(1) 

İstanbul'a arabayla max. 2.5 saat mesafede deniz/otel

gmzo #1561397 
Denizine yüzmek için girmesek de olur, maksat 15 aylık bebemizle güzel vakit geçirelim. Kum plaj ve açık havuz olmalı. 2 gece kalınacak. Önerisi olan var mıdır?

Satılık Hagen Vision M01 Kuş Kafesi (Seyahat Kafesi Hediyeli)

gmzo #1561395 
Kuşumuz birkaç sene önce öldü, belki tekrar kuş besleriz diye saklıyorduk fakat yurtdışına taşınacağımız için satıyoruz.

Klasik kafeslere göre çok daha güzel, kullanışlı. Etraf kirlenmiyor, kafesin içini temizlemek de çok basit.

Şuradan incelenebilir: www.letgo.com/item/hagen-vision-m01-ku-kafesi-seyahat-kafesi-hediyeli-iid-1655868609
(6) 

Gıda/market alışverişine ne kadar harcıyorsunuz?

gmzo #1559149 
Bu ayki harcamalarınızı hesapladık da, 10 bin lira sırf marketlere harcamışız. Bir haftasonu şehirdışından misafirler vardı, bir o zaman bir de seçim günleri belki normalden fazla harcama yapmışızdır ama bu ne yahu? (2 kişi + 14 aylık bebe)

Yani bir taraftan yoğurdu-sütü organik alırım, atıştırmalıkları şekersiz ürünlerden seçmeye çalışırım ama diğer taraftan da sanalmarketten indirim kovalarım. Buzdolabı da hiç öyle ağzına kadar dolu olmuyor sürekli. Evet kriz, gıda enflasyonu, vs. Normal mi biz mi abartmışız onu anlamaya çalışıyorum.
(3) 

Deniz tatili için araba ile gidilebilecek Yunan Adası

gmzo #1552341 
Ağustos sonu gibi arabayla kum plajları olan hangi Yunan adasına geçebiliriz (Türkiye'den tabii)? Rodos'a bakıyorduk, içimize de sinmişti ama internette arabayla geçilebilir diye bilgi olmasına rağmen, feribot sitelerinde uygun sefer bulamadık.
(6) 

Evde pire görmem:(

gmzo #1534841 
Hiç böyle bir şey yaşamamıştım. Dün bahçede yürürken bacağıma kedi sürtündü, az önce BEBEĞİMİN KAŞINDA pire yakaladım. Daha doğrusu yakalamaya çalıştım, beceremedim zıpladı uzaklaştı. Başka görmeden hemen panik yapmayayım diyorum ama ürememe ihtimali nedir bunun? İlaç şirketi bakmaya başlayayım mı? Apartmanın içinde de haftalardır çıkmayan bir kedi var, ondan da gelmiş olabilir, bilmiyorum. Bizim evcil hayvanınız yok.
(4) 

Hangi t-shirt?

gmzo #1526374 
Eşimin ilk babalar günü için kartal yuvası'ndan oğlumuzla takım giyebilecekleri bir şey almak istiyorum.

Oğlumuza şunu seçtim: www.kartalyuvasi.com.tr

Babaya hangisini alayım?
1. www.kartalyuvasi.com.tr
2. www.kartalyuvasi.com.tr

Ürünler arasından başka öneriniz varsa onu da alırım.

Otel tavsiyesi

gmzo #1523873 
Güney Ege'de, kendi sahili olan, aşırı cep yakmayacak bir otel önerisi olan var mıdır? Güney Ege dediğim İzmir, Aydın, Muğla hattı - denizin sıcak olması önemli. Yakınlarda bir sağlık kuruluşu olmalı çünkü bebekle gideceğiz.

Mesela Ören'de Altın Kamp var: altincamp.com Bu ayarda bir yer olsa pek tatlı olur.
(19) 

Bir ev sahibi - kira sorusu daha

gmzo #1520973 
Geçen sene Mayıs ayında şu an oturduğumuz eve taşındık, kiramız 3600, eşim de ben de devlet memuruyuz (dolayısıyla aldığımız zam belli). Şu an çevredeki kiralar iki katına çıktı. Yasal zam oranı yaklaşık %30 dersek 1080 lira yapıyor, dolayısıyla kira 4680 TL oluyor.

Bugün ev sahibi eşimi aramış, %100 zam yapın demeyiz, öyle insanlar değiliz ama bu kirayı annem maaş gibi kullanıyor, para pula döndü, kirayı 5500 TL yapmayı düşünüyoruz demiş. Eşim de eşimle konuşup size döneyim demiş.

Şimdi biz evden, konumundan, bulunduğu siteden çok memnunuz. Dolayısıyla orta yol bulmak mantıklı gibi, 5500 yapmayız yasal oranda yapacağız diye tuttursak, farklı şekillerde canımız sıkılabilir diye düşünüyorum. Evden çıksak 5500'e aynı nitelikte ev bulamayız. Ama 5500 yapınca da kiranın maaşımıza oranı artmış oluyor, o kadar zam almadık. Eve çok iyi bakıyoruz, kirayı aksatmıyoruz. 5000 TL yapalım demeyi düşündük ama, makul mu sizce? İlla 5500 olacak derlerse kabul mu etmeli? Siz olsanız ne yapardınız?
(6) 

Özel hastanede doğum ve tamamlayıcı sigorta soruları

gmzo #1517962 
Gebelik teminatımız var, cuma sabahı da sezaryen randevumuz. Hastanedeki ilgili kişiyle konuştuğumuzda, "sigorta yenidoğan masraflarını, anesteziyi karşılamayabiliyor demişti. Sigorta acentesi ile görüştük, Axa ile iletişime geçti, her ikisini de karşılamadıklarını söylemişler.

Şimdi araştırdığımda yenidoğan masraflarının devlet tarafından karşılandığını, özel hastanenin bizden ödeme talep edemeyeceğini gördüm. Hatta şkayetvar'da birisi Acıbadem hastanesinden yenidoğan yoğun bakım masrafları için ödediği yaklaşık 50 bin lirasını geri almış gördüğüm kadarıyla. Kadın bize yaklaşık 1000 lira gibi bir masraf çıkabilir bebekle ilgili demişti rutin kontrollerde. Neye göre bunu söyledi? Tamamlayıcı sigorta olduğunu söylemiştik, SGK kapsamında olduğumuzu biliyor yani. (Şu linkte 10.soru www.sgk.gov.tr)

Bunun yanı sıra sezeryan ameliyatın karşılanıp anestezinin karşılanmaması çok saçma değil mi? Anestezi olmadan mı ameliyat olacağız? Yoksa bunda da mı benzer bir durum var acaba, normalde devlet karşılıyor da hastaya mı kilitlemeye çalışıyorlar?

Teşekkürler şimdiden.
(14) 

Sezaryen doğuma babanın katıl(ama)ması

gmzo #1516921 
Kendimi hep normal doğum fikrine alıştırmışken, bıcırık pozisyon almadığı için %90 önümüzdeki hafta sezaryen ile dünyaya gelecek. Tam bu yeni düşünceye kendimi alıştırmaya çalışırken, doğum yapacağım hastanede (Kadıköy Medicana) anestezi doktorlarının babayı sezaryene almadığını öğrendim. Kadın doğum uzmanımız, anestezi uzmanıyla konuşuruz yine dedi ama, Youtube'da izlediğim (pandemi öncesi bu hastanede çekilmiş) doğum videolarının hiçbirinde baba yok hakikaten.

Fotoğrafçının alınıp babanın alınmaması çok saçma geldi bana, öyle değil mi? Bizim zaten öyle fotoğrafçı tutma, video çektirme gibi bir niyetimiz yok. Araştırdığım kadarıyla yurtdışında spinal veya epidural anestezi oldukça, yani genel anestezi olmadıkça babalar da alınıyor. Bizim için çok özel olan bu anı paylaşmak istiyoruz açıkçası, o yüzden tecrübeli olanlarınızdan duruma nasıl yaklaşmalı fikir edinmek istedim. Teşekkürler şimdiden.
(3) 

5G desteği olmayan telefon

gmzo #1513189 
Alınır mı bugün? Konuya çok yabancıyım vurmayın öncelikle. 5 senelik xperia xz maceramdan sonra artık yeni bir telefon almak zorundayım ve xiaomi note 10 pro'yu gözüme kestirdim. Fotoğraf, mail takibi, e-tablo görüntüleme, sosyal medya, bankacılık uygulamaları, belki 1-2 video izleme ile sınırlı kullanımım. Şimdi ülkecek sonunda geçecek miyiz bu 5G'ye? Veya yurtdışına çıktığımda sıkıntı olur mu 5G desteğinin olmaması?
(11) 

Taziyeye giderken

gmzo #1513158 
Arkadaşımın babası vefat etti, taziyeye gideceğiz. Ben bitkileri çok seviyorum, evdeki bitkilerden birini güzel bir saksıya dikip, babasının anısına hediye etmek istiyorum ama abes mi kaçar?
(4) 

Telefon önerisi

gmzo #1511851 
5 sene önce aldığım sony xperia xz'yi kullanıyorum. Çok da severek kullanıyorum ama eskidi artık, güncelleme gelmiyor sanırım, format atmama rağmen takılmaya başladı basit işlemlerde bile.

Kamerası güzel olsun, şarjı üzmesin, maillere ve gerekirse basit excel dosyalarına/etablolara bakayım yeter. Oyun filan oynamıyorum. Sosyal medya, bankacılık, belge tarama uygulamaları filan kullanıyorum. Bütçe 6-7 bin civarı diyelim.
(11) 

Doktorun yazdığı magnezyumdan eczanenin para alması

gmzo #1510870 
Daha önce doktor reçetesiyle az para vererek aldığımız magnezyum diasporal için eczane sgk karşılamıyor diyerek eşimden az önce 150 TL para almış. Açıklama da yapmamış karşılamıyor demiş. Karşılaması gerekiyor oysa ki. Sinir oldum ama ödedikten sonra yapabileceğimiz bir şey var mı? Fark eder mi bilmiyorum ama gebelik takibinde yazıyor doktor. En son 6 hafta 3 gün önce almıştık.
(5) 

yurtdışı uçuş - covid önlemleri sorusu

gmzo #1510710 
kardeşim önümüzdeki hafta erasmus için istanbul havalimanından hollanda'ya gidecek. çifte vatandaş olduğu için ülkeden çıkarken tc kimliğini, hollanda'ya girerken isviçre kimliğini gösterecek.

1- 48 saat önceden istenilen covid test sonucu bir rapor olarak mı veriliyor? giriş-çıkışta pasaport kullanmayacağı için nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

2- pandemi başladığından beri hiç havalimanı kullanmadığım için konuya çok uzağım. uçuşu olmayanlar da yolcularını uğurlamak için terminale girebiliyorlar mı hala, yoksa covid önlemleri kapsamında sadece uçuşu olanlar mı girebiliyor havalimanına?
(2) 

Ev tipi ana kucağı

gmzo #1508785 
Kullanan var mı, tavsiye eder misiniz?
(6) 

Netflix'ten christmas filmi

gmzo #1506794 
Önerebilir misiniz? Çocuk yetişkin fark etmez, gündemden uzaklaşalım biraz.
(2) 

Hasta ziyaretine ne götürsem?

gmzo #1506272 
Arkadaşımın annesinin tendonu yırtıldı, ameliyat oldu, şimdi evde. Arkadaşım da normalde kendi evinde yaşıyor ama iyileşene kadar destek olmak için annesinin yanına geçti, iki ay filan sürecek demişti geçen hafta konuştuğumuzda.

Ziyarete gideceğiz de, ne götürsem? Tatlı olabilir diye düşündüm, hareket edemediğinden bulmaca dergisi geldi aklıma vakit öldürmek için iyi olur sanki. Arkadaşım çalıştığı için yemek yetiştirmeye de zorlanıyor olabilir, ben evden çalışıyorum hala vakit yaratabilirim, bir kap çorba - yemek filan mı yapsam? Hangisi daha makbule geçer acaba?
(7) 

Sürücü kursunun ehliyet bilgilerini yanlış girmesi

gmzo #1505806 
Otomatik olarak alacağım ehliyeti milli eğitimin sistemine manuel diye girmişler. Teori sınavını geçen ay geçtim, bugün direksiyon dersine bir gittim araba manuel. Bir sürü ağız yaptı ofisteki kadın yok siz o an belki kararsız kalmışsınızdır ondan karışmıştır bilmem ne diye ama öyle bir şey yok. Ben hiç manuel düşünmedim zaten. İmzalanan formda sadece B yazıyor, otomatik ya da manuel olduğunu kursun girmesi gerekiyormuş. Fakat formların konduğu zarfın üzerinde otomatik yazıyordu kontrol etmiştim, kadın da hocayla telefonda konuşurken bunu teyit etti zaten benim de duyduğumu bilmeden.

Milli eğitim ile görüştük, dilekçe süreci filan 3 ayı bulur diyorlar. 5.5 aylık gebeyim, dolayısıyla süre sıkıntım var ve yazılı sınavın üzerinden 12 ay süre veriyorlar direksiyon için. Cimer'e filan da yazdık da, merak ettim başına benzer bir şey gelen var mı, hızlandırmak için bir şey yapabilir miyiz?
(1) 

Armut.com cam silme hizmeti

gmzo #1505778 
2+1 evin camlarını sildirmek için hizmet almamız gerekiyor, armut'u böyle bir iş için kullandınız mı, memnun kaldınız mı?
(4) 

gebelik şekeri

gmzo #1505460 
1 saatlik şeker yüklemesi sonucu 145 çıkmış :( 140 üzeri çıkanlara 3 saatlik test uygulanıyormuş sanırım, doktorumdan cevap bekliyorum henüz. açlık şekerim 68. pcos'um olduğu için risk grubundayım sanırım zaten (gerçi hamilelik öncesi 1 sene rafine şeker tüketmedim ve kistlerim tamamen yok oldu). 1 saatlik test sonucu yüksek çıkıp, 3 saatlik değerleri normal çıkanlar var mı aramızda?

plasenta rahim ağzına yerleştiği için biraz kanamam olmuştu, tam o pozisyon değiştirdi, rahatladık derken bu çıktı. bebeğin gelişimi, sağlığı iyi çok şükür ama yine de moralim bozuldu.
(6) 

amazon iade süreci

gmzo #1504792 
iki gün önce 1958 liraya amazon satıcılı olarak aldığım ürün 1719 liraya düşmüş. müşteri hizmetleri farkı iade etmiyor, ürünü iade edip tekrar alın diyorlar. öyle yapmayı düşünüyorum ama fiyatı kaçırmadan ürünü alırsam, sonra iade sürecinde herhangi bir sorun olmaz değil mi? ürün patpat üzeri naylona sarılı geldi, aynı patpat ve naylona geri saracağım, etiketleri üzerinde.

edit: bir de ürünün ücreti ne zamana kadar geri yatar? kredi kartına fazladan 2 bin lira daha ödeme yapmak zorunda kalmayalım..
(10) 

mart'ta doğacak bebek için oto koltuğunu şimdiden almalı mı?

gmzo #1504549 
normalde ocak-şubat gibi alma niyetindeydik ama, malum döviz fırladı, ocak'ta çok artar mı fiyatlar? geçen haftaki artış henüz yansımadı gibi, takip ediyorum da. maxi-cosi'nin isofixli modellerinden alacağız.
(12) 

Son yıllarda geliriniz döviz bazında ne kadar düştü?

gmzo #1503981 
2017 Haziran'da maaşım 1030 euroymuş, bugün itibariyle 530 euro. Devlet kurumunda araştırma görevlisiyim. 750-800 eurolara alışmıştık ama dün bu hesabı yapınca sinirim bozuldu.
(3) 

Atatürk'ün şu videolarında ses nasıl kaydedilmiş?

gmzo #1503828 
youtu.be

Çok net ses, üzerine sonradan işlenmiş gibi. Mikrofon filan da görünmüyor ortalıkta..
(15) 

Kişilerden borç alınca rahat edebiliyor musunuz?

gmzo #1501584 
4 ay önce araba almak için bir miktar (70k) kredi çekmeye karar verdik. Hesap kitap yaptık, 2 senede rahat rahat ödeyebiliriz, hiçbir şeyden de geri kalmayız dedik. Keşke kimseyle konuşmadan gidip çekseydik, aileler bir miktar biz yardımcı olalım, faiz ödememiş olursunuz, kendinizi sıkmadan istediğiniz zaman ödeyin diyerek üstteki rakamın yarısını verdiler (tamamını da verirlerdi de, pandemi vurdu işleri).

Yalnız bankaya iki senede yavaş yavaş ödeyecektik borcu, şimdi benim içim katiyen rahat etmiyor ve üst baş almadan, ek harcama yapmadan maksimum tasarrufla ailelere borcu bir an önce kapatasım var. Gidip keyfine 250 tl'lik bir şey alsam bile kötü hissediyorum. Neyse ki birkaç aya kapatmış oluruz gibi görünüyor. Yani uzun vadede yardımları dokunmuş oldu elbette ama kısa vadede hem kendimi, hem de eşimi çok sıkmış oldum.

Siz nasılsınız böyle durumlarda? Borcunuz varken rahat rahat gezer misiniz, lüks harcama yapar mısınız?

Galiba bundan sonra banka dışında kimseye borçlanmayacağım.
(20) 

Çocuğunuzu sünnet ettirdiniz mi / ettirir misiniz?

gmzo #1501237 
Oğlumuzu birkaç ay sonra bir aksilik olmazsa umarım kollarımıza alacağız. Bu sünnet konusu da elbette şimdiden kafamızı karıştırıyor. Eşim de, ben de çocuğun vücut bütünlüğüne müdahale etmeyi doğru bulmuyoruz, araştırdığım kadarıyla sağlık açasından da öyle aman aman bir faydası yok. Fakat yaşadığımız ülke de malum, toplum baskısı ve arkadaşları arasında alay konusu olması da söz konusu olabilir. Sünnet olacaksa ya doğar doğmaz ya da 4 yaşından sonra öneriliyor.

Sizin düşünce ve deneyimlerinizi merak ettim..
(3) 

kurutma makinesinde farklı renkler birlikte kurutulur mu?

gmzo #1500668 
çamaşır makinesinde kısa programda ayrı ayrı yıkanıp, sonra kurutmaya birlikte atılacak (beyazlar ve renkliler). bana bir şey olmaz gibi geldi ama sormak istedim yine de.
(3) 

Sabaha karşı 4'te Marmara Aktarma Merkezinde olan kargo

gmzo #1499998 
Bolu'dan İstanbul Anadolu Yakasına geliyor paket. Bugün gelme ihtimali nedir sizce? 4'ten sonra tekrar giriş yapılmamış.

Bir de mesela bugün şubeye ulaşsa, yarın dağıtıma çıkmadan gidip alma ihtimalimiz nedir? Durum acil de.

Not: MNG
(1) 

ikea'da maxipuan

gmzo #1499280 
kullanabiliyor muyuz acaba fikri olan var mı?
(6) 

Emekli olunca karavan almış hocamıza hediye

gmzo #1499152 
Bir hocamız emekli oldu, eşiyle karavan almışlar. Bir emeklilik hediyesi almamız gerekiyor zaten, karavan için bir şey olursa hoş olabilir diye düşündük ama ne olabilir?
(8) 

Hangi hırka?

gmzo #1498946 
İlk kez böyle bir soru soruyorum çok heyecanlıyım.

1) ty.gl
2) ty.gl
3) ty.gl
(9) 

Google'da silinen yorum

gmzo #1498909 
Bir sürücü kursuyla yaşadığım olumsuz deneyimi Google'a yazmıştım. Herhangi bir hakaret yok, yaşadıklarımı ayrıntılarıyla anlatıp işletmenin profesyonel ve güvenilir olmadığını belirtmiştim.

Nereden aklıma geldiyse az önce baktım ve yorum silinmiş! Çok sinirlendim, şu haliyle 70 yorum ile 4.9 puanları var gibi görünüyor, belli ki başka yorumlar da silindi bu şekilde.

Ne yapılabilir? Google ile mi iletişime geçmek gerekiyor? Bu kadar kolay mı siliniyor olumsuz yorumlar Google'dan?
(2) 

Kadıköy rıhtım ispark

gmzo #1497971 
Bu akşam 19:00 gibi gittiğimizde yer bulabilme ihtimalimiz nedir?
(3) 

merkez bankası faiz düşürmüş

gmzo #1496578 
100 puan çok da değil sanırım ama, kredi faizlerini ne kadar etkiler şimdi bu durum?

haziran'da ertelemeli kredi çekmiştik, daha hiç ödeme yapmadık, ilk taksik ekim 15'te. yapılandırmaya değecek kadar bir fark olmaz sanıyorum?
(13) 

Tecrübeli anne babalardan hamilelik ve yeni doğan tavsiyeleri

gmzo #1495626 
Hamileliğin 11.haftasından merhabalar!

Efendim hamilelik döneminde yapılacak Yoga'dan bebek alışverişine, yeni doğan bebek bakım yöntemlerinden sağlık sigortalarında kadar, "keşke bunu daha önce bilseydim" dediğiniz veya işinize yarayan her türlü bilgi ve yoruma talibim :)
(3) 

aile hekimi - uygun randevu bulunamamıştır

gmzo #1495595 
ehliyet için sağlık raporu almam lazım, aile hekiminden randevu almaya çalışıyorum e-nabız'dan ama daha tarih bile seçmeden böyle diyor. randevusuz gitsek görebiliyor muyuz aile hekimimizi?
(4) 

Kamuda pandemi nedeniyle hamilelere 24.haftadan itibaren idari izin

gmzo #1494229 
Bu durum devam ediyor mu acaba bilgisi olan var mı? Bir de uzaktan mı çalışılıyor yoksa tamamen mi izinli olunuyor?
(6) 

Hiç araba kullanmamış birisinin ehliyet alması

gmzo #1493382 
Ne kadar zor, ne kadar vakit alır?

Şimdiye kadar ehliyet lazım olmadı hiç, o yüzden almadım. Artık araba aldık, bir de bebek bekliyoruz (8 haftalık daha). Bebek gelmeden doktora tezimi bitirmem gerekiyor, ehliyeti de aradan çıkarayım diyorum ama ne kadar vakit / enerji alır? Otomatik alacağım direkt. Teori sınavından çok direksiyon sınavı düşündürüyor hiç başına geçmediğim için ama güveniyorum da kendime.
(2) 

Hamileliğin ilk 3 ayında sizin veya eşinizin iştahı

gmzo #1492456 
Nasıldı? Kilo aldınız mı?

Daha 8.haftanın içerisindeyim, iştahım fazla açık, üstüne bir de acıkınca mide bulantısı ve baş ağrısı yaşıyorum, o yüzden az az sık sık yemeye çalışıyorum ama böyle de dünyaları yiyorum gibi geliyor. Sağlıklı besleniyorum gerçi, rafine şekeri uzun süredir tüketmiyordum zaten.

Doktor ilk 3 ay kilo almaya gerek yok dedi ama ben 1 kilo almışım bile? Şişkinlikle de alakalı sanırım bu, zira bir günden ertesine yüzüklerim parmaklarıma zor girer olmuştu 4.hafta civarı. Her neyse, bana bu işi kontrol etmek çok zor geldi, o yüzden deneyimlerinizi merak ettim.
(4) 

Yavru sokak kedisine

gmzo #1491812 
Ne verilir? Mama yiyebiliyor mu emin değiliz. Süt ve suyu karıştırarak verebilir miyiz?
(1) 

Gebelik takibi ve doğum için hastane - doktor seçimi

gmzo #1490487 
Tecrübeli duyuruculardan yardım bekliyorum :)

Şu an gebelik süreci için doktor / hastane araştırıyorum. Sağlık sigortam kapsamındaki hastanelerden birini seçeceğim. Gebelik henüz çok yeni.

- Koşuyolu Medipol. Eve yürüyerek 5 dakika, çok çok yakın. İyi yorumlar alan doktorlar da var bünyesinde. Fakat doğumhaneye diğer gebeler yabancı erkeklerden rahatsız olmasın diye babanın alınmaması, doğum sırasında "kesinlikle" erkek olmaması gibi benim katılmadığım hassasiyetleri olduğunu okudum. Bu sebeple tam içime sinmedi.

- Kadıköy Medicana, burada Cihan Karadağ ile ilgili oldukça iyi yorumlar var. Arabayla 7 dk normal trafikte. Yeni ve temiz bir hastane, fakat biraz para odaklı gibi.

- Özel Göztepe Hastanesi, burada da daha önce tavsiye edilmiş olan Gülşen Barçınlı var burada. Doktor ile ilgili yorumlar çok iyi, hastane biraz daha vasat göründü gözüme. Araba ile normal trafikte 11 dk.

Başka kurumlar da var ama bu hastaneler yakın olduğu için bu 3'üne kadar eledim. Deneyimli arkadaşlar yorum yapabilir mi? Bu süreçte doktorun önemi, hastanenin önemi ne düzeydedir, hangi yönlerden önemlidir? Hastanenin eve çok yakın olması ne kadar önemlidir? Yukarıda belirttiğim hastane ve doktorlar ile ilgili de yorumunuz varsa duymak isterim, ya da bu doğrultuda aklınıza gelen başka herhangi bir şey de olabilir.
(5) 

Pozitif gebelik testinden sonra?

gmzo #1489063 
Bu sabah idrar testim pozitifti, şu an bayram tatili, İstanbul'da yani evde değiliz ve pazar günü Kapadokya'ya gideceğiz - 4 gün kalacağız. Son regl tarihinin üzerinden 4 hafta 2 gün geçti, folik asit kullanıyorum halihazırda. Hemen doktora gitmek gerekiyor mu? Eve dönmemize daha 15 gün var.

Ailelere ve arkadaşlara hemen söylemeyelim diyoruz o yüzden kimseye soramadım :)
(5) 

Mercimek köftesi buzluğa atılır mı?

gmzo #1486168 
Çıkarınca tadi kötü olur mu acaba?

Haftaya birkaç günlüğüne yatılı misafirimiz var da, buzlukta yiyecek bir ieylerimizin olması pratik olur diye düşündük. Köfte koyduk, börek koyacağız, mercimek köftesi düşündüm, başka önerisi olan varsa da alırım.
(3) 

Doğum teminatlı sigortadan hastane anlaşmasının kalkması hk.

gmzo #1485284 
2020 ağustos'ta doğum teminatlı tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırdım. Bu sigortalar, sigortayı yaptırdıktan sonra en az 12 ay geçince başlayan hamileliklerde geçerli oluyor ve kontroller ile doğum sürecini kapsıyor.

Anlaşmalı kurumlar arasında hamilelik süreci için tercih ettiğim doktorumun hastanesi bulunduğu için axxa'yı seçtim. Fakat bugün hastaneye gittiğimde, axxa'nın bu kurum ile anlaşmasının Nisan ayında kalktığını öğrendim.

Şimdi sıradan sigorta olsa bu problem olmayabilirdi, fakat doğum teminatında özel bir durum söz konusu. Acenteyi aradığımda, başka şirkete geçtiğimde doğum teminatının geçerli olmayacağını söylediler.

Bu konuda yapılabilecek bir şey var mı? Ne hastanenin anlaşmalı olduğu başka şirkete geçiş yapabiliyorum, ne de hastanedeki randevumu karşılatabiliyorum.
(5) 

Her ay 3-4 tane ağrı kesici içmek

gmzo #1485068 
PMS ve reglin ilk 1-2 gününde özellikle baş - boyun - sırt ağrısı için her ay 3-4 tane dolorex atıyorum. Ağrı kesicilerin çeşit çeşit yan etkileri var, o yüzden dikkatli kullanın diyorlar malum. Her ay 3-4 tane (farklı günlerde, aynı gün max 2 tane) almak ne kadar zararlıdır?
(12) 

Sorum kadınlara: PMS döneminde çalışma temponuz etkileniyor mu?

gmzo #1484226 
Regl olmadan önceki bir hafta çalışma tempom çok olumsuz etkileniyor. Sabahtan yine nispeten iyi çalışabiliyorum ama saat 1'den sonra beynim çalışmamaya başlıyor, aşırı yorgunluk çöküyor, sersemlik yaşıyorum. Bu dönemde kendimi çok yormamaya dikkat etmezsem bu hal regl başlangıcı ile birlikte günlerce süren bir baş ağrısına dönüşüyor. Benzer şeyler yaşayan, bu durumu hafifletebilen var mı?

Spor yapıyorum, pms döneminde magnezyum+b6 desteği kullanıyorum. Bu bahsettiğim probleme çözüm olmuyor. Magnezyum özellikle uyku düzenimi sağlıyor çünkü bu dönemde gerginlik, sinirlilik ve anksiyete ile birlikte uyku problemi de yaşıyorum ve uykusuzluk her şeyi daha da kötüleştiriyor haliyle.
(1) 

Ege'de Kamp Alanı Önerisi

gmzo #1483262 
Temiz, sakin, denizi güzel kamp alanı var mı önerebileceğiniz?
(10) 

Geri görüş kamerası ve garanti uzatma

gmzo #1482154 
Skoda Scala için kapora verdik, bir aksilik olmazsa pazartesi ya da salı aracı alacağız. Yalnız premium paket bir üst dilime geçtiği için alamadık, alt pakette de geri görüş kamerası yok. 2100 TL'ye ekletebiliyormuşuz. Sizce eklemeli mi, yoksa dışarıda mı yaptırmalı? Garanti dışı kalabilir filan dedi ama nedir aslı?

Bir de niyetimiz aracı uzun süre kullanmak, 5-6 bin liraya garanti süresi uzatılabiliyormuşuz, uzatmak mantıklı olur sanıyorum? İlk sıfır aracımız dolayısıyla kafa karışıklığı var.
(2) 

Havabüs Sabiha Gökçen - Kadıköy

gmzo #1481734 
Bu güzergahtaki havayolu servisi, Acıbadem'de nerede indiriyor yolcuları tam olarak?
123456  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık