(6) 

Bu kadar avukatlık ücreti normal mi?

borschtang #1575356 
selamlar,

bir vasiyetname işlemi için tanıdık bir avukat 6000 tl danışma ücreti istedi ve buna ek olarak da noterin istediği şekilde sağlık kurulundan alınacak raporun takibi, vasiyetname hazırlanması, noter işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve sonuçlandırılması için de 25.000 TL (kdv dahil ve diğer oluşabilecek harç ve masraflar bize ait olacak şekilde) bir fiyat verdi. bu fiyat normal midir? bir tanıdığımız olması sebebiyle adamla çok da pazarlık yapamıyorum ama fiyatlar bana çok yüksek geldi gibi.

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(2) 

export firmalari nasil para kazaniyor?

borschtang #1553717 
selamlar,

türkiye'deki üreticilerin ürünlerini yurt dışına pazarlamaya çalışıyorum. üreticiden aldığımız alış fiyatımıza(kdv dahil) yüzde olarak %3-5 eklesek bile malı bizden alacak yurtdışındaki müşteri için fiyat net satış fiyatı üstünden (%18 kdv+%3-5 kar marjı) %21-%23 pahalı oluyor. aynı müşteri kendisi üreticiye gitse bu ürünü net satış fiyatı üstünden üreticiden almış olacak. illa benim malını pazarladığım üreticiye gitmesine de gerek yok, piyasadaki benzer ürünleri üreten firmalara gitse zaten kuvvetle muhtemel benim fiyatımdan daha uygun bir fiyata ürünü almış olacak.

hiç kar eklemesem, sadece kdv'yi ekleyip satayım desen bile %18 pahalı oluyorsun. kdv iade sürecinin ne kadar zorlu ve uzun bir süreç olduğunu bildiğim için o rakamın net olarak iadesinin çok mümkün olmadığının farkındayım. ancak mahsuplaşma yoluyla kdv'yi eritme şansım var. dolayısıyla kdv+bir miktar kar ekleyip satmaktan başka çare kalmıyor.

soruma gelecek olursak; yurtdışına ürün pazarlayan export firmaları(kendisi üretici olup ihracat yapanları kast etmiyorum) nasıl rekabetçi şartlarda ürün ihracatı yapabiliyorlar?

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(4) 

bu ahşap parçasını nerede bulabilirim?

borschtang #1219596 
selam,

ekteki sehpa üzerindeki ahşap parçayı anadolu yakasında nereden temin edebilirim?

teşekkürler.
(4) 

peltier ile fermantasyon kovası için soğutucu yapmaca

borschtang #1113431 
selamlar duyurunun ayınştaynları,

butikbira.com'dan kendime bira yapım kiti aldım lakin olay bunu almakla bitmiyormuş. fermantasyonun düzgün bir şekilde olabilmesi için ortam sıcaklığını da 19-25 derece arasında sabit tutmamız gerekiyormuş. yazın ve kışın bu değerleri sağlamanın tek yolu sanırım peltierli soğutucu kullanmaktan geçiyor.

ortalama 30-35 litre hacimli, köpük ile izole edilmiş bir alan için 130 watt'lık bir peltier işimi görüyor gibi. bu değere karşılık iki adet peltier kullanmayı düşündüm(2x75 watt) ama fan, soğutucu v.s maliyeti katlandığı için tek peltier(1x165 watt) kullanmak daha mantıklı gelmeye başladı. bu arada ortam sıcaklığını da stc1000 termostat ile kontrol altında tutmayı düşünüyorum.

daha önce peltier ile soğutucu yapmış veya bira fermantasyon süreçlerine kafa yormuş birilerinden bu konu ile ilgili görüş almam mümkün müdür? bu işi peltier ile yapmak mantıklı mıdır? var mıdır alternatif bir çözüm?

teşekkürler.
(5) 

ufak bir satış ekibi için ücretsiz CRM şeysi

borschtang #1104409 
selamlar,

5-6 kişiden oluşan bir satış ekibimiz var. bu satış ekibinin yaptığı görüşmeleri(telefon, ziyaret, e-mail v.s) kayıt altında tutabileceğimiz, projelerin durumunu güncelleyebileceğimiz(hot, cold v.s) ücretsiz bir yazılım bakınıyoruz. aslında excel'de hazırlanmış bir şey de olabilir. çok komplike bir şey istemiyoruz. kullanışlı olması bizim için önemli. bununla ilgili web tabanlı ücretsiz crm sistemlerine bakındım ama çoğunda ücretsiz kullanım için belirli bir limitler konmuş. excel taslaklarına da bakındım ama pek kafama yatan bir şey bulamadım. acaba sizin de aynı amaç için kullandığınız veya önerebileceğiniz ücretsiz bir sistem var mıdır? konu ile ilgili vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(2) 

antivirüs programı almaca

borschtang #1038570 
selamlar,

bilgisayarıma antivirüs programı alayım diyorum. en uygun nereden alabilirim? kinguin'e falan baktım ama fiyatlar çok da makul gelmedi. acaba daha ucuza alabileceğim bir yer var mıdır?

not: eset ve kaspersky almayı düşünüyorum.
(2) 

domain ile ilgili soru(hukuktan anlayanlar cvp verebilir mi)

borschtang #976919 
günaydın,

şimdi diyelim ki ben x marka makinalara teknik servis veren özel bir firmayım. yani x markasıyla imzaladığım herhangi bir servis sözleşmem yok. bu işle ilgili de bir web sitesi kurmak istiyorum. xservisi.com domaini kimse tarafından alınmamış. ben bu domaini alıp, site kursam ve x marka ürünlere teknik servis versem bu durumda hukuki açıdan herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?

duyduğum kadarıyla bu tarz bir domain rekabet kanununa göre sıkıntı yaratabilirmiş. ama nedir, ne değildir, tam emin olamadım.

konu ile ilgili cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
(2) 

vücut geliştirme antrenman programı

borschtang #966489 
selam olsun arnırdlara,

hem fazla kilolarımdan kurtulurum hem de biraz kas yaparım diye bir hevesle vücut geliştirmeye başladım.

boyum 180 cm, kilom 96. spor salonunda herkese "adaptasyon programı" adı altında sabit bir program veriyorlar. 8 gün boyunca her gün salona gelip, bu programı uygulamamız gerektiği söylendi. benim bugün 4. günüm olacak.

adaptasyon programı şöyle bir şey: i.imgur.com

dediğim gibi hedefim kilo vermek ve üçgen bir vücuda sahip olmak. bu konuda tecrübeli arkadaşlara bazı sorularım olacak:

1. bu program benim durumumda olan birisinin ihtiyacını karşılar mı? karşılamazsa öneriniz nedir? ne yapsam da bu kiloları verip, üçgen bir vücuda kavuşsam?
2. ilk hafta her gün salona gidip aynı programı uygulamak mantıklı mı? bildiğim kadarıyla kasların 1 gün dinlenmesi gerekiyor.
3. bu programa ekleyebileceğiniz, şunu şöyle yapsan daha iyi olabilir dediğiniz bir şey var mıdır?

zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.
(9) 

excelde vba kodu

borschtang #961123 
selamlar,

elimde her gün düzenli olarak veri girişi yapılacak bir excel tablosu var(Liste sheeti). bu tabloya veri girişi yapıldıkça yan sayfadaki tabloya(Ozet) da bazı değerlerin otomatik olarak girilmesini istiyorum.

dosya linki: yadi.sk

ben internetteki bazı kodlar ile bir şeyler çıkarmaya çalıştım ama yapamadım.
benim yazdığım kod:

Sub aktarma()

Dim alan1, alan2, alan3 As Range

Sheets("Liste").Select
son = WorksheetFunction.CountA(Range("A4:A65000"))
Set alan1 = Application.Range("A2:A" & son)
alan1.Copy Destination:=Sheets("Ozet").Range("A2")
Set alan1 = Nothing

Sheets("Liste").Select
son = WorksheetFunction.CountA(Range("B4:B65000"))
Set alan1 = Application.Range("B4:B" & son)
alan1.Copy Destination:=Sheets("Ozet").Range("B2")
Set alan1 = Nothing

Sheets("Liste").Select
son = WorksheetFunction.CountA(Range("C4:C65000"))
Set alan3 = Application.Range("C4:C" & son)
alan3.Copy Destination:=Sheets("Ozet").Range("C2")
Set alan3 = Nothing

End Sub

bu konuda yardımcı olabilecek birileri, var mıdır?
(1) 

abd menşeli firmanın tr ofisinde çalışacak account manager maaşı

borschtang #945422 
selamlar,

abd menşeli uluslararası bir firmanın tr ofisindeki account manager pozisyonu ile ilgili olarak yarın bir görüşme yapacağım. muhtemelen ne kadar mayış istiyorsun diye soracaklar.

sizce ne kadar istemeli? nedir bu tarz bir şirkette, böyle bir pozisyonun ederi?

cevaplarınız için hepinize şimdiden teşekkürler,
(8) 

eski ev sahibini şikayet etmece

borschtang #736900 
selamlar,

daha önceki ev sahibim depozitomun üzerine yattı ve vermemekte diretiyor. zamanında ödemeleri ısrarla banka havalesi ile yapmak istememe rağmen kabul etmemişti. sanırım vergi vermemek için elden almak istiyordu. bunun bir kaç tane kiraya verdiği dairesi var. ve muhtemelen bütün kiracılardan kirayı elden alıyor. bana geri ödemediği depozitomun ondan bir şekilde çıkmasını istiyorum. ben bu şahısı nereye şikayet edebilirim? vergi dairesine mi yoksa başka bir yere mi?

teşekkürler,
(1) 

sektörel bazda teknik bilgi ve makale sitesi hazırlamak istiyorum

borschtang #720165 
merhabalar,

makina imalat sektörü içerisindeki belirli bir ürün grubunu imal eden firmalara, bu sektörde çalışan satış ve proje mühendislerine ve bu ürünü kullanan alıcılara yönelik bir internet sitesi hazırlamak istiyorum. bu sitede bu ürün grubu hakkında en son bilgiyi, kullanım detaylarını, teknik bilgi ve haberleri paylaşmak istiyorum. belki 2.el makina satışı için bir tane ilan panosu koymayı düşünebilirim.

ilk aşamada hosting ve site tasarımını mümkünse ücretsiz halletmek istiyorum. siteye sürekli yeni haberler ve bilgiler ekleneceği için rahatça güncellenebilecek bir tasarıma sahip olması gerekiyor. hazır template v.s(belki joomla) ile bu işi halledebileceğimi düşündüm.

soruma gelince:

mümkünse ücretsiz veya çok cuzi bir ücretle böyle bir site için hosting ve template işini nasıl halledebilirim? konu ile ilgili önerilerinizi bekliyorum.

teşekkürler
(3) 

redüktör konusunda önerebileceğiniz markalar nelerdir?

borschtang #702132 
sevgili makina mühendisi meslektaşlarım,

redüktör konusunda önerebileceğiniz markalar var mıdır? daha önce dişsan ile yaşamış olduğumuz bazı sıkıntılar sebebiyle farklı markaları kullanmayı planlıyoruz. kullanacağımız redüktörler bant konveyörlerde motor ile akuple şekilde çalışacaklar.

önerilerinizi bekliyorum.
(3) 

android telefonda çıkan abuk subuk reklamları kaldırma

borschtang #687818 
android fanboylarına selam olsun!

telefonumda(note 2) sanırım son zamanlarda yüklediğim uygulamalar yüzünden bildirim ekranında veya herhangi bir uygulamaya girerken çat diye reklam çıkıyor. bu reklamları komple kaldırmak için ne yapmam gerekiyor? telefonu fabrika ayarlarına geri döndürmek istemiyorum ama bu durum da bayağı sıkıcı olmaya başladı.

konuya hakim arkadaşların cevaplarını dört gözle bekliyorum.
(2) 

rusça özel ders

borschtang #674913 
selamlar,

ileri seviyede rusça biliyorum. akşamları ve hafta sonu genelde boş oluyorum. acaba bu bilgimi özel ders vererek kullanabilir miyim diye düşünmeye başladım. rusça özel ders piyasasını da bilmiyorum. acaba saatte ne kadar kazanılır böyle bir işten?aramızda özel ders vermiş olan kişilerin tecrübelerini dinlemek isterim.

teşekkürler
(2) 

imperial ölçüden mm'ye çevirme

borschtang #674022 
selamlar,

imperial sistemde verilen 5' 5-11/16" ölçüsünü metrik sisteme çevirirken uyguladığımız işlemleri sırayla anlatabilecek birisi var mıdır?
(3) 

assos'ta otel arıyorum. tavsiye edebileceğiniz yerler var mıdır?

borschtang #648334 
selamlar,

eylül ayı başında bir kaç günlük ufak bir tatil programı yapıyoruz. lokasyon olarak assos'ta karar kıldık gibi. buraya daha önce gitmiş kişilerin otel, lokasyon, yeme içme v.s gibi tavsiyelerine ihtiyacımız var.

şimdiden teşekkürler.
1

mobil görünümden çık