(3) 

Pegasus Kabin Bagaj PC Taşıma

bluedad #1577899 
Merhabalar. Pegasusta koltuk altında dizüstü bilgisayar taşınması yasaklandı mı? Bir adet kabin bagajım olacak. Bu bagaja ek olarak dizüstü pc çantası da alamıyor muyum? Yakın zamanda Pegasus ile yurtiçi seyahat edenler veya bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler.
(13) 

İstanbul Uçağa Yetişme Durumu

bluedad #1502441 
Merhabalar. Haftaiçi saat 18:00'da ümraniyeden Sabiha Gökçen'e ulaşmam gerekiyor. Uçus saati 20:45 olan uçağa yetişebilmem mümkün mü? Yol yaklaşık 30 km. Taksi kullanacağım ve 18:00'da taksiye binmeyi planlıyorum. Bir de bu saatte taksi bulmakta zorlanır mıyım? Görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum.
(5) 

Outdoor Montların Günlük Giyilmesi

bluedad #1501652 
Merhabalar. Sizce The North Face, Jack Wolfskin vb. montların günlük olarak giyilmesi tuhaf mı kaçar? İlla ki outdoor, kampta, dağda taşta mı giyilir? Günlük olarak giymek için bu tarz bir mont bakıyorum. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
(2) 

Yüksek Lisans Tezi 1 Ay İçinde Enstitüye Teslim

bluedad #1463306 
Yüksek Lisans Tezi 1 Ay İçinde Enstitüye Teslim Edilmezse ne oluyor? İşten izin alma durumu sebebiyle 1 ay içinde savunmadan geçen tezi teslim edemeyeceğim. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
(2) 

Teşekkür Yazısında Minnet Duygusu

bluedad #1462889 
Arkadaşlar teşekkür yazısı yazarken "sonsuz minnet duygularımla teşekkür ederim." cümlesi anlamca bozuk mu duruyor? Eğer düzeltilebilirse ne eklenmeli? Önerileriniz varsa paylaşırsanız çok sevinirim.
(5) 

Banka ve Kredi Kartı Tek Kartta Kullanmak Mantıklı Mı?

bluedad #1461498 
Arkadaşlar bu combo kartları kullanmanın tek kart taşımak dışında bir avantajı var mı? İki seçeneğim var. Kartımı ya ayrı ayrı ya da birleşik gönderecekler. Tek kartta her alışverişte kasiyer banka kartı mı kredi kartı mı diye soracak. Diğer yandan iki kart taşımak zorunda kalmayacağım. Sizin görüşleriniz nedir?
(2) 

Amazon Telefon Taksit Durumu

bluedad #1459969 
Arkadaşlar bu telefonlara ilişkin taksit durumu hala aynı mı? Bireysel kredi kartlarına taksit durumu yok mu? Amazon üzerinden telefon almak istedim ancak taksit seçeneği sunmadı. Amazon’a özel bir durum mu yoksa her sitede aynı mı?
(1) 

Sabiha Gökçen-Havabüs-1.Levent Durağı

bluedad #1434589 
Sabiha Gökçen’den kalkan havabüs 1. Leventte duruyormuş. Ancak 1. Leventte tam olarak nerede duruyor bilen var mı? Telefonla aradım çalışan da bilmiyor. Sadece iett durağının birinde duruyor dedi.
(6) 

Pegasus Eko Bilet Koltuk Seçimi

bluedad #1434474 
Arkadaşlar pegasusun eko biletinde online check-in sırasında koltuk seçimi yapılabiliyor mu? Yoksa rastgele koltuk mu veriyor? İki kişi seyahat edeceğiz. O yüzden yan yana oturmak istiyoruz.
(8) 

İstanbul Havalimanı vs Sabiha Gökçen Havalimanı (Maslak-İTÜ'ye gidiş)

bluedad #1434027 
Merhabalar. En son İstanbul'a geldiğimde (Atatürk Havalimanı varken) metro ile çok kolay ulaşım sağlamıştım. Ancak İstanbul Havalimanında metro yokmuş. Benim de Maslak (İTÜ Metro)'ya gitmem gerekiyor. Acaba İTÜ metroya Sabiha Gökçen'den gitmek mi yoksa İstanbul Havalimanından gitmek mi daha mantıklı? İki havalimanı için izlenmesi gereken yollar nelerdir? (Otobüs, metro vs.) İstanbul'u iyi bilenler, yaşayanlar bilgi verebilirse çok sevinirim.
(8) 

Yurtdışına Çıkmadan İngilizce Speaking Geliştirmek

bluedad #1426038 
Merhabalar. İngilizce okuma-anlama konusunda sıkıntı çekmiyorum hatta yazmış olduğum tezde %99 ingilizce makalelerden faydalanıyorum. Ancak konuşma becerim yok denecek kadar az. Bu sebeple geçen ay işe girme fırsatını kaçırmış oldum. Acaba yurtdışına çıkmadan bu speaking becerisini geliştirme yolu var mı? Lütfen uygulama önermeyin. Neredeyse hepsini denedim, sürekli aynı kelimeleri ezberletmeye çalışıyor bu tarz uygulamalar.
(5) 

Onaylı Transkript ve Noter Hakkında

bluedad #1385709 
Merhabalar. Başvuru yapmak istediğim yer benden lisans not transkriptimin onaylı bir örneğini istiyor. "Belgelerin herhangi bir resmi kurum tarafından aslı gibidir şeklinde onaylanması yeterlidir" şeklinde belirtilmekte. Bu durumda noter onayı da geçerli olur mu? Yoksa ilgili üniversiteye mi gitmek zorundayım? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
(1) 

Ege Bölgesi Lazer Göz Ameliyatı İçin Hastane Önerisi

bluedad #1374567 
Merhabalar. Önümüzdeki 2 ay içinde gözümden ameliyat olmak istiyorum. Hem miyop hem astigmatım var. Ege bölgesinde önerebileceğiniz veya tanıdıklarınızın ameliyat olup memnun kaldığı göz hastanesi tavsiyesi verebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
(5) 

1200 TL Android Telefon Tavsiyesi Verebilecek Olan

bluedad #1322889 
Merhabalar. Başlıkta belirttiğim gibi 1200 TL(+100 TL) bandında hangi telefonu önerirsiniz? (Daha ucuza alternatif varsa daha iyi olur illa 1200 TL harcamak durumunda değilim) Babam kullanacağı için oyun oynama vb. bir durum olmayacak. Kamerası fiyatına göre fena olmasın, browser kasmasın bir süre sonra yeterli. Şimdilik aklımda Xiaomi mi a2 lite var birazcık bütçeyi aşsa da fena durmuyor. Ne dersiniz?
(2) 

MBA'den Kasıt Tam Olarak İşletme mi Yoksa...

bluedad #1306418 
Merhabalar. Tezli Yüksek lisans için 2 ayrı üniversiteden kabul aldım. Fakat biri işletme yüksek lisans olarak geçerken diğeri işletmenin alt dalı olan yönetim ve organizasyon yüksek lisansı. Şimdi bu ikisi de MBA mi sayılıyor? Bir diğer konu ise ileride akademik kadro bulunması açısından avantaj farkı var mıdır? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
(2) 

Yüksek Lisans ve Yeni Lisans Kaydı

bluedad #1304603 
Merhaba arkadaşlar. Bu sene yüksek lisansa kayıt yaptıracağım. Aynı zamanda kazanmış olduğum 4 yıllık lisans bölümüme de kayıt yaptırabiliyor muyum? Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Teşekkürler
(6) 

Yüksek Lisans Farklı Bölüm ve Akademik Kariyer

bluedad #1299686 
Merhabalar. Yüksek lisans için, iktisat lisans mezununun işletme bölümünden yüksek lisansı bitirmesi sonucunda akademik kariyer (doktora ve ilerisi) için dezavantajı oluyor mu? Bazı kişiler iktisat üzerine yine iktisat yüksek lisansı yapan kişinin şansı daha yüksek olur derken kimisi de alakası yok işletme yüksek lisansı ile de akademik anlamda ilerlemek mümkün görüşüne sahip. Bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
(2) 

Yüksek Lisans ve Çalışma Durumu Hakkında

bluedad #1293777 
Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün önce bir kurumla iş görüşmesi yaptım. Her şey olumlu giderken askerlik tecil süremin kısalması biraz ortalığı bulandırdı. Bu sebeple yüksek lisans programına kaydolmayı düşünüyorum ve gerekli ales-yds puanlarına sahibim. Fakat tezli yüksek lisans ile tecil, bildiğim kadarıyla 3 yıl. Bu süreçte hem yüksek lisans kaydım mevcutken, diğer yandan çalışıyor gözükmem tecilin bozulmasına sebep olur mu bilmiyorum. Bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
Tezsiz yüksek lisansı ise düşünmüyorum çünkü bedelli askerlik çıkma olasılığı var. 10-15 bin TL tezsiz yüksek lisans yapacağıma, bedelli askerlik için bu parayı değerlendirmek daha mantıklı geldi. Ayrıca tezsizde tecil 1.5 yıl diye biliyorum. Aynı zamanda da akademik kariyer kapısını kapatmamış olacağım tezsiz yapmayarak.
(6) 

Agoda.com Kullanmış Olan?

bluedad #1293210 
Merhabalar. Bugün bu site üzerinden bir otel için rezervasyon yaptırdım ve oda fiyatını kredi kartı ile ödedim. Sonra oteli arayıp rezervasyonu sotduğumda bulunamadı dedi yetkili. Acaba hemen aradığım için sisteme düşmemiş olabilir mi? Daha önce bu siteyi kullanıp sorunsuz bir şekilde rezervasyon yaptıran var mı? İletişim olanağı da yok yurtdışı merkezli sanırım.
(7) 

Yüksek Lisans-Ukrayna Mantıklı Mı?

bluedad #1291174 
Merhaba arkadaşlar. Bu sene yüksek lisansa başlayacağım. İş güç yok 1 senedir. Hiç olmazsa bir yandan yüksek lisans yaparken diğer yandan iş arayayım diye düşündüm. Fakat Ukrayna'da yüksek lisans olayı dikkatimi çekti. Sizce yüksek lisansı Ukrayna'da yapmak mantıklı olur mu? Yoksa yurt içinde mi yapmak mı daha iyi? (Bu arada lisansım ekonomi bölümü) Bana göre Ukrayna'nın artısı Rusça öğrenmek ve farklı bir ülkede yaşam koşullarına ayak uydurmak, yurt içindeki y.lisansın faydası ise aynı zamanda iş aramaya devam etmek. Ama dönüşte iş bulmada kolaylık sağlar mı yurt dışındaki yüksek lisans bilemedim. Eğer bir şey değişmeyecekse gitmemim bir anlamı da yok. Konu hakkında görüşlerinizi belirtirseniz çok memnun olurum. Çok kararsız kaldım.
(8) 

Mülakat Takım Elbise

bluedad #1289337 
Merhaba arkadaşlar. Banka mülakatı için takım elbise tavsyelerinize ihtiyacım var. Siyah takım elbisem mevcut fakat çok resmi olur dediler koyu lacivert tavsiye ediliyor. Sizin renk+kravat+ayakkabı rengi tavsiyeleriniz nelerdir?
(4) 

Atatürk Havalimanı-Eminönü Ulaşım

bluedad #1289218 
Merhaba arkadaşlar. İstanbul'u hiç bilmiyorum ve haftaya Atatürk Havalimanında inip, eminönüne gitmem gerekiyor. Bu durumda metrobüs olmadan, mümkünse sadece metro ile gidebilmem mümkün mü ve nasıl gidebilirim? 3-5 binişlik kartlardan mı almam gerekir? Yardımcı olursanız çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Cambly-Engoo Tarzı Siteleri Kullanan veya Kullanmış Olan Var Mı?

bluedad #1282232 
Merhaba arkadaşlar. Cambly, engoo vb. siteleri speaking geliştirmek veya öğrenmek için kullananlar var mı aramızda? Özellikle speaking konusunda temel seviyede olup da kullananlar gerçekten bu sitelerin faydasını gördü mü? Speaking konusunda gerçekten ilerleme kaydettiniz mi? Görüş bildirirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
(6) 

Askerlik ve İş Bulma Durumu

bluedad #1276384 
Merhabalar. Özellikle tecrübe edinmiş olanlar varsa görüşlerini ve yorumlarını çok merak ediyorum. İşe girmeden önce askerliğin tecilli olduğu süreçte iş bulmak ile askerliği aradan çıkarıp sonrasında iş bulma arasındaki süreçte ciddi bir fark var mıdır? Deneyimlemiş veya çevresinden duyumları olanlar görüş bildirirse çok sevinirim. İnsan kaynakları vb. işe alım departmanında çalışanlar cv değerlendirmesi yaparken bu durum çok etkiliyor mu mesela veya ik çalışanı yakınları olanlar da yardımcı olabilir. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
(9) 

Türk.net Kullanan-Yakın Zamanda Geçiş Yapmış Olan

bluedad #1266328 
Merhaba arkadaşlar. Ttnet ile 2 senelik taahhütü 1 hafta sonra tamamlamış oluyorum. Bu sebeple ttnet ile görüştüm fakat 24 mbps 75 gb akk ye 63 tl gibi bir fiyat verdiler. Hem de 2 sene daha taahhüt verecekmişim. Aynı pakete şu an 55 tl ödüyordum. Bu sebeple türk.net'e geçiş yapmayı düşünüyorum. 59.90 a hem 35 mbps hem de akksiz internet veriyorlar bana. Fakat o kadar çok olumsuz yorum görüyorum ki hafiften tırsmıyor değilim. Kimisi kaç gündür geçiş yapamadığını, kimisi hızın stabil olmadığını söylüyor. İnternet İptal işlemi ise oldukça zormuş. Doğruya doğru 2 yıldır ttnette ne bir kez internetim kesildi ne de hız düşüklüğü yaşadım akk dolmadıkça. Bu yüzden türknet kullanan veya yeni geçiş yapmış olanlar bilgilendirirse çok memnun olurum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

Uçuş Saati ve Havaalanına Varış

bluedad #1262516 
Merhaba arkadaşlar. Saat 12 de uçağım kalkış yapacak. Ben ise saat 10:30 gibi havaalanında olmayı planlıyorum. En geç 10:45 diyelim ne olur ne olmaz. Online check-in yapacağım bir gün önceden. Fakat yine de bagaja valiz vermek için sıraya gireceğim. 10:45 te varmış olduğumda bu süre içinde (yaklaşık 1 saat) valiz teslim etme, güvenlikten geçiş vb. işlemler için yeterli sürem olur mu?(yurtiçi uçuş). Diğer türlü saat 8:30 da havaalanında olacağım(havaş saatleri yüzünden). Bu sefer de 12 ye kadar çok beklemiş olacağım. Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
(8) 

THY Yurtiçi Ekonomi Bilet İkram

bluedad #1262095 
Merhaba arkadaşlar. Yurtiçi uçuşlarda hiç thy kullanmadım. Pegasusta her şey ücretli fakat THY nin ekonomi bileti yurtiçinde ikram veriyor mu veriyorsa ücretli mi yoksa bilete dahil mi? Bilenler yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

2018 Genel Kültür Çalışmak İçin

bluedad #1233826 
Merhaba arkadaşlar. Kısa bir süre sonra banka sınavına gireceğim. Genel yetenek konusunda pek sıkıntım yok ama hayatımda bu zamana kadar bu tarz sınavlara (kpss vb) çalışmadığım için genel kültür konusunda baya sıkıntım var. Genel kültür kısmındaki konular Tarih, Türkiye Coğrafyası, Temel Yurttaşlık Bilgisi, Genel, Kültürel ve Güncel Sosyo-Ekonomik konular. KPSS ile aynı mı bilmiyorum hiç girmediğim için. Bu tarz sınavlara daha önce girmiş olan var mı? Varsa tavsiyeleriniz nelerdir? Hangi yayın evinin genel kültür kitabı iyidir veya video olarak anlatılan siteler nelerdir? Nasıl çalışılmalı? Yardımcı olursanız sevinirim.
(8) 

İş Görüşmesi İçin Kıyafet

bluedad #1232551 
Merhaba arkadaşlar. Haftaya bir şirkete iş görüşmesine gideceğim fakat şirket kurumsal değil ve büyük bir şirket değil. Çalışanlar takım elbise kullanmıyorlar eminim ancak belki şirketin sahibi giyiyordur onu bilmiyorum. Sonuç olarak takım elbise ağır kaçacak bu yüzden gömlek+kanvas(chino) veya ismi her neyse pantolon giymeyi düşünüyorum. Beyaz gömlek+lacivert kanvas pantolon koyu kahve kemer ve kemer renginde ayakkabı düşündüm. Havalar sıcak olduğu için ceket konusunda kararsız kaldım. Ceketsiz de beyaz gömlek kravatsız bir tuhaf oldu sanki. İlk kez iş görüşmesine gideceğim için aklım karıştı. Tavsiye ve önerileriniz varsa ve yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.
(1) 

Yabancı Dizi Siteleri(Altyazısız)

bluedad #1227283 
Merhaba arkadaşlar. Yabancı dizileri online altyazısız veya ingilizce altyazılı izleyebileceğim siteler var mı? Ücretsiz tabi.
(2) 

Cv Özet Bilgi Kısmı

bluedad #1225737 
Merhabalar. Ben kariyer.net üzerindeki cv'yi oluştururken özet bilgi kısmındaki yerde takıldım. Şimdi cv'de bütün eğitim bilgileri ve staj bilgim, adresim vb. yazılı. Özet bilgi kısmına bu durumda ne yazmak gerekir? Yine eğitim ve staj ile ilgili şeyleri mi yazmalıyım? Aynı şeyleri tekrar etmiş gibi olmaz mı? Yeni mezun olunca iş tecrübesi de yazamıyorum maalesef. Ne önerebilirsiniz? Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

Yüzde Leke Şeklindeki Benlerden Kurtulmak

bluedad #1225403 
Merhaba arkadaşlar. Kendimi bildim bileli sıkıntılı bir cilt yapım var. Hatta zamanında sivilceler için 3-4 ay roaccutane da kullanmıştım. Lakin bu sefer sorun sivilceler değil leke şeklinde kabarık olmayan benler. Her geçen gün sayıları artıyor. Bir zararı olmasa da estetik açıdan berbat hissettiriyor. Bunlar için herhangi bir krem-temizleme jeli biliyor musunuz? İnternetteki elma sirkesi, sarımsak gibi cildi tahriş edici şeyler kullanmak istemiyorum. Bitkisel çözüm diye birçok kişi yüzünde yanık iziyle kalıyor bu sefer. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
(2) 

Askerlik Tecili ve Diploma

bluedad #1219886 
Merhaba arkadaşlar. Yeni mezun oldum ve mezuniyet tarihim 10/07/2017 olarak gözüküyor transkriptte. Fakat tecil işlemleri için diploma ve 4 adet fotokopisi isteniyormuş. Benim diplomam daha basılmadı. Mezuniyet transkripti mi götüreceğim? Bu durumda ne yapmak gerekir? Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
(3) 

Kaynakçada İnternet Sitesi Belirtmek

bluedad #1195492 
Merhaba arkadaşlar. Kaynakçada sadece internet sitesi nasıl belirtilir. Blog değil, yazan kişi belli değil. Yalnızca başlık ve site ismi var. Örnek olarak www.eksiduyuru.com/xyz adresinden bir bilgi aldım bunu belirtmek istiyorum kaynakçada. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
(1) 

Cümle Çevirisi Yardım Eder misiniz

bluedad #1152038 
Merhabalar. Bu cümleyi çevirebilecek olan var mı arkadaşlar?
Legislative proposals to implement the 2030
climate and energy framework, both in the emissions
trading sector and in the non-traded sector, to be
submitted by the European Commission to the Council
and European Parliament in 2015-2016 on the basis of
the general political directions by the European Council,
taking into account environmental integrity.
(3) 

İnteraktif Sunum Nasıl Hazırlanır?

bluedad #1144945 
Merhaba arkadaşlar. Benim proje konum için sunum hazırlamam gerekiyor. Örneğin Türkiye haritası olacak ve bu haritaya tıkladığımda o ülkenin amaçları vs. gibi kategoriler çıkmasını istiyorum. Bunu Powerpoint ile yapmak mümkün müdür? Yoksa kullanabileceğim başka ücretsiz programlar var mıdır? Kodlama vs. hiç bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Önerilerinizi bekliyorum.
(6) 

Güneş Gözlüğü Fiyatları

bluedad #1112434 
Merhaba arkadaşlar. Normalde güneş gözlüğünü kendime yakıştıran biri değilimdir ve taktığım zaman kendimi tuhaf hissediyorum alışkanlığım olmadığı için herhalde bilmiyorum. Fakat geçen gün araba kullanırken güneşe karşı yolu resmen görmeden birkaç km gittim.(Arabanın güneşliği boyuma göre üstte kalıyor baya). Ayrıca normalde de yürürken güneş rahatsız ettiğinden gözlerimi kısarak yürüyorum. Bu sebeplerden dolayı güneş gözlüğü almaya karar verdim. 3 gün önce optikçiye gittim en çok rayban wayfarer yüz tipime uydu. Fakat adam 550 tl fiyat verdi gözlüğe. Bazıları 250-300 civarına hallediyorlar aynı marka gözlüğü. Bu fiyat aralığında bulmam mümkün mü? Veya fiyatları sonbaharda daha mı düşük olur? Bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim. (Bu arada beğendiğim gözlüğün camı degrade idi)
(1) 

Get Lucky vb. Tarzda Şarkılar

bluedad #1096526 
Merhaba arkadaşlar. Arabada dinlemek için get lucky, the sun-parov stelar, rudimental-rumour mill tarzı ritmi güzel ve hoş şarkılar önerebilir misiniz ?
(2) 

Hgs Etiketi Almak

bluedad #1091232 
Merhaba arkadaşlar. Arabaya hgs etiketi almam gerekiyor fakat ruhsat (araba) sahibi ben değilim. Ama hgs geçil ücretlerinin benim hesabımdan kesilmesini istiyorum. Ruhsat (araba) benim olmasa bile ruhsatla ptt veya bankaya gidip hgs etiketi alabilir miyim? Bir de bankadan alırsam hgs ücreti bankadaki vadesiz tl hesabımdan veya kredi kartından kesiliyor diye biliyorum fakat ptt den alırsam yine de bankamdan ödeyebiliyor muyum? Ptt mi banka mı daha mantıklı olur bilemedim. ( ptt de etiket fiyatı bankama göre daha uygun) Konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(6) 

Havaş Bilet Hakkında

bluedad #1088520 
Merhaba arkadaşlar. Ben havaalanına gitmek için havaş kullanacağım fakat şöyle bir sıkıntı var. Telefonla aradım saatleri sordum ne olur ne olmaz diye. İnternette yazan saatleri söylediler buraya kadar bir sorun yok fakat bileti nasıl alacağız dediğimde binerken ücreti ödersiniz dediler. İlk defa havaşla gideceğim için bilgim yok o yüzden sorma gereği duydum. Bilet almadan ben yerimin olup olmadığını nasıl garantiye alabilirim? Belki ben gittiğimde otobüs dolu olacak o zaman nasıl bir çözüm oluyor? Yardımcı olursanız sevinirim.
(6) 

Uçakta Taşınabilen Sıvı Miktarı Hakkında

bluedad #1088243 
Merhaba arkadaşlar. İlk kez uçakla yolculuk yapacağım için aklıma takılan şeyler var. Özellikle sıvı taşınması durumu. Şimdi benim el bagajı hakkım 8 kg ve normal bagaja verilen valiz için 15 kg hakkım var. Yurtiçi uçuş yapacağım. Bbildiğim kadarıyla el bagajı için 100 ml sınırı var ve bu 100 ml ağzı kilitli bir poşete konuluyor. Bu 100 ml sınırı bagaja verilen 15 kg lık valizler için de geçerli mi? Yoksa onlara daha fazla sıvı koyabiliyor muyuz? Örneğin deodorant 150 ml fakat el bagajında 100 ml sınır olduğu için alamıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada firma maalesef pegasus.
(5) 

Tarihi Geçmiş Cips Yedim

bluedad #1084231 
arkadaşlar paketi neredeyse yarıladım ama anca farkına vardım. skt 24 mart 2016 imiş. bir sıkıntı yaratır mı?
(4) 

Viski Bozulur Mu

bluedad #1069210 
Merhaba arkadaşlar. Biraz önce viski şişesinin kapağını açarken "fıs" şeklinde ses geldi. Tıpkı kola şişesini açarkenki gibi ama 3-4 sn. kadar sürdü. Şimdi tadına bakıyorum sanki ekşimsi ve daha alkollü bir tadı var. Bozulmuş olma ihtimali var mıdır? Buzdolabındaydı bu arada.
(3) 

Europass CV Erasmus Eğitim Bilgileri

bluedad #1062731 
Merhaba arkadaşlar. Erasmus için europass cv istiyorlar. Kendi sitesinde gayet güzel online cv oluşturulabiliyor fakat eğitim ve öğretim durumuna takıldım. Şimdi bu kısma okuduğum üniversiteyi mi yazmalıyım? Yoksa ilkokuldan itibaren hepsi yazılmalı mı? Bilgisi olanlar cevaplarsa çok sevinirim.
(6) 

Iphone 5s/6 Satış Durumu

bluedad #997000 
Merhaba arkadaşlar. Ben normalde iphone 7 alacaktım fakat telefonum 2 gün önce bozuldu. Seneye eylülde iphone 7 yi kesinlikle almayı planlıyorum fakat 1 sene boyunca kullanmak için yeni bir iphone almayı düşünüyorum. Hem iphone 7 alana kadar ios işletim sistemine alışmış olurum çünkü android kullanıcısıydım. Uzun lafın kısası iphone 5s 16 gb almayı düşünüyordum. Sonradan 5s önümüzdeki yaz satarken zorluk çektirir mi diye düşündürüyor beni. Sonuçta 6 daha yeni bir model. Düşünceleriniz nedir? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
(4) 

Altın Yatırımı İçin Banka Mı Kuyumcu Mu Daha İyi Olur ?

bluedad #994983 
Merhaba arkadaşlar. Altın yatırımı hiç yapmadım. Yapmadan önce sormak istedim. Hangisinden altın almak daha mantıklıdır? Gram altın olarak düşünüyorum. Banka hesabı diyenler de var yastık altı diyenler de var. Kafam karıştı. Bilgisi olanlar cevaplarsa çok memnun olurum.
(17) 

Çamaşır Makinesi Arçelik mi Bosch Mu Almalıyız ?

bluedad #993689 
Merhabalar. Emektar 16 senelik beko çamaşır makinemiz artık çalışmıyor. Dolayısıyla yeni bir makine alacağız. Aklımda bosch veya arçelik var. Aslında bosch almak istiyoruz fakat şu sıralar arçelik değişim kampanyası var. Eski makinemizi alıp bir miktar indirim yaptırabiliriz diye düşünüyorum. Fakat arçelik hakkında birçok olumsuz yorum okudum bu yüzden bosch mu almalı diye düşünüyoruz. Özellikle arçelik hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Arçelikte sorun yaşamazsın diyorsanız yarın gidip alacağız. Düşündüğümüz arçelik modeli 7123 ycm. Bosch modeli wak20210tr.
(1) 

İstatistik Konu Anlatımlı Kitap Tavsiyesi Lazım

bluedad #920869 
Merhaba arkadaşlar. İktisat öğrencisiyim. İstatistik-2 dersim için konu anlatımlı ve örnekli bir kitap arıyorum. Derste anlamakta sıkıntı çekiyorum o yüzden konuların temelini de anlatan bir kitap önerebilir misiniz? Aşağıda araştırdığım birkaç kitap linki mevcut. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1- www.dr.com.tr

2-www.dr.com.tr

3-www.dr.com.tr

4-www.dr.com.tr

5-www.dr.com.tr
İşlediğimiz Konular : Normal Dağılım- Örnekleme ve Örnekleme Dağılımları-Güven Aralık Ölçümü(Kestirimi)-Hipotez Testleri
(1) 

İstatistik Soru Türlerini Anlamak ?

bluedad #891069 
Merhaba arkadaşlar. İngilizce istatistik dersi alıyorum. Final konularında hypergeometric distribution, binomial dist., normal dist., poisson dist. vs var. Fakat sorun şu ki, soruda bu konulardan hangisine girdiğini nasıl anlayabilirim ?
Örneğin poisson konusunda bir haftada oluşan trafik kazası sayıları veya bir fabrikada bir yılda çıkan grev sayısı gibi şeylerle poisson olduğunu anlayabiliyorum. Ama diğerlerini anlayamıyorum. Bu tarz soruların hangi konuya girdiğini anlayabileceğim ip uçları varsa lütfen yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
(7) 

İngilizce Grammar Kitabı Önerisi

bluedad #627793 
arkadaşlar ingilizce grammar kitabı alıcam.Birisi Türkçe anlatımlı olucak diğeri ingilizce.İngilizce olarak english grammar in use düşünüyorum.Türkçe olarak kitap henüz bulamadım.Hem ingilizce hem de türkçe konu anlatımlı ingilizce grammar kitapları önerir misiniz?Bu arada seviye intermediate
1

mobil görünümden çık