(2) 

Vergi Uzmanları

Nocturne #1591913 
Selamlar Arkadaşlar,

Vergi konusunda ufak bir sorum var. 6-7 aydır yurtdışından bir firmadan maaş alıyorum. Aylık miktar öyle fazla değil 2-3k usd. Bu konuda bana bir şekilde vergi çıkar mı? Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Şu an bir yerde sigortalı da değilim.

Bankacılara sorduğumda işin vergi kısmını bilmiyorlar ama bu yeni vergilerle başıma bir çorap örülür mü ne yapmamı önerirsiniz?

Şimdiden çok teşekkürler,
(1) 

Bas Gitar - Başlangıç Öneri

Nocturne #1587329 
Selamlar Arkadaşlar,

Bas gitara başlamak için en uygun marka modelleri önerebilirseniz çok sevinirim. Ayrıca yerli / yabancı tutorial da önerebilecek varsa tadından yenmez :)

Teşekkürler,
(6) 

Güneş Gözlüğü

Nocturne #1583326 
Selamlar Herkese,

Arkadaşlar güneş gözlüğü almak istiyorum ama herhangi bir dükkana gidersem fiyatlar gerçekten çok uçuk. Outlet gibi ya da buradaki üreticiden daha uygun fiyata alma gibi bir durum var mı?

Tecrübesi olan varsa buradan veya DM ile bilgi verirse çok çok sevinirim.


Teşekkürler,
(4) 

Apartman Otomatiği Sorunsalı

Nocturne #1579636 
Selamlar Romalılar,

Özellikle ramazanda bizim ilçemizde çok fazla davulcu kılıklı roman vatandaşlar apartman kapı zillerine random basıp açan birisi olursa apartmana girip dilencilik yapıyorlar.

İlla gerizekalının biri kapıyı açıyor. Bir şekilde bunun önüne geçme şansımız var mı? Çok daire olduğu için illa 2 tane gerizekalı çıkıyor ve bunlara kapıyı açıyor.

Bir şekilde bunu engelleyebilir miyiz? Veya hangi dairenin kapıyı açtığını öğrenebilir miyiz?

Sağolun varolun,

Kadıköy Civarı Bilgisayarcı

Nocturne #1578420 
Düzgün bir firma arıyorum küçük büyük önemli değil. Kasamı kontrol etsinler donanımda sıkıntı var mı, tamir olur mu olmaz mı vs bana bilgi ve destek versinler dürüstçe yeterli.

Teşekkürler,
(2) 

Yurtdışından Maaş

Nocturne #1577613 
Selamlar,

Yurtdışından bir firma 2 aylık deneme süresi için benim SGK'mı ödemiyor ancak benim gelir ile ilgili ödeme yapmam için stopaj ve ilgili miktarı bana ayrıca ödüyorlar. 2 Ay için benim resmi olarak bu gelirle ilgili yapmam gereken bir şey var mı?

Tecrübesi olanlar bilgi aktarırsa sevinirim, çok teşekkürler.
(4) 

TV Yayın Tavsiye

Nocturne #1576789 
Selamlar,

Evimin bir odasına genel bir tv izleyicisinin izlediği ulusal kanallar olan bir yayın almak istiyorum.TRT, TV8 vs izlenecek. IPTV ve Turkcell tv+ dışında bir öneriniz olur mu?

Üyelikten çıkmak için faks istemeyen hızlı üye yapan ve hızlı çıkaran yayını zırt pırt kesilmeyen memnun olduğunuz servisleri paylaşırsanız sevinirim.

TV biraz eski ama netflix vs izlenebilen seviyede.

Teşekkürler,
(1) 

Yurtdışı Firma Görüşme Sorusu

Nocturne #1575966 
Selamlar,

3. görüşmemi yaptığım yurtdışı menşeili firmadan gelen mailde "We are confirming the preliminary job offer for you." diye bir cümle kullanılmış. Türkçe çevirisini yapabiliyorum ama ne demek istediklerini anlamadım.

Bu ne demek olaiblir tam olarak tecrübesi olan var mı?

Saygılar,
(2) 

Kimlik - Ehliyet Yenileme

Nocturne #1572952 
Selamlar,

Yenilemeleri yapacağım ama internette döküman olarak acaip bilgi kirliliği var gibime geldi. Son zamanlarda yenileme yapan varsa ne gerekiyor / gerekmiyor yazabilir mi?

Saygılar,

Hasta Yatağı 3 motorlu 0 kondisyonda

Nocturne #1570157 
Selamlar,

20 gün çok temiz kullanılmıştır. Yeni alınmış gibidir. Sünger yatağıyla beraber 3 motorlu hasta karyolası.

10.000 tl istiyoruz, yenisi şu an sanırım 15.000 veya daha fazla. Resimler de aşağıda bulunuyor.

Teşekkürler,

hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com
hizliresim.com

Ayçiçeği

Nocturne #1564572 
Selamlar,

Bildiğimiz ayçiçeği (çiçeğin kendisi olmuş büyümüş çekirdekleri üstünde) bulmam gerekiyor. İstanbul'da nerede bulurum bilen varsa çok iyi olur.

Teşekkürler,
(3) 

Yurtdışına Fatura Kesme

Nocturne #1524498 
Selamlar,

Bu konuda google aramasıyla tabi sonuç bulunuyor ama malesef tutarlı görünmedi ya da ben anlamadım. Yurtdışına donanım satışı yaptığım zaman ödemem gereken vergiler nelerdir bilen var mı? Tecrübesi olan cevap verirse çok sevinirim.

Sevgiler,

Not : Müşteri donanımı kendi gelip İstanbul'dan alacak.

İnternet İptali

Nocturne #1522891 
Selamlar,

Taahhüt bedeli ödemeden Superonline fiberimi iptal ettirmek istiyorum. Beyaz masa aracılığı ile mi ilerlemem gerekiyor? Daha önce yapan varsa bilgilendirebilir mi?

Çok teşekkürler,
(1) 

İtalyanca Tutorial

Nocturne #1518249 
Selamlar,

İngilizcem iyidir. İtalyanca da öğrenmek istiyorum. Ücretli ücretsiz online kaynaklar önerirseniz çok sevinirim.

Sevgiler,
(1) 

Radeon RX590 Çift Ekran Sorunu

Nocturne #1517318 
Selamlar,

Ekran kartım Radeon RX590 ve çift monitörle kullanamıyorum. Ya diğer monitöre hiç görüntü gitmiyor, gittiği zaman da 2 saat falan kullandıktan sonra ekran kartı süper ısınıp bilgisayarı kapatıyor.

Aynı karttan veya farklı bir kart kullanıp aynı sorunu yaşayan ve sorunu çözen var mı?
(6) 

İcra Dairesine Ödeme Konusu

Nocturne #1516164 
Selamlar,

19. icra dairesine kalan dosya borcumu göndereceğim ve karşı tarafın avukatı dosyayı kapattıracak.

Bu noktada benim dikkat etmem gereken bir durum var mı? Tavsiyeniz önemli.

Teşekkürler,
(3) 

İşe Başlatmama

Nocturne #1507490 
Merhabalar,

Az önce işe başlamak üzere olduğum firmadan telefon aldım. Sosyal medyada önceden yaptığım "Kubilay ve yobazlar" ile ilgili bir paylaşım yüzünden firma benimle çalışmaktan vazgeçmiş. Firma ilgili sektörde "gerici" olarak bilinen bir firma.

İlgili işe başlama evraklarını imzalamıştım, istedikleri evrakları götürdüm. Sadece Ocak başı işe başlamam kalmıştı. Eski firmamdan da istifa ettim tabi.

Bu durumda hukuken yapabileceğim bir şey var mı? (Gerçi hukukun olmadığı ülkede bunu soruyorum biliyorum ama)

Teşekkürler,

Kripto Currency Trade için Tutorial

Nocturne #1504958 
Selamlar,

Kriptotrade için grafik okuma, konuşulanları anlama adına tutorial bakıyorum. Sizlerin kullandığı memnun olduğu ücretli / ücretsiz, İngilizce / Türkçe tutoriallar var mı?

Sevgiler,
(1) 

Telefon Problemi

Nocturne #1503423 
Selamlar Romalılar,

iPhone SE kullanıyorum. Çağrı merkezi aradığım zaman tuşlama yapmam gerektiğinde tuş sesini duyuyorum, ekrana da yansıyor ama ilgili komut IVR sistemin düşmüyor ve yaptığım tuşlama geçersiz sayılıyor.

2 Ayrı çağrı merkezinde denedim ikisi de aynı. Böyle bir şey yaşayan var mı? Çözebildiniz mi?

Teşekkürler,
(5) 

Wordpress

Nocturne #1484730 
Selamlar,

Arkadşaım için statik bir site yapacağım. Sadece şirket bilgilerini yer aldığı bir site yeterli. Wordpress'ten yürüyeyim diyorum ancak bayağı oldu bakmayalı.

Wordpress.org'dan mı başlamalı? Yoksa hosting aldığım yerden cpanel aracılığı ile mi içeriği yapayım?

Teşekkür ederim,
(5) 

Google'dan İsim Kaldırma

Nocturne #1477958 
Merhaba,

Bir yakınımın isminin google aramalarında çıkmamasını istiyoruz. Süper saçma bir konudan davası devam ediyor ve bu dava konusu farkedilirse işini kaybedebilir. Aşağıdaki linki kullanarak bir form doldurdum ancak yeterli midir bilemiyorum. Sizlerin önereceği farklı yollar varsa dinlerim.

support.google.com

Teşekkür ederim,
(2) 

Android Geliştiriciler

Nocturne #1445860 
Selamlar,

Android geliştirici olarak takip ettiğiniz kaynaklar nelerdir? Blog, sosyal medya hesabı, forum, mail grubu vs. gibi tavsiye edebilirseniz sevinirim.

Teşekkürler,
(4) 

Kripto Para Tavsiyeleri

Nocturne #1437567 
Selamlar,

Kripto para alım-satım için takip edilecek kaynak, tecrübeyle sabit tavsiyeler, takip edecek twitter hesapları (İngilizce ve Türkçe) gibi konularda yönlendirme yaparsanız çok sevinirim.

Sevgiler,
(4) 

Yeni Cep Telefonu

Nocturne #1437154 
Selamlar,

Çok fena ikilemde kaldım yardımınıza ihtiyacım var. Çok uzun zamandır iphone 5c kullanıyorum. Artık yenileme zamanı geldi, çoğu uygulamayı güncelleyemiyorum bile. Ancak malumunuz iphonelar çok pahalı.

Ne tavsiye edersiniz? Android'e geçsek mi yavaştan, değer mi? Yoksa apple'a öptürelim mi kendimizi?

Saygılar,
(2) 

COVID Sürecinde Online Eğitim

Nocturne #1427926 
Selamlar,

Evden çalışanlar veya evde kalmak zorunda olanlar bu süreçte kendinizi geliştirmek için hangi online eğitimleri aldınız?

Türkçe/İngilizce, Ücretli/Ücretsiz farketmez. Bir süre daha evden çalışacağım gibi gözüküyor, çok yardımı dokunur paylaşırsanız.

Sevgiler,
(1) 

Osmanlıca Tapu

Nocturne #1412845 
Selamlar,

Yurtdışından bir tanıdığım rica etti. İstanbul'da dededen kalma mülkleri varmış ve tapular osmanlıca. Bu konuda nereye başvurmak lazım? Tapu 2 dakikada konuyu çözüyor mu?

Önce çevirtmek mi lazım? Tecrübesi olan varsa ve bilgi verebilirrse çok sevinirim.

Teşekkürler,
(3) 

Saçma Internet Problemi

Nocturne #1399782 
Selamlar,

Çok değişik bir internet problemi ile karşı karşıyayım. Belki içinizden bir benzerini yaşayayım diye danışmak istedim. Şöyle ki ;

Modem bilgisayarımın dibinde (Fiber internet) ve ethernet ile bağlıyım. Bilgisayar desktop. Internet gidiyor, tekrar geldiğinde normalde 24 mbit olan bağlantımı, hız testi yaptığım zaman 9 mbit olarak gösteriyor. Ancak asla 9mb hızında değil, çok daha yavaş (tecrübe ile anlıyorum) ve bazı sayfalar hiç açılmıyor.

Modemi açıp kapıyorum ve hız yine aynı fakat bu sefer internet en azından kötü değil. Bu esnada wi-fi ile aynı ağa bağlı telefonumdan hız testi yapıyorum fakat burada bağlantı hızı 24 mbit.

* Windows 10 kullanıyorum, repair yaptım sonuç değişmedi.
* Interneti aldığım firmayı aradım. Telefondan hızı düzgün aldığım için bizlik bişey yok bilgisayarda arıza var dediler. Kesinti neden oluyor o zaman diye soramadım ketenpereye geldim onu soracağım.

Benim problemim nedir? Nerededir? Var mı bir fikri, tavsiyesi olan?

Teşekkürler,
(5) 

Araç Haciz & Maaş Haciz

Nocturne #1391257 
Merhabalar,

2015 yılında hem maaşımın 4 te 1 ine haciz konulmuştu, hem de aracımı polis alıp götürdü ve sonra açık arttırmayla satıldı.

Bu 2 konuyu belgelemem lazım ama e-devlette nasıl arayacağımı bulamadım. Hangi kurumla görüşmeliyim bilen var mı?

Teşekkürler,
(3) 

IPTv

Nocturne #1379025 
Merhaba,

Önceki başlıklara bakayım dedim ama biraz eski kalmışlar. Bu aralar kullanan var mı? Digiturk'ten almak istemiyorum. Ben gayet maçları, euroleague'i izlemek istiyorum. Satıcı tavsiye ederseniz sevinirim.

Teşekkürler,
(6) 

Eski Plaklar

Nocturne #1377912 
Merhaba Ahali,

Ekteki gibi 50 küsür senelik plaklarımız var. Aşağı yukarı ederi hakkında bilgi verebilecek olan var mı?

Teşekkürler,

Not : 2 resim dışında da var.
(1) 

İndirim Takip

Nocturne #1358812 
Merhaba,

Belli markaların indirimlerini takip etmek istiyorum. Bunun için kullandığınız site/app var mı?

Teşekkürler,
(6) 

Internet Extender/Repeater

Nocturne #1345801 
Sevgili Duyuru,

Evde superonline fiber internet kullanıyorum ve salondaki akıllı tv interneti iyi çekmiyor. Hangi cihazı kullanayım ki internetimi olabildiğince TV'ye aktarabileyim? Ne önerirsiniz?

Teşekkürler,

Not : arada 2 oda fark var ama modem koridora çok yakın.
(13) 

Toplama Bilgisayar

Nocturne #1340479 
Merhaba,

AMD işlemcilerdeki "sorunlu" olma hali artık giderildi mi? Nereden bilgisayar almamı tavsiye edersiniz? Servisi iyi olan markalar hangileridir?

5000-6000 TL arası bir makine alacağım önerileriniz olur mu?

Teşekkürler,
(1) 

Bulvar216 gidiş

Nocturne #1338906 
Selam arkadaşlar,

Kadıköy veya Kozyatağından Ataşehir Bulvar216'ya toplu taşımayla en temiz nasıl giderim?

Sevgiler,
(2) 

Dijital Medyacılar, SEO'cular

Nocturne #1331739 
Selamlar arkadaşlar,

Bir web sitesi yapacağım ve burada kendi özgün yorumlarımı yazacağım. Ancak şu an yazılarımı önce medium'da yazsam sonra buradan kaldırıp kendi siteme koysam google indexlemesi açısından sıkıntılı bir durum oluşturur mu?

Sevgiler,
(2) 

Finans Çeviri

Nocturne #1319676 
Selam Ahali,

"the period of time that can pass before a bill of exchange becomes payable: This bill of exchange has a 60-day currency."

currency'nin farklı bir kullanımını içeriyor. Bunun Türkçesi ne olabilir çıkaramadım, bilen var mı?
(6) 

Kudret Narı

Nocturne #1318889 
Arkadaşlarbu bitkiyi pazardan alıp kendi pişiren hazırlayan var mı aramızda? Nasıl yapıldığı ile ilgili internette farklı tarifler var kafam karıştı.
(4) 

Dişçi Önerisi

Nocturne #1318582 
Merhaba herkese,

Anadolu yakasında mümkünse Erenköy-Kadıköy civarında SSK'lı hastaya bakan ya da sömürmeyen,memnun kaldığınız bir devlet hastanesi önerebilir misiniz?

Eksik olmayın,
(10) 

Karakalem ve Babam

Nocturne #1311641 
Sevgili Kattegatlılar,

Babam 68 yaşında ve inanılmaz karakalem resimler çizebiliyor. Hayalgücünden resim çizmiyor ancak kendisine verilen herhangi bir resmi aynen karakaleme aktarabiliyor.

Kendisinin süper asosyal biri olduğunu da eklersek onun bu özelliğini değerlendirmesine nasıl yardım edebilirim diye düşünüyorum. Aklınıza gelen herhangi bir yöntem var mıdır?

Instagram mı açayım ona oradan satış mı yapsın? Sergi mi açtırayım? Bu işler nasıl olur?

Akıl verecek olan varsa çok yardımcı olur, sağolun.
(3) 

2. El Bilgisayar Sorusu

Nocturne #1299456 
Merhaba,

Bu bilgisayar 2. el 1500 TL uygun mu sizce?

Intel Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci

MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) HDMI&DVI
Anakart

Sapphire R9 280 DUAL-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

CORSAIR 8GB (2x4G) smiley Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

CORSAIR CARBIDE SERİSİ 200R 550W MidT ATX SİYAH KASA (içindeki psu bozulmuştu aşşağıdaki psu yu aldım sonradan)

COOLER MASTER WATT 80PLUS 600W AKTİF PFC 120MM FANLI GÜÇ KAYNAĞI

COOLER MASTER HYPER 212X Intel 2011/1366/1156/1155/775 AMD FM1 İŞLEMCİ SOĞUTUCU

Seagate Barracuda 3.5" 1TB Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

SAMSUNG SH-224GB, 24x, Sata, DVD-RW, Siyah
(4) 

KYK Ödeme Sorusu

Nocturne #1299264 
Selam arkadaşlar,

Şimdi ben kyk ödemelerimi yapılandırdım ve ödememi yapıyordum. Ta ki Temmuz ödeme son tarihini geçirdim.

Şimdi ziraat bankasından ödeme yapmak istediğimde ödeme almıyorlar. Geciktirme yaşayınca yapılandırma bozuluyormuş ve yeniden ödeme yapmak zorunda kalınıyormuş.

Bu işleri bilen yardımcı olabilecek var mı? Koskoca bursu yeniden mi ödeyeceğim yani şimdi?

Sevgiler
(1) 

Anti-Virus

Nocturne #1297158 
Gençler hangi anti-virus kullanıyorunuz bir deyiverin ya. Ben kullanmıyorum da virüs bulaşmış birinin diskini temizlemem lazım. Ne önerirsiniz?
(1) 

İkamet Değiştirme

Nocturne #1285311 
Muhteremler,

Malum seçim yaklaşıyor, bugünlerde ikamet değiştirsek sandığımız da değişir mi? Yoksa hiç o işe kalkışmayalım mı bu aralar?? Yoksa değiştirsek bile zaten yine de eski sandıkta mı vereceğiz? Nasıl araştıracağımı bilemedim sizlere danışayım dedim.

Sevgiler,
(2) 

Gelin Arabası

Nocturne #1280310 
Selamlar,

1000 tl altına gelin arabası arıyorum. Şöförlü olursa iyi olur. Mercedes, Audi gibi markalar tercihim. Aramızda bu işi yapan varsa mesaj atabilir. Telefon bırakırsanız iletişime geçerim.

Firma tavsiyesine de açığım.

Teşekkürler!
(1) 

Ablamızı tanıyanlar?

Nocturne #1279031 
Ekteki ablamızın ismini cismini bilen var mıdır?

Teşekkürler!
(2) 

Logo

Nocturne #1269327 
Merhaba,

ücretsiz logo yapmamızı sağlayan bir site, app. vs biliyor musunuz? Ya da uğraştırmayacak bir şey ise ben yaparım diyeniniz var mı?

Hiç para kazanmadığımız bir şirketimsimiz var, website ev FB sayfamızda kullanacak vasat bir logo istiyoruz. Kafamızda ne olduğu da belli.

Teşekkürler!
(2) 

Tam Vukuatlı/Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Nocturne #1265626 
Arkadaşlar, bu ikisi aynı evrak mı? Değilse o halde Tam vukuatlı sanırım e-devlet'ten alınmıyor değil mi?

Ayrı evraklar mı yoksa aynı mı anlayamadım. Kardeşim adları farklı, tabi ki farklı evraklar demeyin lütfen çünkü adı farklı ama aslında aynı evrak olan milyon tane örnek koyabilirim önünüze.

Teşekkürler,

Not:Vize için lazım.
(3) 

Şundan nasıl yaparım?

Nocturne #1254245 
Ya çok hoşuma gitti, şu tarz bebeklerden nasıl yapabilirim? Youtube'dan ne diye aratacağımı bulamadım :S Mlazemeler Eminönü'nde bulunur mu?
(8) 

Front-End'ciler

Nocturne #1252042 
Selamlar,

Herhangi bir dijital iş yapan ajansta çalışmadığım ve çalışan yakınımda olmadığı için buradan sorayım istedim. Front end çalışan arkadaşlar bir web sitesi veya bir app için görünüm hazırlarken işe nasıl başlıyorlar?

Söz gelimi text editörü açıp hadi bakalım index.html'imizi kaydederek başlayalım deyip sıfırdan mı herşeyi yazıyorlar? Yoksa her zaman kullanılan hazır templateler var mı?

CSS/HTML bilseniz dahi zaten bazı hazır templateler üzerinden iş yapmak daha kolay ve hızlı sonuçta.

Yani eğer vaktiniz varsa ister ÖM ister buradan biraz prosesten bahseder misiniz?

Teşekkürler!
(2) 

Türk Podcast

Nocturne #1250510 
Bildiğiniz, her zaman dinlediğiniz Türkçe Podcast siteleri var mı? Varsa paylaşır mısınız?

Teşekkürler!
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık