(3) 

Tüm Sakal epilasyon

santiago #1583884 
Sakallarım çok sık ve gür esmer tenim var. ama her gün tıraş olmak zorunda olduğum bir işim var, akşama uzuyor ve gölgesi kalıyor yine. Bu yüzden tamamen kurtulmak istiyorum. Tamamen yok olmasa bile sıfıra yakın olsa bile bundan iyi. Gittiğim lazer epilasyon merkezinde teceübeli dermatoloji uzmanı da var. Bu zamana kadar sadece ısrar eden birkaç arkadaşına uyguladığını söyleyip tavsiye etmem dedi. Uzun zaman geçtiği için tam ne söylediğini unuttum ama homojen mi olmuyor leke mi kalıyor yoksa cilt tahriş mi oluyor öyle bir şeydi.

Aslında çok iyi bir merkez ama burada benim kafamı karıştıran şu, belki de kişiler beğenmeyip sızlanıyorsa bundan bıkmışlardır, uğraşmak istemiyorlardır, belki de onun aleti yoktur vs vs. Yani sonuçta orası sağlık olduğu kadar ticari bir işletme. Yani beni vazgeçirmeye çalışmaları tamamen beni düşündükleri için mi ondan emin değilim. Teknolojinin bu kadar geliştiği zamanda tüm sakal epilasyonu yapılamaz, tavsiye edilmez bir şey midir. Tüm Sakal epilasyonu olan ya da yaptırana biliyorsanız tecrübelerinizi paylaşır mısınız? (Tikleri akşam koyacağım))

Schengen

santiago #1529020 
Gezmek için Fransa'ya gitmek istiyorum. Schengen vizesi ne kadar sürede sonuçlanır. İşim maaşım iyi ama daha önce schengen almadım ve bu aralar schengen az kişiye veriliyormuş diye de duydum.
(1) 

KV Kılıç'ın Ölümü

santiago #1525138 
youtu.be
DK 2:30

burada neden çakıyı nizamettin'e veriyor?

daha çok merak ettiğim ise şu, burada nizamettin ıskalamaması lazım öldüremezse kendisi ölür, bu çakı ile bir insan tam kalbinden saplayıp öldürmek bu kadar kolay mı? Tamam gömlek ince yani vücudu çıplak sayılır ama kalbine iyi isabet ettirmek gerekir ve mesafe kısa olduğu için çok güçlü bir şekilde saplaması gerekmez mi çakı da sonuçta çok ince uzun bir silah değil, üstelik bakmıyor bile saplarken. Ben "olamaz" anlamında yazmıyorum bunu. Yani olamama öldürememe ihtimali yok muydu?
(4) 

Paris ışıltısı (gençlik aşısı)

santiago #1523586 
30 yaş, E
cildim çok kuru. banyodan sonra nemlendirici krem sürmezsem pullanma oluyor şuradaki gibi eksisozluk.com
suyu çok içmeme rağmen böyle.
aynı zamanda çok mat bir yüzüm var. esmerim.
her gün krem kullanmayı alışkanlık haline getirmedim. krem iptal. Kullanmayacağım krem.

Bir dermatolog paris ışıltısı (gençlik aşısı) ve botoks ile parlak görünüme ulaşacağımı söyledi ve mutlu oldum. ama ne derece parlak olur matlık gider bilmiyorum. (tabi yılda 2 kez ve her yıl olacak, bunlarda sorun yok)

bir kız arkadaşım paris ışıltısı (gençlik aşısının) kendisinde bişeyi değiştirmedigini ve bir daha yaptırmadığını söyledi.

ayrıca botoksun paris ışıltısına faydası tahminimce şu. botoks cildi gerdiği için gençlik aşısının deriye etkisini daha belirgin hale getiriyor olabilir. botoksu da hiç yaptırasım yok, durduk yere cildi neden gerdiriyim diyorum. kırışıklıklar filan problem değil ki, ben normal halimi bozmak istemiyorum. sadece kara kuru mat görünümden sıyrılmak istiyorum.

Bu alana hakim arkadaşlar varsa ne önerirsiniz? sadece gençlik aşısı mı yaptırıyım. dediğim gibi krem kullanamıyorum zaten aşı mezoterapi olduğu için kremlerden daha etkiliymiş.
(5) 

Kapadokya ve Azerbaycan gezisi

santiago #1482074 
İki farklı soru sormamak için bir arada sordum. 2 yer hakkında sorum olacak. Dilediğinize cevap verebilirsiniz. Teşekkürler.

Kapadokya:

www.kapadokyadayim.com
Şu adreste kapadokya da yapılacak 10 şey var. Balon turu pahalı. Türk gecesine katılmak istemeyiz. Kaya oteller muhtemelen kazıktır. Bunları elediğimizi düşünelim. Kırmızı tur 1 gün yeşil tur 2 gün sürer deniyor linkte. Atv ve ata binmedim daha önce. At binmek belki enteresan olabilir. Ama emin değilim. Atv deki heyecan nerede orda, rota mı güzel yoksa gezme süresini mi azaltıyor deneyenler yazabilir mi?
Benim olmazsa olmazım yer altı şehirleri. Ihlara Derinkuyu mutlaka görmek isterim mağaraları. Böyleyken 1 gün bize yetmez mi? Neler önerirsiniz. Kapadokya tatiliniz nasıl geçti yazabilirsiniz.


Azerbaycan:

Azerbaycan ile vizeler kalktıktan sonra bir uçakla Azerbaycan a gidebilmek ve Türkçe konuşarak anlaşabilmek adına merak ettiğim bir yer. Daha önce hiç gitmedim. 3-5 gün kalınabilir duruma göre. Neler önerirsiniz. Ben bir ülkeyi gezerken istediğim şey şunlar:
* müzeleri, tarihi ve turistik binaları ile pek ilgilenmiyorum, sosyal medyada gözümüze sokulan şeyler cazibesini yitiriyor benim için
* ilginç deneyimler, insanların içine karışmak ( örneğin pazar yerini gezmek bile olabilir, gece kulüpleri olabilir) , değişik aktivite ler, arkadaşlıklar, türkiyede olmayan ya da zor bulunan şeyler..
(5) 

Site, rezidansta oturmak ve havuz

santiago #1478142 
Havuz ve spor salonları ile ilgili bişey sormak istiyorum.
Site ya da rezidansların bazılarında açık/kapalı havuz, gym var.

Açık havuzlar sadece yazın kullanılabileceği için fazla beni çekmiyor. Deniz var zaten. Ya da yazın bir sürü havuz var.
Kapalı havuzların hijyeni ya da sakinliği nasıl oluyor acaba, neyi sormalıyım seçerken?
Bu kapalı havuzlar her daim kullanılabiliyorsa çok kalabalık olabilir diye düşünüyorum. Tabi kendi evinin bahçesindeki havuz gibi olamaz biliyorum ama kız arkadaşım bana geldiğinde onunla beraber havuza girdiğimde tek tük insan olsa çok iyi olmaz mı herkes böyle ister. Bu imkan pek olmuyor mu buralarda? Ya da olanları nasıl belirleriz?

Not: pandemiden dolayı kapalı havuzlar kapalıysa pandemi öncesi duruma göre düşünelim.
(7) 

Otobüste, uçakta karşı cinsle tanışmak

santiago #1476759 
Daha da genişletebiliriz, metroda tanışmak, otobüs durağında tanışmak vs Özellikle erkeklerin kızla tanışmasından bahsediyorum. Bu şekilde başlayan birçok ilişki var. Kısa süreli ilişki veya uzun. Bi müddet kesişme sonrası yeşil ışık alınırsa tanışma vs.

Kadınların birçoğundan şunu duydum. Yakışıklı partnerlarını ilk görmede beğenmişler ama başlangıçta tipsiz bulduğu sevgililerini zamanla sevmişler. İş arkadaşı, okul arkadaşı falan gibi.. tabi sevdikten sonra gözüne güzel gelmiş olabilir ama sevgili olma aşamasını konuşuyoruz.

Dolayısıyla bu uçakta yan koltuğunda oturan güzel kızla tanışma ya da şehirlerarası otobüste mola yerinde hoşuna giden kızla tanışma, otobüste durağında tanışma falan gibi anlatılan hikayeler aslında görünüm olarak çekici insanların hikayesi değil mi?

Tipin gayet kötü ama karakterin, başarıların ya da statün(konum, para) iyi olsa bile böyle kısacık zaman diliminde karşı tarafa bunları sunamazsın. Hatta böyle metroda kesişmeler sadece tip ile ilgili değil mi?

(hatta gerçekten böyleyse bunun yetenek ve başarı olarak sunulması garip değil mi)
(3) 

Güneş Gözlüğü

santiago #1474968 
Erkek güneş gözlüğü arıyorum ama modellerin çoğu bana uymuyor. Bir gözlükçüye gittiğimde bana olabilecek 5-10 gözlük gösteriyor ama onlar da çok yakışmıyor. Oturmuyor yüze, gözlükle yanak arasında çok boşluk kalıyor. Satıcı da, sana çok yakıştı bu diye gaza getirmeye çalışıyo tatsız anlar yaşanıyor. İnternette çok daha fazla seçenek model var ama denemeden de alamam. Nasıl bir yol önerirsiniz?
(4) 

Ziraat bankası müşteri temsilcisi direkt bağlanma

santiago #1471177 
0850 220 00 00 aradığımızda sesli yanıt sistemi geliyor. Müşteri temsilcisiyle görüşmek istiyorum dedigimde hangi konuda diyor 2-3 kelimeyle söyleyin, ne desem beni İnternet adresine yönlendiriyor bıktım artık bunlardan. Ne demek gerek ki müşteri temsilcisine anında bağlanayım.
(4) 

Saçlar beyazlılar (erkek)

santiago #1444381 
Eskiden faullerde beyazlıklar vardı, bikaç. Sorun etmiyordum doğal görünüyordu. Ama son 1-2 yılda epey arttı ve görenlerin dikkatini çekiyor saçların beyazlamış diyorlar. Tepede nadir beyaz var dikkat çekmiyor.

Ben de schwarzkopf un royal Gora boyasını aldım. Faulleri ve faulün hemen üstündeki beyazları boyamaya başladım. Homojen olsun diye tepedeki beyazları da az az boyuyorum.
15 günde bir boyuyorum. Boyayı oksidanla karıştırıp uyguluyorum.
Bu boya dökülme yapar mı, benim sağ yanda faulle kulağın kesiştiği bölgede cilt rahatsızlığından ötürü kısmi dökülme de var yan saçlar güçsüz

Saç boyayan arkadaşların deneyimlerini alabilirim.
(1) 

acil !!! spss ile veri kurtarmayi bilen yardimsever araniyor.

santiago #1406867 
bugün spss veri girişi yaparken bir error uyarısı ile karsılastım sonrasında aniden girdiğim veriler soru işaretine döndü ve program kilitlendi tekrar programı acmaya calıstığımda empty olarak uyarı verdi. bu durumu çözebilecek arkadaş var ise yardımını bekliyorum teşekkürler.
(7) 

Abd çalışma vizesi ile göçmenlik

santiago #1401097 
ABD de iş bulup göçmek istiyoruz diyelim.
(istiyoruz derken kendim için sormuyorum bu soruyu)

Ama türkiyede işimiz gücümüz herhangi bir vasfımız yok. Ama yıllar önce alınmış Abd turist vizemiz var diyelim yani istesek ülkeye girme ihtimalimiz var.

Amacımız da ABD de herhangi bir iş bulup orada yaşamak olsun. Çalışma vizesiyle.

Bu durumda türkiyeden başvuru yapıp çalışma vizesi alma ihtimaliz sıfır çünkü bir işimiz mesleğimiz yok. (meslek var da işsisiz, x üniversitesi işletme mezunuyuz)

Turist vizesiyle de orda 6 ay kalsak bu hoşlarına gitmese bile yasal hak. Orda kaçak çalışmak istemedik ve 6 ay gezdik diyelim.

Bu 6 ay içinde orda insanlarla tanıştık çevre edindik. Ve abd de yaşamak istiyoruz. Ve abdli dostlarımız da senin bu ülkede yaşaman için elimizden geleni yapacagız diyor mesela.

6 ay orada çevre edinip bağlantılar kurup kalma süremiz biteceği zaman iş vizesi hakkı elde etme şansımız nedir? Nelere bağlıdır bununla ilgili düşünüyorum:

Örneğin abdli bir işveren mesela dondurmacı dükkanı var diyelim bizi o dükkanda çalıştırmak istesin ya da pizza dükkanı olan biri bizi servis elemanı olarak işe almak istese iş vizesini rahatlıkla alabilir miyiz?

ABD li bir işverenin bize iş vermesi yeter mi
Eğer işveren dostumuz olmazsa, herhangi bir işte yasal çalışan birisi bizim de yasal çalışmamızı istese ve o kişinin işverenle arası iyiyse bize nasıl yardımcı olabilir patronuna şu x kişisini işe alır mısın diye önerebilir mi?

Böyle örnekler var mı hiç duyduğunuz. Turist vizesiyle gidip orada çalışma vizesi alan insanlar?
(5) 

Evden kaçış oyunu

santiago #1395709 
fiyatını sordum 80 tl filandı. Yerine göre fark ediyor mu bilmiyorum şurda oynanır, şurda oynanmaz gibi?

Bu oyunu oynadınız mı. 3 kişi gitsek zevk alır mıyız. Yaşlar 25-30 arası. Çocuk oyunu gibi basit bişey mi yoksa bi eğlencesi var mı gerçekten.

Az para da değil 80 tl. Başka da bi eğlence gelmiyor aklımıza, bowling, sinema tiyatro falan sıkıldık artık farklı şeyler yapmak istiyoruz. Not: Paten olmaz bir türlü beceremedim çok istesem de.
(7) 

Kıl sorunu

santiago #1395386 
Kalçada, popo bölgesinde yoğun kıl olan bir erkek bu kılları nasıl yok etmelidir? Ya da zaman zaman nasıl almalı? Aslında en iyi yöntem epilasyon, çünkü bir daha uğraşma sıkıntısı yok ama (epilasyon yapmıyor neredeyse hiçbi yer erkeğe o bölgeye)
(4) 

Buzlu su

santiago #1392572 
Selamlar
diyelim marketin derin dondurucusundan 1 litre Pet şişede su alıyoruz ama kalıp gibi tamamen donmuş. Kapağına kadar katı halde buz. Ve bunu bedenimize dokunduruyoruz. Sürekli temas halimde olsun. Elimizde olsun mesela şişe. Elimizde epey sıvı birikiyor. Uzun süre tutsak belki yarım çay bardağı su birikecek.

İşte bu su nereden geliyor bunu merak ediyorum. Eğer Pet şişenin içindeki buz eriyorsa şişenin dışına nasıl çıkıyor? Bu fizik olayının adını merak ediyorum, difüzyon ile mi çıkıyor? kapalı bir kaptan nasıl dışarı çıkıyor tamamen kapalı nasıl geçecek ki?

Bir de eğer Pet şişenin içindeki buz erdiği için elimiz ıslanıyorsa Pet şişenin içindeki buz mu eriyor ve kütlesi azalıyor mu?
(2) 

Greencard

santiago #1388593 
dvlottery.state.gov sitesinden formu doldurmaya başlamadan önce bi iki sorum var

1) bugün 5x5 ebatında foto çektirdim fotografçıda. fotoğrafı çeken arkadaş bu çok parlak oldu bunu kabul etmezler tekrar çekelim filan dedi. Duyduğum kadarıyla fotoğraftan çok elenen oluyormuş, şayet öyleyse kabul olunmayacak fotografları neden kabul ediyorlar sistem hata verse ya? İşkillendim umarım kabul ederler. 5x5 evatında renkli vesikalık di mi

2) seneye sanırım puanlama sistemine geçilecekmiş. Bu sene de çekiliş usulü olacak deniyor. Anladığım kadarıyla 5 kasıma kadar başvuru yapılıyor sonra sandıklar kapatılıyor oylar genel merkeze gidiyor :) madem hiçbir kritere bakmıyorlar(gerçekten bakmıyorlar mı?) tamamen sayıda loto gibi kura ise neden 6 ay bekliyoruz açıklanmasını? Şansımız %1 belki daha az ama puanlama usulüne geçildikten sonra seneye umarım daha artar şansımız.
(5) 

Kredi kartından para çekilmesi

santiago #1376096 
Geçen ay abd de bi İnternet sitesinin avantajından yararlanmak için 1 dolar bağış yapmıştım kredi kartımdan, bu hayvanlar otomatik kayıt yapmış galiba. Böyle şeyleri hesaba katarak kredi kartımı hiç vermezdim ama limiti az diye (1000tl) düşük limitli kartımı vereyim dedim biraz aceleye geldi.

Türkiyeye döndükten sonra kredi kartımdan 2 günde 4 kez para çekilmiş haberim yok, yaklaşık 800 tl çekildi. Mesaj gelen abd deki yere mail attım, yapabileceğimiz bir şey yok diyo kayıt oldunuz fllan filan

Bankayı aradım, kredi kartınızı hemen iptal ediyoruz bi daha çekilmemesi için, yeni kartınızı adresine gönderiyoruz dedi. Ama bu benim haberim olmadan benden para çekilmiş bu işlem asla bana ait değil diyorum, talebinizi aldık 45 gün içerisinde ekibimiz inceleyecek size ait olup olmadığını ve size geri dönüş yapılacak diyo.

Neyini inceleyecekler!? Benim kredi kartım o siteye evet daha önce 1 dolar para işlemi yaptı okey ama benim haberim olmadan ben hiçbir işlem yapmadan 15 gün sonra benden para çekiyorlar. Size ait olup olmadığını inceleyeceğiz ne demek ya :(

Bu sürede ben kart borcunu da ödemeyeceğim 800 tl. Ama tahminine göre banka bana biz de bişey yapamıyoruz ödeyin diyecek degil mi ben de bu bankayla ilişiğimi keserim bu parayı bana ödetirlerse.
(13) 

Bu ünlülerin hangisiyle sevgili olmak isterdiniz

santiago #1368951 
Kızlar tek bir seçme şansınız olsa

Brad Pitt
David Beckham
Tarkan
Cem Yılmaz

Bu ünlülerin 25-35 yaş arası halini düşünüyoruz.
Bu dört farklı mesleğe sahip sıradışı insandan hangisi daha çekici gelirdi, hangisiyle sevgili olmak isterdiniz, neden?
(4) 

İngilizce altyazılı dizi

santiago #1365156 
Selam herkese
Cevabı basit ama bi iki part şeklinde sorularım var





1.hangi diziyi izleyim, mizah severim aslında. Hem Türkçe hem İngilizce altyazı olsa iyi olur
2. Bir de izlemek için para vermem şart mı
(2) 

Organ bağışı

santiago #1362673 
Az önce doktor TV de söyledi ama anlamadığım şey var

30 bin insan organ bekliyor dedi

20.000 küsür kişi böbrek
2500 karaciğer
1000 kişi kalp

Bekliyor ama sadece 500 organ var dedi.

Bilen arkadaşlar ayrıntılı yazabilir mi, bu veriler yıllık mı?
85 milyonluk ülkede sadece 500 kişi mi organ bağışlamış?
Her aile çocuguma canımı bile veririm diyor, tamam tutup tutmaması olayı var ama yine de 85 milyon kişinin içinde nasıl 500 organ bağışlanmış ben onu anlamadım
(10) 

Otoparka anahtar bırakma

santiago #1362580 
Otoparkçılar araba anahtarını istiyor, merdiven altı yerlerdeki otoparklar, vermek istemiyorum ama "- araba çekiyoruz yer boşaltıyor" diyorlar. Öyle bir diyorlar ki vermek istemesem kabul etmeyecekler gibi otoparka. Arkadaşlarıma sordum bişey olmaz kamera var hepsinde biz de bırakıyoruz diyorlar. Arabanın içinde önemli bir şey bırakmıyorum ama anahtarı bırakmak garibime gidiyor

Sizden illa anahtar isteyen otopark olursa verir misiniz anahtarı
1

mobil görünümden çık