(3) 

TYT / AYT olayları?

phonex #1584034 
keyfe keder tyt ve ayt'ye başvurdum. ben mezun olduğumda öss vardı. mesele şu ki keyfe keder iki senelik bir önlisans yazmayı düşünüyordum. bugün tyt sınavını uyanamayıp kaçırdım. ayt'ye girsem iki yıllık tercih hakkım olur mu? yoksa önlisanslar tyt ile alıyor, ayt belli başlı bölümler içindir. girmene gerek yok mu dersiniz? sonuç; yarın ayt'ye gireyim mi?

Macbook Air 2013 disk görmeme

phonex #1579917 
elimdeki bir 2013 ortası çıkmış intel 1.3 ghz işlemcili 4gb ramli bir macbook var. kurtarma modunda disk izlencesi diski görmüyor. diski söküp pcie-m2 çeviricisini değiştirdim. olmadı. diski harici bir usb diske takıp denedim. macbook disk izlencesinde gördü. ilginç olan kurulum da yaptı. usb disk üzerinden macbook açılıyor. aynı diski gerek eski çevirici gerekse yeni çevirici ile takınca diski yine görmüyor. buna benzer bir sorun yaşayan var mıdır? sorun ana kartın pcie disk bağlantı arayüzünde midir? eğer anakart bağlantı noktasından arızalıysa buna kim müdahele eder? kime göstereyim? konum:izmir.
(1) 

medeni kanun, miras hukuku hk. alt soysuz ölen eş

phonex #1571533 
bugün uygulanan durumda ölen eşe 1/2 pay bırakılıyor terekeden.
elime tesadüfen eski tarihli çocuksuz olarak 1943 yılında ölmüş, 1953 yılında alınmış bir veraset ilamında eşe 1/4 pay bırakılmış.

biraz araştırınca medeni kanun ve miras hukuku 3-4 kez köklü değişiklikler yaşamış. bununla ilgili bakabileceğim bir kaynak var mıdır?

eğer o tarihlerde 1/4 kalıyorsa 1981 tarihli ölümün de verasetini alacağım ve aynı durumda onda da var. bu tarihte de 1/4 kuralı mı geçerliydi?

sağolun.

Tübitak Eski Kitap Yayınları

phonex #1571520 
Jared Diamond, Tüfek Mikrop ve Çelik; Carl Sagan kitapları gibi eskiden tübitak'ın bastığı kitaplara nereden ulaşabilirim? (ikinci el, sahaf vs. olur.)
(1) 

facebook hesabım gitti.

phonex #1570145 
çok sık girmediğim şifresi de basit bir şahsi hesabım vardı. geçen hafta patlatmışlar hesabı. hesabım çalındı, kimlik yükleme falan yaptım. (hesap gerçek adımdı) 48 saat içinde incelenecek, dönülecek yazısını gördüm ancak 1 hafta olmasına rağmen dönen yok. elin tayvanlısı hesaba çöktü. yapılacak başka bir işlem var mıdır? aslında çok da umrumda değil ama işte hırs yaptım.
(3) 

ADHD Olayı

phonex #1564142 
yaş 40a dayandı. atalet sorunum hep vardı. bir şekilde hep hallettim. geçen gün sohbet esnasında adhd olabileceğim söylendi. bunun ergen hastalığı diye biliyorum. bu yaşta da olmaz diye düşündüm. dikkatimin on numara olmasa da yeni bir iş ya da yeni bir konuyu hızla kaparım ancak ilgim çabuk söner. 30 yaşında üniversiteye döndüm ve 2 senede ilgim yokoldu ama 7 senede de olsa diploma aldım genelde iş yüzünden devamsızlıktan kaldım ve pandemi imdadıma yetişti ve diploma almamı sağladı. pandemi olmasaydı büyük ihtimalle atarlardı.

konu dağılmadan adhd olduğumu ya da olmadığımı gösteren bir test var mı? yoksa bunu en iyi bir uzman mı anlar? hangi uzmana gitmeli?

Teşekkürler.
(2) 

7440 Bağkur Borcu Yapılandırma

phonex #1563487 
7440 sayılı kanundan faydalanarak sgk bağkur borcunu yapılandırdım. borçlarımı hep e-devlet girişi ile online tahsilat sgk sayfasından yaptım. ilginç olan borcu geçmiş dönem diye sorguladığımda faizi ile görebilmem. 7440 yapılandırma seçeneği seçtiğimde kişi kaydı yok hatası alıyorum. buna karşılık e-devletten 4b borç durumuna baktığımda 0 lira borç görünmekte.

mesele şu ki bugün ödemenin son günü ve yapılandırma bozulacak en az iki taksit yatırmazsam. 170i aradım. bizde bekliyoruz diyorlar. sgk müdürlüğüne uğradım. bizde de daha oturmadı sistem dediler. ben iyice kıl oldum. günü geldi ödemenin ve ödeyemiyoruz.

ben ödedim diyen var mı?
(4) 

kiosk için web yazılımı

phonex #1561671 
kiosk için wordpress mantığında, yüklenen medyaları oynatabilen sayfa tasarlanabilen açık kaynak php tabanlı bir web scripti vardı. hatta sitesinin uzantısı co.uk idi. belki bir 9-10 sene önce kullanmıştım. şimdi lazım oldu ama hatırlamıyorum. bu uygulamayı hatırlayan var mıdır?
(1) 

visual studio'cular bir bakıversin.

phonex #1543589 
ekteki kod analiz sonuçlarından ne anlıyorsunuz? kod analizini çözmeye çalışıyorum.

şimdiden teşekkürler.

edit: imaj burada daha düzgün. (git: freeimage.host)
(3) 

duolingo ve voscreen gibi yardımcı vb. siteler arıyorum.

phonex #1495295 
duolingo gibi cümle kuruluşu, özellikle kelime bazlı. voscreen gibi dinleme üzerine benzer alıştırma siteler arıyorum.
(1) 

Elbirliği Mülkiyeti altında satış vaadi?

phonex #1487259 
Dede vakti zamanında bir arsa satmış, satıştan evvel belediye çekme yapmış vs.
Belediye 2019 senesinde imar planlarıyla oynayıp bu çekmeyi dedenin adına arsaya iade etmiş. Ancak arsa 3. şahsa satılmış. Haliyle dedenin mirasçıları olarak (15 kişi) elbirliği mülkiyeti ile ev yapılmış arsaya ortakçı olduk. hisseler 2 ilâ 13 m2 arasında değişmekte.

Adam bizi buldu parasını vereyim satışını verin dedi, herkes tamam dedi, 1 kişi hariç. elbirliği olduğu için 14 kişi tamam dese de iş çözülemedi.

Adam mecburen izalei şuyu davasına gitti.

Şimdi biz bu adama noterden satış vaadi versek, elbirliği için ifa edemese de yarın umuma açık ihaleye çıkar bu yer. haliyle bizden alacağı satış vaadi ile eli güçlü olur. rahat rahat yerini alır diye düşünüyorum.

elbirliği mülkiyette satış vaadi vermek/almak mümkün müdür? alacak olan elbirliği dışında hissedar kişidir.
(4) 

Okcupid uygulaması hk.

phonex #1482299 
bu uygulamaya bir ay falan önce meraktan üye oldum. saçma bir fotoğraf koydum. birkaç gün sonra güncelle uyarısı verdi. gittim vesikalık foto koyup iki tur attıktan sonra bıraktım. az önce duyuruda uygulama adını görünce hatırlayıp girdim altı kişi beni beğenmiş. ben bile kendimi beğenmiyorum. görmek isteyince paralı üyeliğe geç diyor. okcupid'in beni yemlediğini düşünüyorum. siz ne diyorsunuz?
(3) 

bu iki ram arasındaki fark nedir?

phonex #1477737 
masaüstü pc'de bu linkteki rami kullanmaktayım. www.amazon.com.tr

araştırma yaparken bu rami de gördüm. www.amazon.com.tr

yükseltme yapmayı düşünüyorum ancak aradaki farkı çözemedim. arada 150 liralık da fark var. hangisi almalıyım. aklım riske girme eşdeğere 150 fazla ver al diyor. pinti tarafım 150 lira harcama diyor.
(1) 

VB ve VB.Net farkı?

phonex #1473026 
2002-2006 yılları arasında Visual Basic 6'da temel düzeyde programlama yaptım. ASP falan da kodladım. VBasic kodunu görünce okuyabiliyor ne yaptığını anlayabiliyorum. Bir iş teklifi geldi Visual Studio'da VB.Net ile bir postgresql kayıt yapılan bir iş takip programı yapılmış. Programcısı vefat etmiş, iş bana geldi. El atmalı mıyım bilemedim. Düşeneyim dedim savsakladım, aralarında çok fark var mı?
(1) 

Duolingo konuşma tekrar alıştırması?

phonex #1439618 
Selamlar; bilen bilir. Duolingo da yazarak, çevirerek, dinleyerek ve konuşarak alıştırmalar yapıyorsunuz. Duolingo tarzı aşamalar halinde dinlediğini çevirebileceğin ve tekrar edip ne kadar düzgün telaffuz edebildiğin benzer bir uygulama arıyorum. Duolingo bir bölümde en fazla birkaç konuşma ve dinleme soruyor. Dinleme konusunda daha çok voscreen kullanıyorum. Daha çok konuşma üzerine olursa sevinirim. Duolingo gibi algılanamayan kelimeleri de işaretlemesi çok iyi olur.
(1) 

Elle King - Baby Outlaw

phonex #1435113 
bu şarkıdaki gitar soloları tanıdık geliyor ama hatırlayamadım. nereden olabilir?

www.youtube.com
(1) 

bana masal anlatma filmi girişteki müzik?

phonex #891665 
filmin başında kaseti teybe koyduğunda çalan müziği soruyorum. teşekkürler.

edit: müzik ne ya? şarkı tabii
(2) 

turknova davetiyesi olan var mı?

phonex #881874 
istenirse arena-tr davetiyesi verebilirim.
(6) 

Ekteki şey nedir?

phonex #781340 
biz bilemedik. teşekkürler.
(4) 

how i met your mother bitti mi?

phonex #756836 
tüm sezonları indirip bayılana kadar izlemeyi düşünüyorum. sırf bu zevk yüzünden dizilere bittikten sonra başlarım. bir de kaç sezon sürmüştü?
(1) 

twitter tweet kopyalamaca

phonex #748736 
bir twitter kullanıcısının sayfasına bağlanıldığında onun attığı tüm tweetleri tarihi ile bir dosyaya aktaran uygulama var mıdır? chome apps olur, firefox addon olur.
(4) 

psikiyatrik tanı konmuş kişi vasiyeti?

phonex #608444 
yaklaşık 60 yaşında bir hanımefendi, iki evladı bulunmakta. birisinin hayırsızlığından dem vurup tüm malvarlığını hayırlı evladına bırakmak istemektedir. (1 adet müstakil 2 oda kargir ev, evin değeri pek olmasa arsası çoklu yapı için uygun, bundan dolayı iyi ederi var.)

ancak bu hanımefendinin geçmişte uzun dönem yaşadığı psikiyatrik rahatsızlık bulunmakta ve 2009 yılında bir üniversite hastanesi psikiyatri kliniğinden uzman hekim tarafından bipolar bozukluk (duygu durum bozukluğu) tanısı konulmuş ve sürekli olarak kullanması gereken bir ilaç (depakin) verilmiş, bunun içinde ilaç muafiyet raporu (katkı ödemesin diye) yazılmış.

bu durumda hayırsız evladın vasiyete itirazı mümkün müdür? vasiyetin hazırladığı gün geçerli sayılması için noter ve avukat şahitliği ve de doktorunun "akli melekeleri yerindedir" raporu yeterli olur mu?

sağlında hayırlı evlada satış yapması uygun mudur? bu durumda da ebeveynden evlada satış olmaz diye biliyorum. iptal edilmesi olası mıdır?

hayırlı, hayırsız evlat tanımlaması çok gereksiz ve de klişe ancak akılda kalıcı olması açısından böyle tanımladım.

başka ne tür çözümler olabilir? hanımefendi 3. kişiye satıp o da daha sonra hayırlı evlada satışını verebilir mi? (burada da 3. kişinin güvenirliliği söz konusu tabii.)

cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(2) 

yer döşemesi seramik arıyorum.

phonex #596248 
evin dışında kullanılan bir seramik var. bazıları kırıldı. değiştirilmesi gerekli. marka, seri, model hatırlamıyor bizimkiler. bende farklı bir renk, model kullanmak istemiyorum. ancak aradım taradım bulamadım. en yakın seramiksan gordion kemik 45x45 cm. ölçüsü de 45x45 cm. ekte resmini ekledim. pek kaliteli sayılmaz ancak bilen olur da söylerse sevinirim.

teşekkürler.
(8) 

24 saatin 20 saati ayakta kalma yolları?

phonex #595267 
2-3 ay boyunca günde 20 saat kafa çalışır şekilde ayakta kalmalıyım. taurin içerikli enerji içecekleri, supradyn, nootropil, one a day, zımbırtıları ilk başta plasebo etkisi ile birkaç gün yürüsede sonrasında bir halta yaramamaya başladı. kahve demeyiniz, standardım günde 5 fincan sütsüz, kremasız, şekersiz koyu filtre kahve. birçok insan içtiğimin zehirden farksız olduğunu nasıl içebildiğimi sorar. çay da aynı şekilde 5-6 fincanı bulur. bazen demleme içsem de arada 2-3 bardak meyve aromalı yeşil çay içtiğim olur. yeme içmede sıkıntı yok çinkü 1.77 boya karşılık 95 kiloyum. tabii bu oturarak çalışmaktan da kaynaklanıyor.

önerisi olan?
(3) 

Tıp 'ın tanımladığı kaç rahatsızlık bulunmaktadır?

phonex #586898 
Merak ettim soruyorum. Tanısı konulup isim verilmiş toplam kaç rahatsızlık,hastalık bulunmaktadır? Tüm uzmanlık ve tanı grupları dahil edilince?
(2) 

ege üniversitesi hastanesi?

phonex #569613 
burada diş polikliğini var mı? varsa cerrahi işlemler yapıyor mu?
(4) 

leyla ile mecnun'da üç büyükler?

phonex #566889 
leyla ile mecnun'un bir bölümünde metonya kalesine ferdi tayfur, orhan gencebay ve müslüm gürses'in yüzlerinin yer aldığı beyaz bir bayrak çekiliyordu. şimdi hangi bölüm olduğunu ve kaçıncı dakika olduğunu hatırlayan olursa o görüntüden hazırlayacağım facebook kapak fotoğrafını kendisine hediye edeceğim.

teşekkür ederim.
(1) 

tzodns ve dyndns ücretli mi?

phonex #566043 
dinamik ip adresleri için hizmet veren bu adreslerin ücretsiz hizmetleri sonlandı mı? yoksa halen ücretsiz hizmet vermeye devam ediyorlar mı?
(2) 

the simpsons 'tan family guy 'a intihal suçlaması.

phonex #553889 
gece gece aklıma takıldı. homer bir bölümde elindeki kitabı açıyor karşısına family guy elemanı peter griffin çıkıyor altında intihal yazıyordu. sonraki sayfayı çevirdiğinde ise american dad elemanı stan smith çıkıyor onun altında ise intihalin intihali yazıyordu.

the simpsons yapımcısı matt groening ile family guy, cleveland, american dad gibi animasyonlar ile ted filminin yapımcısı seth macfarlane arasında hiç söz dalaşı, suçlama ya da mahkemeleşme gibi bir olay yaşandı mı? arkadaşlar mı yoksa imkan olsa birbirlerini keserler mi?

araştırmaya üşendim kısaca biri özet geçerse sevinirim.
(3) 

arşiv yazılımı?

phonex #533880 
dvd ya da cd içeriklerini girebileceğimiz, not, tarih, o içerikle ile ilgili resim, döküman vs. gibi bilgileri de ekleyebileceğim bir arşiv yazılımına ihtiyacım bulunmaktadır. kullandığınız ya da önerebileceğiniz bir program var mıdır?
(5) 

multiplexer

phonex #512464 
Girdileri A,B,C,D ve çıktısı F olan kombinasyonel bir devre tasarlanacaktır. A ve B girdileri AB, C ve D girdileri CD olmak üzere 2 adet 2 bitlik sayıyı ifade etmektedir. AB değeri CD değerinden büyük ve eşit olduğu durumda çıktı F 1 değerini alacaktır. devresini çizip multiplexer kullanınız

sorunun cevabı nedir?
teşekkürler

edit: imla
(10) 

nedir bu deniz canlısı?

phonex #512136 
denizden oltaya takılıp çıktı. nedir bunun cinsi? tipi? yenir mi pişirilir mi?
(1) 

serpil / tatlım leyla ?

phonex #499101 
leyla ile mecnun'daki haftalarca adını bilmeden izlediğimiz "bu da mı leyla'ymış" diyerek izlediğimiz tatlım leyla şimdi ki işler güçler'deki ecevit'in arkadaşı olan kasiyer serpil midir? bir de bu ablanın adı nedir?
(1) 

coaxial rg6 kablo tester

phonex #497452 
evimde sıva altı coaxial kablo döşemesi var. merkezi sistem kurulmamış. bu nedenle evlerde ikişer priz ve tavan arasında toplam (3 daire) altı kablo çıkışı var. ben bu kablo ve prizlerin çalıştığını nasıl anlarım. cat (ethernet) kablolarının tester cihazı gibi bu kabloların da tester cihazı var mı? tester cihazı olmadan da eldeki imkanlarla test imkanı var mı? (testten maksat kablonun çalışıp çalışmadığı sıva altı kırılma, kopma gibi durumunun olup olmadığını anlamak)

teşekkürler.
(2) 

Minimum İnternet Masrafı?

phonex #481767 
yeni taşınılmış bir eve sadece internet temini için en düşük abonelik sisteminden bir sabit hat + en düşük özellikleri ile adsl için (ttnet) aylık masrafı ne kadar olur? yalın adsl olursa daha mı az olur? farketmez derece de mi olur?

teşekkürler.
(3) 

İzmir'de uygun fiyatlı çıktı alınabilecek yer?

phonex #455935 
elimde 384, 499 ve 362 sayfalık 3 kitabın pdf hali bulunmakta. çift yönlü, siyah-beyaz, 1245 sayfa çıktı alacağım. tabii bu çıktıları spiralliyen ya da ciltleyebilen bir yer olursa daha süper olur. hatta öyle olsun. sırayı kaybettik mi ayvayı yeriz. bunu izmirde uygun fiyatlı hangi yerler yapar?
(2) 

resimdeki hatun kimdir?

phonex #408400 
goo.gl

çok pis adriana lima'ya benzetiyorum ama?
(5) 

facebook ekşi sözlük yazarları grubu?

phonex #365939 
ben bu gruptaydım. favorilerime de ekliydi arada tıklar bakardım. uzun zamandır bakmıyordum. şimdi bakayım dedim grubu da aradım bulamadım. ne oldu kapattı mı ulaş?
(3) 

görüntü görüşme?

phonex #358969 
en ucuz görüntülü görüşme imkanı sağlayan cep telefonu? bildiğiniz modeller? en önemli özellik en ucuz olmasıdır.

edit: os farketmez standartta olabilir, symbianda, androidde
(2) 

behzat ç. sorusu?

phonex #356322 
behzat ç. ile savcının ilk ilişkisi kaçıncı bölümde başlamıştı?
(4) 

Aynı anda Bağ-Kur ve SSK'lı olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu mu?

phonex #300282 
Merhaba Sevgili Ekşi Duyuru insanları,

Şubat 2009 dan itibaren Bağ-Kur'a kayıtlıyım. Ticari araç üzerinden basit usul vergiye tabii olup kazancım asgari ücret üzerinden ve primlerimi ona göre yatırıyorum. 15 aydır prim yatırmadım askerde olmam sebebiyle. Haliyle sağlık olaylarından faydalanamıyorum. Şimdi bir iş olayım var. Hem Bağ-Kur'um, vergi levham, işim devam ederken hem de bir işe girip çalışma imkanım var mı? Hem Bağ-Kur hem de SSK'lı olup SSK üzerinden sağlık hizmeti almam mümkün mü?

İkisi aynı anda olursa avantajı, dezavantıjı gibi durumlar nedir? Primler artıyor mu? azalıyor mu? bu konuda google gittim sordum tam aydınlatıcı cevaplar alamadım. teşekkür ederim.
(3) 

Noterden imza sirküleri çıkartmak ne kadar?

phonex #195939 
şahıs işletmesi. basit usul vergiye tabiyim. nedir olayı ona göre para ayarlayıp gidelim pazartesi. teşekkürler.
(4) 

orijinal bucaspor forması nerede satılır?

phonex #143855 
altaylıyım. birçok lisanslı ürününe de sahibimdir. destek bakımından bir izmirli olarak orijinal bucaspor forması alma niyetim bulunmakta. bucaya git demeyin konak alsancak çankaya taraflarından tarif ediverin bir zahmet.
(1) 

the story of maths (matematiğin hikayesi) belgeselinin alt yazısı olan?

phonex #130160 
bbc 2008 yapımı 4 bölüm bu belgeselin ilk iki bölümünün türkçe, her bölümünün ingilizce çevirisi var. 3. ve 4. bölümlerinin alt yazılarını arıyorum. bilinen alt yazı sitelerine baktım. gugıla vardım, bulamadım. elinde olup da göndermek isteyen olursa phonex35(et)cimeil(dat)kom
(2) 

video convert programı ve çift hatlı cep telefonu sorusu

phonex #129682 
total video converter kullanırdım ama çoklu dosya olunca sapıtıp kitlenip kalıyor. bazen büyük boyutlu dosyalarda da sapıttığı oluyor. dvd'den vcd'den convert yapabilen, iki parça halinde kaydedilmiş video dosyalarını birleştiren, istediğim yerden bölebilen bir çok formatı destekleyen total video converter muadili, kullandığınız, memnun olduğunuz programları soruyorum.

bu çift hatlı telefonlara bakmaya başladım artık iki telefon taşımak zor geliyor ancak kime danışdıysam çoğu çin işi olduğu için bozulup da yaptırmayan yok. sağlamdır kullandım memnunum diyebileceğiz uygun fiyatlı telefonları soruyorum. bir de bu tek ve çift işlemcilidir muhabbeti nedir?

teşekkürler.
(2) 

garanti bankası atm havale masrafı?

phonex #129263 
şimdi çıkıp bir arkadaşın garanti hesabına havale çıkmam gerekti. eskiden iş bankası internet şubesinden eft yapar, 1 lira masraf öderdim. 2,5 lira yapmışlar fazla geldi bu tutar. şimdi çıkıp bir garanti atmsi bulup kartsız işlemden arkadaşın hesaba havale geçmem mümkün mü? mümkünse ne kadar masraf alıyor?
(2) 

Resimdeki yaka kartında kullanılan font?

phonex #127753 
Sevgili kaligraflar, grafikerler, hayatın gizemi yaşamımızın yazı tipinde saklıdır diyenler!

img19.imageshack.us verilen linkte sözlük 11. yaş zirvesinde verilen yaka kartı bulunmaktadır. (anuk kokulu sair'e danışmadan yayınlıyorum ama umarım bir şey demez. kendi resmi değil yaka kartının resmi vardır.) burda yazan ekşi sözlük logosunda da kullanılan "ekşi sözlük yazarı" kelimesinin fontu nedir? whatthefont'a sordum bulamadım abi dedi.
(1) 

myo mezunları için kısa dönem askerlik geyiği?

phonex #122839 
evet hatırlayan hatırlar, gece gece arkadaş ile muhabbet ederken akla düştü. iki sene önce böyle bir geyik vardı. google'da teyit ettim hatta sözlükte başlığını buldum. (bkz: meslek yüksekokulları için kısa dönem askerlik )

evet bi' ilhan irem bir de bu yasa teklifi vardı? ne oldu?

not: bi' ilhan irem vardı n'oldu? dışında başka espri bilmediğim için bu esprimi lütfen mazur görünüz.
(1) 

ASP ile SOAP ve XML DOM olayları?

phonex #120783 
Bir arkadaşın ricası ile bir şeye giriştim ancak daha önce benzer bir uygulama yapmadığım için tıkandım. Açıkçası tam olarak nasıl arayacağımı bilemediğimden (biraz da gece vakti kafa da durdu) kaynak da bulamadım. Öncelikle türkçe, elbette ingilizce kaynaklar mümkündür.

Verilen bir web service adresinden soap kullanarak kullanıcı adı ve şifre parametreleri ile xml datayı çekip responsetext ile ekrana yazdırabiliyoruz. İstediğimiz gelen datada istediğimiz verileri elimizde hazır bulunan id'lerle çekebilmek. Data bir geliyor 2,5 mb her seferinde çekiyor. Bir yere dosya olarak yazdırıp xml dom kullanarak okuyalım diyoruz. Ancak verilerin her an güncelleme durumu varmış bu yöntem işimizi görmüyor. Her seferinde soap ile datanın tamamını çekmeden nokta atışı yapıp istediğimiz veriyi alma yöntemi nasıl oluyor? Bunun ile ilgili kaynak, yöntem, xquery şu bu var onu kullan, burda incele diyebileceğiniz mümkünse example üzerinden adım adım anlatan kaynaklar olursa makbule geçer.
(3) 

elif dedim türküsünü söyleyen kimdir?

phonex #119564 
drop.io

link ve soru yukarıda. arşivi düzenler iken karşılaştım elimde bir kaç farklı yorumcunun ki var fakat bunu kimin söylediğini çözemedim. dosya adının başında 07 vardı tahminen hangi albümden alındıysa 7 nolu parça olabilir. vokal erkek, tolga çandar, özdemir erdoğan, özer özel, orhan hakalmaz, incesaz değil hepsi var bu farklı bir vokal.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık