Tarla vasfındaki araziye betonarme ya da çelik konstrüksiyon sera

yalnizanlasilmisadam #1591061 
Selamlar. Özellike sonbahar aylarında çatı matı uçuracak seviyede korkunç rüzgar alan bir lokasyonda topraksız tarım yapmak niyetindeyiz. Bu yüzden muşamba seralara pek güvenemiyoruz. İlk fırtınada paramparça olmasa bile daha sakin bir yerdeki seradan daha sık aralıklarla onarım/yenileme gerektireceği kesin. Tarımsal nitelikteki arazide yine tarımsal amaçla ama betonarme ya da çelik konstrüksiyon (muşambanın tutunduğu çelik iskeletten bahsetmiyorum. Çatı kısmında az miktarda cam bulunan, belki hiç bulunmayan fabrika gibi bir yapıdan bahsediyorum) şeklinde oluşturulmuş bir yapıya izin veriliyor mu?
(2) 

Açık/Uzaktan öğretim

yalnizanlasilmisadam #1562650 
Selam,

Meslek haline getirip getirmeyeceğimden emin olmamakla birlikte (yaşım 30'lara geldi) haddinden fazla olan boş vaktimi değerlendirmek üzere bilgisayar programcılığı eğitimi almak istiyorum. Udemy'den üzerinden sürdürdüğüm birtakım eğitimler mevcut ama akademik düzeyde de eğitim almaya karar verdim. İkinci üniversite yoluyla kaydolabileceğim üç seçenek mevcut:
Anadolu Üniversitesi
İstanbul Üniversitesi
Atatürk Üniversitesi

Müfredatlarına baktığım zaman en zayıfı Anadolu gibi görünüyor ama bunlardan herhangi birinden eğitim almış ya da eğitimi devam eden varsa fikir almak isterim. Ders anlatımı, derslerin kapsamı vs. hangisi daha nitelikli eğitim veriyor, bilen varsa yardım rica ediciğim
(2) 

miras dağılımı

yalnizanlasilmisadam #1534335 
Her ikisinin de ikinci evliliği olan ve her iki evliliklerinden de çocukları olan bir çiftten kalan bir ev var. Ev kocanın üstüne (idi). Miras dağılımı ne şekilde gerçekleşir?
(3) 

windows 11 - rainmeter

yalnizanlasilmisadam #1515440 
Uzun süre sonra masaüstünü biraz şenlendireyim diye rainmeter kurdum. Kendi sitesinden son sürümü indirdim. Dolayısıyla sürüm sorunu falan olduğunu sanmıyorum. Birkaç farklı skin denememe rağmen hiçbir hava durumu ve rss widget'ı çalışmıyor. Yani açılmıyor değiller ama veri sunmuyorlar. Windows 11'in bu tip veri alımını engelleyen bir özelliği falan mı var benim bilmediğim?
(4) 

Mantolama izni

yalnizanlasilmisadam #1447815 
2. kattaki daireye dışarıdan ısı izolasyonu yapılması için giriş ve 1. katlarda oturanlardan ya da o dairelerin sahiplerinden izin alınması gerekiyor mu? Henüz görüşmedim ama giriş kattaki komşu prensip olarak olarak mümkün olan her şeye hayır diyen biriymiş diyorlar. Anlatılanlardan anladığım kadarıyla birlikte bir şey yapmak zaten söz konusu değil (ki, önceliğim bu aslında. İskele miskele derken maliyeti biraz düşürür diye tahmin ediyorum. Faakat zerre umudum yok). Benim kendi daireme mantolama yaptırmam için de "dairemin önünde iskele istemem" falan diyecek muhtemelen. Kendi dairemin benim özel mülküm olmasından yola çıkarak uzlaşma aramaksızın böyle bir şeye kalkışabilir miyim?
(1) 

Ev yapımı şarap alkol ölçümü

yalnizanlasilmisadam #1442126 
Selamlar. Bahçedeki üzümlerden şarap yapmaya kaalkıştık. Üzümleri ezdiğim zaman hidrometreyle yaptığım ölçüm 1080'di (üzümün şeker oranı biraz düşüktü sanırım. 1080'i görene kadar şeker ekledim). Uzun bir yanlış anlama hikayesinin sonucunda değer 1000'e inene (şekerin tamamı tükenene) kadar birinci fermantasyonu sonlandırmadık. Terminoloji sorunu olabilir diye belirteyim: kapağı hava giriş çıkışını engellemeyecek şekilde emaneten kapatıp günde birkaç sefer karıştırdığımız süreçten bahsediyorum. Sanırım şekerin tamamı tükenmeden ikinci fermantasyona geçmek gerekiyormuş ki, içindeki şekerle birlikte fermantasyon bir süre daha devam etsin. Aklıma gelen yegane fikir, posayı ayırıp hava kilidiyle birlikte kapağı kapatacağımız ikinci fermantasyona geçerken içine 2 kilo kadar daha şeker eklemek oldu. Çıkan baloncuklardan anladığım kadarıyla işe de yaradı; fermantasyon epey hızlı şekilde devam ediyor. Fakat arada yine şeker eklediğim için finalde alkol oranının ne olacağını nasıl hesaplayacağımı bilemiyorum. Bir hesap kitap yöntemi var mı? Toplam hacim 23 litre bu arada.
(4) 

DIY metal forging

yalnizanlasilmisadam #1424526 
Youtube, Instructables gibi mecralarda ahşap işleriyle ilgili muazzam detaylı anlatımlar var. Örneğin nerede vida, nerede çivi, nerede tutkal daha doğru olur, hangi işlem hangi sıralamayla yapılıyor gibi detayları ya fonda şifahi olarak ya da altyazıyla anlatıyorlar. Hatta planları bile paylaşıyorlar (bazıları ücretli olarak). Metal plaka ya da atık metal parçalardan bıçak vs yapan bir tayfa var. Adamlar neyi nasıl yaptıklarına, hangi sırayla yaptıklarına, hangi materyalleri kullandıklarına dair hiçbir şey söylemiyor. Özellikle gizliyor gibi de değiller ama zahmet etmiyorlar sanırım. Instructables'ta kaynakla ilgili bir eğitim serisi buldum ama klasik anlamda demirciliğe dair hiçbir eiğitici ya da en azından aydınlatıcı materyal bulamadım. Bilen eden var mı?
(2) 

couched in the first person

yalnizanlasilmisadam #905147 
Gençler selam,

Başlıktaki ifade 'birinci kişi ağzından' anlamına mı geliyor? Hiçbir sözlükte bulamadım.
(1) 

hasarlı lg nexus 4 yedekleme

yalnizanlasilmisadam #780728 
merhaba,

kız arkadaşım lg nexus 4'ünü düşürmüş ve ekran hasar almış. servise göndermeden önce yedekleme yapmak istedik. yandaki tuştan tuş kilidini açabiliyoruz ama ekranın dokunmatik algısı yok. bu yüzden telefona herhangi bir müdahalede bulunamıyoruz. internetten okuduğum kadarıyla yedekleme için telefona kurulması gereken bir uygulama var ama bu mümkün değil bizim durumumuzda. bilgisayara bağladığımda klasörleri görebiliyorum ama rehbere buradan ulaşmak mümkün değil sanırım. ne yapılabilir?
1

mobil görünümden çık