(2) 

trafik kazası hakkında soru

aligunal #1591886 
Merhaba,

Annem evinden çıkıp yaklaşık 150-200 metre ilerideki markete giderken bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Yol yokuş yukarı bir yol, yaya geçidi ya da kasis bulunmuyor. Annem, sol taraftaki kaldırımda yürüyerek marketin yakınlarına ulaşıyor ve karşıya geçmek istediği sırada kaza gerçekleşiyor.

Polis raporunu aldım ve yolda yaya geçidi olmadığı için tüm suç anneme yüklenmiş. Oysa, bu yol üzerinde iki market, iş merkezi ve bankamatikler bulunuyor. Yol dik bir yokuş, genişliği 2-3 aracın yan yana geçebileceği kadar. Böyle bir yolda bir yayaya çarpan sürücünün cezasız kalmasını kabul edemiyorum.

Kaza raporu hazırlanırken bizden kimse olay yerinde değildi ve karşı tarafın polisleri yanlış yönlendirmiş olabileceğini düşünüyorum. Raporda, aracın aşağıdan yukarıya çıktığı belirtilmiş. Ancak, yolun aşağısında bulunan marketin güvenlik kamerası annemi yukarı doğru yürürken kaydetmiş olmasına rağmen, aracı görüntülememiş. Kameranın yolu net bir şekilde çekmesine rağmen aracın görünmemesi, bana aracın yan yoldan kontrolsüz bir şekilde gelerek anneme çarptığını düşündürüyor.

Bu durumda ne yapabilirim? Ölümlü kazalarda bile sürücüler ceza almazken, böyle bir kazada uğraşmak boşuna mı olur? Basit bir kroki çizdim, belki canlandırmaya yardımcı olur:

ibb.co
(2) 

icra davası ödeme hk.

aligunal #1548123 
Merhaba dostlar

Bir yakınımın icra davası için ödeme yapmam gerekiyor. Mahkemeden bir evrak geldi 9500 lira civarı bir ödeme çıkmış. Uyaptan dosya hesabı kısmından sorguladığımda 11500 lira gösteriyor. ^

Ödemem gereken güncel rakam 11500 olan mıdır ?

Gelen evrakta bir Kayseri'de bir icra dairesinin ibanı var ben sadece burdan mı bilgi alabilirim yaşadığım şehirdeki icra dairesinden bilgi alabilir miyim , ödeme yapılabilir miyim?

Gelen ibana ödeme yapmak istersem yakınımın değilde benim hesabımdan göndersem parayı açıklamaya yakınımın adı soyadı dava numarasını falan yazsam bir sorun olur mu ?
(3) 

Ticari araç iş kaybı tazminatı

aligunal #1536771 
Merhaba yaklaşık 1.5 yıl önce Doblo tarzı bir şirket aracına arkadan çarptım. Araçta görünürde pek birşey olmamasına rağmen 4-5 bin lira civarı bir onarım bedeli çıktı sigortam ödedi. Bugün bir hukuk bürosu aradı aracın onarım için bir hafta yattığını bunun ücretini sigortanın karşılamadığını ödemem gerektiğini söyledi. Böyle birşey daha önce başına gelen var mı nasıl bir yol izlemek gerekir?
(5) 

üniversite tercihi

aligunal #1437846 
Merhaba bir arkadaşım aşağıdaki soruyu sormamı istedi.

Dokuz Eylül inşaat müh. bölümünden Demokrasi Üniversitesi makine müh. bölümüne yatay geçiş yapar mıydınız? Gördüğüm kadarıyla inşaat müh. iş imkanları baya kötü , Demokrasi üniversitesi ise apartman şeklinde kampüsü olmayan yeni bir üniversite imkanları oldukça az. Siz hangisini tercih ederdiniz?
(8) 

hava kuvvetleri yer sınıfı muaazaf subaylık hakkında soru

aligunal #1165316 
Arkadaşlar hava kuvvetlerinde subaylık nasıldır? Makine mühendisiyim uçak bakım bölümünden çağrıldım mülakata . Çalışma ortamı nasıldır ? Kara kuvvetlerinde geçen sene yedek subaylık yaptım bu tecrübeden sonra askerliği pek düşünmüyordum fakat hava kuvveleri için çevremdeki çoğu kişi olumlu görüş belirtti kafam karışık şu an baya. Bilgi sahibi olanlardan tecrübelerini aktarmasını rica ediyorum . Teşekkür ederim şimdiden
1

mobil görünümden çık