(10) 

Araba Seçimi

infernal majesty #1576982 
Merhaba,

2 sene kadar önce buraya sormuştum, şimdi bir kez daha sormak istedim. Sözlükte de başlığı görünce baktım da sarı siteye dönmüş başlık.

Kısaca, bütçe 2.5 milyon, seçenekler;

1) Mercedes CLA - sıfır
2) BMW 3.20 (2-3 yaşlarında, ne denk gelirse artık) (bence bu araba daha güzel bu arada)

Yani bir süredir arıyorum zaten, her kafadan bir ses çıkıyor:

"İkinci elle uğraşma CLA al geç"
"Yalnız yaşayan adamsın A/1/A3 al geç"
"BMW'ye 80 bine kadar binersin, sonra o sana biner"
"3 alırsan park yeri bile problem..."
"Chery bakmaz mısın?"

Siz ne dersiniz? Başka önerilere de açığım ama bütçeyi esnetemiyoruz, alıp binememek olmasın diye :)

Teşekkürler.
(6) 

Araba Seçimi

infernal majesty #1524303 
Merhaba, bir süredir arabayı değiştirmeye niyetliyim lakin karar veremedim. Öncelikle, bütçe 1 milyonu 50 kuruş bile geçemez, sonun da sonu 1 milyon TL.

Gönlümden geçen A3 ama BMW 1 veya Mercedes A da olabilir, ilk olarak hatchback tercih ediyorum, eğer sedan olacaksa Peugeot 508 isterim - dışarıdan- çok beğendiğim için. Yalnız yaşıyorum (çocuk falan yok yani), arabaya da genel olarak sadece iki kişi bineriz.

Civic baktım, Toyota baktım, ne bileyim Opel baktım mesela hiç içime sinmedi. Sizin öneriniz, şu markadan uzak dur ya da bu gayet güzel dediğiniz herhangi bir marka/model olur mu?

Teşekkür ederim.
(7) 

Oyun Önerisi - PC

infernal majesty #1520626 
Merhaba,

Ani bir kararla "35 yaşında utanmadan bilgisayar oyunu oynayan tip" olmaya karar verip bilgisayar aldım. Son 1 yıldır oynamasam da 6-7 yıldır oynadığım tek oyun CSGO, eski bilgisayar da pek iyi bir şey değildi zaten.

Uzak da kaldığım için ne oynasam bilemedim, sadece Red Dead Redemption 2 ve Far Cry 6 olabilir diye düşündüm hızlıca bakıp ama pek bilgim yok tahmin ettiğiniz üzere. Tek bir kriterim var, o da oyunun "gerçek" olması. Yani canavar, büyü, ışınlanma vs olmaması.

Her türden oyun önerisine açığım. Teşekkürler.
(9) 

Şahit Olunan Bir Olay, Siz Ne Yapardınız?

infernal majesty #1491647 
Merhabalar,

Birkaç ay önce şahit olduğum bir olayda hiçbir şey yapmadığım geldi aklıma bir anda, bir kez daha hata ettiğimi düşündüm ve size sormak istedim.

Bir arkadaşımın yüksek giriş tabir edilen evinin balkonunda oturuyoruz, balkonun hemen önündeki arabanın başında da biri duruyor. El kol yaptı, araç sizin mi dedi. Arabalar sıkış tıkış park halinde oldukları için bahsi geçen arabanın arka kısmı garaj girişini kapatmış, soruyu soran adamın motoru dışarıda kalmış. Saat 01 civarıydı yanılmıyorsam. Garajı başka kullanan yok, zaten araba girmesi pek mümkün değil, eğimi falan saçma sapan. Araçta telefon numarası yok. Ev sahibi arkadaş da aracı tanımadığını söyledi. Ne yapsak, ne etsek derken motor sahibi söylendi, laf arasında "kırıcam şimdi aynalarını" dedi. Ben pek ciddiye almadım açıkçası, "kırcam şimdi o olacak" gibi "kuru sıkı" algıladım. Biz muhabbete dalmışken adam bir gitti geldi, çatır çutur iki aynayı kırdı, silecekleri terse kanırtarak kırdı, sileceğin metal kısmıyla kaputu çizdi.

Ben mal gibi kaldım tabiri caizse. Polisi arama fikri geldi tabi aklıma ama ev benim değil, şahit olarak kabak gibi ortadayız, adam arkadaşa ve annesine salça olur diye aramaktan vazgeçtim. Arkadaş da inceden aynayı kıran vatandaşı anlar, hak verir gibi olunca ben hiç hak vermesem de üstünde duramadım pek. En azından olay bir şekilde büyürse diye aracın hasarlı haliyle fotoğraflarını çektim. Ertesi sabah kalktığımda araç yoktu, bir daha da görmedim.

1) Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
2) Siz motorun sahibinin yerinde olsanız ne yapardınız?

Benim 2'ye cevabım: Bir not yazar, sileceğe sıkıştırırdım muhtemelen direkt hasar vermek yerine. Misafir arabası gibi çünkü, öyle anlaşılıyor kimsenin tanımamasından ve bir daha görmememizden.

Teşekkürler.
1

mobil görünümden çık