(2) 

Yurtdisindan para gelememesi

meyve parcacikli kadin #1586845 
Merhaba arkadaşım yurt dışında bir şirkette ise girdi ve remote çalışmaya basladi. Maasini alabilmesi icin bir sahis şirketi kurdu, 3 hafta önce ilk maasi icin muhasebecisiyle fatura kesti ve şirket parayi yolladi. Ancak hala para is bankasi hesabina gecmedi, aradiginda bir "araci banka" olduğunu, is bankasinin mudahelesi dışındaki bu bankada paranin bekledigini ve ne kadar bekleyecegini bilmediklerini soylediler. Bu banka nedir kimdir bilmiyoruz, para neden bekliyor sorusuna is bankasi "ilk kez yurtdisindan para geliyorsa o aracı banka guvenmiyor olabilir, para geri de gidebilir"demis.

Benzer bir durum duyan, bilen ne yapmaliyiz onerisi olan var mi?
(1) 

Ankara restoran önerisi

meyve parcacikli kadin #1574597 
Mümkünse cayyolu, beytepe civarinda 2 kisi doğum günü yemeği yemek için kaliteli ve yemekleri iyi bir restoran onerebilir misiniz? (Kebapci olmayan)
(5) 

Eski sevgiliyle arkadas kalmak?

meyve parcacikli kadin #1545331 
Benim de yillar suren bir iliskim oldu ama ayrildiktan sonra hic konusmadik, ne gerek vardi cunku, diye dusunurdum hep. Ama son zamanlarda karsima eski sevgilisiyle arkadas kalan bircok erkek cikinca mantiklarini cok merak etmeye basladim. Hikaye de hep ayni: "uzun yillar beraberdik, birlikte de yasadik, zamanla seks hayatimiz kotulesti, iliskimiz arkadasliga dondu ve su an en yakin arkadaslarimdan biri." Yani bu insanlari yargiladigimdan degil ama bir turlu aklima mantigima oturmuyor, neden boyle bi sey var sizce?
(3) 

Goz recetesi/lens anlamak?

meyve parcacikli kadin #1538575 
Bir süre önce göz doktoruna gittiğim verdiği reçete fotosu resimyukle.io böyle. Anlamadığım bir soru, mesela 6.75 olan sağ göz 7.25, 8 olan 8.75'e nasıl çıktı? Lens muayenesi yapmadı doktor normalde önceki doktorum 1 numara eksik al demisti simdi ben 6.25 ve 7.75 mi almalıyım?
(1) 

Sicak carpmasi, yabancı ulke

meyve parcacikli kadin #1529205 
Sabah ucak olduğu için tüm gece uyumayıp 40 derece sıcak bi yere geldim(madrid) aslında güneşin altında 10 dk durmusumdur toplam ama galiba güneş carpti. Mide bulantısı, ates, vücut agrisi bas agrisi, usumek gibi semptomlarım var. Nurofen var yanımda başka ne yapabilirim?
(2) 

Bulaşık makinesi elektrik carpiyor

meyve parcacikli kadin #1528031 
Bulaşık makinesini bosaltirken içine dokundukca elim aciyip titriyordu, sinir sikismasi gibi, neyse sonradan fark ettim ki elektrik carpiyor.. dokunmayi biraktim, ev sahibini çağırdım gelip tamir edecek birkac güne. Endiselenmeli miyim, evdeki diğer prizlerden korkmali miyim?
(5) 

Cumartesi gecesi besiktastan kadikoye gecmek

meyve parcacikli kadin #1526277 
Metrolar cuma cumartesi sabaha kadar var ama marmaray da var mi, besiktastan kadikoye cumartesi gece son vapurdan sonra dönüş nasil olabilir?
(4) 

Düştükten sonra uğultu

meyve parcacikli kadin #1524168 
Bugun evde ayağımı sertçe dolaba çarpıp yere düştüm aslında önemsiz bi kazandı ama anında basim döndü, midem bulandı ve gözlerim kararmaya basladi. Birkzc kere bayıldığım için yine oyle olacak diye yere yatıp ayaklarımı havada tuttum. Çok fazla uğultu duydum kulaklarımda bikac dakika sonra geçti. Simdi de sersem gibiyim. Başımı carpmamama rağmen bu neden olmuş olabilir, yalnız yaşadığım için onemli mi diye korktum ona göre doktora giderim.
(2) 

İspanya yıllık maaş

meyve parcacikli kadin #1524080 
Yıllık 22,000 euro olan maaş vergilerden sonra ne kadar düşüyor, ve Valencia'da yaşamaya yeter mi?
(2) 

Viyana'da hostel vs airbnb

meyve parcacikli kadin #1519488 
3 gece kalacağım ve ikisi de aynı para. Hiç hostelde kalmadım merak ediyorum eğlenceli olur mu diye ama asosyal biriyim yani aslında.. eglenceli mi yoksa riske atmayıp airbnbde mi kalsam?
(1) 

Munih ucuz kıyafet alışverişi

meyve parcacikli kadin #1518477 
Biliyor musunuz nerelere gidebilirim?
(3) 

Hava sartlari yuzunden ucus iptali

meyve parcacikli kadin #1516225 
Henüz olmadi ama olabilir, boyle bir durumda thy ne yapiyor, başka bir gün ayni hattaki ucusa mi yonlendiriyor, ücreti farkliysa ekstra para aliyor mu?
(6) 

Bitmeyen regl

meyve parcacikli kadin #1514070 
Normalde regl dönemim 7 gün sürer maksimum, su an 10.gunumdeyim ve kanama hala yoğun. Ciddi bir şey olabilir mi ya da stres yüzünden olabilir mi?

Pazartesi günü doktora gideceğim ama o zamana kadar canımı sıkacağı için danışmak istedim.
(2) 

Istanbul'da beyaz önlük nerde bulabilirim

meyve parcacikli kadin #1513845 
Tercihen Anadolu yakasında.
(4) 

Seyahat saglik sigortasi

meyve parcacikli kadin #1513086 
En ucuz sigorta nerdedir, corona dahil olmaliymis.
(1) 

Vize randevusu bulamamak

meyve parcacikli kadin #1509125 
Avusturya vizesine basvurmam ve mart başında gitmem lazim (2 ay erasmus staji) ama tüm sehirlerde randevu dolu ne zaman açılır diye aradim bilmiyorlar, siz biliyor musunuz ne gibi bi yöntem var randevu bulmak için, mesela kontrol etmem gereken ozel saatler vs var mi?
(2) 

Kadikoy tutun

meyve parcacikli kadin #1508639 
Hem tutun almalik yer hem de tutun markasi önerir misiniz?
(3) 

Yeni kimlik kartı

meyve parcacikli kadin #1506281 
Kimliğimi kaybettim yenisi için başvuracağım kac günde gelir?
(9) 

Ev sahibi sorunlari, yasal olmayan kiralik ev

meyve parcacikli kadin #1504468 
Kaldigim eve mart 2021'de tasindim, ev sahibim alt katimda oturuyorum ve nedense kiralar bu civarda 2-3 kar artinca beni pek sevmemeye basladi. Eve haftada bir iki kez arkadasim geliyor ses yapmiyoruz ama kötü kotu bakiyor gorurse, ya da copleri cikarirken kokmasina laf ediyor, hatta bi kere sizdirinca temizlemeyi teklif ettim ama kabul etmedi yine de kizdi bana.
Bu arada ev yasal olarak kiralik degil, faturalar üzerime degil hatta biri sikayet etmis gorevli gelirse soyleme falan dediler. Sozlesmemiz var ama işte yasal degil sanirim o da. Kirayi ve faturalari günü gününe oduyorum.
Sorum şu, ev sahibim bana mart 2022'de absurd bir zam yapar mi, ya da evden çıkmamı ister mi, iki durumda da ne gibi haklarim var?
(12) 

Iliskilerde narsistik insan ozellikleri

meyve parcacikli kadin #1500928 
(Eski) sevgilim nerede olduğu hakkinda yalan soyledikten sonra birkac kadınla alkollu bir yerde olduğunu öğrendim. Hatta o kadınlardan birinin instagram postu, sevgilim amerikadan gelen kadının bavulunu evine tasirken cekilmisti. O an aradim ve eve dondugunu bir sey olmadığını soyledi. Neden yalan soyledigini sordugumda "cunku sen kiskancsin her an naptigimi soruyorsun strese girmek kavga etmek istemedim" diyerek beni suclamaya ve saldirmaya basladi. Yalanindan cok buna inanamadim. Ortak arkadasimiza ertesi gün bana aşık olmasina ragmen surekli ilgi isteyen ona guvenmeyen sorun cikaran onu bunaltan biri olduğumu ve surekli ayni kızı (beni) gördüğü için o kizlarla bulusup onlara iliskimizin sorunların anlattigini soylemis.
Tabi ki ayrıldım. Ama bikac gunlugune başka sehirde olduğum icin üç gun sonra dönünce yüz yüze konusup ayrilalim dedim. Kabul etmedi. Azar yiyemem dedi.

Biliyorum hikayeyi tek tarafli dinliyorsunuz ama ben her şeyi olduğu gibi anlattim. Sorum su ki, bir insan neden bu kadar aptal ve kotu kalpli olur? Evet ayrildik ama ben onun hatasini anlamasini ve pisman olmasini istiyorum bu beni kotu biri yapar mi ve en önemlisi gercekten bir gün pisman olur mu
(4) 

Didim'e ulasim

meyve parcacikli kadin #1494911 
İstanbul'dan didim'e uçakla gitmek istesek hangi havalimani daha uygun İzmir mi bodrum mu? Ayrica bir kedim var ve uçakta sorun yok ama araba sevmiyor yani İzmir havalimanindan ve bodrum havalimanindan direkt otobusler var mi varsa kaç tl ve kaç saat?
(3) 

Pasaport randevusu yok

meyve parcacikli kadin #1492584 
İstanbul içinde hiç pasaport randevusu gözükmüyor ne yapmaliyim
(8) 

Pub önerisi kadikoy

meyve parcacikli kadin #1488740 
Atasehir'den Kadıköy'e kadar olan yerlerde, bir kadın olarak tek basima gidebileceğim yani garip tiplerin olmayacağı mümkünse pahali olmayan pub, bar önerisi alabilir miyim?
(3) 

En ucuz lens markasini sevmek

meyve parcacikli kadin #1487587 
Yıllardır gözlük ve lens dönüşümlü kullanıyorum pahali çeşitler de denememe rağmen en ucuzu olan bausch&lomb soflens 59 diye bir çeşit en çok rahat ettiğim. Ama yeni teknolojilerle yeni lensler üretiliyor deniyorum kalın geliyor ya da batıyor bilmem ne yine hep aldığımı alıyorum. Ama biraz kıllanıyorum açıkçası diğerlerinin neredeyse yarı fiyatına çünkü. Bu lensi kullanan var mı başka?
(1) 

Goz doktoru oneri

meyve parcacikli kadin #1487422 
İstanbul Anadolu yakasında lens muayenesi yapacak olan, lazer ameliyat için de sorular sorabilecegim göz doktoru önerisi olan var mı?
(2) 

Pandemiden dolayı yasaklanan lens muayenesi?

meyve parcacikli kadin #1487419 
Ozel bir sağlık kurumu pandemi yüzünden lens muayenesi yasak dedi ne alaka ya göz numarası muayenesi yapılıyor çünkü? İkinci sorum ise, ben yıllardır gözlük ve lens birlikte kullanıyorum yani göz capimi falan biliyorum online alıyorum, normalde göz numarasından 1 numara düşük falan alıyorum doktor oylr önermişti (gözlerim 8 numara miyop) ama geçen aylarda 2 numara astigmat çıktı acaba astigmatli lens de böyle düşük mü alınıyor yoksa direkt neyse o mu?
(1) 

Sehir ici otobus kedi

meyve parcacikli kadin #1485324 
Istanbulda sehir ici otobuslerde kedi tasiyabilir miyim?
(1) 

Kedi için sedapet

meyve parcacikli kadin #1476782 
Benim kedi takside bile delirmiş gibi bağıran biri olduğu için ve yarın uçak yolculuğuna cikacagimiz icin veterinere gidip sedapet aldim. Ama veterinere iyice sormama rağmen, guvenemedim. Anlattim cok cok stres olduğunu ortalığı ayağa kaldirdigini ama ondan da önemlisi kendisini cok yiprattigini. Verdi ve 5kg kedi için 0.5ml kullan dedi.
Ama içim hiç rahat değil biliyorum her bünye farklı ama sizin deneyiminiz nasıldı
(3) 

Thy kedi tasima

meyve parcacikli kadin #1476650 
Müşteri hizmetlerine saatlerdir ulaşamıyorum. İki sorum var, birincisi kedinin rezervasyonu ne zaman yapılıyor, ikincisi kediyi yeni sahiplendim yani asi kartı yok ve uçağım çarşamba. Yarın gidip asi kartı alacağım ama tüm adilar yetişmez bu bir sorun olur mu?
(3) 

Klozete klozet topları dusmesi

meyve parcacikli kadin #1475277 
Klozetin icin 4lu klozet toplarindan taktim encrypted-tbn0.gstatic.com
Ve bugun yoklardi demek ki içine düştüler sifonu da çektim iyice gitmişler resimdeki gibi büyük ve yanında plastik zimbirtisi falan var. Su an sifonu çekince su gidiyor ama bunlar gitmez ki kalır sıkışıp? Ne yapmalıyım ne olacak sizce
(8) 

Kedi icin sineklik

meyve parcacikli kadin #1469627 
Balkon kapıma kedim icin sineklik takmak istiyorum ama açılır kapanır bir sey olmasını da istiyorum benim geçebilmem icin. Internette boyle ürünler var ancak kendim takabilir miyim? Ne önerirsiniz?
(2) 

Dogalgaz faturasi

meyve parcacikli kadin #1469084 
1+1 eve ciktim ilk kez fatura odedigim icin danismak istedim, 7 gunluk dogalgaz faturasi 70 tl geli, kalorifer sabit 40ta yaniyor yer istanbul sizce normal mi kotu mu?
(1) 

Çamaşır suyu zehirlenmesi mi

meyve parcacikli kadin #1468654 
Bugun yere sivi deterjan dokulmustu ben de onlari balkonda duran bezlerle sildim sonra gittim onlara camasir suyu doktum salak olduğum icin. Bu ikisinin karisimi zehirli midir cunku basim cok ağrıyor sabahtan beri
(2) 

Istanbul kart sorusu

meyve parcacikli kadin #1468223 
Ben İstanbul'a tasindim, yuksek lisans yapıyorum ve istanbulkart alacağım. Interntten baktim ama anlayamadım, aylık 50tlye sınırsız ulaşım olan kart ogrenci karti mi yoksa mavi kart isimli kart mi? Ve internetten eve siparis edilebildiği yaziyor bu dogru mu?
(3) 

Balkon bahceciligi

meyve parcacikli kadin #1468117 
Selamlar yeni taşındığım evin dogu ve Güney cephesindeki balkonunda 6 7 tane baya buyuk saksı var, normal cama konulan saksilar değiller oldukça büyükler birinde ağaç ekili hatta ama kurumuş. Ben bunlara ne edebilirim sebze yeşillik olur cicek olur hicbir bilgim yok bu işlerde nasil bi yol izlesem
(2) 

Seker mi tansiyon mu

meyve parcacikli kadin #1466518 
Korkunc bir karin ağrısıyla uykumdan uyanıp tuvalete gittim o an midem de asiri bakmaya basladi ve acidan nefes alamıyorum kulaklarim cinliyor, gözlerim karardı ve ter bosaldi, bir sey görmez halde annemin odasına girdim bi de düşmüşüm cunku annem düşme sesi duymuş ve alnim şiş bi halde. Sonra hepsi geçti.seker düşmesi mi tansiyon düşmesi mi nedir bu? Reglimin ilk günü ama hiç böyle olmadim ilgiliyse de
(10) 

Kedi psikolojisi akil danisma

meyve parcacikli kadin #1466056 
Benim icin onemli bi karar hakkında kafa yürütürseniz mutlu olurum. Benim 7 aylık bir kedim var sokakta bulmuştuk cok küçükken, evde sürekli onunla ilgilenen 4 kisi var, en çok ben ilgileniyorum tabi bu yüzden de sıklıkla benim yanımda. Coook enerjik biri, buyuk bir evimiz var surekli koşuyor evde, bazen saatlerce balkonda durup disariyi izliyor oynuyor. Ben bu ay tek başıma istanbula tasiniyorum max 50 metrekare %99 balkonsuz bir ev olacak ve günün çoğunda evde olmayacağım. Kedimi cok seviyorum, uyurken bile özlüyorum ama benimle gelirse mutlu olmayacağını düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
(5) 

Kedi cok bağırıyor yardim

meyve parcacikli kadin #1465614 
Kedim kisirlastirma ameliyatı oldu çıktı 2 saat falan oldu yürümeye calisiyor hatta zıplatmayı çalışıyor asiri cok bağırıyor cok fazla yani. Veteriner normal diyor ama cok kotuyum gececek mi bu
(18) 

Kızgınlıkta kısırlaştırma

meyve parcacikli kadin #1465515 
Kedim 7 aylık kızgınlığa girip çıkmıştı hastaydım veterinere kisirlastirmaya goturemedim 1 hafta geçti tekrar girdi. Veteriner fark etmez bu dönemde de olur dedi ama ben olmuyor diye biliyorum? Ne yapacağım
(6) 

Aylik faturalar

meyve parcacikli kadin #1464246 
Merhaba, 1 kişinin aylık su ve elektrik faturası ne kadar olur aşağı yukarı, çalışan biri ve evde yemek sık yapan biri diyelim. Ev 1+1 6₺ metrekare
(5) 

Kedilerde kizginlik

meyve parcacikli kadin #1463890 
Kedim 6-7 aylık dişi ilk kızgınlığı ve bugün 4.gun, miyavlamaktan sesi kısıldı ne zaman biter acaba, ve bitince hemen kısırlaştırma yapılabilir mi?
(2) 

Kayip kimlik yenisi kac gunde cikar

meyve parcacikli kadin #1463688 
Kimlik yeni olanlardan
(2) 

Bakteri pozitif ureme yok

meyve parcacikli kadin #1462773 
Idrar yolu enfeksiyonu belirtileri yaşıyordum, doktor cipro yazdi o işe yaramadi, baska doktora gittim kultur testi yapti nitrit ve bakteri pozitif ama "ureme olmadi" yazdigi icin ilac yazmadi. Sikayetlerim hala ayni ve fazla. Baska doktora mi gideyim madem pozitif niye ureme olmadi?
(3) 

Bir garip alerji sorusu

meyve parcacikli kadin #1457952 
Kurabiye yogururken yoğurduğum elim kızardı şişti ve acımaya başladı. Hamurda fıstık ezmesi, badem sutu, muz, hindistan cevizi falan vardi, daha sonradan bunları tek tek sağlam elime sürüp ovaladim falan bor şey olmadı. Böyle bir alerjik reaksiyon neden olmuş olabilir? Ondan önce de lavantali sabunla elimi yikamistim lavanta beni hapşırtan bir bitki ama sonuçta iki elimi de yikamistim.
(3) 

Gençliğim elden gidiyor mu ve para kazanmak

meyve parcacikli kadin #1457578 
Haziranda üniversiteyi bitirdim (sonunda), şu an yüksek lisans yapıyorum ama online eğitim, küçük bir ilçede yaşıyorum ve aylardır çok daralıyorum. Ailemle aram surekli gergin, dışarı çıkacak zaten hiçbir yer ya da arkadaşım yok. Kedileri sevmek ve bazen de market hariç hiçbir aktivite yapmıyorum dışarıda.

Neyse, soruma gelelim, 26 yaşına gelmek üzereyim ve artık para kazanmak istiyorum, internet üzerinden nasıl para kazanabilirsin hiçbir fikrim yok, bölümüm genetik olduğu için onunla ilgili pek bir şey yoktur. İngilizcem C1. Baska pek vasfım da yok. Fikri, bilgisi olan var mı?
(3) 

Sokakta bulduğum kedi

meyve parcacikli kadin #1452072 
Merhaba bugün sokakta yaklaşık 1 yasinda tasmalı bir kedi buldum ve sahibini ararken eve aldim geçici olarak. Kedi hareketli oyun oynadi 10 15 dk yemek su tüketiyor ve bolca uyuyor. Ancak uzerimde uyurken fark ettim ki bedeni anormal derecede sıcak, kulaklari ve patilerinin alti da sıcak. Acaba hasta olabilir mi, evdeki kedimi ayrı tuttum tüm gün.
(2) 

porselen boyamak

meyve parcacikli kadin #1446703 
Beyaz porselen bardak var onu boyamak için hangi boya çeşiti almalıyım ki yıkayınca çıkmasın?
(1) 

Acil- Acıbadem üniversitesine yakın

meyve parcacikli kadin #1445545 
2.veya 3. olabileceğim ve kadınların olduğu bir ev bulmam lazım pazartesiye kadar. 2 gun üstte durabilir mi gerçekten acil.
(6) 

ielts 7.5

meyve parcacikli kadin #1439465 
Bilkent mezunuyum, ingilizcem iyi, okuma anlama hızım da iyi turkce netlerim hep full olurdu. Biraz ornek bakiyorum sinav 2 hafta sonra Min 7.5 almam lazim yapabilir miyim sizce?
(8) 

Yurtdışında iş bulmak

meyve parcacikli kadin #1432675 
Biraz genel bir soru olacak ama nasıl danisacagimi bilmiyorum. Moleküler biyoloji ve genetik mezunuyum bilkentten, ortalamam düşük,3 tane staj yaptim. Yurtdışında iş bulmak istiyorum. Türk olmam durumu zorlaştırır mı, iş ağı turkiyede oldukça az avrupa ve amerikada fazla.
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık