(3) 

Marka Tavsiyesi

Selektivite #1590252 
Kapatıcılığı yüksek, yapısı hafif ve rahatsız etmeyen fondoten tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bir de makyaj sabitleyici olarak pudra mı yoksa sprey mi kullanıyorsunuz? Onun için de marka önerilerinizi yazabilirseniz çok sevinirim.
(4) 

Menenjit Aşısı

Selektivite #1579030 
Bir tanıdığımın, menenjit aşısı yaptırılarak gidilmesi gereken bir ülkeye ani gelişen bir seyahat durumu oldu. İlk fırsatta aşısını yaptırdı ve öyle gitti ama internette araştırdığımda seyahatten 10 gün önce yapılmalıdır diye yazıyor.

Kendisi bu durumda 3 gün önce yaptırmış oluyor etrafındakiler hiç yaptırmadan gitmekten iyidir demişler ama gerçekten öyle mi? Kendisi bu tarz durumlarda hijyen kurallarına ekstra özen gösteren bir insan, bu bilginin cevaplarınıza bir katkısı olur mu bilmiyorum ama.
(4) 

Kesilmiş Kutu Süt

Selektivite #1565174 
Merhaba

Son kullanma tarihi geçmemiş, 3 gün önce açılan kutu süt ile krem şanti yaptım, ondan sonra içmek için bardağa koyduğumda kesildiğini fark ettim. Koku veya tat değişikliği de yok. Kesilmesi bozulduğu anlamına mı gelir yoksa kullanılabilir mi?
(3) 

Ciddi bir sorun olabilir mi?

Selektivite #1544105 
Merhaba

Teyzem tek memesinde uzun zaman önce büyümeye devam eden bir kitle (patlamaya hazır bir çıban gibi göründüğünü söylemişti) fark edince doktora gitmiş ve kistik lezyon ve solid lezyon tespit edilmiş ve o parça cerrahi işlem ile alınmış.

Doktorunun tavsiye ettiği şekilde düzenli kontrole gidiyordu. Son kontrolüne gitmeden bir süre önce yine eskisine benzeyen bir kitle çıktığını fark etmiş. Gerekli kontroller yapılmış ve benzer bir lezyon tespit edilmiş, bu sefer alınmamış ama 3 ay sonra tekrar kontrole gelmesi istenmiş. Henüz kontrol zamanı gelmedi ama bu kitlenin büyük bir kısmının rengi kızarmış ve içerisinden iltihaplı sıvı? akmış. Son dönemlerde çok fazla şey yaşadı ve stres seviyesinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Bu durumu tetikler mi bilmiyorum ama söylemek istedim. Şimdi durum boyle olunca kontrol süresini beklemeli mi yoksa beklemeden tekrar doktora gitmeli mi? Cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
(6) 

Telif

Selektivite #1502531 
Merhaba

Tam olarak istediğim net bilgilere ulaşamadığım için buraya da sormak istedim.


Popüler olan şeyler/eserler (diziler, kitaplar, oyunlar vs.) ile ilgili posterler, oyuncaklar, el emeği ürünler ya da benzer üretimler yapılıp satılıyor.
Ticari amaçla üretilip satıldığı için, telif hakkından dolayı sorun oluşturma ihtimali çok yüksek değil mi? Bu iş yasal olarak nasıl yapılır? Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(4) 

Covid İhtimali?

Selektivite #1488952 
Merhaba

Yüksek ateş şikayeti olan hasta için PCR testi ve tomografi istenmiş. Sonuçlar temiz çıkmış ama kan tahlilinde d-dimer 1,21 ve CRP 33 oldugu için vucutta enfeksiyon olabilecegi soylenmiş ama enfeksiyon kaynağı bulunamamış. Hastanın bir süredir de açlık ve tokluk kan şekeri yüksek çıkıyormuş. Bu verilerle hala Covid olma olasılığı nedir ya da enfeksiyonun kaynagının bulunabilmesi için hangi bölümlere gidilmeli? Bir de hasta bu durumdayken aşı olmasında herhangi bir sakınca var mıdır? (İlaçları bittiğinde enfeksiyon durumunu kontrol etmek için tekrar test yapılacakmış.) Şimdiden değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim.
(5) 

Rahim duvarı kalınlaşması

Selektivite #1350456 
Merhaba

Rahim duvarının kalınlaşmasından dolayı biyopsi yapılacak ve kalınlık inceltilecek(işlemin adı yanlış hatırlamıyorsam kürtaj)

Bu işlemi yaptıran veya yaptıran bir tanıdığı olan var mı? İyileşme süreci uzun sürer mi? Sürekli kanamaya neden olur mu? Biliyorum kişiden kişiye göre değişir ama tedavi hakkında bilgilendirilirken süreç çok basit bir şekilde tamamlanıyormuş gibi anlatılıyor ama aylarca kanaması devam edenler olmuş o yüzden merak ediyorum. Cevaplar için şimdiden teşekkürler, tikler sabaha.
(7) 

Walkman

Selektivite #1345726 
Merhaba

Kaset çalarım bozuldu. Nerede tamir ettirebilirim? Özellikle nerelere sormak lazım? Gördüğüm her elektronik alet tamircisine uğruyorum ama yapamayacaklarını söylüyorlar. Teşekkürler.
(6) 

Bağımlılık

Selektivite #1327316 
Merhaba!

Oyun bağımlısı bir arkadaşımız var. Bağımlı diyoruz çünkü kendisi başarılı, finansal durumunu kontrol edebilen, sağlığına dikkat eden, otokontrollü bir insandı. Şimdi okul ve sağlığıyla ilgili sorumluluklarını yerine getirmiyor. Part time işini bıraktı, birikimini hiç düşünmeden oyuna yatırıyor. Aşırı derecede gergin,( çünkü kendisi de farkında sorumlulukları birikti ama harekete geçemiyor) iyice kendimi boşluğa bıraktım falan diyor ama bu pişmanlık çoook kısa sürüyor. Gece gündüz hep oyunla ilgileniyor. Çok nadir odasından çıkıyor. Henüz yemeklerini aksatma aşamasına gelmedi. Sorun oyun oynaması değil, bunu sürekli bir şekilde yapması. Gün boyu kitap okumak, gün boyu spor yapmak veya devamlı ders çalışmak da aşırıya kaçtığında büyük bir soruna dönüşür. En büyük korkumuz aşırı derecede hareketsiz kalması. Dersler bir şekilde düzelir, yeniden iş bulunur, para kazanılır ama sağlık? Diğer ev arkadaşlarımızla anlaştık, sırf yemek saatlerinde oyundan biraz daha uzun süre uzak kalsın diye saatler önceden uyanıp güzel bir kahvaltı sofrası hazırlıyoruz, beraber kahvaltı yapıyoruz uzun uzun.
Diğer öğünlerde de bir şekilde evde olan mutlaka öğün işini hallediyor ve öğünlerde uzak kalmasını sağlıyoruz. Uygun olduğumuz her vakitte onu da zorlayarak etkinliklere katılıyoruz ya da evde beraber vakit geçirmek için bir şeyler buluyoruz. (Şimdilik büyük bir kısmına katıldı ama bir süre sonra bunlardan da kaçacak büyük ihtimalle)

Hadi gel profesyonel yardım almalısın diyerek kolundan tutup götüremiyoruz. Elimizden gelenleri yapıyoruz ama yeterli değil. Neler yapabiliriz? Ona gerçek anlamda nasıl yardımcı olabiliriz? Şimdiden cevaplar için teşekkürler.


(Tikler sabaha kalabilir)
(2) 

Morarmalar

Selektivite #1295617 
Merhaba!

Dönem dönem bilinen herhangi bir sebep yokken koltuk altı bölgesi, bikini bölgesi ve bacağın iç kısımlarında morarmalar oluşuyor. Morarma diyorum ama daha çok koyu bordo.Daha önce benzer bir durum yaşayan var mı? Ne olabilir? Hangi bölüme göstermek lazım? Teşekkürler.
(3) 

Rapor

Selektivite #1272758 
Merhaba

Arkadaşımın annesi 2012 yılında tiroid ameliyatı olmuş. Patoloji tanısı şu şekilde:

Tiroid sağ total, sağ subtotal tiroidektomi:
Diffüz adenomatöz hiperplazi


Son zamanlarda oluşan şikayetlerinden dolayı doktoru boyun ultrasonu istemiş ama henüz sonucu doktora gösteremiyorlar. O yüzden yorumlayabilir misiniz? Sonucu şu şekilde:

Bilateral submandibuler ve parotid gland konturları düzgün olup normal boyutludur. Her iki gland internal ekoları homojendir.

Tiroid operasyonu olan hastada sağda 14x18x43mm boyutlarda, sol lobda 14x11x24mm boyutlarda rezidü troid dokusu izlenmektedir. Gland ekosu kısmen homojen ince ganüler tarzdadır. Gland içerisinde farklı eko yapısında nodüler lezyon saptanmamıştır.

Orta hattın her iki yanında vasküler yapılar dogal olup, yumuşak dokulara ait patolojik oluşum izlenmemektedir.

Her iki servikal zincirde 1 cm'den küçük lenf nodları izlenmektedir.

Yorumlayan doktorlara teşekkür ederim. (Tikler akşama)
(7) 

Zararlı mı?

Selektivite #1243058 
Merhaba!

Bisküviden 4-5 tane yedikten sonra üzerinde bunu fark ettim. Nedir bu, bir de zararı var mıdır?

i.hizliresim.com

Edit: Cevaplar için çok teşekkürler. Sirke içip, imha ediyorum (:
(23) 

Anne/baba olmak

Selektivite #1198665 
Çocuk sahibi olmak istiyor musunuz?
Olmak istemiyorsanız, yakınlarınızla bunu paylaştığınızda tepkileri nasıl oluyor?


Çocuk sahibi olmak istemediğimi söylediğimde, hiç mi olmak istemiyorsun? genç yaşta mı olmak istemiyorsun? vs. gibi sorularla karşılaşıyorum. Bir kadın anne olmak istediğini söylediğinde herkes olumlu karşılarken neden olmak istemediğini söylediğinde bu kadar anormal karşılanıyor,mutlaka olması gereken bir şeymiş gibi davranıyorlar?
Çevremde her türlü görüşe sahip olan insan var. Hepsi ortak bir paydada buluşuyor, "çocuk sahibi olmak başka bir şey, mutluluk kaynağı. Mutlaka anne-baba olmalısın. "
Benim kaçırdığım bir ayrıntı var da farkında mı değilim?
(10) 

Menengiç vs dibek?

Selektivite #1163334 
Bu iki kahve çeşidi birbirinden farklı mı?

Eğer farklıysa hangisi daha güzel?
(3) 

Bel Fıtığı

Selektivite #1151817 
Merhaba
Babamın 20 yıldır bel tutulması şikayeti var. Doktorlar o zamanlar için egzersiz ve ani hareket etmemeyi önermişler. Yılda 1 veya 2 kere beli tutulurmuş ve kısa süreli dinlenmeyle geçermiş. O zamanlar kilosu boyuna göre normalmiş ama şimdi aşırı kilolu ve kilo verme işini ciddiye almıyor.
Babama bir süre önce bel fıtığı tanısı koyuldu. Yalnız bu sene şikayetleri arttı ve yıl sonuna yaklaştık neredeyse 25 kere falan beli tutuldu. Her tutulmada doktora gitti ve ağrı kesiciler, kas gevşeticiler ve dinlenmeyle zar zor toparlayabildi. 176 cm ve 120 kilo! Artık kilo vermek ve gereken egzersizleri yapmak istiyor. Tavsiyeleriniz, doktor yönlendirmeleriniz ne varsa her şeye açığım. Ayrıca ameliyat olanlar, bu ameliyatlar sona ermiyor dediler. Şu sıralar gittiği doktor omurlar arasındaki kıkırdak (kuyruk sokumundaki soğanın üzerindeki saglı-sollu 3 omur)esnekliğini kaybetmiş demiş.Ameliyatlık bir durum söz konusu değil diyor ama babam çok zorlanıyor.
Yardım edenlere şimdiden teşekkürler.
(3) 

Çeviri

Selektivite #1124175 
"Rich aromatic green tea, with the sweet taste of Key Lime Pie – a dessert sensation within tea. A light golden yellow liquor with refreshing garden aroma, the traditional sweetness of Chinese green tea with a creamy lime aftertaste."

Burada geçen " liquor " kelimesi tam olarak hangi anlamda kullanılmıştır?
(2) 

Nedir bu?

Selektivite #1038006 
"Intricate paper cut outs " ya da " paper cut " şeklinde arama yaptığımda örneklerini bulabiliyorum ama dilimizde tam olarak karşılığı nedir? İnternetteki örnekler kısıtlı ben nerelerde bulabilirim?

imgur.com
1

mobil görünümden çık