(5) 

Ofiste kullanmak için bilgisayar tavsiyesi

dediysem dedim #1590768 
Merhaba. Öğretim görevlisi olarak atandığım üniversite, tasarruf tedbiri sebebiyle bilgisayar ofiste kullanmak için bilgisayar vermedi. Kendi bilgisayarımı sürekli taşımak zorunda kalıyorum. MacBook kullandığım için de kullanılan program ya da cihazlar açısından sorun yaşayabiliyorum.

Windows bilgisayar alayım, ofiste kalsın diyorum. Bunu karşılamayacaklarını biliyorum, 5 yıldır doktor öğretim üyesine bilgisayar vermeyen bana hiç vermez. Mücadele etmek istemiyorum.

Bu sebeple alınacak bilgisayarda masaüstü mi yoksa dizüstü mü tercih etmeliyim? İhtiyacım olan şey geniş ekran, mail takibi, office programları kullanmak, pdf okumak, yazıcı bağlamak, müzik dinlemek gibi basit şeyler.

Benim için ekstra bir masraf kalemi olacağı için olabilecek en ucuz seçimi yapmak isterim. Bunu al, rahat edersin, bu sana yeter hem de ucuz dediğiniz önerilerinizi beklerim.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.

Bilimsel araştırmaya katılım ricası

dediysem dedim #1557221 
Merhaba. Klinik psikoloji doktora öğrencisi olarak yürüttüğüm bilimsel araştırma için üniversite öğrencisi katılımcılara ihtiyacım var. Araştırmaya katılım en fazla 10 dk. sürmektedir. Daha fazla katılımcıya ulaşabilmem için üniversite öğrencilerinin bulunduğu gruplarla paylaşırsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim. forms.gle

Modlardan ricam, bir süre üste sabitlenirse memnun olurum.
(2) 

Hangi iPad

dediysem dedim #1554505 
Merhaba. Makale okuma, office programları, günlük internet kullanımı için iPad almak istiyorum. Hali hazırda MacBook Air kullanıcısıyım, her zaman yanımda taşımak istemiyorum. Daha taşınabilir bir cihaza ihtiyacım var. Yüksek beklentilerim yok ama yine de sormak istedim sizce hangi nesil almak mantıklı olur?
(11) 

İçinde ‘söyle’ geçen bir şarkı

dediysem dedim #1531173 
Merhaba. Bugün radyoda duymuştum. İçinde söyle kelimesi geçiyordu. Söyleyen kadındı ve slow bir şarkıydı. Bulabilir misiniz?
(7) 

MacBook değişimi

dediysem dedim #1501437 
Merhaba. MacBook’umun (MB 12.0 GOLD/1.1GHZ/8GB/256GB-T) bazı kronik sorunlarından dolayı MBA 13.3 SPG/8C CPU/7C GPU/8GB/256GB-TUR kodlu cihazla değişimi uygun görülmüş.
Hiç anlamıyorum da bu işlerden. İyi bir şey mi oldu sizce?
(8) 

Araba alımı ile ilgili

dediysem dedim #1480160 
Merhaba.
Ben otomatik vites bir araba almak istiyorum. Bazen sahibinden'de ilanlara bakıyorum ama hiçbir bilgim yok. Etrafımda danışabileceğim biri de yok detaylı bir şekilde.

50k birikimim var, kredi çekebilirim ya da ailem de destek olabilir devamı. Fakat kendim halletmek istiyorum bu meseleyi bu sebeple kredi çekmek benim için daha iyi olacak. Aylık 5000 lira kazanıyorum, kira masrafım yok. Bu birikim ve maaşla araba almak saçma mı? Şehir içi kullanım için bakıyorum bu arada.

Saçma değilse, ikinci el mi yoksa sıfır mı olmalı? Hangi marka ya da model ilk araç için daha iyi olur? İlanlarda neyi görünce kaçmam lazım, bir aracın alınabilir olduğunu nasıl anlarım?

Yardımcı olursanız memnun olurum.
(1) 

Mevlana' nın bir sözü

dediysem dedim #1425957 
Merhaba,

Bir kaynakta Rumi'ye ait "the intelligent desire self-control; children want candy" cümlesi yer alıyordu. Fakat referans vermemişler.
Bu alıntıyı tanıyan, kaynakça verebilecek olan biri var mı acaba?
(5) 

Çiçeklerim ölüyor!

dediysem dedim #1410008 
Merhaba. Çiçeklerime destek olacak görüşlerinize ihtiyacım var. Çiçeklerime bit dadandı. Bit diyorum ama araştırdığım, anladığım kadarıyla böyle. İlaç falan kullandım kar etmedi. Belki de etti bilmiyorum. Bitli ya da bitsiz iki saksı çiçeğim kaldı sonuç olarak. Kökleri çok güzel. Saksılarını değiştirdim. Bu seferde saksıda küçük küçük sinekler oldu. Şimdi tekrar bir temizlik yaptım. Bilenlere sormak istiyorum, aşağıda linkini verdiğim çiçeklerin köklerini en güzel nasıl toprağa dikeyim?

Ek olarak, güneş ışığı almayan bir evde bakımı kolay, sene boyunca yapraklı olan hangi bitkileri tavsiye edersiniz?

Ama önce şu canımları toparlayalım hadi.

blog.ciceksepeti.com Bu canım bir dolu saksıydı, bitler yaprakları kuruttu. Aşağıdakine göre daha iyi durumda.
www.ciceksepeti.com Bu bebeğim ilk geldiğinde dolu doluydu şu an budadığım için hiçbir şey kalmadı sadece kök var.
(3) 

Mac İçin Microsoft Office

dediysem dedim #1317116 
Merhaba,

Mac'in kendi programları benim işimi görse de diğer bilgisayarlarla uyumlu olmadığı için sürekli uğraşmak zorunda kalıyorum. Bu yüzden macbook retina 12 inç bilgisayarım için microsoft office programlarına ihtiyacım var. Teknik bilgim hiç yok. Hem maddi açıdan hem de zaman açısından en rahat nasıl edinebilirim?
(2) 

THY- AnadoluJet - Pegasus kampanyaları

dediysem dedim #1217716 
Merhaba,
AnadoluJet' in kış kampanyasını çok geç öğrendim ve son birkaç dakikada bazı biletlerimi aldım. Süreden dolayı kalan uçuşlarımı alamadım. Üzgünüm. Şimdi ihtiyacım olan uçuşları daha fazla ödeme yapıp alayım mı, yoksa yakın zamanda tekrar bir kampanya olur mu? Tahmininiz var mı?
Tarihi net olarak belli olan 60 adet uçuş için soruyorum.
(13) 

Memur için yurtdışı izni

dediysem dedim #1078008 
Herkese merhaba
Kafam bir dünya, umarım anlatabilirim. Şu an 14 günlük geçmiş yıla ait iznim var. 5-6-7 temmuz hatta büyük ihtimalle 8-9-10 temmuz bayram tatili. 2016 iznimi yalnızca ağustosta kullanabilirim. Mazeret izni konularını da bilmiyorum açıkçası. Memuriyete dair çok az bilgim var. Yorucu bir yıl geçiriyorum ve güzel bir yurtdışı tatili planladım. Ama evrak toplama kısmı beni çok gerdi.

Seyahatim 14 günden fazla sürecek. 5-6-7 temmuz hatta büyük ihtimalle 8-9-10 temmuz bayram tatili olduğu için 6 temmuzda gidiş biletimi almış olmama rağmen 11-24 temmuzda yurtdışı izni talep ettim. Yani iznim gidiş tarihimden sonra başlıyor :(

Bugün acenteyle görüştüm, dilekçeye yıllık izin harici bir tarih yazabilirler dedi. Pek anlamadığım ve yarını bekleyemediğim için buraya yazayım istedim.

Şimdi ben ne yapmalıyım?
Yurtdışı izin dilekçesinde yazdığım tarihte değişim yapabiliyor muyum? Değiştirip 6-19 temmuz yapabilirim. Sonrasında 2016 yıllık iznimi kullanamıyorum ağustos harici olduğu için. Alma hakkım varsa üstüne mazeret izni alabiliyor muyum seyahat tarihlerimi değiştirmemek için?
Hiç değişiklik yapmama gerek yok mu? Amir izni isterken yazdığım tarih haricinde bir tarih yazar mı vize başvurusunda kullanılacak dilekçeye?
Resmi olmadan gitsem nasıl oluyor bu işler? Geçende bir başka çalışan rapor alıp haftasonu ile birleştirip gitti, bu insanlar nasıl vize aldılar?

Çok gerildim, şeytan diyor yak biletleri.
(2) 

Hangi şarkıydı?

dediysem dedim #989574 
Herkese merhaba. Bir şarkı vardı, aslında öyle bilinmez de değil hani. Ama hatırlayamıyorum birkaç gündür. Sözlerinde şöyle bir anlam vardı;madem beni sevmeyecektin neden güldün, baktın gibi bir şey. Bu kadar basit olmayabilir ya da olabilir. Bilemedim şimdi. Türkçe'ydi bu arada.
Son olarak, "bir ay doğar" değil.
(7) 

Kan tahlili sonucum

dediysem dedim #763442 
Herkese merhaba
Kan tahlili yaptırdım fakat doktorun odası çok kalabalık olduğu için ilgilenemedi pek fazla. Değerlerim şöyle:

Demir (serum): 40 normal aralık (60-180)
Ferritin: 3,3 normal aralık (11-306)
TSH: 7,72 normal aralık (0,34-5,6)
T3: 2.42 normail aralık (2,3-3,9)
T4: 0,73 normal aralık (0,54-1,24)

Verdiği ilaçlar da şunlar: Euthyrox 25 mcg (her sabah aç karna), Ferro sanol duodenal (sabah-akşam aç karna)

Doktor hanım dedi ki, bir uzmana görün mutlaka değerlerine rağmen zayıf olman garip. Sizce bu ilaçları kullanmadan mı görünmeliyim, sonra mı?
Bu ilaçları önceden de kullanmıştım. Euthyrox' u kahvaltıdan 15 dakika önce kullansam iyi midir?
İki ilacı kullanırken aralarında ne kadar süre olsun? Çok çabuk acıkıyorum ve kahvaltı düzenim bozulmasın isterim.
Son olarak demir ilacının iştah açacağını söyledi hemşire. Bu ilacı önceden de kullanmıştım, ama günde bir tane gece yatmadan önce. Yine öyle yapayım mı?
(1) 

Levent' ten Bayrampaşa Belediyesi Nikah Salonu' na

dediysem dedim #751359 
Merhaba,
Toplu taşıma kullanacağım, başlıkta yazan yere en kısa nasıl gidebilirim?
Saat onda orada bulunmak için evden kaçta çıkmalıyım?
(3) 

Diş hekimi- Ortodontist

dediysem dedim #747833 
İyi geceler herkese.
Hem tavsiye hem de uygun fiyat bakımından aşağıdaki linkte bulunan hekimi tercih etmeyi düşünüyorum.
konuralpdent.biz

Bir de size sorayım istedim? Doğru bir karar mıdır acaba?
(5) 

Ortodonti (Diş teli hakkında)

dediysem dedim #745162 
Merhaba

Dişlerimin daha düzgün olması için ortodontist arayışı içindeydim.
İlk gittiğim yer, özel muayenehane, 2500 lira dedi. Bir diş çekerim ve 2.5 yıl sürer dedi. Her geldiğinde kısım kısım ödersin diye de ekledi.

İkinci gittiğim yer, hospitadent, 5000 lira, diş çekimi olmayacak, 1.5 yıl sürer dedi. ayrıca 5 taksit de yapacakmış.

Ben anlamadım. Diş aynı, çene aynı. Niye iki katı para ve zaman farkı çıkıyor ortaya?
Ne yapmamı tavsiye edersiniz?
Şuraya git bir sor derseniz onu da yaparım.
(4) 

Çocuk- Ergen Depresyonu

dediysem dedim #735777 
hakkında vaka örneği arıyorum. çocuğun ya da ergenin depresyonu nasıl ifade ettiğini görmek istiyorum.
vaktim kısıtlı olduğu için tam araştıramadım, yardımcı olursanız sevinirim.
(5) 

Karikatürle ilgili hediye

dediysem dedim #711371 
Herkese merhaba.
Benim için özel bir er kişisi için hediye almam gerek. Kendisi karikatürsever. Özellikle Umut Sarıkaya çizimlerini bilir. Benimse hiç alakam olmadı karikatürle.
Bir akıl verin bana. Aslında imzalı poster falan süper olurdu da Umut Bey' e nasıl ulaşırım onu da bilmiyorum.
Ve bu işi en kısa zamanda halletmeliyim.
Ne yapayım?
1

mobil görünümden çık