(3) 

Yeni bir iş kutlama çiçeği

rosey #1585023 
Bir kurumda işe başlayan bir hanımefendiye kutlama çiçeği almak istiyoruz. Kendi odası masası olacak.
www.ciceksepeti.com
Bu orkide olur mu? Yoksa çok hassas bir çiçek gibi göründüğü için sağlam bir şekilde göndermezler mi. Bazen çiçeksepetinden aldığım çiçekler soluk oluyor resimde göründüğü gibi olmuyor.

Bu iyi mi yoksa başka daha iyi alternatifler var mıdır?
Teşekkürler:)
(4) 

Gillette blue mach 3

rosey #1579308 
Bu jileti kullanan var mı? sapıyla beraber tekli de satılıyor çoklu da. Çok uzun bir dönem kullanım sonucu şöyle düşünüyorum. Ben bunu 3'lü 5'li 10'lu olanlarından hep aldım kullandım. İçinden çıkan bazı jiletleri 10-15 tıraş art arda kullanabilirken bazılarını 2-3 kez kullanabildim. 2-3 kez kullandıklarım almamaya başladı. 10-15 kez kullandıklarım ise her seferinde yeni gibi. burada dikkat ettiğim şey zamanla keskinliğini kaybetmesi değil. keskinlik hepsinde aynı. ama 2-3 kez kullandıklarımın sanki jilet açısı tam değil, çok sefer kullandıklarımın ise deriye temas ettiği açı daha dik olduğu için uzun gidiyor gibi. 5'li pakette 1-2 tanesini uzun süre kullanabiliyorum. Böyle bir şeyi tecrübe ettiniz mi?
(7) 

Turist vizesi ile Amerika

rosey #1578731 
10 yıllık Turist vizesi olan birisi her yıl yazları Abd'de geçirebilir mi?
İlk girişte pasaport kontrolünde 6 aylık damga basıyorlar ama bu kişi her sene yaz aylarını Abd'de geçirmek isterse 3 ay kalıp dönse... bunu yapan bir örnek var mı?
Kaç yıl yapabilir bu şekilde. Her yıl yapmak istese ne gibi bir yeterliliği sağlarsa sorun çıkarmazlar?
(3) 

İzmir'de mekan/yer önerisi

rosey #1578311 
İzmir'de sevgili ile ne yapılabilir. Şuraya gidilir diyebileceğiniz öneriler (araç var)
şehirde yeniyim. sinema tiyatro konserden ziyade şehirden Keyif alabileceğimiz nokta atışı mekanlar yerler, hoş sürpriz olacak ya da iyi ki buraya gelmişiz diyeceğimiz yerler...

Kahvaltı için nereye gidilir? Ya da rakı balık olabilir
- Bostanlı Alsancak sahil kenarı güzel ama İnciraltı güzelbahçe tarafını bilmiyorum, oralarda da kordon var mı.
(1) 

Evde oyun temalı eşya

rosey #1569862 
archtwain.com
Şöyle bir şey almayı düşünmüştüm. Hem misafirim geldiginde oynarız hem kendim stres atmak için oyalanırım diye. Ama hem dartı pek sevmiyorum hem de misafir için de çok ilgi çekici bişey olmayabilir diye vazgeçtim.
Dart burada sadece bir örnek. Bunun gibi dekoratif oyun tarzı evinizde hiçbir şey oldu mu ya da gördüğünüz bildiğiniz bir şey önerir misiniz. Cinsiyet fark etmeden keyif alınabilir bir şey..
(1) 

Kıyafet markalarının kalitesizleşmesi

rosey #1559910 
Telefonlardan sonra kaliteli kıyafet markaları da kapitalizme yenik düşmüş. eskiden lacoste tişörtü uzun yıllar ilk günkü gibi giyiyorduk, şimdi 2 yılda soldu, mağazaya gittim maalesef sizin gibi çok şikayetçi olan var ne yazık ki dedi kadın.

çizgisini hiç bozmayan hala uzun yıllar eskimeyen markalar var mı? yoksa hepsi mi böyle oldu. 1-2 yıl kullanıp atacaksak o zaman pahalı şeylerden kaçınmak gerek zengin değilsek.
(9) 

gs store, fenerium vs

rosey #1552536 
BJK ve TS de dahil olmak üzere ülkemizde takım aidiyeti futbol sevgisi dünyanın en iyilerinden olduğu halde bu mağazalardan pek alışveriş yapılmamasının sebebi ne olabilir. benim gördüğüm 100 liralık ürüne 300 tl fiyat yazmaları(takıma katkı olsun diye tabi) ama ekonomimiz kötü olduğu için de bu yapılmıyor.

peki şöyle bir ihtimal var mıdır? herhangi bir sosyal ortamda ya da trafikte vs gs li birinin fb li bir insan gördüğünde yaşayacağı antipati, kendi takım taraftarını gördüğünde yaşayacağı sempatiden daha mı büyük oluyor da insanlar taraftarlığı açıkça sergilemiyor acaba?

takımlar için birbirini bıçaklayan insanların olduğu ülkede büyükşehirlerde sokakta binlerce insan görmemize rağmen fg gs bjk montlu, çantalı, sweatshirt lü, polarlı insanı neredeyse hiç görmüyorum ya da çok çok az, üstelik yurtdışına çıkıldığında da reklam olur?
(8) 

araba camına film çektirmek

rosey #1552524 
Bunu hiç yaptırmadım ama trafikte çoğu arabanın camlarının koyu, filmli olduğunu görünce aklıma geldi. Hem yazın güneş sıcağını biraz kırar diye düşünüyorum.
Hem de diğer türlü çok açık ayna gibi benim camlar herkes sana bakıyormuş gibi oluyor, rhatsızlık hissi.
Yaptırmayan bir ben mi kaldım acaba çok mantıklı değil mi yoksa bir sakıncası dezavantajı var mıdır.

kaç numara yaptırmak iyi olur?
(3) 

Işık hızı ve fay hattı

rosey #1551412 
Birbirinden bağımsız 2 soru sormak istiyorum.

1. Işık hızının nasıl bulunduğuna dair gugıldan araştırma yaptım.
bilimgenc.tubitak.gov.tr
Şu linkte ise daha sonraki çalışmalar da var.
www.aydinlatma.org
1600 lü yıllarda Roomer ın çalışmasına bakacak olursak
X= v.t

Jüpiterin uydusunun karanlıktan çıkma süresini yani t'yi biliyor. Peki yolu nasıl hesapladı da hızı buldu Roomer? Sorum bu.
Bir hesaba göre yolu şöyle bulmuş olabilir. Dünya güneşin etrafında dönerken çizdigi halkanın iki zıt ucundayken jüpitere en yakın ve en uzak konumda bulunsun yer küre. Yani dünyanın yörüngesinin çapı yol'u versin.
Dünyanın yörüngesinin kaç km olduğu nasıl hesaplandı o yıllarda? Ya da şimdi nasıl hesaplanıyor


2) Fay hatlarının nasıl bulunduğunu gugılda bulamadım. Araştırmalarım sonucu 1940 lı yıllarda profesör İhsan Ketim Kuzey Anadolu Fay hattını bulmuş. Peki yerin kaç km derinliğinde olduğu nasıl biliniyor. Tüm anadoluyu tek tek gezerek mi bu grafiği çıkardı bunun yolu yöntemi nedir?
(3) 

pasaport yenileme, uzun süre bekleme aşaması

rosey #1530193 
20 gün oldu pasaport yenileme işi hala basım öncesi kontrol aşamasında görünüyor.

sorum şu, 199'u arıyoruz ama yardımcı olmadılar. daha önce bu durumda olanlara yardım edildiğini de duydum. bir çözüm bulunabilir mi? kendimiz gitsek nüfus işleri genel müdürlüğüne etkili olmaz sanırım.
(4) 

mide yanması

rosey #1514527 
rennie çiğneme tableti
gaviscon double action
gaviscon likit
gaviscon 200
rennie duo suspansiyon
rennie suspansiyon
rennie 600


mide yanmam için hangisini alacağız bir sürü çeşit olunca kafam karıştı.
çiğneme tabletlerinin diğer sıvılara göre artısı eksisis var mıdır.

endoskopi yaptırmıştım doktor ilaç vermedi ancak yanma oluyor zaman zaman. bazen az bazen çok. bazıları diyor gaviscon daha etkili vs.

günde 3 tane çiğneme tableti alabilir miyiz mesela ya da yanma çoksa aynı anda 2 tane çiğneyebilir miyiz, ya da hangi şurup daha etkilidir
(4) 

protein tozu vs mama

rosey #1513274 
Spora başlayacağım. (28, E)

daha önce gittiğim doktor ekstra hastalık bulamayınca ek gıdalardan bahsetmişti mama gibi ürünler ama epey zaman oldu detayı unuttum. iki şey sormak istiyorum.


protein tozu ile beslenme mamaları(sanırım nutricia gibi protein içerikleri bol olanlar) arasında protein yönünden fark nedir. neden protein tozu kullanıldığı kadar mama kullanılmıyor? çevremde spora giderek kilo almış nerdeyse hiçbir arkadaşım mama kullanmamış herhangi bi fikirleri de yok ama çoğu protein tozu kullanmış bir dönem.

ikinci olarak bende yoğun laktoz intoleransı var, şişkinlik ağrı falan yok ama sürekli geğirme var ve acıkamıyorum. sabah 8 de uyansam 12 de acıkıyorum. sporla yemek yemeye başladığımda lor peyniri, yer fıstığı da yiyeceğim, takviye olarak mama veya protein tozu da alacağım, bunlara ek olarak pınar'ın laktozsuz proteinli sütleri var. 500 ml sinde 26 gram protein var. bunu da almayı düşünüyorum. sütteki protein ağırlıklı olarak whey değil kazein imiş. bazı yerlerde kazein daha geç sindirildiğini daha uzun süre doygun hissedildiğini okudum. benim zaten acıkma problemim var? (500 ml çilek aromalı proteinli sütü içebiliyorum kolayca.)
(2) 

Turistik gezi

rosey #1500460 
Turistik olarak Hangi ülkeye vize alınabiliyor, giriş şartları ve bunların güncel bilgisini öğrenebileceğimiz bir site var mı?
Bir arkadaşım bu siteyi attı web.shgm.gov.tr
Ancak bu siteye göre AB ülkesi bazı ülkeler için 25 Ekim e dek 31 Ekim e dek kapalı yazıyor ancak Eylül ekim ayında bu ülkelere gezmeye gidenler olmuş diye duydum.
Yine bu sitede birçok gelişmiş ülke için 11 gün karantina gerekir yazıyor bu durumda insanlar nasıl geziyor?

Ülkelere giriş şartlarının güncel bilgisini nereden öğrenebiliriz?
(1) 

Prostat robotik ameliyat

rosey #1500060 
Bu konuyla ilgili bilgi edinenler oldu mu acaba arkadaşlar aranızda. Prostatın robotik ameliyatı sanırım pahalıymış 100 bin civarında. tabi ki doktora gidilmeli ancak ön bilgi olarak soruyorum. Hangi durumlarda öneriliyor ya da zaten önerilen etkili bir şey ama parası yüksek olduğu için mi yaygın değil?
(7) 

Suyun kartlı olması

rosey #1495867 
Faturalı değil de kartlı su kullananlarda şu sorun yaşanmıyor mu? . 30 liralık su alıyorsun atıyorum 10 litre, kart 1 lt yedek olarak saklı tutuyor. Su bittiğinde o yedek suyu tekrar yüklüyorsun.

Kartın sayacı apartmanın bodrum katında ve duştayken su bitiyor. Yedek 1 litre yi aşağı inip yükleyebilirsiniz ama duştayken nasıl olacak?
Bu şekilde kullananlar bu sorunu nasıl çözüyor.
(5) 

B-good, Evony ve Are maske

rosey #1474474 
B-good marke maske Evony ve Are markalarından daha mı iyi. Evony daha kalın görünüyor ama önemli olan ortadaki meltbown tabakası, evony de o yok b-good da var dediler ama b-good un kutusunda meltbown tabakasına dair bişey yazmıyor?? . Ayrıca b-good marka maske dandik 5 liralık maskeler gibi kumaşı. Görüntüsü mü yanıltıyor.

Are maske nin kutusunda ise tabakalara dair daha çok detay var b-good a göre.

Üçü arasından hangisi öneriliyor?



.
İkinci soru olarak da, kaliteli cerrahi maskeyi üst üste takmak (çift maske) N95 takmak kadar etkili olur dedi bir doktor. Doğru mudur?
(2) 

5 yaş kız çocuğu hediye

rosey #1458215 
5 yaşında kız çocuğu için scooter almayı düşünüyorum. Daha önce scooterları araştıran varsa öneri alabilirim.
Bu yaş aralığında hediye pek çeşitli olmuyor. Eğitsel şeyleri ya da oyuncaklarını ailesi zaten alıyor aklıma scooter geldi, scooterdan başka ekstra farklı bir öneri de alabilirim.
(4) 

Çiçek, köşe bitkisi

rosey #1458086 
İş yerindeki odamın köşesine büyükçe bir çiçek düşünüyorum, boydan boya sarmaşık gibi şeyler seviyorum beyaz duvar görmekten iyidir ama o olmaz. Hem büyük hem göze hoş gelen ne olabilir. Tabi bütçe de çok değil.
(2) 

Metro gross balık

rosey #1455251 
Ankara'da metro gross marketten balık alınır mı. Şikayet var da balıkların bayat olduğu üzerine şikayetler yazılmış. Problemle uğraşmak da istemiyorum. Metro risk midir?
(5) 

Covid süreci maske ve gözlük farkı

rosey #1444468 
Maskeyi korunmak için takıyorsun diyenlerle, hayır korunmak için değil karşı tarafa bulaştırmamak için takıyorsun diye kavga edenlere ortak bir sorum var. İkisi içinde geçerli.

Korunmak ya da bulaştırmamak olsun konu, sonuç olarak yakın temasta bulunan kişilerden bir insanın solunum organlarından çıkan virüsler diğer insana doğru gidiyor. Diğer insanın mukoza denilen nemli bölgelerinden giriyormuş virüs (burun, ağız, göz)

Peki neden ağız ve burnunuzu gözümüze göre 100 kat fazla koruyoruz. Her 100 maske takan insandan sadece 1 tanesi gözlerini standartlara uygun koruyor. Uzmanlar da uyarırken gözünüzü korumadan sadece ağız ve burun olmaz öyle demiyor. Diyen uzman varsa da çok çok nadir

Bu virüsü ağız ve burundan kapma riskimiz gözümüzden kapma riskine göre 100 kat daha mı fazla. Eğer öyle değilse neden doktorlar ağız ve burun maskesi konuştuğu kadar gözü de uyarmıyor?
(3) 

Finansbank yıllık üyelik ücreti

rosey #1428901 
Cardfinans go kredi kartıma Nisan 2020 tarihinde yıllık üyelik ücreti adı altında 35 tl borç yansıtmışlar.

2013 yılında www.qnbfinansbank.com
Buraya girip, iade etmezseniz hesabını kapatacağım yazmıştım ve 1 yıl kullanım taahhütü ile parayı iade etmişlerdi.

Sonraki yıllarda kestiler mi kesmediler mi unuttum, sanırım bikaç yıl kesmeyip tekrar kesmeye başladılar çok emin değilim kaçırmış olabilirim.

Bu kart öğrencilere veriliyordu limiti zaten 1000 tl. Bu arada 4 yıl önce de öğrenciliğim bitti, onunla alalı 4 yıldır hesabımdan kesiliyordur belki de bu ücret bilemedim :)

Zaten mobil bankacılıkta en son 12 aylık ekstre yi görüntüleyebiliyorum.

Canlı destekten yazdım böyle olursa kartı kapattırırım diye ama pek sallamadılar.

Bu 35 lirayı geri alabilir miyim sizce,
(4) 

Kuaför tavsiye

rosey #1427626 
Ankara'da iyi bir kuaför arıyorum.

Bir de ayrıca ara makasını çok iyi atabilen kullanabilen kuaför arıyorum.

Bu ikisini de yapabilen tek bir yer öneriniz varsa şahane olur. Ama öyle bir yer yoksa ilk yazdığım daha önemli.

Bu saçımı rezil eden de iyi kuaför diye gitmiştik sözde. Nasıl güveneceğiz anlamadık ya.
(6) 

17 ağustos depremi

rosey #1402696 
Wikipedia'dan araştırdığımda 133.683 bina çökmüş. 18 bin insan ölmüş resmi olmayan sayı 50 bin insan vefatı şeklinde. 5 bin insan kaybolmuş yazıyor başka bir kaynakta.
2 şey dikkatimi çekti, özellikle 2. sorumun cevabını merak ediyorum

1) 18 bin ile 50 bin arasında çok fark var. Bu kadar farkın sebebi nedir? Ölen insanları yakınları tarafından sonradan tespit edilip kesin sayı çıkarttırılamadı mı. Kimsesiz insan sayısı bunu çok etkilemez çünkü popülasyonda kimsesiz insan sayısı binde 1'den bile daha azdır.

2) 133 bin bina çöktü yaziyor. Başka bir yerde Yıkılan ve ağır hasarlı bina: 96 bin 796 konut ve 15 bin 939 İşyeri yazıyor. 100 bin ya da 133 bin bina çöksün diyelim
Bu verilere göre Yıkılan her 5 binanın 4'ünde hiçkimse ölmemiş. Sadece 1 binada ölen olmul o da 1-2 kişi. Bu nasıl oluyor?
O zamanlar insanlar deprem konusunda şimdiki kadar bilinçli de değildi üstelik.
Eğer yaklaşık 50 bin insan ölmüşse 5-10 bin bina çökmüştür yıkılmıştır diye tahmin ediyordum.
(9) 

Amsterdam hostel

rosey #1401673 
Booking den bakıyorum temmuzun son haftasına, en uygun 175 tl, 27 tl de vergi yazıyor bikaç tane daha var böyle ortalama olarak en ucuz hosteller o tarihe 35 euro olarak görünüyor. Bu fazla değil mi, ben böyle turistik, alternatifin bol olduğu yerlerde 15-20 euroya hostel bulunabilir diye düşünüyordum, Amsterdam'da hosteller pahalı mı oluyor acaba.

Bir de şu var. Temmuz sonu için haziran gibi rezervasyon yapsam bu 35 euroluk yerler çoktan bitmiş tükenmiş olma riski vardır diye düşünüyorum. Ben en geç mayıs ayının ortalarında rezervasyon yapıyım diyorum. Tabi şu an 35 euro olarak gördüklerimi mayısta da 35 euro olarak görecek miyim bilmiyorum :)
(1) 

Aft olmayan dil yarası

rosey #1397120 
Afttan alakasız bir şey var. Dilin genelde uç ve yan kısımlarında çizik gibi kesik gibi minik yarıklar oluşuyor bazen ve aft acısı gibi acıtıyor.

Aft arada bir çıkıyo bikaç gün sonra iyileşiyor.


Peki bu bahsettiğim dil kesiği(yarığı) ne ki neden oluyor. Sizde de oluyor mu bundan.
(4) 

THY erken bilet

rosey #1395905 
Thy'nin yurtdışı uçuşlarında bişey dikkatimi çekti. Aralık-ocak ayındaki biletlerle ileri tarihli mart-nisan-mayıs-haziran biletlere baktım hep standart fiyat. İleri tarihli bir bileti aylar öncesinden almanın avantajı yok mu Thy'de.
O baktığın tarihler yaz ayları olduğu için pahalıdır diye düşünebilirsiniz ama tersinden sağlamasını yaptım onunla bir ilgisi yok. Hatta neredeyse standart fiyat.

İstanbul-New york 3800... İstanbul - tokyo 4800 tl küsür.

Thy de standart fiyat uygulaması mı var? Neden hangi aya baksam fiyatlar hep aynı. Tabi Thy'nin sitesinde skyscannerdaki gibi yıllık görünüm, ya da en ucuz ay gibi seçme imkanı yok. Ben mecburen rastgele bir tarih seçiyorum öyle aratıyorum 16 Temmuz 10 Ekim gibi.

Bir de 4800 olan tokyo biletlerini low cost firmalardan 1900 liraya bulmak mümkün. THY de direkt uçuş avantajı var ama 2-3 kat fiyat farkı da çok değil m sizce, THY marka değerini satıyor gibi geld bana. Benzer şekilde İstanbul New york 3 kat daha ucuza bilet bulmak mümkün.
(5) 

Beslenme ve protein

rosey #1392565 
Arkadaşlar 2 sorum var.

1) yediğimiz 100 gram etin 30-40 gramı yağ ve protein geri kalanı su.
Gerisi su ise neden et yediğimiz zaman takip eden birkaç saat boyunca inanılmaz susuyoruz 3-4 bardak su içiyoruz. Etin %50 den fazlası su ise neden susuzluğumuzu alacagına tam tersi daha çok susatıyor?

2) 1.82 boy 72 kilo er kişisi olarak salonda spor yapıyorumx kas gelişimi için günlük 110-120 gram protein almam gerek özellikle spor yaptığım günler. Ama besinlerde genel olarak protein çok az, 2 öğün yemekhaneden yiyorum ne kadar protein aldığımı bilmiyorum ama çok azdır. En kolay süt içerek alabilirim ama kazein değil whey öneriliyor. Tahminimce kahvaltı +2 öğün yemekhaneden 15-20 gram protein alıyorsam geri kalan 100 gram açığı nasıl kapatabilirim. Siz nasıl alıyorsunuz, her gün protein tozu içsem bile 1 ölçek 30 gram yine çok büyük protein açığı kalıyor.
(2) 

Teker altında ezilme

rosey #1392058 
Geçen gün Suriye'de tankımıza saldıran ypgli bir terörist tankın kapısını ya da neyse kapağını açmaya çalışırken düşmüş tank ezmiş ölmüş haberi geldi.

4 ay önce de dalgınlıkla dolmuşun kapısından inerken düşen kız teker altında ezildi denilmişti şu video
youtu.be

Sorum şu arkadaşlar. Bir araçtan düşen veya inen insan adım atsa 50 cm dışa gider ya da dengesiz bile düşse savrulacağı için yine en az 50 cm dışa doğru düşer. Araçların tekeri ise kaportanın daha iç kısmında olur ve inen /düşen kişiyle araç arasında 90 derecelik açı olur (tank olayında durum değişik olabilir ama şu dolmuş olayında araç doğrusal gittiği için düşen kız araca 90 derece dış adım atıyor)
Bu durumda bu insanlar teker altında nasıl kalıyor anlamadım?

Şimdiden teşekkürler.

Not: duyuru bir süre sonra kendini imha edecektir.
(8) 

Araba sürmeye yeni başlamak

rosey #1378965 
Başıma gelen 2-3 şeyden bahsetmek istiyorum

1) lastiklerin havasını hep 32 yapardım bir gün bi petrol istasyonuna girdim 32 yoktu 0'dan 10'a kadardı bar değerleri. Ben de ayarı 3,2 ye getirdim lastikleri şişirdim. Herhalde 0'dan 10' kadar ise muhtemelen 10 ile çarpacak diye düşündüm. 3,2 yani 32 oluyor diye düşündüm. Sonra bindim ilerliyorum ama araba sağa sola çekiyo düz yolda zor gidiyo. Bir de 4 şeritli trafikteyim geri de dönemem. Ben de 60km/s hızı geçmedim bikaç km ötedeki petrole girdim. Orda 32 ye getirdim ayarı baktım ki benim lastiklerin havası 45 :) sizin d e başınıza böyle bir şey geldi mi?

2) yolda bazen güvercinler kaçmıyor fren yapmak zorunda kalıyorum. Siz kornaya mı basıyorsunuz Kornaya bastığınızda uçamayan güvercinler de çıktı karşıma. Bir defasında arkamdan araç geliyordu ani fren yapamadım güvercine tam dibimdeyken uçmaya kalktı kaputa çarptı muhtemelen öldü

3) şehirlerarası yolda iki ilçe arasında çok işlek olmayan bir yolda 90 km/s hızla gidiyordum. Sağından gidiyordum yolun. Yol böyle çakıllıydı muhtemelen asfalt mı yenileyecekler nedir taşlı yol ama çok taşlı değil hız yapılabiliyor yani 120 filan da yapılır. Beni sollayan iki araç önümü toz yaptı. Bi an önümü göremedim, ben de fren yaptım. Fren yapınca hafif ortaladım yolu ama bilinçli bir şekilde ortalamadım. O an ben yolu ortalar ortalamaz toz bulutu kalktı ve oracıkta hemen sağımda bir iş makinesi belirdi, forklit büyüklüğünde küçük bi dozer gibi bişey traktör den biraz küçük. Sağ şeritten gidiyormuş yavş yavaş belki 20-30km/s hızla. Belki de tozu yapan oydu hatta muhtemelen oydu. Yani ben sağ şeritten gitmeye devam etsem önümü görmediğim için ona çarpacak ölecek miydim? Nasıl bir iş bu yahu inanın hiçbir şey anlamadım başınıza böyle bir şey geldi mi
(2) 

Ankara kızılay

rosey #1376445 
Şu an yüksel caddesinden, 3-4 saat ders notlarıma bakacağım sessiz, müziği falan olmayan bir Cafe tarzı bir yer var mı (yanımda kulaklık da yok o yüzden sessizlik önemli) ikide bir ne içersiniz diye rahatsız edilmeyeceğim bir yer varsa o da güzel olur

Büyük bir Starbucks falan yok galiba bu civarlarda karanfil caddesinde starbucks gördüm ama tek katlı küçük bi yer ders çalışacak yer yok orda
(11) 

Sözlük duyuru takılmayan arkadaşlarınız

rosey #1376098 
Özellikle sözlük duyuru gibi sitelerde takılmayan arkadaşlarınız şu bahsedeceğim yönden çok fazla şey kaybetmiyor mu:

Sözlükte yüzlerce dalda uzman olan 100 bin insana anında soru sorma fikir alma şansımız var. Mesaj atmasan dahi yüzbinlerce insanın deneyiminden faydalanıyorsun ne gibi mesela fuji dağına çıkmak istiyorsun adam fotograflarla anlatmış. donanımhaber sitesi de çok faydalıydı bu yönden.

Bir fikir almak istediğinde duyuruya soruyorsun o tecrübeyi yaşamış insanlar nokta atışı tavsiye veriyor. Hatta sözlük ve duyuruda dünyanın her ülkesinde insanlar var dünyaya da hakim oluyorsun.

Bu denli sosyal medyanın avantajlarından faydalanacagın bir çağda bazı arkadaşlar sosyal medyayı hiç kullanmıyor. Çoğu arkadaşım insta ya foto yüklemekten ibaret hayatları. Blogla falan da işi yok çoğunun.

En azından bir makale aranıyor duyurusu
Bir kan aranıyor duyurusu

İle bile başka yerden bulamayıp sadece ekşide bulduğum biçok şey oldu. Bir işe gireceğim zaman o işi yapan insanlarla oturdum tanıştım ve tanımasaydım sormasaydım kesinlikle yanlış yapacakmışım.


ÖZETLE

Yukarda sadece bir iki avantajını örnek gösterdim ama onlar gibi yüzlercesi yaşıyoruz. Sözlüklerden Duyurulardan yararlanan insanlar ile yararlanamayan insanlar arasındaki fark, Somali de yaşamakla Gelişmiş bir ülkede yaşamak arasındaki fark gibi geliyor bana.

Siz ne düşünüyorsunuz. Nasıl yaşıyor bu insanlar :)
(2) 

Türk telekom faturasız

rosey #1371377 
Faturasız hatta geçtim, şu an bakiyem sıfır.

Telefonuma gelen şifreyle bireysel bankacılık online işlemlere girdim. 10 GB 500 dk 500 SMS paket varmış 49 tl 1 aylık o uygun geldi onu almak istedim ama alma seçeneği yok alamıyorum??

Paket satın alamıyor muyuz nasıl alacagım?
(6) 

Su içmemek

rosey #1364234 
Bir insan hiç su içmese ama su hariç ihtiyacı kadar diğer sıvıları tüketse yaşar mı yoksa ölür mü? Susuz kalan insan 6 gün sonra ölüyor diye duymuştum bu durumda yaşar mı, yaşamazsa 1 ay sonra filan mı ölür mesela?
(2) 

Makarna

rosey #1352542 
100 gramı 130 kalori mi 370 kalori mi iki ayrı değer çıkıyo kaynaklarda?
(2) 

Anneye telefon

rosey #1351403 
Anneme en ucuz akıllı telefon ne önerirsiniz? sadece WhatsApp kullanacak ama sallıyorum 690 liralık la 850 lik arasında önemli fark varsa 100-200 lira fark sorun değil
(4) 

Özel ders

rosey #1350710 
Arkadaşlar özel derste ders veren kişi ile ders alacak kişinin evi uzak, ders verenin evinde olmasıyla, ders alacak kişinin evinde olması arasında fiyat farkı oluyor mu, ne kadar oluyor? Teşekkürler.

Not: bu soru kendini imha edecektir
(3) 

yılmaz erdoğan

rosey #1346635 
Bu adam 20 li yaşların henüz başında yasemince nin senaryo ekibinde miydi?
şimdi düşünüyorum da 20 li yaşlarda böyle yetenekler parlamıyor. yani sosyal medyadan çıkıyor. şimdi 20 li yaşlarda yetenekli birisi çıkacak mesela, birol güven varken, gülse birsel varken bir dizi senaryosu yazacak ve ona şans tanıyacaklar ya da o bu karteli delip geçecek... böyle bir şey mümkün mü şu an Türkiye'de, değil!

sanat camiasında 90'lı yılların başına kadar bir boşluk mu vardı, boşluk derken nüfus ve sanata ilgi azlığı sebebiyle boş koltuklar mı vardı, yani kendini gösterebilmek sanki daha kolaydı. şimdi tüm köşebaşları tutulmuş gibi? ülkede yılmaz erdoğan kadar güzel mizahi senaryo yazacak 20 li yaşların başında insan yok mu meselaşu an ya da son 20 yılda?

ve bu adam 20 li yaşlarda BKM yi kuruyor. Beşiktaş gibi bir yerde istanbul un en gözde yerinde en iyi tiyatrocu oluyor o yaşlarda. yani şu an 20 li yahşlarda kimse bunu yapamadı. yılmaz erdoğam gibisi mi yok yoksa köşebaşları artık tutuldu nüfus mu fırladı. (sosyal medya var artık okey youtuberlar falan ama hiçbiri yılmaz erdoğan degil, tam kıyas olmaz)

90 lı yıllarda beşiktaş kültür merkezini kuracak, tiyatroyu sırtlayacak insan 70 li yıllardan beri tanınan tiyatro duayenleri olmalıydı sanki gibi düşünüyorum, yılmaz erdoğan nasıl sıyrılmış. şans mı yoksa birileri elinden mi tutmuştur. sadece yetenekle olur mu? koskoca istanbul koskoca türkiye, bu camiada bir sürü kurt var falan.. amiyane tabirle genç bir çocuğa yedirmeyiz ortamı dememişler.
(4) 

Fıstıklı helva

rosey #1344252 
Çok süper biş¡ değil mi. Marketten alıp kahvaltıda yiyor musunuz?
(3) 

Ukrayna 1 ay

rosey #1339663 
Ukrayna'da yazın 1 ay kalmak istiyorum
Dobovo ve airbnb den evlere bakıyorum ama günlük 100 tl den başlıyor aylık 3k yapar ki bu ücret çok yüksek

Hostel fiyatlarına bakıyorum 30 TL. Ayda 1000 tl yapar
1200 tl de ben harcasam orda (zengin bir turist gibi değil de oranın yerli bir memuruymuş gibi bir bütçe ile)

1000 hostel, 1200 de ben harcasam orda 2200 tl eder.
800 de gidiş dönüş uçak bileti desek

3 bin lirayla Ukrayna 'da bir ay yaşanmaz mı? Amaç biraz da türkiyede uzak kalmak kafa dinlemek. Neler yapılabilir bu para ile orda. Haftada 1-2 gece barda takılınabilir ve bikaç şehir de gezilebilir sanki? Zaten müze falan işim olmaz ekstra bir alışveriş de yapmam.

Yemek parası zaten günlük 30 TL den 900 gider şehirleri gezsen 1000 gider kafadan 2bin gider diyebilirsiniz. Peki bunu nasıl minimize ederim? Sadece kiev'de takılmak 1 kez lviv'e gitmek ve ucuz yemek alternatifleri var mı?

.
Şunu düşünüyorum

SORU?

Evinin odasını kiralayan olur mu aylık 500 tl ye filan. Bu sayede yemekleri de evde yaparım ve yemek + kira 1200 tl ye gelebilir? 1000 tl de öyle böyle ekstra lara eğlenceye harcasam yine 2200 TL ye yaşamayı başarmış olabilirim? Neler yapabilirim?
(7) 

Arabayla kaçırma

rosey #1337406 
Diyelim bindiğiniz bir arabanın sürücüsü kötü niyetli olduğunu ve sizi kaçırdığını fark ettiniz. Neler yapılabilir

Aklıma gelenler Yakınlara veya polise
WhatsApp'tan konum atmak ve arabanın plakasını bildirmek

Peki sonraki süreç takip sistemi nasıl işliyor


Seyir halinde olan tüm araçlar takip edilebiliyor mu ve nereye kadar ediliyor izbe yerler vs ormanlık yere sizi kaçıran kadar polis nasıl yakalayacak?

Diyelim istanbulda Tem yolunda ya da bir caddede gidiyorsun konum attığında polis nasıl bilecek hangi araba olduğunu
(5) 

kütüphane

rosey #1335950 
Türkiye'de kitap okunmaması üzerine çok eleştiri var ama neden ülkemizde ingiltere abd deki gibi halka açık bir sürü kütüphane yok hatta belki adam akıllı hiç yok. nerde okuyacak bu halk. üniversitelerde var kütüphane ama oraya da halkın girmesi yasak, çelişki degil mi?
(1) 

kuru pasta

rosey #1333152 
istanbul'da kuru pastası en güzel pastane hangisi/hangileri?
(6) 

Katma değer şaban

rosey #1333066 
Bu filmde şaban birilerinin ceketine dinleyici iğnesi takıyor ve Cebinden çıkardığı Mercedes amblemli oynar başlı metal bir aletle dinliyordu konuşulanları. 1984 yapımıymış o zaman gerçekten bu teknoloji var mıydı

Birinin ceketine bu iğneyi takıp konuşmalarını bu oynarbaşlı cihazla dinleyebiliyo muyuz biz de?
(5) 

Saç kurutma makinesi

rosey #1331819 
www.hepsiburada.com

Bu ürün iyi midir fiyat performans olarak?

Bosch ta falan 300 liraya var da ben o kadar para vermek istemiyorum.
Bir de 60 - 80 lira bandında nilüfer diye bir marka var kötü müdür

Ya da grundig alınır mı?
(3) 

kapadokya balon

rosey #1328268 
150 dolar civarındaymış fiyatlar duyduguma göre. o kadar para vermek istemiyorum. balonların fotografını çekmek uçmaktan daha zevkli diyen var mı, orada balonları çekebileceğimiz tepe gibi bir yer var mı?

duyduguma göre balonların içi de öyle çok bi matak degilmiş küçük bölme odalar varmış pek uçma hazzı yaşatmıyormuş. ya da 150 dolar da olsa değer müthiş bir zevk diyen var mı?
(13) 

A şehrinden B şehrine

rosey #1326012 
A şehrinden B şehrine giden bir arkadaşınız var. siz diyosunuz ki aaa o gün ben de o şehre gidecem , buna çok seviniyor siz onun yalnızlığını alıyorsunuz, siz de otobüse binmekten kurtuluyorsunuz. ben iki şehir arasını 400 km olarak sallıyorum siz değiştirebilirsiniz..

şimdi siz diyosunuz ki benzin parasının yarısı ben verecem
o da diyor ki yok olmaz öyle ben zaten gidecektim hem iyi oldu sıkılmamış olurum
siz diyosunuz ki yok valla olmaz ben ödeyecem
..gibi bir dizi tatlı tartışma oluyor


ne olursa olsun mutlaka o parayı verir misiniz? ya da sürücü siz olsanız o parayı ne olursa olsun almaz mısınız? ya da hangi durum olursa alırsınız, almazsınız?

not: iş arkadaşı diye belirtelim ama kankanız olur kuzeniniz olur aranızdaki yakınlık durumunu kendiniz de seçebilirsiniz.
(9) 

eşya ve sonsuzluk

rosey #1318505 
eşya dolu bir odayı terk etsek sonsuza kadar durur mu yoksa atıyorum 100 milyon yıl sonra her şey tamamen yok olur mu. olursa kaç milyon milyar yıl sonra yok olur , en son hangi eşyalar kalır?
ya da apartman bazı eşyalardan önce mi yok olur
biraz beyin egzersizi yapalım..
(20) 

Cüzdanda tutulan para

rosey #1315555 
Cebinizde ortalama ya da en fazla ne kadar para taşıyorsunuz? cüzdanı kaybederim endişesiyle 150 liradan fazla tutmuyorum bu sefer de sık sık atm de sıra beklemek zorunda kalıyorum ;)
(15) 

Levi's

rosey #1314860 
Kot pantolonlar 400 tl olmuş
Verilir mi bu para?
(6) 

Kebap ve bira

rosey #1314084 
Daha önce yemediğim güzel bir yerde adana kebap yedim yanında bira içtim ve akşam ishalden uyuyamadım nedendir
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık