(2) 

word dosyasındaki tüm denklemlerin görsele dönüşmesi sorunu

beatbox yapan metalci #1584014 
tez dosyamdaki bütün denklemler görsele dönüşmüş. eski yedeklerden metin halinde ulaşabiliyorum değiştiririm sorun değil de neden böyle bir şey olmuş olabilir, bir daha olmaması için neye dikkat etmem gerekir?
(4) 

depresyondaki sevgilinin yanında nasıl güçlü olunur

beatbox yapan metalci #1583269 
merhaba herkese. 3 gündür geçmeyen çarpıntımı dindirmek ve kız arkadaşıma karşı nasıl doğru davranabileceğimi öğrenmek için yazıyorum bunları. kendisi çok uzun bir süre tus çalışıp atandıktan sonra depresyona girdi ve bu depresyon 3 aydır sürüyor. ilk 2 ay iletişimimiz düzgündü ama mayıs ayında tamamen kabuğuna çekildi. tıp isteyerek okuduğu bir bölüm değildi, iyi de bir puan alıp istediği bir alana da yerleşti ama gerek tus bitince her şey harika olacak düşüncesinin boşa çıkması, gerek bu ay çalıştığı hocasının mobbing'i yüzünden bu ay çok kötü durumda artık. ilaca başladı (eferox) bugün 12. gün bunu baştan söyleyeyim. ve hocası haziran'da değişecek.

uzun yıllardır birlikteyiz, çok badireler atlattık zor günlerden geçtik ama hiç bu kadar kötü görmedim onu ve bu beni çok üzüyor. 3 gündür geçmeyen çarpıntım ve mide bulantım var, bu sabah 1 simiti 1 saatte yiyemedim. durumumu kendisine açıklarsam suçlu hissedip daha da üzülecek diye içimde tuta tuta çarpıntımın kalp krizine dönüşmesinden korkuyorum. ki kendisi de endişeli şeyler konuşamk istemediğini, elinden geleni yapıp çabaladığını söyledi bir hafta önce. "depresyondaki sevgiliyi mutlu etmenin yolları" başlığını okudum, yazılan çoğu şeyi yapıyorum, yıpratmadan yormadan yanında olduğumu hissettiriyorum ama sanki hala yetersiz kalıyormuşum gibi hissediyorum. günde birkaç kez mesajlaşıyoruz onda da evden çıktım eve geldim uyucam vb. şeyler yazılıyor. 7 yıldır hiç bu kadar az konuştuğumuz bir süreç olmamıştı endişeleniyorum.

bu süreçte ne yapmalıyım lütfen görmüş geçirmiş suser'lar tavsiye istiyorum. ilacın bu süreçteki etkisi ne olur? ne yapmaktan kaçınmalıyım ve neler yapmalıyım?
(1) 

ankara'da bahçeli/beşevler/emek/anıttepe civarı kiralık ev

beatbox yapan metalci #1582029 
arkadaşım tek başına çıkmak için ankara'da bahçeli/beşevler/emek/anıttepe civarı kiralık ev arıyor. evin yapılı olmasını, 2+1 veya 3+1 olmasını istiyor. yardımcı olmak isteyen olursa yeşillendirebilirsiniz.
(3) 

bu kediye nolmuş?

beatbox yapan metalci #1579540 
annemlerin birkaç haftadır mama verdiği bir sokak kedisi vardı. bugün bu şekilde görmüşler. tüyleri yolunmuş gibiymiş başka kedi/köpekle kavgaya mı karışmış yoksa bir hastalık belirtisi mi bu? yapabileceğimiz bir şey var mıdır? hizliresim.com
(2) 

yıllar sonra üni'ye hazırlanan arkadaşıma not/kurs tavsiyesi

beatbox yapan metalci #1569329 
arkadaşım 6 yıl sonra üniversite sınavına hazırlanacak, alan eşit ağırlık. en temelden çalışması lazım. internette satılan notları mı tavsiye edersiniz yoksa kursları mı? tecrübesi, önerisi olanlar ne der?

13 ekim zorlu altın gün konserine uygun fiyatlı 3 bilet

beatbox yapan metalci #1568872 
arkadaşlarım hasta oldukları için aldıklarından daha ucuza 3 bilet bırakıyor. 550 liraya almışlar, satış fiyatı şu an 660 lira, her birini 470 liraya bırakacaklar. isteyenler yeşillendirebilir.

www.passo.com.tr
(2) 

almanca öğrenmeye yeni başladım, tavsiyelere açığım.

beatbox yapan metalci #1568702 
uzun zamandır aklımda olan sürece dün defterden not tutarak çalışmalı şekilde başladım. liseden kalan tek tük şeyler haricinde almanca altyapım çok yok, ingilizce seviyem c1.

ilk birkaç hafta udemy kursu + duolingo ile gideceğim, daha sonra günlük kelime ezberlemece ve izlemediğim türk filmlerini almanca altyazıyla izleme gibi planlarım var. bu konuda tecrübeli olan, yol yordam göstermek isteyen herkesin tavsiyelerine açığım.
(3) 

saç kurutma makinesi için tavsiye. (1500 tl)

beatbox yapan metalci #1567984 
merhabalar, ailem sen anlarsın bu işlerden diyip saç kurutma makinesi için tavsiye istediler, benim de hiç bilgim yok. 1500 tl'ye kadar çıkabilirlermiş. evde 5 kişi oldukları için sık çalışacak, kaliteli, üzmeyecek bir şey istiyorlar. varsa tavsiyeniz beklerim.
(4) 

ehliyet alma maliyeti ne kadar?

beatbox yapan metalci #1560602 
kursudur sınavıdır çıkarma ücretidir, toplamda maliyet ne kadar olur? bunların belirli dönemleri var mı? ne zaman başvursam fiyat konusunda avantajlı olur?
(4) 

chatgpt'den nasıl verim alabilirim?

beatbox yapan metalci #1557810 
geçen gün chatgpt'ye girdim, haftalardır kaydettiğim anlamını bilmediğim ingilizce kelimeleri ve çevirilerini yolladım, bana bunları kategorilere ayırır mısın dedim. çat diye bağlaç sıfat isim fiil diyip ayırdı. çok hoşuma gitti.

ben bu teknolojiden başka ne şekillerde verim alabilirim? yüksek lisans fizik öğrencisiyim, datacamp kursu aldım yazılım öğrenmeye başlayacağım, ingilizcemi de ilerletmek hatta belki almancaya başlamak istiyorum. uygulamadan bu gibi alanlarda ne şekilde verim alabilirim, siz neler için kullanıyorsunuz?
(3) 

kindle aldım, her tavsiyeye açığım

beatbox yapan metalci #1554026 
kindle paperwhite 4 aldım 2. el. uzun zamandır isteğimdi kitap okuma alışkanlığımı geri kazanmak için, baya heyecanlı hissediyorum kendimi. türkçe sözlük yükledim, kullanımı güzelleştiren başka tavsiyeleriniz var mıdır?
(1) 

radyolog/nörolog varsa mr raporuna bakabilir mi?

beatbox yapan metalci #1551203 
çok yakın bir arkadaşım vertigo sebebiyle doktora gidiyor. radyolog ms hastalığına işaret eden lezyonlar var demiş, nörolog ise bir şey yok onlar kansızlık düşük tansiyon yüzünden de olur, daha detaylı baktırmak istersen ilaçlı mr çektir demiş. arkadaşım haliyle endişeli şu anda. vertigo dışında hiç ms belirtisi yokmuş tamamen sağlıklı bu arada arkadaşım.

sadece raporu atıyorum böyle anlaşılır mı onu da bilmiyorum. çok çok fazla görsel varmış onları atmakla uğraşamadık gerekirse isterim onu da. rapor altta.

KRANİAL MRG Teknik: FSE ve SE sekanslarda multiplanar görüntülerle elde olunmuştur. İnfratentorial kesitlerde; 4. ventrikül orta hatta, normal kalibrasyondadır. Serebellar hemisferlerin gri/beyaz cevher dağılımı normaldir. Serebellar alanlarda patolojik sinyal kaydı izlenmemiştir. Beyin sapında veya serebellar hemisferlerde demiyelinizan plak lehine bulgu saptanmadı. Pons, bulbus ve mezensefalon normal olarak izlenmektedir. Bazal sisternalar tabiidir. Pontoserebellar alanlar normaldir. Supratentorial kesitlerde; 3. ventrikül orta hatta ve normal kalibrasyondadır. Yan ventriküller simetrik ve normaldir. Bilateral bazal ganglionlar normaldir. Sağ frontal subkortikal beyaz cevherde 6 mm boyutlarında, sağ pariyetal beyaz cevherde 3 mm ve 4 mm boyutunda, korpus kallozum sağ lateralinde korpus bölümünde, korpus kallozuma vertikal seyirli 5 mm boyutlarında, sol frontal subkortikal beyaz cevherde 3 mm boyutlarında T2 hiperintens lezyonlar izlenmiştir. Tanımlanan lezyonlar demiyelinizan plak olabilir. Bu nedenle kontrastlı kranial MRG önerilir. Sol pariyetal derin beyaz cevherde 4 mm boyutlarında T2A görüntülerde hiperintens, T1A görüntülerde hipointens olası Virchow Robin aralığı ile uyumlu lezyon izlendi. Kortikal sulkal yapılar tabiidir. Nazal septumda sağa doğru deviasyon izlendi. Not: Bulguların klinik ve laboratuvar bilgileri ile birlikte değerlendirilmesi önerilir. Uyumsuzluk halinde raporlayan hekim ile konsültasyonu gerekmektedir.
(2) 

kaliteli kulaklık tavsiyesi. bütçe 3-4k.

beatbox yapan metalci #1550058 
günde 3-4 saat düzenli müzik dinleyen biri olarak kaliteli bir kulaklık arayışındayım. 3-4k lirayı gözden çıkarttım. bluetooth veya kablolu tavsiyelerinizi beklerim.

1 ay sonra edit: mart başında sennheiser hd 450 bt aldım memnunum. mağaza fiyatı 5000 liraydı ben internetten 3500'e çözdüm. sorusu olanları cevaplayabilirim.
(5) 

deprem kaynaklı ülke çapında online eğitim kararı tuhaf değil mi?

beatbox yapan metalci #1549698 
öncelikle depremden etkilenen, kaybı olan herkese geçmiş olsun, başı sağolsun. umarım bu sorumu duyarsızlık olarak görmezsiniz zira 6 gündür gerek sosyal medyada yüzlerce yardım twwitine rt yaparak, gerek belediyede yüzlerce koli taşıyarak elimden gelen her türlü imkanı göstermeye çalıştım.

2. dönem gelen online eğitim kararını kafama oturtamıyorum. pandemi tatiline lisansta yakalandım ve 3 senedir ne ben ne çevrem hala o eksiği kapatabilmiş değil. şimdi yüksek lisanstayım ve aynı kararın alındığını görünce çok üzüldüm. bölgede korkunç zararlar gören insanların olduğunu biliyorum ama türkiye gibi bir deprem ülkesinin bir acil durum planının olması gerekirdi diye düşünüyorum. atıyorum edirne'de okuyan adamın mayıs'ta alacağı eğitime kadar böyle büyük bir karar alınması tuhaf değil mi?

biz mi depremin çarpıcı boyutunu hâlâ görmedik, bu işin arkasında siyasi bir plan mı var? kafamda oturtamıyorum bazı şeyleri. kyk yurtlarına aileler mi yerleştirilecek, seçim öncesi oy kaybı yaşanmasın diye insanların eli mi rahatlatılacak, böyle bi kararın alınmasındaki motivasyon ne olabilir?
(2) 

kart oyunu öğrenmek istiyorum, nasıl yaparım?

beatbox yapan metalci #1547448 
senelerdir yapılacaklar listemin tepesinde kart oyunlarını öğrenmek ama hiç girişemedim. işin içindeki matematik, hesap işleri ilgimi çekiyor. daha önce başlayayım diye eve briç kitapları bile almıştım ama zor geldi bıraktım.

yarın bi gün arkadaş ortamında kart oynanırsa yabancı kalmamak için ne öğreneyim, nerden öğreneyim, nasıl öğreneyim? tavsiye web sitesi, video kanalı, mobil app vs varsa almak isterim.
(6) 

samsung galaxy a52 vs xiaomi redmi note10s

beatbox yapan metalci #1512095 
karşılaştırma linki: www.epey.com

yarın birini alıcam ama kararsızım. a52 5700, 10s 4600 tl. oyunla kamerayla hiç işim yok, netflix spotify reddit yeterli. yüksek lisans öğrencisi ne kadar kullanırsa o kadar kullanacağım.

herkes 10s işini görür diyor ama iç sesim 1000 tl ver samsung al diyor. almışken uzun vadeli bir şey olsun istiyorum ama xiaomi de yeter biliyorum. son çare size geldim. ne yapılır?
(1) 

şehirlerarası yolculuk yapıp corona kapmak

beatbox yapan metalci #1429141 
aranızda veya çevrenizde şehirlerarası yolculuk yapıp corona kapan oldu mu? 2 gün sonra birer gün arayla otobüs+tren yapmak durumundayım, tavsiyeleriniz varsa dinlemek isterim.
(1) 

evde kendi kendime nasıl piyano öğrenebilirim?

beatbox yapan metalci #1414509 
evde güzel bir yamaha piyano var. salgın günlerinde evden de çıkamadığım için -ve muhtemelen yaza kadar bu şekilde süreceği için- öğrenmeye başlayayım dedim. 25 yaşında ilk enstrümanım olacak ama piyanoya çocukluğumdan beri hevesim var, her gün de saatlerce müzik dinliyorum, çabuk uyum sağlayacağımı düşünüyorum. hangi yöntemleri önerirsiniz? bildiğiniz youtube kanalları, torrent'den dvd, paralı android uygulamaları vs var mı?
(1) 

yaka mikrofonu arıyorum

beatbox yapan metalci #1368249 
bir arkadaşım için dışarda video çekimlerinde kullanılacak yaka mikrofonu arıyorum. dış sesleri tamamen yok etmesine gerek yok ama kaliteli olsun tabi ki. ücret max 150 tl. var mı tecrübesi önerisi olan?
(2) 

online çevirmenlik

beatbox yapan metalci #1351297 
hocamlar bu duyuruyu bir akrabamın ricası üzerine açıyorum. oldukça donanımlı bir ingilizce öğretmeni akrabam var ama kendisi çalıştığı dersaneden ayrılmak zorunda kaldığı için bir süredir işsiz. kendisinin mezun olduğu okul, cv'si vs gayet de iyi. bu kişiye internet üzerinde tercümanlık yaptırmak istesek imkanı nasıl sağlarız? bu işin kaynakları şartları vs nedir?
(8) 

telefonum yipranir mi?

beatbox yapan metalci #1333281 
cok uzun sure baya eski model bi telefon kullandiktan sonra bu hafta yeni bi telefon aldim. (xiaomi mi 2 lite) eski telefonumda muzik dinleyeceksem albumu indirip telefona atiyordum, dizi izleyeceksem de laptop'i kullaniyordum. simdi netflix ve spotify'i indirdim ama alisik olmadigimdan midir bilmem elim kullanmaya gitmiyor. dinlemek istedigim tum muzikler zaten arsivimde var telefona atarim diyorum, dizi izleyecek olsam telden acsam bile usb'den atarim diyorum. oyun oynama konusuna hic hic girmiyorum bile.

sizce abartili bir sey mi bu durum? cevremdekiler telefonlarin artik cok gelistigini bunlarla yipranmayacagini soyluyor ama ikna olmus degilim.

ozet: netflix spotify telefonu yipratir mi? kullansam bile bunlara karsi alabilecegim onlemler var midir?
(1) 

şu melodi hangi şarkıdan?

beatbox yapan metalci #1326663 
arkadaş gitar çalarken şunu tıngırdattı nolduğunu bulamadık evde 4 kişiyi kafayı yedik. çökerme türküsü değil, bana sanki hatırla sevgili'den gibi geliyor. var mı yardımcı olacak? vocaroo.com
(6) 

24 izlicem, hangi sezondan başlayayım?

beatbox yapan metalci #810895 
merhabalar, zamanında cnbc-e'de 24'ün 7. ve 8. sezonlarını hafta hafta kaçırmadan izlemiş biri olarak, 9. sezonunun başladığını duyunca oldukça heyecanlandım. diziyi ilerki senelerimde zaten izlerim diyodum da bu 9. sezon hevesimi iyie arttırdı. ama 9 koca sezon 24 bölüm 45'er dakikadan gözümü de korkutuyor. napmalıyım sizce, ilk sezondan mı başlayayım?
(3) 

megan and liz??

beatbox yapan metalci #655023 
bi dizi varmış megan ve liz diye, kaza geciriyolar iki kiz, bunlar karistiriliyo suratlari taninmicak hale geliyo yasayani yanlislikla oldu zannedip gömüyorlarmış. ben daha önce hiç duymadım bi arkadaşım sormamı istedi, bilen var mıdır?
(4) 

hızlı ve öfkeli 6'nın başındaki fragman

beatbox yapan metalci #645146 
hızlı ve öfkeli 6'yı sinemada izledim ve filmin başında komikli maceralı bir filmin fragmanı vardı. bol efektli bol esprili bir filmdi tanındık oyuncular vardı. bilen var mıdır?

edit: filmi buldum arkadaşlar adı r.i.p.d, yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler :)
(4) 

opeth tarzı metal müzik

beatbox yapan metalci #638593 
bu aralar ruh halimden midir nedendir bilmiyorum çok sert dinleyemiyorum. opeth tarzı insana huzur veren, sakin ama metalliğinden ödün vermeyen müziklerden arıyorum. en beğendiklerinizden önerir misiniz
1

mobil görünümden çık