(7) 

Turkcell Superbox Sınırsız İnternet

Gı #1582722 
Yıllarımı her türlü internet altyapısının binbir seçeneğin olduğu şehrin ortasında geçirdikten sonra, altyapı bulunmayan bir yerde yaşamaya başladım, uydu interneti ya da Turkcell'in superboxı arasında bir seçim yapmak gerekiyordu, uydunun hava şartlarına göre çok verimsiz olabileceğini öğrenince Superbox tercih ettik, tam taşınma gerçekleşmeden kotalı internet kullandık ve gayet iyi çalışıyordu, çok pahalı olmasını falan hazmettikten sonra mayıs ayından itibaren sınırsıza geçeriz diye düşünmekteydik ki sınırsız paketlerde internet hızının düştüğünü öğrendik. Bizim için hem hız hem kota önemli, Türk Telekom da kısa zamanda altyapı sağlayacak gibi gözükmüyor, yine de kendileri ile görüşme halindeyiz ve gerekli şartlar sağlanırsa Superonline'ın yüksek cayma bedellerini ödemeye de hazırız.

Ezcümle Superbox hem kotalı hem sınırsızı kullanıp kıyaslayabilecek biri var mıdır? Özellikle bu şekilde soruyorum çünkü kotasından bağımsız superboxtan verim alamamış çok kişi var gördüğüm kadarıyla, bizim kotalı paketlerde hız ile ilgili bir sorunumuz yok ama günde 40 gb tüketmiş oluyoruz ki bu da hiç anlayamadığım bir durum, geçen gece ek paket satın aldık, hiç kullanım yapmadan uyuduk, sabah kalktığımızda 10 gb harcanmıştı.

Kimileri telefonda hotspot kullanabilecekken Superbox kullamayı hiç anlayamamışlar ama telefon interneti hem hız hem kota olarak yetersiz kalıyor. O nedenle lütfen hotspot önermeyin:)
(3) 

Bankalarda Eski Tip Kimlikle Hesap Açılabiliyor mu?

Gı #1554015 
Internette arama yapınca aralık 2022'ye ait '2023 yılından itibaren eski kimlikle işlem yapılamayacak' haberleri çıkıyor.

Konu hakkında net bilgisi olan var mı?
(4) 

Veraset İlamı Aslı

Gı #1553029 
Elimde Kadıköy 1. Sulh Mahkemesi'nden 98 yılında alınmış bir mirasçılık belgesinin fotokopisi var, mirasçılara tapu intikali yapılabilmesi için belgenin aslının gerektiğini öğrendim. Mahkemeden belgenin aslını talep edebileceğimi söylediler, bu noktada iki sorum var.

Kadıköy 1. sulh mahkemesi Kartal'da mı ve belgenin aslını alabilmek için nelere ihtiyacım var, anladığım kadarıyla yeniden dava vs açmak gerekmeyecek, sadece kimlikle gitmek yeterli mi ve mirasçılardan biri bu işlemi tek başına yapabilir mi?

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
(2) 

Türkiye'de Yaşanılası Yerler

Gı #1547061 
İstanbul'da yaşadığımız ev yakın zamanda kentsel dönüşüme giriyor, barınma problemi yaşayan bir sürü insana dahil olmak üzereyiz anlayacağınız, İstanbul'da kiralar aşırı arttı malumunuz (yaşadığım çevrede oturulabilecek evler 25 bin tlden başlıyor!), sadece burada değil Türkiye'nin her yanında artmış gibi, yine de buraya nispeten daha makul bazı yerlerde.

Bu yaşıma kadar en fazla 1-2 aylık seyahatlar dışında İstanbul dışında hiç yaşamadım ve çok uzun senelerdir daha sakin bir hayatı hayal ediyorum, şehir insanıyım, bazı şeylerden hiç vazgeçemem gibi geliyor ama bir yandan da hiç bir kültürel aktivite bana dağ, taş, bayır, orman, güzel manzaralar kadar zevk vermiyor son yıllarda.

Evden çalışmanın avantajıyla yeni ev arayışında kendimizi İstanbul ile sınırlı tutmamaya karar verdik, bir terslik olmazsa 2 yıl içinde yine İstanbul'a dönmüş olacağız, bu geçici süre için Ege Kıyıları'ndan, Karadeniz'e, İstanbul Adalar'dan Kars'a akla gelebilecek her türlü yerde ev bakmaya başladım. Önceliklerim, kimsenin kimseye karışmadığı, muhafazakar olmayan, deniz, göl vs yakını olabilir, doğası güzel, çevresinde gezilebilecek yerler olan, havaalanına ya da İstanbul'a yakın olsa fena olmaz, yaz kış yaşam zorluğu çekilmeyecek, kiraların da uçmadığı bir yer olması.

Bu bilgiler ışığında önerebileceğiniz yerler var mıdır?
(3) 

Bisikletim calindi:(

Gı #1540361 
Calinan seylerin bulunabilecegine dair umudum yoktu (bugune kadar bilgisayar, bisiklet hatta 50cclik scooter caldirmisligim var) ama karakolda polisler biraz umut verici konustular. Bisikleti calinip da sonradan bulabilen var mi aranızda?

Bir de kilit yerinde duruyordu, saglam da bir kilit, zorlanma izi yok, apartmanin onunde kilitli duruyordu, normalde aksamlari eve cikariyorduk, cok arada bir gec saatte eve aldigimiz oluyordu, bugun de gece 11 gibi eve cikaracakken yerinde olmadigini gorduk.

Moralim cok bozuldu:(

Sürücü Belgesi Eksik Sınıf

Gı #1540301 
Geçen hafta sürücü belgesi yenileme için başvuruda bulunmuştum, bugün yeni ehliyetim adresime ulaştı, a2 ehliyetim olmasına rağmen sadece B sınıfı araçları kullanabiliyor gözüküyorum, e devletten kontrol ettim orada da a2 sınıfı gözükmüyor.

Benzer bir durumu yaşayan var mı? Kolayca düzeltilebiliyor mu?
(3) 

Adalar, Elektrikli Bisiklet

Gı #1521657 
Adalar’a elektrikli bisiklet kabul edilmediğine dair bir şeyler duydum, bilgisi olan var mıdır? Çok saçma bir durum değil mi?
(3) 

Bein Connect Kumanda

Gı #1517774 
Digiturk'te film ve dizilerin olduğu bölümden canlı tv yayınına hangi tuşla geçiliyor acaba? Kumandayı tanımıyorum, bir yakınım gece yanlışlıkla kapatmış tvyi ve şu an canlı tv moduna geçemiyormuş, kutusunda Digiturk kapalı gözüküyormuş (saati gösterdiğini söylüyor) en son bir dizi seçip seyretmiş, tv ve kumanda karşımda olmadığı için doğru aktaramıyor olabilirim durumu, bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Ben çıkış ve back tuşlarını önerdim ama onlara basınca değişen bi şey olmadığını söyledi.
(5) 

Aşı Randevusunu Kaçırma

Gı #1507603 
Kardeşimin yarın akşam için 3. doz aşı randevusu var ama yetişememe ihtimali var, eğer kaçırırsa ve öncesinde iptal edip yeni randevu almazsa ne oluyor bilen var mı? Hakkı ileri tarihler için devam ediyor mu? Yetişebilme ihtimali olduğundan şimdiden iptal etmek istemiyor.
(2) 

Biontech Randevu

Gı #1485503 
Kadıköy ilçesinde ilk doz için randevu alabilen var mı bugünlerde?
(7) 

İstanbul Film Festivali'nde Salonda Film İzlediniz mi / İzleyecek misiniz?

Gı #1484388 
Kendi adıma uzun süre insanlarla kapalı bir alanda oturmak konusunda rahat değilim, maske ile film seyretme fikri de hiç cazip gelmiyor.

Yıllardır hiç kaçırmadan takip ettiğim bir festival, böyle uzak kalmak da çok garip geliyor bir yandan.

Çevrimiçi gösterimlerle de çok ilgilenmedim, o havayı solumadıktan sonra bir süre bekler, filmler dijital platformlara geldiğinde izlerim diye düşünüyorum, bir an önce seyretmek isteyecek kadar heyecanla beklediğim bir film de olmadığı için böyle düşünüyorum sanırım.

Sizde durum nedir?
(4) 

Bağkur Odemesi

Gı #1450240 
Mart, nisan ve mayıs aylarında ertelenen Bağkur ödemelerini ayrı ayrı görüntüleyebilen var mı? SGK uygulamasında 3 ayın toplam borcu gözüküyor, son ödeme tarihi yaklaşan, mart ayına ait ödemem gereken borcu ayrıca görüp ödeyebilme imkanı yok, elle istediğim tutarı girebiliyorum, bu şekilde ödemede problem oluşur mu?
(24) 

Bana Bir Film Önerebilir misiniz?

Gı #1442277 
Öyle bir film arıyorum ki, kafamı dağıtsın ama çok da hafif, sabun köpüğü gibi olmasın. Sıcak bir hikayesi olsun, hemen içine çeksin beni.

Bağımsız , küçük filmleri severim, görsel efekt, görüntü yönetimi vs ikinci plandadır benim için, küçük insanların küçük hikayeleri ilgimi çeker. İstanbulluyum ve pandemiye kadar tüm sinema festivallerini takip ediyordum.

Son yıllarda İran sineması hoşuma gitmeye başladı, hikaye odaklı olduğu için genelde filmler.

Animasyon pek sevmem ama bu yılın başında seyrettiğim Bedenimi Kaybettim'e bayılmıştım mesela.

Kabakçığın Hayatı yine çok sevdiğim filmlerden.

Milos Forman favori yönetmenlerimden biridir.

90lı yıllar amerikan bağımsız sineması örneklerini çok severim. Mesela şu anda hafızamı sildirip Before Sunrise'ı ilk defa izlemeyi çok isterdim, hafıza sildirmek demişken Eternal Sunshine of The Spotless Mind da çok sevdiğim bir filmdir.

Bu bilgiler ışığında bana önerebileceğiniz kıyıda köşede kalmış bir film var mı?
(2) 

Kadıköy'de yollar kapalı mı?

Gı #1378118 
Akşamki maç dolayısıya yollar kapalı mı bilen var mı? Öyle bir bilgi bulamadım ama maç günü Kadıköy'e araçla bulaşmaya korkuyorum. 4 civarı o taraflarda bulunmam gerekiyor.
(1) 

Araç Satış & Trafik Cezası vs

Gı #1371395 
Adıma ait araca 2 yıl önce kesilmiş bir adet trafik cezası var, af çıkar dye düşünerek ödememiştim, 425 tllik ceza 918 tl olmuş. Bir de benim aracımı kullanan başkası adına kesilmiş bir ceza var, benim adıma değil, benim borçlarımda gözükmüyor ama plaka benim plakam sonuçta. Aracı satarken bu cezaların tamamını ödemem mi gerekir yoksa sadece benim adıma olanı mı?

Bir de e devletten araca ait ceza sorgulaması yaptığımda son 1 yıl içinde borç gözükmüyor, noterde son 1 yıl mı dikkate alınır, yoksa bu cezaları ödemeden satışın imkanı yok mudur?

Eskiden trafik cezası ile karşılaştığımda hemen ödeyip yüzde 25 indirimden faydalanırdım, sonra aflara falan güvenerek ödememeye başladım ama gecikme faizleri anormal boyutta, sanırım en mantıklısı hemen ödemek...
(3) 

Qr kodla para cekip yatirmada sorun yasiyor musunuz?

Gı #1365327 
Son zamanlarda garantide qr kodla islem yapamiyorum, kodu bir turlu okutamıyorum, gunesten yansima oldugu için herhalde diye dusundum ama bu sabah gunes yok yine yapamadim, siz sorun yasiyor musunuz?

Baska uygulamalarda qr kodda sorun yok, daha once garantide de yoktu, simdi telefonun kamerasinda mi yoksa garantide mi problem bilemedim, sizde durum nedir?
(6) 

Aralık ayında Belgrad

Gı #1363733 
Bilen var mı? Kafamda aralık ayında Sırbistan'a gidilmez, çok soğuk, gezilemez şeklinde bir yargı var ama tanımadığım kişilerin fikirleri sonucu oluşmuş bir yargı. Bugüne kadar aralık ayında Lviv'de (-9 derece), Paris'te ve Belçika'da(Şanslıydık hava iyiydi, biz Sacre Cour merdivenlerinde güneşlenirken İstanbul'da hayatı felç eden bir kar yağışı vardı), Ocak ayında Kars'ta bulundum (Çok soğuk bir zamanında denk gelmedim ama Çıldır Gölü donmuştu en basitinden).

Kısacası soğukla aram kötü değil hatta iyidir ama atıyorum rüzgar çok fazladır, dışarda durulamaz, yürümek mümkün olmaz, o zaman ben de daha sıcak havaları tercih ederim.

Bu bilgiler doğrultusunda aralık ayında Belgrad'a gitmemi önerir misiniz?
(2) 

Maxipuanlar Migros'ta Kullanilabiliyor mu?

Gı #1363036 
Maximum kartta biriken puanlar migrosta ya da baska herhangi bilindik bir markette geciyor mu, bilen var mi?
(5) 

Düzce, Hendek, Sakarya Taraflarında Güzel Bir Yer Ama Neresi?

Gı #1359474 
Yarin Bolu tarafindan İstanbul'a donecegiz, hazir buralara kadar gelmisken doğası güzel bir yerlere uğrayalım diyoruz, Acarlar Longozu, Poyrazlar Gölü, Doğançay Şelalesi seçenek olabilir diye düşündük, hangisini tercih edelim, ya da oralarda bildiğiniz başka yerler var mı tavsiye edebileceğiniz? Yedigöller, Sülüklügöl ve Maden Deresi'ni daha önce gördüğümüz icin tercih etmiyoruz. Normalde İstanbul'dan kalkip gelmeye üşendiğimiz ama hazır oralardayken yolu biraz uzatıp gidebileceğimiz bir nokta arayışındayız.
(2) 

Hatırla Sevgili'yi hatirlayan var mi?

Gı #1357878 
Dizide Defne, Işık, Deniz, Harun bir cay bahcesinde takilirlardi, Yasar'la da orada tanismisti Işık, mekanın dizideki adi neydi hatirlayan var mi?
(4) 

Ankaralılar Bir Bakabilirler mi?

Gı #1337256 
İş için Ankarada'yiz, gelmişken kaydadeğer bir şeyler yapalım diyoruz. Öncelikle bu akşam operada Frida var, elbette bilet yok ama gidip kapıda şansımızı denesek bir ya da iki bilet şansa bulabilir miyiz?

Kızılay, Kavaklıdere civarındaydız, buralarda en son 20 yıl önce vakit geçirmiştim, haliyle hatırladığımdan çok farkli, Ankara benim için sakinliği temsil ederdi ama İstanbul'da bile kalabalıktan bu kadar kafamın şiştiğini hatırlamıyorum, yarın boş olacağız, nerelerde vakit geçirmemizi tavsiye edersiniz? Mesela nerede düzgün bir yemek yenir? İstanbul'dan orneklemek gerekirse, İstiklal Caddesi değil de Cihangir, Pera gibi olan yerler neresidir, ya da mesela Ortaköy keşmekeşi yerine Yenikoy'un Sarıyer'in nezihligini, sakinliğini nerede bulabilirim?
(2) 

Kadıköy Sabiha Gökçen Havaalanı

Gı #1281108 
Sıradan bir pazartesi sabahı Kadıköy’den 6.45de kalkan Havabus ile Sabiha Gökçen ne kadar sürer fikri olan var mı?
(6) 

Türkiye'de 1 Gece Kalmalık Güzel Yer

Gı #1262232 
Pegasus'un yurtiçi %50 indirimli uçuş kampanyası ile güzel bir yere gidip, 1 gece 2 gün kaçamak yapalım diyoruz, nereleri önerirsiniz?

Not: İstanbul'dan gidilecek.
(2) 

Süper Kanlı Mavi Ay

Gı #1258468 
İstanbul'da Kadıköy Bostancı arasında en iyi nerede izlenebilir? 18.34'te olacağı söyleniyor, o saatte ay yeterince yükselmiyor bildiğim kadarıyla, binaların ardında kalmayacağı yer neresi olabilir?
(5) 

Ankara'yı Bilenlere Bir Soru

Gı #1252910 
Ankara Garı yakınlarında, yürüme mesafesinde Carrefour, Migros ya da bunlara benzer, alkol de satılan bir market var mıdır?
(3) 

Kars'ta Otel

Gı #1248841 
Kars'ta daha önce kız/erkek arkadaşıyla aynı odada kalan birileri var mı acaba? Internet'teki yorumlara baktığımda kaldığını söyleyen de var, evlilik cüzdanı istendiği için kalamadığını söyleyen de. Aradığım bir kaç otel, evlilik cüzdanı şartı olduğunu söyledi telefonda.

Sizin bildiğiniz evli olma şartı olmadan kadın-erkek aynı odayı alabileceğimiz bir otel var mı acaba?

Bu konu haricinde de kalacak yer ilgili tavsiyeleriniz varsa duymak isterim.
(4) 

İdo Bursa Terminali'nden Gölyazı'ya Ulaşım

Gı #1244852 
Toplu taşıma ile nasıl sağlanır?
(3) 

Artvin Ve Çevresi

Gı #1229897 
Önümüzdeki hafta kısa bir süreliğine Artvin'de olacağız, kısa süre içinde çevredeki güzel yerleri mümkün olduğunca görmek istiyoruz, aracımız yok, araç kiralama imkanımız da yok. Ulaşım nasıl sağlanır , örneğin Şavşat ve Borçka Karagöl'e araçsız nasıl gidilir bilen var mıdır? Günübirlik turlara katılmak bir çözüm olabilir, birden çok yere giden bildiğiniz günübirlik tur var mıdır?

Bunların dışında görmeden/yapmadan dönme diyeceğiniz şeyler varsa duymak isterim. Not: Zaman kalırsa Batum'a geçmeyi de düşünüyoruz.

Cevap vereceklere şimdiden teşekkürler.
(10) 

Üç Renk Üçlemesi'ni İzlemişlere Bir Soru

Gı #1212346 
Seans saatleri uymadığı için üçünü ard arda seyredemiyorum, ya sırasını karıştırmam gerekiyor, ya da Mavi'yi tamamen atlamam. Bu filmler arasında nasıl bir bağlantı var acaba, sırasız seyretmek filmlerin anlaşılmasında sorun yaratır mı?

Yumurta, Süt, Bal için bu soru sorulsa, sıralı seyredilirse ne ala ama diğer türlü de çok sorun değil, hepsini izledikten sonra yine oturur taşlar yerine derdim mesela.

Bir de pek çok kişi garipseyecek ama Juliette Binoche beni ölesiye sıkıyor, Mavi'yi hiç seyretmesem çok şey kaybeder miyim?
(2) 

İzmirliler'e Bir Soru

Gı #1210448 
Karaca Sineması'nda aynı film 12de salon3de, 13.30da salon 2de,hangisi tercih edilmeli? Saat olarak sormuyorum, hangi salon daha iyidir?
(5) 

Eğlenceli Yol Şarkıları

Gı #1195916 
Yarın sabah uzun yola çıkacağız, biraz sıkıcı bir yol, sürekli otoban, tatlı, neşeli müzikler, eşlik edilebilecek şarkılar peşindeyiz yolu eğlenceli kılmak için. Önerileriniz varsa alırım.

Pek fazla ipucu vermediğimin farkındayım müzik zevkim hakkında, amacım değişik şarkılara ulaşmak, oyun havası dışında tüm önerilere açığım:)
(9) 

Çalınan Macbook

Gı #1065447 
Erkek arkadaşımın Macbook'u çalındı, Mac'imi Bul açıktı, bilgisayar Internet'e bağlandığında yerini görebileceğiz, bilgisayar kilitlenecek ve kullanılamaz durumda olacak. Fakat benim merak ettiğim bu bilgisayar kullanıcı kilidi de varken Internet'e nasıl bağlanacak? Apple'dakilerin söylediğine kilitlenme komutu verildiği için bu bilgisayarın kullanılması hiç bir şekilde mümkün değil, formatlanması için de Internet'e bağlanması gerekiyor.

Bu konuda bilgili olanlar durumu bir aptala anlatır gibi anlatabilir mi? Tam olarak süreç nasıl işiyor, tamam Internet'e bağlandığında yerini göreceğiz ve kilitlenecek falan da bilgisayar Internet'e nasıl bağlanabilecek ve gerçekten Internet'e bağlanmadan formatlanmasının bir yolu yok mu?
(2) 

Barselona'yı Bilenlere Bir Soru

Gı #1010112 
Aralık ayında 5 günlüğüne Barcelona'ya gideceğiz, kalacak yer ayarlamaya çalışıyorum, beğendiğim evler El Raval ve El Gotic bölgesinde, sanki Gotic bölgesi daha iyi gibi bir izlenimim var ne kadar farklı bu bölgeler, evi daha çok seversem Raval da tercih edilebilir mi bölge olarak?

Kalacak yer için hatta sadece kalma için değil genel olarak Barselona için spesifik önerileriniz olursa alırım:)
(6) 

Hangi Yunan Adası?

Gı #989063 
25 ekim tarihine kadar geçerli Yunanistan'dan alınma Shengen vizemiz ve kısıtlı bütçemiz var, 4-5 gün Thassos Adası'na gitmeyi düşünüyorduk yakın olması sebebiyle, malum ne kadar çok zaman geçirilirse o kadar bütçe arttırımı gerekiyor ama uygun tarihlerde havanın yağmurlu olduğunu gördük. Midilli, Santorini, Mikonos ve Kos daha önce gördüğümüz için gitmeyi tercih etmediğimiz adalar.

Bayramda gitmek istemiyoruz, bayram sonrası da deniz mevsimi geçmiş oluyor, çok bilinmedik aklımıza gelmeyen seçenekler olabilir mi? Mesela Meis ekim ayında nasıl olur bilen var mı?
(4) 

Light Ürünler Neden Zararlı?

Gı #970967 
Ya da daha zararlı mı light olmayanlarına göre? Ürünlerden kastım süt, yoğurt, peynir vs. Üstünde light etiketi olan bisküvileri ya da içecekleri kast etmiyorum.
(16) 

Sigara içen insanlara yaklaşımınız nasıldır?

Gı #951131 
Az önce kilolu insanlarla ilgili bir soru ve verilen cevapları okudum, genelde sağlıklarını umursamadıkları için şişmanları sevmediğini yazmış cevap verenler. Sigaranın sağlığa zararlı olduğunu kabul etmeyen kimse yoktur büyük ihtimalle ama ben hiç bi yerde sigara içen insanların sevilmediği ya da hor görüldüğü bir algıya rastlamadım.

Ben kendi adıma bir insanın sigara içtiğini görürsem üzülüyorum ve bir miktar soğuyorum o kişiden, keşke içmiyor olsaydı diye düşünüyorum ama sevmeme ve hor görme gibi bir durumum olmuyor, sizde durum nasıl?
(10) 

İzmirliler'e ya da İzmir ve Çevresini İyi Bilenlere Bir Soru

Gı #946792 
Az sonra İzmir'den Bodrum'a doğru yola çıkacağız, yoldan çok sapmadan (birazcık sapabiliriz) gidip görülecek, güzel doğası, motosiklet kullanması zevkli olacak yolu olan bildiğiniz yerler var mıdır? Orman, şelale, çiçek, böcek olabilir, hoş kasaba olabilir, şirin ve pek bilinmedik sahil kasabası olabilir.

Şirince'ye daha önce gitmiştik, gitmemiş olsaydık, aradığımıza çok yakın özellikleri var. Foça, Çeşme, Urla, Alaçatı vs gibi yerler de değil aradığımız. Mesela Tire nasıldır, yolu uzatmaya değer mi?
(1) 

İstanbul'dan Motosikletle 2-3 Saatte Gidilecek Yer

Gı #934400 
Sakin, güzel doğa ya da güzel manzaraya sahip bildiğiniz az bilinen yerler var mı? Mümkünse İzmit otoban ya da Tem Bahçeşehir taraflarının kalabalığını çekmeden ulaşılabilecek bir yer. Sanırım imkansız bir yerin arayışındayım ama Yalova taraflarındaki Dipsiz Göl ve Çifte Şelale'yi 2 sene öncesine kadar hiç bilmiyordum, belki başka yerler vardır bilmediğim umuduyla soruyorum. Hava güzelleşince sürtme kaşıntısı başladı da bende...
(9) 

Gözü Bozuk Olanlar Kolormatik Gözlük mü Yoksa Numaralı Güneş Gözlüğü mü?

Gı #934310 
Gözü bozuk olanlar, güneşte ne yapıyorsunuz? Ben lens ve normal güneş gözlüğü kullanıyorum normalde ama bu aralar sabah güneşinden müzdaribim, sabahın köründe lens takmak istemiyorum, hatta bazen gün içinde de lens takmak istemiyorum. Kolormatik gözlük mü alsam diye düşünüyorum ama rahat edebilir miyim bilemedim, kullanan var mıdır? Yoksa en iyisi numaralı güneş gözlüğü alıp iki gözlük taşımak mı?

Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
(1) 

Tahlil Sonuçlarımı Yorumlayabilir misiniz?

Gı #927299 
Son haftalarda ayağımda ve dizimde hissettiğim ağrılar nedeniyle ortopediye gittim, benden bazı kan değerleri istedi, sonuçlar normal aralıkta gözüküyor, bu testler ne için istenmiş olabilir, bana sanki Romatoid Artrit var mı diye bakılmış gbi geldi, sonuçlara bakarak olmadığını söyleyebilir miyiz?

CRP Serum <0,1 Referans Aralığı 0-0,5 mg/dL
ASO (Türbidimetrik) Serum 35 Referans Aralığı 0-200 IU/mL
Sedimantasyon Tam Kan 8 Referans Aralığı 0-20 mm/saat

Şimdiden teşekkür ederim cevap vereceklere.
(3) 

Yaşadığım Şey Normal mi, Yoksa Bir Uyku Sorunu mu?

Gı #921034 
Oldum olası erken yatar erken kalkarım, kafam en çok sabahları çalışır ama son zamanlarda akşam 9 gibi sızmaya başladım, bu kadarı artık bana bile fazla, bu kadar erken uyuyunca haliyle sabah çok erken kalkıyorum, son bir aydır falan 5e 20 kala uyanıyorum fiks olarak,

Bu sabah, gece de diyebiliriz artık 4'te uyandım. Bu kadar erken kalkınca haliyle gece de yani akşam erken uykum geliyor, bir kaç defa değiştirmeye çalıştım durumu ama bi iki güne yine erken uyuma erken kalkma moduna dönüyorum. Sabah 5e doğru uyanmaya alışmıştım ama 4 de fazla geldi, acaba ilkel bünyem saatlerin ileri alınmasına mı hazırlık yapıyor, önceden 21 mart civarı ileri alınırdı diye hatırlıyorum.

Saatlerin abukluğu dışında yaşadığım bir sorun yok, ekstra bir yorgunluk vs gibi. Bu durum bir çeşit uyku problemi midir, yoksa benim yeni dengem artık bu diyerek normal mi karşılamalıyım?
(6) 

Kulakların Tıkanması ve Sürekli Kulakta Basınç Hissi

Gı #919543 
Uzun zamandır kulaklarımda basınçla yaşıyorum, sürekli değil ama ara ara artıyor, sanki kulaklarımdan hava çıkmıyor gibi, bu durum kafamın bulanık olmasına ve hafif baş dönmesine de yol açıyor.

Bunun için KBB doktoruna gittim, kulaklarımda herhangi bir sorun gözükmedi, dişlerle ilgili olabileceği söylenmişti ama şu an dişlerimde de sorun yok, 20 yaş dişlerim de çekildi.

Kulağım tıkalı olduğunda Sudafed vb ilaçların hiç etkisi olmuyor, yani tıkanma grip/nezle türü bir rahatsızlık sebebiyle olmuyor.

Tansiyon değerlerim normal, yüksek olduğunda kulağımdaki basınç daha da artıyor, önceden yüksek seyreden tansiyon sebebiyle kulaklarımın sıkıntılı olduğunu düşünüyordum ama şimdi tansiyonum 100/75 civarında.

Adet öncesi dönemde basınç hissi ve tıkanma artıyor, yani hormonal sebeplerle arttığını düşünebiliriz ama adet öncesi olmayan zamanlarda da artabiliyor his.

Düzenli kullandığım bir ilaç yok, yani bir ilacın yan etkisi olduğunu da düşünmüyorum, bu aralar B ve D vitamini takviyesi alıyorum ama onları kullanmazken de vardı tıkanma şikayetim.

Kısacası ben bir sebebe bağlayamadım haliyle çözümün ne olacağını da bilmiyorum, buna benzer şikayetler yaşayan var mıdır, ya da çözüm önerisi olan? KBB dışında hangi branşa başvurmak gerekir bunun için?
(2) 

Kadıköy Tapu Müdürlüğü Kaçta Açılır?

Gı #916525 
Bilen var mıdır? 8.30 mudur, 9 mudur devlet dairelerinin açılış saati?
(3) 

Hibiskus Çayı Gibi Değişik Bitki Çayları

Gı #903913 
Bu soğuk havalarda sıcak içecekler içmek istiyorum ama çayı, kahveyi ve bilindik bitçi çaylarından pek çoğunu sevmiyorum. Yeşil çay, adaçayı, melisa falan filan hiç birinin tadı bana güzel gelmiyor, ıhlamur, kuşburnu yine en içilebilir bulduklarımdan.

Hibiskus çayını çok yakın zamanda öğrendim, tadı çok hoşuma gitti, bunun gibi az bilinen ama sevilecebileceğini düşündüğünüz bitki çayları var mı?
(11) 

Friends Basit Görülen Bir Dizi mi?

Gı #884764 
Aslında sorum Six Feet Under seyretmişlere ve belki de Amerika'da yaşayanlara, bir bölümde Lisa Nate'i Friends seyrederken görüp aşağılıyordu, boş şeylere takılan boş insan muamelesi yapıyordu. Merakım şu; Friends Amerika'da alt tabaka, basit görülen bir dizi mi, tamam çok iş yapmış çok hayranı var ama bu hayran kitlesi nasıl bir kitle? Türkiye'de de hangi dizilerin ne kadar çok izlendiğini biliyoruz, çoğu yüzüne bakılmayacak basitlikte.

Özellikle belirteyim ben kendim tam bir Friends hayranıyım, bi süre izlemesem arkadaşlarımı özlediğimden daha çok, ayrı ayrı özlerim Phoebe'yi, Chandler'ı, Ross'u, Rachel'ı, Monica'yı, Joey'yi.
(1) 

Turkcell Platinum Üyesi Olan Var mı?

Gı #868819 
Havaş için şifre gerekiyor da, şifre paylaşabilecek biri varsa memnun olurum.
(2) 

Schengen Vize Kalış Süresi

Gı #843214 
3 aylık schengen vizem var, kalış sürem 20 gün, 5 gününü kullanmış durumdayım, 5 gününü de kasım ayında kullanacağım, arada ne kadar süreceği belirsiz bir seyahatim olacak, kalış süremin 10 günü aşmamasını düşünüyorum ve umuyorum ama aşarsa ne yapmam gerekir, vize sürem dolmadan tekrar vizeye başvurabiliyor muyum, ya da başka nasıl bir yolu var bu işi düzgün yapmanın bilen var mıdır? Bir de diyelim kitabına göre hareket etmedim, vizemde belirtilen süreden uzun kaldım, ne gelebilir bu sebeple başıma, sonraki başvurularımda illa ki sorun yaratır mı?
(1) 

İstanbul'da Artık Otostop Çekilmiyor mu?

Gı #819828 
Eskiden Yıldız'da Ziverbey'de, üniversitelerin önlerinde hep otostop çekenler olurdu, son yıllarda hiç görmüyorum, ben mi rastlamıyorum yoksa artık bu kültür sona mı erdi?
(3) 

Takıldı da kafama takıldı

Gı #810566 
Burada bir duyuru vardı, ekonomik sıkıntı yaşayan bir kız, benim sigara hostesliği diye tabir edeceğim bir iş yapmak istiyordu ama sevgilisinden çekiniyordu, o işin adı neydi, bi şey girl diye hatırlıyorum, aramaya inanıp bi türlü bulamadım, hatırlayan, bilen var mı?
(8) 

Ocak ayında Barcelona

Gı #808727 
Belki görmüşsünüzdür Grupfoni'de çok uygun fiyatlı bir Barcelona turu var, ocak ya da şubat tarihli alınabiliyor, kışın Barcelona nasıldır, gitmek anlamlı olur mu? Kış seyahatlerini seviyorum, yağmur, çamur ve kasvet olmadığı sürece soğukla derdim yok, ne dersiniz, Barcelona'nın kışını görenler ,bilenler yardımcı olabilir mi?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık