(3) 

kredi - yatırım

joooper #1584089 
bu aralar bankaların çeşitli kampanyaları var gözünüze çarpmıştır. müşterimiz olursan şu kadar faizsiz kredi veriyoruz diye.

fakat şöyle bir durum gözüme çarptı; başvuruda sözleşme imzalanırken kredi ile yatırım yapılamaz taahhüdü isteniyor banka tarafından.

yani bu krediyle ben gidip altın, döviz, borsa, kriptoya para yatırırsam ne olur? tecrübe edineniz var mıdır?
(13) 

Şu anda dizel araç alınır mı?

joooper #1553123 
Sevgili duyuru sakinleri ne dersiniz bu duruma?
Bazı modeller hala dizel araç üretimine devam ediyor.
Kullananlar bilir dizel sürmenin keyfi farklıdır. Şöyle birkaç yaşında km'si düşük bir dizel alayım diyorum. Hem dediğim gibi sürüş açısından hem de fazlaca şehirler arası yol yapmaktan kaynaklı.
Ama önümüzdeki süreçte ne olacak bu dizel araçlar? Birkaç seneye artık pazarı kalmaz mı yoksa en az bir on senesi var mı dersiniz hele bir akıl verin?
(1) 

septum deviasyonu doktor tavsiyesi - antalya

joooper #1534265 
sevgili duyuru sakinleri burnun bir tarafında nefes almakta güçlük yaşadığım için tarafıma bu operasyon önerildi. dış bakıda burunda estetik olarak çok bir sorun gözükmüyor ama operasyon yaptıranlar hazır yaptırmışken bunun da aradan çıkartılması gerektiğini söylüyorlar.
antalyada bu işlemi yaptıran var mı hiç? tavsiye edeceğiniz bir doktor ücret vs nasıldır görüşleriniz faydalı olacaktır.
(1) 

şehirler arası seyahat

joooper #1422075 
sevgili duyuru sakinleri bildiğiniz gibi akdeniz bölgesinde seyahat kısıtlaması kalktı fakat yine de yolda şehir giriş çıkışlarında kontrol noktaları var ve denetim devam ediyor. son birkaç günde adana-antalya arası yolculuk yapan var mı? herhangi bir sorun yaşayan oldu mu?
(1) 

kreatin hakkında?

joooper #1266240 
duyurunun üçgen vücutlu, büyük bicepsli bodybuilder sakinleri sorum sizlere. kreatin kullanımı hakkında sorduğum kimi hocalar vücutta su tutmaya sebebiyet verdiğini ve bunun benim gibi yağ oranı görece yüksek (%17-18) kişilerde sorun olacağını ve bunun atılımının zor olacağını söylediler.
Bu denilenler doğru mu? ayrıca kreatin kullanımı fark yaratır mı?
(7) 

çok konuşmak nasıl öğrenilir?

joooper #1257919 
evet soru başlıkta, nasıl az konuşan bir insan olunmaz? konuşkan bir insan olmak için ne yapılmalı?
(3) 

ücret iadesi yapmayan firma?

joooper #1249513 
merhaba sevgili duyuru sakinleri, yaklaşık bir ay önce çok kurumsal olmayan bir firmadan deri mont sipariş ettim fakat ürün hoşuma gitmediği için geri gönderdim. firma iade talebini kabul etti fakat ücret iadesini hala yapmış değil. ne zaman sorsam ha bugün, ha yarın diye oyalıyorlar.
böyle bir durumda ne yapılır, nasıl bir yol izlenir nereye şikayet edilir?
(6) 

yıllık maaş/araba fiyatı oranı ne olmalı?

joooper #1205194 
evet sevgili duyuru sakinleri, soru başlıkta.
ortalama bir kazanç elde eden beyaz yakalının yıllık maaşın ne kadarı ile araba sahibi olması mantıklı sizce?
atıyorum iki yıllık gelir kadar miktarı vermek israf mı? hayat şartlarını, diğer harcamalara olan etkisini düşünürsek eğer.
(7) 

kışın türkiye'nin en sıcak yeri ?

joooper #1142910 
şu soğuktan bu kadar etkilenip bütün düzenimi alt üst eden bir tek ben miyim? ne iş yapılıyor ne başka birşey. daha kasım ayı bile bitmedi. güya türkiye'nin en güneyinde yaşıyorum. cidden kışın nerede yaşanır soğuktan minimum etkilenerek?
(1) 

ufak meblağlar yüzünden kredi puanım olumsuz etkilendi yardım?

joooper #1111635 
denizbanktan 2012 yılında bütün borçlarını ödeyip kapattığım kredi kartı ve hesaptan nasıl olduysa 30 tl'lik borç çıkarmışlar. bu yüzünden kanuni takibe düşmüş gözüküyorum. bana herhangi bir bildirim yapmadılar. ancak findeks kredi puanımı sorgulattığım zaman gözüken olumsuz bildirinin peşiine düştüğüm zaman güç bela öğrenebiliyorum durumu. en son denizbankın müşteri öncelikli hattını arayıp durumu bildirdiğimde biz konu üzerinde ilgileniyor olacağız gibi klasik cevaplardan verdiler. aksi takdirde 5 yıl bu olumsuz bildirim silinmeyecek gibi gözüküyor.
böyle birşey başına gelen var mı hiç? bu olumsuz bildirimin kalkma ihtimali var mı?
(1) 

e-yds başvuru?

joooper #1082705 
malum yarın e-yds başvuru günü. başvuru yakalayabilmek için önerileriniz neler? tarayıcı ne kullanılmalı, bilgisayar hızı, cepten denemek vs napmalı?
(1) 

antalya sürücü kursu tavsiye?

joooper #1067510 
anneme b sınıfı ehliyet için antalya'da(tercihen şehrin doğu yakası) sürücü kursu bakıyoruz. fiyat bilgisi ve tavsiyesi olan var mıdır?
(1) 

istanbul-üsküdar kalacak yer

joooper #1043852 
üsküdarda iş için bir gece konaklamam gerekecek şöyle 100 lirayı geçmeyecek temiz yollu bir yer var mı bildiğiniz?
(3) 

operasyon sonrası denize girme?

joooper #992082 
salı günü kulağımın üzerindeki et benini aldırdım, fakat dikişler hala duruyor. dr 2-3 gün sonra duş alabilirsin demişti ama denize girebilirmiyim diye sormayı unuttum. bişi olur mu acaba yoksa 10 gün sonra dikişlerin alınmasını mı beklemek lazım?
(1) 

ebay (çin) sipariş gelme süresi

joooper #926319 
şubat ayı sonunda ebay'dan çin'den çanta sipariş ettim. gönderi kodundan sorgulama yaptığımda ürün hala taşımada diyor. bu kadar uzun mu sürüyor? 17 track'tan sorgulama yaptığımda 28 şubat itibariyle ürünün çıkışı yapılmış ama bir ay geçmesine rağmen hala ürün elime ulaşmış değil. benim gibi çin'den sipariş verip bu kadar bekleyen oldu mu?
(6) 

iş yaşamında şehir/maaş ikilemi?

joooper #908711 
hali hazırda doğuda çok ücra sayılmayacak orta halli bir şehirde çalışılmakta. yaş 30 a doğru yaklaşıyor ve artık batıya doğru -yüksek ihtimal ankara- gitme ihtiyacı doğmaya başladı.kendim de akdeniz çocuğu olan birisi olarak 4-5 yıldır yaşadığım bu yerde artık yaşamak zor geliyor.(sosyo-kültürel çevre, farklı coğrafya,iklim vb.) ama sorun şu ki yeni işimde maaş olarak nispeten bir düşüş yaşanacak(500-1000 tl civarı, 4000'den 3500'e gibi). ama bir 4-5 sene sonra maaş iyi bir seviyeye gelir diye düşünüyorum. ne yapsın bu adam? yeni bir maceraya atılmalı mı yoksa safe zone'da yaşamaya devam mı etmeli?
(4) 

ttnet internetin açılma süresi?

joooper #906508 
geçen hafta pazartesi fibernete başvuru yaptım ertesi gün gelip modemi taktılar ama bir haftadır bağlantı yok. bu kadar uzun mu sürüyor bağlantının sağlanması, yoksa bana mı denk gelir böyle şeyler? aynı apartmanda başvuranlar 1-2 gün içinde interneti kullanmaya başladılar.
(11) 

çok düşünerek hareket etmek

joooper #895027 
"detaylı yoğun ince ve çok düşünen insan"
niye böyle olunur, böyle olmaktan nasıl kurtulunur?
(1) 

altın havale-eft?

joooper #881445 
gram altın bankalar arası eft veya havale yapılabiliyor mu?
(4) 

2. el araba piyasası

joooper #872136 
araba satmak için piyasa uygun mu yoksa bahara doğru beklemeli mi. malum bedelli de çıkacak millet elindekileri satmaya çalışacak ona göre pozisyon alalım diyorum sizce napmalı?
(2) 

insanlar hakkında peşin hükümlü olma

joooper #862684 
çevremdeki insanlar devamlı birileri hakkında çeşitli yargılamalarda bulunuyorlar. yok joooper şöyledir, yok zaten şunu yapar, o şöyle bir insan vb. bazen söyledikleri hakkında alakam olmamasına, hiç yapmamama rağmen niye böyle düşünür millet?
(14) 

evlilikte ailelerin durumu?

joooper #851810 
evlenecek kişilerin ailelerinin denk olması önemli midir? (sosyo-kültürel,eğitim seviyesi, yetişme tarzı, ekonomik durum vb.) yoksa iki genç anlaştıktan sonra gerisi teferruat mı denir?
(5) 

kaymayan bot önerisi

joooper #851491 
s.b
karda buzda kaymayan güvenli bir şekilde yürümemi sağlayacak pabuç önerisi olan var mıdır acep?
(18) 

hayaller mi sevgili mi?

joooper #850877 
s.b.
hayalin ve sevgilin arasında tercih yapılması gerekiyor ne yapılır?
bir daha böyle bir sevgili/insan bulunmaz mı demeli yoksa bir daha hayallerini gerçekleştirme fırsatı bulunmaz mı demeli sizce?
(16) 

kızlar arası çekememezlik?

joooper #791816 
kız arkadaşım üniversitede okuyor ve kyk'da kalıyor. ama gerek yurtta gerekse de okulda kızın arkasından kuyusunu kazmayan kalmadı.hangi kızla samimi olsa hop iki ay sonra arası çok eften püften sebeplerle bozuluyor. kendisi çok açık sözlü ve insanların yüzüne gülüp arkasından iş çevirmeyecek bir yapıya sahip. sebebini sanki burdan kaynaklanıyor diyecem ama. geçen sene arkadaşlarıyla evde kalırken olağanüstü bir senaryo sonucu ev arkadaşları tarafından dımdızlak kaldı ve yurda çıkmak zorunda kaldı. ama yurtta da aynı şekilde çoğu zaman arkadaşlarıyla sorun yaşadı. dışardan bakılınca veya anlattıkları kadarıyla kesinlikle kendisinde bir sorun yok. ama resmen bela paratoneri gibi mutlaka bir sorunla karşı karşıya kalıyor. neden böyle olur bu durum? bu kadar fazla mıdır kızlar arası çekişme kavga kıskançlık?
(2) 

digitürk dünya kupası sorunu

joooper #788587 
sevgili arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla digitürk'te trt dünya kupası maçları şifreli değil fakat ben dün maçı izleyemedim. şöyle düşünüyorum; benim digitürk çanağım türksata çevrili yani eutelsat değil acaba bundan dolayı mı trt şifreli? benim gibi aynı sorunu yaşayan var mı dün?
(2) 

ticaretle uğraşmak/tüccar olmak

joooper #780032 
lisans mezunuyum devlette çalışıyorum ama içimde hep ticaretle uğraşma arzusu var. acep benim gibi hayal edip te gerçekleştiren var mıdır? yoksa memur zihniyetiyle olacak iş değil mi bu?
(1) 

saksı değişimi

joooper #760696 
iki adet saksı bitkim vardı (yuka ve dresena). hem bitkiler büyüdüğü için hem de toprak değişimi için daha büyük saksıya yeni topraklarıyla beraber tekrardan diktim. ama iki hafta geçmesine rağmen ikisinin de yaprakları solmaya başladı. bir yerde hata mı yaptık acaba var mı bir bilen?
(3) 

antalya büyükşehir belediyesi seçimleri?

joooper #752325 
bildiğiniz gibi sevgili antalyalı suserler antalyada 2 dönemdir aynı üç aday yarışıyor ve bunlardan ikisi de birer dönem başkanlık yapan isimler.
acaba hiç denenmemiş olan kemal çelik'in seçilme şansı var mıdır? taşrada ve ilçelerde güçlü bir isim deniyor sizler ne dersiniz bu duruma?
(3) 

canon eos 7d vs 70d

joooper #692553 
sevgili suserler yurtdışından makine getirtecem önceleri 7d alacak gibiydim de 70d çıkınca biraz kafamı karıştırdı sizler hangisi dersiniz 70d kullanan var mı hiç aranızda? fiyat olarak çok bir fark yok aralarında.
1

mobil görünümden çık