(43) 

Bir anda çocuk yapmak isteyen eş ve boşanma kararı

balllooon #1586581 
Merhaba herkese,
3 aylık evli erkeğim. Eşimle 1.5 yıl önce tanışıp 3 ay önce evlendik. Bunun öncesinde 1 aylık arkadaşlık var. Birbirimizi tanımak için fırsat bulacak kadar birlikte vakit geçirdik diye düşünüyordum. Aile ve çocukluk öykümüz birbirine çok yakındı. Evlilikten çok önce çocuk istemediğimi ve belki çok ilerde isteme ihtimalim olabileceğini ve kendisi istiyorsa ona mani olmak istemeyeceğimi söyledim. O da ben istemiyorsam benimle çocuksuz bir hayat geçirebileceğini söyledi.

Ben mantıkla hareket eden bir insanken o sevgisini de siniri de çok uçlarda yaşayan, tamamen duygularıyla hareket eden, çok kaygılı şüpheci biriydi. Sanırım bu da bizi yakınlaştırdı. Belli sabit tartışma konularımız olsa da aynı evi paylaşınca kaygılarının yersiz olduğunu anlayacağını düşünüyordu ve ben de buna inanıyordum. Sevgisinden ve dürüstlüğünden fazlasıyla emindim ve kendim de aşıktım. onunla bir hayat yaşamak istediğimden emin olduğum için evlenme teklif ettim ve evlendik.

Evlilikte çok tartışmalar olsa da çift terapisi alarak düzeltme yoluna girdik. Tam iyiye gittiğimiz dönemde yani 1 hafta önce vücudundaki miyomların ağrı yapması sonucu 1 yıl içinde çocuk sahibi olmazsa bir daha hamile kalabilme ihtimalinin zayıf olduğunu öğrendi. Burdan sonra başka bir insana dönüştü. Haberi aldığında boşanmak zorunda kalmaktan korktuğunu söyledi. "Aile dediğin en az 3 kişiden oluşur. Ben çocukken bile hep anne olmak isterdim. Anne olmak benim için çok önemli. Anne olamazsam içimdeki pişmanlık, mutsuzluk hiç geçmez" gibi şeyler söyledi. Ben çocuk istemiyorum biliyorsun deyince "Böyle bir durumda yanımda olmayacaksan bir daha olmana gerek yok" gibi şeyler söyledi. Kabaca boşanma resti gibi konuşmalar geçti. En son ailelere bu boşanma konusunu söyledik. Ben, terapist ve aileler bu konuyu rafa kaldırıp evlilikte mutlu bir süreç yaşamadan bu konuyu düşünmememiz konusunda hemfikirdik ama eşim sürekli ağlamaklı bir şekilde oturmaya başladı. Sürekli çocuk yapabilmek için ihtimalleri düşünmeye başladı. Hem benim hiç olmadığım bir senaryoya hazır değil hem de çocuğu hayatının amacı olarak görüyor.

Ben de bu stresli dönemde çok kilo verdim ve rahatsızlandım o yüzden bir süre uzak kalalım dedim kabul etti. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum. Sürekli bir ağlama hissi var. Evi beraber dizdik herşey onu hatırlatıyor. Şehrin belli yerlerini onunla defalarca gezdik otobüslerde yolda hep ağlıyorum. Çocuk konusunda geri adım atsa tekrar bir araya gelmek isterim ama o da zor gibi.

Ben bunu nasıl atlatabilirim bilmiyorum. Tavsiyeler, yorumlar vs herşeye açığım.
(1) 

uber yolculuk yapmadan ödeme çekmiş - uber shopper statement

balllooon #1564233 
selamlar,
uber uygulamayı kullandığım ama yolculuk yapmadığım bir gün böyle bir açıklama ile 30 lira para çekmiş. bunu neye göre çekiyor bilen var mı? acaba taksici çağırıp iptal edince bu şekilde bir ücret mi çekiyor?
(1) 

Instagram çalınan hesabı kapatmıyor

balllooon #1564232 
Bir ay önce Instagramda bir arkadaşın hesabı gönderilen bir linke tıklaması sonucu hesabı çalındı. Birçok kişi şikayet ettik, kendisi de Instagramla iletişime geçti ama hesap kapatılmadı. Ne yaparsak kesin çözüm olur?
(2) 

Almanyadaki iletişim olmayan akraba

balllooon #1561698 
Vefat etse haberi Türkiyedeki tek tanıdığına gelir mi gelirse nasıl gelir? Bu arada Almanyada başka tanıdık yok yani kan bağı olan tek kişi burda. Almanyada vefat ederse sonrasında ölüm belgesi gibi belgeler bize kadar ulaşır mı?
(3) 

20 yıldır haber alınamayan akraba - Almanya

balllooon #1555992 
İyi akşamlar, En son 20 yıl önce görüşülmüş babamın teyzesi ve eşi var. Almanyada yaşıyorlar burada mülkleri var ama adresleri bile bilinmiyor sadece burada mülk sahibi oldukları ilçe biliniyor. İlçe belediyesine gidip emlak vergilerini yatırıyorlar mı diye sorabiliriz eğer bilgi verirlerse ordan en azından hayatta olup olmadıklarını anlayabiliriz ama bunun dışında bir yol aklımıza gelmedi. Sizce nasıl bulabiliriz?
(5) 

Buluşma teklif edeyim mi?

balllooon #1543286 
Selamlar herkese. Birkaç kez kalabalık gruplarda buluştuğum sohbet ettiğim bir kız var. Sohbet ederken onun da eğlendiğini düşünüyorum. Ortak ilgi alanı denilebilecek bir konuyla ilgili whatsapptan yazıp sohbet de ettim ama o kadar. Instagramini bulamadım onu bulup takip etsem niyetimi belli edebilsem daha iyi olurdu ama olmadı.

Bana göre "yarın akşam şurda olacağım birlikte kahve mi içsek" samimiyeti hala oluşmadı. Ona ilgim olduğunu grup içinde de belli edebildim mi emin değilim. Flörtöz bir konuşma hiç olmadı ve karşı taraftan o da benden hoşlanıyor sinyali almadım. Yine de whatsapptan birebir buluşma için "cumartesi boşsan kahve içelim mi" gibi birşey yazayım mı yoksa birkaç buluşma daha grupça buluşup sohbetin ilerlemesini mi bekleyeyim?
(1) 

Yağlı cilt için krem önerisi

balllooon #1532495 
Yüzümde sadece alnım ve burnum yağlı geri kalan kısım kuru. Buna T tipi diyorlarmış. Sürekli alnımı silmek zorunda kalıyorum yaz kış farketmiyor. Bu tip cilde sahip olanlar ne kullanıyorsunuz? İnternette su bazlı nemlendirici önerenler olmuş tek başına kullanmak çözüm olur mu?
(5) 

Psikolojiyi mahveden aile - Siz ne yapardınız?

balllooon #1520079 
Ailem iyi insanlar ama aşırı derecede baskı ve yargılamayla psikolojik olarak beni çok etkilediler. Hayatımdaki iyi şeylerde bile vicdan azabı gibi acaba kötü mü olacak şüphesi yaşamama sebep oldular Her cümleleri artık batmaya başladı.

Yaşım orta yaş sayılabilir ama kendimi psikolojik açıdan posaya benzetiyorum. Hiçbir şey yapmaya yetecek gücüm yok. Yirmili yaşlardaki biri benden çok daha sağlam bir ruh haline sahiptir. Birinin beni sevme veya kabullenme ihtimalini hayal dahi edemiyorum. Onlardan bir müdahale olmadan hayatımı sürdürme planım var ve çok uzak gözükmüyor.

Benim durumumda olsanız siz ne yapardınız? Tamamen uzaklaşmak ve telefon dahi olabildiğince az görüşmek sizce iyi bir çözüm mü?
(13) 

Rutin olarak ne yapıyorsunuz?

balllooon #1518776 
Merhaba herkese,
Haftada bir tiyatroya giderim, bir gün mutlaka arkadaşlarımla buluşurum, x kursuna giderim tarzı rutin yaptığınız veya yapmazsanız eksik hisettiğiniz neler var?
(3) 

Hukuk sorusu mahkeme davası ses kaydı kullanımı

balllooon #1509722 
Merhaba herkese,
Bir senaryo üzerinden sorum var. Bir emlakçı ev sahibi evi satmaktan vazgeçmesine rağmen kaporayı vermemek için satın alacak kişiye önceden sen satıştan caydın o yüzden kaporanızı vermiyorum diyor.
Elinde sadece bir telefon konuşmasında geçen ben evi satın alamayacağım cümlesi var. Konuşmanın devamında satın almaktan vazgeçilmediği belirtiliyor ama kaydın sadece o cümlenin olduğu kısmını kesip delil olarak kullanıyor. Kaydı da izinsiz şekilde yapmış. Bunu delil olarak kullanabilir mi?
(4) 

Yeni işte başarısız olmak ve baskı

balllooon #1457413 
Yeni girdiğiniz bir işyerinde aşırı derecede çalışmanıza rağmen beklentiyi karşılayamamak ve bundan dolayı üzerinize gelinmesi durumunda ne hissedersiniz? Ne yaparsınız? Psikolojik olarak ne kadar etkilenirsiniz?
(4) 

İş değiştirmekten çekinmek

balllooon #1339608 
merhaba herkese çalıştığım işte bir gerilim yaşanıyor ve işten çıkarılma ihtimalim de var. İşten çıkarılırsam kısa sürede daha iyi bir maaşla iş bulabilirim ama yine de iş değiştirme ihtimali beni rahatsız ediyor. Normal midir bu? İşe alışmışlık ve o alışkanlığı tekrar başka bir yer için kazanmak zorunda olmak beni korkutuyor. Sizce de ciddi bir sorun değil mi iş değiştirmek?
(4) 

Sinirleri güçlendirme

balllooon #1251029 
Selamlar,
Öncelikle 25 yaşındayım ve erkeğim.
Çevremdeki ufak bir gerginlikten bile etkileniyorum ve günün devamı da kötü geçiyor. Genel olarak insanlarla tartışamıyorum. Konu güç meselesi değil birilerini kırmaktan hep korktum.
Bir de durduk yere bir ağlama hissi geliyor. Hayatımda kötü giden şeyler aklıma geldiğinde gözümden yaş akacak duruma geliyorum. Tuvalete gidip hüngür hüngür ağlayasım geliyor.
Zamanında psikoloğa gittim ama sosyal fobi tarzı şeyler içindi. Sanki şuanda durum farklı gibi.
Sinirlerimi güçlendirmek için ne yapabilirim?
(12) 

Hijyene ve temizliğe önem veririm

balllooon #1203876 
Bunu yazan tam olarak ne istiyor? Duş almış ol? Ter kokma? EE başka ne istiyorlar sadece bu mu yani? Sırtında kıl var diye söylenir mi mesela?
(5) 

Anonim veri satışı suç mudur?

balllooon #1145498 
Örnek verecek olursam internet üzerinden aynı ilgi alanına sahip kişilerden 10000 telefon numarasını topladık ve bir şirkete reklam mesajı atabilmesi için satıyoruz. Veriyi yasadışı şekilde bir yerden sızdırarak çalarak elde etmedik. Bu kanunen suç mudur?
(6) 

Aşırı derecede dikkatsizlik

balllooon #1071862 
Yaptığım her işte bir eksik oluyor.Ya yazılanı yanlış okuyorum yada bir bölümünü yapmayı unutuyorum.Bu sürekli bir hal oldu.Kafa yoğunluğundan olduğunu düşünmüyorum ama sebebini de açıklayamıyorum.Böyle bir sorunu olan var mı çevrenizde?Nasıl çözerim onu düşünüyorum.

Yaş 23 bu arada.
(5) 

hangi dövüş sporuna başlasam

balllooon #797061 
Herkese selam.Bir dövüş sporuna başlamak istiyorum.İlk aklıma muay-thai geldi ama internetten araştırınca istanbulda çok merkezi yok gibi gözüktü.

Öncelikli amacım savunma yani adam dövmek fln değil.Kavga edersem etkisiz hale getirebiliyim diyorum eğer öyle bir spor şekli varsa.Böyle düşününce muay-thai uygun değil gibi.

Bir de esas olarak gittiğim yerde az biraz dayak yemem lazım.Sadist misin diye sormayın uzun hikaye.Bunu niye yazdım gittiğim yerde 1 ay nefes çalışması hayt huyt bağırma işleriyle uğraşmayalım.1 haftaiçinde pataküte girişelim.
(6) 

Rüşvet operasyonunun komplo olduğuna inananlar

balllooon #711128 
suç ispatlanana kadar herkes masumdur diyebiliriz ama bu adamlar Halkbank genel müdürünü Reza Zarrabla ilgili delilleri gördükten sonra hala nasıl komplo diyebiliyorlar?nasıl bu kadar körü körüne iktidara inanabiliyorlar? merak ediyorum gerçekten.Çevremde var bu tiplerden.adam salak fln değil ama hala komplo diyor.Bu kafayı nasıl yakalıyorlar?
(12) 

Sinirsel zayıflık-Çabuk çökme

balllooon #698429 
Öncelikle erkeğim.yaş 20.Bir erkek olarak bu kadar kırılgan olmaktan üzüldüğüm için bunu soruyorum.Cevap yazanlardan da ricam tamamını okusunlar çünkü o kadar düzenli yazmadım.
sorunum herhangi bir olumsuz olayda moralman çökmem bütün günümün üzgün geçmesi kafaya takmaktan uyuyamamam.Kastettiğim şey ciddi bi olay olmasa da bu durum böyle oluyor.
Başka bir sorunsa insanlarla tartışamıyorum.Hemen elim ayağım titremeye başlıyor.Ağlıycak gibi oluyorum.O yüzden sinirsel zayıflık yazdım.Yani bahsettiğim durumun korkaklık olduğunu düşünmüyorum.Sanki kavga çıksa birine yumruk atsam arkasından kendim yere düşerim gibi hissediyorum.En son ne zaman kavga ettiğimi hatırlamıyorum mesela.Önemli olan ne zaman ettiğim değildir tabii ama etmem gereken olaylar olsa.Vuramadım.O anda vermem gereken tepkiyi veremedim yıllardır.Bi tartışmada karşımdaki adam naparsın lan dediğinde vermem gereken cevabı veremedim.Geçen kaldığım evde içten içe bana kıl olan tip bile bile sabahın köründe müziği açıp uyandırdı beni.Napıosun lan kıssana şunun sesini demek dışında birşey yapamadım.Çevremdekiler biliyorki ne kadar kötülük de yapsa dalga da geçse o tepkiyi veremicem.
Sorun güçsüzüm dayak yerim de değildi hiçbir zaman.Sinirsel olarak kavga edebilecek durumda değilim.Küçük bir çocuğa bile vuramayacak durumdayım.
Ne çok takmışsın kavgaya diyen olucaktır sorun kavga değil.Yarın sevgilimle de tartışamayacam ben.Bundan kaçıcam.Bu durumdan kurtulmam şart
Kafayı yemek üzereyim bu şekilde yaşamak istemiyorum.Bunun için psikiyatriste de gittim malum giden varsa bilir direk depresif bişey vardır deyip antidepresanı dayadı.Ben zaten kendimi bildim bileli antidepresan kullanan insanım sorunum bu şekilde çözülmeyecek.
Bu sorun yüzünden kendimden nefret ediyorum.
Bu konuda bir fikri önerisi olan var mı?
(2) 

en iyi süpriz kuponu yapan iddaa yazarı

balllooon #655793 
açıkçası futbol izlemeyi sevmeme rağmen anca türkiye ligini takip edebiliyorum.fanatikte fln sürpriz kupon yayınlayıp güzel yüzde yakalayan bi yazar var mı bildiğiniz?
(4) 

Dersimliler neden Atatürkten nefret etmez?

balllooon #639905 
dersim yerine belki tunceli de yazılabilir.dersim ayaklanmasını ve harekatını okuyunca insanın aklında soru işaretleri kalıyor.atatürk o harekatları neden yaptı diyorum.aklıma şu şıklar geliyor

1-orada kürt topluluğu aşırı kalabalık hal aldı.çok ilerigörüşlüydü.şuanki tarz bir durum yaşanmasın diye kürt grupları farklı illere sürgün etmek için harekat düzenletti
2-Gerçekten artık devlet aşiret ağaları yüzünden orada kontrolü kaybetmişti.halk marabaydı karın tokluğuna çalışıyordu.devlet otoritesini oraya götürebilmek için harekat düzenletti.

bu durumda tuncelililerin geneli 2. şıkkı işaretliyor ve o yüzden atatürkü seviyor.yada başka bir neden mi var?
(5) 

kadınlar el ve ayak dışında tamamen örtünmeli ayeti

balllooon #639510 
demin biriyle konuşuyorduk.böyle bir ayet varmış.o öyle dedi en azından.araştırdım da bulamadım.bilen yazabilir mi?
(2) 

öğrenci yurdu-kara propaganda

balllooon #636512 
geçen sene doğru dürüst hizmet vermeyen yurt müdürüne biraz darbe vurmak için bir yerde yazmalıyım yurtla ilgili gerçekleri.başka öğrenciler de uğraşmasın oraya kağıt olduklarında.yalnız şikayetvar tarzı birşey de değil.o kadar resmi şeyler değil.mesela sıcak su 24 saat diyor aslında 4 saat sıcak su var tarzı şeyler yazıcam.nereden o yurdu arayan kitleye ulaşır bu?
darbe fln yazdım tekrarlıyım amacım adamın ekmeğiyle oynamak değil oraya gidicek öğrenciyi uyarmak
(2) 

kredi kartı-borç-karaliste sorusu

balllooon #633138 
herkese selamlar.Bir kişinin kredi kartı borcu var.5000 tl diyelim.ödeyemiyor.Belli bir süre aksatıyor ödemelerini.bir süre sonra bankalar tarafında karalisteye girer mi?başka bir bankadan kart veya kredi almak istediğinde sorun yaşar mı?
Veya karalisteye ne zaman girer?Olay hacze gittiğinde mi, maaştan kesinti yapıldığında mı?
(6) 

Yargı niye bu halde?

balllooon #625279 
Her ülkede yargı kararlarında ara sıra rezil kararlar ortaya çıkar eleştirilir ama Türkiyede bu gelenek haline geldi sanki.tecavüzcüler salınır adam arabayla çarpar tutuksuz yargılanır.kadın aylarca koruma ister verilmez öldürülür.
Niye yargı bu duruma geldi?Hakimler avukatlar vs. çok mu eğitimsiz yetişiyor?Yargının iktidara yakınlığı vs. diye başlasam şimdi tecavüz ulan bu.16 yaşında kıza tecavüz etmiş adamı hiçbi zihniyet suçsuz bulamaz diye düşünüyorum.farklı birşey olmalı bu kadar vicdansız kararlar için.
(1) 

Hafıza teknikleri

balllooon #620222 
Selamlar herkese.kafama takılan birşey var.Öncelikle ezberim çok kötü onu söyliyim.ezbere az biraz ihtiyacım var.3 satır ezberleyemediğim için az kaldı okulu uzatıcam.şimdi hafıza geliştirme tekniklerine sarsam kitap video vs. çeşitli kaynaklarla öğrenmeye çalışssam -öss tarzı süreçlerin hepsi bitti- bir faydası olur mu?yoksa gereksiz uğraş mı olur?
(3) 

Psikolog önerisi

balllooon #618058 
İstanbulda fiyatıyla psikolojimi daha da bozmayacak iyi bir psikolog arıyorum.devlette çalışan psikolog yok diye biliyorum.Hani gidip de memnun kalmışsınızdır.yazarsanız makbule geçer
(14) 

o bitter çikolata size nasıl acı gelmiyo

balllooon #594274 
çok yiyince bünye mi alışıyo.veya ilk yiyişte damak tadınıza uyuyor mu.özellikle hastaları var.nedir olayı
(9) 

Arkadaşlık teklifi

balllooon #593620 
beyler sorum size
Duyuru: Otobüste bir kız gördünüz.güzel hoş bir kız.tam sevgilim olacak kız diyorsunuz yada hayalimdeki kız her neyse.otobüsten indiniz.aynı yönde ilerliyorsunuz
1-Kızla tanışmak için bir çaba harcar mısınız?
2-nasıl bir çaba olur?merhaba tanışabilir miyiz mi?ilk cümle ne olur? ve sonrası?
3-kıza yaklaşmak için tabi bi karar aşaması olur acaba gitmesem mi tersler mi vs. diye.neye bakarsınız buna karar verirken?
(8) 

korkaklık

balllooon #586462 
selam duyuru ahalisi

sorunum korkaklık mı değil mi tam emin değilim.önümde bi tartışma bir olay yaşandığında elim ayağım titriyor.bayılcak gibi oluyorum.ezelden beridir böyle.belki çok küçükken bu tarz bi korku yoktu tam hatırlamıyorum.bu korkaklığı nasıl yenebilirim?psikiyatriste de gittim.karakterinle alakalı değilse antidepresan işe yarayabilir dedi ve antidepresan verdi.fark hissetmiyorum.2-3 ay sonra etki eder derseniz ben bu tarz ilaçların etkisi bir haftada alıyorum.kendimi bildiğim için diyebiliyorum ki korkaklık yaratılışımda var.nasıl çözebiirim ki bunu.öneri lazım.kick boxa yazıl dayak yiye yiye sinirlerin güçlenir,norologa git,şunu yap bunu yap tarzı bir öneri lazım.kendimden nefret etmeye başladım.insanın illa tartışma yaşaması gerekiyor.ufak yada hararetli.ben hemen yıpranıyorum elim ayağım tiriyor.psikiyatriste bugün gidip ölüyorum desem gene antidepresan yazar biliyorum.onlardan bu konuda fayda gelmeyecek.artık top sizde bi el atın gözünüzü sevem!!
1

mobil görünümden çık