(1) 

laptop standı

austenn #1584986 
merhaba, online alışveriş sitelerinden laptop standı aldım ama hepsinde laptop bir sey yazmaya kalktıgımda sarsılıyor. sizin kullandığınız, sallanmayan bir model var mıdır? mesela apple'in aşağıdaki modeli iyi midir?

www.apple.com
(1) 

Oto yikama tavsiye

austenn #1582579 
Merhaba, anadolu yakasinda aracinizi guvenle yikattiginiz yerler neresi?
(3) 

Fren sesi

austenn #1572555 
Merhaba, sıfır 2023 opel corsa aracımda frene basarken ses geliyor. Ufleme sesi degil ama tikir tikir ya da gicirdayan rahatsiz edici bir ses var. yani oyle frene fazla da abanmiyorum ama sifir aracta normal midir bu pek emin olamadim :( 1 haftalik filan arac.
(6) 

Araba tercihi

austenn #1570810 
Merhaba, kasim sifir arac kampanyalari uygun geldi, asagidaki 4 modelden hangisi makuldur? 1.3’e kadar cikabiliyorum. Aractan beklentim sehir ici agirlikli kullanacagim, uzun sure satmayi dusunmuyorum. Surus guvenliginin yuksek olmasi onemli. Ayni zamanda ikinci el satisi rahat olsun istiyorum.

1-hyundai i20-2023 1.0 T style dct —> icime en cok sinen bu oldu, hem fiyati hem de ilk arac icin kullanimi kolay yorumlarini okudum. Ayrica guvenlik donanimlari standart geliyor, cogu arac ek ucretle satarken bu ozelligi iyi geldi. Ayrica tasarim olarak da hosuma gitti.

2-Ford fiesta 2023 —> I20’e gore pahali ama cogu sitede herkes fiesta’yi onermis. Bu arac artik uretilmeyecek. Satin almak 2.el satisinda sıkıntı yaratir mi? Uretimi bitmis bi arabayi almak mantikli mi?

3-Toyota Yaris —> bunun da fiyati oldukca yuksek ama japon arabalari malum. 300K fazla vermeye deger mi siz japon diye? Yoksa ilk arac icin bu dusunulmemeli mi?

4-Volkswagen Polo 1.0 tsi dsg Life > bu donanimi secsem bile guvenlik donanimlariyl beraber fiyati cok ucuyor. Yine de fiyati hak eder der misiniz?
(7) 

Sıfır araç :/

austenn #1570561 
Merhaba, bu duyurular artik baydı belki ama kasim ayinda markalarin ciddi kampanyalari bulunuyor. O sebeple bu ay da alamazsam bir daha hic alamam diyorum.. limitim 1-1.2 mn TL’ye kadar cikiyor. Bekar biri icin hangi modellere bakmak beni uzmez? Simdiden tesekkurler
(2) 

Schengen_duration of stay

austenn #1568836 
Daha once cok kez sorulmustur eminim ama emin olamadim. 2 aylik multi schengen vizesi vermisler. Duration of stay 30 gun. Ben 2 ay boyunca toplam 30 gun mu orada kalabilirim demek? Yani 5 gunluk bir seyahat yaptim, tr’ye dondum. 1 hafta sonra tekrar schengen’e girecegim diyelim. 30-5 = 25 gun hakkim mi kalmis oluyor? Bir arkadasim boyle soyledi ama sacma geldi..
(3) 

Araba sorusu

austenn #1568256 
Merhaba, sifir arac almaya niyetlendim. Bir konuyu merak ediyorum. Butceme uygun arabayi direkt nakit olarak odeme opsiyonunda bayiiler indirim yapiyor mu yoksa boyle bir sey soz konusu degil mi? Yapiyorsa yuzde kac yapar?
(4) 

Mudure soylemeden is basvurusunda bulunmak

austenn #1567543 
Merhaba, cok uluslu bi firmada calisiyorum. Avrupa basta olmak uzere cok fazla ilan yayimlaniyor her gun. Benim bu isyerinde hedefim zaten yurtdisina gitmekti. Bunu yoneticim de biliyor ama bana surekli 3-4 sene sonra mudurlugunu al oyle git diyor. Ama bunu deme nedeni tamamen kendini kurtarma amacli. Benim yaptigim isi yapacak biri yok su anda. 1 yil icinde bile ayrilsam bunu sikinti olarak goruyor. Kendi de 3-4 seneye emekliye ayrilmayi planliyor. Kendi ayrildiktan sonra benim mudur olup olmamam ya da gitmemem cok umrunda degil. Zaten cogu davranisi cok bencilce. birkax gozlem sonrasi artik kendi istegime gore karar vermenin iyi olacagini dusundum. Sorum su; mudurun haberi olmadan bu yurtdisi islere basvurup gitme olasiligi nasildir? Sirkette daha once bunu yapan 1-2 kisi olmus ama cesur davranmam bana sikinti yaratir mi emin olamiyorum.
(1) 

Almanca telaffuz

austenn #1566426 
Merhaba, almanca ogrenme yolculugundayim. o zor grammar’i bile gozumde buyutmuyorum ama kelimelerin okunusu konusunda ciddi fobi olustu bende. Evde kendi kendime ogreniyorum kelimeleri en dogru sekilde telaffuz etmem icin neler onerirsiniz, sizin uyguladiginiz yontemler nedir? Simdiden tesekkur ederim.
(3) 

Almanya vizesi için gerekli evraklar?

austenn #1564356 
Merhaba özel sektörde maaşlı çalışanım. Daha önce İtalya’dan schengen almıştım, başvuru evrakları arasında vergi levhası, imza sirküleri vs. vardı. Şimdi Almanya’dan başvuru yapacağım idata’nın sitesinde gerekli evraklarda bunlar yok. Liste doğru mudur? Eksik evraktan red yemek istemiyorum.
(3) 

Cambly indirim kodu

austenn #1559342 
Merhaba,
Cambly yillik abonelik satin alacagim. 60% indirim kodu ariyorum normalde hep karsima cikardi ama simdi bulamadim. Nereden bulabilirim? Tesekkurler smdiden
(2) 

Çalışmıyorken İngiltere Vizesi

austenn #1558952 
Merhaba herkese, İngiltere’ye mesleğimle alakalı bir staja (internship) kabul aldım. Süresi 2 ay kadar, iş yerimden 2 ay kesintisiz izin alamam zaten ayrılmayı planlıyordum. Sorum iş, güç sahibi değilken vize almam imkansız mı? Staj evraklarım, bankada yeterli param var fakat geri dönebileceğime ikna olmazlar mı?
Teşekkür ederim şimdiden.
(1) 

Anadolu yakasi kutuphane

austenn #1550817 
Merhaba, anadolu yakasinda interneti olan begendiginiz kutuphane onerebilir misiniz? Simdiden tesekkurler
(6) 

Gundemi takip etmek

austenn #1547553 
Merhaba, gun icinde turkiye, dunya basininda olan olaylari dinlediginiz/izlediginiz yayinlar neler?
(4) 

müzekart

austenn #1545988 
merhaba. 2023 yılında fırsat buldukça istanbul'daki müzeleri gezmek istiyorum. müzekart almak sizce mantıklı mıdır? kullananlar avantajını hissediyor mu?
(5) 

Isten ayrilmak

austenn #1542492 
Yaklasik 2 yildir bi firmada calisiyorum, yonetici olmak istedigimi vermzlerse is degistirecegimi soylemistim,bunun ustune ekim ayinda terfi verecegiz dediler. Ben de is arama surecine ara vermistim. Aralik geliyor hala ses yok. Aralik ortasi terfi verilecekmis sanirim… simdi ben baska bir yerden yoneticilik teklifi almak uzereyim ve gitmeyi dusunuyorum. Istifa ederken sen yonetici olmak istedin verdik neden gidiyorsun diyeceklerdir. Yoneticilerim biraz iyi olduklari icin vicdan yapiyorum ama sirket o kadar profesyonel degil ki surekli bi oyalama pesindeler. Ben de umudumu kesmistim acikcasi nasil ifade etmeliyim icimde kopan firtinalari bilemedim.. Kimse bana bir aciklama da yapmadi ustelik ya sana ekim dedik ama aralik oldu kusura bakma filan demediler hic, alakasiz birinden duydum.
(2) 

Merkez bankasinin karari ne anlama geliyor

austenn #1533437 
Merhaba, merkez bankasinin gecenlerde yayimlamis oldugu asagidaki karar tam olarak ne anlama geliyor?
Menkul tesis edecek kismini anlamadim.

www.birgun.net
(2) 

Borsa 101-Paranın hesaba geçmesi

austenn #1529982 
Merhaba, cok basit bir seyi merak ettim. Elimde olan hissenin satis fiyati bugun 10 tl diyelim. Ben bugun satis icin emir verdigimde 10 tl ustunden mi hesaba mi para gecer yoksa 2 gun sonraki fiyat 8 tl ise 8 tl’den mi hesaplar?

Yatirim fonlarinda ikinci dedigim mantikta oldugu icin borsada bu kural nasil isliyor merak ettim.
(6) 

Argo konusmalar

austenn #1528839 
Su an calistigim departmanda tek kadin calisan benim, 3 erkekle cogu zaman sabahtan aksama kadar beraber calismak zorunda kaliyoruz. Ilk ise basladigimda cok kufurlu konusuyolardi bunu azalttilar simdi de ergen gibi kelime oyunlarinin oldugu konusmalar oluyo, bunlara guluyorlar. Kufur yine var ama cok yogun degil. Cok asiri bunaldigimi fark ettim, genelde geyiklerine cok katilmiyorum, sessiz modda geciyor tum toplantilar ama artik bir daha bu konusmalar gecerse nasil bir tepki vermeliyim ki profesyonel olsun dusunmeye basladim. Onerileriniz var midir?
(1) 

Excel'de nasıl yapılır?

austenn #1528013 
merhaba. yaklaşık 23.000 satırdan oluşan tekrarlayan kategorilere ait maksimum 5 adet olan fiyat bilgilerini özet tabloya formülle getirmek istiyorum. Daha net açıklamak adına görselde en solda data seti var. sağ tarafta ise o özet halinde getirmek istediğim kısım var; A kategorisinin 3 fiyatı var sırayla onları getirsin istiyorum. B'de ise 2 fiyat varmış o 2'sini getirsin istiyorum.

Takıldığım kısım kategorilerin tekrarlama adetleri sabit değil. Nasıl bir formül yazmalı? Index, match ile bir formül denedim array oluşturuyor ama kategorileri tekilleştirince 19.000 olan adedi hesaplaması biraz vakit alıyor dosya birkaç saatte kaydoldu..

Makro mu yazmak gerekir?
(4) 

Etik davranmak ya da davranmamak

austenn #1527170 
Merhaba, departmanda benimle benzer isleri yapan bir arkadas bir is gorusmesi yaptigini, olumlu gectigini ve olursa gidecegini soyledi. Olmama ihtimali olsa bana soylemezdi diye dusunuyorum.

Simdi benim de 1-2 hafta icinde aciklanmasini bekledigim yurtdisi yuksek lisans basvurumun sonucu var. Ben hic kimseye bundan bahsetmedim. Simdi bu arkadas giderse ve benim de gitme durumunda ikimizin yaptigi isleri yapacak kimse yok. Su an o uyarmis oldu, yoneticiye de haber vermis ama ben kimseye durumumdan bahsetmedim. Aciklanmadan bahsetmemem etik degil mi acaba? Bu arkadas kalsaydi departmanda pek umursamamistim durumu ama simdi bir tereddut ettim. Sonuc aciklanana kadar beklemeye devam mi edeyim yoksa durumu citlatayim mi biraz?
(6) 

Hyundai bayon

austenn #1526567 
Merhaba. 500K limitim var, hyundai bayon almayi dusunuyorum. Oncelikle bu araba bana ozelliklerine ve suv olmasina gore cok uygun geldi. Bir nedeni var midir? 500K’ya kadar sifir baska ne alinabilir? Toyota corolla hb almak istiyordum ama hedefimden oldukca uzaklasmis durumda..
(1) 

Beykoz ulasim

austenn #1525695 
Merhaba, beykoz kent ormanina kadikoy’den aktarma yapmadan nasil gidilir? Simdiden tesekkurler
(3) 

Wifi sorunu

austenn #1524854 
merhaba. alt katta bulunan modem ile çatı katında internete girmem son zamanlarda kabusa döndü. neredeyse hiçbir siteyi açmıyor, internet hızı çok kötü :( menzil artırıcı aletler kesin çözüm oluyor mu? max 300 TL bütçem var, bu aletlerin işe yarayanını bu parayla bulabilir miyim? öneride bulunursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler.
(2) 

Rpa developer olmak

austenn #1524538 
Merhabalar, 6 yildir ust yonetime finansal rakamlarin raporlamasini yapan bir birimin parcasiyim. Normal is tanimimin disinda SQL bildigim icin yeri geldiginde dosyalarimizi otomatize ettigim oluyor. Python’i da orta duzeyde biliyorum. Ben isin en cok bu surecleri hizlandirdigimiz kismindan keyif aldigimi kesfettim. Finansal raporlama kismi pek severek yaptigim bir is degil. Dolayisiyla 6 yillik yaptigim isi degistirip zevk alacagima inandigim RPA developer pozisyonuna gecebilir miyim? Hangi yollardan gecmem gerek? Yuksek lisans ( yurtdisi da olabilir) yaparsam is bulabilir miyim? Kisaca bu kariyere gecmem icin ne yapmam gerekiyor yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler
(1) 

Apple watch 7

austenn #1523658 
Merhaba. Turkiye’deki apple store’lardan alinan apple watch’larda e-sim kart girisi oluyor mu? Telefon yanimizda yokken sadece watch ile disari cikma olayi tr’de henuz yok biliyorum. Ama bu teknoloji gelse bile su an tr’den alinan urun kullanilamaz mi? Sanki boyle bir sey duymustum bir apple store calisanindan ama emin degilim..
(1) 

Linkedin profil goruntuleme

austenn #1523164 
Merhab, linkedin’de recommendations’da cikan kisilerden birinin profiline tikladim diyelim. 10 mutual friends’ten birine tikladim, o tikladigim kisiyle de ortak arkadaslari goruntuledigimde profilini goruntuledi olarak bildirim gider mi ?
(1) 

BES fon dagilimi

austenn #1521368 
Merhaba, bes sozlesmemde fon dagilimimi degistirmek istiyorum ama kafama bir soru takildi. Ornegin su ana kadar olan fon dagilimindan 5.000₺ getiri elde ettim diyelim. Ben fon dagilimini degistirdigimde hem katki payi hem de birikim icin degistirdigimde onceden kazandigim 5.000₺ yeni sectigim fon dagilimina gore degisecek mi? Yoksa degistirdigim gune kadarki kazandigim 5.000₺ sabit durup yeni dagilimdaki getiriler mi ustune eklenecek?
(2) 

tam olarak nasıl cevap vermem gerekiyor?

austenn #1519082 
merhaba, yüksek lisans başvuru için 1 cümlelik bir soruya cevabım tam karşılık değilmiş gibi düşünüyorum.

"Why do you want to study Data Analytics to pursue this career?"

ben aşağıdaki gibi bir yanıt verdim ama yine sorunun karşılığı değil gibi geliyor. yoksa cevabım iş görür mü?

"Studying data analytics will help me to make data better by asking logical questions in order to uncover trends and insights behind data while teach me to help the organizations' strategic choices."
(1) 

Departman degistirme istegi

austenn #1517187 
Merhaba, su an bulundugum departmanda 1.5 senemi doldurmak uzereyim. Daha 4.ayda buranin bana uygun olmadigina karar vermistim departman kulturu, ekipteki insanlar filan hosuma gitmedi. Dil sinavi vermek icin ve ileride baska birimlere gecis yapma sansim oldugu icin departmanda kaldim. Artik yavas yavas gecis icin konusmak istiyorum ilanlara basvurmak icin bilgi verecegim ama gecis nedenim bahsettigim gibi ekibi begenmemem. Ekibin calisma disiplinini sevmiyorum. Bana yardimci olacak kisiye her seferinde yapmasi gerektigi seyi soyluyorum ama hep yanlis isler yapiyor. Proaktif bir ekip degil, mesai parasi almak icin gece gec saatlere kadar mesai yapiyorlar. Mesailerin cogunun isi bos. Hicbir sey ogrenemiyorum ekipten.

Beni dusunduren konu ekibini benim hakkimda hep olumlu seyler soylemis olmasi. simdi yoneticime gidip ekip cok kotu calismalarini sevmiyorum desem olmaz gibi geliyor. Ya da olur mu? departman degistirmek isteme nedenimi baska nasil anlatabilirim bilmiyorum. Olabildigince politik yanitlari bekliyorum :(
(3) 

İş görüşmesi iptal mazeret

austenn #1516820 
Merhaba, yarın için bir iş görüşmesine katılırım dedim ancak görüşmek istemiyorum. Tamamen boşluğuma denk geldi en başta ilgileniyorum dedikten sonra randevu vermeden kapatamadım. Şimdi ise gitmek istemiyorum. En iyi ne dersem kaba olmam? Olumlu olacak diye bir şey yok tabii ama vakit harcamak istemedin
(7) 

Diploma cevirisi

austenn #1514680 
Merhaba, yurtdisi master icin gerekli belgelerden biri diplomanin ingilizce olmasi. Internette ceviri yapan siteler var ama emin olamadim buralara basvurmaliyiz. Guvenilir bir sekilde nerede cevirisini yaptirabilirim? Bir de sadece ceviri istemisler, okula gitmem gerekir mi?
(2) 

Microsoft SQL Server’de yapilabilir mi?

austenn #1512996 
Merhaba, sql’de bir sozlesmenin suresine gore satir sayisi getirebilir mi?

Ornegin sozlesme 05.02.2022’de basliyor ve 05.06.2022’de sona erecek. Aylik 3.000 ₺’lik bir geliri var. ilgili tabloda sadece bir tane aylik geliri tutuluyor. Ben sozlesme bitene kadarki her ayda 3.000 gelmesini saglamak istiyorum. Bir nevi vadesine gore odeme plani olusturmak istiyorum. Sozlesme suresine bagli olarak satir sayisi da degismeli tabii.

Google’da nasil aratmaliyim bilemedim ama mumkunse bunu yapmak cok mutlu olurum. Simdiden tesekkurler
(4) 

Macbook 14 inc m1

austenn #1511503 
Merhaba, ilk kez mac kullaniyorum. M1 cipli macbook’ta anaconda programini indirdim. Ama bu programi bilgisayarda nereye kaydetti bulamiyorum. Simgesi masaustunde var evet ama boyut olarak yaklasik 1 gb iken sadece masaustu kopyasini gorebiliyorum o da oldukca kucuk boyutlu. Sonuc olarak intel islemcili programlari nerede gorebilirim pc’de? Bir baska ornek de dun bir python kutuphanesi indirdim yazilim yukleniyor dedi ama nereye kaydettigini goremedim. 4 gb bellek kapladi ama bu dosyalar tam olarak nerede goremiyorum. Nasil gorebilirim acaba?
(1) 

Dikkat eksikliği, odaklanamamak

austenn #1511095 
Gecen haftalarda is yerinde sacma bir olay oldu ve buna kafam cok takildi. O gunden beri yaptigim hicbir ise konsantre olamiyorum. Kafam hep bulanik, dolu. Konsantre olmaniz gereken isler oldugunda bunu nasil sagliyorsunuz? Hayatta hep kotu seyler oluyor ama bu kadar etkilenmek istemiyorum. Dikkatimi nasil arttirabilirim? Hayat kalitemi dusurdu bu olayi surekli kafamda kurmak. Konstanrasyonumu nasil artirabilirim?
(1) 

MacBook kapak açılınca açılması

austenn #1510140 
merhaba, macbookta laptop ekranını kaldırınca otomatik olarak açılmasın istiyorum. güç düğmesinden kendim açsam daha iyi olur. internette terminale yazılan bir komutla bunun kaldırıldığını söylemişler ancak bende çalışmadı bu. nasıl çözebilirim?
(2) 

Macbook 13” ve 14”

austenn #1509747 
Merhaba. 15 yillik laptop’imi degistirecegim, butcem 20k civari. Gerci bu butce artik olmasi gereken butcedir belki ama 20’yi gozden cikardim. Simdi almisken mac almak istiyorum, data science ile ilgileniyorum. M1 pro’lu macbook mu alsam daha iyi olur M1 yeterli midir? Almisken en sonuncusunu almak istiyorum ama m1 pro icin deger mi sizce bir 10k daha vermek?
(1) 

Big four’da fraud pozisyonu

austenn #1507527 
Merhaba. 5 yillik is tecrubem var, Bigfour sirketlerden birinde fraud biriminde bir pozisyon icin gorusuyorum. Hem sirket ici hem de sirket disi musterilerin uygunsuz, yonetmelige aykiri hareketlerin raporlanmasi isi. Biraz cekincelerim var cunku su an yaptigim isle alakasiz. Bu donemde yeni ise girmek riskli midir? Ayrica bu yolu secersem kariyer yolumu degistirmis olacagim, bu pozisyonun gelecegi var midir? Bu alanda kariyer secenler yardimci olabilirse cok sevinirim.

Stakeholder management

austenn #1503833 
Merhaba. Mulakatlarda sikca karsima cikan “how is your stakeholder management? Can you push the stakeholders?” Sorularina nasil cevap verilmeli? Finans departmaninda calisiyorum muhasebe, vergi, hazine gibi departmanlarla sikca calisiyorum. Ama buradaki kisileri nasil yonettigimle, onlari nasil zorladigimla ilgili hicbir ornegim yoksa ne demeliyim?
(4) 

Yurtdisi is gorusmelerine nasil hazirlanilmali?

austenn #1503190 
Merhaba, kasim ayinda yaklasik 20 sirkete basvuru yaptim. Bunlarin 3’unden mulakat icin donus aldim. 1 tanesi assessment’ler cok iyi gecti ama ingilizcemi pek begenmediler. Digeri ev odevi ve sunum verdi, calismaya zamanim cok yoktu fazla odaklanamadim. Sonuc olarak calistigim icin bu mulakatlara hazirlanmak benim icin cok zor oluyor. Teknik kisma mi calisayim, ingilizce soft skills sorulara mi calisayim zaman kalmiyor. En efektif nasil hazirlanabilirim? Siz neler yapiyorsunuz mulakata girmeden once? Ingilizcem upper intermediate-advanced arasi. Asiri akici konusmuyorum bu yuzden onceden ne soyleyecegimi ezberlesem iyi mi olur? Herhangi bir yardima muhtacim :( bu mulakatlarin ustesinden nasil gelirim?
(1) 

Eski sektore geri donmek

austenn #1501438 
Merhaba. Yaklasik 1 sene once 5 yil calistigim sektoru biraktim farkli bir sektore gectim. Simdi biraktigim sektorde cazip bir is teklifi var ve isi istiyorum. is gorusmesinde neden biraktiniz, simdi neden geri donmek istiyorsunuz diyeceklerdir eminim. Birakma nedenim ekibin toksik olmasi,farkli sektorleri gormek ve biraz da cok yoruldugum icin birakmistim. Bunlar cok profesyonel cevaplarmis gibi gelmiyor haliyle. Ne dersem IK ve ekiptekiler ikna olur?
(4) 

Bordo pasaport degismeli mi?

austenn #1495145 
Merhaba. Yakin zamanda schengen ile yurt disina cikmayi dusunuyorum. Ama oncesinde bazi tereddutlerim var.

eskiden yesil pasaportum, avusturya’dan aldigim 6 aylik oturma vizesi ve cesitli schengen ulkelerinin vizeleri.

4 yil once bordo pasaporta gectim ve her sey o zaman basladi. Bulgaristan’a gitmek icin italya’dan vize aldim( nedeni o zaman italya cok uzun vize veriyor demislerdi, ne yazik ki 1 ay verdiler) sonra baska bir geziye gitmek icin almanya’ya basvurdum ama red aldim :( tamamen otel rezervasyonu ile ilgili bir durumdan oturu. Pasaportuma damga basilmadi ama sistemde var midir bilmiyorum. Simdi sormak istedigim sahip oldugum bu bordo pasaportla karanlik bir gecmise sahip gibiyim. Bana bi daha zor mu schengen verirler? Pasaportu degistirmem mi gerekir? sistemden yine red yedigimi veya baska ulkenin vizesiyle baska ulkeye gittigimi gorurler mi?
(3) 

Lastik basinci

austenn #1494701 
Merhaba. Opel corsa hb arac kiraladim. Yaklasik 300 km yoldan sonra lastik basinci low uyarisi verdi. Yola ilk ciktigimda 90 olan deger su an 72 bazen de 68’e dusuyor. Bulundugum yerin benzinliginde lastik basinc istasyonu yok. simdi yine bir 300 km daha yapmam gerekiyor ama bu basincla tehlikeli bir durum var mi? benzinciye gitmeli miyim? Tereddut etme nedenim daha degisik sorunlar yaratir miyim diye dusunuyorum.
(7) 

Covid ve havuz

austenn #1494083 
Merhaba. 18 aydir hicbir sekilde tatile gitmeyi birak istanbul’dan disari cikmamis biri olarak sapanca’ya gitmeye karar verdim. Orada havuza girmeyi dusunuyorum ama bir yandan da covid’de havuz ne kadar mantikli cozemiyorum.2 doz asimi oldum, gidecegim otel hijyene dikkat ediyormus ama bir sikinti olur mu acaba. Hic girmemek daha mi mantikli? Covid’e yakalanmak istemem bu kadar korunmusken. Siz olsaniz gider miydiniz? Yoksa temiz temiz doga yuruyusu yeterli midir
(2) 

Coursera kurs ücreti

austenn #1490756 
Merhaba. Coursera’da bir sertifika programına kayıt olmak istiyorum. Telefondan coursera uygulamasına girdiğimde aylık 56TL görünen kurs laptop’tan girdiğimde 39 dolar görünüyor. Bunun nedenini bilen var mı? Mobilden alsam yine 39 dolar fatura kesmesi ne kadar olası?
(1) 

Lazer epilasyon

austenn #1490322 
Merhaba. tum vucut icin lazer epilasyona baslamak istiyorum bir yeri arastirdim ama oraya gidne arkadasim 3.seansa ragmen hala dokulme olmadigini soyleyince tereddut ettim. Guzellik merkezinde bu islemi yaptiriyor o. Acaba hastane mi olsa daha iyi olur? Anadolu yakasinda nereyi onerirsiniz kesin cozum alabilecegim? Tesekkurler
(7) 

Yurtdisi is cv

austenn #1489043 
Merhaba, kendi alanimda yurt disinda is bulma konusunda faydali oldugunu dusundugum sertifika kazandim. Simdi gerekirse 100 tane bile olsa tum islere basvurmak istiyorum. Mulakat tecruebsi bile yeterli su an icin. Ancak cv konusunda tr’de ise basvurdugum cv iyi midir? Europass mi kullanilmalidir? Yurtdisi is basvurusunda kabul gormus cv template ornegi iletebilirseniz cok cok mutlu olurum. Simdiden tesekkurler!
(3) 

Iphone kulaklik

austenn #1487925 
Merhabalar. Iphone 12 aldim en son kullandigim telefon 6 idi. Telefon aldik ama derdi bitmiyor, kulaklik cikmadi icinden malum. Simdi donusturucu alip evdeki kulakligi kullanmak cok efektif gelmedi gorunus acisindan. Spor, kosu yapan biri olarak bluetooth kulakli mantikli gibi ama o da nedense bana cok itici geliyor :( asagidaki linkte yer alan bluetooth kulakliklar iyi midir? Kulaklik olarak ne onerirsiniz? Butce olarak 500 Tl’ye kadar cikabilirim.

www.amazon.com.tr
(3) 

Covid 2.doz randevu

austenn #1486206 
Merhaba. 23 Haziran’da ilk doz asimi oldum. 23 Haziran’dan beri her gun randevu bakiyorum ancak uygun randevu bulunamamistir diyor. 2.doz alabilen var mi, 182 de surekli mesgul caliyor. Ne ypsam bilemedim.
(6) 

Lazer-Koltuk alti

austenn #1485641 
Merhaba. Koltuk altina lazer yapildiktan sonra terlemenin arttigini duydugumu soyledim epilasyon uygulayacak arkadasa. O da evet boyle bir durum var ama gecici bir sure sonra bitiyor terleme durumu dedi. Ne kadar dogrudur bu? Islemi uygulatip hala terleme sorunu yasayanlar var midir aranizda?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık