(1) 

Türkiye'den vergi iadesi - tax-free alışveriş

mry gc #1571747 
Selamlar,

Yurtdışında yaşıyorum ve arkadaşların siparişlerine cevabım "ben buradan tax-free alışveriş yapamıyorum. O yüzden fiyat konusunda genelde bir fark yok" oluyor. Yine böyle bir durum olunca acaba Türkiye'den tax-free alışveriş yapabilir miyim sorusunu kendime sordum, şimdi de sizlere soruyorum.

Bilgisi ve/veya tecrübesi olan arkadaşlar var mı?

Bakaya durumunda yurtdışı askerlik erteleme işlemi

mry gc #1555976 
Şu anda yurtdışında çalışıyorum ve 5 mayıstan itibaren bakaya durumuna düşeceğim. Tecilli olduğum tarihi yanlış hatırladığım için acele etmedim, hata ettim. İşlemler için konsolosluktan randevu alamıyorum, en erken 16 Mayıs görünüyor. İlk sorum, randevu almadan gidersem işlem yapılır mı?
İkinci sorum ise bakaya kalmam durumunda tecil ettirebiliyor muyum? Net bir açıklama göremediğim için kutsal kaynağın değerli yazarlarının bilgisine muhtacım. Teşekkürler

Satılık Bilgisayar kasası (750W)

mry gc #1547797 
Şubat 2022'de Amazon'dan aldığım bilgisayar kasasını satıyorum. PSU dahil ve 750W.

Thermaltake Commander G33.

Fiyat 2200TL.

www.amazon.com.tr

www.sahibinden.com

Satılık Logitech g513 Mekanik kavye

mry gc #1547795 
Temmuz 2022'de Amazon'dan alınan klavyemi satıyorum. Herhangi bir sorunu yok.

Fiyat 1600TL.

www.sahibinden.com

Prag’da yaşam maliyetleri nedir

mry gc #1541111 
Soru başlıkta.

Yakın zamanda Prag’da bir yerden teklif aldım. 2500euro net miktara denk geliyor. Bu miktar ne kadar yeterli olur, hayat kalitem ne düzeyde olur bunları merak ediyorum. Orada yaşayan ya da genel yaşam şartları hakkında fikri olan biri düşüncelerini paylaşabilirse çok sevinirim.
(3) 

temyiz sonucu sorgulama

mry gc #1519399 
merhabalar, süregelen bir dava ile ilgili bir soru sormak istiyorum.

Kısaca bir dava var ve temyize gidildi. Şu anda yargıtay kararı bekleniyor. Bugün 4060'a sms atarak sonucu sorguladığımızda karar verilmiş görünüyor ancak uyap vatandaşta herhangi bir gelişme yok. Bize gelen sms'te de ocak tarihli bir temyiz kararından bahsediyor. Bilgisi olan tarihin neden ocak ayını gösterdiğini ve uyap'ta neden henüz birşey görünmediğini açıklayabilir mi? Teşekkürler.
(8) 

Günlük alınan kalori miktarı

mry gc #1464086 
Selamlar,
Uzun bir süredir kilolarından şikayetçiydim. Doğrusu sağlıksız bir şekilde beslendiğimin farkındaydım ve bunu değiştirmeye karar verdim. Son 12 gündür elimden geldiğince dengeli ve yağı ve karbonhidratı azaltarak beslenmeye dikkat ediyorum. Fat secret uygulamasını kullanarak da yediklerimin kalori miktarını takip ediyorum.

Dikkatimi çeken şu ki beslenmeme dikkat ettiğim sürece aç kalmamama rağmen günlük aldığım kalori miktarı ortalama 1200-1300 civarı. Daha az olduğu günler de mevcut. Ortalama bir insanın alması gereken kalori miktarının 2500 civarı olduğu düşünülürse epey az alıyorum. Her gün almam gereken protein miktarını tutturuyorum ama yağ ve karbonhidrat minimum düzeyde. Yine de kendimi hiç aç hissetmiyorum.

Sizce bu durum ne kadar sağlıklı, sırf kalori miktarını dengeli tutmak amacıyla ekstra besin tüketmeli miyim?

Bu arada 12 gündeki kilo kaybım neredeyse 4kg oldu.
Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.
(2) 

superonline akk düzenlemesi başladı mı?

mry gc #1186097 
Aranızdan biri bu konuda bilgi verebilir mi acaba ya da kontrol edebilir mi kendi hızlarını? normalde 1 mayısta yenilenmesi gereken akk şu an kalkmış gibi duruyor bende. tam olarak kalktı diyemem çünkü akk aşımında 3mbit olması gerekirken şu anda 24 mbit hızında. Bakabilir misiniz siz de? Eğer düzenleme değil de akk yenilendiyse kotayı harcamayayım şimdiden :)
(2) 

spotify'a erişim

mry gc #1130784 
saat 23:05'ten itibaren erişemiyorum. ne mobil uygulama ne masaüstü uygulaması aktif olarak bağlantı sağlamıyor. Site üzerinden giriş yaparken de hata veriyor. sizde de öyle mi?
1

mobil görünümden çık