(2) 

Ortalama fizik tedavi fiyatları

stanhiver #1592114 
hakkında bir bilginiz var mıdır? Ön görüşmeye gideceğim. Ne fiyat söylerlerse okay diyeceğim gibime geliyor ama hiç bilgim yok belki de piyasanın çok üzerindedir falan. Hiç bir fikrim yok, ortalama fiyat söylerseniz ona göre bir beklentiyle gidebilirim.

not: sorunum bel fıtığı.
(5) 

Televizyon kurulumu için servis çağırmaya gerek var mı?!

stanhiver #1587584 
Selamlar,

Altta linki bıraktığım televizyonu aldım, herkes servis geldi diye yorumlar yapmış. Servis ne alaka ki? Televizyonu açıp doğru kabloları doğru yerlere taksam olmuyor mu? Neden servis çağırmış insanlar? Servis çağırmam gerekiyor mu sizce?

(git:
www.trendyol.com )
(6) 

Kablonet modeme wifi6 modemi router olarak bağlasam...

stanhiver #1577531 
Wifi6 teknolojisinden yararlanmış olurum değil mi?
Yanlışlıka dsl modem aldım, ama router olarak kullansam interneti aldığum modem dağıtacağı için wifi6 hızında olur mu sizce? Yoksa direkt koaksiyel kablonun bağlandığı ana modem'in mi wifi6 olması gerekir?
(3) 

modem lojistiği sorusu

stanhiver #1577387 
Merhaba! VR ile bilgisayardan oyun oynamak istiyorum. Wifi6 teknolojisi gerekiyormuş. Aşağıdaki linkteki modem işimi görür mü? İnternet kablolarını direkt buna taksam halloluyor mu her şey yoksa kablonet yetkili servisi çağırmam gerekir mi?

www.amazon.com.tr
(5) 

Bilgisayar kasa özellikleri sorusu

stanhiver #1576133 
Şöyle bir bilgisayar var ikinci el:

Intel Core i5 13400F İşlemci
MSI GEFORCE RTX 4060Tİ 16GB Ekran Kartı
MSI SPATIUM M450 500GB SSD
MSI PRO H610M-E 3200MHZ DDR4 Anakart
GOODRAM (2x8GB) 3200MHZ RAM


35 bin lira iyi bir fiyat mı, temiz ve sorunsuz olduğunu varsayarsak? Bunla en güncel oyunlar oynanır değil mi?

Bir de makine öğrenmesi yapılabilir mi bu özelliklerle?

(Bilgisayarlardan hiç anlamıyorum, fikir alabilirsem çok yararlı olacak)
(1) 

Çoğunlukla VR için ortalama f/p bir kasa

stanhiver #1568002 
Yeni oyunları orta/ortaüstü ayarlarda çalıştıracak bir kasa düşünelim. Böyle bir kasa kaç paraya toplanır ve de VR için yeterlimidir? Yoksa VR ortalamanın üstünde bir ekran kartı mı ister. Hiç hakim değilim bilgisayarlara, kasa düzülen sitelere baktım biraz ama başka bir dil gibi. Half-life alyx oynamak istiyorum ama kasayı sadece VR için toplamak da saçma geliyor. Başka oyunlar da oynatırsa güzel olur açıkcası.
(5) 

90x60 masa tahtasını duvara monte etmek için L ayak...(nerden bulunur)

stanhiver #1555592 
Nerden bulabilirim. Ya da ne diye aratmam lazım. L ayak diye aratınca hep küçük raflara göre çıkıyor. Bana şöyle 60x60 gibi 90-60 tahta masayı tutmak için bir şeyler lazım ama bir türlü bulamadım. İnternetten nasıl bulabileceğime dair fikri olan var mı? Olmadı koçtaş, tekzen gibi yerlerde bulabilir miyim bu tarz bir l ayak (l ayak dendiğinden bile emin değilim).
(13) 

topuklamak kelimesini kaçmak anlamında kullanabilir miyim?

stanhiver #1553752 
Ben topuklayacağım yarım saate gibi bir kullanım doğru geliyor mu size?

edit: gitmek diye anlaşılıyorsa o da olur. Argodaki kaçmaktan bahsediyordum zaten başlıkta.
(6) 

(Böcek resmi içerir) Bu dümdüz hamam böceği mi yoksa başka bir şey mi?

stanhiver #1549264 
Ölü buldum banyomda. En son nerdeyse 1 sene önce yine ölü bulmuştum bu boyutlarda. Evim küçük, 10. katta ve izole. Bir çeşit örgütlenme içinde olabilirler diye düşünüyorum ama önce düşmanı tanımam lazım. Yardımcı olabilir misiniz?

(git: imgur.com )
(7) 

Monitör önerisi verebilir misiniz bana acaba?

stanhiver #1542901 
Selamlar, hiç anladığım bir mesele değil o yüzden genel f/p'si yüksek, kalitesi kabul gören bilinen bir monitör öneriniz var mı diye sormak istiyorum.

Biraz büyükçe olsun, duvara monte edebileyim, hdmi girişi olsun, basic oyunlar oynayıp, iş yapıp arada film izleyebileyim istiyorum. Bu uzayan dönen çevrilen kollardan alıp iş yapıp sonra uzatıp koltuğa geçip televizyon olarak kullanma hayalim var. 6-7 k versem veririm diye düşünüyorum. Hakikaten iyiyse biraz daha çıkabilirim de. Büyükçe olması da baya önemli.

Bir şeyler canlandırdı mı aklınızda? Var mıdır öneriniz?
(2) 

Yurtdışından 200 euro'luk bir ürünü getirmenin yolu nedir?

stanhiver #1539279 
Merhaba,

Bir tane sağlık cihazı alacağım. 150 euro'yu geçtiği için izin vermedi satın almama maalesef. 200 euro gibi bir şey. Hiç yurtdışından bu kadar pahalı bir ürün de almamıştım daha önce.

Heralde satın almamın bir yolu yok değil mi? İlla birine söyleyip yurtdışından getirtmek mi gerekir? Yoksa?
(6) 

Kulaklık iade etme diye bir şey var mı?

stanhiver #1516701 
Selamlar.

Bir kulaklık aldım. Beklentimi karşılamadı, 2-3 saat denedim. Kulaküstü kendisi. İade edebiliyor olmam lazım değil mi? Aldığım sitede güvenlik şeysi açılmışları almıyoruz falan gibi bir şey yazıyor. Bir yandan da kalitesini sevmediğim için iade ediyorum. Kutunun içindeylken nasıl kalitesini görecektim ki?

Ben yaptım oluyor hikayeleriniz varsa çok makbule geçer.

Teşekkürler.
(1) 

400-550 tl civarları bluetooth airpod tarzı sporda da kullanılabilecek...

stanhiver #1492319 
...kulaklık önerilerinize talibim sevgili duyurunun teknoloji guruları.

mikrofonun kötü olmaması önemli.
(1) 

kablonet kablolu çalışmıyor (ironiye bakar mısınız?) ama wifi sorunsuz

stanhiver #1482432 
Biliyorum bir sürü sebepten olabilir. İnternetten adım adım bir sürü şey de denedim ama yok. Masaüstü bilgisayarıma internet gelmiyor başta, sonra kabloyu çıkarıp takıyorum ya da modemi falan resetliyorum ancak öyle internet alabiliyorum. Alınca da bilgisayarı uyutana ya da kapatana kadar kesilmiyor. Kabloneti aradım, modemi izlediler ve bir sorun yok gibi. İşin komiği ilk bağlattığımda 3-4 gün sorunsuz kullandım sonra başladı problem. Daha önce duydunuz mu böyle bir şey? Neden oluyor olabilir bu durum?
(1) 

Anket yapıcam da iş sormam gerek bir enstitüden mezun insanlara...

stanhiver #1481646 
nasıl soracağımı bilemiyorum. Ankette çalıştığı iş seçenekleri genel olarak ne olabilir? İş türlerini ayıran bir kategorizasyon geliyor mu aklınıza? Yoksa sonsuz iş var...
(10) 

aylık internet kullanımınız kaç gb (evden bahsediyorum telefon değil)

stanhiver #1480898 
İnternet bağlatıcam da, kotalı 250 düşünüyorum. Yeter mi diye anlamak için soruyorum. Tek yaşıyorum. Çok nadiren torrent veya oyun indiririm. Çok bir şey izlediğim söylenemez. Yeter gibi hissediyorum ama emin olmak istedim. Sizin internet kullanımınız nasıl evde? Neler yapıyorsunuz internetle ve kaç kişisiniz? 5-6 cevap gelse bir fikrim olur diye düşünüyorum.
(5) 

internet bağlatıcam ama cahiliyim, doğru bir şey mi yapıyorum?

stanhiver #1480867 
Kablonet altyapısı varmış apartmanda. Kablonet bana yeter kampanyası diye bir şey buldum. 16 Mbps'ye kadar sınırsız kablonet fiber internet diyor. Bir de anlog KabloTV diyor.

Tv lazım değil zaten de, 16 mbps nasıl bir rakam? Bunu bağlatıp pingsiz oyun oynarım heralde? Normal değil mi bu hız? Tahayyüt etmeden bir ahaliye sorayım dedim.
(4) 

EFT kendi hesabıma oldu ama btctürk'e para gönderemedim?

stanhiver #1479108 
Kendime para gönderirken anında geldi. Garanti -> iş bankası

Sonra Btc Türk'e para göndereyim dedim. Tatilden sonra olacak gibi duruyordu ben de iptal ettim. Neden böyle oldu? Acaba Btctürk'ten yaptıkları bir şey mi? Bayram sonrası kabul ediyoruz ödeme gibisinden.

Listeledikleri bankalardan para atsam acaba havale ile, btctürk hesabıma geçer mi para?
(8) 

Anne'ye biraz pahalıca anneler günü hediyesi ne alınabilir?

stanhiver #1478261 
Çalışmaya yeni başladım sayılır. Anneme güzel bir şey almak istiyorum ama ne alsam bilemedim. Kafamda 750+-250 gibi bir para var. Heralde bu aralıkta kimseye hediye almadığım için pek :D. Aklınıza şık, ilginç, değişik, faydalı, güzel vb hediye fikirleri geliyor mu?
(8) 

covid kan sulandırıcı ilacı

stanhiver #1475577 
Annem covid olmuş. Kan sulandırıcı vermemişler.Dayım olduğunda vermişlerdi dedi Annem kıllandı. Artık kan sulandırıcı vermiyorlar mı Covid ilaçlarının yanında? Kan sulandırıcısız alınır mı Covid ilaçları?
(4) 

Covid ve koşu

stanhiver #1474275 
Selam herkese,

Evimin 2-3 dk uzağında bir park var. 30 dk falan koşmaya gitsem oraya ne olur? Teoride yasak sanırım ama pratikte polis belirip ceza falan yazıyor mu? + Ceza yazarsa cezası ne kadar? Ödememe gibi bir opsiyon var mı? Sanki hayal meyal cezaların legal olmadığını itiraz edince iptal olduğunu falan okumuştum ama hiç hatırlamıyorum.
(1) 

Serbest fiyat nasıl işliyor tam olarak borsa işlerinde?

stanhiver #1459438 
Garantiden halka arz emiri vermiştim geçenlerde. Az bir parayla verdiğim için emri 90-100 liralık bir hisse geldi. Şimdi satamıyorum hisseyi. Serbest fiyattan koymalıymışım 500 liranın altındaki işlemlerde. Böyle bir seçenek var görüyorum ama tam olarak ne demek bu anlamıyorum. Serbest fiyattan koyarsam ne olacak? Bir arkadaşım bankaya gidersen hallederler gibi bir şey demişti olabilir mi öyle bir şey? 90 lira için bankaya gitmek istemem doğrusu. Serbest fiyattan koysam kaça satılır sizce?
(3) 

bilgisayar özelliklerim ve oyun deneyimi

stanhiver #1457309 
Merhabalar,

Ben pek anlamıyorum bilgisayar işlerinden. Özellikle ekran kartı hiyerarşisini hiç bilmiyorum. İş bilgisayarımı eve getirdim normalde mac kullandığım için oyun oynamıyordum. Şimdi ufaktan oynayasım var ama bilgisayarımın ne kadar iyi olduğundan emin değilim özellikle ekran kartı noktasında. Bilgisayarım:
i5 6500 işlemci, 1 tb 72000RPM HDD, 8 gb ram (ddr4) ve de GTX 960 Ekran kartı.

Bu özelliklerle iyi oyunları oynayabilir miyim ve nasıl oynarım ayar olarak? Özellikle Rainbow6 ve Cyberpunk 2077'yi merak ediyorum.
(6) 

Ayakta durulan çalışma masalarının ismi var mı?

stanhiver #1457101 
Hiç bir yerde bulamıyorum. Pek yaygın bir şey değil galiba ama yine de Türkiye'de var mı fiyatları nasıl falan bakmak istedim.Bütün gün oturmaktan belim ağrıdı. belki ayakta çalışsam faydası olur diye düşündüm
(7) 

Çıt çıtı kırılmış ethernet kablosu

stanhiver #1456802 
Merhabalar

Deliğe sabitlemeye yarayan plastik kısmı kırılmış (bir tarafında) bir ethernet kablom var. 2-3 güne iş bilgisayarımı eve taşıyacağım da çalışır mı diye merak ediyorum. Çalışmayacaksa yenisini alıcam çünkü. Duyurunun görüşlerini alayım dedim. Modeme takınca sanki fena bir sabitlikte değil ama milimetrik oynamalar belki etkiliyordur diye korktum. Ne dersiniz? Sizce sorun yaratır mı?
(4) 

bluetooth hoparlörü sürekli şarjda tutmak...

stanhiver #1412758 
zarar verir mi pil ömrüne falan? Şarj edip bitince mi takmalıyım yoksa hep şarjda dursun mu odamda kullanırken?
(10) 

şu laptopları karşılaştırabilir misiniz? size bedava verilecek olsa hangisi

stanhiver #1408942 
...ni tercih ederdiniz?

MacBook Pro (13-inch, 2017, Four Thunderbolt 3 Ports)
Processor 3,1 GHz Dual-Core Intel Core i5
8 GB 2133 MHz LPDDR3
Intel Iris Plus Graphics 650 1536 MB

VS

ASUS UX431FN-AN002T/8565U İşlemci/8GB Bellek/512GB SSD Harddisk/Nvidia MX150-2GB Ekran Kartı/14 Laptop

3... 2... 1 ... FIGHT!
(4) 

yatak gıcırtılarının kaynağı

stanhiver #1408413 
Sizce yataktan mı geliyordur bazadan mı? İkisi de eski galiba ikinci el aldım. Yatak alsam çözülür mü zaten değiştiresim vardı. Yataklar gıcırdar mı?
(3) 

1000 lira civarında bluetooth hoparlör öneriniz var mı?

stanhiver #1408389 
Genelde evde dinlemelik dengeli bir hoparlör arıyorum. Parti hoparlörü olmasın istiyorum. Her ne kadar elektronik ve hiphop sık dinlesem de aynı sıklıkta caz ve rock da dinliyorum. Bu yüzden dengeli olması önemli. Çok iyi bir şeyse 1500'e de yaklaşabilirim ama tercih etmem, yine önerebilirsiniz ama. 3 saat falan gidiyorsa pil kapasitesi önemli değil.
(2) 

Yer lambası için ampul seçimi

stanhiver #1407867 
Ya ben bu yer lambasına nasıl bir ampul taksam. Aslında arkadaşımın ampulu var ısınmıyor. Ona arada çorap takıp loş bir ortam elde ediyor. Ben de öyle bir şey istiyorum galiba. Hangi ampul türü ısınmaz? Var mı önerileriniz? Bir de sıcak beyaz alayım diyorum sanki en iyisi o gibi renk olarak. Marka öneriniz varsa onları da alabilirim. Lümen'di watt'dı hiç bir şey anlamıyorum bir yardımcı olun alayım gitsin şu mereti.
(3) 

Kışın boya yapılır mı?

stanhiver #1402094 
Sadece yatak odası boyayacağım da. Sizce kurur mu? Bir sorun olur mu? Boyadığım gün yatsam odada rahatsız eder mi sizce?
(2) 

şu kronometrelerde geri sayım ve bitince ötme fonksiyonu var mıdır sizce?

stanhiver #1396707 
n11'e kronometre yazdım da 40 liraya bir sürü var aslında ama bana 10 dk süre bitince ötecek tarzda bir şeyler lazım. Alarm yazıyor hepsinde ama geri sayım özelliği var mıdır bunlarda? Hiç kullanmadım kronometre, standart olan bir şeydir diye belki soruyorum bilen var mI?

www.n11.com
(6) 

Kombiyi 50'de yakmak...

stanhiver #1389109 
a) normal
b) israf
c) 50 ne kuzum, kökle!

edit: Ankara'dayım ve hava 6 derece.
(4) 

3 işletim sistemli mac'ten birini nasıl silebilirim?

stanhiver #1387934 
Merhaba,

Bilgisayarı açınca direk ubuntu açılıyor. Option'a basılı tutunca mac ve windows seçenekleri beliriyor.
Ubuntu'dan nasıl kurtulurum? Bootcamp'e girince windowsu siliyor.
(3) 

şekersiz protein tozu

stanhiver #1386731 
Selamlar,

Ben bir senedir şeker almıyorum vücuduma hiç (doğal kaynaklar hariç). Protein tozu almak üzereyim ama hepsinde servis başına 1 gram da olsa şeker var. Şekersiz beğendiğiniz ürünler var mı? İlk defa protein tozu alıcam, genel geçer önerileriniz var mı protein tozlarına ve ya kullanımına yönelik?
(1) 

koşu/gym için kulaklık önerisi

stanhiver #1386730 
Selamlar,

Önceliğim rahat olması ve genelde spor yaparken hiphop elektronik gibi şeyler dineldiğim için bas ağırlıklı olması. Bu özelliklerde 100 lirayı geçmeyecek tam f/p ürünü dediğiniz kulaklık var mı?

(belki birazcık esneyebilirim fiyatta ama kulağıma siyahi dayılar bağırsın diye 300 lira veresim yok, iyi kulaklığım var zaten)
(1) 

Davamın ne zaman ve nerede olduğunu nerden öğrenebilirim? (ek soru içeride)

stanhiver #1384876 
Merhaba,

Laptopum çalınmıştı 1 ay önce evimden. Perşembe davası var, aradılar aslında beni not almıştım yeri ve saati ama emin olmak için teyit etmek istiyorum. Kime ulaşmalıyım? Tutanak tutan karakolda var mıdır bu bilgi?

Ek soru: İlk defa yaşıyorum böyle bir şey. Evime hırsız girdi ve şu an 0'ı 7 bin'e falan satılan laptopumu çaldı. Ne beklemeliyim bu davadan? Nasıl bir ceza verilir adama/kadına? Bana para teklif edip şikayet etmememi teklif etme gibi bir durum yaşanabilir mi?
(3) 

Mac'e matlab yüklerken aldığım Unrecognized option: -d64 hatası

stanhiver #1382909 
Unrecognized option: -d64
Error: Could not create the Java Virtual Machine.
Error: A fatal exception has occurred. Program will exit.


Merhabalar,

Hocamın google drive'ından çektiğim 2013a matlab'i yüklemeye çalıştım(dosyaları ekliyorum duyuruya). İlk başta java developer kit yok diyordu. Onu yükledim internetten. Şimdi yukardaki hatayı alıyorum.

MAC OSMojave 10.14.6 (18G95)

Ne yapabilirim sizce? Bu keywordlerle biraz google'dım ama başka bir dil gibi geliyor konuşulanlar ve ekseriyetle linux üzerinden konuşulmuş.
(6) 

10000 mAh powerbank kaç kere şarj eder telefonumu?

stanhiver #1376544 
Cihazlar:

Xiaomi Mi 3.Nesil Powerbank 10000 mAh 2S
Xiaomi Mi 6

Soru başlıkta.
(4) 

Kolay olması gereken ama olmayan Python sorusu

stanhiver #1372648 
"Kod 3 tane çubuğun üçgen oluşturup oluşturamayacağına bakıyor"

Sonra kullanıcıdan input alarak yaptırıyoruz bunu fakat 3,4,5 giriyorum no diyor. Deliricem. Sorun ne sizce.


prnt.sc

def is_triangle(a, b, c):
if a + b > c and a + c > b and b + c > a:
print "Yes"
else:
print "No"

is_triangle(3, 4, 5)

def is_triangle_custom():
a = input("Please input a: ")
b = input("Please input b: ")
c = input("Please input c: ")
return is_triangle(a, b, c)

is_triangle_custom()
(5) 

birinin yanına adres aldırmak için...

stanhiver #1345264 
nüfus müdürlüğüne o kişi + kira kontratı ile gidebilir miyim? illa fatura olacaksa en az şu kadar ay öncenin olmalı diye bir kural var mı?
VE DE
muhtarlıktan bir belge alıp o kişi olmadan nüfus müdürlüğüne gitmenin bir yolu var gibi bir şey duydum ama böyle bir şey var mı? ev arkadaşımı yormak istemiyorum zira.
(1) 

bir buçuk kişilik yatakların özel bir ismi var mı?

stanhiver #1338623 
ne diye geçiyorlar?
(7) 

bir bahçeyi hobi olarak ekmek için gerekli minimum şeyler nedir?

stanhiver #1325074 
Biraz ot bürümüş bir alan var elimizde diyelim. Hem estetik bir ekme biçme yapmak için hem de bir köşede salatalık domates gibi şeyler yetiştirebilmek için minimum alet edavat, tohum, gübre gibi şeyler nelerdir. En az maliyetle nasıl bu işe başlanır?
(2) 

duyuru fitness'cılarına soru:

stanhiver #1321474 
Merhabalar, ben fitness'a başladım yakın zamanda. İki günde bir gittim şimdiye kadar (7 kere) ama haftaya bir süre şehir dışında olacağım. Bu iki günde bir düzenini sürdürmek istiyorum, ne koyabilirim yerine evde yapılabilecek? Aşağıda yazdığım şeyleri yapıyorum 15 dakikalık bir kardiyoyu takiben. Yani bana bütün vücudu çalıştıracak, youtubeda falan bulabileceğim, aletsiz yapabileceğim bir egzersiz lazım. Var mı öneriniz?

Chest Press, Shoulder Press, Lot Pull Down, Biceps Curl, Push Down, Leg Exstension, Leg Curl, Crunch, Jack Knife, Russian Twist
(3) 

dazer ii kullanan oldu mu daha önce? köpeklerden korur mu gerçekten?

stanhiver #1321299 
Selamlar, bugün her gün geçmek zorunda olduğum yoldan yürürken köpek sürüsü tarafından saldırıya uğradım. İki gün önce de tek bir köpek saldırmıştı ama çöpçü dayı kurtarmıştı sağolsun. Bu sefer bir iki dakika 10 tane köpek tarafından çevrelenip ecel terleri döktüm.

sorum dazer ii işe yarar mı? daha önce kullanan oldu mu? başka ne tarz çözümler üretebilirim? bir iki günlüğüne 20 dk yolumu uzatıcak bir yoldan gidicem ama uzun vadede yapamam bunu. O yoldan geçmek zorundayım. Alternatif olarak köpekleri besleyip tanışıklık yaratmak var aklımda ama bugün nurtopu gibi köpek fobisi edindim sağolsunlar. Cesaret edebilir miyim bilmiyorum.
(1) 

istatistik sorusu? neden sample normal dağılmak zorunda?

stanhiver #1320907 
Şeyi anlıyorum sampling distribution'ın normale yakınsaması için belli bir sayıyaya ihtiyaç var. böylece elimizdeki sample mean'i ile probabilistic bir inference yapabiliyoruz. ama sample'dan sadece mean elde edip kullanıyoruz. neden normal olmak zorunda olsun ki test yapabilmemiz için?
(5) 

i3 işlemcili 4 gb ram'li bir bilgisayar autocad çalıştırır mı?

stanhiver #1314090 
sb...
(1) 

popüler olmayan bir siteden video indirmek

stanhiver #1311275 
elimde kısıtlı bir süre erişimimin olduğu bir site var ve video indirmek istiyorum, playlist var sitede. bu playlisti indirmemi sağlayacak bir program var mı?
(2) 

Devlet üni'sinde yüksek lisansa başlayan biri katkı payı öder mi?

stanhiver #1310151 
katkı payı = harç değil mi? eğitim hala bedava?
(5) 

tavsiye ettiğiniz atlama ipi var mı?

stanhiver #1307000 
ip atlamaya başlamak istiyorum iyi bir f/p ürünü tavsiyeniz var mı?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık