(6) 

Ev sahibi kiracının üzerine olan su aboneliğini iptal edebilir mi?

sorumatik #1588130 
Selam,

Apartmandaki bir komşuyla ilgili ciddi sorunlarımız var. Gürültü, köpek sesi, tehdit her şey var. Sözleşmesi bu ay doluyor ama çıkmıyorum demiş. Elektrik ve su aboneliklerini kiracının üzerine. Ev sahibi gidip bu abonelikleri tekrar üzerine alıp suyu elektriği kestirebilir mi?

Freepik Premium'dan bir görsel isteğim var.

sorumatik #1555077 
Merhaba,

Aşağıdaki görseli bana ulaştırabilecek var mı? Teşekkürler.

www.freepik.com&position=0&from_view=search&track=sph

Avukatlara küçük bir soru

sorumatik #1540389 
Selamlar efem,

Şimdi aldığım bir ürün bozuk çıktı ve ürünü adamlara gönderdim garantiye yollayacaklarını söylediler, ben de bunu kabul etmedim iade ya da değişim talep ettim. Daha sonra Tüketici hakem heyetine başvuru yaptım ve dilekçemi gönderince değişim ya da iadenizi hemen yapalım dediler ama yine ses yok şirketten.

Sorum şu;

Dilekçeyi geri çekmezsem bu adamlara ne oluyor? Dava 6 ay sürse diyelim, iade ya da değişim çıktı. Tamamen olay bu mudur? Beni 6 ay bekletip keyiflerine göre mi davranıyorlar. Bir ceza, yaptırım vs. yok mu bu şirketlere.

Bu arada ürünü 2 hafta önce aldım ve fiyatı 2500 TL kadar arttı şu an. Bununla ilgili bir yaptırım ya da ceza yok mu.

Teşekkür ederim.
(6) 

Anakart'ın lehimlerinde problem mi var?

sorumatik #1539340 
Merhaba,

Yeni sistem topluyorum. Anakart'ın vidalama kısımlarındaki deliklerde lehim ve akma mı var acaba ben mi yanlış görüyorum acaba. Bir lehim kısmında belirgin şekilde şişme var, vidalama kısmı olduğu için problem olmaz diye düşünüyorum. Anakartı sıfır aldım bu arada. Değiştirsem mi sizce.

Model: Asus Rog Strix Z690-F


www.hizliresim.com
www.hizliresim.com
www.hizliresim.com
(1) 

Yeni bilgisayar toplama - Blender Render - Efsane Cuma İndirimi Soruları

sorumatik #1538652 
Selamlar.

Grafik tasarımcıyım. Genelde Adobe Photoshop ve Illustrator kullanıyorum. Bunun yanında son bir yıldır Blender'a merak saldım, amacım profesyonel olup sektöre atılmak. Şuan anakartım bozuldu ve yeni sistem toplamayı düşünüyorum. Bunun yanında küçük bir ihtimalle anakart alıp aynı sistemle devam etmek istiyorum ve önerilerinize ihtiyacım var.

Şuan ki sistemim

Intel i7 7700k
Sapphire RX 580 8 GB
20 GB DDR4 3200 Ram
Samsung 970 Evo M2 Disk


Almayı planladığım sistem genel özellikleri

Intel i9 12900k
Nvidia RTX 3070 (3050-3060 da olabilir)
32 GB DDR5 Ram
Samsung eski diskimi kullanırım sanırım.


Sorularım şunlar; Çok fazla oyun oynayan biri değilim, belki ara sıra.
Blender ya da grafik tasarım için bu sistem fazla mı ya da gereksiz mi sizce. İlk amacım Blender'da rahat Render almak, Adobe ürünlerini daha elverişli kullanmak. Aslında şuan ki sistemim de fena değil fakat bir değişiklik yapmanın zamanı geldi diye düşünüyorum. Malum dolar 2 seneye 25 lirayı görürse sistem toplamak iyice zorlaşacak diye düşünüyorum.

Bunun yanında Efsane Cuma gününü beklemeli miyim? Bilgisayar parçalarında gerçekten indirim oluyor mu, hatırlamıyorum. Ya da 4090 çıkarsa ekran kartlarında ciddi bir indirim olabilir mi.

Özellikle ekran kartı konusunda ciddi öneriye ihtiyacım var. Beni en az 5 sene rahat götürebilecek bir kart lazım. Ekran kartlarının teknolojisini uzun zamandır takip etmediğim için olaydan uzak kaldım. En fazla hangi noktaya dikkat etmem gerek.

Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Yüz temizleme jeli - kadın arkadaşların bilgisine ihtiyacım var.

sorumatik #1536221 
Selamlar,

Burundaki gözenek genişlemesi sebebiyle tonik kullanıyorum. Lakin toniği kullanmadan önce sanırım burun ve yüz bölgesini temizlemek gerekiyormuş. Burun bölgem genelde yağlı. Şu aşağıdaki ürün kullanıma uygun mudur. Nasıl kullanıyoruz, sürdükten sonra yıkamaya gerek var mı, yoksa yüzde kalıyor mu öylece. Jel sonrası toniği uygulamak planım. Teşekkürler.

www.hepsiburada.com
(3) 

Bosch, hangi matkabı alayım.

sorumatik #1530219 
Selamlar,

Evde basic işler için alayım, dursun bazen kullanırım diye almak istiyorum. Aynı şekilde vidalama işi için kullanıcam. İki ürün var, hemen hemen aynı gibi. Biri mavi, diğeri yeşil seri. Bildiğim kadarıyla mavi serisi daha profesyonel ve fiyatı nedense ucuz. Sizce hangisini almayalıyım.

www.amazon.com.tr


www.amazon.com.tr
(6) 

Kilo verme, protein-karbonhidrat dengesi ile ilgili sorular.

sorumatik #1529412 
Merhaba,

Günlük kalori ihtiyacım, internet üzerinden hesaplama sitelerinde 2900 kalori olarak çıkıyor. Günde iki öğün besleniyorum ve aralıklı oruç yapıyorum. Sorum şöyle;

İlk öğünüm öğlen, 60 gram karbonhidrat ve gerisi full protein olmak üzere ortalama 700 kalori.

İkinci öğünüm ise genelde full protein olarak devam ediyor. Az yağlı kırmızı et ya da bakliyat tüketiyorum. O da ortalama 500 kalori. Toplamda 1200 kalori yapıyor.

Fakat son günlerde ikinci öğün olarak 100 gram cornflakesi 100 gram yoğurtla karıştırıp tüketiyorum. Cornflakes'de yağ neredeyse yok, ama karbonhidratı yüksek. Yoğurt + cornflakes yine 500 kalori ediyor. Lakin cornflakes'de 80 gram karbonhidrat bulunmakta.

Sizce zayıflamak için hangisi mantıklı ikinci öğün için. Birinde neredeyse sıfır yağ ama karbonhidrat yüksek, bakliyat ve kırmızı ette daha çok yağ mevcut.

Bu arada zayıflamak için günlük almam gereken karbonhidrat 175 gram civarı.

Teşekkürler.

Python sorusu - Pyqt5 ile ilgili.

sorumatik #1527064 
Merhabalar,

Basit bir Python(Pyqt) sorum var, anlayanlar mesaj atabilirse kodları kendisine gönderebilirim. Büyük bir proje değil, yeni başladım fakat bir yerde istediğim şeyi yapamıyorum.

Şimdiden teşekkürler.
(6) 

Sigortasız ve asgari ücretten az para ile biri çalıştırmak suç mudur?

sorumatik #1510962 
Selamlar,

2016 yılından bugüne kadar bir arkadaşımın çalıştığı şirkete freelance olarak destek veriyordum. Çok fazla iş olmadığından dolayı çok cüzi ücret aldım hep. Son dönemlerde yine asgari ücretin altındaydı. Doların ani fırlaması, düşmesi, asgari ücretin artması derken şirket küçülmeye gittiğini söyledi ve aniden ilişiğini kesti benimle. Hatta son ay "senden hizmet almamışız" diyerek almam gereken ücreti ödemedi. Ben de o ay verdiğim hizmeti kendilerine ispatladım ama cevap vermiyorlar şimdi de.

Bana buradan gelen para çerez parası gibi bir şeydi, lakin son ay almam gereken paranın üstüne yatıp cevap vermemeleri canımı sıktı açıkçası. Daha önce sigortamı ödemelerini de talep ettim onu da kabul etmediler. Kendim ödedim hep.

2021'e kadar muhasebicileri bireysel hesabından "tasarımcı" açıklmasıyla gönderdi ücreti, son yılda da şirket sahibi "bireysel ödeme" seçeneği ile. Ben şimdi bu adamları dava edebilir miyim ya da sigortasız işçi çalıştırdıkları için şikayette bulunabilir miyim?
(2) 

Sorum tasarımcılara, şunları nasıl ve nerede yaptırabilirim.

sorumatik #1501142 
Merhaba, bu videodaki tavlanın pullarının tasarımını nasıl yapabilirim. Nasıl bir tür tasarımdır bu. İkinci olarak malzeme olarak plastik ve akrilik olduğunu biliyorum. Direkt pulu nerede yaptırabilirim.


www.youtube.com
(4) 

Üst düzey el yapımı Tavla ve hakkında sorular.

sorumatik #1497375 
Herkese selam,

youtu.be

Videodaki tavlayı almak istiyordum fakat uçuk fiyatlar istedikleri için vazgeçtim. Tavlanın yapımı Türk bir firmaya ait, el yapımı gibi gözüküyor, emin değilim. Fiyat uçuk geldiği için gidip bir marangozla görüştüm, yapabilirim dedi ama ne kadarını yapabilir, bu aklımda soru işareti. Sizce bu tip işleri kimler yapabilir Ankara'da. İskeleti sanırım genel olarak marangoz yapabilir fakat içerisinde değişebilir zemin mevcut, oradaki kumaş neyden yapılmış olabilir?

Bir diğer sorum; oradaki aşırı güzel pulları nerede yaptırabilirim yine. Tasarımı bana ait, zaten grafik tasarımcıyım. Sitesinde pul için Malzeme: Polyester ve Akrilik yazıyor. Kısacası İskelet, kumaşlı zemin ve o kumaşın ne olduğu hakkında bilgisi olan varsa ve yazabilirse sevinirim.
(1) 

3D için profesyonel Texture'lar nereden bulabilirim?

sorumatik #1496567 
Merhaba,

Soru başlıkta. Blender öğreniyorum son zamanlarda, ama ücretsiz texturelar çok iyi değil gördüğüm kadarıyla. Nereden ulaşılır, ucuz mudur? Bu işi yapanlar warez mi kullanıyorlar.
(7) 

Pokemon GO'da güçlü pokemonları nasıl yakalıyoruz?

sorumatik #1487153 
Selamlar,

Online battle'da kendi seviyemdeki insanların çok güçlü pokemonları varken benim pokemonlarım neden güçsüz acaba. 29 level'ım, battle rank'ım 20. Karşıma gelen insanlarda Dragonite,Mewtwo ve farklı farklı 3500 cp civarında güçlü pokemonlar. Yahu bu adamlar bunları nereden buluyorlar. Benim gezmediğim yer kalmadı, sürekli aynı pokemonlar. Raid'lere katılmıyorum sorun bu olabilir mi. Aşağıya pokemon listemi ekliyorum. Şimdiden teşekkürker.
(3) 

Ankara diş doktoru önerisi istiyorum.

sorumatik #1486336 
Selamlar.

Dişimin teki akşam saatlerinde sallanmaya başladı. Acil olarak doktora gitmek istiyorum. Tercihen Çankaya civarında doktor önerebilir misiniz? Aşırı pahalı olmayan bir klinik olursa daha iyi olur. İmplant da yaptırmam gerekiyor. Genel olarak bir tedavi şart. O yüzden iyi olmasını temennim. bunun yanında sallanan dişini tedavi ettirmiş biri var mı, kurtarılıyor mu diş. Dişin kökü çekilmiş gibi. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Diyet hakkında..

sorumatik #1475094 
Selamlar,

Diyet gurularına birkaç sorum olacaktı. Bu saçma durumu aklım almıyor.

Boy: 1,90
Kilo: 104,5

Nisan 4'de diyete başladım yukarıdaki kilo ile. Öğlen 800, akşam 500 kalori almak üzere toplamda 1300 kalori aldım 10 gün boyunca. Ayın 13'nde biraz ateşlendim o günü bir simit ve çorba içerek geçirdim, ter attım falan. 14'ü sabah tartıldığımda 100,7 idi kilom. Öğlen yine 800 kalori, akşamına 150 gram patates ve hamburger yedim sabah kalktığımda 101,75 oldum. Dün yine öğlen 800 kalori, akşam 1000 kalori aldım bugün 102,4 oldum. Ve ortalama her gün 6000 adım atıyorum tempolu, günlük almam gereken kaloriyi geçmeden nasıl ortalama 1.5 kg geri alıyorum hemen. Bunun mantıklı bir açıklaması var mı?
(11) 

Telefondan küfür edene neden dava açılamıyor?

sorumatik #1466840 
Selamlar,

Biraz önce kargo şube müdürüyle tartıştım. Adam anneme küfürler etti. Mail, yazılı mesaj, sesli mesaj delil sayılırken telefonda edilen sesli küfür için nasıl dava açamıyoruz?
(5) 

Giden dostlar ardından karalara bağlamak

sorumatik #1448783 
Merhaba herkese,

Bunu her yaşadığımda inanılmaz derecede karalara bağlıyorum. Yemekten kesilme, stres, işlere konsantre olamama. Ömrüm boyunca oradan oraya tayinimiz çıkıp durdu. Her alıştığım yerde en güzel anında koparıldım oradan. Nice dostluklar edindim ama hepsi farklı şehirlerde kaldı. Son 13 yıldır demir attık bi şehire. Güzel dostluklar edindim ve dostluklara inanılmaz önem veririm. Canımı, paramı her şeyimi verecek kadar. Kimseyi yarı yolda bırakmadım desem yanlış olmaz. Lakin kiminle dostluk kursam adamın ya tayini çıkıyor, ya başka şehire taşınıyor. Bıktım, inanılmaz derecede bıktım. Kendimi çok çok fazla yalnız hissetmeye başlıyorum. Bir daha arkadaşlık ilişkisi kurmasam mı acaba diyorum. Zira o da bir sebeple uzaklaşacak. Yakın dostumun tayini çıktı yine ve ben şu an dağıldım. Resmen yemek yiyemiyorum, iş yapamıyorum, fazlasıyla stresliyim. Bu anormal bi durum mu? Bi kere yahu, bi kere de kalın şu şehirde gitmesin tanıdıklarım. Yaşım küçük filan da değil, 35 yaşındayım. Ve bu durum yaşandığında hemen diğer arkadaşlarıma sarılıyorum, arayıp soruyorum. Akrabalarımın yanına giderim en kötü diyorum. Sanırım yalnızlık korkusu. Evlenmek gibi bir fikrimin de olmadığı için arkadaşlıklar daha önemli geliyor bana. Gündelik yaşantımda aşırı duygusal, minnoş bir tip de değilim. Hayata duruşum sert bile sayılabilir. Peki neden dostlar gidince böyle perişan oluyorum. Herkes benim gibi mi, bu durum normal mi, yoksa bende mi bi anormallik var. Neredeyse bir daha biriyle arkadaş olmayacağıma ant içicem. Nedir benim bu durumum?

özellikle +30'lar yaşlarını belirtirseler sevinirim.

Konu hakkında özelden destek vermek isteyen, konuşmak isteyen olursa yazabilirler.
(2) 

Apartman dış cepheyi ve çevren düzenlemesi yaptıracağız. Önerileriniz?

sorumatik #1445382 
Evet arkadaşlar,

Yaklaşık 35 yıllık apartmanımızın dış cephe, mantolaması ve çevre düzenlemesini yaptıracağız. Yaptırmış arkadaşların süreçteki tecrübeleri, kullanılan malzeme, markalar, boyalar vs ne olmalı. Tüm süreç için bütün önerilerinize talibim. Teşekkürler efem.
(1) 

Bu Pattern midir, grafik mi?

sorumatik #1435502 
Selamlar,

Şu linkteki pattern mi desem, grafik mi bilemiyorum. Nereden bulabilirim ya da adını nedir?

hizliresim.com
(1) 

Ankara'da araba ile gidilecek yerler.

sorumatik #1423049 
Malum durumlardan dolayı, hiçbir yere gidemiyoruz, çoğu parklar ve piknik alanları kapalı. Birkaç gün önce Seğmenler'de otururken saat 19.00 gibi kaldırdılar. Nereye gitmeli, arabayı bir yere çekip içinde de oturabiliriz. Panora Tepe'de son durum nedir? 1 ay önce gittiğimde yine polis denetimi vardı.
(7) 

Kedi maması ama hangisi?

sorumatik #1420622 
Selamlar,

Babam giriş katta oturuyor, penceresinin önüne sürekli kediler geliyor. Baya açlar, eve bile girmişler birkaç kere. Biz şimdi bu kedilere mama alacağız ama benim bilgim sıfır. Orta yollu bir marka önerir misiniz. Maalesef çok kaliteli bir şey alamaz.
(2) 

Cerrahi Maske kumaşını nereden satın alabilirim?

sorumatik #1416481 
Selamlar,

Soru başlıkta. Annem terzi, bu kumaştan alıp kendimiz maske yapmayı düşünüyoruz. Biz ve yakınlarımızın kullanımı için. Güvenilir bir kaynak var mıdır acaba?
(6) 

Hangi saati alayım. Özellikle kadınların yorumunu rica ediyorum.

sorumatik #1411352 
www.youtube.com

(İç kısmında sarı dokunuşlar var, biraz yaşlı dedi birkaç kişi)

www.youtube.com

(İç kısmında küçük dokular mevcut)

www.youtube.com

(Bu en sadesi)

Gündelik yaşamımda takacağım, beyaz tenli ve kumralım. Yaş: 34.

Cinsiyet ile belirtirseniz sevinirim.
(2) 

Xiaomi Note 10 Pro - Mi 9 arasında kaldım.

sorumatik #1408180 
Selamlar,

Öncelikle oyun oynayan biri değilim.Kamera bazında Note 10 Pro fazlasıyla daha avantajlı görünüyor ama işlemci olarak Snapdragon 730G kullanıyor. Mi 9 ise, Snapdragon 855. Açıkçası Note 10 Pro'nun işlemcisi yetersiz kalır mı diye düşünüyorum. 108 megapixel fotoğraf çekildiğinde 5 saniye beklediğini söyleyenler var. Kamera ve şıklığa önem veriyorum. Uzun süre güncelleme alması açısından hangisini tercih etmeliyim sizce. Note 10 Pro'nun işlemcisi gündelik kullanım ve kamera açısından yarı yolda bırakır mı?

Ayrıca ürünü garantisiz olarak alacağım. İstanbul ya da Ankara'da güvenilir satıcı önerilerine açığım.
(3) 

Kimlik yenilerken istenen fotoğrafta küpe olabilir mi?

sorumatik #1407635 
Selamlar,

Ehliyet ve kimliğimi yenileyeceğim. Fotoğraf var daha önce çekilmiş fakat kulağımda iki adet küpe var. Yenilenmesi için engel mi bu?

Erkeğim.
(5) 

Xiaomi telefonumda internet hız problemi ve iade konusu.

sorumatik #1402892 
Selamlar yaklaşık 25 gün önce hepsiburada'dan Xiaomi Mi 9T telefon aldım. Telefonda genel olarak bir problem yok fakat wi-fi testinde 52 mbit sonuç alıyorum. Bağlantı hızım 100 mbit, modemin yanında aldığım sonuç bu. Eski telefonumla Note 4 ile deniyorum 96 mbit çıkıyor. Ayrıca gece mobil internet ile test yaptığımda 30 mbit, gündüz saatlerinde ise 4 mbit çıktı. Bu donanımsal bir sorun mu sizce? Böyle durumlarda iade yapabiliyor muyum?

Teşekkürler.
(4) 

Amazon Fire Tv Stick 4K vs. Xiaomi Mi Box S 4k Android Tv

sorumatik #1402503 
Hangisini almalıyım. Hangisinin performansı daha iyi. Ya da eksileriyle artılarıyla hangisi Türkiye'de daha elverişli. Projeksiyon cihazımda ve tv'de kullanacağım.
(4) 

Kızlar ayakkabıyı alayım mı?

sorumatik #1397388 
(3) 

Deri işi nereden öğrenilir.

sorumatik #1386111 
roarcraft.com.tr
www.peevv.com.tr

Bu adamların yaptığı tarzda.

El sanatları her zaman dikkatimi çekti, meraklıyım bu işe. Yaş 34, bu yaştan sonra öğrenilir mi? Zaman ve ekipman için yeterli maddi imkan mevcut. Ayrıyetten grafik tasarımcıyım ve elim yatkın böyle şeylere. Bir okulu ya da kursları var mı? Lokasyon; Ankara.
(1) 

Apartman aidatlarını ödemeyen ev sahipleri (Avukatlara küçük bir soru)

sorumatik #1367025 
Selamlar,

2018 haziran ayından bu yılın haziranına kadar daire başı 100 TL toplama kararı aldık. Lakin bir kısmı ödeniyor, bir kısmı ödenmiyor. Apartmanın altında marangoz var bir tane, kendisi sadece bir ay ödedi ve gerisini ödemiyor. Bu kişilerle ilgili nasıl yasal süreç başlatabilirim.

Teşekkürler.
(3) 

Vücut geliştirme, antrenman ve beslenme soruları

sorumatik #1363576 
Selamlar,

Evde yeteri kadar ağırlığım ve ekipmanlarım var. Amacım çılgınlar gibi kas kütlesi değil. Hafif fit görümün üzerine biraz da kas eklemek. 5 sene önce yine evde çalışmış; belli bir yere geldikten sonra uzun süre ara verdim. Son aydır tekrar çalışıyorum. Beslenme ve antrenmanla ilgili bazı sorularım var.

Öncelikle boyum 1.90 ve kilom da 92. Yağ oranımı bilmiyorum fakat %17-20 arası diye tahmin ediyorum. Haftada iki gün kardiyo yapmaya çalışıyorum. İki gün de vücut antrenmanı. Hem yağ yakmak hem de kas kütlemi artırmak istiyorum.

Ben bu süreyi haftada üç güne çıkarabilir miyim? Youtube'da biraz araştırdım, yeni başlayanlar full vücut çalışabilir yorumları var. Lakin antrenman süresi 50-60 dakikayı geçmesin deniyor. Ben 3 bölgeyi çalışsam bile 70-80 dakika sürüyor, sanırım yavaş çalışıyorum. Bu süre gerçekten 1 saati geçmemeli mi. 1 saatte tüm vucudu nasıl çalıştıracağım. Her bölgenin zaten en az 2-3 farklı çalışma hareketi var.

Setler arası 45 saniye, hareketler arası 5 dakika dinleniyorum.

Bir diğer sorunu beslenme. Günlük almam gereken kalorinin altında kalıyorum. Genel olarak protein ağırlıklı besleniyorum, karbonhidrat alımı minimum seviyelerde. Boy x 2 gr. protein düşünülürse 180 gr. protein yapar, bunu günlük olarak tamamlayamıyorum. En fazla 110-120 gr. protein alabiliyorum. Bu bir problem mi?

Yağ yakmam gerektiğini söylemiştim, bu yüzden spor sonrası karbonhidrat almalı mıyım? Alacaksam örnek 1 tabak makarna fazla mı olur. Tabii bunun yanında spordan 2 saat önce de 1 tabak makarna ve protein alıyorum.

Son olarak yulaf ezmesinin önemi nedir. Tüketirsem ne kadar tüketmeliyim, tüketmezsem ne kaybederim.

Teşekkürler.

Edit: Bir bölgeyi haftada üç kez çalıştırmak kas kaybına yol açar mı?
(4) 

Amazon uzmanları bakabilir misiniz?

sorumatik #1363150 
Selamlar,

İki sorum olacaktı. Aşağıdaki görselde görünen "Import Fees Deposit" kısmı Türkiye'nin aldığı vergi ücreti midir? Amerikapostam aracılığı ile alsam bu vergiyi ödemiyor muyum? Sonuçta Amerika adresi olacak. Doğrudan Türkiye'ye gönderim yapsam; ürün gelir mi, bunun dışında ek vergi ödüyor muyum?

eksiup.com

İkincisi; aşağıdaki ürün sıfır mı, kullanılmış mı ya da yenilenmiş. Çünkü geçen hafta 140 dolardı, şu an 99$

www.amazon.com

Teşekkürler.
(10) 

Bock Bira Kiti ve DME ilgili küçük bir soru.

sorumatik #1356154 
Selam,

Bock bira kiti aldık, bir de Koyu Kuru Malt Özü aldık, fakat bu malt özü 500 gr. buna ek olarak 500 gr. da şeker mi eklememiz gerekli?
(1) 

Sarma coil, Nbase, Evde likit yapımı hakkında detaylı bilgiler arıyorum.

sorumatik #1352922 
Selamlar,

Sigaralardan artık tat alamadığım için tekrar elektronik sigaraya geçmek istiyorum. Elimde Smok Alien 220W kit var. Bu zamana kadar hep hazır coil kullandım. Sarma coile geçmek istiyorum. Elimdeki cihaza uygun, kaliteli bir tel, pamuk hangisi olmalı. Gerekirse atomizeri de değiştirebilirim. İstediğim sadece şu; direkt şunu alabilirsin demeniz. Şu tel, şu pamuk, şu atomizer. Ve tabii ki Türkiye'den ya da yurt dışından bunları alacağım güvenebilir bir site.

İkinci olarak evde likit yapmayı düşünüyorum. Çok fazla bilgim de yok fakat anladığım kadarıyla Nbase ve aromaya ihtiyacım var. Yine kaliteli bir Nbase ve aroma arıyorum. Nbase hakkında çok fazla bilgim yok. Sanırım 3 bileşeden oluşuyor. 3 mg. nikotin kullandım daha önce, yeterli olmuştu fakat biraz şekerli bir tat bırakıyordu içtiklerim. Bu biraz rahatsız etti açıkçası.

%80 VG %20 PG, yazıyor bir nbase'de. bunlar hakkında değerde olmamılar mesela.

Bir diğeri TFA ve Capella aromaları öneriyorlar. Bunların hangisini tercih etmeliyim. Oranları hakkında çeşitli söylemler var, ne kadar koyulmalı. Güvenilir nereden temin edebilirim?

Bütün bu araç gereçleri nereden temin edebilirim. Tel sararken kesiciler, cımbızlar, bir sürü şey gördüm youtube'da. Beher-şırınga kullanan var, hassas terazi var. Hangisini kullanmak daha mantıklı.

Son olarak evde yapılan likitlerin beklemesi süresi nedir?

Ultrasonik Temizleyici almalıyım mı likit yapımı için.


Fazla detaylı oldu fakat şunu al, şunları almalısın diye doğrudan öneri yaparsanız çok sevinirim.

Teşekkürler.
(2) 

Çukurambar başkent doğalgaza giden otobüs hangisi?

sorumatik #1351482 
Selamlar,

Kızıyladan hangi otobüsler gidiyor buraya. Ve durak tam olarak nerede?

Teşekkürler.
(11) 

Ev birası için Kit önerileri.

sorumatik #1347747 
Selamlar,

Butik biranın başlangıç setiyle yaptığım birayı 3 hafta kova + 3 hafta şişede bekleterek içtik. Eş, dost beğendiler ama biranın tadı acıydı. Normali mi böyle bilmiyorum fakat içimi rahat olsa da acılık biraz rahatsız etti. Biranın acı olması bizim bir hatamız mı yoksa başlangıç kitinin tadı mı böyle.

Biz yeni kitler arıyoruz, piyasa biralarının ötesinde çok fazla bira bilgimiz de yok. Gerek piyasa biralarına benzeyebilir, benzemeyebilir de, içimi rahat bir kit arıyoruz. Acılık olmaması da tercihimizdir. Önerisi olan varsa detaylı bilgilere açığız.

Ek olarak malt özleri ve malt çeşitleri var. Bunlar da kendi aralarında kuru ve sıvı diye ayrılıyorlar. Daha leziz bira için bunlardan hangisini kullanmak gerek. Çok fazla seçenek var, bu konuda bayağı deneyimsiz biriyim. Cevaplayacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
(6) 

Levis jean'lerinizi kaç yıl kullanıyorsunuz?

sorumatik #1333480 
Soru başlıkta. Ek olarak ağ yırtılma ne kadar sürede başlıyor. 2 sene önce 2 tane almıştım, birinin ağı erimeye başlamış yavaştan. Bu sizce kullanıma mı bağlı yoksa jean ile mi alakalı.
(12) 

Hangi Kaban/Mont

sorumatik #1332922 
Kendime şu ikisinden birini alacağım. Sizce hangisi. Yaş 33.

www.morhipo.com

www.massimodutti.com
(4) 

Baza ve yatak önerisi.

sorumatik #1322897 
Tek kişilik, 1500-1750 TL arası, marka, model önerir misiniz. Yatak full ortopedik mi olmalı. İnceliği var mı bu işin. Yoksa ortalama bir marka alsam yeterli mi.
(18) 

Sorum erkeklere, şu entry'de bahsi geçenler hakkında ne düşünüyorsunuz.

sorumatik #1320994 
Selam,

Tabii ki kadınlar da cevap verebilir. Lakin birçok kısmına "yoğurdum ekşi" demeyeceklerinden ötürü onları dahil etmek istemedim.

eksisozluk.com
(12) 

Uzun boylu olmak Meme çekiciliğine denk midir?

sorumatik #1319189 
Soru başlıkta.
(4) 

Zara'nın erkek bedenleri nasıl?

sorumatik #1318782 
Normalde Large giyiyorum. Online alacağım için deneme fırsatım yok.
(4) 

Tunalı'da Lime (misket limon) nereden alabilirim.

sorumatik #1283584 
Soru başlıkta.
(4) 

torrentleech upload sorunu.

sorumatik #1277998 
Selamlar,

Davetiye ile üye olduk ama upload sorunu ile karşılaştım şimdi de. 152 GB'lık Game of Thrones'u indirdim fakat upload etmiyor indirdiğim dosyayı. İlk iki gün 12 GB upload yaptı, şu an upload yapmıyor. Popüler bir şey indirip onu upload ederim dedim ama yeni bir şey indirmiyor, sanırım upload etmeden yeni bir şey de indirmeyecek. 4 günüm kaldı, hesabım banlanacak. Upload için ne yapmalıyım.
(1) 

Bayern Münih - Beşiktaş maçına bileti nereden alıyorduk.

sorumatik #1260243 
Selamlar,

Bu konu hakkında bilgim sıfır. 14 Mart 2018 maçına bilet alacağız. Passolig kartımız yok. Sadece bu maça gideceğiz, Passolig kartı almak zorunda mıyız. Alacaksak nereden almalıyız, fiyat, süre vs. hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
(4) 

Cs:Go oynayanlar hileye karşı ne yapıyorsunuz?

sorumatik #1258332 
Selamlar,

Oynadığım tek oyun diyebilirim. Malum hile konusunda Valve pek etkin değil. Herkese hile diyen bir tip de değilim fakat neredeyse her maçta sürekli smoke içinden, kapı arkasından vurmalar mevcut. Siz bu durumda ne yapıyorsunuz? Hileye karşı hile açmak mantıklı mı? 10-17 yaş arası çocuklarda hile ağırlıklı var. Sürekli; ağla, kudur yazmaları da çabası. Hile alıp sadece hile kullananlara karşı kullansam mantıklı mı? Oyun iyice çekilmez bir hal aldı.
(1) 

Elektronik sigara atomizer, tel sarımı ve likit yapımı hakkında yardım.

sorumatik #1242542 
Merhaba efenim,

Smok Alien kullanıyorum. Üzerinde kendi atomizeri ve default coili mevcut. Ben artık tel sarımına geçeyim diyorum. Atomizer olarak ne almalıyım. Ayrıca hazır sarılmış tel mi yoksa teli kendim mi sarsam daha mantıklı.

Bir diğer sorum, artık evde kendi likitimi yapayım diyorum. Sanırım nbase ve aroma almam lazım. Yüzlerce yazı var bu konu hakkında ve bu yüzden kafam karışık. Hangi nbase'i ve aromayı almalıyım hangi siteden almalıyım. Bilal'e anlatır gibi anlatırsanız çok sevinirim.
(5) 

Ethereum alım-satım yapabileceğim bir site arıyorum.

sorumatik #1241802 
Anlık alım satım yapabileceğim bir yer var mı? Parayı bozdururken ne kadar kesinti oluyor. Son olarak bu işlemleri 24 saat yapabiliyor muyum. Mesela gece yükseldi, o an bozdurabilir miyim. Tüm bunlar için güvenli bir site mevcut mu?

Teşekkürler.
(6) 

Tempobet para çekme konusunda sorun yaratıyor mu?

sorumatik #1225080 
İlk defa hesap açtım buradan. Beşiktaş maçına 1000 TL ms 1 oynamayı düşünüyorum. Kazanırsam paranın hepsini çekeceğim. Problem yaratırlar mı? Son olarak ms 1 oynamak mantıklı mı?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık