(3) 

Hangi apple watch almalı?

bugisme #1584023 
İlk kez apple watch alacağım, yurtdışında olduğumuz için ikinci el kelepir bir apple watch alıp yıllarca kullanmak istiyorum. Fp olarak en kullanışlı ve mantıklısı hangisi olur?
(8) 

Penis boyu baba tarafından mı belirlenir?

bugisme #1583084 
Karımla bir konu hakkında farklı fikirlerdeyiz.1 yaşındaki oğlumuzu muayene eden doktor, oğlumuzun pipisinin gömük olduğunu, ( pipinin yağ dokusu sebebiyle bir kısmının kasık içinde kaldığını) ama bir kaç yıl içerisinde pipi boyunun normale döneceğini söyledi. Karım insanların pipi uzunluğunun babadan gelen xy kromozomu tarafından belirlendiğini öne sürüyor. bense xy kromozomunun sadece cinsiyetin erkek veya kız olarak belirlediğini, fiziksel tüm özelliklerin ise cinsiyet ne olursa olsun anne ve babadan gelen genetik aktarımlar tarafından ortak olarak belirlendiğini öne sürüyorum. Karım ise üreme organı ve hücrelerini babanın aktardığına inanıyor. bense çocuğun pipisi kısaysa babasından kaynaklıdır fikrini kabul etmiyorum. bu konudaki hakikat nedir? Burada kim haklı?
(12) 

Yapana imrendiğiniz bir şey?

bugisme #1576098 
Nasıl yapıldığı hakkında hiç bir fikrinizin olmadığı ama yapana saygı duyup yaptığı şeyin çok zor olduğunu düşündüğünüz şey nedir?

Örnek: pilotluk ya da piyanist vs.
(1) 

Sesi mabel matize benzeyen bir şarkıcı

bugisme #1575901 
Son zamanlarda populer bir şarkı var. Şarkıyı arıyorum ama ne şarkıcıyı ne de şarkıyı hatırlıyorum. Tek hatırladığım sesi aynı mabel gibi bunun demiştim. Bu şarkı ne olabilir?
(6) 

Türkçe'yi ve ingilizceyi iyi bilirim diyenlere bir kaç soru-telaffuz

bugisme #1573013 
Yurtdışında farklı bir dil konuşan çocuk bakıcımız bizden basit İngilizce komutların Türkçe karşılıklarının telaffuz olarak yazmamızı istemiş. örnek olarak French Word: Salut English Phonetic: Sa - Loo olarak vermiş. ben bunu nasıl yapacağımı bilemedim.

sizden en yakın ingilizce söyleme benzeyen halinizi yazmanızı rica edecektim.

ona attığım liste şu şekilde:

Coat off - Kabanını çıkar
Boots off- Botlarını çıkar
Sit down- Otur
Come here-Buraya gel
Wait- Bekle
Hold Hand-Elimi Tut
All done- Tamam
Eat-Ye
Hungry? -Acıktın mı?
More- biraz daha
Help- Yardım
Drink water- Su iç
Go outside- Dışarı çıkalım
On bed- Yatağa
Sleep- Uyu
Quiet time- Sessiz ol
Snack- Bir şeyler yiyelim mi? (we don't actually have "snack" in our language so I wrote " let's eat something"?)
Play-Oyna
Ball- Top
Book- Kitap
Music- Müzik
Change Diaper- Bezimizi değiştirelim
(other child's name)'s turn / Her turn, His turn- (..........'nın sırası)
Wait for Sadiyo- Sadiyo'yu bekle
Need hug? (Sarılalım mı)
Sad- Üzgün
Mad -Kızgın
Tired -yorgun
Daddy/Mommy come later- Baba/ Anne gelecek
(1) 

Bir kişiden gelen mailleri telefon anasayfasında görme

bugisme #1572884 
Çok fazla mail trafiğim var. Pek çoğu önemli ama birbirinden alakasız birimlerden geliyor. Kimisi fatura, kimisi çocuğun okulu, kimi devlet tarafından, kimisi de çalıştığım şirketin shiftleri oluyor.

Özellikle bu karmaşada shiftleri arayıp bulmak zorlaşmaya başladı. Bana shiftimi atan mailleri ana ekranımda tek tıkla görmek gmailde mümkün mü? Bunun bir widgeti var mı? Ya da bu durumda siz neler yapıyorsunuz?
(6) 

Yurtdışında olsanız hangi ürünü alırdınız?

bugisme #1569082 
Tr'de pahalı özellikle amerika'da ucuz olan hangi ürünleri alırdınız?
(5) 

Yuurtdışından Türk banka hesaplarına erişim

bugisme #1565934 
Uzunca bir süre Kanada'da kalacağız. Türkiye'deki banka hesaplarımı en kolay nasıl kontrol edebilir ve işlem yapabilirim? Sonuçta Tr'de kullandığım tanımlı telefonu orada farklı bir numara ile kullanıyor olacağım. Belki yeni cihaz almış olacağım. Oraya gittiğim zaman telefon yetkisi olmadığı için ve Tr'ye bizzat dönüp yeni numaramı ya da cihazımı yetkilendiremeyeceğim için erişimsiz kalır mıyım? Bir arkadaşım evini satmıştı uzaktayken. Ancak parasına müdahale edemediğinden bahsetmişti. Yurtdışında yaşayan arkadaşlar bu işleri nasıl çözüyorsunuz?

Kadıköy dövmeci

bugisme #1564530 
En iyi dövme yapan yer neresi? Kafamda model yok, oradan bir şey seçsem olmaz mı?
(1) 

Uzaktaki Arkadaşa düğün hediyesi

bugisme #1562327 
Dün düğününe katılamadığımız uzaktaki arkadaşlarım için yüzlerini güldürecek online alıp gün içinde teslim edilebilecek ne gibi hediye alabilirim?
(7) 

İsim tavsiyesi

bugisme #1554337 
Tarih-bilim-sanat-doğa temalı; uzun zamandır biriktirdiğim çok kişinin bilmediği olay-fotoğraf-eser veya ilginç bilgileri paylaşacağım instagtam hesabı için yaratıcı yerli-yabancı isim önerilerinizi almak isterim.

Türkçe mi isim koysam mesela "meraklıolmag" gibi;
Yoksa ingilizce "longlivecuriosity" gibi mi?

Daha catchy isim lazım gibi.
(6) 

sizin için küçük benim için büyük bir sorun

bugisme #1551739 
evet başlıkta da özetlediğim gibi, canım çok sıkkın, çeşitli antidepresanlar kullanıyorum, büyük bir motivasyon düşükşüğü yaşıyorum.

2014 yılında girdiğim yüksek lisanstan 2018 yılında şehir değiştirmem ve evliliğim sebebiyle tez dönemindeyken ilişiğim kesildi, sonrasında yıllar sonra afla geri dönmeye karar verdim. sadece tezimi yazıp şu sürüncemeden kurtulmak istiyorum. Ailem, arkadaşlarımın sürekli “ne oldu senin tez işi?” sorularından artık bunaldım. Artık çocuğum da var ve zaman yönetimini de başaramıyorum. Yeni bir danışmanım var ama çok ilgili birisi değil gibi, ara sıra whatsaptan yazışıyoruz. benden çaba bekliyor, konu bulmamı bekliyor ama geçen dönemi de boş geçirip çöpe attım, Aslında gözümde büyütüyorum farkındayım ama dedim ya ruh halim iyi değil, şimdi çalışma bahanesi ile bir kafedeyim ve burada takılıyorum.

zamanla bilimsel konu arama yöntemlerini de unuttum. bana eğitim yönetimi adına yabancı kaynaklı veritabanı/ websitesi/ dergi veya konu önerisinde bulunup beni bu yükten kurtulmama yardım eder misiniz? tuttuğumu koparacağımı biliyorum ama bir gaz lazım, bana bir dürtü lazım bana bir el uzatan lazım, düşenin halinden düşen anlar gerçekten trollük yapmıyorum canım çok sıkkın, şu konuyu bulsam yardıracağım ama kaldım öyle :(
(24) 

Evlilere sorular

bugisme #1547995 
1-siz ve eşiniz alyans takıyor musunuz?
2-Alyansın sizin açınızdan önemi nedir?
3-Eşiniz alyans takmaktan hoşlanmıyorsa bu duruma yaklaşımınız nasıl olurdu?
4- alttaki duruma yorumunuz nedir?
Not:cinsiyet belirtirseniz sevinirim.

Kendi cevaplarımı da ekleyeyim:
1-ben takmıyorum, eşim bazen takıyor
2-bence şık bir takı ama kullanışlı değil
3-ben hoşlanmıyorum, o başta bir kaç kez söyledi, sonra çok önemsemedi, herhangi bir problem yaşamadık, o takmadığında da çok umursamıyorum.
Er kişiyim.

Çevremde bu konuya çok takan insanlar görüyorum, acaba ben mi tuhafım? (soru 4)
(4) 

Çocukla istanbul'da gidilecek yerler

bugisme #1546873 
Esasen kalabalık ortamları ve trafiği sevmiyorum. Ama çocuğumu da dört duvara kapatmak istemiyorum, istanbul'a yakın bir muhitteyiz, 1,5 yaş çocuğumuzu alıp ona güzel deneyimler yaşatmak istiyoruz, açık ya da kapalı alan farketmez, önerebileceğiniz aktivite veya mekan ismi varsa sevinirim. Çocukla istanbul'a hiç gitmedik şimdiye kadar.
(13) 

Günde ne kadar hangi çeşit kahve içiyorsunuz?

bugisme #1545923 
Ben 1 yada 2 fincan filtre ya da latte içiyorum, bunun üst limiti nedir? Ne kadar içmek zararlı?
(7) 

iyi ki almışım/ yapmışım dediğiniz şey?

bugisme #1544998 
son bir kaç yılda alım gücümüz inanılmaz düştü, her şey pahalılaştı. aldığınız veya yaptığınız hangi şey için kendinizi diğer insanlardan şanslı görüyorsunuz ve iyi ki zamanında.....almışım/yapmışım diyorsunuz?
(3) 

bir daire kaça maloluyor?

bugisme #1543056 
arsa fiyatı hesaba katılmaksızın, şu an orta-düşük kalitede bir dairenin metrekaresi kaç tl'ye maloluyor?
(6) 

kat karşılığı ev meselesi

bugisme #1542279 
küçük bir şehirde göl cepheli şehir merkezinde eski bir evimiz var. cephesi dar ve yandaki parsellerle birleşirse 4-5 kat ev çıkılabiliyor. bir mütrahit 2şer daire toplam 8-10 daire yapıp sadece birer tane bize ve yanımızdaki mülk sahibine 150m2lik ev veririm diyor. bu bize çok az geldi. genel teamül % kaç arsa sahibi %kaç müteahit olarak uygulanıyor? Açıkçası konuya hakim olamadığımızdan ata toprağının elimizden gitmesini de istemiyoruz. bizim isteğimiz her kata 100m2 lik 3 daire toplamda 12-15 daireden bize 3 daire vermesi. Çok mu yüksekten uçuyoruz?
(12) 

şimdiye kadar satın aldığınız en kalitesiz ürün

bugisme #1542167 
büyük hayal kırıklığı yaşadığınız, verdiğiniz paraya acıdığınız hangi marka ürün tecrübeniz var?
(25) 

erkekler atlet giyiyor musunuz?

bugisme #1541972 
Uzun yıllardır klasik beyaz atlet bana hep kıro işi geldi. bu sebeple sporcu atletleri giyiyordum ancak onların gerek rengi gerekse iç kıyafeti olmamasından dolayı, giydiğim gömlekler direk ter çekince rahatsızlık vermeye başladı. siz bu işi nasıl çözüyorsunuz?

hangi marka model atlet tercih ediyorsunuz? Etmiyotsanız ter işini nasıl çözüyorsunuz?
(9) 

pas nasıl çözülür (resimli)

bugisme #1541945 
paslanan banyo rafını ne ile en hızlı çözerim? hani o videolarda izliyoruz ya bir solüsyona batırıyorlar pas namına bir şey kalmıyor. ev ortamında ne ile bu sonuca ulaşabilirim?
wd40?
domol?
limon tuzu?
karbonat?
sirke?
başka aklıma bir şey gelmiyor. bu yine paslanır at bunu mu dersiniz?
(15) 

ne sıklıkla bahşiş bırakıyorsunuz?

bugisme #1541383 
restoran, kurye, pompacı veya başkaları için ne sıklıkla ve ne kadar bahşiş bırakıyorsunuz. ben o an cebimdeki ufak bozuklukları bırakıyorum ama artık komik rakamlar olduğu için dalga geçiyormuş gibi hissediyorum. Sizde durum nasıl?
(5) 

radyatör suyu

bugisme #1540993 
Sıfır aldığım aracın radyatör suyu dolu işaretinden ziyade boş işaretine daha yakın, ortanın hafif altında diyelim.

ben de işimi şansa bırakmama adına marketten aldığım herhangi bir antifirizli suyu ekleyebilir miyim? yoksa ona uygun marka bir su alıp belli bir oranda karıştırıp mı koymalıyım? Direk üzerine döksem nasıl bir problem olabilir?
(2) 

resimdeki rahatsızlık için hangi branşa gitmeli?

bugisme #1540798 
diş doktoru,
kbb,
genel cerrah,
diğerleri?

10-14 gündür büyüyüp küçülüyor, bazen ağrı var bazen yok, aile hekiminin verdiği antibiyotik hap çare olmadı.
(1) 

akademik tez, makale ve kitap arayabileceğim yerler?

bugisme #1540580 
af kapsamında yüksek lisansa döndüm. Uzun zaman grçtiği için akademik bilgilerim zayıfladı.Tez dönemindeyim ve konu belirlemem gerekiyor. güncel yerli- yabancı kaynaklara nerelerden ulaşabilirim?

yüzüncü yıl üni-eğitim yönetimi
(30) 

kaç adet kol saatiniz var ?

bugisme #1539832 
marka ve cinsiyet belirtirseniz sevinirim.
(1) 

ekşi sözlükte takip ettiğiniz başlıklar nelerdir?

bugisme #1539193 
sb
(5) 

bir araç içinde bulunması gereken eşyalar nelerdir?

bugisme #1539180 
torpitoda ne taşırsınız? Şu ürün çok kaliteli ya da olmazsa olmazım dediğiniz bir şey var mı?

örn: şu marka araç kokusu ya da gözlük tutacağı vs
(4) 

arabada biber gazı taşımak suç mu?

bugisme #1538756 
malum trafikte maganda çok, hiç olmazsa müdafa amacıyla torpidoda bulundursak suç mu işlemiş oluyoruz?
(7) 

bu kızarıklıkların sebebi nedir

bugisme #1532012 
1 yaşındaki oğlumuzun özellikle sol tarafı, kıyafetleri ile temas etmeyen kol, ayak ve yüz gibi bölgelerde 4-5 gün süren ara sıra kaybolup yeniden çıkan kızarıklıklar var. Herhangi bir kaşıntı veya keyifsizlik gibi bir durumu yok. Doktor randevusu aldık ancak geçtiğimiz kontrolde bu kızarıklıklar geçmişti çocuk doktoru bir yorum yapmadı.
(2) 

ingilizce Cv ile ilgili iki soru

bugisme #1526788 
elektrik elektronik mühendisliği hazırlık okunduğu nasıl yazılır?
bölümün 100% ingilizce olduğu nasıl yazılır?
(4) 

bu ingilizce cümlede hata var mı?

bugisme #1526498 
there is no doubt the people who made comment for this masterpiece are soft hearted human beings and that's why It is an honour to be here where the emotions, tears, senses and thoughts are shared mutually, sentimentally, salute!
(6) 

1 yaşındaki erkek çocuğa ne alınır?

bugisme #1525811 
spesifik marka model önerebilirseniz sevinirim. oyuncak olur, oda eşyası olur, bakım malzemesi olur, kıyafet olur...
(3) 

sinüzit ve boğaz ağrısına çözüm

bugisme #1525790 
başım ağır geliyor, şakaklarım ağrıyor, geçen hafta MR çektirdim tüm sinüsler dolu çıktı.genzim akıyor ve boğazlarımdq yutkunamayacağım kadar batma var.
evim ecza deposu gibi, pazar günü olduğu için doktora (kbb) gidemiyorum. Hangi içerikteki ilaç derdime derman olur?
doktor arkadaşlardan yardım istiyorum.
(3) 

virüs bulaşmış usb bellek ne ile temizlenmeli?

bugisme #1525202 
en pratik kesin çözüm nedir bu hususta?

virüs kısayol atıyor, bellek boş görünüyor.
(2) 

Acil pankreatik stent nereden alınır?

bugisme #1523987 
babam için acil pankreatik stent almamız gerekiyor. Gerek Türkiye gerekse yurtdışı cook veya boston scientific marka stent teminini nasıl sağlayabilirim. Elimde hiç medikal bilgisi yok. Özellikle büyük şehirlerde şu numara, şu firma sizin stendi temin ediyor diyebileceğiniz bir bilgi var mıdır? Zor durumdayız yardımınıza ihtiyacımız var
(1) 

kulaklık tamiri

bugisme #1523229 
Anadolu yakasında kulaklık tamiri yaptırabileceğim güvenli bir yer var mı?
(1) 

mobilya ve duvar boyası

bugisme #1521779 
Çocuğun odasının duvarlarını boyayacağız. Hangi cins boya seçmeliyiz. Plastik mi, saten mi, su bazlı mı, yağlı mı hiç fikrim yok.
Aynı şekilde bir kaç dolap var, onları da boyamak istiyorum. Mobilyalar ne tür boya ile boyanmalı?
(1) 

referans yazısı

bugisme #1521148 
bir öğrencim ilgiltere'ye dil okuluna gideceğini, dolayısı ile vize başvurusunda bulunacağını iletti. İngilizce öğretmeni olarak benden bir referans yazısı yazmamı rica etti.
Ne minvalde yazmam konusunda arada kaldım. "Bu öğrenci derslerimde iyidir" mi demeliyim yoksa "dilini geliştirmesi gerekiyor mu"? örnek bir referans paykaşabilir misiniz?
(2) 

ölen iphone 7 plus sonrası hangi telefon?

bugisme #1517810 
severek kullandığım, vasıtasıyla apple fanı olduğum telefonum bozuldu. androide geçesim yok ancak iphonelar da uçmuş gitmiş. max 10kya kadar hangi telefonu önerirsiniz?
iphone önceliğim, değilse android hangi cihaz beni 5 yıl götürür.
en büyük önceliğim stabilite ve işlemci gücü. donan yavaşlayan bir telefon almak istemiyorum.
(7) 

amerikadan gelen arkadaş dile benden ne dilersen dedi

bugisme #1517346 
aynen böyle dedi, ne istersen getirebilirim yakında dönüyorum dedi. Paran yoksa da önemli değil sonra ödersin dedi.Boyut önemli değilmiş.

ona ne aldırmalıyım aklıma bir şey gelmedi,
-8 aylık bebeğim var, onun için bir şeyler var mı spresifik önerileriniz
-espresso makinem var, trde olmayan portafiltre,tamper, kahve öğütücü filan mı aldırsam
-eşim kolojen vb sağlıkla ilintili ürünler seviyor, öyle bir şey mi istesem
-telefon mu istesem, telefon ihtiyacım var ama fiyat olarak ğek avantajı kalmadı sanıyorum.

şu marka ürün tr’de yok, olsa da bulamazsın şunu aldır pişman olmazsın dediğiniz başka ürünler de isteyebilirim.
(2) 

en uygun mobil tarife hangisi?

bugisme #1515667 
turktelekom tam senlik 3 ve 5gb internet paketine 70 lira veriyorum her ay.
8gbtın altına düşmeden hangi operatörün hangi tarifesine geçebilirim?
(1) 

en uygun fiber internet kampanyası hangisi

bugisme #1515666 
vodafone 50 mbit için 120 lira veriyorum, daha uygunu var mıdır?
(3) 

5500 tlcivarı en iyi akıllı telefon

bugisme #1514660 
annemin 10 yıllık telefonu emekli oldu. ona f/psi en iyi telefon hangisini önerirsiniz?
(5) 

7 aylık bebekle 7 saat başbaşa nasıl geçer?

bugisme #1514024 
mücbir bir sebepten dolayı eşim işteyken oğluma bakmam gerekiyor. İlk defa tek başımıza kalacağız. süre oldukça uzun neler tavsiye edersiniz. Kendisi emeklemeye yeni başladı, uykuya girmekte zorlanıyor.

aklıma araba geldi, arabada kendiliğinden uyur genelde, ya da dışarıda gezsek. alıp dışarı çıksam arabada tek başına arkaya koymam riskli olur mu? dışarıda daha çok yorulur muyum? insanlar bu bebeğin annesine nolmuş acaba derler mi :)

yardım lütfen!
(5) 

en güvenilir anket şirketi

bugisme #1512526 
seçim anketlerine bakıyorum da herkes hangi şirket olursa olsun “bunlar zaten onun adamı, şu seçimi bilemedi” yorumları yapmışlar. Son 3-5 seçim düşünülürse en tutarlı, objektif, güvenilir anket şirketi hangisidir diyebiliriz?
(4) 

Güzel espresso için ipuçları ve alınması gerekenler

bugisme #1512343 
Hobi arayışlarım sonunda bir kahvesever olarak evde kahve deneyimimi geliştirmeye karar verdim. Başlangıç olarak delonghi dedica 685 model bir makina aldım. Fakat malum bu hobi de diğer hobiler gibi oldukça pahalı ve pek çok teknik detay ihtiva ediyor. İlk yapışım starbucks kahvesi ileydi ve kahve yukarıda kaldı, sanırım ince çekmişlerdi kahveyi. Sonuç olarak, Evde bu makinayı en verimli kullanabilmem için ne yapmam lazım,? hangi detaylara dikkat etmeliyim?
Hangi ürünleri almalıyım? kahve öğütücü, portafiltre, basket, cezve adını bilmediğim diğer ürünlerden hangilerini almalıyım? Türkiye fiyatları çok pahalı ama Amerika’dan getirtme imkanım var özellikle Amazondan alabileceğim hangi ürünleri önerirsiniz? (malum plastik ölçek ve tamper çol komik ve amatörce duruyor)
(2) 

asyalı hayvanların gözleri neden çekik değil

bugisme #1511653 
Selam size Darvinizm fedaileri!

sorum saçma görünebilir; lakin ki öyle değil :)

Şimdi insan ırkının dış görünüş farklılıklarının pek çok çevresel sebebi var. Bu da binlerce yıl süren genetik aktarımlarla günümüze kadar ulaşmış. Örneğin, Asya kökenli insanların gözlerinin çekik olması da benzer şekilde o coğrafyanın etkilerinden (iklim ve coğrafi şekiller) dolayı meydana geldiği biliniyor.

Peki neden Asya’ya özgü, aynı şartlarda yaşayan hayvanlar(japon makakları, bengal kaplanı, asya fili vs) genel olarak diğer kıtalarda yaşayan akrabalarına göre daha çekik gözlü değiller?
(2) 

bir kalorifer sorusu da benden

bugisme #1511009 
kombi yazın ayda yılda bir, kışın ise günde 2-3 kez su basıncı düştüğü için duruyor. sürekli altındaki vanadan basıncı eski haline getiriyorum, çalışmaya devam ediyor. kaloriferlerin ısınmasında ve sıcak su temininde çalıştığı sürece bir problem yok.

su faturama yansıyan veya gözle görebildiğim herhangi bir su kaçağına denk gelmedim. Sorunun kaynağı ne olabilir?
(2) 

darıca-gebze-çayırova dolayları dişçi tavsiyesi

bugisme #1510523 
hiç özel diş kliniğine gitmemiş biriyim. Dolgu ve genel diş temizliği için önerebileceğiniz bir yer var mı?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık