plugin hybrid vergilendirilmesi

kacakkk mi #1591032 
Merhaba Arkadaşlar,
Şarj edilebilir hibrit otomobillerde ÖTV indirimin olduğu şu günlerde
Polestar 1 model bir araç var. Avrupa satışı var. Olur da Türkiye'ye gelirse ya da firma üzerinden bireysel ithalat gerçekleşirse nasıl bir vergilendirmeye tabi tutulur çok merak ediyorum. Bilgisi olanlar bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim.
(1) 

Müzik

kacakkk mi #1567970 
Merhaba, geçmiş yıllarda ekşi sözlük de olabilir. Animasyon karakterlerinin üzerine basarak internet sitesinden müzik çalan bir orkestra gibi bir site keşfetmiştim. Bilgisayarımda kayıtlıydı, bilgisayarım çökünce silinmiş. Bulmama yardımcı olabilirseniz sevinirim. Öğrencilere göstermek istiyorum.
(1) 

Abdullah Avcı

kacakkk mi #1538445 
Abdullah Avcı'nın giydiği parkanın markasını bulabilir miyiz? Şimdiden teşekkür ediyorum.
(2) 

WW90K5410UX/AH 8 kg 1400 Devir Çamaşır Makinesi

kacakkk mi #1472395 
yurtdışında 2. el çamaşır makinesi aldım. kırmızı anahtarın üzerindeki sembol yanım sönüyor bunun sebebi nedir?
(5) 

Google Pixelbook model seçimi

kacakkk mi #1395433 
Google Pixelbook (i7, 16 GB RAM, 512 GB)
Google Pixelbook (i5, 8 GB RAM, 128GB)
aynı iki markanın ultrabookunu karşılaştırdığımızda işlemci ve ram kısmında ne gibi artıları veya eksileri olur. güçsüz olanda video düzenleme ya da mühendislik programları kullanırken sıkıntı yaşanır mı?
(4) 

güneş enerjisi panelleri

kacakkk mi #1345858 
Tesla, Solar Roof kurulumu yaparak, evlerin çatılarına güneş panelleri kurarak enerji üretiyor fakat tesla ve benzeri elektrik araç üreten şirketler neden arabaların tavanlarından enerji elde etmeyi düşünmüyorlar?
(2) 

sosyal psikoloji deneyi

kacakkk mi #1331690 
yapılan bir deneyde para bölüştürülüyordu ve son olarak denek bunu kabul ederse kendisine ödül veriliyor. Ama genellikle denek bunu kabul etmiyordu. bu deneyi daha önce okumuştum ama aklımda kaldığı kadarıyla anlatmaya çalıştım bilen varsa paylaşabilir mi?
(1) 

Sinem Sal

kacakkk mi #1327974 
Sinem Sal'ın yanılmıyorsam teneke adlı bir öyküsü vardı. tenekeyi konuşturuyordu. nasıl bulabilirim.
(3) 

maus

kacakkk mi #1128976 
linkteki Logitech M238 mausu almak istiyorum fakat türkiyeye gönderim yaparlar mı merak ediyorum.
www.amazon.co.uk
(4) 

tebligat

kacakkk mi #1086526 
adresime yaklaşık 4.ooo TL idari para cezası geldi. 1 yıl 6 ay kadar bakaya kaldım ve şubat tatilinde polisler Antalya polis evinde tutanak tuttular. sorum şu askere gidecek durumda değilim fakat kestikleri cezayı da ödemek istemiyorum. bedelli askerlik bekliyorum. bu para e-devlette borç olarak durur mu yoksa mahkeme kararıyla haciz ya da banka haplarıma el koyar mılar? avukat arkadaşlar ya da ve benzeri durum başına gelen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim. sevgi ve saygılarımla.
(9) 

facebooktan atılan mesajın gerçek olma ihtimali

kacakkk mi #1076520 
Selamun aleykum abi kusura bakmayın özür dileyerek sizi rahatsız etmiş bulunmaktayım sizi tanımadan bilmeden tesadüfen ekledim ben mugla nın bi ilçesinde oturmaktayım abi benim kadın bir komşum var yatalak felç kalmış bir yaşlı bir adama bakıcılık yapıyordu adam 3 hafta önce vefat etti abi yaşlı adamın eşi öleli yıllar olmuş benim komşu kadını adamın evlatları arıyo evi toparla temizle eşyaları olmayanlara muhtac olanlara dağıt anahtar sende kalsın diyolar kadın evi temizlerken eşyaları kaldırırken tavan arasından bir çanta buluyo hiç kimseye bir şey demeden eve geliyo geçen gün bana konuyu açtı çantayı gösterdi ilk gördüm şaşırdım çantanın içi para dolu sonra konuyu anlattı bende benim yurt dışından tanıdıklar var ben sana alıcı bulurum dedim abi kadının elindeki para paunt toplam 225 bin paunt var kadın parayı tedavülden kalkmış para olarak biliyo bende tedavülden kalkmış dedim zaten değersiz olduğunu tedavülden kalktığını söyledim ama ben sana yinede alıcı bulurum dedim resimlerini çektim sana yolladım abi bu para değerinden çok ucuza alınıcak para bakılır incelenir gerekli kontrolleri vesaire neyse yapılır o şekilde alınır makinadan dahi geçiririz para çok ucuza alınıcak sende kazanırsın bende kazanırım bu şekilde bana yardımcı olma şansın varmı ben sana para pul falan talep etmiyorum parayı ilk önce inceleriz çantayı dökeriz bakarız içinden örnektir numunedir herneyse alır dövizciye gösteririz o şekilde bir yol haritası çizeriz bana yardımcı olma şansın varmı abi istersen telefon numaramı vereyim telefondan daha ayrıntılı ve detaylı konuşma fırsatımız olur
(14) 

eski sevgilinin uzun zaman sonra araması

kacakkk mi #1065105 
sevgili duyuru ahalisi uzun zaman önce takriben iki yıl önce sanal alemden birisi vardı. kendisiyle yer yer yakın, genel olarak uzaktan bir ilişkimiz oldu. kendisini çok sevdim ve bunu da belli ettim. kız ise beni sevgili olarak görmedi ama beni de kaybetmek istemediği için arkadaş kalabileceğimizi ifade eden sözler söyledi bense bu durumun bana acı çektireceğini kabul edemeyeceğimi ifade ettim. gel zaman git zaman annesiyle tanıştım. kendisi beni çok sevdi ve hatta yer yer kızının zor biri olduğunu pes etmemem konusunda da bana tavsiye verdi. ama gel gör ki kız iflah olmadı ben de peşinden koşmadım ve bi beş ay konuşmadık. bu süreçte ben de kendimi toparlamaya ve sevilmediğimi kabullenmeye başlamıştım. bir bahar günü kendisi beni tekrar aradı ve konuşmaya başladık eski anılardan, neler yaptıklarından. o yaz kendisiyle kavga ettim ve hiç iyi şeyler söylemedim. ona ulaşabilecek her şeyi sildim. bu cumartesi kendisi beni aradı biraz konuştuk kalbini kırdım senin dedi biraz kendimden anlattım biraz onu dinledim ama kafam hala net değil niçin arıyor, neden bana açı çektiriyor bi türlü anlamıyorum aramızda beş yaş var ve kendisi üniversite öğrencisi bense işinde gücünde biri.
(6) 

çanta bulmama yardımcı olur musunuz?

kacakkk mi #1050950 
uzun zamandır kendime laptop çantası bakıyorum hatta geçen dayanamadım kaft marka bi postacı çantası aldım ama beni açmadı. dün izlediğim "her" adlı filmde ( www.imdb.com) -bu arada tavsiye ederim çok iyiydi- oyuncuda gördüğüm çantayı nasıl bulabilirim? fotoğraftaki çantayı bulan arkdaşa kitap sözüm olsun.
(1) 

kaliteli film afişi

kacakkk mi #1022287 
kaliteli film afişi arıyorum daha doğrusu filmde geçen bir görüntüyü arıyorum
a serious man - ciddi bir adam tahtada ders anlatığı an
1

mobil görünümden çık