(8) 

100 euroluk rezervasyon bosa gitmesin diye 2000 euro'dan olmak:)

neck_and_neck #1588720 
Iyi aksamlar herkese. 2 haftalik Girit tatilimden yeni geldim. Ilk rezervasyonumu yaparken Yanlis ayin tarihini girip yaptigim salaklik sonucu 3 gunluk tekrar bir rezervasyonum daha var Girit'ten bir otelde Eylul basinda. On odemeli, partner offerli, iptali olmayan bir rezervasyondu o yuzden zaten uygun 3 gun £100. Booking.com: partner offerli ben bir sey yapamam, iptal edemem dedi, otel de partner offerli bir sey yapamam dedi. Partner Hong Kong'lu irtibat bilgileri bile olmayan bir acente. Otelle, booking'le de bayagi tartistik cunku rezervasyondan 10 dakika sonra hatami farkedip iptal ettirmeye calistim, insan olsalardi anlayisli olup iptal ederlerdi.

Simdi ucak bileti, oradaki harcamalar yeme icme, gezme, gitmisken 3 gun kalinmaz diye baska otel rezervasyonu da yaparim 1 haftaya uzatirim tatili, 1 hafta ise gidemeycegim icin maas da yatmayacak. Bana 2000 euro'ya patlayacak resmen. Otele booking'e falan da cok kizginim, bosa gitmesin istiyorum rezervasyonun, bir yandan da yeni tatilden gelmisim zaten biraz doygunluk da var, luks tuzu kuru adam isi, gereksiz harcama bu eyluldeki tatil diyorum. Ne yapayim?
(5) 

Y.disinda yasayan kisinin 38 yasini gecince askerlik durumu ne oluyor?

neck_and_neck #1577571 
Gerci bir ara yas siniri kalkti muhabbeti vardi ama. Y,disinda yasiyorum. Yurtdisi isci olarak erteli gozukuyor askerlik durumum 38 yasimin aralik sonuna kadar. Onumde daha yillar var gerci ama merak ettim. O tarihten sonra ne olacak? Yurda giris yaptigim an askere mi alacaklar?
(Not: bedelli odemek istemiyorum, bir ayagi Turkiye'de olan gurbetcilerden degilim, hayatimda hic tatil dahi yapmadim Tr'de, sadece anne babami gormeye gelirim, sonradan kazanilmis yasadigim ulkeden vatandasligim da var)
(7) 

Daireyi Kontratsiz kiraya vermek

neck_and_neck #1575459 
Selam arkadaslar, ben y.disindayim. Ailem Istanbul'dan kucuk sehire tasindi. Bosalttigimiz daireyi satmayi dusunuyoruz ama simdi degil. Komsulardan birinin (guvenilir)kardesi (yalniz kadin)kiralik daire ariyormus, kendi evi kentsel donusumdeymis, yapilmasini bekliyormus. 7-8 aylik kiraci olarak onu sokalim diyor ailem, kontrat sozlesme vs yapmasak problem olur mu?
(3) 

Bu isci niye isyan ediyor?

neck_and_neck #1558416 
www.youtube.com
Arada mesaiye kalmak iyi degil mi isci icin? 40 lira mi azmis, normalde saati kac aliyordur asgari ucret desek? Mesaiye kalinca kac almasi lazim ?

Not: yurt disi
(4) 

Basaksehir - Fener macina 5300 kisi gitmis

neck_and_neck #1555516 
Basaksehir - Fener macina 5300 kisi gitmis. Simdi okudum da cok az degil mi? Trukiye'nin en iyi takimlarindan. Karagumruk Olimpiyatta oynuyor sanirim, buyuklerle mac oynuyor koca stad bombos. Karagumruk Umraniye macina 120 kisi gitmis:) Ordan gecen falan da mac varmis, gidelim izleyelim falan demiyor mu? Pirlo'yu gormek icin bile gidilir yani. Baska ulkede olsa neyse de futbol iste kitlelerin afyonu, yoldan adam cevirsen Jesus, Okan onu niye oynatmadi, suraya sunu koyacaksin diye akil verir sana o derece futbol fanatikligi, hobisizlik var ulkede zaten. Ne oldu, taraftarlik bitti mi, biletler mi pahali? Sen rakip takimdansin diye bilet mi satmiyorlar? Hadi ev sahibinin seyircisi yok, buyuklerin taraftar gruplari organize olup, ev sahibinin tarafindan mac izleyemez diye kural mi var?
Not: y.disi
(4) 

Yurtdışı telefon kaydi

neck_and_neck #1455324 
Ben Tr'de yasamiyorum. Atiyorum 3-4 yillik telefonumu Tr'deki ilkokula gidene yegene hediye etttim diyelim, sevinsin garibim. 1800 lira kayit parasi mi odemek zorunda simdi devlete?
(6) 

Fabrika iscisi isi nasil buluyor?

neck_and_neck #1448624 
Turkiye'de yasamiyorum. Bir yakinim vardi Bursa sanayi'de dokuma, tekstil fabrikalarinda fabrika iscisi olarak calisan asgari ucret ya da bir tik ustu ucret falan aliyordu. Kovid nedeniyle tazminatini verip isten cikartmislar 15-20 yil calistigi yerden, uzuldum bayagi. Yol gostermek istedim. Kariyer.net falan beyaz yakalilar icin falan sanirim. Bu tarz mavi yaka, fabrika isci alim ilanlari falan nerede cikiyor, nereyi takip etsin internet falan da pek bilmez aslinda. Tesekkurler
(6) 

Hayatimda kimseye asilmadim, kimseye teklif etmedim

neck_and_neck #1427799 
Bu videoya sans eseri denk geldim. Adam resmen beni anlatmis, duyuru acasim geldi: youtu.be Erkegim. Kendimi bildim bileli hicbir zaman kimseye asilmadim, yurumedim, ne deniyorsa artik lugatta karsi tarafa teklif etmedim, hep karsi taraf beni buldu. Brad Pitt falan degilim niye teklif edeyim kafasindayim. Kimseye de bakmam, flort,sevgili aramam yalnizken bile. Isterse Angelina Jolie metroda, kafede karsi koltugumda otursun. (Gerci O da yaslanmistir, ben en son onda kaldim, yenilerden kim var bilmiyorum) Var mi benim gibi tipler aranizda? Bize ne deniyor badak, beta yabanci terimler falan var mi bizi tanimlayan? Badaklik sanki adim atmak istiyor da atamiyor, utangaclik yonu agir basiyor galiba o kavramdan tam emin degilim, benimki daha cok prensip geregi kendimi geri cekmek, meydani yirtik, atilgan rakiplere birakmak, onlarla ayni kategoride, ayni yarista bulunmaktan igrenmek, tavsanin daga kusmesi falan filan
(10) 

1500 TLlik daireyi emlakciya versem?

neck_and_neck #1420508 
Istanbul Anadolu yakasinda bir dairemiz var (ailemin) sahibinden olsa 1500tl kira verir asagi yukari. Ben Tr'de yasamiyorum. Anne baba baska sehirde ve yasli. Kiraci girdi, cikti, sorundu morundu hicbir sekilde basagrisi istemiyoruz. Kisaca emlakciya verecegiz, onlar ne yaparsa yapsinlar, bize aylik garanti para yatsin yeter. Emlakci ne kadar alir bize ne kalir, tam olarak, piyasa nedir? Tesekkurler
(2) 

Zeki Demirkubuz - NBC olayi

neck_and_neck #1419099 
NBC'nin henuz Kis Uykusu ve Ahlat Agaci'ni izlemedim. Demirkubuz'un en son Kiskanmak'ini izlemistim, dun Yeralti'yi izledim, ondan sonrasini izlemedim hala.

Demirkubuz Yeralti'nda NBC'ye nasil giydirmis oyle. Boylesini beklemiyordum, hirsiz diyor bildigin. Tr'nin en buyuk yonetmenleri, yer yerinden oynamasi lazim. Sonrasi nasil gelisti olaylarin? Polemikler, tartismalar oldu mu, sonraki filmlerde gondermeler falan devam etti mi? (Trde yasamadigimdan, basini falan takip de etmedigimden kacirdim oralari hep.)Tesekkurler
(3) 

Opti free lens solüsyonlar niye ucuz?

neck_and_neck #1352519 
İngiltere'de 10 pound aşağı yukarı, tr'de cadde üstü eczaneler, kozmetiklerde sürekli indirim vs indirim afişleri ile dolu bu markanın. Dün Kadıköy Bahariye'de yol üstünde bir dükkan 25ten veriyordu. Niye ucuz bunlar ya sakata gelemeyelim, dandik kalite mal vs olmasın
(2) 

Açılmayan bozuk laptop ile uçuş

neck_and_neck #1351878 
İngiltere'den geliyorum, açılmayan, bozuk laptop var. Daha hesaplı diye Tr'de baktırırım diyorum, Murphy kanunları işler mi? Güvenlik laptopun açılmasını isteyebilir falan muhabbeti var sanırım.

ek soru: bir tansiyon ölçme aleti var, sıkıntı olmaz herhalde ama belki de olabilir. El bagajına mı atsam yoksa valize mi?
(2) 

İstanbul'da 15-20 derece

neck_and_neck #1351318 
Uzun zaman sonra geliyorum, nisanın son haftası için, hava tahminleri hep 15-20 arası olacak diyor. Montsuz geziliyor muydu, t-shirt giyiliyor muydu? Ona göre hazırlayim valizi.
(7) 

Yeni kimlik, ehliyete geçme oranı ne durumda?

neck_and_neck #1349145 
Tr'de yaşamıyorum, 1 haftalığına geleceğim. Gelmişken bunları değiştirmek için koşturayım mı? Polis, devlet memuru falan "oha eski kimlik, ehliyet değiştir kardeşim" bunu diye tavır yapıyor mu? Üşeniyorum, ehliyet için sağlık raporu falan da lazımmış sanırım. Yoksa 4-5 sene daha gider mi eskileri?
(10) 

Aleviler - Ermeni Soykırımı

neck_and_neck #935952 
İngiltere'de yaşıyorum. Buradaki Türkler arasında alevi oranı fazla. Cevremdeki alevi arkadaşların arasında Ermeni soykırımını Türkiye tanısın diyenler çoğunlukta. Bitanya alevi federasyonu da zaten ermeni soykırımı diyor zaten açıklamalarında vs. Türkiye'deki aleviler genel olarak ne düşünüyor bu ermeni meselesi hakkında, Türkiye soykırımı kabul etsin mi diyor?
(12) 

Erkeklerde çiçekli gömlek modası

neck_and_neck #812245 
Ülkemden uzaktayım bayadır, burda (İngiltere) genç beyaz İngiliz erkeği çok giyiyor bu çiçekli gömleklerden. Zenci erkeği ayrı tabii onlar anca boxer, göt göstersin:) Türkiye'ye geldi mi bu çiçekli gömlek modası? Kızlardaki tayt modası gibi patlama yapar mı?
(9) 

Torino'dayım ne yapayım?

neck_and_neck #757914 
Moraller bozuk, kafa dağıtmak için çıkıp geldim 2-3 günlüğüne, yalnızım. Ne yapayım, ne edeyim? Yakınlarda duyurucu varsa da ses versin.
(1) 

Neydi bu şarkı?

neck_and_neck #739715 
(3) 

Yarım bırakılan master cv'ye konur mu? Nasıl?

neck_and_neck #735706 
Yurt dışından çok sağlam bir yerden mastera burslu kabul almıştım, 1. sömestrden sonra çeşitli nedenlerden bırakmak zorunda kaldım, cv'de eğitim bölümünde buraya yer verilir mi yarıda bırakıldı vs. diye, ya da nasıl bahsedilir, mal herif bitiremediği yeri de yazmış falan mı denir yoksa?
(10) 

İş bankası vadeli ve vadesiz tl hesabı olan biri

neck_and_neck #733786 
1- yıllık kaç lira hesap işletim ücreti ödüyor?
2- Bu hesaplara bir de döviz hesabı açtırsak kaç lira ödüyoruz?
Teşekkürler
(3) 

Euroları nerede sterline çevireyim?

neck_and_neck #729179 
İngiltere'ye gitme durumum var, elimdeki Euroları sterline çevireceğim(3000-4000€), bunu Türkiye'deyken mi yapayım, yoksa İngiltere'de mi?
(3) 

Sözlükten birine mesaj

neck_and_neck #726079 
hayyamforever adlı ekşi sözlük kullanıcına mesaj atabilir misiniz? Mümkünse bu duyuruya baksın teşekkürler
(6) 

Windows 7 Yapı 7601 Bu windows kopyası orjinal değil

neck_and_neck #723761 
Masaüstümde saatin hemen üstünde bu yazı belirdi 2-3 saat önce "Windows 7 Yapı 7601 Bu windows kopyası orjinal değil" diye, bunun bir zararı var mıdır? Eğer herhangi bir olayı yoksa idare edeyim bu şekilde hiç bir etkisi yok bilgisayara gibi gözüküyor da.
(3) 

İngilizcede 'kul hakkı' hangi kelime?

neck_and_neck #699779 
İslam dinindeki "kul hakkı" kavramı için kullanılan İngilizce kalıp nedir? Teşekkürler
(3) 

USB'ye en son kopyalanan dosyayı nasıl bulabilirim?

neck_and_neck #698079 
Dün kırtasiyeden bir dokumanı scan ettirip usbye attırdım, ama şimdi o dosyayı bulamıyorum, usbmde 100lerce doküman var, bunun bir yolu var mıdır? Kafayı yiyeceğim.
(3) 

Yabancı kargo takip sitesi

neck_and_neck #693867 
Bilmemne track bir şeydi, kargonu hangi ülke farketmeksizin takip edebiliyordun neydi?
(1) 

İnternet explorer, yabancı siteyi çevireyim diye sorsun?

neck_and_neck #669825 
Google Chrome'da yabancı bir siteye girince, çevireyim mi abi diye soruyor ya hani, sayfayı istediğin dile çevirebiliyorsun. İşte ben bu olayı IE10'da istiyorum, ne yapmak gerekir?
(8) 

Çok pis kazıklandım galiba

neck_and_neck #657643 
Milano Duomo'daydım bugün. Acil paraya ihtiyacım vardı, gittim bir döviz bürosuna 170tl'yi verip Euro istedim. 40.2 € dedi kadın, ben de tamam deyip aldım. Ulan şimdi bakıyorum Türkiye'de 2.70 olan euroyu bana 4.22'den okutmuş yavşaklar. RATE 3.1217, %FEE 19,70, FIXED FEE 3.5, NET VALUE'de 40.2 yani bana verilen para. Yurt dışında bu olay normal mi, yoksa beni saf görüp siktiler mi oracıkta?
(9) 

Uzun süreli yurt dışına giderken bavul, bagaj

neck_and_neck #650521 
Eğitim için 2 seneliğine İtalya'ya gidiyorum. 20 kg bagaj +8 kilo kabin bagajı hakkım var. Götürecek ise onlarca şey var. Kıyafetler, ayakkabılar her şeye odada serili ben onlara bakıyorum onlar bana. Uzun süreli yurt dışına çıkanlar, nasıl yapıyor bu bavul bagaj işlerini. Atıyorum pantolonu şuraya zulala, kargoyla yolla, montla git bilmemne her türlü tüyo, tavsiyeye açığım.
(2) 

Mailin konu başlığı ne olsun?

neck_and_neck #635456 
Ablam 5-6 sene önce mezun oldu da. Mezun olduğu bölümündeki çok saygın proflardan birine şimdiki durumu (ne yapıp ettiği, nerde çalıştığı vs)hakkında bilgilendirme ve üzerindeki emekleri için teşekkür babında bir mail atacakmış da. Mailin konu başlığı ne olsun diye çok kasıldım diyor, ben de dedim ekşi duyuru diye bir site var ordan sorayım uygun cevaplar gelir dedim. Ne olsun mailin konu başlığı?
(8) 

Ne demek bu?

neck_and_neck #628690 
Facebook'ta yabancı bir arkadaşım paylaşmış da, resimdeki ne anlama geliyor
(1) 

Persona'daki klasik müzik eseri

neck_and_neck #620003 
linkteradyoda başlayan eser kime ait? www.youtube.com

edit: kafayı yemiş bu youtube geçerli zamana ait link veriyorum çalışmıyor, 10:48 arkadaşlar
(1) 

Devlet hastanesindeki asistan tabip özelde çalışabiliyor mu?

neck_and_neck #618681 
Devlet hastanesinde asistan tabip olarak çalışan kişi özel poliklinikte çalışabiliyor mu aynı zamanda? Teşekkürler
(3) 

Eğitim ve araştırma hastanesindeki doktorlar

neck_and_neck #616716 
Eğitim ve araştırma hastanelerinde gencecik doktorlar oluyor ya hani, arada hastaya falan bakıyorlar, bunlar kaçıncı sınıf oluyor?
(7) 

Arada ayarsız sıkan arkadaş

neck_and_neck #607262 
Ya bizim arkadaş grubunda sevdiğimiz, birçok şey de paylaştığımız bir arkadaş var, arada ayarsız sallamasyon sıkıyor. Yok işte mercedes'te, henkelde bilmem nerde genel müdür tanıdık vardı referans, ama ben ar-ge'de çalışmak istiyordum o yüzden kullanmadım falan, yok işadamının biri bjk ligden koptu diye maça gitmiyormuş, locasını onun bir arkadaşına bırakmış, 4-5 hafta locadan maç izlemiş inönü'de. Adam arada bu tarz şeyler sıkıp duruyor. Bir gün ağır siktiri çekicez, ortada arkadaşlık falan kalmayacak, tek tük böyle şeyler serpiştirmese çok da kral adam aslında. Ne yapalım?
1

mobil görünümden çık