(2) 

İdari para cezasına nasıl itiraz edilir?

filipis #1591892 
Durumum biraz farklı.

Şu an yurtdışında, avrupada yaşıyorum. Belediye hakkımda idari para cezası kesmiş 90k tl (imar usulsüzlüğünden)(müteahhitin gizli kapaklı iş çevirmesinden kaynaklı). Buna türkiyeye gitmeden itirazda bulunma şansımız yok mu internet üzerinden? Uyap vatandaş olur, e-dilekçe olur. Belki konsolosluktan noter kanalıyla olur…

Şu an avukata ödeyecek param olmadığı için bir şekilde kendim türkiyeye gitmeden halletmem lazım.
(4) 

Bu ingilizce ifade ne anlatmak istiyor?

filipis #1588126 
“Non-EU Students

Non-EU students, not resident in Ireland, are not eligible to apply for part time programs that are delivered on-campus. Applications for part time courses that require on-campus attendance will not be processed and the application fee will not be refunded.”

İrlanda'da ikamet etmeyen AB üyesi olmayan öğrenciler, kampüste sunulan yarı zamanlı programlara başvuramazlar demiş.

Burada virgül yerine “ve” ifadesi mi yoksa “veya” ifadesi mi koymalı. Yani ikameti olan ama ab vatandaşı olmayan biri (yani ben) başvurabilir mi?
(4) 

Harita mühendisi arkadaşlara birkaç sorum olacak

filipis #1585767 
Ben şu an irlandaya eğitim vizesiyle geldim ve normalde 6-7 sene tecrübesi olan bir inşaat mühendisiyim. Burada inşaat mühendisliği için 1-2 yerle görüştüm ama irlandada harita mühendisliği inşaat mühendisliğinin içinde öğretiliyor yani burada harita müh. diye bir bölüm yok ama hakediş ve planlama müh bölümü de farklı bir alan olarak lisans eğitimi veriliyor.

Özetle sahada çalışacak bir inş mühendisi olacaksanız total stationı iyi biliyor olmanız lazım. Bir inş müh olarak mantığını biliyorum fakat kullanmayı çok az biliyorum. Bu işi 5 katlı betonarme apartman olan bir site inşaatında yapacaksak (tek başına çalışıyorsun sahada ve hata yaparsan geçmiş olsun) youtubeda izlediğimiz videolarla halledebilir miyiz? Şu an alete ulaşımım da yok. Zira 1-2 günlük kurslar var ama bunlarla oluyor mu? Ne yapmak lazım, uzun zaman alacak bir öğrenme sürecidir bu?
(7) 

Avrupa birliği üyesi her ülke vatandaşı ömür boyu bu ülkelerde yaşayabilir?

filipis #1579401 
Diyelim ki bir bulgaristan vatandaşı, serbest sınır geçişi olmayan irlandada (irlanda schengen bölgesinde değil) ömrü boyunca bir oturum olmadan yaşayabilir mi? İrlanda ab üyesi ama sınır anlaşmasına dahil değil. Bu yüzden irlandaya giderken schengen alınmıyor mesela..

Ya da atıyorum, irlanda vatandaşığını aldım, gidip hollandanın karayiplerdeki sömürge adasında yaşayabilir miyim ömür boyu? Oturum almak zorunda kalmıyor muyum?

Tarayıcı üzerinden icloud mail hesabıma giremiyorum

filipis #1577319 
Önceden icloud mail hesabıma icloud bilgilerimi girerek erişebiliyorken şimdi şu yazı çıkıyor:
“ Aygıtınızı kaybettiğiniz için kod giremiyorsanız aygıtınızı bulmak için Aygıtları Bul’u veya aygıtınızdan Apple Pay kartlarınızı kaldırmak için Aygıtları Yönet’i kullanabilirsiniz.” (Ama telefon 6 haneli şifre veriyor bu aşamada)
Ve altında “aygıtları bul” ve “aygıtları yönet” seçenekleri çıkıyor. İcloud maile bir türlü ulaşamıyorum. Bu olay olmadan önce iphonumu bul yapmıştım çekmecede unuttuğum için. Ve iki faktörlü girişi açmıştım.

Nasıl düzeltirim bu durumu?
(2) 

Vizem onaylanmış mı?

filipis #1575859 
İrlanda eğitim vizesine başvurdum 2 hafta önce. Vfs globalden mail geldi teslim alın diye ama bu onaylandığı anlamına mı geliyor? Mail görüntüsünü ekledim.

i.hizliresim.com
(3) 

Ucuz ve hızlı yeminli tercüman(istanbul)

filipis #1574330 
Yurtdışı master başvurusu için yaklaşık 10 sayfa (sgk dökümü, diploma vs) 10 sayfa bir tercüme işi var konsolosluğa beyan edeceğim belgeler için ama uygun fiyatlı ve işi hızlı yapan bir yer var mıdır?

Konum: istanbul-avrupa yakası ama asyada varsa alternatif olabilir.
Bir de bilginiz varsa fiyatları nedir?
(2) 

Londra üzerinden irlandaya geçmek

filipis #1572017 
İrlanda vizesiyle (öğrenci vizesi) londra aktarmalı uçak ile irlandaya gelsek problem olur mu?
(2) 

Bu adamların ne istediğini anlayamıyorum

filipis #1571083 
İrlandada bir üniversiteye data analytics alanında master başvurusu yaptım ama benden istediklerini anlamadığım mail atıp duruyorlar. Ve konu hakkında açıkça ne istediklerini yazmıyorlar. Günde bir kez mailleşip duruyoruz. Ne yapacağımı cidden anlamadım. Adamlara staj dışında bir deneyimim olmadığını açıkladım bu arada.

Mail-1:
“Please put any of your programming and stats experience into a pdf document so we can attach your personal statement for the course director

Kind Regards,
Breege”

Mail-2:
“Can you please send us a SOP outlining your programming and stats knowledge for the course director to review. Their CV wouldn't be enough unfortunately.

Thanks”
(1) 

İngilterede hangi yazılım alanı tercih edilmeli?

filipis #1570525 
Aslında avrupa geneli desek daha doğru olur, ingiltereyle kısıtlamayayım. Sorma sebebim bu bölümlerden biri üzerine master yapacağım. Tercihim iş potansiyelinin daha yüksek olduğu niş bölüm ve maaşların yazılımcı enflasyonu nedeniyle çok düşük seviyede olmaması.

Data analytic
Syber security
Artificial intelligence
Cloud computing
Fintech
(4) 

Yurtdışında kredi kartı kullanımı

filipis #1569702 
Master için avrupaya gidecrğim. Teb düşük komisyonla para çekimi falan da yaptırıyor. Şimdi kimisi diyor ki euro hesabına bağla, hesap ekstreni euro yap banka kur dönüşümünden zarar etme, kimisi de diyor ki tl kalsın tl değer kaybettikçe ödemelerin düşer. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?
Ülke irlanda. En az 2 sene oradayım.
(12) 

Yurtdışında tutunabilmek

filipis #1569404 
Aslında biraz uzun olacak ama özet bir şekilde geçersek, inşaat mühliği bitirdim fakat severek bitirdiğim meslekten çalışma koşullarının kötü ve tatilsiz olması nedeniyle soğudum. Birkaç sene o psikolojik bunalımdan dolayı bahaneler üretip çalışmadım. Açıkçası yapamadım, çalışmaya yeltendiğim her zaman o kötü koşulları hatırlamam beni hep durdurdu. Fakat bir işe girdim ve bu sefer de görmediğim mobbingi gördüm ve iş yavaşlatılmasına gidildiği için toplu olarak çıkartıldık. Askere gittim geldim yine çalışma korkusu aldı beni.

Sonunda ülkeden kaçma yolu aradım. Yazılıma yöneldim işte aradığım meslek dedim, hatta 2-3 iş teklifi aldım ama neyime güvendim bilmiyorum ama işleri beğenmeyip benim alanım değil(it ve hazır kütüphane uygulamaları) deyip reddettim. Çok yerden son aşamada red yediğim de oldu fakat hazır para suyunu çekmeye başlayınca bir plan yapmam gerekiyordu.

Çalıştığım zamandan kalma para ile irlandaya master için gidip yerleşme planı yaptım. Bunun için yine şansımı yazılımdan yana kullanacağım.

Bir de ülkede basit işlerde kolayca iş bulmak adına berberlik kursu vs ile berberlikte kendimi geliştirdim.
Ve inşaat müh diplomamı da başka bir seçenek olarak yanıma alacağım.

İrlanda vizesi için sigorta ve biraz daha para gerektiği için tekrar işe girdim burası da bunca tecrübeden sonra çok tecrübesiz bir firmayla çalışmak işleri aksatıyor. Yani yine işten soğumak için bir bahane.

Neyse konuya gelirsek 2 üni diploması ve berberlik itemleriyle irlandada tutunmak ve master a yüksek meblağlar yatırmak o ülkenin vatandaşı olmak noktasında sizce doğru mu ilerliyorum?

İnş müh tecrübem 6-7 sene
Yazılım tecrübem yok
İngilizcem b1
(3) 

Autocadde ölçü çizgisini polyline nasıl yaparız?

filipis #1569247 
Ölçü çizgisini patlatmadan çizgi türünü polyline nasıl yapıyoruz? Polyline çizgileri seçtiğimde o da polyline olarak seçilsin istiyorum
(1) 

Trendyolda dolandırılmam ve çözüm

filipis #1568838 
Trendyolda 7 adet 5 yıldızı olan trina marka bir saç kesme makinesi (daha önce aynı markayı denemiştim) aldım. Ürün tarafıma geldi fakat jelatinli ürünü açıp şarj etmeden bir deneyeyim dedim. Şarj led göstergesinde ya da makinede tepki yoktu. Şarja koydum ve biraz bekledikten sonra (%10) şarjı olmasına rağmen 1-2 gidip geldi durdu. Yetersizdir deyip sabaha kadar takılı bıraktım. Sabah baktığımda ürün şarj etmeyi bırakmış ve en son %64 olan şarjı sıfıra inmişti. Muhtemelen bataryada bir arızası vardı. Neyse olay bundan sonra başlıyor.

Trendyola yazdım, hijyen ürünü old için servis raporsuz satıcu reddeder dediler. Neyse garanti belgesine baktım istanbulda yetkili servis var mı diye. Tel ve adresi hatta adı sahte çıktı. (Bu marka sahibi firma ithalat ürünü satabilmesi için ticaret bakanlığının talep ettiği teknik servisleri sahte olarak garanti belgesine basmış. Diğeri servisi olmayı bırakmış. Yazdım trendyola, biz süreci takip edicez satıcıya gönderin o yardımcı olur dediler. Satıcı şirket adını keşke önceden araştırsaymışım. Yorumlar bozuk mal yollayan bir dolandırıcı olduğu yönünde mersinde bir dükkan.

Sonra ithalatçıyı aradım dedi kargo ücreti ödemek zorundasınız bize göndermek için, ancak öyle yardımcı oluruz. O da git gel 150 tl yi bulur.

Tüketici hakem heyetine versem o da servis raporu ister ama yetkili servisi yok desek bir çare olur mu?

İstanbulkart ne zamana kadar indirimli olur?

filipis #1567936 
Ben 4 yıllık bir üniden 3. Yıl haziranda mezun oldum(haziran 2023). Öğrenci akbili devam ediyor haliyle ama bu güncelleme imkanının son bulduğu ocak ayına kadar mı devam edecek yoksa daha erken mi biter? Ya da ocağı da geçebilir mi 3. Yılım olduğu için? Aslında bana şubata kadar lazım, sonra ihtiyacım olmayacak da. Aylık tam akbil olmuş bin küsür.
(4) 

Motivasyon mektubu (yurtdışı master için)

filipis #1567924 
Ben birkaç üniye master için başvurucam ama danışman mektupta niye o okul ve bölüm cevabını yaz dedi. Halbuki ben uzaktaki üniyi nereden bileceğim niş konularda. Bölüm de lisansta aldığım dersler ve diğer ünilerdeki gibi spesifik bir alan değilo yüzden tercih ediyorum bunu desem hakaret olur. Niş bölümmüş gibi anlatsam ders içeriği ortada, yalan olur. Amaç o bölümü bitirip o ülkede kolay iş bulabilmek. Üni o ülkenin en iyilerinden biri bu arada. Bir de bi dersi ve yan dersleri alanımı kapsıyor ama ders içeriklerinin %20 si anca eder.

Bu şartlar altında neden sorusuna nasıl cevaplar verebilirim? Bu bölüme kabul almam lazım çünkü alternatif üni be böyle bölüm bulamadım maalesef.

Bu kadının ielts skoru nasıl 5.5 oluyor?

filipis #1564751 
Gerçi tüm aşamaları için mi skorlamışlar bilmiyorum ama speaking kısmı 4.0-4.5 tan fazla değil gibi.
youtu.be
(5) 

İelts 4.5-5 skorunu 8 ayda 6.5 yapabilir miyim?

filipis #1564702 
Dil okulu için yurtdışına gideceğim. Sizce bu mümkün mü?

Not: kişiden kişiye değişir evet biliyorum ama bunun olabilitesi be sizce?
(7) 

Diş için kanal tedavisi uzun ömürlü olmuyor mu?

filipis #1561944 
Bir dişe kanal tedavisi yaptırdım endodonti bölümünde. Yapan doktor işlem sonrası röntgen çektirdi, güzel olmuş dedi gönderdi. Bir kaç ay sonra dişte hafiften sızı başladı. Genel diş hekimine gittim röntgen çektirtti ve muayeneye çıktığımda normalde sızlıyor mu deyip aslında kanalı güzel yapmış ama iltihap var antibiyotikten sonra çekelim dedi. Azı dişim olduğu için çektiresim gelmiyor ama sanırım kanaldan sonra diş bir süre sonra çekilecek duruma geliyor. Sizde durum nedir? Kanal yapıp yıllarca sorunsuz kullanabildiniz mi yoksa yaşadığım durum normal mi?
(1) 

İstanbul veya bursada hangi dövizci

filipis #1559747 
800-900 bin tl gibi bir meblağı euroya çevireceğim. İstanbulda ya da bursa merkezde en ucuz satış fiyatı veren, dürüst bir dövizci arıyorum. Var mıdır bildiğiniz?

Nadir döviz var iyi fiyatlı ama döviz düşerken satış yapmıyorlar gibi bir yorum okudum.
(2) 

Higher diploma nedir?

filipis #1558854 
Master programları arasında;
-Higher Diploma in Science in Computing ve
-Postgraduate Diploma in Science in Computing
olarak postgraduate başlığı altında iki ayrı bölüm var. İkisi de master ise bu higher diploma ne oluyor? Farkı ne diğerinden? (Bölümler irlandada bir üniversiteden)
(2) 

Yurtdışına kaçıp yerleşmek

filipis #1558176 
Siyasi iklim belli olunca kendime bir kalıcı yurtdışı kaçış planı yaptım. Kendim hakkında bilgi vermek gerekirse b1 ingilizceye sahip, inşaat mühendisliği ve yönetim bilişim sistemleri mezunuyum(yeni mezun)

Bu plan aslında en kolay ve bilindik yol olan dil okulu ve master ikilisi. (Dilim mastera yeterli olmadığı için dil okulu alıcam, sadece dil okulu için kabul almak sıkıntılı)

Bu plan için önceliklerim en erken ne zaman olursa kaçmak, bütçeme uyması ve irlandada işe girebileceğim kalitede bir ünide okumak.

Bir acenteyle görüştüğümde bana çoğu okulun eylül ayında eğitime başladığını söyledi fakat ara dönemde de bazı okulların kayıt aldığını söyledi. Eylül 2023 kayıtları için dil şartı sağlanması istendiğinden dolayı 6 ay öncesinde (mart 2023) dil okuluna başlamak gerek. O da olmadığı için (6 ay boyunca 10k euro bekletme şartı var) kayıt sezonu eylül 2024e kalıyor ve nisan 2024te dil okulu için irlandaya gitmem lazım(10 ay sonra yani). Fakat acente bir üniversitenin (dublin business school) nisan 2024 için (ara dönem) kayıt aldığını söyledi. Yani ekim 2023te dil kursuna başlayıp nisan 2024te bu üniversite için ielts vererek başlayabiliyorum.

Üniversitelere bakınca trinity college dublin(türkiyenin boğaziçi ünisi) ve university college dublin gibi üniler dünyada bile ilk 200de iken bu ara dönem üni olan dublin business school (türkiyenin nişantaşı ünisi) ilk 500e bile giremiyor sanırım(daha da kötü olabilir). Bu şartlar altında erken gitmeyi, irlandada daha nitelikli bir okulda okuyup en azından yazılım üzerine daha kolay iş bulabilirim diye düşünüyorum. Diğer yandan da okula bakmadan en erken kaçmak fikri aklımdan çıkmıyor çünkü eylül kayıtları için en erken 10 ay sonra irlandaya geçebilirim. Ve business school 14k euro iken iyi üniler 18-25k euro ve üniye 20k eurodan fazla veremem sanırım. Tabii irlandada dil okulu da dahil hep parttime çalışma izni var. Kendimi irlandada rahat geçindirecek ekstra bir zanaate de sahibim(berberlik) aslında. Ve irlandada kalamayacak duruma gelirsem son çare olarak b planım, siyasi iklimden faydalanıp dava dosyasına sebep iltica talebi. Tabi bunu kullanmak istemiyorum, her şey legal şekilde sürsün diye çabalayacağım.

Bu şartlar altında siz olsanız tercihleriniz ne olurdu? Ve neden? Her seçeneğin iyi olanı bir arada olmuyor maalesef. Erken gidersem iyi okul olmuyor. İyi okula tüm parayı gömsem bana dandik okula göre avantaj sağlar mı meçhul. Ve geç gidersem vatandaşlığa geç başvurmuş olucam.
Not: ülkeyi gözden çıkardım. Ve 33k euro bütçem ile irlanda gibi ingilizce dışında bir şey istemeyecek(amerika, kanada vs) bir alternatif tavsiyeniz varsa alırım. Mesela ingilterede master programları 15-20 pound be kiralar çok yüksek, bütçem karşılamaz herhalde
(6) 

İş yerinde ingilizce çalışma

filipis #1554059 
Seviye B1. İlerletmek için ne yapayım? Kitap götüremem ve sesli şeyler açamam. Telefon üzerinden ne yapabilirim? İngilizce gazete ve kitap dışında…
(5) 

Pasaport gelme süresi

filipis #1554058 
Dün parasını ödedim, bugün de nüfus müdürlüğüne başvuruyu yaptım. Pasaport ortalama kaç günde elime ulaşır? İnternette 5-7 gün diyor ama 2021 başvurularında bile problem olduğu söyleniyor.
(1) 

Veripark nasıl bir firma?

filipis #1528872 
Yazılımcı olarak başlayacak biri için iyi ve özellikle kötü yanları nelerdir? Çalışanlara karşı olumsuz bir tutumları ya da gelecek kariyer yönünden pozitif etkileri var mıdır?

Bildiğim kadarıyla yazılım alanında ismi olan bir firma ama maaş skalası çok düşük gibi.
(2) 

Algoritma kurma eksikliği

filipis #1527615 
Yazılımın en önemli kısmı ve bunu öğrenmem ve geliştirmem lazım. Her ne kadar mühendislik mezunu da olsam alan dışı olduğum için zorlanıyorum. Ne yapmalı nasıl yapmalı?

Yani adımları düşünebiliyorum, şemayı kuruyorum ama iş yazıma gelince zorlanıyorum. 1-10 derecelendirirsek 3. Seviyeden yukarı çıkartamıyorum. Başka örnekleri inceleyince tamam ama iş yeni bir kurguya gelince uyarlamakta da çok zorluk çekiyorum. Eksiklerimi nasıl kapatırım?
(3) 

Tamamen online master programı var mı?

filipis #1526729 
avrupada ya da amerikada yerleşkesi olan (sanal üni değil yani) fakat eğitimi ve sınavları tamamen internet üzerinden yapılan ve sonunda da master diploması veren (kurs bitirme belgesi gibi saçma belgeler değil) -yök tarafından tanınan olursa daha güzel olur- bir üniversite var mı? türkiyeden online katılımla mezun olunacak şöyle.

dediğim gibi coursera gibi şeyler değil de gerçek bir üninin böyle bir eğitimi var mı? tezli olursa daha iyi ama tezsiz de olur.
(8) 

Yazılımcılara bir algoritma sorusu.

filipis #1525365 
Bir search işlemi için listede kayıtlı milyonlarca isim içinden ilk 3 harfi “mar” olanları herhangi bir veritabanı olmadan daha önce eklenilen isimlerin içinden bulup yazmasını istiyoruz. Basit işlemler için for ile listeyi dönüp if ile kontrol şartı koyup yeni listeyi de konsola yazdırabiliyorken milyonlarca ismin olduğu bir yerde (bu arada illa bir listede tutulma şartı yok) bu search işlemi için kurmamız gereken algoritma nedir?
(2) 

macos Monterey iso dosyası

filipis #1523406 
sanal makine içine kuracağım ama bir türlü iso dosyasını indiremedim. farklı ortamlarda bağlantı kesilip link patlıyor 2 gb olduktan sonra. torrent de aynı oldu. nasıl elde ederim bu iso dosyasını? temiz link bilen var mıaslında .pkg uzantılı olanı buldum ama isoya çevirip kullanılıyor mu bilmiyorum.
(4) 

Yazılımda tercih edilmesi gereken baz sektör nedir?

filipis #1520433 
Baz sektörden kastım aslında “alanında çok iyi” ama baz sektörü yazılım olmayan bir holdingde işe girmek mi yoksa baz sektörü yazılım olan iyiden hallice bir firma mı tercih sebebi olmalı ileriye dönük kariyer planlaması için? Maaşların ve koşulların aynı olduğunu düşünelim ve bir örnekle açıklayayım:

Mesela medipol hastanelerine bağlı arge biriminde hasta kayıt kabul sistemi ve randevu sistemi üzerine bir iş teklifi var ve softtech gibi iyi seviyede bir yazılım firması var ve burada da yine benzer teknolojilerle bir iş yapıyorsunuz. Kariyer planlaması için (kariyer planlamasından kastım cvnizde daha tercih edilir olduğunuz izlenmi vermesi) hangisi tercih sebebidir? Neden?
(2) 

Farklı ülke bankalarına nasıl coin paraları aktarılır?

filipis #1515874 
Malum rus ambargoları baş gösterdi.
Ciddi komisyonlar ve visa mastercard anlaşmaları rus bankalarıyla iptal edilecek bu günlerde. Haliyle kartlar çalışmayacak.

Bu nedenle rus bankasında ve italyan bankasında hesabı bulunan kişi, rusyadaki hesabından coin alıp italyadaki banka hesabına aktarmak istiyor. Bunu binance hesapla yapmayı düşünüyoruz ama rus ve italyan bankasıyla bir problem yaşanır mı alış ve aktarma konusunda? Ya da daha akıllıca bir coin borsa uygulaması varsa önerilere de açığım. Rus kişisi ciddi anlamda mağduriyet yaşıyor ve ben de bu işlerden çok anlamıyorum. Yüzeysel bir şekilde…
(5) 

Rus kız arkadaşa iş bulmak

filipis #1515397 
Öncelikle şu an avrupada bir ülkede okuyan rus kız arkadaşım var ve savaş nedeniyle ve önceye dayanan burs alımında sorun çıkması üzerine ciddi ciddi türkiyeye gelip çalılmayı düşünüyor. Yaşadığı ülkenin anadilini c2 seviyesinde istemesi nedeniyle orada çalışacak iş de bulamıyor (bölümü ingilizce ve depresyona girdiği için çabalamak dahi istemiyor. Öte yandan ona parasal destek yapan annesinin de işleri savaş yüzünden kötü durumda.

Kendisi Moskova devlet üniversitesinden avukatlık mezunu. Ama mesleğini yapmak istemiyor.
Avrupada turizm yöneticiliği üzerine yüksek lisans okuyordu ama muhtemelen yatım kalacak.
C2 seviye ingilizcesi (ielts 75 puanı var) ve anadili olan rusçası var fakat sorun şu ki türkçesi hiç yok. A1 seviye bile değil.
En azından ihtisas alanlarıyla ilgili bir işte çalışmak istiyor.
İstanbulda benimle yaşayacak.

Ona iş bulmamı istedi, ben de ingilizce bir cv hazırlamasını istedim fakat hangi sektörlerde yabancı uyruklu birini işe alırlar bilemedim. Örneğin istanbul tic. Üni. Yabancı uyruklu öğrenciler için bir öğrenci işleri elemanı arıyor. Buna başvursak geri dönüş alınır mı? (Soruyu genel olarak algılayın lütfen, bu örnek özelinde değil) yani bu tip işlerde türkçe bilmeden alım yaparlar mı? Yabancı uyruklu olması elenme sebebi mi? Hangi tür işler yapabilir?
Atıyorum rus avukat arayan ofisler bulunabilir mi türkçe bilmeden?


Ek soru: bir iş arama süreci olacak diyelim. Ben vizesinde sorun çıkmaması için bakıcı gösterip iş vizesi alabilir miyim? Maliyeti ne olur?
(1) 

Bankanın aldığı yüksek kur farkı

filipis #1501946 
Euro hesabı bulunan bankada hesabımız varken, italyada deutsche bank atmsinden 800 euro para çektiğimizde karşımıza iki seçenek çıkıyor. Biri 3.5 euro komisyon , diğeri nihai para olan 1053 dolar. 3.5 euro kesiliyor ve işin sonunda hesaba - bakiye olarak 935 euro yansıtılıyor. hesaptan bu para çıkmışken elimizde 800 euro kalıyor. Bu nasıl oluyor derken bizim bankamızda euro hesabından işlem yaptığımız halde deutsche bank bizim bankadan dolar talep ediyor. Haliyle bizim banka 20 euro kur farkını alıyor ekstradan. Doları alan deutsche bank işin sonunda bizim bankadan 1053 dolar (911 euro) alan deutsche bank 111 euro gibi fahiş bir kur farkıyla işlem yapıyor. Böyle bir fiyat nasıl çıkıyor yahu. Bizim banka bile 20 euro çıkarırken ne oluyor da 111 euro fark çıkarıyor. Komisyon da 3.5 euro yazıyordu ekranda.

Cepten 935 euro yani 1080 dolar çıkmışken elde kalan 800 euro oluyor. Dediğim gibi bizim bankada suç yok, zaten 911 euro ödüyor deutsche banka
(2) 

Yazılımla alakalı bir sorun

filipis #1500926 
Bir müşteri-seans sistemi var. Her seansta 30 kişi limit var. Ve seansı müşteri web sitesinden üyeliği üzerinden kendi seçiyor. Eğer seansa gelmeyecekseniz en az 3 saat öncesinden iptal etmeniz gerekiyor yoksa sistem iptal etme butonunu kaldırıyor.

Bu işletmenin birçok şubesi var ve bu şubenin herhangi bir seansında (özellikle son seansta) max 30/30 olması gereken kontenjan 32/30 şeklinde gözüküyor. Yani 32/30 olunca 2 kişi fazladan sokmuş oluyorlar. Bu duruma o şubede bankoda duran kişilerin insiyatifine açık olma imkanı olabilir mi? Kendileri saçma bir açıklama yapıp kendileriyle alakalı olmadığını söylüyor ama bunun yazılımsal olarak nasıl mümkün olabileceğini merak ediyorum.

Edit: nadiren ve özellikle son seansta yaşanıyor. Kurum ibb
(2) 

Hesabımdan rus hesaba para transferi

filipis #1499952 
Ben türkiyeden bir rus kişisinin hesabına 30 euro göndermek istesem komisyonsuz veya max 1 euro bir komisyonla en güvenli şekilde nasıl gönderebilirim? Kendisi italyada olduğu için euro aktarmam gerektiğini düşündüm.

Not: hesap rus bankasına ait fakat kişi bunu italyada kullanıyor.
(4) 

Ticaret sicil harcı borç ödemesi neden çıktı?

filipis #1494403 
2017 yılında kapatılan şahıs firmam vardı. 2018 de son vergisini de ödedim derken 2021 ocak ayında ticaret sicil harcı 123,60 tl borç çıkartmışlar yine. Bu nedir ya yakamı bırakmıyorlar? 4 sene sonra bu borcu niye çıkarıyorlar? 8 lira da faiz işlemiş.


Not: ticaret odası kaydım vardı, onu sildirmedim, umursamadım. Ama itoda da kapanmış firma olarak gözüküyor, belge falan vermiyor hatta sırf bu yüzden. Ama bu ticaret odası kaydı mı sebep oldu acaba. 3 senedir bir borç çıkartmayıp 2021 de çat diye önüme koymaları normal mi bilemedim.
(3) 

İstanbulkart üniversite değişikliği nedeniyle yenileme

filipis #1494227 
İstanbulkart öğrenci kartım var. Tanımlı üniversiteyi sildirip başka bir üniversiteye kaydoldum. Şu an kart öğrenci tarifesinde aktif fakat illa ki inaktif olacak bu yüzden(daha önce de olmuştu). Bu kartı yeniletmem gerekir mi? Gerekiyorsa En son ne zamana kadar değiştirmem lazım bu kartı?
(7) 

Türkiyeden rusyaya kargo

filipis #1491099 
Elimde havaalanında unutulduğu için rusyaya sahibine gönderilmesi gereken bir macbook air var. Ağırlığı 1.5 kg olan bu laptopu hasar görmeden nasıl en ucuza gönderebiliriz?

Pttye baktım 350 tl gibi bir ücreti var. (Bunlar gidene kadar hurdaya çevirirler diye güvenemiyorum, laptop diye ekstra ücret de çıkarabilirler)
Türkbox 450 tl gibi

Pegasusla giderken sabiha yer hizmetleri bulmuş. Bu yüzden pegasus oralı olmadı. Bu şekilde gönderme durumu barsa o da olur.

Bu arada en fazla 10 güne gitmesi lazım.
(2) 

Covid aşısı, özel hastane ücret almıyor değil mi?

filipis #1484487 
Sb
(10) 

Yunan müziği önerisi

filipis #1469066 
Alttaki tarzda, slow beğendiğiniz şarkıları önerir misiniz?

youtu.be

youtu.be

youtu.be

youtu.be

Yalnız bu şarkıcılara ait olmazsa sevinirim. Zira bütün şarkılarını taradım.
(1) 

Kazı kazan kartı nasıl üretiliyor?

filipis #1467958 
Kartın kendisi değil de o parayla kazınan kısım neyden üretiliyor? Oradaki madde ve üretim yöntemi ne?
(5) 

Hangi Ps5 versiyonu?

filipis #1460379 
Ps5 mi, ps5 digital versiyon mu? Digital versiyonda dvd rom yok, sadece internet üzerinden oyun indiriliyor.
(2) 

Satıcı amazonsa ürün orjinal midir?

filipis #1456500 
Earbuds alacağım, satıcısı amazon fakat o kadar çok çakması olan bir ürün ki güvenemiyorum. Kesinlikle orjinal midir?
(9) 

Sokak müziği - ses değerlendirmesi

filipis #1413878 
Sokak müziği yapmayı düşünüyorum. Siz olsanız sokakta durup dinler misiniz?

Not: gitara hakimiyetim çok iyi değil farkındayım. Şu günlerde geliştirmeye çalışıyorum. Bir de telefondan kaydettiğim için sesim biraz patlamış.

Edit: linç serbest :)

voca.ro
(1) 

Gitar çalmaktan parmaklarım soyulmaya başladı

filipis #1413036 
6-7 ay gibi bir geçmişim var fakat malum karantina nedeniyle klavye nedeniyle parmak uçlarım sanki haddinden fazla yıprandı gibi. Günde ortalama 2-3 saat çalıyorum.

Parmak uçlarımın nasırlaşmasından dolayı (4 aydır nasırdı zaten ama) artık soyulmaya başladı. Acaba çok sert mi basıyorum. Bu kadar çalarsam normal mi yoksa bu kadar çalsam da tekniği doğru uygularsam olmaması mı gerekirdi? (Tırnaklarım kısa)

Bir de uzun zamandır çalan kişilerin klavye kullandıkları parmaklarının ucu ne durumda?
Not: klasik gitar çalıyorum
(1) 

Bilgisayar mühendislerine ders sorusu

filipis #1401933 
Görseldeki işaretli sorunun çözümü şu şekilde mi oluyor?

((A’•((BC)’•(C’D)’)’)’)’= ((A’•((BC)’•(C’D)’)’)= A’.((BC)+(C’D))= A’BC+A’C’D
(2) 

Avukat olanlar bakabilir mi? (Askerlik için mahkeme)

filipis #1394354 
Askerlikte 3-4 sene bakaya gezdim. Daha sonra 4300 tl kesinlelmiş para cezasıyla eksiksiz 6 ay askerliğimi tamamladım. Terhis belgem e-devlete yüklendi. Terhisimden sonra hakkımda mahkeme açılmış. Saçma sapan mecburiyetleri bile karşıladığım halde yakamdan düşmüyor sülük devlet.

Polis çağırdı ifade verdim, terhis belgemi ekledik, neden gitmediğim yönünde mazeretimi de sundum. Polis büyük ihtimalle dava dosyası kapanır dedi ama 10 gün önce mahkeme sürecini başlatmışlar. Bunun mantığı nedir? Bu durumdan nasıl kurtulurum? Bi 4000 tl daha soyalım derdinde mi devlet?

Yani bu devletin sömürgen mantığını anlamıyorum, bedelli yapan adam benden çok kaçmış ona dava açmıyorlar, bana açıyorlar.
(4) 

Halk eğitim kurslarında piyano eğitimi var mı?

filipis #1382992 
İstanbul için soruyorum. Yani sözde bağcılarda bile açılması planlanan diyor ama beşiktaş, kadıköy dışında bir yerde açılmıyor sanki?
(3) 

Piyano öğrenmek için bu işe yarar mı?

filipis #1380121 
(3) 

Ekşiduyuruya girince tarayıcının sapıtması

filipis #1379357 
Ya hemen ya da birkaç saniye-dakika sonra reklam linkine yönlendiriyor.
Cihaz: iphone
Tarayıcı: safari
Sadece ekşiduyuruda oluyor. Problem nedir?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık