu.

bu durumda en kolay vize nasıl, ne yöntemle alınabilir? eş vizesi vs. gibi bir imkan var mıdır?
(10) 

kediler ne kadar saldırganlaşabilir?

kent sakini #1572784 
merhabalar, sokakta sahipsiz bulduğumuz kedilere baktığımız bir barınağımız var, yaklaşık 20 kedi var bu açık barınakta. etrafı tamamen korumalı tellerle çevrili, dışarıdan bir hayvanın girmesi pek mümkün değil. tüm kediler düzenli olarak besleniyorlar ve veteriner kontrolündeler.

yolda ölüme terkedilmiş bir yavrumuz vardı, tedavilerini yapıp bu barınağa getirmiştik, diğer yavrularla da oynamaya başlamıştı 1 ay içinde. şu an tahmini 6 aylıktı. dün barınağın köşesinde bir yerde paramparça halde bulduk. çok detaya girmeyeceğim ama vahşice öldürüldüğü çok belli, bazı uzuvları dahi kopmuş durumda.

merak ettiğim şey şu, kediler bu kadar vahşileşebilir mi? uzuv koparacak kadar güçlüler mi? eğer dışarıdan başka bir vahşi hayvan girdiyse bunu bilmek ve önlem almak istiyoruz. eğer kediler böyle vahşileşebiliyorsa barınaktaki diğer yavru kedilerle alakalı nasıl önlem alabiliriz? sizce bu olay neden gerçekleşmiştir.
(11) 

kredi kartı asgari borç tutarını ödemek

kent sakini #1572471 
merhaba, yıllardır kredi kartlarımın ay sonu tüm borcunu kapatma alışkanlığım vardır. hesap kesilince girer, ne kadar borç varsa tamamını öderim.

son zamanlarda ekonomik durumlardan ötürü ekstreler de dikkatimi çekecek seviyelerde gelmeye başladı, ilk defa bu asgari borç tutarında ödeme zımbırtısını merak ettim.

mesela şu an 125bin tl borcum var, 50bin tl asgari ödeme görünüyor. bu asgari ödemeyi yapıp gelecek aya devrediyorum kalan borcu, bunun bana negatif yansıması nedir? faiz, kredi notu vs. bu gibi yönlerden bir zarara uğruyor muyum?

ulan bu konuda nasıl bilgin olmaz diyeceğiniz kadar basit bir soru muhtemelen ama yardımcı olursanız sevinirim. saygılar.
(4) 

bu jantlar orjinal mi?

kent sakini #1571892 
aracıma kışlık lastik taktıracağım, hazır bu işe girmişken yeni set jant takımı da almak istedim keyfi olarak. aşağıdaki jantlar çok ucuz değil mi? orjinal mi bunlar yoksa çakma mı anlayamadım? eğer çakma ise tehlike teşkil eder mi? bu ilandaki gibi bir çok jant var, geneli için soruyorum.

www.sahibinden.com
(3) 

statü mil biriktirme

kent sakini #1571777 
selamlar, kısaca sorum şu; yılda 3-4 defa yurtdışı, 10-15 defa yurtiçi uçak seyahati yapan birisiyim. her zaman thy ile uçmasam da bir m&s classic kart sahibiyim. geçen gün bir arkadaşımın misafiri olarak istanbul havalimanı cip lounge'a girdim ve müthiş bir kalabalık vardı.

buraya girmek için business uçmak veya m&s elite kart sahibi olmak gerekiyormuş. kendi birikmiş statü millerime ilk defa bir bakayım dedim, 11.000 mil yazıyor, 29.000 mil daha lazım diyor.

bu kadar statü mili kazanmak için ortalama ne kadar uçmak gerekiyor senede? veya bu kartı almanın başka bir yöntemi mi var?

cip lounge'daki kalabalığı görünce açıkçası bu karta erişimin daha kolay olacağını düşünmüştüm, pek öyle bir manzarayla da karşılaşmayınca şaşırdım doğrusu.
(7) 

ingiltereye kesilen faturanın geçerliliği hk.

kent sakini #1569122 
Merhabalar, yurtdışına iş yapan, fatura muhasebe işlerinden anlayanlara biraz dolambaçlı bir sorum olacak.

ingiltere merkezli bir firmaya türkiye'deki bir işlerini takip etmem karşılığında danışmanlık hizmeti veriyorum. bu ingiliz firma benden fatura istiyor, internetten bulduğum bir "invoice" altlığına fatura bilgilerimi girip kendilerine yolluyorum her ödemeden önce. bugüne kadar 1 defa ödeme yapıldı tarafıma, 2. ödeme ise sırada. para kişisel hesabıma yatıyor. benim şahıs şirketim var.

ancak türkiye'de henüz bir fatura kesmedim. yani yurtdışından bana gelen bu rakamların türkiye'de bir karşılığı yok. normalde iş bitiminde bir danışmanlık faturası kesecektim ancak bir arkadaşım bana bu yaptığımın "naylon fatura" anlamına geldiğini. eğer ingiltere'ye yolladığım bu invoice'lar takip edilirse türkiye'de ciddi cezalar alabileceğimi söyledi.

görüşünüz nedir? ingiltereye yolladığım invoice dokümanlarının türkiye'de bir karşılığı veya ülkeler arası bir mali takip durumu söz konusu mu?
(4) 

kiralık toplantı odası

kent sakini #1546351 
merhaba, özel bir misafire yapılacak sunum için istanbul'da yarım günlüğüne kullanmak üzere 5-10 kişilik toplantı odası arıyoruz. Kolektif house, soho house tarzı yerlerle görüştüm ancak çok afaki fiyatlar söylüyorlar.

hem özel misafiri de ağırlayabileceğimiz nitelikte ve imkanlara sahip hem de daha ulaşılabilir fiyatlara toplantı odası kiralayabileceğim nereler var? teşekkürler.
(4) 

italya teknoloji alışverişi

kent sakini #1539077 
merhaba, gelecek hafta italya floransa'da olacağım. işlemci, ekran kartı gibi bazı ürünler satın almak istiyorum, öncesinde internetten de fiyatlarını görsem iyi olur. amazon.it üzerinden kontrol ettim ama bu şehirde teknoloji alışverişi raconu nedir? hangi sitelere/markalara bakmam gerekir.

teşekkürler.
(2) 

kartvizit ve diğer matbaa işleri için

kent sakini #1520155 
merhabalar, firmam için yüksek kalite ve hassasiyette işini iyi yapan yeni bir matbaa arıyorum. daha önce bidolubaski.com ve benzeri 1-2 online site denedim ancak kaliteleri çok düşük oluyor bu sitelerin. hem kesim, hem kağıt, hem renk kalitesi anlamında oldukça düşük niteliğe sahipler ve özensizler.

ben bu bahsettiğim websiteleri gibi kolay erişilebilir ama işini de nitelikli yapan ve kaliteli hizmet veren bir matbaa arıyorum. fiyatı muadillerine göre biraz daha yüksek olabilir, sorun değil.

önerilerinizi bekliyorum.
(1) 

antalya side transfer

kent sakini #1516805 
selamlar, haftasonu antalya havalimanından side'ye transfer ayarlamam gerekiyor bir arkadaşıma. google'da bir sürü seçenek çıktı evet ama daha önceden 2-3 defa kötü deneyim yaşadım antalyada transfer konusunda.

o sebeple size danışmak isterim, fiyat performans anlamında en iyi transfer yöntemi nedir? taksi, uber tarzı minibus, toplu shuttle vs. ?

vip minibüs fiyatları çok uçuk değilse o da değerlendirilebilir. fiyat bilgisi yazabilirseniz çok sevinirim.
(1) 

garip baş ağrısı

kent sakini #1515188 
selamlar, dün akşamdan beri başımda garip bir ağrı var. sürekli bir ağrı değil, bunu yazarken de başımda hiç ağrı yok ancak belli aralıklarla kafamın üst sol orta taraflarına doğru anlık ağrı girip hemen kayboluyor. 1-10dk aralıklarla diyebilirim. uyudum uyandım, hala devam ediyor. rahatsız edici şiddette bir ağrı değil ancak 2-3 saniye vurup kayboluyor.

var mı böyle bir şey yaşayan? internette araştırdım bulamadım. tarif etmesi de zor bir durum. ciddiye alıp doktora gitmeli miyim?

kktc ve tc çift pasaportlu erkek birey var mı?

kent sakini #1495612 
başlık biraz tuhaf oldu, kusura bakmayın. TC ve KKTC çift pasaportu olan, askerlik yükümlülüğü olan yazarları arıyorum. Özellikle askerliğini bedelli yapmış veya KKTC'de askerlik yapacak olan birileri varsa kendilerine danışmak istediğim bir şey var. O sebeple erkek birey lazım...

Muhtemelen bu kriterlere uygun eksiduyuruya bakan tek bir kişi bile çıkmaz ama deneyelim şansımızı.
1

mobil görünümden çık