(4) 

Harita üzerinde görev ataması yapmak ama nasıl?

sustum #1586256 
Selam.

Gün içinde 10-15 yere uğramam gerekiyor ve bunların bazıları ben ofiste değilken ortaya çıkıyor. Haliyle ofistekilerle telefonla haberleşip yeni ayarlama yapmamız gerekebiliyor ve bu biraz da zor oluyor.

Dolayısıyla ben de şöyle bir program arıyorum: Maps, yandex veya başkaca herhangi bir konum gösteren harita üzerinde ofistekiler görev ataması yapsa ben de anlık olarak harita üzerindeki güncellemeleri görebilsem. Var mıdır bir yolu a dostlar?
(8) 

Uçakta 125ml parfüm taşınamıyor mu?

sustum #1171452 
El bagajı için 100ml sıvı sınırlaması varmış. Bu durumda büyük parfüm taşınamıyor gibi görünüyor fakat biliyorsunuz ki parfümlerin hacmi büyüdükçe fiyatları daha makul oluyor. Peki bu büyük hacimli parfümleri illa bölmek mi lazım yoksa o kadar da dikkat edilmiyor, taşınabiliyor mu?
(7) 

Hangi Ayakkap? Hepsi de adidas. (Linkli)

sustum #1165906 
(4) 

Kombi tavsiyesi?

sustum #1154042 
Efenim Antalyalıyız, dolayısıyla biz ve çevremiz doğalgaz cahiliyiz. (Antalya'ya doğalgaz yeni geldi sayılır da.) Neyse, etrafa sorduğumuzda her kafadan bir ses çıkıyor. Sizin kullandığınız veya duyduğunuz iyi kombiler nelerdir?

Viessmann düşünüyoruz mesela biz, çok iyi diye duydum. Öyle midir gerçekten? Ne dersiniz? Tavsiyeleriniz olur mu?
(10) 

Makarna suyu içilir mi?

sustum #1120612 
elbette öldürmez, öldürmüyor. içiyorum çünkü ama yüksek kalori vs. gibi bir durum söz konusu mudur? içmemek daha mı iyidir? ayrıca normalde tencerede hiç su kalmayacak şekilde haşlayın ve süzmeden yiyin deniliyor. ama işte fazla kalınca suyu alıp böylece içmek ilerde bizi gömer mi bilgisi olan var mı merak ettim.
(1) 

Üç A4 Sayfası uzunluğunda bir hikayeyi ezberlemem gerekiyor ama nasıl?

sustum #1091431 
Belki aranızda oyuncu olan ya da ezber konusunda pratik bilgisi olanlar vardır. Bu hikayeyi hem ezberlemeli hem de belli bir hisle anlatabilmeliyim. Nasıl yapmalı, ne dersiniz?
(5) 

Latince çeviri (bir arkadaş ricası)

sustum #1089460 
"tüm tanrılar tüm cennetler tüm cehennemler içimizdedir." bu cümleyi Latince dövme olarak yaptıracakmış arkadaşım. Yardımlarınızı talep ediyor. Sallayıp kızı üzmeyin lan, doğruluğundan emin olacak yer de yok :)
(1) 

Engin Geçtan'ın hangi kitapları?

sustum #1082172 
İnsan olmak kitabını alacağım. Peki öncelikli olarak başka hangi kitaplarını alıp okumalıyım? Epey bir kitabı var ve hepsini birden almam mümkün değil..
(3) 

,!$_$ <--bu ifade ne lan?

sustum #1077440 
Acaba benim telefonda olmayan bir smiley gönderildiği için mi böyle görünüyor yoksa bi anlamı mı var?

Tamam, çok saçma.. Ama anlamadım lan işte..
(5) 

Beğendiğiniz ted talks videolarını paylaşsanıza?

sustum #1074846 
Şöyle ilginç, denişik şeyler falan?
(10) 

Beyler saç şekillendirme için hangi ürünü kullanıyorsunuz?

sustum #1068250 
Sb.
(1) 

türk bir grubun klibi vardı, neydi o?

sustum #1067813 
Klipteki esas oğlan sevgilisinden mi ayrılmış neyse, yolda gördüğü her çifte bir piçlik yapıyordu..

son dönem rock gruplarından birinin şarkısıydı herhalde..

sabaha tiklerim..
(9) 

Kullandığınız veya bildiğiniz en iyi dereceli lens markası nedir?

sustum #1066319 
Gözlerim çok hassas olduğundan sanırım, takınca başlıyorum ağlamaya.. Şöyle bu konuda efsaneleşmiş bir markayı da deneyip olmazsa olmasın diyeceğim artık.. O yüzden bildiğiniz en iyi markayı yazarsanız sevinirim..
(7) 

Yurtdışından ayakkabı siparişi verilebiliyor mu?

sustum #1063544 
Zehirli ayakkabı muhabbeti nedeniyle yasaklanmış mıydı, ek vergi mi gelmişti, bir şeyler olmuştu galiba.. Nedir son durum bilen var mı? 75€ altında olunca sıkıntı çıkar mı yine de?
(4) 

800tl'ye kadar efsane kulak içi kulaklık tavsiyesi?

sustum #1057781 
Evde harman kardon, arabada alpine kullanıyorum. kulaklığı da bose alasım var ama sizin tavsiyeniz ne olur? Marka / model?

Not: Ses önemli şey ama.
(4) 

İnternetten eğitim için tavsiye edebileceğiniz siteler nelerdir?

sustum #1045700 
Ağırlıklı olarak finans konularına odaklanmak istiyorum ama başka konulara da göz atabilir, ilgimi çekerse başvurabilirim. Bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz yerleri yazarsanız sevinirim..
(3) 

Bu dönemde gidilebilecek en iyi tatil yeri?

sustum #1036706 
Sıkıntıdan bileklerimi kesme noktasına geldim, çok acil nefes almaya ihtiyacım var.. Ama bu zamanda hiç çıkmadım tatile, nereye gideceğimi bilmiyorum.. Adrasan'a falan gideyim diyorum da emin değilim.. Var mı yurtiçi, tuzlu olmayan bir mekan öneriniz?
(2) 

şu tarz "sessions" yayınlayan takip ettiğiniz kanallar, sayfalar var mı?

sustum #1005850 
ünlü birilerinin performanslarını kaydeden değil, daha ziyade linkte örneğini verdiğim gibi neredeyse hiç duyulmamış ama enfes kalitede müzik yapabilen insanların kayıtlarını arıyorum, böyle insanları izlemek inanılmaz keyif veriyor da bana.. bakın, dinleyin-izleyin mesela?

www.youtube.com
(2) 

Bu uyarı ışığının anlamı nedir?

sustum #995395 
Dün bu ışık yanmaya başladı, araba neredeyse hiç gaz yemedi.. Şu an bir sorun yok ama ne olduğunu anlamış değilim..
(3) 

Türkçe Müzikleri nereden indiriyoruz?

sustum #985797 
Teyp dış kaynak olarak sadece usb ile müzik çaldığından ben de mp3, aac falan bulmalıyım da nasıl? sikindirik sitelerdeki kırkbeş saat beklemeli dandik yerleri kullanmak istemiyorum.. varsa legal yolu yöntemi onu da bileyim.. basar parasını dinleriz gerekirse (misal spotify kullanıyorum ama mp3'e çevrilmiyor, en azından basit bir yöntemle değil.)

hadin genşler, uzak kaldık bu diyarlardan, bi buldurun be..
(10) 

Cevap olarak ne yazarsanız izliyorum..

sustum #981634 
dizi-seri hariç (tek atışlık) film olur, belgesel olur, live show olur, porno olur, klip olur, çizgi film olur yani size hitap eden hatta sizin için çok çok önem arz eden video formatlı şey her ne ise aşağıya ismini yazın, ben izleyeyim ve belki (bilemiyorum) size yorum da yapayım..

Tek bir isim istiyorum ama.. Lütfen liste yapıp yollamayın..
(1) 

Bluetooth hoparlörü masaüstü bilgisayara bağlama?

sustum #964066 
Harman kardon onyx studio aldım geçenlerde.. Henüz gelmedi ama ben şunu bir sorayım dedim, şimdi şu küçük Bluetooth adaptörlerden bir tane alsam ve bununla hoparlöre bağlansam ses aktarımı yapabilir miyim? Çünkü bir de ayrıca cihazlar var, ses alıcı ve verici olarak 150tl civarında.. Bileniniz var mı, bem pek çözemedim :/
(34) 

yiğenime kız ismi arıyoruz, fikirler fikirler?

sustum #948933 
Ağustosta doğacak, böyle bıcır bıcır küçücük bir kız çocuğu olacak kendisi inşallah.. İsim arıyoruz kendisine, sevdiğiniz beğendiğiniz isimleri yazar mısınız siz de?
(15) 

İç çamaşırı giymek bir zorunluluk mudur?

sustum #946965 
hiç giymesek her şey daha güzel olmaz mıydı?
(6) 

Her sabah yenen yumurta ileride kolesterole neden olur mu?

sustum #942665 
haşlayıp bir, bazen iki tane götürüyorum sabahları.. ölmem dimi?
(8) 

Bi şarkı dinletip gönlünü çaldığınız insan oldu mu hiç?

sustum #936745 
aslında her ne kadar işin bahanesi de olsa insanı yakınlaştırmıyor da değil şarkılar.. benim var bi tane mesela: www.youtube.com bir türlü tamam dedirtemediğim insana bunu dinlettikten sonra her şey değişmişti.. ne güzeldi lan..

neyse, sizin de var mı böyle şarkılarınız, merak ettim..
(3) 

Banka puanı hesaplamasını nasıl yapıyoruz?

sustum #923982 
Mesela vakıf world kartta 1000 tl harcama yaptığımızda ne kadar puan veya lira kazandığımı nasıl bilebilirim? Kampanya harici kazanılan liralardan bahsediyorum tabii..
(7) 

Bilgisayarda ses sistemi olarak ne kullanıyorsunuz?

sustum #922170 
Marka, model belirtir ve iyi-kötü yorum yazarsanız daha bir güzel olur..
(12) 

Papağanı azat edeyim diyorum ama iyi mi olur ki, ne dersiniz? (Capsli)

sustum #919800 
şehir antalya.. kuşu kışın çok soğuk bir havada annem bulmuş, almış, beslemiş.. ufak bir kafeste yaşıyor şimdilik. geçenlerde cereyanda kalmış galiba yine ölmek üzereyken veterinere götürdük antibiyotik verdiler, sonra iki saat sobanın önünde ısıttım, bi de o esnada söz verdim kuşa "oğlum bak sen iyi ol valla doğaya salıcam seni" diye.. şimdi ben bunu bir iki ay kadar sonra havalar iyice ısınınca insandan olabildiğince uzakta, termessos gibi bir yerde falan salsam doğada yaşayamaz mı? üşür mü? aç kalır mı? iyilik yapayım derken eziyet etmeyeyim hayvana..

Birilerine vermek istemiyorum çünkü kafeste kuş beslemenin çok da doğru bir şey olduğu kanısında değilim.

sevda papağanı imiş kendileri.. fotoğraf temsili de olsa bildiğin aynısı eleman..
carolinabirds.org
(5) 

Harman Kardon Soundsticks III'e 800 lira verilir mi? Kullanan var mı?

sustum #913625 
Tamam "Harman Kardon" candır ama şimdi bu ürün hem 2+1 hem de ufak gibi biraz.. Ayrıca yurtdışı fiyatı da 475 lira.. Dinleyeceğim müzikler tahminim en fazla Spotify üzerinden yüksek kalite seçenekli olacak, yani hi-fi gibi plak ile çalıp doğal ses yakalayacak bir düzeneğim yok.. Bilgisayarda kullanacağım.

Cahilim, aydınlatın lütfen. Söz sizin..

urun.gittigidiyor.com
(4) 

Bu kuşun cinsi nedir?

sustum #908618 
Annem donmak üzereyken bulmuş bu kuşu.. Çok da sevdi, almış beslemiş hemen.. Ama merak ediyor cinsi neymiş diye, bilen çıkar mı acaba?

Mobilden bağlananlar için link: i.imgur.com
(3) 

2 ay içinde ielts 6,5 almam lazım, umut var mı?

sustum #907377 
Yds 83 idi.. Bir yıl kadar önce aldım puanı, biraz soğudum şimdi tabii ama deparlı çalışsam minimum 6,5 alabilir miyim? Girenler bir değerlendirebilir mi? 450 lira sınav ücreti ve yer-yol parasıyla götüme girebilir ama neticesinde de çok güzel bir mükafat alabilirim.. Ne dersiniz olur mu?
(9) 

Cennetle ilgili hep maddi tasvirler mi yapılıyor?

sustum #906999 
Bal akan nehirler, huriler, aynı anda bir çok yerde olabilmeler falan? Tasvirler hep bu yönde mi ilerliyor? Yoksa işin manevi boyutuna yönelik tasvirler de var mı?

Cehennemde de çılgıncasına yanacağız anladığım.. Oradaki yanma vicdanla alakalı değil, yüreğimize öküzler de oturmuyor; varsa yoksa yanıyoruz galiba ki eğer öyleyse bu konuda black mirror yazarları bile daha iyi senaryolar üretebiliyorlar.

Dindar biri olmadığımdan ve dolayısıyla açıp bir şeyler okuyayım dediğimde nokta atışı bilgi de edinemeyeceğimden bilgisi olan anlatırsa sevinirim.

Not: Bilgi edinmek amacıyla yazıyorum, herhangi bir kinaye veya taşlama niyetim yok. Ama yapılan tasvirler sadece maddeselse hayretlerden hayret yaşayacak gibi duruyorum.
(6) 

Şu arabalar alınmaz mı? Sanayiden çıkmaz mıyız? (Klasik araç ilanı içerir)

sustum #906105 
Hep öyle diyolla, "eski araba mı alınır lan sanayiden çıkmazsın" falan.. Ama arabalara baksanıza bir. Ruhları var resmen.. Tamam onlar da şimdikiler kadar fabrikasyon belki ama şu fiyatlarda bir şey almaya kalktığınızda karşılaştığınız palio, clio, twingo vs. serisine kıyasla bir ağırlık, bir kişilik var araçlarda.. ya da ben abartıyorum, altı üstü metal yığını da diyebilirsiniz tabii.. neyse, alınmaz mı şimdi bunlar, boşa hayal kurmayalım mı belki bir gün kavuşuruz diye..

60 Model Ford Falcon
www.sahibinden.com

1965 Opel Olimpia Record
www.sahibinden.com

1979 Peugeot 504
www.sahibinden.com

1981 Dodge Aries
www.sahibinden.com

1973 Volvo 144
www.sahibinden.com

1973 Land Rover Defender 90 2.5
www.sahibinden.com

1983 Golf
www.sahibinden.com
(12) 

Çorap rengi seçimi neye göre yapılıyordu?

sustum #904306 
Ya ayakkabı ile çorap uyumlu oluyordu ya da çorap ile pantolon.. Ama hangisiydi unuttum.. Bilen var mı?
(2) 

Türkiye - AB ilişkilerini konu edinen Türkçe veya İngilizce kitap?

sustum #903220 
Bu konuda yansız bir tutum sergileyebilmiş araştırma kitapları bulmak sanıyorum ki zor ama sizin yanlı da olsa "şunu oku, iyidir" diyebileceğiniz kitap var mıdır? ha tabii, nesnel bir araştırmaya tabi olmuş bir kitap varsa tadından yenmez..
(12) 

Digiturk bağlatıyorum, son bir sözü olan var mı?

sustum #896586 
Giriş + 1 keyif paketi + yan oda ve iki keyif paketi 1 yıl taahhütlü 38 lira..

Bir de:

Superonline 25 mb / 50 gb akk + 3 keyif paketi + 1 yan oda üyeliği 87 lira.. 50 lira veriyorum zaten aynı internet paketine şu an..

Uydu istemiyorum çünkü belgesel kanallarını ve yabancı futbol liglerini izlemek istiyorum.. Dsmart'ta da belgesel olayı pek iyi değil dediler..

Çok geliyor bana ücreti ama başka bir alternatif yok gibi? Varsa söyleyin olum bak, yazık bana da..
(17) 

Beyler gömleğin içine nasıl bi atlet giyiyoruz?

sustum #895380 
Özellikle beyaz gömlek içinde?

Atlet göründüğünde acayip kötü oluyor. Omuzları da kapatan versiyonu olan bi atlet de fena değil ama onda da yaka derdi var.. Hiç bir şey giymesen memikler gülümsüyor..

Bir de özellikle yazın nasıl çözüm buluyorsunuz buna?
(4) 

dişçinin muayenesinde cerrahi çekim yapması yasal mı?

sustum #892779 
Benim son duyduğum bunun da hastane de yapılması gerektiğine dair bir yönetmelik yayımlanmış.. Bilen var mı?

Bi de Yirmilik disimi cerrahi ile 200'e çektirdim, nasıl, pahalı mı?
(23) 

takım elbise ile bisiklet zorlukları neler olur?

sustum #891051 
Insanlardaki "mal la bu" bakışı bi kenara, pratikte ne gibi zorlukları olabilir? Mesela normal tempo giderken gündelik kıyafetlerde sorun yaşamayacakken takım elbisede yaşanabilir bu yüzden daha ağır tempo gitmek gerekir gibi veya giyeceğin takım sağlam olsun yoksa dikişler patır patır patlar gibi falan.. Uydurdum yani bunları, gerçekte nelerle karşılaşabilir bilmiyorum pek..

Bisiklet ile muhtemelen max. 20 dk'da gidebileceğim bir yer için araba almak istemiyorum.. Otobüs var da pislet daha iyi olma mı?
(5) 

Anneye tablet alıyoruz

sustum #889805 
Kadın heves etmiş, alayım diyorum bir tane.. Ama hiç bilgisayar kullanmışlığı yok, teknoloji ile tek bağı uzaktan kumanda ve radyo.. Ama işte bu facebook olaylarını duyuyor, Almanya'daki akrabalarla görüntülü konuşmak istiyor falan..

Bir arkadaşıma sordum ne alayım, ios'u mu kolay kullanır android'i mi diye apple al o daha kolaydır air 2 modelini al dedi suratına kapadım telefonu, daha yeterince kullanıp kullanmayacağı bile belli değilken 1300-1400 lira para vermek çok saçma geldi bana.. Şöyle maksimum 500 liralık, arada benim de alıp dizi-film izleyip internete gireceğim bi şeyler önerebilir misiniz? Ya da ikinci el olayına girip girmemek konusunda ne dersiniz? Tabletlerde ikinci el sıkıntı yaşatır mı?

Teşekkürler..
(4) 

elektronik müzik nasıl oluyor tam olarak?

sustum #874759 
İcrasindan bahsediyorum, yalnızca bir cihaz, pc vs. ile mix yapılabiliyor mu mesela? Yoksa sesleri bir enstrümanla yakalamanız mı gerekiyor önce? Veya her ikisi de olabiliyor mu?

Bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum neymis, nasilmis diye.. Bildiklerinizi veya kaynaklarımızı paylasirsaniz sevinirim..
Teşekkürler :))
(6) 

Aliağa - Yeni Foça civarını bilenler..

sustum #867992 
Mkek memur alımı için başvuru yapmayı düşünüyorum.. Nasıl oralar, güzel mi bir ömür geçer mi? Sakinliği sessizliği severim ama dost, arkadaş olmadan da ömür geçmez tabii.. Buluruz dimi sosyal bi çevre?

Bildiğiniz kadarıyla bi anlatsanız oraları.. İklimi, insanı, yolu yordamı, evi arabası..
(4) 

Gta 5'te online takılan yok mu?

sustum #865349 
Bi duyuru ekibi kurmayalim mi?
(8) 

Belgesel olarak ne izlesek?

sustum #862894 
ne var mesela şunu kesin izle diyeceğiniz?
(12) 

kesfedince çok sevindiğiniz müzik grupları?

sustum #859840 
bir oi va voi gibi bir morcheeba gibi bir blonde redhead gibi dinledikçe dinlemek istenilen yeni gruplar yok mu hiç?
(3) 

aliexpress ile ilgili bir sorum var, bir bakabilir misiniz?

sustum #859603 
telefonumun dokunmatigi patladığı ve turkiye'de de sapıkça fiyatlara satıldığı için buradan getirteyim dedim.. hazır onu almışken de kapaklarını, speaker'ını, bataryasını falan da değiştireyim dedim.. hepsi 90tl falan tutuyor (orijinal değil ama şu zor zamanımda iş görür herhalde) şimdi sorum şu: hani yurt dışından telefon almak yasak ya, bu gumruktekiler "bu eleman malları parça parça almış, içeride mi birleştirecek lan?" tribine girmezler dimi? gerçi hepsi farklı saticilardan sipariş edilecek yani hepsi bir gelmeyecek ama aynı isme gelince sorun olur mu ki?
(12) 

Antalya - İzmir - Çanakkale - Eskişehir - Edirne?

sustum #856505 
İmkanınız olsa yaşamak için bu şehirlerin hangisinde, neden yaşarsınız? Sizden fikir istiyorum çünkü yaklaşık iki hafta içinde birinden birini seçmem gerekecek gibi görünüyor..
(11) 

"Bu çağ bizim gibi romantiklerin zamanı değil!" mi?

sustum #847399 
Öyle mi?
(3) 

dizüstü bilgisayarda sesi aktifleştiremiyorum?

sustum #822688 
Öncelikle belirteyim bilgisayarı bir arkadaşımdan aldım, ona da bir müşterisi 6 ay önce bırakmış ve gelip almamış.. o gelene kadar sen kullan diye verdi, yani bilgisayarın geçmişine dair bir şey bilemiyorum..

Sorun başlıkta da belirttiğim gibi sesi aktifleştiremiyorum.. Driver'ı sıkıntı yaşamadan yüklüyorum, yeniden başlatınca ses gelmiyor.. Dxdiag'dan bakıyorum ses kartı bulunamadı diyor.. Bios'a bakınca advanced menüsünde sadece sata ile ilgili bir ayar var.. Yani oradan da bir şey yapamadım.. Ayrıca Aida64 extreme diye bir program önermişler nette, o da işe yaramadı..

Onboard ses kartı mı patlamış şimdi nedir?

Bilgisayar modeli: Casper Nirvana H36ST

Teşekkürler..
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık