İstanbul Anadolu yakası halı yıkamacı tavsiye

hrvl #1585222 
Tercihen, pendik kartal tuzla civarlarında ama bütün Anadolu yakası önerilerine açığım. Biraz titiz birinin halıları için yıkamacı tavsiyesi rica ediyorum. İnstagram sayfası falan varsa, ordan yıkama videolarını falan görebilsek süper olur.
(4) 

Kurban bağışı hk

hrvl #1582786 
Herkese merhaba. Vekaleten kurban bağışı yapmayı düşünüyoruz. Daha önce iki kez Lösev’e bağışlamıştık, kanserli çocuklara ve ailelerine gitmesi hoşumuza gitmişti. Sürekli de aynı yere bağışlamasak mı diye bir düşündük. Kızılay’ın deprem zamanındaki olaylarından sonra bırakın kurbanı, evimize sodasını bile almıyoruz. Başka güvenilir olduğunu düşündüğünüz/bildiğiniz, Lösev’e alternatif kurumlar var mı? Önemli olan niyet tabi ki ama gönlümüz de rahat olsun istiyoruz.

Kredi hayat sigortası iptali

hrvl #1581849 
Merhaba herkese. Vatan bilgisayardan kredi kullanarak telefon almak istiyorum. Ama eski telefonu da takasa vereceğim için kredide hayat sigortası yapıyorlarmış. Bunun yasal olmadığı ve iptal edilebildiğine dair birkaç şey okudum internette. Daha önce benzer şekilde Vatan’dan telefon alıp Fibabanka hayat sigortasını iptal eden var mı? Cimer’e mi tüketici hakem heyetine mi yazmak lazım daha etkili sonuç için?
(8) 

Topuk dikenine ne iyi gelir?

hrvl #1580057 
Annemin başıma geldi, doktora gitti, kullandığı ilaçlar fayda etmemiş. Alternatif bir yöntem var mıdır bildiğiniz?

Otoshops Kartal nasıl bilirsiniz?

hrvl #1549906 
Merhaba. İkinci el bir araç almayı düşünüyoruz. Ne olduğunu bilmediğimiz galericiler yerine otoshops gibi kurumsal bir yerden alalım dedik. Olumlu olumsuz tecrübeleniz var mıdır firma ile ilgili?

Ayrıca aracı ekspertiz için dışarı göndermiyorlarmış, mobil eksperlerin gelip kendi ofislerinde ekspertiz yapmalarına müsaade ediyorlarmış. Bildiğiniz güvenilir mobil ekspertiz firması var mıdır?
(4) 

2.el araba alırken

hrvl #1549013 
Sarı site dışında nerelere bakıyorsunuz? Vavacars, dod, otokoç, arabam.com, otoplus falan baktım. Onun dışında fiziki olarak galeriler dışında gezebileceğimiz pazar vs. yok dimi artık? İstanbul anadolu yakası.
(2) 

Abd Ps5 getirtmek?

hrvl #1546081 
Bir arkadaşım Amerika’ya gidecek. Gitmişken ps5 mi sipariş versem dedim. Abd fiyatları hakkında bilginiz var mı (2 adet kol da istiyorum)? Getirme süreci sıkıntılı mı? Bir ara stok falan yokmuş hala öyle midir acaba?
(1) 

Bostancı gösteri merkezi oturma planı

hrvl #1545710 
Merhabalar
İlk defa gideceğim burada konsere. Bilet fiyatlarına bakıyorum sahneye en yakın olan A ve K blokları fiyatı en uygun olanlar. Kaçırdığım bir şey mi var? Önceden gidenlerden nerede oturursak daha iyi olur bilgisi alsam süper olacak :)

Edit: biletinial.com güvenilir midir?
(2) 

Devlette kaç gün arayla covid testi?

hrvl #1538123 
Bir haftadır karantinadaydım. Bugün bitti. Her ne kadar bulaştırıcılığı kalmıyor deseler de negatif test sonucunu görmeden ailemle görüşmek, bir araya gelmek istemiyorum. Yarın test yaptırdım diyelim ve yine pozitif çıktım, en erken kaç gün sonra tekrar test yaptırabilirim. Bir tanıdığım birkaç gün arayla teste gittiğinde, siz yeni test yaptırmışsınız diyip yapmamışlardı. Bu süre kısıtını net bilen var mıdır?
(4) 

Smootihe blender ile neler yapabilirim?

hrvl #1535537 
İndirim görünce dayanamayanlar derneği başkanı olarak, vestel mix go smoothie blenderı indirimde görünce durur muyum yapıştırdım siparişi.
Şaka bir yana yorumlarda hep çocuklara ara öğün falan için kullandıklarını yazmışlardı, biraz da geleceğe yatırım olsun diye aldım malum her gün her şeye zam geliyor.
Kendimiz için neler yapabiliriz? Güzel tariflerniz var mıdır? Öncelikle söyleyeyim kefirdir yulaftır öyle sağlıklı şeylerle çok aram yok, aram yok derken hiç denemedim yani. Sütlü şekerli milkshake, frappe tarzı içecekler, soğuk kahveler falan hazırlayabilir miyim? Ya da meyveli sütler falan. Bu saydığım aromalara yakın tüm tariflere açığım. Teşekkürler.
(5) 

Kapadokya kaç gün idealdir?

hrvl #1535335 
Merhabalar.
Ekim 25 gibi kapadokyaya gitmeyi düşünüyoruz. Kendi aracımızla İstanbuldan gideceğiz. Giderken dönerken şurayı da görün, uğrayın diyeceğiniz yerler var mıdır? Kaç gün konaklamak gerekir, nereleri gezmeliyiz, yemek, aktivite, konaklama için tavsiyeleriniz varsa ve paylaşırsanız mutlu olurum. Bir de mevsim olarak sizce uygun mu o tarihler?
(4) 

Astra j kasa silkelenme ve servis esp hatası

hrvl #1535126 
Merhaba. Araç 2012 j kasa benzinli astra. 103.000’de bakımı yeni yapıldı yağı değişti. Bakım sonrası şehir içi kullanıldı. Bugün uzun yola çıktık, otobanda araç silkelenmeye başladı. Servis esp diye uyarı çıktı ve yağ lambası yanıp sönmeye başladı. Esp ışığı da yandı göstergede. Fikri olan var mı? Geri de dönemiyoruz ne yapacağımızı bilemedik.
(3) 

İstanbul-balıkesir

hrvl #1534896 
Haftasonu için edremit taraflarına gideceğiz. Kendi aracımızla ilk defa o tarafa gidiyoruz. Pendik-yalova feribot veya osmangazi köprüsü yapacağız ama, köprü ücreti 185 TL onda sıkıntı yok, sonrasında otobandan sağlam gidiyormuş. Ama net bir ücret bulamadım. Yakın zamanda giden, otobandan şurdan çıkarsan şu kadar ödersin diyebilecek kimse var mıdır?
(3) 

İstanbula yakın kaçmalık yer

hrvl #1534330 
Son sorum olmasını umarak, İstanbul’a yakın, haftasonu cumartesi erkenden gidip pazar gece döneceğimiz, denizi sakin, malak gibi yatıp güneşleneceğimiz bir yer arıyoruz. Balıkesir ören akçay taraflarını düşündük ama daha yakın ve denizi sakin olan bir yer varsa tavsiyelere açığız.
(4) 

Eylül 15 sonrası nerelerde denize girilir?

hrvl #1534035 
Bu sene deniz tatili yapamadık. Haftasonu istanbula yakın yerlere kaçsak dedik ama hem kalabalığı hem de şile falan çok dalgalı sevmiyorum. Uygun kalacak yer ayarlayıp bir tatil beldesine gitmek istiyoruz ama eylül sonuna doğru anca. Antalya elendi malesef, başka nerelerde denize girebiliriz o tarihlerde?
(6) 

Moda’da sakin mekan

hrvl #1532533 
Selamlar duyurucular. Kadıköy’ün kalabalığından çok hoşlanmıyorum ama hep aynı yerlere gitmekten de sıkıldım. Kadıköy’e gidesim var. Moda’da sakin sakin çayımızı içeceğimizi içebileceğimiz, deniz kenarı, çok kazık olmayan önerebileceğiniz cafeler var mıdır?
(2) 

Fethiye dsi misafirhanesi

hrvl #1532448 
Daha önce Artvin misafirhanesinde kaldık bir kez, fiyatlar uygun, odalar temiz, hizmet çok güzeldi. Memnun kalmıştık.
Şimdi fethiyeye gitmek istiyoruz, denize sıfır çok güzel bir lokasyondaymış misafirhane.
Remote çalışıyoruz, gün içinde çalışır akşam denize gideriz haftasonunu da değerlendiririz diye düşündük.
Burada konaklayan arkadaşlar, plaja falan yakın mı? Akşam 6’da bilgisayarımızı kapatıp hemen gidebilir miyiz denize? Bir de telefonları asla açmıyorlar nasıl ulaşabilirim fikriniz var mı?
(7) 

Bu belirtiler nedir lütfen acil cevap

hrvl #1528024 
Kardeşim, 26 yaşında erkek. Dün dışarda el ayak titremesi baygınlık hissi gibi bir şey olmuş. Açlıktandır demiş tatlı almış yemiş, tansiyon olabilir diye de ayran içmiş hastaneye gitmiş hemen. Ekg çekilmiş, kan tahlili vs. Hiçbir sorun yok, serum takmışlar kendine gelsin diye eve gelmiş. Dün geceden beri nefes daralması, ateş, terleme gibi belirtileri var. Uykuya dalamıyor, tam uyuyacakken nefes darlığı oluyormuş. Bu aralar biraz uykusuz da kalmış, yorgunluğuna yorduk ama. Psikolojik mi bilmiyoruz kalbim karıncalanıyor gibi dedi. Acile güvenmedik öğlen kardiyolojiye de gitti. Yine ekg çekilmiş şikayetleri dinlenmiş. Ekg gayet iyi demiş doktor. Yarın kan ver demiş. Devlet hastanesi burası, ilerleyen günlere de efor ve holter için gün vermiş. Gündüz çok kötü değildi, şimdi gece oldu uyku zamanı geldi yine başa döndük. Yatıyor bunalıyor kalkıyor, nefes alamıyorum diyor, kalbim karıncalanıyor diyor. Kafasında kuruyor çok yorgunum uyuyamayacağım nolacak diye, ölcek gibi oluyorum ölcek miyim diyor. İki gündür gittim diyor doktora gitmeye de yanaşmıyor. Allah aşkına panik atak mıdır nedir anlamadım. Kalp krizinden korkuyorum, ama öyle olsa ekg de çıkardı dimi, bir doktor anlamasa diğer anlardı heralde. Nolur akıl verin.
(1) 

Koltuk yükseltme

hrvl #1525896 
Selamlar. Robot süpürgeliler kervanına katıldık biz de. Ama süpürgemiz koltuğun altına girmiyor malesef. 1-2 cm yükseltmemiz lazım. Keçe oturdukça ezilir dedik. İnternete baktım biraz görsel olarak hiç hoş olmayan aparatlar var. Komple koltuk ayaklarını da değiştirmek istemiyoruz. Var mıdır aynı durumu yaşayıp bir çözüm önerisi olan?
(1) 

Yaz için gezilecek yer tavsiyesi

hrvl #1519081 
Selam duyurucular. Yaz için İstanbul’dan kalkıp Karadeniz’e gitme niyetimiz var. Kendi çapımızda bir Karadeniz turu yapacağız. Dönüşte de Kapadokya’ya gitmek istiyorum ben. Rota olarak uygun mu değil mi kısmını çok düşünmeyelim, kendi aracımızla gideceğiz bu arada benzin o zamana kadar 50 TL olmazsa tabi :)
Kapadokya’ya kadar gitmişken, çok uzak değil şuraya da gidin görün diyeceğiniz bir yer, bir tavsiyeniz olur mu? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(8) 

Benzinci sorusu, pompa attıktan sonra ne yapıyorlar?

hrvl #1517688 
Selam duyurucular, dün akşam benzin almak için istasyona girdik. Fullemesini istedik. 508,… TL’de pompa attı. Eşim ödemeye gitmişti ben arabadaydım. Sonra benzinci preset yazan bir tuşa bastı. Altta ufak yazıyla tutarı gördüm, her basışında 508, 509, 510 öyle gitti tutar. 520’ye kadar getirdi. Tekrar pompaya mı bastı naptıysa orda, 520 TL’ye tamamladı bizim benzini.
Bunun amacı nedir?
Babam hep şey derdi, benzin alırken pompa attıktan sonra daha bastırmayın, hava basıyorlar diye.
Tutarı tamamladı desem, 508’den 510’a tamamlanır en fazla (ki buna da gerek yok tutar niye düz olsun çoğu insan kartla ödüyor zaten, ya da para mı bozamıyorlar nedir yani?). 520’ye kadar getirmesinin sebebi ne olabilir?
Belki bilmediğim bir şey vardır diye direkt benzinciye sormak istemedim. Ama öğrenmek de istiyorum, en azından tekrar başıma gelirse ve bir çakallık varsa bileyim diye.
Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
(7) 

Akşam yemeğini kaçta yiyorsunuz? Sonrasında neler atıştırıyorsunuz?

hrvl #1514748 
Ben artık kendimden sıkıldım. Sürekli karnım aç, yıldım.

Akşam yemeğini 7 gibi yiyoruz. Sağlam ekmek yerim, pilav veya makarna da mutlaka olur akşam yemeklerimizde. Ama yemekten sonra çay demleme alışkanlığımız yok mesela. Meyve yemek de yok, markette özenip alıyorum bazen, çürütüp çöpe atıyoruz günah. Anca yaparsak cips kola yapıyoruz.

Ama ben doymuyorum. Yemeği 7’de yedik mesela, 9 gibi midem kazınmaya başlıyor. Ama baharatlı bir şeyler istiyor canım. Kendimi getirde yemeksepetinde trendyol yemekte çiğköftelere, lahmacunlara, tantunilere bakarken buluyorum. Ama her Allah’ın günü böyle bu. Misal dün 7.30 gibi yemek yemiştik. Ben saat 10’da üç çeyrek tantuni siparişi verdim. Bir dönem insülin direnci sorunum vardı. O zaman da hunharca acıkıyordum. Uzun süre ilaç kullandım, değerlerim normale döndü ve bıraktık tedaviyi. 1 sene falan olmuştur en son kontrole gideli, sorun yoktu o zaman da. Hem insülin direnci olsa tatlı matlı istemez miyim? Ben acı baharatlı şeyler istiyorum hep. Hiçbir şey yapamazsam kalkıp tost yapıyorum. Anormallik bende mi? Siz de akşam yemeklerinden sonra acıkıyor musunuz?

Bu arada yaş 29 cinsiyet kadın.

Günlük yemek rutinim de şu:
Sabah 9 kalkış 9.30 gibi bir kase mısır gevreği
12.30 gibi kahvaltı, peynir zeytin dışında mutlaka bir şey olacak, yumurtadır, menemendir, patates kızartmasıdır
6.30-7.00 gibi akşam yemeği
Sonra da Allah ne verdiyse açlık krizi işte
(2) 

Aracı en kısa zamanda servise götürün uyarısı astra j kasa

hrvl #1514125 
Bugün arabayı çalıştırır çalıştırmaz karşımıza bu uyarı çıktı. Nedir nedendir bilir misiniz?
2012 1.4 Turbo benzinli otomatik hb
(2) 

2.5 yaşında kız yeğen eğlendirmek için nereye götürülür?

hrvl #1513848 
Elimizde bir adet pandemi bebesi var. Hayatında hiç avm yüzü görmedi kendisi, pandemiden dolayı sokmadı annesi babası. Ama çocuk dünyadan bi haber büyüdü. Park salıncak falan bile yeni yeni başladı. İstiyorum ki böyle oyun alanı gibi lunapark gibi bir yerlere götürüp eğlendireyim. Atlı karıncaya falan binsin.
Anadolu yakası tercihen üsküdar ataşehir kadıköy çevresinde nerelere götürebiliriz? Bu haftasonumu ona ayırmak istiyorum. O yaş grubunun ilgisini çekecek hoşuna gidecek tavsiyelerinize açığım. Bizim aklımızda sadece huppaluppa var metropol avm deymiş. Orayı da bilen varsa tavsiye alabilirim hangi alan ilgisini çeker acaba.
(4) 

Vakko çalışan/indirim

hrvl #1513567 
Vakko’da çalışan arkadaşımız var mı? Bu zalımlar indirime falan giriyor mu? Bir çanta beğendim, hayatımda ilk defa alacağım bu kadar pahalı bir çanta ama ben alırım sonra indirime girerse yıkılırım. Ne zamanlar indirime giriyor kesin bilgisi olan var mıdır?
(1) 

Pendik Nebras Yemek Market giden oldu mu?

hrvl #1513428 
Geçen gün instagramda denk geldim. Gramajla kahvaltı yapabiliyormuşsunuz. İster 100 gr sucuk al ister 100 gr peynir, istersen de 100 gr börek. Fiyat sabitmiş. 400 gr 30 TL idi yanlış değilsem. Çok enteresan geldi, bu fiyatlara bakılınca uygun gibi hem de mantıklı. Sadece istediğini al ye.
Ama kesin paylaşılmayan bir şey vardır, gidince kazıklanırız diye tırsıyorum. Var mı giden? Yorum yapabilecek, iyidir/kötüdür, şu kadar ödedim, hizmeti güzeldi/kötüydü vs. diyebilecek. Her yoruma açığım.
(8) 

2.5 yaş kabızlık sorunu

hrvl #1512885 
2.5 yaşındaki kız yeğenimin kabızlık problemi var. Yediklerine dikkat etme, doktor tavsiyesi ile ilaç kullanma,, saf zeytinyağı içirme, günde iki kere leğende sıcak suya oturtma gibi türlü türlü şey denedik. Ama yine de çocuk rahatça tuvaletini yapamıyor. Ve sürekli böyle, 4-5 günde bir hatta bazen daha geç yapıyor tuvaletini. Doktora gittiiğimizde hep ilaç verdi, ama ilaç işe yaramazsa operasyon gerekebilir gibi bir şey söylemiş sanırım bir kez. Abim ve yengem de operasyondan korktukları için doktora yanaşmıyorlar ama çocuk işkence çekiyor resmen. Çok fazla ıkınması da zararlıdır bence.

Herhangi bir önerisi olan, aynı sorunu yaşadık şu iyi geldi diyen var mı? İlaç önerisi de alabilirim doktora danışmadan kullanmayız zaten.
(11) 

Yağmurlu havada nasıl araba kullanıyorsunuz?

hrvl #1509895 
Sevgili sürücü arkadaşlarım,
Birkaç aydır İstanbul trafiğinde araba kullanma çabasındayım. Fena da gitmiyor gibiyim. Ancak yağmur yağdığında hele de hava karanlıksa şu yan aynaları nasıl kullanıyorsunuz?
Ön cam arka cam silecek var da, yan camlar (şöför camı ve yanındaki yolcu camı) damla damla su hep. E yan aynalar da aynı şekilde. Ben bir halt göremiyorum. Şerit değiştireceğim, hiçbir şey anlamıyorum serbest mi geçeyim mi napayım? Siz nasıl görüyorsunuz kurban olayım?
Yağmur kaydırıcılar varmış, kullanan, işe yaradığını gören ve marka tavsiyesi verebilecek varsa alırım. Ama 40-50 km üstünde hızda kaydıranlardan değil. Sıkışık trafikte de olsa tadından yenmez.
Bir de karanlıkta araba kullanırken karşıdan gelen arabanın farları sizi de kör ediyor mu? E-5’ten bahsetmiyorum da normal bir cadde de gidiş-gelişli yolda. Doktora gittim, 0.25-0.50 miyop olduğumu söyledi. Bu yüzden mi ben çok rahatsız oluyorum? Yoksa acemiliğin verdiği ekstra rahatsızlık mı?
(2) 

Biontech sonrası diş tedavisi

hrvl #1509759 
Selamlar,
Cumartesi günü 4. Doz aşımı oldum biontech. Bugün 20’lik yarı gömülü dişim çekilecek.
Dün aklıma geldi bir sorun teşkil eder mi acaba diye. Aşı yeni olduğu için.
Kliniği aradım, danışmadaki görevli yok yaa sorun olmaz falan dedi ama emin olamadım. 25-30 km yol gideceğim, doktor çekemeyiz derse boş dönmek üzücü olur. Doktoru da özel olarak cep telefonundan rahatsız etmek istemedim bu soru için.
Var mı aşıdan birkaç gün sonra böyle bir işlem yaptıran? Ya da doktor/diş hekimi olup yorum yapabilecek bir arkadaşımız.
Şimdiden teşekkürler.
(5) 

2.5 yaşında çocuğu telefon bağımlılığından kurtarmak

hrvl #1509605 
Selam duyurucular. Yeğenim kız, 2.5 yaşında. Her ne kadar telefon vermeyeceğiz desek de mümkün olmadı. Özellikle pandemi döneminde, yüzyüze görüşemediğimizden sürekli görüntülü konuştuk, yemek yemek istemedi telefonla kandırdık vs. derken youtube bağımlısı oldu diyebiliriz.
Ama şu son bir aylık süreçte ekstra bir düşkünlüğü oldu. Annesinin babasının telefonunu eline alıp benim telefonum diyor. Sürekli telefon istiyor, youtubedan niloya veya çeşitli çocuk videoları izliyor. Vermeyince ağlıyor, saldırıyor gibi.
Bir şey alalım dikkatini ona versin, ilgisini çeksin istiyoruz ama ne alsak bilemedik.
Lego için biraz küçük sanki. Kitap vs ilgisini çekmiyor.
Var mı aynı durumda olan, ya da etrafında aynı yaşlarda bir tanıdığı olup şu oyuncak çok ilgisini çekti, hem gelişimine de yardımcı oluyor şeklinde verebileceğiniz bir tavsiye?
(3) 

Temaslı karantinası hakkında

hrvl #1509332 
Selam duyurucular. Bu filyasyon, karantina takipleri, temaslı konuları eskisi kadar sıkı değil sanırım.
Annem bu sabah pozitif çıktı. Kardeşim de aynı evde yaşıyor. Onun testi negatif. 2 doz biontech aşısı olmuş, 2. dozu temmuzda. Hatırlatma denilen 3. aşısını henüz olmamış. Bu durumda temaslı olarak kardeşimin de karantinaya girmesi gerekmiyor mu? Bizim mi arayıp bildirmemiz lazım sağlık bakanlığına? Kimse sormayacak mı biz aramazsak?

3 gün önce bir açıklama yapılmış sanırım. Orada aşısızlar veya hatırlatma dozunun üzerinden 3 ay geçmiş kişiler 7 gün karantinaya alınır yazıyor. Kesin, net bilen bir aydınlatsa ne güzel olur.
(3) 

Hamilelik ve diş ağrısı

hrvl #1508010 
Selam duyurucular
Bir iki aydır gebelik planlıyoruz, reglim biteli bir hafta kadar oldu. Bu süreden sonra birkaç denememiz de oldu. Tuttu mu tutmadı mı bilmiyoruz tabii. Şimdi 20’lik dişimde ağrı başladı hafiften. Çekilmesi gereken bir dişti zaten ama üzerine düşmedim ben salak gibi. Şimdi dişçiye gitsem antibiyotik verecek muhtemelen. Ya da iltihap yoksa direkt çekecek uyuşturucu vs. ile. Ya ben hamileysem? Gebelikte diş tedavisi yapılamıyor diye biliyorum. Tekrar regl olana kadar ilaç içmemem, dişçiye gitmemem mi lazım şimdi? Gebelik planlanan dönemde insanlar ne yapıyorlar? Deneyimli arkadaşlardan yorum rica etsem ne güzel olur.
(4) 

Kurutma makinesi

hrvl #1506921 
Banyomda çamaşır makinesi üzerine kurutma makinesi koyma imkanım yok, dolap yaptırdık oraya. Banyo içinde başka uygun alan da yok. Kurutma makinesi hakkında çok bir fikrim yok, giderle falan bir bağlantısı var mı? Sonuçta sıkılmış çamaşırı atıyorsun, yıkama sıkma olmuyor. Atıyorum boş bir odaya da koyabilir miyim ben bunu? Şu toz olayı özellikle çok cezbediyor beni, hele ki ilerisi için çocuk açısından çok önemli. Kullanan arkadaşlardan bir yorum rica etsem? Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Anadolu yakası masaj önerisi

hrvl #1506102 
Merhaba duyuru severler.
Eşim de ben de masa başı çalışıyoruz. Pandemi nedeniyle de 2 yıla yakın süredir evdeyiz. Ergonomi falan hak getire. Kucağımızda laptop koltuğa uzanıp iki büklüm çalışıyoruz. Sırt, bel ve boyun ağrılarımız çoğaldı. Doğum günü yaklaşıyor eşimin, ihtiyacı olan hiçbir şey aklıma gelmedi. Masaj alayım ikimize birden diyorum. Aynı odada masaj yaptırabileceğimiz, anadolu yakasında, gidip memnun kaldığınız, pandemi döneminde hijyen açısından endişe etmeyeceğimiz bir yer tavsiye edebilir misiniz? Bir de fırsat sitelerinden masaj aldınız mı hiç, istediğimiz gün kullanabiliyor muyuz? Ya da fırsat diye kalite düşük oluyor mu? Tecrübeli arkadaşlardan bilgi alsam süper olur.
(2) 

Kasko/sompo japan

hrvl #1502241 
Merhabalar
Sompo japan’dan kasko yaptıran sorun yaşayan veya memnun kalan, bilgi alabileceğim kimse var mıdır?
İlk aracımız, biraz araştırdık fiyat aldık en avantajlısı sompo japan. Sigortaladım.com üzerinden fiyat aldık, 132 TL farkla ihtiyari mali mesuliyeti 1.000.000 TL’ye çıkarıyorlarmış. İyi gibi geldi bize ama ekstra dikkat etmemiz gereken neler var fikirlerinize talibim.
(5) 

Özel sağlık sigortası folik asit

hrvl #1501363 
Doktorumuz Q-folin diye bir folik asit yazdı. Tamamlayıcı acıbadem sigortam var. Karşılar mı bunu, eczaneye sordum bilemediler. Erkek günde 2 kadın günde 1 kullanacak, ayda 3 kutu ilaç gidecek. 400 civarı bir şey tutuyor, karşılasa süper olurdu. Var mıdır özel sigorta ile geçmişte folik asit almış olan?
(4) 

Bluetooth olmayan araca ne alalım?

hrvl #1501060 
2012 Opel Astra J kasa araç, bluetooth yok araçta. Media markta baktık dün, baseus’un bir cihazı vardı çakmaklığa takılıyormuş. Ama radyo frekansı üzerinden mi bağlanıyor nasıl oluyor anlamadım çok. Aux üzerinden veya çakmaklıktan, hem bluetooth ile müzik dinlemek hem de telefonla konuşabilmek için nasıl bir cihaz almamız gerekir?
(5) 

İspark borcu

hrvl #1500907 
Selam duyurucular. Dün alacağımız aracı ekspertize soktuk. Ceza vs de sorguladılar. Arabada ispark borcu çıktı 100 küsür tl. Ekspertizdeki adam o sizinle ilgili bir konu değil, satıcının borcu dedi. Biz de fiyattan düşmedik. O şekilde satışı aldık. Şimdi ben plakadan sorgulayınca bizim plakada borç var hala. Bu ispark cezaları ruhsat sahibine mi yoksa plakaya mı yazılıyor? Bize mi kaldı yani bu borç şimdi?
(7) 

Zorunlu sigorta kasko sorusu

hrvl #1500898 
Merhaba. Dün ikinci el bir araç aldık. İlk aracımız bu yüzden acemiyiz. Şimdi kasko ve trafik sigortası yaptıracağız. İnternetten fiyat teklifi alıyoruz. En düşüğü ve yükseği arasında ciddi fiyat farkı var. Dikkat etmemiz gereken noktalar nelerdir? Tavsiye edeceğiniz firma var mı?
(2) 

Opel astra j kasa otomatik

hrvl #1500270 
Son araba sorum olmasını temenni ederek başlıyorum.
Kullanıcıları varsa yorumlarını rica edebilir miyim? 2015 model 1.4 turbo enjoy active paket. Artısı eksisi, gönül rahatlığıyla al veya kesinlikle alma diyen varsa yorumlarınızı rica edeceğim.
Karar aşamasındayız, kullanıcı yorumları çok faydalı olacak. Şimdiden teşekkürler.
(1) 

Ekspertiz sorusu

hrvl #1500229 
İstanbul beylikdüzü civarında bildiğiniz sağlam, raporuna güvenebileceğimiz bir ekspertizci var mıdır? Araç bakmaya gideceğiz ama nereye baktırılır bilemedik.
(2) 

Anne için max. 3000 TL telefon önerisi

hrvl #1499842 
Rica etsem? Yıllardır 5S kullanıyor, iphone alışkın ama iphone fiyatları malum. En uygunu SE, 5800 TL olmuş. Bu nedenle androide yönelmek zorundayız. Var mıdır tavsiyeniz?
(4) 

Citroen C4’leri nasıl bilirsiniz?

hrvl #1499750 
Sevgili duyuru sakinleri, yeni bir araba sorusu ile karşınızdayım.
2012 model benzinli/dizel farketmez otomatik vites C4’ler hakkında ne düşünürsünüz? Şu an için aynı modellerde Opel Astra ile C4 arasında kaldık. C4 bir tık daha uygun fiyatlı. Ama etrafımızda hiç kullanan yok. Görüşlerinize talibim, artık sarı sitede gezmekten yıldım. Alalım şu arabayı, siz de kurtulun ben de kurtulayım.
(3) 

170.000-180.000 civarına dizel otomatik araç mı

hrvl #1497902 
Yoksa daha uygun fiyata benzinli otomatik araç almak mı mantıklı sizce? Ben hep dizel baktım, korka korka binmeyeyim, yakıtı üzmesin diye. Ama yılda 20.000 km yapmayacaksanız dizel mantıklı değil diyor herkes. Muhtemelen yapamayız o kadar km, eşim de ben de haftaiçi çalışıyoruz zaten.
Şimdi ben dizel otomatik auris bakıyordum, 175.000 civarıydı fiyatlar. Km de düşük tabi. Ama bugün düşündüm de aynı ayarlarda 150.000’e herhangi bir benzinli otomatik araç alsam, aradaki 25.000’i de yakıta versem daha mantıklı değil mi? Çekeceğim kredi miktarı da düşer.

Var mıdır fikir vermek isteyen, şunu al şunu alma diyebilecek. Aklımdaki araçlar hatchback hepsi,
Opel astra
Ford focus
Toyota auris
Peugeot 308
Seat leon.
(1) 

El bileği çatlağı

hrvl #1497710 
Arkadaşlar, illa ki daha önce kendisi yaşayan veya yakınından şahit olan çıkar ümidiyle buraya yazıyorum.
Annemin el bileği 1 ay önce çatladı, yere düşerken eliyle kendini durdurmaya çalıştı, olay bu şekilde oldu. Bize başta çatlak dendi, alçıya alındı ve 15 gün kalacağı söylendi. 15 gün sonra gittiğimizde bir 15 gün daha durması gerektiği söylendi. Bu arada e nabızda radius alt uç kırığı olarak geçiyor teşhis. Toplamda 1 ay sonra gittiğimizde ise 15-20 gün daha duracak dendi. Eski alçı alınıp yenisi yapıldı.
Ancak bu süreçte biz birkaç kez hastaneye giderek alçıyı kestirmek durumunda kaldık. Yeni alçı için de birkaç gün olmasına rağmen kestirdik.
Şu an annemin eli ciddi derecede şiş ve uyuşukluk olduğunu söylüyor. Rengi de bence değişmiş gibi. Bu arada tüm bu işlemler üsküdar devlet hastanesinde yapıldı. Şimdi oraya acile gitsek bizim acilde ortopedi doktorumuz yok, Numuneye veya göztepeye gidin deniyor. O hastanelere gidince hemen alçı nerde yapıldı, neden buraya geldiniz, başkasının yaptığı alçıya biz müdahale edemeyiz diyorlar. Şimdi haftasonu özelde de ortopedi doktoru bulmak çok zor.
Yaşayan varsa diye soruyorum, el parmaklarında ciddi şişlik, uyuşma vs. normal mi? Ben alçıyı yapan doktora da çok güvenemiyorum, ama başka doktorlar da ilgilenmiyor. Napalım kolundaki alçıyı kendimiz kırıp da mı gidelim yeni bir doktorun müdahil olabilmesi için? Gerçekten özeli ayrı devleti ayrı sıkıntı. Kime güveneceğimizi şaşırdım.
Yorum yapabilecek kimse olursa röntgenlerini de atabilirim.
(4) 

İstanbul Anadolu yakası ortopedi doktoru tavsiyesi

hrvl #1497446 
Merhaba, İstanbul anadolu yakasında, tercihen devlet hastanesinde, derdimizi anlayacak, bizi insan yerine koyacak bir doktor tavsiyeniz olur mu? Annemin kolunda çatlak var, yani ilk gittiğimizde bize söylenen çatlak olduğuydu, şimdi kırık deniyor. Kırık mı çatlak mı dediğimizde “ikisi de aynı şey” gibi bir cevap aldık doktordan. Açıkçası doktora çok güvenmiyorum, başka bir doktor daha görsün istiyorum.
(4) 

Ekim sonu Kapadokya

hrvl #1495823 
Merhaba ahali. Ekim sonu 2. Evlilik yıldönümümüz. Kapadokyayı merak ediyoruz ikimiz de gitmedik daha önce. Ama hiç bilmem mevsimini falan. Tarih olarak uygun mudur o zamanlar? Soğuk mu olur çok? Bir de nasıl gitmek mantıklı? İstanbuldan gideceğiz. Uçakla mı gitmeli, kendi aracımız yok babalardan emanet araba alıp mı gitmeli? Çünkü orada gezmek için araba lazımsa ve kiralamak gerekirse fazla tuzlu olabilir. Araba şart mıdır gezmek için? Arabayla gidersek nerelere uğranabilir, güzergah tavsiyesi de alabilirim. Son olarak bildiğiniz, gittiğiniz, memnun kaldığınız otel tavsiyesi var mıdır çok uçuk olmayan? Uzun ve teferruatlı oldu biraz, okuyan cevaplayan herkese teşekkürler.
(7) 

Sağlık ocağına gitsem antibiyotik yazarlar mı?

hrvl #1495008 
20’lik dişim ağrımaya başladı, hafiften de şişti. Daha önce de olmuştu augmentin kullanıp iltihabı geçirmiştik. Bu şekilde çekemez dişçiye gitsem, yine augmentin lazım. Ama dişçi bana biraz uzak, çalışıyorum da izin almam lazım. Dün akşam iş çıkışı gidecektim, ekstrem bir durum olmuş erken kapatmışlar, gidemedim. 5 dk aile hekimime gitsem durumu anlatsam yazar mı sizce?
(4) 

Covid aşı ve gebelik

hrvl #1493497 
Selamlar,
29 yaşında dişi bireyim. Temmuz ayı gibi çocuk planlamaya başlayacaktık, ancak aşı durumlarından dolayı ertelemek zorunda kaldık. Eşim çift doz biontech, ben de alerjik durumumdan dolayı çift doz sinovac yaptırdım. Aşılardan 3 hafta sonra planlayacaktık yine ama bu sinovac olanlara 3. doz muhabbeti çıkınca kafamız karıştı tekrar. Ben 3. dozu da beklemek istedim. Fakat yeni öğrendik ki 50 yaş altına 3. doz gibi bir durum henüz yokmuş. Bekleyelim desek, neyi beklediğimiz belli değil, belki de hiç gelmeyecek 50 yaş altına. Beklemesek, tam hamile kaldığım anda gelirse üzülürüm, çünkü her gün bir şey değişiyor, doz aralığıdır aşı hakkıdır vs. Ve biraz da korkuyorum, 3. doz muhabbeti çıktıysa demek ki bu aşı korumuyor, bir şeyler eksik ki insanlar 3. dozlarını biontech yaptırıyor.

Siz olsanız ne yapardınız? Doktorum sadece aşıdan ne kadar sonra planlama yapabileceğimizi vs söylüyor. 3. dozu bekleyelim mi gibi bir soru sormadım hiç, bu sorunun muhatabı bir kadın doğum uzmanı değil gibi geldi. Buraya da sadece fikir almak amaçlı yazıyorum. Duyuru sonradan silinecek.
Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(8) 

Soğuk kahve için şurup

hrvl #1492852 
Merhabalar,
Evde soğuk kahve yapmayı seviyorum. Ama o kahvenin acı tadını alacak bir şey arıyorum, hazır soğuk kahveler gibi olsun istiyorum. Karamelli ve vanilyalı şurup gözüme çarptı trendyolda. Hangisi daha iyi olur soğuk kahve için deneyen var mıdır?
Soğuk süt, şeker, nescafe hepsini bir kavanozda çalkalayarak köpürtüyorum. İçine buz koyuyorum. Yaptığım tarif bu. Buna hangi şurup gider sizce :) Ürünler de aşağıda.

ty.gl
ty.gl
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık