(7) 

Araç Almak İçin İdeal Zaman mı?

jihat #1593049 
Bugün birkaç bayi gezdim. VW grubu bile liste fiyatlarından %10 indirim yapıyor nerdeyse. Ben model yükseltmek için alacağım. Kendi aracımın üzerine 600k eklemem gerekiyor. Kredi kullanırım demiştim ama oranlar yüksek. Finansman kampanyası da yok. 3 civarında faiz var o da 300k üst limit.

İşte soru kısmı burada başlıyor :). O kadar birikmişim var aslında ama elim tüm birikmişimi arabaya vermeye gitmiyor. Öte taraftan faizler düşünce de istediğim aracı bu fiyatlara bulamayacağım düşüncesi oluşuyor. Ama araba fiyatlarının faizlerin düşmesi ile alakası var mı emin değilim.

Siz ne düşünüyorsunuz? Teşekkürler
(3) 

Oto Koltuğu Önerisi (Bebek)

jihat #1576865 
Merhaba, kardeşime hediye alacağım da şu aralar indirim vaktiymiş, halledeyim dedim. Dönebileni var, sabiti var, test edilmişleri var vs. bir sürü seçenek var. Ben ilk 0-36 kg isofixli seçeneklere baktım ama onlar dönmüyormuş. Kardeşim de abi dönse iyi olmaz mı diyor :). E dönenler de 0-18 kg, bu durumda bir de 18 kg+ yeni bir koltuk mu alması gerek? Marka, model önerileriniz çok makbule geçer. Bütçe olarak 10k limitim var.

Danke
(4) 

Teknik Direktörler Daha mı İyi Yorum Yapıyor?

jihat #1567560 
Abdullah Avcı bir ara Bein’de yorumculuk yapıyordu, diğer yorumculardan net daha iyidi bana göre. Şimdi Hikmet Karaman Vole’de, Ersun Yanak Bein’de çok güzel yorumlar, analizler yapıyor. Siz ne diyorsunuz?
(6) 

Milli Maçları neden Sezon Başlayınca Yapıyorlar?

jihat #1567315 
her sene aynı şey. sezon başlıyor, 4-5 maç yapılıyor ve hoop milli ara. Yok o Afrika'ya gitti yok o Güney Amerika'ya yok sakatlandı yok bilmem ne... Bu maçları sezon dışında bir zamanda oynamak mümkün değil mi? neden böyle yapıyorlar?
(6) 

Americano vs Filtre Kahve

jihat #1561556 
Bir süredir evde kendim espresso & americano yapıyorum. Americanoya alıştığımdan beri filtre kahve içemez oldum. Tadı hoş gelmemeye başladı. Bu sizce normal bir durum mu? şaşırdım biraz.

teşekkürler
(8) 

Stand Mikser Gerekli Bir Şey mi?

jihat #1424961 
Merhabalar,

Bu aletler bir süredir ilgimizi çekiyor. Hali hazırda yurtdışından da döneceğim ve arada neredeyse 2 kat bir fiyat farkı var. Mesela Kenwood ya da KitchenAid (classic) burada 2000 tl civarı iken güzel ülkemde 4 bin - 5 bin tl arasında. Evimiz tabii ki bir pastahane değil :) 2 kişiyiz ve yaptığımız hamur işleri de genelde iki kişilik. Mutfak işlerine de oldukça meraklıyız.

Acaba diyoruz, alsak, katı meyve sıkacağı gibi bir köşede yatar mı? Yoksa az porsiyon için de olsa ve el mikserinin yapamadığı işleri vs. yapmakta başarılı mı?

Teşekkürler
(17) 

Bu düğün biraz sakat değil mi?

jihat #1375729 
2018 ağustos ayında nişan yaptık. Eylül ayında babamın 4. Evre kolon kanseri olduğunu öğrendik. O aralarda düğün bahsi falan pek açılmadı. Babam kemoterapi aldı, biraz iyi oldu, mart 2019'da da ameliyat oldu, ameliyat iyi geçti. Babam kolostomi ile (bağırsağının ucu dışarıda) devam ediyor. Bunun akabinde sanki her şey bitmiş gibi kız tarafı bir anda düğün söylemlerine girişti. Ben birkaç defa "düğünü seneye erteleyelim, babamın durumu biraz daha netleşsin" dediysem de pek etkili olmadı. Büyük bir arzu ile düğün için gün alındı ve hazırlıklara başlandı.
Şimdi, geçen aya kadar babamın durumu iyidi ancak 1 aydır hastanede. Bağırsağında sıkıntılar var. Cumartesi düğün var ve babam büyük ihtimalle o gün hastaneden izin alıp çıkacak. 2 hafta sonra da diğer şehirde düğün var ve babam %90 ona katılamayacak. (Vaktinde tek düğün yapalım dedik ama onu da kabul etmedi kayınpeder).
Hatunun düğünü erkenden isteme sebebi aynı evde yaşıyor olmamız ve ailelerin bunu bilmemesiydi. Ailesi ise anlamsız bir şekilde hemen istedi.
İçimden 5 gün kala her şeyi iptal etmek geliyor, bazen çok sinirleniyorum ama kimseye de bir şey diyemiyorum. Karşı tarafın çok anlayışsız davrandığını düşünüyorum. Haksız mıyım?
(45) 

Dindar Bir Ailenin çocuğu ile Dindar olmayan bir aile çoc. evliliği? off of

jihat #1304321 
merhabalar;

evvela er kişisiyim. ailem oldukça dindar, namazında niyazında içkisi vs. olmayan insanlar. Nişanlımın, evleneceğim insanın ailesi ise kıyı kesiminden, kendilerince dindar insanlar. arada cuma namazı, bayram namazı onun dışında alkol kullanan, giyim kuşamları bizimkilere göre "açık saçık" olan insanlar. biz ise ortadayız, ne benimkiler kadar dindar ne de onlarınki kadar dindar olmayan. arada içkimizi içeriz, takılırız vs, hatta kayınpederim ile içmişliğim de oldu orada. (bizimkilerin bundan haberi yok tabii ki)

şimdi bu insanlar kendi memleketlerinde içkili bir düğün istiyorlar, hakları da ne diyeyim, nişan içkisiz oldu. ama ben daha bu bahsi aileme açamadım bile. yani tepkilerini tahmin bile edemiyorum. ne yapacağımı da bilmiyorum. hani kesin katılmazlar içkili olduğunu bilirlerse. artık bu aile stresi beni yedi bitirdi, kaç yaşına geldim, evlenecem ama hala bütün bu prosedürlerin ailelerimize uygun olması derdi ile meşgulum.

bu işlerin bir çıkar yolu var mıdır? büyük olayların çıkmasından korkuyorum cidden.
(7) 

Kıbrıs’ta Ne Yapalım?

jihat #1301702 
Aracımız var, paramız var. 1 hafta da vaktimiz var. Nereleri gezelim? Nerede ne yiyelim?

Teşekkürler.
(5) 

Yemeğin Yanına Gitmelik Şarap

jihat #1261709 
Hazır mayış da yatmış, paraya kıyıp (80-90 hadi 100 tl'yi geçmesin) güzel bir şarap alalım dedik yarına. ayıptır söylemesi yanında et yiyeceğiz ve şarap da iyi olsun diyoruz.

peşinen edit: ben de isterdim bir Ertuğrul Özkök olayım ama mayış anca buna yetiyor :/
danke.
(14) 

Araplar Cidden Görgüsüz mü yoksa?

jihat #1220288 
Ben mi ön yargılıyım? Geçtiğimiz hafta iyi sayılabilecek bir otelde tatildeydim. Ruslar, İngilizler vs. (kendi ülkelerindeki godaman tayfa olduğunu düşünüyorum) vardı otelde. Gerek çocukları, gerek kendileri kibar, nazik insanlardı. Bağırıp çağırmıyorlar, tabaklarını yiyebildikleri kadar alıyorlar, havuzda şurada burada çılgın işler yapmıyorlardı. Son gün bir grup Arap geldi. Adamlar 3 kişi için 13 tabak falan yemek aldılar sofralarına (epey bir kısmı çöpe gitti sanırım), bağıra çağıra falan yemek yediler, havuzda aynı şekilde (içki falan içmeye çalışıp içkileri havuza döktüler) vs vs.

ben mi önyargılıyım yoksa bu adamlar cidden mi görgüsüz?
(18) 

Türk Dizisi Tavsiyesi

jihat #1011029 
Şöyle beğendikleriniz nelerdir deyin bakalım. Süper Baba, Ezel, Geniş Aile de beğendiklerimden bazıları.
(22) 

Hayvanlar İğrenir mi?

jihat #893892 
Ne dersiniz?Ben tamamen içgüdüsel olarak "hayır" diyorum.
(31) 

Trans/Eşcinsel'lere neden hoşgörü göstermeliyiz?

jihat #887214 
Öncelikle artniyet yok, gerçekten öğrenmek istiyorum.

Translık, eşcinsellik insan tabiatında olan şeyler mi? Bunlar düşününce bana sapkınca şeyler gibi geliyor.
1

mobil görünümden çık