(1) 

Müzikli İş Yemeği Mekan Önerisi

dizicolleague #1591416 
Anadolu Yakası'nda bir iş yemeği organizasyonu yapmak istiyoruz. Yemekte iş konuşmayacağız, dolayısıyla müzik olsun dedik ama masanın üzerine çıkan adam/kadın görmek de hoş olmaz. Var mıdır böyle hem nezih olup hem de müzik olan bir mekan? Önerileri beklerim.
(3) 

Netspeed vermediği hizmetin parasını istiyor

dizicolleague #1574606 
Netspeed geçtiğimiz ay yarım yamalak çalıştı. Twitter'da da herkes şikayetçi zaten. Türknet'e geçtim ve rahatladım. 35 mbit Netspeed'e hız testi yaptığımda 10 mbit görünüyordu ve ekran görüntüsü almıştım.

Bu ay fatura kesmişler vermeyeceğim. Nasıl olsa internetimi de kesemez artık. Ödeyip şikayetçi mi olayım yoksa hiç mi ödemeyeyim karasız kaldım. Varsa fikriniz alırım

Detaylı Araç Yıkama Önerisi

dizicolleague #1568551 
Koltuklar dahil aracımı detaylı yıkatmak istiyorum. Kartal-Sancaktepe civarında önerilere açığım.
(1) 

Araç Bakımı İçin Usta Önerisi

dizicolleague #1567533 
Fiat Punto Evo aracım var, sürekli götürdüğüm ustadan artık memnun değilim. Kadosan veya Kartal sanayide iyi usta biliyorsanız önerinizi beklerim.
(1) 

Online Almanca test var mı?

dizicolleague #1566431 
Almanca A1'den B1'e seviye seviye testleri barındıran bir site var mıdır? İngilizce öğrenirken online olarak binlerce test bulmuştum ve yararlı olmuştu ancak Almanca için böyle bir bolluk yok maalesef.

Dil bilgisi, yazma, dinleme, okuma ölçerse çok daha iyi olur.
(5) 

Araç Tamiri İçin Servis Mi Usta Mı?

dizicolleague #1565425 
Fiat Punto 2011 model aracımda airbag arızası veriyor, arka cam kilidi çalışmıyor ve araçta kontağa basınca arka silecek bir süre çalışıyor. Bunlar ciddi problemler olduğu için servise gitmeye meyilliyim ama ne düşünüyorsunuz? Ustanın çözebileceği meseleler midir? (Özellikle airbag konusu ciddi, hata kabul etmez)
(1) 

İstanbul Çevresindeki Plajlar

dizicolleague #1564883 
Bir hafta sonu eşimle birlikte İstanbul yakınlarındaki bir plaja gitmek istiyoruz. Maksimum 2-3 saat sürecek bir mesafede olmalı.

Plajların sakin olması önemli. Gerekirse ücretli plajları tercih edeceğiz. Bu bağlamda öneriler olursa çok sevinirim.

Not: Sancaktepe'de oturuyoruz.
(1) 

Mevcut kredilerde 0,69 faiz oranı uygulanacak mı?

dizicolleague #1563526 
Ziraat Bankası'na ulaşmaya çalıştım ama bir türlü doyurucu bilgi alamadım. Birkaç yıl önce 1,20'den aldığım krediyi yeni çıkan 0,69 oranlı krediyle yapılandırmak istiyorum. Koşullar tamamiyle uyuyor (evin sıfır olması vb).

Bu durumu tecrübe eden, bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Profesyonel Lego Nerede Satılır?

dizicolleague #1561903 
Hazır Lego Technic değil, tek tek karışık parçaların olduğu Lego'lardan nerede bulabilirim? Motoru, uzaktan kontrolcüsü vb parçaları da aynı yerden almak istiyorum. Online alışverişi tercih ederim.
(1) 

İki Şirketin Değerlerini, Karlılıklarını Nasıl Karşılaştırırım?

dizicolleague #1561386 
Biri Alman, bir ABD sermayeli iki bilinen şirketin değerlerini, karlılığını karşılaştırmak istiyorum. Bunu gösteren site var mıdır? (borsadan, hisseden anlamam. Tek bilmem istediğim hangisinin daha karlı/değerli olduğuna bakmak).
(3) 

İskan Olmayan Evde Müteahhitin Yükümlülüğü

dizicolleague #1560220 
1,5 yıldır oturuduğum binada iskan yok. Aldığımdan beri müteahhit iskan alacağım diyor. Su ve elektrik faturası müteahhit adına geliyor.

Ben dahil, toplamda 16 dairelik bina sakinleri faturaların parasını müteahhite vermiyoruz çünkü kafasına göre fatura yazıyor. Örneğin Şubat ayında evde olmayan kişiye 600 TL elektrik yazmış).

Bu müteahhit hakkında herhangi bir yaptırım uygulanabilir mi? Herkesi kandırıp "iki ay içinde iskan tamam" diyerek milleti kandırdığı için bugüne kadar gelen faturalar ona girsin dedik. Nasıl olsa faturalarda kendi adı yazıyor ve ceza kendisine gelecek.
(1) 

Şarap Fermentasyonu Başlamıyor

dizicolleague #1554447 
Uzun zamandır %100 meyve suyundan şarap yapıyorum. Bugüne kadar tüm şaraplarım oldu, son bir haftadır fermentasyon başlamıyor. 5'lik su şişesinin içine şırayı yapıp serum hortumuyla su dolu kavanoza hortumu salıyorum. her zaman olan bu sistem şimdi niye olmuyor anlamadım.

1. Kesinlikle hava alan bir yeri yok
2. maya markası bile değiştirildi, mayadan olamaz
3. sıcaklıktan olabilir diyordum, peteğin yanına aldım yine ses yok.
(6) 

Fiat Punto Anlık Yakıt Tüketimi

dizicolleague #1554277 
Fiat Punto Evo 2011 aracım var. Yokuş aşağı viteste ve gaza basmıyorken anlık tüketim 2lt/100km gösteriyor. Başka araçlarda bu tüketim göstergesi 0lt/100km gösteriyordu. Normalde yakıt tüketiminin bu koşullarda 0 olması gerekmiyor mu?
(1) 

Gittiğin kadar öde konseptinde spor salonu

dizicolleague #1553223 
Haftada sadece bir günüm var ve spora sadece o gün gidebilirim. Sadece bir gün, hatta mümkünse saatlik anlaşabileceğim bir yer var mıdır? (Kartı basayım gireyim, ne kadarsa o kadar ödeyeyim)

Yer: Anadolu Yakası
(1) 

İstanbul Anadolu Yakası'nda VR İnternet Kafe

dizicolleague #1553222 
Özellikle sim yarışlarını oynayabileceğimiz VR oyunlarını elinde bulunduran kafeler için önerilere açığım.
(2) 

Uçak bileti en erken ne zaman alınmalı?

dizicolleague #1553089 
Ekim ayında Macaristan'a gitmeyi düşünüyorum. En uygun fiyatı yakalamak için tahmini ne zaman bilet alabilirim? Şimdiden almak mümkün mü veya mantıklı mı?
(1) 

Vize işlemlerinde eşle aynı ikamette mi olmak gerekiyor?

dizicolleague #1553000 
Eşim anne evinde ben de babamların evinde ikamet ediyor görünüyorum. Ekim ayında Avrupa planımız var. Vize alırken bu durum sorun yaratır mı veya vizeden kaç ay önce ikameti aynı yere aldırmalıyım?
(1) 

Ehliyet-Kimlik Yurt Dışında Geçerli mi?

dizicolleague #1552170 
Yeni tip ehliyet ile kimlik tek bir karta alınabiliyor. Bu kartın yurt dışında geçmediği, eğer yurt dışında araç kullanma düşüncesi varsa ehliyetin ayrı olarak alınmasında yarar olduğunu öğrendim. Tecrübeli arkadaşların yorumlarını beklerim.
(2) 

UPS'ten Çıtlama Sesi Geliyor

dizicolleague #1549443 
Apartmanda şantiye elektriği olduğu için 650 Watt'lık UPS'imi 6 aydır kullanıyorum. Bugün prize takılı iken(PC açık değildi ve UPS düğmesinden kapalıydı) çıt çıt ses gelmeye başladı(içinde bir klik sesi gibi ve bipleme sesinden farklı). Fişten çekince ses kesildi.

UPS'in markası Powerful. Garantisi devam ediyor. Bu ses normal midir?
(4) 

Diş Dolgu Fiyatları Normal mi?

dizicolleague #1547988 
Hafta sonu ortalama bir özel diş hastanesinde muayene oldum.

Muayene bedeli 150 TL
Gömülü yirmilik çekimi 2300 TL
Üst yirmilik çekimi 800 TL
8 adet kompozit dolgu(tek taraflı ve çift taraflı olmak üzere) tanesi ortalama 850 TL

Toplamda 10.000 TL fatura çıktı. Mukayese için başka doktora da gideceğim ama durmadan izin alamıyorum. Fiyatlarla ilgili fikir verebilecek var mıdır?
(1) 

Türk Sürücü Belgesi Macaristan'da Geçerli Mi?

dizicolleague #1547615 
Yeni tip sürücü belgesi alacağım. Yakında Macaristan'a bir seyahat planım var. Yeni ehliyetimiz Avrupa'da geçerli mi? Ekstra bir belge almam gerekir mi? (orada araç kiralayacağım)

Lastiksa.com'dan Lastik Aldınız mı?

dizicolleague #1546605 
Deneyiminiz nasıldı? Alınır mı?
(3) 

Kredili Ev Satışı

dizicolleague #1546032 
Kredisi devam eden evin satışı nasıl yapılabilir? 370 bin TL çekmiştim geçen yıl ve 700 bin TL ödemeli kredim var. Şimdiki evimi satmak istiyorum, satış nasıl olabilir merak ediyorum.
(3) 

Konut Kredisinde DASK Harici Poliçeleri İptal Etme

dizicolleague #1545519 
Geçen yıl Ziraat Bankası'ndan konut kredisi çektim ve kredi kartı, DASK, BES, hayat sigortası, Ailem güvende, eşyam güvende, banka konut sigortası yapıldı. Şimdi yine yenileme mesajı aldım. Bankaya sordum, tabii gerekli olduğunu ve iptal edilirse 1,20 kredi olmayacağını söylediler.

DASK harici hepsinden kurtulmak istiyorum, yapan var mı? Kredi oranını etkiler mi?

Kısa mesafe tek eşya taşıyabilecek var mıdır?

dizicolleague #1542083 
Ağırlık istasyonumu Kartal Esentepe'den Sancaktepe Fatih Mah.'e taşıybilecek var mıdır? 8 km mesafe, 10 dk civarı sürüyor. Mesaj atınız, ücretini nakit ödeyeceğim.

(armut vb tüm uygulamaları kullandım, hepsi saçma sapan).
(3) 

İskan alınmamış binada sayacı üzerime almalı mıyım?

dizicolleague #1533685 
Müteahhit iskan almamakta diretiyor (yalan söylüyor, kalan birkaç işi yapmıyor). Biz de daire sakinleri olarak faturaları ödemiyoruz. Sağlam borç birikti ve hepsi müteahhitin üzerine. Bize "350'şer tl verip saatleri üzerinize alın ve elektrik faturasını inşaat elektriği ödemekten kurtulun" diyor. Faturaları üzerimize alırsak bu adamın iskan almadan kaçacağını düşünüyoruz.

Bu düşünce doğru mudur? Faturayı üzerimize almak, müteahhiti iskan alma derdinden kurtarır mı?
(2) 

Hibernate Yapılan Bilgisayar Fişten Çekilebilir mi?

dizicolleague #1529397 
Sb
(3) 

Yeni Model Buzdolaplarında Akım Koruma Var Mı?

dizicolleague #1529396 
Oturduğum binada şantiye elektriği var ve durmadan elektrik gidip geliyor . Buzdolabı bu sebeple bozulur mu diye korkuyorum. Buzdolabı 2021-2022 model Bosch. Eğer bir koruması yoksa nasıl bir regülatör kullanmalıyım?
(1) 

Ev Yapımı Şarap Raf Ömrü

dizicolleague #1529395 
%100 vişne suyundan maya ile yapılan şarabın raf ömrü ne kadardır? Şarabı 3-4 haftanın sonunda evde şişeleyeceğim. 4 şişe çıkacak ve muhtemelen 4. şişeyi açana kadar 4 ay geçecek.

Not: İnternette, kapağı açılmadığı sürece aylarca saklanabileceği yazıyor ama sonuçta mayalanma evresi bittikten sonra şişeleme yaparken mantıken şişe açılmış olacak.
(1) 

Türkiye içinde satılmak üzere üretilen malzemede CE zorunlu mu?

dizicolleague #1516080 
Avrupa'ya satılacaksa kesinlikle olmalı. Fakat Türkiye'de üretiliyor ve sadece iç pazarda satılıyorsa zorunlu mu değil mi muallak.
(3) 

Emlak beyannamesi vermeye gerek var mı?

dizicolleague #1511410 
Evin tapusunu aldım, e-devlet'te tapu-kadastro bölümüne baktığımda işlendiğini görüyorum. Artık bu beyanname otomatik yapılıyor mu? Tapuya gidip beyanname vermeme gerek var mıdır?
(6) 

İnternetten Kombi Alınır Mı?

dizicolleague #1510927 
Fiyatlara ve yorumlaraa göre beğendiğim birkaç model var ancak kurulum aşamasında sorun yaşar mıyım diye düşünüyorum. Sıfır eve doğal gaz alacağım, kombi taktıracağım. Süreç hakkında tecrübesi olan varsa tavsiyelerine açığım.

Binaların Yangından Korunması Hk Yönetmelik Değişiikliği

dizicolleague #1504453 
Aşağıdaki değişiklikler kafa karıştırıcı. Sadece orman yakınındaki binalar için mi yoksa tüm binalar için mi geçerli bu değişiklikler? Yapılması imkansız şeyler çünkü.

“(12) Orman alanları içinde veya bitişiğinde yapılacak rafinerilerde, fosil yakıt kaynaklı elektrik üretim tesislerinde, kumlu gücü 500 MW ve üzeri olan enerji üretim tesislerinde ve toplam kapalı kullanım alanı 2000 m2,den büyük fabrikalar gibi endüstriyel tesislerde ve bunların depolama tesislerinde/sahalarında bu Yönetmelikte belirtilen ilave tedbirler alınır.”

Burada bence bir hata yapıldı. Virgül değil, noktalı virgül olmalıydı:

“(12) Orman alanları içinde veya bitişiğinde yapılacak; rafinerilerde, fosil yakıt kaynaklı elektrik üretim tesislerinde, kumlu gücü 500 MW ve üzeri olan enerji üretim tesislerinde ve toplam kapalı kullanım alanı 2000 m2,den büyük fabrikalar gibi endüstriyel tesislerde ve bunların depolama tesislerinde/sahalarında bu Yönetmelikte belirtilen ilave tedbirler alınır.”

Müteahhit, İş Güvenliği Uzmanı, mimar arkadaşların kafası karışık. Varsa bu olayı çözen beri gelsin.
(1) 

Tigar Lastik Nerede Bulunur

dizicolleague #1502281 
4 mevsim 155 80 R13 lastik bir türlü bulamadım internette. Ne nadir lastikmiş arkadaş!
(6) 

Aracın bir lastiği farklı olsa tehlike yaratır mı?

dizicolleague #1501914 
Fiat Panda 2011 aracımın arka lastiği yanaktan patladı. Araçta 4 mevsim Tigar marka lastikler var (2020 model lastikler ve sadece 10 bin km kullanıldı). Patlayan lastik yerine stepnedeki sıfır Contitental (yazlık) lastiği taktım.

Aracı sadece şehir içinde kullanıyorum. Arkadaki farklı model ve yapıdaki bu lastik, araçta hissedilir bir dengesizlik oluşturur mu?

Not: Ebatları diğer lastiklerle aynı.
(1) 

Fiat anahtar kabı değişimi

dizicolleague #1500887 
Fiat Panda aracın anahtarı çok eskidiği ve sustası tutmadığı için değiştirmek istiyorum. Bendeki orijinal anahtar Resim 1'deki gibi ve almak istediğim Resim 2'deki gibi. Bendekinin devre kartı, alacağım kaba uyar mı? Bunlar 50 tl civarı. Anahtarcıya gitsem 100-150 lira istiyorlar.

Özel Puzzle Yapan Yer Var Mı?

dizicolleague #1497823 
Bir araç fotoğrafını en az 1000 parçalı puzzle olarak yaptırmak istiyorum. Bunun maliyeti hakkında bilgisi olan var mı? Yaptırabileceğim güvenilir yer önerisi de alabilirim (İstanbul Anadolu Yakası)
(2) 

Kartal yakınlarında araba sürmeyi öğrenecek yer?

dizicolleague #1497714 
Acemi şoförler için araba sürmelik yollar nerede var?

İstanbul'da ateş yakılabilecek kamp yeri

dizicolleague #1497000 
Woodyville'e sordum, mangal yakmak dahi yasak. Şöyle bir gece kalabileceğim, en azından mangal kiralayan bir kamp yeri var mıdır? Çadırım var, iki kişiyiz.
(1) 

Kasada üst egzos fanı gerekli mi?

dizicolleague #1496372 
Ryzen 2600 İşlemci ve rx580 4gb ekran kartı genellikle 80-85 derecelerde çalışıyor. önde iki, arkada bir fan var. üstte iki fan yuvası var, bunlara fan taksam bir fark yaratır mı?
(2) 

Kartal'da güvenilir ekspertiz

dizicolleague #1496347 
Akşam iş çıkışı saat 16:30 gibi ekspertize gitmeyi düşünüyorum. Kartal'da geçen haftalarda Tarcanlar'a gittim ama hem çok pahalı hem de randevu sistemi yok. 16:30'da gittiğimde üç saat beklememi söylemişlerdi.

Önerilerinizi alırım (sadece motor, performans vb baktıracağım)

Kısa mesafe yatak taşıyabilecek var mı?

dizicolleague #1491586 
Taşınıyorum ve sadece bir adet yatak var. Panelvan tarzı aracı olan arkadaşlar, ücreti mukabilinde taşıyabilir miyiz bunu? Bu işi yapan firma var mıdır aşırı pahalı olmayan?

Rota: Kartal Yalı mah - Kartal Petrol-iş mah (maksimum 10 dk sürüyor)
(1) 

Düzeltici Faaliyet ve aksiyon arasındaki fark nedir

dizicolleague #1486357 
Hangi durumlara döf, hangi durumlarda aksiyon açılır?
(3) 

Taşeron, Yüklenici, Müteahhit Kavramları

dizicolleague #1485004 
Birbiriyle aynı olup farklı isimlerle kullanılan kavramlar var ve kafa karıştırıyor. Bunu örneklerle açıklayabilecek var mı?

taşeron-alt taşeron aynı diye biliyorum. müteahhit, işi yükleniciden alan kişi.

Örneğin; benim bir fabrikam var ve adı dizicolleague fabrikası. İçinde tadilat yapılacak ve "Tadilat" isimli firmayla anlaşıyorum. Bunlar sgk numarası alırken benim sigorta numarama alt taşeron mu alacak yoksa yeni bir sigorta no mu açtıracak?

Bu "Tadilat" firması taşeron değil de yüklenici mi oluyor? yoksa müteahhit mi? bunlar kim arkadaşlar yahu birisi açıklarsa çok memnun olacağım.

Bir diğer konu taşeronun işi taşere edememesi. Yani benim fabrikama tadilat için gelen firma elektrik işini A firmasına, duvar işini B firmasına veremez mi?
(1) 

Özel Hastane Reçeteli İlaç

dizicolleague #1483691 
Özel hastanede doktor Tacrolin krem yazdı, eczaneye gittiğimde "işyeri hekiminiz yazarsa uyguna alabilirsiniz" dendi. İşyeri hekimi yazdı, bu sefer eczacı "özelde yazılmış, anlaşmalı olması gerekiyor" diyor. Bu ilaç özelinde sanırım herhangi bir indirim uygulanmıyor doğru mudur?


Not: Özel sağlık sigortam var.
(2) 

Oyun CD'ini Steam'e aktarma

dizicolleague #1482266 
Orijinal oyun cd'm var. Laptopumda dvd okuyucu olmadığı için yükleyemiyorum. Başka bir PC'ye oyunu yükleyip Steam hesabıma aktarıp, laptopumdan giriş yaparak Steam'den indirip kurabilir miyim?
(1) 

RC off road aracı önerisi

dizicolleague #1478990 
WPL RC'lerine bakıyorum kaç gündür ve ilgimi çekti. Defender ve pikap modelleri çok iyi görünüyor. 5 yıl önce crawler almıştım ama dandikti 100 tl bir şey (şimdi uçmuş tabii fiyatlar).

WPL 450-500 tl civarında olanlarda bile servo yokmuş (bildiğim kadarıyla direksiyon klavye gibi kademesiz döndürüyor). Tetiği hassas olan, hızını ayarlayabildiğimiz (mümkünse iki vites), direksiyonu kademeli dönebilen rc var mıdır önerebileceğiniz? Yoksa bu 450-500 lira olanları alıp sonrasında servo, vites kutusu vb sonradan alıp ben taksam daha mı uyguna gelir? Memlekette bulabilir miyiz bunları?

Banggood tarzı sitelerde uygun fiyatlara free shipment yapan firmalar var. Bunlardan alıp bir iki beklemek koşuluyla 750-800 liraya saydığım vites, servo vb özellikleri olan rc'ler mevcut. Vergisini ödeyip oralardan almak da buraya göre mantıklı olabilir (Umarım dolandırılmam)

Tecrübeli rc'ci arkadaşlardan yardım beklerim.
(2) 

Topraklama hattı varken neden kaçak akım rölesi de takılır?

dizicolleague #1478646 
Topraklama hattı madem bizi ve makineyi koruma amaçlıdır, yeterli değil midir? Üstüne bir de 30 mA kaçak akım rölesi takmamızın sebebi ekstra önlem midir? Çünkü eğer bir makinenin fazı makine gövdesine değiyorsa ve toprak hattı düzgünse direkt şalter atmaz mı zaten?

Bir diğer senaryoda kablo izolasyonu sıyrıldı ve biz onu tuttuk diyelim, burada tuttuğumuz anda topraklama hattına gitmez mi akım? Bizim üzerimizden geçmeyi tercih etmeyecek nasıl olsa. Veya kaçak akım rölesinin olması bu akımın bizim üzerimizden kısa sürede bile geçmesini bile önlediği için mi takılıyor?
(1) 

Elektrikte Koruma Sınıfı 2 Nedir?

dizicolleague #1478581 
Simgesi iç içe geçmiş iki kareden oluşan bu piktogramın anlamı nedir? "Çift yalıtım" olarak buldum internette fakat detayında yatan nedir? Bir kablonun çift yalıtılması mı yoksa sistemin çift yalıtılması mı? Bu işareti gördüğümüz yerde kaçak akım rölesine ihtiyaç duymayacak kadar rahat mı olmalıyız?
(3) 

Tadilat işlerinde tadilatı yapacak olan yüklenici mi olur taşeron mu?

dizicolleague #1478141 
Bir fabrika düşünün. Bu fabrikanın bir bölümü yıkılarak genişletilecek. Bu fabrika işin sahibi oluyor. Dolayısıyla yıkım ve genişletmeyi yapacak firmayla yüklenici sözleşmesi mi yoksa taşeron sözleşmesi mi imzalanmalıdır? Taşeron olabilmesi için fabrikadaki işe dahil olan bir iş olmalı diye düşünüyorum yoksa muvazaalı duruma girecek.

Daha önce böyle işlere girmiş veya bilgisi olan arkadaşlardan yardım beklerim.
123456  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık