(2) 

Kazayı gören polise nasıl ulaşırım?

EkimBebesi #1593064 
Dün saat 13.48'de aracıma hareket halindeyken karşıdan gelen bir araç çarptı, çarpan aracın arkasında motorlu bir polis vardı. Aracımda maalesef kamera yok ve olay sebebiyle araç plakasını da alamadım.

Esnafa sorduğumda sadece bir caminin kamerasının görüş açısına giriyor onda da sadece plakanın başındaki 34 net bir şekilde görünüyor. Kaza sonrasında motorlu polis aracın arkasından gitti ama sonrası yok.

Elimde aracın rengi, modeli ve plakanın başı var, o polise ulaşmamın bir yolu var mıdır? Yoksa boşa mı çabalamış olurum? Hafta başında aracı yaptıracağını düşünerek servisleri de dolaşabilirim.
(4) 

İstanbulda ulaşım ve gezilecek yer tavsiyesi

EkimBebesi #1564091 
Merhaba duyurunun güzel insanları, birkaç gün sonra kuzenimin düğünü için ailecek istanbul'a gideceğiz. Kalacağımız yer Semiha Kibar uygulama oteli ve Sabiha Gökçen'den geçiş yapacağız.

İstanbul'a en son gittiğimde akbil almıştım artık onların kullanılmadığını ve akıllı kartlara geçildiğini gördüm. Bu kartı nerelerden temin edebilirim ve anonim olarak alıp içine bakiye yüklemesi yaparak tek kart ile birden fazla kişi (3 yetişkin) olarak kullanabilir miyim? Ayrıca bu kartı tüm toplu taşıma araçlarında (otobüs, metrobüs, feribot vs.) kullanabilir miyim?

Gezmek için de yaklaşık üç günümüz olacak, bu süre boyunca bebekli olduğumuzu da varsayarak nereleri gezebiliriz? Mesela kız kulesi, galata kulesi gibi yerlere nasıl girebiliriz?
(3) 

Adana Şakirpaşa Havaalanı araç kiralama

EkimBebesi #1344887 
Merhaba duyurunun güzel insanları, ben iş sebebiyle bu haftasonu Adana'ya gideceğim ve ulaşım için araç kiralamam gerekiyor. Bir önceki gidişimde araç kiralama firmalarını fotoğraflamıştım, görseldeki firmalara bakarak beni yönlendirebilir misiniz? Öncelikli olarak buradaki firmalardan hizmet almış kişiler yazabilirse sevinirim.

i.imgur.com
i.imgur.com

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
(2) 

İzmir çevresinde akarsu içeren piknik alanı

EkimBebesi #1275689 
İzmir çevresinde sessiz, sakin, fazla kalabalık olmayacak ve en önemlisi mangal dumanı ile boğulmayacağımız akarsuyu olan şehir merkezine 50-60 km mesafeye kadar konumda bulunan bir yer var mı?

Not: Çok fazla şeyi bir arada istediğimin farkındayım ama illa ki vardır böyle bir yer :)
(2) 

Sek günlük süt cam şişe

EkimBebesi #1159897 
Başlıkta adı geçen sütü özellikle doksanlardaki şekliyle (alüminyum kırmızı kapak) İzmir'de bulabileceğim bir yer bilen var mı? Migroslarda var diyorlar ama onlar yeni nesil sanırım :)

goo.gl
(7) 

Flat ethernet kablosu satan bir yer bilen?

EkimBebesi #1122302 
Bu kabloyu temin edebileceğim bir yer bilen var mı? Başta elektronik ürün satan yerler olmak üzere İzmir'de sormadığım yer kalmadı ama hepsi standart ethernet kablosu gösterip flat/düz elimizde yok dediler. İnternette araştırdığımda da yerli firma bulamadım Amazon (göndermiyor) ve Aliexpress'te gördüm sadece Amazon olsa neyse de AE'ten almak istemiyorum. Tavsiyesi olan bak şurada bulabilirsin diyen var mı?

Not: Özellikle beyaz ve en az 10 metre arıyorum.
(4) 

Yurtdışından telefon alıp memnun kalmayan?

EkimBebesi #1113252 
Yurtdışından cep telefonu alıpta ilerleyen zamanlarda yazılımsal ya da donanımsal arıza çıkarıp keşke almasaydım dediğiniz bir telefonunuz oldu mu? Cevabınız evet ise almış olduğunuz telefonun modelini, verdiği arızayı, size çıkan masrafı ve arızayı yaptırıp yaptırmadığınızı yazabilir misiniz?
(3) 

Mp3 çalar tavsiyesi

EkimBebesi #1106179 
Başlık tam düşündüğüm gibi olmadı ama basitçe anlatmak gerekirse şu özellikleri barındıran bir cihaz var mı bildiğiniz?

- En az 4 satır ekran (renkli veya renksiz olması önemli değil),
- Hafıza kartı destekleyen (kapasitesi 4/8 gb olabilir),
- Radyosu olan,
- İçine atılan müzik klasörleri arasında rahatça geçiş yapılabilen,
- Itunes vb. programlarla benim atacağım müzikleri kısıtlamayacak,
- Fiyat olarak en fazla 200 TL diyelim.

Ayrıca bu özellikleri sağlayan bir cihaz var Amazon'da ama radyo özelliğinden dolayı sıkıntı çıkacağını düşündüğüm için erteliyorum alım işini, bu konuda da bir şeyler yazabilirsiniz bilginiz dahilinde.
(8) 

İngilizce kesme işareti sorusu

EkimBebesi #1078470 
Özel olmayan ingilizce bir kelimenin sonuna gelen çoğul eki (-ler -lar) kesme işareti ile ayrılır mı?

Örnek: spamler ya da spam'ler

Ben kesme işareti ile ayrılır diyorum ama arkadaş ayrılmaz diyor hangi şekilde yazılış doğru olur?
(2) 

Bu macbook nasıl değerlendirilir?

EkimBebesi #1069736 
2007 yılından kalma uzun zamandır kullanmadığım aşağıdaki linkteki macbook pilindeki sorundan dolayı sadece prize takılı olarak kullanılabiliyor, muhtemelen pili tamamen bitti ya da bir/birkaç noktada temas etmiyor olabilir. Bu macbook'u yeni pil almak dışında nasıl değerlendirebilirim?

www.everymac.com
(1) 

Ofis koltuğu yedek parça temini

EkimBebesi #1059808 
Uzun zaman önce almış olduğum koltuğun kolçağı daha fazla dayanamayıp birkaç gün önce bağlantı vidalarının kırılması sebebiyle kullanılmaz hale geldi. Koltuğun markasına baktığımda goldsit (Bursa) olduğunu gördüm ve web sayfasına baktığımda yedek parça temin etmediklerini farkettim. Birebir aynı kolçağı Bursa'da satan bir tedarikçi buldum ama son çare oradan sipariş vermeden önce İzmir'den de bakmak istiyorum. Fakat bu tip parçalar ile daha önce hiç işim olmadığı için nerede satılır nereden bulunur bilmiyorum, bu konuda bilgisi olan yardımcı olabilecek birileri var mı?

i.hizliresim.com
(8) 

Hareketli kartvizit olur mu?

EkimBebesi #1024192 
Doksanlı yılları hatırlayanlar bilir cipslerin içinden televizyonlu/hareketli tasolar çıkıyordu, harekete veya bakış açısına göre taso üzerindeki görüntü değişiyor/hareket ediyordu. Bu tip bir şey kartvizit üzerinde uygulanabilir mi?

Kartın sadece bir kısmında "JCVD" yazsa ve hafif hareket edince "Jean-Claude Van Damme" olarak görünse diğer kısımları sabit kalsa mesela :)
(4) 

Gümrükten çay geçer mi?

EkimBebesi #1023367 
Tavsiye üzerine almak istediğim bir çay türü var. Türkiye'de çok bilinmeyen ve bazı yerlerde de yüksek fiyatlardan satılan bir çayı yurtdışından alacak olsam gümrükte takılıp alamama durumum olabilir mi?
(2) 

Wordpress tema

EkimBebesi #1022859 
Aşağıdaki linkteki tema ya da buna benzer özelliklere sahip ücretsiz bir tema bilen var mı? Eğer benzerini biliyorum daha ucuz fiyatı hatta ücretsizi bak şu sitede var derseniz tadından yenmez.

demo.thimpress.com
(4) 

Gitmek ya da kalmak

EkimBebesi #1012514 
Ülkenin içinde bulunduğu durum ve gidişat yıllardan beri herkesi olmasa bile belli bir kesimi ciddi anlamda korkutuyor. Benzer kaygıları olan biri olarak bu konuda uyarlanmış bir senaryoda sizlerden fikir, öneri istiyorum.

Ön bilgi: Burada yazılan bilgiler, kişiler ve değerler varsayımdır.

İzmir'de yaşadığınızı düşünün hanenize net olarak giren maaş eşiniz ile birlikte 15 bin civarında, eviniz arabanız ve bankada da 100 binden biraz fazla bir birikiminiz var. Yabancı diliniz gayet iyi (akıcı bir şekilde konuşabiliyorsunuz), yaşlar 29-30 ve bir şekilde Amerika'da yaşayabilmeniz için gerekli vatandaşlık hakkına sahip oldunuz.

Bu durumda iki senaryo var;

İlkinde hiç riske girmeyip Türkiye'de kurulu düzeninizi bozmadan yaşamaya devam edersiniz ve belki tatil amaçlı yurt dışına çıkarsınız.

ya da

Herşeyi arkanızda bırakarak, birikimlerinize güvenerek ve risk alarak Amerika'ya yerleşirsiniz. Fakat eşlerden birinin mevcut mesleğini orada idame ettirmesi mümkün değil, bir şekilde başka bir iş bulması gerek.

Bu gibi bir durumda siz olsanız ne yapardınız?

Not: Özellikle İstanbul'u seçmedim çünkü bu bazı şeyleri değiştirebiliyor. Ek olarak eşler ailelerine bağlı olarak yetişmiş.

Edit: Duyuruyu bir süre silmeyi düşünmüyorum, gelen cevaplar onaylanmış diye düşünerek cevaplamamazlık yapmayın cevap yazmak isteyen olursa lütfen yazsın. Ayrıca insanları düşüncelerinden dolayı yaftalamak hoş bir şey değildir.
(1) 

Tek indirimlik dosya içeriği

EkimBebesi #967864 
Başlığın kulağa tuhaf geldiğini biliyorum ama anlatmak istediğim olay tam da linkteki duyurudaki olayın aynısı. Ben birine dosya göndereceğim ve bu kişi o dosyayı indirdikten sonra tekrar indirme/erişim hakkı olmayacak ya da dosya linki silinecek/değişecek. Bu tip birşey nasıl yapılabilir bilen duyan var mı??

www.eksiduyuru.com
(7) 

Nasıl mutlu görünürüm?

EkimBebesi #600209 
Son zamanlarda iş arkadaşlarım tarafından sık sık "sen çok mutsuz görünüyorsun" cümlesini duymaya başladım. Aslında ben mutsuz değilim, son 2-3 haftadır herşey yolunda gidiyor, sağlık yönünden de herhangi bir sıkıntım yok çok şükür, istediğim şeyler bunca zaman sonra (25 küsür yıl geçtikten sonra) rayına oturmaya başladı.

Kafa dengi olan arkadaşlarımla yeri geldiğinde ciddiyetle çalışıyoruz ama yeri geldiğinde de gırgır şamatayı eksik etmiyoruz hayatımızdan. Bunlara rağmen halen "sen mutsuzsun" diyorlar. Ne yapayım da bu düşüncelerini kafalarından sileyim?

Not: Gelecek her cevabı değerlendirip, er ya da geç tik ile kavuşturacağım o cevapları..
(2) 

Böyle bir videoyu nasıl yaparım?

EkimBebesi #587145 
Soru başlıkta link aşağıda :) Bu tip bir videoyu hangi program ile hazırlarım ve bu hale getirebilirim??

(git: www.youtube.com
1

mobil görünümden çık