(4) 

televizyon sorusu

michonne #1577829 
tv'lerdeki 50hz ve 120 hz farkı telefonlardaki kadar vurucu bir etkiye sahip mi yoksa sadece kanal geçişleri/menüler arasındaki geçişte mi kendisini belli etmekte? yani 120hz bir tv alındığında görüntünün kaynağı önemsiz olmaksızın o görüntü 120 hz olarak işlenebiliyor mu? futbol maçını izlerken ya da dizi izlerken 120 hz ortada var mı yoksa kanal ne veriyorsa o mu izlenir?
(1) 

OLED TV kullananlar ve değerli yorumları

michonne #1575127 
Selamlar,

Oled tv alma düşüncem var fakat uzun vadede oled'in yandığına dair bir kaç bilgiye de denk geldim. Sizde durum nedir, ne zamandır kullanıyorsunuz ve de başınıza böyle bir şey gelince TV ile sizi baş başa mı bırakıyorlar?

www.hepsiburada.com

şu TV'yi beğendim bir de. 3 gün önce 59'daydı fiyatı :/
(8) 

sgk hizmet dökümünde işten çıkmış gibi gözükmek ama hala çalışmak

michonne #1536210 
merhaba,

yaşlı eğlencesi olarak sigortamı kontrol edince ağustos 31'de işten çıkmışım gibi gözüküyor fakat hala çalışıyorum. bu hata, ik kaynaklı mıdır yoksa normal mi?
(2) 

askerlik erteleme sorusu

michonne #1535443 
2023 haziran 28'de tecilim bitiyor. şuan özel bir şirkette çalışıyorum. ales'e girmemiş, e-yds'ye girmiş birisi yüksek lisans yapıp askerliğini uzatabilir mi?
(9) 

sürekli değişen qr kod

michonne #1533087 
merhaba,

bana sürekli değişen bir qr cod lazım. amacımız şu, insanlar qr kodun fotoğrafını çekip işe gelmeden kullanmasınlar diye, belirli saatler arasında değişen qr kod gerekiyor, böyle bir şey mümkün müdür?
(9) 

delf ya da dalf sınavına girmiş olan var mıdır?

michonne #1506205 
delf b2'ye girmek istiyorum, sınav ücreti 900 lira. c1'e girersem de 1350 lira.

şimdi benim dil bilgim rezalet. grammaire bilgim gerçekten kötü, fakat konuşma okuduğunu anlama gibi şeylerde iyiyimdir. hatta 1.5 ay kadar simültane çevirmenlik yaptım 1 ay öncesine kadar.

sorum şu, garanti olsun diye b2 için mi başvuru yapılmalı yoksa hayatım boyunca anlamadığım bir şey olan grammaire kısmını geliştirip almışken c1 mi alınmalı. sınav ücreti biraz düşük olsaydı senede 3 defa c1 sınavına girerdim ama malum şartlar.

sınava giren varsa süreci anlatabilmesi de harika olur.
(4) 

tercümanlara bir soru, kelime başı ne kadar ucret istenmeli?

michonne #1502916 
suan çalıştığım yerde simültane olarak fransizca cevirmenlik yapiyorum. fakat teknik ceviriyi de benden istediler. calisma surem ayin 19'undan sonra bitecek, teknik ceviri icin bana aldigim maasi yeniden teklif etmeleri olasi fakat ben kelime basina ücret istemeli miyim? 1 lira cok mu azdir kelime başına ya da cok mu fazladir?
(3) 

rakıyı mekana biz alıp götürelim ama mezeleri oradan alalım

michonne #1502168 
bu tarz konsepti olan, istanbul avrupa yakasında olursa da perfetto olabilecek mekan önerileriniz varsa alalım.
(3) 

askerlik başvurusuyla ilgili bir takım sorular

michonne #1494297 
meerhaba,

yoklama başvurusu ve askerlik hizmet başvurusunu e devlet üzerinden yaptım fakat anlamsız bir şekilde güzel bir yerden iş teklifi aldım. henüz yeni mezun olmuş birisi olarak iş her ne kadar kısa sürecek de olsa bana katacağı tecrübe çok olumlu olacak. fakat askerlikten kaynaklı olarak ikilemde kaldım. işin olmama ihtimali var, sonuçta henüz mülakat aşamasındayım fakat olursa eğer beni de askere çağırırlarsa kaçak durumuna mı düşerim?

askerlik başvurusunu iptal edersem, iş olmazsa eğer askerliğe tekrar başvurup kafadan 3 ay falan askere gitmeyi bekleyeceğim.

fakat iş olumlu olursa tam başlayacağım sırada beni askere çağıracaklar. bir arkadaşım askerliğe başvurduktan 1 sene sonra gidebilmişti :( şöyle 1-2 aylık bir aksama olma ihtimali hep var mıdır? yoksa kasım da beni direkt çağırırlar mı?
(3) 

favori naneli şekeriniz ve polo extra nane'nin nereye kaybolması

michonne #1473885 
soru başlıkta.

tam bir fiyat performans ürünü olan polo extra nane resmen piyasada yok. naneli şeker konusunda bu düzeyde başarılı bir ürün var mı piyasada?
(4) 

erasmus sırasında kaldığım devlet yurdunun depozitomu ödememesi

michonne #1450124 
merhaba,

geçen sene bu zamanlarda fransa'da erasmus yapmış ve fransa'nın kyk'sı olan crous isimli yurtlarında kalmıştım.

girmeden önce, aylık ödediğimiz ücret kadar depozito ödedik. 248 euro. ardından ocak ayında yurttan çıktım. çıkıştan itibaren hemen hemen 1 ay içerisinde depozitoları geri ödüyorlar genelde. arkadaşıma bu süre içerisinde ödediler. fakat araya covid girdi, ardından fransa'da devlet çalışanları genel olarak bir süre çalışmadı, onların da sorumsuzluğu derken, şubat ayında almam gereken depozito resmen hala elime geçmedi.

sürekli mailler atıyor, iletişime geçmeye çalışıyorum ama geri dönüş yapmıyorlar artık. sonrasında erasmus öğrencilerinin sorunlarıyla uğraşan okuduğum okulun birimine yazdım, onlar gayet ilgilendi ama aradan 20 gün geçti yine bir şey yok.

bu paradan ümidimi kesmiş durumdayım fakat ben bunlara dava açsam bi karşılığını alabilir miyim. dava açsam fikri çok hoş ama prosedür nasıl işler hiçbir fikrim yok. nereye başvurulur, dava açıcam diye bana daha fazla para ödeme şeklinde mi döner bilemedim, sonuçta hala öğrenciyim.

bu noktaya kadar okuduğunuz için teşekkürler, crous pişmanlıktır.
(2) 

spoti'de birisini takip edince bildirim gidiyor mu karşı tarafa?

michonne #1407830 
eğer gidiyorsa sıçtık :)

eskiden yoktu böyle bildirim gonderme falan. spoti bu konuda kendisini guncellememis olsun :(
(5) 

yurtdışında öğrenci için vize uzatmak

michonne #1400369 
merhaba,

erasmus programıyla 1 dönemdir fransa'daydım. ikinci dönem için burada kalmak için türkiye'deki okulumdan hibe ve onay aldım, buradaki okulum da her türlü onayı verdi fakat bugün vizeyi uzatmak için ilgili yere gittiğimde bana bu işlemi burada yapamayacaklarını söylediler. istanbul'a gidip orada yapmam gerekiyormuş.

sorum şu, yurt dışında öğrenci için vize uzatmak imkansız bir şey mi? salaklık beni buraya bir dönem gönderen türkiye'deki okulum mu? çünkü 2 dönem için gönderselerdi vizem de 2 dönemi kapsayacak şekilde olacağını düşünüyorum :(
(3) 

oldschool kulaklık sorusu

michonne #1368155 
internette denk gelmistim şimdi bulamıyorum. kulaklik dikdörtgen seklindeydi, hafiften ahsabi andıran ya da krem rengi bi renk hakimdi. oldschool havası da vardi baya. tam hipster isi fakat perfetto bi kulaklikti. marka model konusunda bilgi sahibi olan?
(2) 

twitter'in sacmalamasi

michonne #1346826 
we have detected unusual activity on your account diyor ve guvenlik icin sifrenizi degistirine kadar hesabınızı kilitledik diyor. sifre değiştiriyorum, yine ayni ekrani gosteriyor. 20 defa sifre degistirdim yine ayni ekran, cozumu ne olabilir? sonsuz bir donguye donusmesin bu durum :(
(5) 

bir müzik aleti sorusu

michonne #1313810 
geçen seneye kadar istiklal'in hemen basinda, asmali civarinda, sishane metronun oralarda muhtemelen yabanci olan bir ablanin çaldığı müzik aletini ne olduğunu bilen var mıdır? alet soyle, iki tane ahsap bal kasigina benzeyen seyle calinan, sekli kapali bir tencere gibi daha dogrusu yayvan bir sekli olan bir aletti. hatta ablamizin çaldığı aletin rengi mora kacan bir renkti. nedir bu aletin adi?
(2) 

google maps üzerinde toplu taşıma durakları ayarlanabiliyor mu?

michonne #1309716 
hiçbir şey anlatamayan başlık için désolé.

havaalanından bize gelebilmesi için google maps üzerinden kullanması ve inip binmesi gerek toplu taşıma araçları için düzenleme yapılabiliyor mu? maps'in kendi önerdiği rotanın dışında eklemem gerekenler var da :(
(2) 

kedi tirmalamasi ve bazi sorular

michonne #1300643 
oncelikle cok bos bir soru olabilir, sormak lazim ama :(

2-3 sene önce kedi tirmalamis ya da hafiften dis gecirmisti elime. gittim asi oldum ertesi gun hemen. ardindan dun gece kedinin birini severken sokakta, elimi tirmaladi kedi, 3-4 tane yuzeysel cizikler var. ölür müyüm :(
(2) 

sağlık sigortası hakkında

michonne #1290552 
e devlet uzerinden saglik sigortam olup olmadığını görebiliyor muyum?

öğrenciler için otomatik olarak sigortalı olmak gibi bir durum söz konusu mu? geçen hastanede dis cektirecekken sigortamin olmadığını soylemislerdi. kala kaldım.
(1) 

indirim beklediğim ürünü indirim zamanı bildiren site/uygulama

michonne #1285764 
öncelikle i.q. düşürücü başlık için özür dilerim.

diyelim ki bir ayakkabının indirime girmesini bekliyorum. yine başka bir başka sitede bir saatin aynı şekilde indirim için takip ediyorum. bu alakasız iki ürünü kaydedip, bunlar indirime girdiği zaman bana bildirimde bulunabilecek bir site ya da uygulama var mıdır? eğer yoksa yazılımdan biraz anlasaydım da keşke böyle bir şey yazıp hayatıma yön verebilseydim. sanırım kişisel bu kadar kişisel sorun yeter :/
(4) 

pubg mi almalı rainbow six siege mi?

michonne #1282816 
dün cs:go oynarken 50 lira değerinde bir kasa düştü. kasayı satıp pubg mi almalı yoksa rainbow six siege mi?

sistem özellikleri şu şekilde;

gtx 950m
8gb ram
i7-6700hq 2.60ghz
ekran kartı 4 gb olması lazım. 2 de olabilir :/
(5) 

idefix/kitapyurdu ve alternatifler

michonne #1278419 
tercihiniz ne yönde, hangisini önerirsiniz? bugün sipariş verip, cuma günü elime geçmesi gerek bir kitap var, ona göre sipariş vereceğim.
(3) 

yazılım öğrenmek istiyorum

michonne #1270592 
fransızca bölümünde okuyorum, berbat olmayan ama muazzam da olmayan ingilizcem de var. göndereceğiniz kaynakları ingilizce olarakta okuyabilir/anlayabilirim. yazılım öğrenmek istiyorum. nereden başlanır? google araması mı yapmalı yoksa :/

yazılıma dair hiçbir şey bilmeyen biri oluduğumu da eklemek istiyorum :/
(2) 

evren ile ilgili en küçük oluşumdan en büyüğe doğru giden bir site vardı

michonne #1265930 
mouse ile scroll yapınca bakterilerden başlayarak gözlemlenebilir evrene kadar genişleyen skalaya sahip bir internet sitesi vardı. hatırlayan varsa paylaşabilir mi?
(1) 

gta 4 sorunu, yine yeni yeniden

michonne #872047 
1-2 hafta önce iki farklı torrentten ve bir tane kekoca cd üzerinden gta 4'ü bilgisayara indirdim. oyuna girip start dedikten sonra, karakterlerin tanıtıldığı o kısım bir türlü bitmek bilmeden devam ediyor ve oyun bir türlü açılmıyordu. ardından hazır steam'de 12 lirayken alayım dedim. oyunu steam'den indirip her şeyi yaptıktan sonra, yine korktuğum başıma geldi, mına goduğumun oyunu yine aynı yerde takıldı kaldı. o bir kaç karakterin gösterildiği bölüm bir türlü bitmek bilmiyor.

sorun bilgisayar kaynaklı olabilir mi acaba?
artık çözüm bulup şu mıncık oyunu oynamak istiyorum.
çözüm bulabilecek olan insan gözümde nasıl büyür anlatamam.
1

mobil görünümden çık