(1) 

karamel yuva ariyor

yalnizligin muthis saltanati #1576769 
merhaba, tam iki kez terk edilmiş (üzerinde iki adet çip vardı). biz onu otoyol kenarında bulduk ve şu an korumamız altında. insanlarla arası mükemmel, çocuklarla da çok iyi, mama söz konusu değil ise başka köpekleri pek umursamaz. kedi sevmiyor maalesef ki ama eğitime çok açık bir köpek. bizim hali hazırda baktığımız çok can olduğu için onunla özel ilgilenemiyor ve üzülüyoruz. o çok daha iyi koşullarda yaşamayı hak ediyor. gelip görüp tanışabilirsiniz kendisiyle. dişi ve kısır.


yer: istanbul-anadolu yakası
iletişim: 0539 839 23 3

ibb.co
ibb.co
ibb.co

yumi yuva ariyor

yalnizligin muthis saltanati #1576768 
merhaba, bu güzellik tasması ile kapımıza terk edildi. şu an ev ortamında yaşıyor. dışarı sık çıktığı sürece asla eve tuvaletini yapmıyor. göğüs tasması ile geziyor ama koşup oynamaya ihtiyacı var. çok insan canlısı, yalnız kalmayı pek sevmiyor. daha önce köpek bakmış, tecrübesi olan ve bir daha hiçbir sebeple terk etmeyecek ömürlük ailesini arıyoruz. maddi anlamda sorumluluğunu üstlenebilecek ve çipini üzerine alabilecek kişiler arasın lütfen. kısırdır.

yer: istanbul-anadolu yakası
iletişim: 0539 839 23 33


ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co
(4) 

Aydın, İzmir, Çanakkale

yalnizligin muthis saltanati #1538029 
Merhaba duyuru sakinleri. Aydın, İzmir ve Çanakkale'yi içeren ufak bir gezi planımız var. Araba ile. Her birinde iki gün kalmalık falan. Acaba buralarda mutlaka gidilmesi, görülmesi gereken yerler nerelerdir, bu güzide şehirlerin insanlarından yardımcı olan olabilir mi. Amaç deniz tatili değil, güzel yerlerde güzel yemekler yemek, güzel ve yeni yerler görmek gibi. Şimdiden teşekkürler.
(1) 

marka önerisi

yalnizligin muthis saltanati #1490267 
merhabalar. ben duyurunun kadın yazarlarına bir şey danışmak istiyorum. bu aralar bir saç ürünü arayaşındayım. şampuan ve saç serumu için uygun markayı bulmaya çalışıyorum. saçlarım küt, ince telli ve çabuk yağlanan cinsten. ama öte yandan sinüzit sebepli yaz kış kurutmak zorunda kaldığım için, kurutunca da acayip elektriklenen yapıda. benzer özelliklerde olan, bir şeyler denemiş ve işe yaramış deneyimleri olan varsa paylaşırsa çok sevinirim.

hangi markalar size iyi geldi?
yağ dengelemek için şampuanda hangi türü seçtiniz?
elektriklenmeyi alan ama aynı zamanda yağlı görüntü de vermeyen ürünler hangileri?
saç serumu tek başına yeterli mi yoksa saç şekillendirici ya da maskeler de virlikte mi kullanılmalı?

şimdiden teşekkürler.
(5) 

yavru kedi

yalnizligin muthis saltanati #1412992 
merhabalar, biz yaklaşık on gün önce bir yavru kedi sahiplendik. aslında ilk kedi besleme deneyimimiz değil. üç yıl önce 5 aylık bir kedi sahiplenmiştik. bizimle olduğu üçüncü ayında kaybettik maalesef. ki bunun bir ayı da çok ağır şekilde evde sürekli uyuduğu ya da klinikte kaldığı şekilde geçti. bizim için travmatik bir deneyim oldu. ve bakınca esasen çok bir tecrübemiz olamamış, şimdi bu bebişle yaşamaya başlayınca anlıyoruz.

kendisi 2 buçuk aylık bir dişi. sokaktan sahiplendik. ne kadar annesiyle vakit geçirmiş bilemiyoruz. yavru kedilerin çok hareketli ve oyuncu olduğu gibi ezber bi bilgimiz vardı elbette. ama bu hanımefendi daha ilk günden bu bilgileri üçe katladı :) evde çıkmadığı yer kalmadı. haliyle onun da uyacağı bir düzen oluşturmak istiyoruz. yavruların eğitimi ile ilgili bir şeyler okuduk. yapmasını istemediğimiz şeyler için hayır demek, olumlu pekiştirme gibi öneriler.

sorularıma gelecek olursak:

1) onu bitkilerden uzak tutmanın yolu nedir? şimdilik bitkinin dibine limon kabuğu koyduk, işe de yaradı gibi kısmen ama o da bitkiyi mi strese soktu bilinmez, toprak pamuklandı. daha iyi bir yöntem?

2) mutfak tezgahı, banyo lavabosu gibi çıkmasını istemediğimiz yerler için nasıl bir davranış sergilemeliyiz? mutfağın kapısı kapalı duruyor mesela şimdilik. kapıları kapatmadan halledilecek bir yol var mıdır?

3) koridorda ya da başka bir odada yalnız ise, biri girdiğinde hemen koşuyor bir yere. oyun mu yapıyor korkuyor mu anlayamadık açıkçası. bunun ayrımı nasıl yapılır?

4) her durum, her hareket, her ses onun için oyuna davet gibi. çorap giyerken bile üstümüze atlıyor, tırmanıyor. sevme istediğimizde de elleri ısırma huyu var, yine oyun sanıyor.elleriyle yoğurma, baş ile sürtünme, bacaklara sürtünme gibi hiçbir sevgi gösterisi de göremedik daha kendisinden :) sadece oyun var dünyasında. bu kadar hareketlilik normal mi, zamanla azalır mı yoksa bizimki biraz fazla mı yaramaz :)

5) en önemlisi gece yatakta zıplama, kafamıza atlama seansları. ayak bacak neyse de, direk kafaya, yüze de oyun amaçlı atlamalar yapıyor. dışarı çıkarıp kapıyı kapatmak da vicdanen mümkün olmuyor. yapılabilecek bir şey?

aslında kabaca, yavru kedi eğitimi ile ilgili önerileri, tecrübeleri olanlardan yardım bekliyoruz. normal nedir, bu durumlar geçici mi, bir şeyleri öğretmek mümkün mü falan gibi. özellikle de olumlu pekiştirme yöntemini kullanmış kişilerin verecekleri örneklere minnettar kalırız. sanırım biz de biraz fazla üstüne düşüyoruz, ileride toksik ebeveynler kitabını satın alıp yüzümüze fırlatabilir :)

şimdiden zamanını ayırıp cevaplayacaklara çok teşekkürler.
(1) 

Kaliteli Komedi

yalnizligin muthis saltanati #1371048 
Merhabalar,

uzun süredir film arşivimde komedi kısmının eksik olduğunu fark ediyorum. fakat ne kadar araştırsam da istediğim kalitede/sayıda komedi filmi bulamıyorum. önerebileceğiniz, gerçekten kahkaha attıracak dolu dolu komedi filmleri varsa paylaşırsanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.

not: yakın zamanda izleyip çok güldüğüm filmi düşündüğümde aklıma 'Death at a Funeral'geliyor, tabi tarzı birebir aynı olmak zorunda değil sadece belki kaliteli komedi arayışımın ne olduğuna dair sizlere fikir verebilir.
(5) 

xanax

yalnizligin muthis saltanati #1272260 
çok etkili bi ilaç olduğu, yarımını almanın bile hemen uyumaya yettiği söyleniyor. ben uçak korkusu için tam bi tane içtim. yalnız hiçbir etki göstermedi. ne uyku ne rahatlama. kimden dinlesem bu kadar etki ediyorken bende yaşanan bu durumun sebebi ne olabilir. aynı durumu yaşayan ya da doğru ve etkili kullanım konusunda (kaç saat önce ne kadar gibi) bilgisi/tecrübesi olanlar yardım ederse sevinirim. zira yine bi muhtemel uçak yolculuğu beni beklemekte.
1

mobil görünümden çık