Muhasebeci varsa bir soru

hotaru no haka #1578438 
Yeni kurulmuş bir şahıs firmasının kurumsal banka hesabına firma için malzeme (örneğin, masa, sandalye, printer, bilgisayar vs..) almak için veya herhangi başka bir nedenle cebinizden para yatırıldığında bu "şirket geliri" gibi algılanmıyor değil mi? Bir şeyin gelir olarak algılanması (dolayısıyla üzerinden vergi kesintisi yapılabilmesi) için karşılığında aynı firmanın fatura kesmiş olması lazım değil mi? ÖZetle şahıs firması kurumsal hesabına istediğimiz zaman kendi cebimizden para yatırdığımızda vergi sistemi bunu şirket geliri olarak algılamaz, fakat yatırılan bu parayla şirkete faturalı bir malzeme alındığında bunu gider olarak algılar değil mi?
(2) 

Almanya'ya satılan ürünün gümrük vergisini hesaplama!

hotaru no haka #1577300 
Türkiye'den -Almanya'daki bir firma adına fatura edilecek- 3500 euro'ya (KDV'siz) satın alınan elektronik bir cihaz için ürün Almanya'ya girdiğinde ne kadar gümrük vergisi ödemek zorundayım? Ayrıca KDV de ödeyecek miyim Alman devletine? Özetle Türkiye'den 3500 Euro'ya alınan bir ürün firmanın eline geçtiğinde toplam kaç para ödenir tüm masraflar için? (Kargo ücreti hariç)
(4) 

TR'den alacağım ticari bir ürünü uçakla/arabayla götürebilir miyim?

hotaru no haka #1575945 
Başlıktaki sorumu biraz açayım, Almanya'daki bir firma adına Türkiye'den satın aldığımız bir ürünü (örneğin firmada kullanacağımız bir yazıcıyı) uçakla veya özel araçla Almanya'ya götürebilir miyiz? Götürebiliyorsak ürün için gümrük ödemek zorunda mıyız, ödeyeceksek nasıl öderiz? Özel araç ve uçak senaryoları için ayrı ayrı cevaplayabilirseniz sevinirim.
(5) 

Almanya'dan Türkiye'ye TV getirebilir miyim?

hotaru no haka #1558945 
Almanya'dan Türkiye'ye, evde kendi kullandığım 65 inch TV'yi getirmek istediğimde, herhangi bir vergi vs. ödemek zorunda mıyım? TV orjinal paketinde taşınacak ama sıfır ürün değil, evde kullandığım ürün.
(4) 

Yurtdışından getirilen telefonun ömrü kayıt için önemli mi?

hotaru no haka #1543369 
4-5 senedir yurtdışında kullandığım telefonu Türkiye'ye getirdiğimde yine de sıfır telefon almış gibi kayıt yaptırmak, pasaporta işlettirmek ve kayıt parası ödemek zorunda mıyım?
(10) 

GSS borcu sigorta primi yerine geçiyor mu?

hotaru no haka #1509079 
Bir süredir yurtdışında yaşıyorum ve bu süreçte benim adıma devlet bir miktar GSS borcu belirlemiş. Ben bu borcu ödersem, ödediğim aylar için emeklilik primlerimi de yatırmış oluyor muyum? Yani diyelim ki 1 yıllık GSS borcunu ödediğimde, 1 yıllık emeklilik sigorta primlerimi de ödemiş oluyor muyum?
(1) 

İstanbul Anadolu özel honda servisi önerisi?

hotaru no haka #966833 
İyi bir özel servis arıyorum. 100.000 bakımını yaptıracağım aracımın.
(2) 

Şu GÖZ reçetesini inceleseniz ve bir soru!

hotaru no haka #767325 
Bundan 5-6 ay kadar önce doktora gidip reçeteyle gözlük almıştım. Bana o zaman verilen göz değerleri -0,75 e -1,25 idi. Gözlüğü 1 ay kadar kullandıktan sonra kaybettim. Şimdi tekrar göz muayenesi oldum. Bu sefer verilen reçete ekte. Daha düşük değerlerde bir gözlük verildi bu sefer. Neden böyle olabilir? İki doktor neden farklı numaralar vermiş olabilir? Bir de bu reçeteye göre gözümde astigmat mı var?
1

mobil görünümden çık