(10) 

10 saatlik ucus

fearisthemindkiller #1590271 
Uzun ucuslara nasil dayaniyorsunuz? Benim icin ucaga binmek bir izdirap, korkmuyorum ama klostrofobik hissediyorum. durdurun ucagi inecek var diye bagirasim geliyo bazen. uyuyamiyorum da. ilk kez 10 saat ucucam ve uyku hapi falan mi alsam diyorum. Siz nasil yapiyorsunuz?
(1) 

Yurtdisi cikis harci ve gidilen ulke

fearisthemindkiller #1590265 
Bu harctan muaf olmak icin gidilen ulkede mi oturumumuz olmasi gerekiyor yoksa baska bir ulke de olabilir mi? Turkiye'den Tayland'a gidicem ama oturumum baska ulkede.
(7) 

Onemli belgelerin kirtasiyede ciktisini aldirma

fearisthemindkiller #1589136 
Ucak biletimin , pasaportumun vs ciktisini aldirmam gerekiyor. Ama dosyalari adamlara mail ile gonderiyoruz ve onlarda kaliyor kopyalari, ve bu bana hic guvenli gelmiyor. Butun bilgilerime ulasmis olacaklar, hadi tc kimlik numaramiz heryerde onu bosverdim ama ucus PNR kodum,telefon numaram, pasaport kopyasi. Guvenli bir yolu var mi cikti almanin?
(3) 

Kasim'da gidilecek sakin bir yer

fearisthemindkiller #1571170 
Kafa dinlemek icin 3-4 gun bir yere gitmek istiyorum tek basima. Sessiz sakin huzurlu, uzun yuruyusler yapabilecegim bir yer. Bozcaada'yi dusundum ama hic gitmedim, bu ay nasil olur?
(4) 

Sabah 5'te okunan ezan

fearisthemindkiller #1556002 
Ezan yazdim ama sanirim baska birsey ve cok uzun surdu ve ezan sozleri degildi. Normalde uyanmiyorum sabah ezani sesine ama bu sefer yataktan sicradim. Evimizin dibine cami yaptiklari icin her ezan okundugunda kafayi yemek uzereyim. Zaten ruh halim cok kotu, neredeyse sinirden aglayacagim. Adam uzun hava okur gibi okuyor bir de, tum gun beynimde yankilaniyor. Bu sabah 5 te okunan sela olabilir mi?
(2) 

Dyson supurge hangi model?

fearisthemindkiller #1548993 
Alerji icin ve fps acisindan hangi modeli onerirsiniz?
(4) 

TC no ve adres bilen dolandiricilar

fearisthemindkiller #1548250 
Dun asagidaki linkte bahsedilen numaradan arayip turk telekom dan ariyoruz yakinda zam gelecek size indirimli tarife verelim dediler. Ev adresimizi ve babamin tc numerasini biliyorlar. Annemle babam kolaylikla inanabilirdi. Neden Turk Telekom un numarasindan aramiyorsunuz diyip kapattim.
TC no , adres, isism soyisim bilgisiyle baska ne yapabilirler?

arayankim.net
(6) 

Linkedin profiline stok fotosu koyan recruiter

fearisthemindkiller #1547931 
Gecen is gorusmesi icin hollanda'dan mesaj atan bir recruiter in profil fotosu garip geldi ve google da arattim. Stok fotosu cikti. Ise ben basvurmustum aylar once ve sirketin profili gayet normal gorunuyordu. Calisanlara baktim bir tek bu hollandali'ya benziyor, ismi de oyle. Ama gerisi hintli.

Hic boyle bir sey gordunuz mu? Bir insan neden bunu yapar ki?
(3) 

Ikinci el elektronik satmak

fearisthemindkiller #1545837 
En sorunsuz nereden ikinci el elektronik esyalarimi satabilirim?
(4) 

Aile ile izlenecek surukleyici film

fearisthemindkiller #1545504 
Sevisme sahnesi olmayan guzel bir film onerebilir misiniz?
(3) 

Urla etrafinda plajlar, gezilecek yerler

fearisthemindkiller #1528379 
Merhaba,

1 hafta Urla'da olacagiz anne babamla ve onlarin girebilecegi kumlu ve sig plajlari arastiriyorum. Onerebileceginiz yerler var mi? Urla'ya 1-2 saat uzak yerler de olur. Gezilecek yerler, yeme icme onerilerine acigim
(2) 

Outdoor icin meteoroloji uygulmasi

fearisthemindkiller #1523682 
Belli tirmanis, trekking vs. rotalarinin hava durumunu gosteren bir uygulama biliyor musunuz?
(10) 

Köpek korkusu

fearisthemindkiller #1523399 
Kendimi bildim bileli hayvanlardan korkuyorum, özellikle köpeklerden. Yakın zamanda uzun bir doğa yürüyüşüne gidicem ve çok muhtemel köpeklerle, muhtemelen çoban köpekleri, karşılaşacağız ve büyük ihtimal grup içinde tek korkan ve garip hareketler sergileyen ben olacağım. Normalde kaçarım veya zaten köpeğin olduğu tarafa asla gitmem ama bu sefer kaçmak istemiyorum ve köpek bana gelirse ne yapacağımı bilmiyorum. Ne yapmalıyım? Nen yapsam bana yaklaşmazlar ya da giderler? Bendeki korku özgül fobi aslında, nedeni olmayan mantıksız korku. benzer korkusu olup bunu aşmış olan var mı? Önerilere ihtiyacım var.
(8) 

Yurtdisindan para gonderimi

fearisthemindkiller #1503351 
Merhaba,

Yurtdisinda calistigim sirket gecen hafta Turkiyedeki hesabima para gonderdi. Buradaki banka paranin gonderilip gonderilmedigini teyit edebilir mi? Bir de bu gerizekalilar dolar hesabina Turk lirasi olarak gondermisler, harika bir zamanlama, bu da bir sorun olacak sanirim.
(2) 

stres ve kaygiyi hafifletmek icin ilac

fearisthemindkiller #1494346 
merhaba,

Bir is gorusmesinden ya da sinavdan, onemli bir toplanti vs den once cok fazla heyecanlaniyorum. 2 gun sonra olsa bile o 2 gun hicbirseye odaklanamiyorum. boyle biri degildim aslinda, pandemiden beri boyleyim, belki de insanlarla cok az konustugum icin uzun suredir. bu durumu hafifletmek icin kullandiginiz, ise yarayan bir ilac, yontem vs var mi? kadinlar adet oncesi stresi icin onerileriniz nedir?
(1) 

Linkedin'de toplu inmail gonderen insan kaynaklari

fearisthemindkiller #1475421 
Arada inmail ile otomatik gonderilen is ilanlari aliyorum ve bana uygun ilanlara cevap veriyorum, ama bakiyorum gonderen okumuyor bile. HR da calisan var mi, bunun amaci nedir? Yani anlamadigim su, ne cevabimi okumus ne profilime bakmis,
yoksa gizli bakabiliyorlar mi?
(7) 

Evde spor

fearisthemindkiller #1475394 
Eve kondisyon bisikleti almak istiyorum, ses yapmayanindan. Onerebileceginiz , daha once kullandiginiz bir model/marka var mi?
(1) 

Bogazici ve online egitim

fearisthemindkiller #1471338 
Merhaba,

Bogazicindeki ogrenci arkadaslar, guz doneminde de online egitime devam edilecek mi?
(3) 

Outdoor, spor alisverisi

fearisthemindkiller #1469348 
Istanbul'da bildiginiz bir outlet magazasi var mi outlet ya da spor kiyafet, malzeme vs almak icin? Ya da web sitesi ? Neresi uygun? Ve ikinci el gym ekipmani almak istiyorum, nerden alabilirim?

Avrupa yakasinda mumkunse.
(3) 

Kelimeleri yanlis okuma

fearisthemindkiller #1469094 
Bir suredir ingilizce ya da turkce olsun bir cumleyi okudugumda mutlaka bir iki kelimeyi yanlis okumus oluyorum, tekrar okudugumda farkediyorum ki kelimeyi yanlis gormusum. Bazen cumlenin anlami sacma olmayacak sekilde yanlis okuyorum hatta, cogunlukla da sacma geldigi icin tekrar okuma geregi duyuyorum. Dun bir twit okumustum mesela, bugun tekrar gordum ve bambaska bir sey anladigimi farkettim, cunku bir kelimedeki harfi yanlis gormusum. Bir seneye yakindir yasiyorum bunu. Boyle bir hastalik falan mi var? Ayni seyi yasayanlar var mi?
(2) 

TOEFL Writing hazirlik

fearisthemindkiller #1458217 
TOEFL'a hazirlanmak icin 2 ayim var. Ingilizcem cok iyi ama writing konusunda berbatim. Bu yuzden writing kismina odaklanmam gerekli ve en az 22 almam gerekiyor. Daha once sinava girip bilgisi olanlar onerileriniz nedir? Essay yazip skorumu gorebilecgim bir site falan var mi? Sadece writing ile ilgili onerileriniz nedir? Kitap , web sitesi vb.?
(3) 

Allerjik Rinit , Bronsit ve Covid

fearisthemindkiller #1455353 
Merhaba,

Allerjik Rinit veya bronsiti olup Coid gecirmis olan var mi?
(1) 

Ingilizce deyim/deyis

fearisthemindkiller #1439300 
Ingilizcede "yaw yawing" diye bir deyis var mi? Belki yerel bir kullanim da olabilir. Birisi telefonda konusurken duydum sadece nasil yazilir bilmiyorum. Soyle soyledi I am yaw yawing because i am in a meeting now. Karsisindakine sinirli gibiydi biraz.
(1) 

Agri Dagi

fearisthemindkiller #1366313 
Agri Dagi tirmanisa acik mi? Hicbirsey bulamadim hakkinda, bir haberde 2020'de acilacak yaziyor, ama yabanci bir arkadasim gecen sene arkadaslarinin tirmandigini soyluyor.
Daha once tirmanmis olan var mi? Bildiginiz guvenilir bir tur var mi?
(4) 

Kamp malzemesi yikama

fearisthemindkiller #1358722 
Sirt cantanizi , cadirinizi, uyku tulumunu vs hangi temizleyici ile yikiyorsunuz?
Nickwax tech wash diye bir urun oneriliyor ama burda o satilmiyor,onerebileceginiz baska bir urun var mi kolayca bulabilecgim ya da evde yapabilecegim?
(3) 

Havaalani guvenlik

fearisthemindkiller #1353908 
Guvenlikten gecerken sarji olmayan laptopu mu kontrol etmek icin boyle kucuk kagit gibi birsey suruyorlar, onun adi nedir? tam olarak nasil calisiyor?
(6) 

At binmek

fearisthemindkiller #1330760 
Aranizda otuzundan sonra at binmeyi ogrenmis olan var mi? Bu sene Mogolistan'a gitmeyi planliyorum ve orada at surmek istiyorum. Birkac ders alayim diyorum ama cekiniyorum bir yandan. Daha kotusu hayvan korkusu var bende ve belki bunu asmama yardimci olur diye dusunuyorum.
(4) 

Sosyal medyada baska soyadi kullanmak

fearisthemindkiller #1310905 
Bir arkadasim sosyal medya hesaplarinda kendi uydurdugu bir soyadini kullaniyor, isverenler bunu online aradiklarinda paylasimlarini falan gormesinlermis.Herseyi anladim da Linkedin de bile onu kullaniyor. Lan Linkedin'de de mi gormesinler. Hic boyle birsey yapani gordunuz mu daha once? Sizce de acayip degil mi?
(1) 

Dogu Karadeniz oneriler

fearisthemindkiller #1297424 
Arabayla Karadeniz turuna cikiyoruz ailecek. Dogu Karadeniz'de Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars'a gidecegiz. Buralarla ilgili kalinacak yer, gidilecek restoran, tadilacak yemek vb onerileri olanlar var midir? Gittik gorduk mutlaka yapin dedikleriniz?
(6) 

Almanca dizi/film

fearisthemindkiller #1290986 
Yeni Almanca ogrenmeye baslamis birisi icin akici, eglenceli dizi ya da film onerileriniz nelerdir?
Bir de direk Almanca altyaziyla mi izlesem daha iyi yoksa Ingiizce/Turkce mi?
(14) 

Pakistan'a gitmis olan var mi?

fearisthemindkiller #1275906 
Merhaba,

Bir erkek arkadasim Eylul'de Pakistan'a gitmeyi planliyor, beni de cagirdi.Gilgit Baltistan, Hunza Valley, Gojal. Bir kadin olarak tek gitmek yemedigi icin onunla gitmeye karar verdim. Ama tirsiyorum hala bi yandan,arastirma yapiyorum genelde o bolgeler guvenli deniyor. Daha once gitmis olan ya da orda yasayan var mi? Gidilecek yer, kalinacak yer, yapilacaklar konsunda onerileriniz var mi? Dikkat edilmesi gereken seyler var mi paylasabileceginiz?

Not: "Ne isin var Pakistan'da yeaaa" yazacaklar yazmasin mumkunse.
(9) 

Japonya gezi onerileri

fearisthemindkiller #1262618 
15 Mart'da Japonya'ya gidiyorum 2 haftaligina. Var mi onerileriniz, kesin buraya git bunu yap bunu ye dediginiz seyler? Veya dikkat etmem gereken kurallar vs.
(1) 

Japonya kiraz cicekleri

fearisthemindkiller #1249797 
Mart ayinda 2 haftaligina gitmeyi dusunuyorum.18-31 Mart. En buyuk istegim sakuralari gormek. Surda mart sonu gibi Osaka'da actigini soyluyor ama en yiyi zaman Nisan sanirim. daha once Mart sonunda gitmis olan veya Japoya'da yasayan var mi? Maalesef sadece bu tarihlerde gidebilecegim o yuzden kararsiz kaldim iyi bir fikir mi diye.
(14) 

Oha falan olacagim film?

fearisthemindkiller #1240189 
Basindan beri alip goturecek, surukleyici bir film onerisi olan? Burda onerilen bircok filmi izlemisimdir zaten.
(3) 

Istanbul'da turist gezdirme

fearisthemindkiller #1237972 
Sultanahamet, Galata, Ortakoy civarlarinda gidilecek onerebileceginiz restoranlar, kafeler, barlar var midir Turkiye'ye ilk kez gelen yabanci arkadasi goturmek icin?
(13) 

Aralik ayinda hangi ulkeye gidilir?

fearisthemindkiller #1236604 
Kis gezisi yapmak istiyorum, deniz kum gunes degil. Araligin basinda 1 haftalik gezi ama hangi ulke ve yapilacaklar nelerdir?
(3) 

Filmin adi?

fearisthemindkiller #1230355 
Adam kanser oldugunu kisa surede olecegini ogreniyo ve isten istifa edip karisini bosayip alemlere akiyo. sonra da ogreniyo ki aslinda dosyalar karismis. boyle bi film biliyor musunuz? Avrupa yapimi olabilir.
(9) 

Anneyle yurtdisi gezisi

fearisthemindkiller #1228869 
Annemle yurtdisinda bi yere gitmek istiyorum, onerileriniz nedir? Cok uzak bir yer olmamali. Normalde benim yaptigim gibi sirt cantali hostellerde kalmali, sabahtan aksama yurumeli bir gezi olamaz tabi. Oyle uzun uzun yuruyemez. Tipik Turk annesiyle nereye gidilir?
(7) 

Guney Afrika'nin nesi meshur?

fearisthemindkiller #1111662 
Guney Afrika'dan gelecek birinden ne getirmesi istenir?
(5) 

Kirmizi sarap

fearisthemindkiller #1068836 
Kirmizi saraptan anlayaniniz var mi? Linktekilerden onerebileceginiz bir marka var mi?

online.dubaidutyfree.com
(1) 

Thy miles&smiles

fearisthemindkiller #1029488 
Annemle babama bilet alicam. Mil kazanabilir miyim yoksa biletin adima mi olmasi gerekiyo?
(1) 

Araba nasil calisir?

fearisthemindkiller #1020997 
Ya boyle anneye anlatir gibi anlatan bir gif ya da animasyon. site, video vs var mi bildiginiz? Ingilizce de olur.
(3) 

Caps

fearisthemindkiller #989050 
Ekteki resim hangi film ya da diziden?
(4) 

Spor sonrasi hamlik agrisi

fearisthemindkiller #957408 
Uzun zamandir spor yapmayan birisi olarak 2 gun once spor salonuna basladim. Hocayla calistik ilk gun.Once dayanikliligimi olctu sonra da hafif bi kac aletli hareket yaptik. Sonra germe+ masaj yapti. Sonrasinda gayet iyiydim de ertesi gun ve bugun cok kotu her yanim agriyo oturup kalkamiyorum. Bugun de gitmem gerekiyo ama bu agrilarla gitmeli miyim yoksa agrilar gectikten sonra mi devam etmeliyim bilmiyorum. Hangisi dogrudur ve bu agrilar nasil gececek?
(6) 

Valiz önerisi

fearisthemindkiller #933865 
Kullanıp memnun kaldığınız önerebileceğiniz bir marka var mı? American tourister nasıl bir marka bilen var mı?
(6) 

Ehliyet

fearisthemindkiller #933331 
Ehliyet sınavları geçtikten sonra en kısa sürede ne zaman alınabilir? Bizzat kişinin gidip alması mı gerekiyor yksa başkası onun adına alabilir mi?
(2) 

Yurtdışına freelance iş yapmak

fearisthemindkiller #893405 
Daha önce yurtdışına freelance yazılım işi yapmış olan var mı? Ücretlendirmeyi nasıl yapıyorsunuz?
(1) 

Toefl Yeterlilik

fearisthemindkiller #878355 
Yüksek lisans başvuru şartlarında İngilizce yeterlilik şartı
TOEFL (IBT) 79, TWE 22 şeklinde belirtilmiş. Ben bu TWE 22 kısmını Toefl Ibt deki Writing puanı olarak anladım ama doğru mu? Yoksa ayrı bir sınav da var mı bunun için?
(1) 

İngilizce için Android uygulaması

fearisthemindkiller #877354 
Daha önceden çevirisini yaptığım kelimeleri tekrar tekrar soracak ve iyi ezberlememi sağlayacak bir uygulama. Memrise gibi ama onda kelimeler benim istediğim kelimeler değil.
(7) 

İş görüşmesinde sorulan soru

fearisthemindkiller #858823 
Ya bu "kendinizde değiştirmek istediğiniz, beğenmediğiniz özellik nedir?" sorusuna ne cevap veriyosunuz siz? Ne yani iş görüşmesindeym ve size kendimimi kötülüycem şimdi :) Nasıl bir samimiyet bekleniyor bu soruya verilecek cevaptan acaba ve maksat ne?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık