(1) 

Süresi biten pasaportla yurda giriş?

lily briscoe #1584950 
Elimdekiler: bir AB ülkesinin pasaportu, süresi 6 ay önce bitmiş Türk pasaportu, eski tip nüfus kağıdı.

Girişte sorun çıkarırlar mı?
(3) 

restorasyonlu türk filmleri

lily briscoe #935399 
merhabalar, ingilizce altyazılı restorasyonlu türk filmleri mevcut mu? varsa nasıl temin edilebilir, internette bulunabilir mı yoksa dvd olarak mı bulunuyor? teşekkürler.
(2) 

spor ayakkabı bulamamak

lily briscoe #931113 
günaydın millet, yakın zamanda çok uzun süre ayakta durmamı gerektirecek bir etkinlikte çalışacağım. ortopedik, ayak terletmeyen, fantastik görüntüsü olmayan spor ayakkabı arıyorum. kadın ayakkabısı diye illa cırlak pembe 3 parmak kalınlığında taban çalışmak zorundalar mı yahu?

şöyle sakin renklerde, normal taban kalınlığında, uzun ince ayaklara uygun spor ayakkabı için hangi markaya / modele bakmak lazım? kanvas olmasın. yürümeye, ayakta durmaya gelsin.
(4) 

huylu kedi ve sırtındaki yapışık tüyler

lily briscoe #920345 
merhaba duyurunun kedicileri, benim bir kara kızım var. bugün baktım sırtında kocaman, kökünden itibaren tıkız hale gelmiş bir yer var. üstelik yine o bölgede kepeklenme görüyorum, daha önce hiç yoktu.

kedi de çok huylu ve uyanık bir tip. bir işlem yapmaya çalıştığımı anlayınca tutabilene aşkolsun.

sırtındaki tüyleri kesmeden açmanın kolay bir yolu var mı? orası traş edilmeliyse veterinerde yaptıracağım, ama bildiğiniz başka bir yöntem varsa önce onu sormak istedim. sevgiler,
(16) 

kedinin boyunlukla imtihanı (capsli)

lily briscoe #862827 
1 yaşındaki kızım dün kısırlaştırma ameliyatını oldu. veteriner boyunluk verdi ve bunu 10 gün çıkarma dedi, 10 gün çok değil mi?? 10 gün nasıl kendini (poposunu) temizleyecek bu hayvan?

bir de sürekli köşe bucak saklanıyor, fotodaki gibi mahzun yatıyor bütün gün. ne yapayım? arada bir çıkarmak mı lazım? çıkarıp takması da çok eziyetli.
(6) 

fitness esnasında kulak tıkanması

lily briscoe #849239 
merhabalar, egzersiz yaparken özellikle kardiyo sırasında kulaklarım tıkanıyor. uzun süreli değil, mesela biraz eğilirsem hemen açılıyor. bu neden olur? olduğunda ara vermek mi gerekir? tehlikeli midir? nedir?

not: medikal mi soru mu arada kaldım, duyuruda spor/egzersiz başlı başına bir kategori olabilir gibi geliyor bana, yapılsa güzel olmaz mı?
(2) 

bitki yetiştirme - terleme nedir?

lily briscoe #844357 
merhaba duyurunun sevgili bahçevanları,
ikea'dan bitki tohumu aldım toprağıyla beraber. içinden çıkan kağıttaki yönergelere göre toprağı sulayıp tohumları ektim ve üstlerini streç filmle kapatıp birkaç delik açtım. camın önüne koydum. ilk filizler belirene kadar terleme yapsın diyor kağıtta. filmin altında su damlacıkları oluştu öyle duruyor dünden beri.

bu ne kadar böyle durmalı? her gün açıp sulamalı mıyım yoksa hiç ellemeden bırakmak mı gerekir? terleme işlemi neye yarar? saksıların ağzı açık dursa çıkmaz mı filizler?

bitkiler kişniş, kekik ve reyhan bu arada.
(13) 

duvarları ne renge boyayayım?

lily briscoe #839456 
merhaba duyurunun vahe kılıçarslanları,
salonum aynen şuradakine benziyor:
stowed.files.wordpress.com

tek farkı parkelerimin çok açık renk olması.
buradaki gibi ikea'dan billy beyaz kitaplık, koyu kızıl kahve koltuk ve aynı ikea kilim var. beyaz perdeler var ek olarak. camlar geniş bol ışık alıyor. salon geniş değil kutu gibi.

duvarları beyaz düşünüyordum, bu eleman da beyaz yapmış. ama çok sıkıcı değil mi? başka bir renk olur mu bu tarz bir eşya kombinasyonuna?
(6) 

tüy kusmayı hobi haline getiren kedi

lily briscoe #829306 
bir kedinin sık sık tüy kusması normal midir? haftada 1-2 oluyor. hem de azıcık değil bayağı birikiyor, her seferinde koca bir yumak çıkıyor. kedi uzun tüylü, ama tarayınca hiçbir şey çıkmıyor. pofuduk değil tüyleri, basık böyle ipek gibi.

ne yapmak lazım bu zavallıya? hayvanı rahatlatacak, tüy birikimini azaltacak bir ilaç, çare var mı?
(5) 

zamanın zihninizdeki görsel karşılığı

lily briscoe #827980 
bu hep merak ettiğim tuhaf bir konudur. zamanı görsel olarak nasıl hayal ediyorsunuz zihninizde? mesela birisi atıyorum 3 ekim 1921 gibi bir tarih verdiğinde bu kafanızda nasıl beliriyor? takvim gibi mi?

kendimden örnek vereyim, aylar eğik düzlemde duran bir elips gibi. haftanın günleri de yatay duran daha küçük bir elips. yüzyıllar listeler halinde ama birbirinin önüne doğru sıralanıyor, domino taşları gibi. günlere doğru zoom in - zoom out yapıyorum falan.

şöyle bir site buldum, çeşitli yaşlardan insanlar zamanı nasıl gözünde canlandırdıklarını çizerek göstermişler:
www.visualizingtime.net

siz nasıl gözünüzde canlandırıyorsunuz? peki bu görsellerin özel bir sebebi veya anlamı var mı? nasıl şekilleniyor?
(11) 

90ların en kaliteli Türkçe albümleri?

lily briscoe #827513 
one hit wonder'ları, 90'lar partilerinin demirbaşlarını sormuyorum.

size göre 90'larda çıkmış en kaliteli Türkçe albümler hangileri? hangi kasetleri çevire çevire dinlediniz de doyamadınız?
(3) 

kedilere fısıldayan duyurucular

lily briscoe #827180 
bi bakar mısınız? resimde gördüğünüz gibi kedinin burun ve ağız bölgesinde zaman zaman bi şeyler çıkıyor. çok zor fotoğrafını çektim kuduruğun o yüzden fotoda çıkmadı ama ağız çevresi ve çenesinde de var. görünüşü kum gibi ve temizlenebilen bir şey değil. birkaç gün içinde de geçiyor.

google'da araştırdım, ulaşabildiğim en yakın sonuç yiyecek kabının kirli kalmasından alerjik reaksiyon oluşması ama öyle bir durum olduğunu sanmam, çok dikkat ettiğim bir şey. öbür kedide de hiç olmadı zaten.
nedir bu bilen var mı?

not: veterinere gideceğiz ama randevu haftaya.
(2) 

asus recovery

lily briscoe #765971 
merhabalar,
arkadaşımın asus bilgisayarı durup dururken çökmüş, windows 7 açılmıyor. asus'tan recovery disk istemiş o geldi. kuralım windows'unu diyorum ama masaüstünde çok önemli belgelerim vardı onlar silinmesin diyor. ben de diyorum ki onlar uçmuştur. yanılıyor muyum? bilgisayarcı diski çıkarıp (bişi kaldıysa) kopyalamak için 75 euro istiyor. yani götürürse parayı illa ödeyecek ama disk bomboş da olabilir. bence olan oldu o belgelere, windowsu kuralım ve bu sefer beni dinleyip dropbox kullansın diyorum. sizce?
(2) 

yavaşlayan mac

lily briscoe #764323 
selam, eski tip macbook pro'ma mavericks güncelleme geldi. iyi oldu güzel de oldu ama yavaşladı bu. az da olsa takılmalar başladı, önceden hiç yoktu. daha yavaş açılıyor, kapanıyor. eldeki malzemeyle bundan iyisi olmaz mı yoksa hızlandırmak mümkün mü? arada bi programla taratıp gereksiz şeyleri siliyorum, ağır program da yok, bi word bi de tarayıcı.
(3) 

film sitesi

lily briscoe #762604 
sevgili sinefiller, festival filmleri, bağımsız filmler izleyebileceğimiz siteler var mı? makulse ücretli de olabilir. yerli de yabancı da olabilir. özellikle yerli filmleri hiç takip edemiyorum yurt dışında olduğum için.
(16) 

öğrenilesi yabancı dil

lily briscoe #762219 
selam, vaktiniz / paranız / imkanınız / yeteneğiniz olsa hangi dili öğrenirdiniz? illa iş hayatında aranır bir dil olma şartı yok. ah keşke şunu öğrenebilseydim ne süper olurdu dediğiniz yabancı diller hangileri? sebepleriyle yazarsanız çok sevinirim.
1

mobil görünümden çık