(5) 

Amerikan Konsolosluğu Otopark

messor #1591421 
İstanbul'daki amerikan konsolosluğuna ulaşım biraz sıkıntılı galiba. Sabah 9 da randevu var. Bakırköy'den toplu taşımayla zor olacak o yüzden arabayla gideyim dedim. Otopark var mıdır acaba orada ? Nereye bırakıyorlar gelenler arabalarını ?
(1) 

Arkeon Evleri ( Tepeören - Tuzla )

messor #1590484 
Tepeören'deki Arkeon Evleri hakkında bilgisi olan var mıdır acaba ? O civardaki iyi sitelerden biri olduğu söylendi bize. Çocuğun okul durumundan dolayı o tarafa taşınma durumumuz var, şu an avrupa yakasında olduğumuz için pek bilmediğimiz bir bölge. Yaşanabilecek bir yer midir veya o civarda başka bir yer varsa bilmemiz gereken daha iyi olabilecek çok iyi olur.
(4) 

Şile Tapu Dairesi

messor #1573464 
Merhaba

Şile tapu dairesine Bakırköy'den toplu taşıma ile gidilebilir mi ? Gidilirse nasıl gidebilirim ? ( metrobüs, marmaray, metro, otobüs vs. hepsini kullanabilirim )
(8) 

BES Getirisi Değerlendirmesi

messor #1561565 
Bu bes hesaplarındaki getiriyi nasıl ve neye göre değerlendirmemiz lazım ? Bunun için belli bir standart var mıdır ? Yani bu bireysel emeklilik sisteminde durarak iyi mi ettim kötü mü ettim tam yorumlayamıyorum.

2014 senesinde girmişim bu sisteme. Yüzde yüz hisse fonundayım. Hatırlıyorum 150 lira ile başlamıştım zaman içinde arttı biraz ve şimdi 400 lira ödüyorum aylık. Bugüne kadar ödenen katkı payı 31.000 TL, katkı payı getirisi ise 216.000 TL olarak gözüküyor. Bu getiri oranı iyi midir yoksa işte her ay altın falan alsaydım aynı paraya daha mı iyi olurdu ? Bu arada ödenen devlet katkısı 8000 lira devlet katkısı getirisi ise 13.500 liraymış.
(4) 

Hisse Biriktirmek

messor #1554708 
Allah izin verirse önümüzdeki ay çocuk olacak. İster istemez kızın geleceği için nasıl birikim yapabilirim diye düşünüyor insan. Bes yapılıyormuş çocuklar için de. Bunun dışında ben yatırım hesabı açıp her ay belli bir hisseden alım yapayım diyorum. 100 dolar yapabilirim aylık. Mesela her ay 100 dolarlık tüpraş alsam 15-20 sene sonra besden daha iyi bir birikim olur diye düşünüyorum. Ama burada hangi hissenin seçileceği önemli galiba. Tupras, eregli biraz hantal mı kaçar bu iş için, acaba tupraş, eregli değil de daha yeni nesil enerji, yazılım şirketi mi seçsem astor, smart, kontrolmatik, yeotek vb. gibi ? Böyle bir iş için (15-20 sene termin) hangi hisseyi önerirsiniz ?
(10) 

Elektrikli Isıtıcı

messor #1548836 
Eve elektrikli ısıtıcı alayım diyorum ama o kadar çok değişik tür ve seçenek var ki karar veremedim. Ev doğalgaz ile ısınıyor, normalde yeterli oluyor ama çok soğuklarda bazen yetmiyor ev soğuk oluyor. Bir de bebek geliyor yakın zamanda. O yüzden sürekli çalışmayacak ama gerektiğinde çalıştıracağımız bir ısıtıcı lazım destek anlamında.
Yağlı radyatör, konvektör ısıtıcı vs. Hangisi daha kullanışlı olabilir acaba ? Delonghi ve Nobo markaları iyi dendi ama bilemedim.
(3) 

Ledger Nano s

messor #1451884 
Üç sene önce black friday zamanı fiyatı uygun diye ledger nano s almıştım direkt üreticisinden. O an ihtiyacım yoktu ama ileride belki lazım olur diye fiyat uygun olunca almıştım. Daha hiç kutusundan bile çıkarmadım. Şimdi kullanmak istiyorum. Acaba herhangi bir sorun olur mu şimdi kullansam ? Bunların hiç bilmediğim için soruyorum güncellenmesi falan gerekir mi vs. ?
(7) 

Ayak kırılması / ambülans

messor #1436987 
Bugün yolda yürürken karşıdan gelen iki kişiden biri düştü ve bağırmaya başladı. Başına toplandık ne oldu falan derken yürüdüğü kaldırımın kenarında boşluk varmış fark etmemiş boşluğa basınca terste kalmış ayağını bilekten kırmış adam. Resmen yolda yürürken ayağı kırıldı adamın gözümüzün önünde. Adam kalkamıyor acı içinde ayak kırılmış sallanıyor resmen, kırıldığını hemen anladık. Biri dedi ki ben ambülansı arayayım gelsin, başka biri de ayak kırılmasına ambülans mı gelir dedi şuradan bir taksi çevirelim en yakın hastaneye gitsinler dedi. Taksi çevirdiler ama böyle karga tulumba adamı bindirdiler. Belki taksiye bindirilirken adama daha çok zarar verdiler. Neyse bunlar gitti artık ne yaptılar bilmiyorum ama sonra düşündüm adamın akşam vakti tek başına da bu başına gelebilirdi. Ambülans çağırılsa gelmez miydi gerçekten ? Böyle bir durumla karşılanılsa ne yapmak lazım en doğrusu olarak ?
(2) 

İş güvenlik yasası

messor #1430942 
Daha önce son dakikada ertelenen 50'den az çalışanı olan iş yerlerinin iş güvenlik ve sağlık hizmetlerini sağlaması mecbur hale geliyor 1 Temmuz 2020 itibariyle. Yine son dakikada bu ertelenir mi acaba ? Bizim şirket de bu kapsamda ama herhangi bir adım atmadık henüz. Bir de nasıl uygulanacak bakkalların, berberlerin hatta apartmanların bile buna uyması lazım. Hele şu dönemde hiç uygulanabilir gelmiyor bana. Kimse böyle ek masraflara katlanamaz şu günlerde.
(2) 

İmar Barışı - İkinci Aşama

messor #1427486 
Bu imar barışında yapı kayıt belgesi almak gayet kolaydı. Beyana göre internetten başvuru yapıldı parasını yatıran belgeyi aldı. İkinci aşamayı yani kat mülkiyeti kurulması işini yapan var mı veya yapılıyor mu bunu merak ediyorum. Bu aşama öyle kolay bişey değil. Proje falan çizilecek, varsa yola terkler yapılacak vs. bir yığın detay var. Var mıdır bildiğiniz ikinci aşamayı yapıp iskan alabilen ?
(6) 

Yurtdışı uçuşlar

messor #1421435 
28 mayıs’ta thy uçuşların başlayacağını ilan etmiş durumda ve ona göre bilet satıyor. Öncelikle ertelenme ihtimali olur mu bu tarihin ve olmazsa da yurtdışından gelince karantinaya alırlar mı insanları yine ? Şu an bazı tahliye uçuşları yapıyorlar ve ülkeye gelince bazı yurtlara 14 günlük karantinaya gönderiyorlar. Ama genel uçuşlar açıldığı zaman o kadar insana bu uygulamayı yapabilirler mi ? İnsanları evlerinde kendilerini karantinaya almalarını söyleyerek evlerine gönderirler diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum ? Haftaya mesela 17 mayıs’ta Miami’den tahliye uçuşu var ve sonrasında 14 gün yurda gönderecekler. O uçuşla gelmek yerine 28 mayıs’tan sonra normal uçuşla gelmek daha mantıklı olmaz mı ? Nasılsa gelince de evde karantinaya girilecek.
(3) 

Jagermeister

messor #1420271 
Evde hiç açılmamış bir jagermeister şişesi buldum. Tam olarak ne zaman aldığımı hatırlamıyorum ama en az beş senesi vardır. Üstünde baktım etiketinde veya başka bir yerinde tarih yazmıyor. Son kullanım tarihi var mıdır bunun içilir mi acaba ?
(7) 

Kısa Çalışma Ödeneği

messor #1417791 
Kısa çalışma ödeneğine başvuran şirketler aradaki maaş farkını kendileri ödüyor mu ? Böyle bir durumda iş yeri de kapanmışken o aradaki farkı talep etmek uygunsuz mu olur ? Bu konuda hiç konuşan bilgi veren oldu mu bildiğiniz ? Teşekkürler.
(3) 

Amerika’dan gelenler

messor #1412435 
Amerika’dan gelenler ile ilgili prosedür nedir şu an ? Devlet mi karantina altına alıyor yoksa kişi kendisi mi evinde karantinaya giriyor ? İki gün sonra amerika’dan gelecek birisi için ne uygulanır acaba ?
(12) 

Isıtma sistemi hakkında

messor #1411729 
Yerden ısıtma sistemi mi daha iyi ve kullanışlı olur yoksa klasik petek sistemi mi ? İkisinden hangisini tercih ederdiniz ? Yeni yapılacak bir bina için bu tercihin yapılması isteniyor.
(9) 

Playstation önerisi / yardımı

messor #1395354 
Yolda playstation görse bomba zannedecek bir cahil olarak yeğenimin playstation istemesi sonucu ona hediye almaya karar verdim. Şöyle bir şansım var haftaya amerikadan gelecek bir yakınım var ona da aldırabilirim, eğer oradan almak avantajlı ise. Oradan almanın faydası olur mu ? Bunun da telefonlar gibi kayıt kuyut işlemleri var mı, eskiden telefon getirmek cazipti ama artık o kadar değil diye biliyorum. İnternetten baktım bir yığın fiyat var, ps4 sanırım en iyisiymiş. Başlangıç seviyesi için hangisi iyidir ve makul fiyat aralığı nedir ?

Teşekkürler.
(4) 

Yurtdışı kredi kartı harcaması

messor #1389323 
Amerika'da bir kredi kartı harcaması oldu. Ekstre gelince baktım dolar döviz kurunu yaklaşık 6,10 TL gibi almışlar. Dolar 5,70 - 5,75 arasıydı harcama yapıldığı zaman. Arada bu kadar fark olması normal midir ? Makas hep böyle açık mı olur yurtdışı harcamalarında ? Kart garanti bonus. Bir de ben bunu dolar olarak ödemek istesem ödeyemez miyim ? Ekstre direkt TL olarak geliyor.
(16) 

Amerika para gönderme

messor #1388518 
Bankadan amerika'ya para gönderdim. Kardeşimin okulu için 2750 dolar için 70 TL masraf + 2,5 dolar muhabir komisyonu adı altında bir ücret kesti. Yani toplamda 2750 dolar için 85 TL masraf ödedim. Bu normal midir yoksa daha ucuza gönderim yolu var mıdır ? İlerleyen dönemlerde her ay sürekli göndereceğim için en uygun şekli arıyorum.
(9) 

Kredi kart limit sorunu

messor #1377631 
10 bin tl limiti olan bir kredi kartım var. Fakat 14 bin tl tutarında bir işlem yapmam gerekiyor tek seferde. Şimdi ben kartıma 4 bin tl yatırsam 14 bin tl tutarındaki işlemi yapabilir miyim ? Sistem bunu kabul eder mi ? Limit artışı yapmadılar.
(4) 

Site aidat ödemesi

messor #1370735 
Kiracımız sitede aylarca aidat ödememiş, site yönetimi de ikimizi de mahkemeye, icraya vermiş. Şimdi ben onun yerine bu aidat borcu faiziyle birlikte ödeyeceğim sırf kurtulmak adına. Sorum şu site yönetiminin avukatı parayı benim hesaba gönder diyor illa, icra dairesinden borcun detaylarına baktırdık orada dosyanın kapağında icra dairesinin iban numarası da var. Parayı avukata göndermekle direkt icra dairesine yatırmak arasında bir fark olur mu ? Avukat parayı alıp icra dairesine daha az yatırabilir mi bir şekilde indirim yaptırıp ?
(9) 

Yiğit Özgür karikatür

messor #1264647 
Burada espri nedir ? Anlayamadım, basit bir şeydir belki ama çözemedim sonunu.
(5) 

Silivri ( kınalı ) ulaşım

messor #1202518 
Bakırköy'den Silivri Kınalı'ya nasıl gidilir ? Kınalı Silivri merkezin biraz ilerisinde. Bu Yenibosna'dan kalkan otobüsler Kınalı'dan geçiyor mu yoksa son durakları daha önce mi bitiyor ? Veya başka bir yol var mıdır gidilebilecek ?

Teşekkürler.
1

mobil görünümden çık