(5) 

Miras sorusu mu tam emin değilim.

mirty #1583546 
Selamlar,

Bu miras konularına hayatımda hiç girmediğim için bir fikrim yok. Şimdi annemin teyzesi var 85 yaşında, kendisininde 1 tane evi var. Kendisinin çocuğu yok hiç evlenmedi. Sadece yeğenleri var.

Teyzesine sadece annem bakıyor tüm ihtiyaçlarına o koşuyor bakıcı parasını annem öder, elinden geldiğince her ihtiyacına koşar. Diğer yeğenlerin yıllardır aramışlıkları bile yok o derece.

Herhangi bir karşılık beklemiyor ancak teyzesi evi bugüne kadar yaptıkları için ona bırakmak istiyor. Bu isteğini yapabilir miyiz yoksa diğer yeğenlerden onay falan almak gerekiyor mu
(2) 

Katar maaşları, ucret beklentisi ne istemeli?

mirty #1582696 
Selamlar,

Katar'da proje bazlı bir iş için görüştük, network mühendisliği için. Pozisyon kıdemli. Ucret beklentimi dolar bazında soruyorlar, Glasdoor ve Indeed'e baktım, burada yazan ücretler ne kadar günceldir ? Baska nerden bakabilirim fikriniz var mı?
(4) 

Kaziklaniyor muyum?

mirty #1581322 
Selamlar,

Bugün iç-dış parazit ve genel kontrol için 23 kilo köpeğime 1400 lira ödedim. Lokasyon: Ankara. Fiyat algısı kalmadığı için emin olamıyorum kazıklanıyor muyum?
(5) 

Yurtdisi urun değişimi

mirty #1580184 
Selamlar,

Aldığım arac kamerası hatalı çıktı. Firma ile görüştük değişim yapacaklar ancak ürünün iadesini istiyorlar, firma Çin'de. Şimdi gönderirken ne yapmam lazım ki yeni ürünü gönderdiklerinde vergi ödemeyim. Dikkat etmem gereken başka bir husus var mıdır?
(2) 

Yıllardır duran hurda minibüs nereye bildirilir?

mirty #1579865 
Heralde bir 10 yıldır duran üzerinde plakası olan bir minibüs var, arac hurda çingeneler içini çer çöp toplamak için kullanıyor. Nereye bildirilir? 155 yazan var, cevre bakanlığı yazan var, cimer yazan bile olmuş.

Evde kopek traşı

mirty #1579598 
Selamlar,
Fiyatlar uçtuğundan köpeğimi kendim tras etmeye karar verdim. Kullandığınız marka/model önerisi alırım.
(5) 

Enpara yurtdışı kredi kartı kullanımı ve kart tavsiyesi

mirty #1578422 
Selamlar,

Müşteri hizmetleriyle görüştüğümde yurtdışı harcamaları için biz ekstreyi dolara çevirmiyoruz TL cinsinden ödemeniz gerekiyor dediler, diğer bankalarda bu seçenek varken enpara'da olmaması garip değil mi yoksa konuştuğum kişinin mi bilgisi yok anlamadım.

Sadece yurtdışı harcamalar için dolar hesabıyla ödeme yapabileceğim önereceğiniz kredi kartı tavsiyeniz var mı ?
(1) 

Ankara eriskin dehb icin psikiyatri/psikolog tavsiyesi

mirty #1576635 
Selamlar,

Ankara'da ya da online görüşme yapan erişkin dehb konusunda uzman psikolog ya da psikiyatrist arıyoruz.

Horlama tedavisi görüp sorunu çözülen var mı?

mirty #1572209 
Bir kez özele gittim hemen incelemeden ameliyat ihtimali konuşuldu, bir kez fakülte hastanesi gittim bir gece kaldım alet takıp izlediler ancak problem görmediler belki de derin uyku ya dalamadım emin değilim. Tedavi görüp memnun kaldığınız biri var mı Ankara'da olursa iyi olur
(4) 

Ankara kapalı garaj

mirty #1568191 
Selamlar,

Birkaç avm'ye sordum ama kiralanmiyormus, yillik ya da aylik olarak kapalı garaj bulmam lazım, fikri olan var mı
(3) 

PlayStation yıllık üyelik ücreti

mirty #1566552 
Selamlar,

Malum zam geldi ancak gelen mailde 6 Kasım'dan itibaren geçerli olacağı yazıyor, şu an yenilemek istediğimde zamlı fiyat çıkıyor. Ben mi bir şey kaçırıyorum, siz yenilediniz mi
(1) 

Ankara telefon pil değişimi servisi

mirty #1562090 
Selamlar,

Samsung s20+ telefonun pil ömrü iyi ce bitt, Ankara'da güvendiğiniz, orjinal parçalarını almayan, önereceğiniz servis var mıdır
(8) 

Vergi dairesinden sms geldi

mirty #1559713 
Selamla3,

Bugun gib'den sms geldi

Değerli mükellefimiz,
Başkanlığımız verilerinin analizinden birden fazla işverenden alınan ve beyan edilmesi gereken ücret geliri elde ettiğinize ilişkin emarelere ulaşılmıştır.
Gelir vergisi beyannamenizi 3.7.2023 tarihine kadar 7440 sayılı Yapılandırma Kanunundan yararlanarak verebilir veya matrah artırımında bulunabilirsiniz.
Ücret gelirinizle ilgili bilgilere İnteraktif Vergi Dairesi (ivd.gib.gov.tr) üzerinden ya da size en yakın vergi dairesinden ulaşabilirsiniz.
Yapılandırma Kanununun sağladığı avantajlardan yararlanmanızı önerir, iyi günler dileriz.
Gelir İdaresi Başkanlığı B001

Seklinde, gectigimiz ekim ayinda iş değiştirmiştim, bir önemi var ise önceden brüt iken su anda net maaş alıyorum. Internet vergi dairesinden baktığımda borç görünmüyor, bu noktada ne yapmam lazım bilen biri var mıdır?
(1) 

Projeksiyon perde tavsiyesi

mirty #1558986 
Kullanıp memnun kaldığınız ürün önerisi varsa alırım
(4) 

Arac ses sistemi nasıl yaparım

mirty #1558034 
Selamlar,

Aracimdaki ses sistemi gercekten kötü, ancak teybi iyi(pioneer sph 10bt).
Gördüğüm kadariyla 4 kapı icinde iki de ön camın altında küçük olmak uzere 6 hoparlör mevcut, aracın orjinalinde amfi de var ancak iptal etmisler farklı teyp takınca. Ancak bu işlerden hiç anlamıyorum, oto sescileri de geçirsin istemiyorum haliyle, internetten parçaları alayım sadece işçilik parası vereyim istiyorum. Totalde orta kalite 6 hoparlör, bir amfi ve bir subwoofer bana yeter. Rehber gibi bir site var mı ya da marka önerinizi de alırım, sevgiler.

Sgk prim ödemesi hk.

mirty #1556378 
Selamlar,

Evimizde çalışan bakıcı için sigorta girişi yaptırdık ek-9 10 günden fazla olarak kaydı yapıldı, ilk ödemeyi yapıcaz ancak şimdi vakıfbank üzerinden ödeme yapmak istediğimizde hatalı parametre diyor ve ödeme yapamıyoruz. e-sgk üzerinden boçlu muyuz değil miyiz göremiyoruz, 170'i arıyoruz numara düşmüyor, mail atıyoruz cevap yok. Ne yapıcaz bilemedik, bize yol gösterebilecek biri var mıdır.
(3) 

Ankara'da taş satan yer arıyorum

mirty #1554003 
Akvaryuma koymak için kaya alıcam, belki civarında bilen vardır. Mesafe fark etmez
(4) 

Ev interneti iss secimi

mirty #1550869 
Selamlar,
Bu ay sonunda TT ile taahhütüm bitiyor mevcut paketim 50 mbps'e kadar güya anca 20'yi bile görmedim hep 13 civarlarında geziyor(apartman içi kabloyu kendim sıfır ek olmadan çektim). Mevcut altyapı iss sitelerinde vdsl 100mbps'e kadar destekliyor olarak görünüyor. Fiyat taahhüt ıvır zıvır benim için önemli değil tek kriterim stabil olması 100'de de gözüm yok 70-80 versin yeter. Kablonet kullanıp memnun olan arkadaşlarım var ama tavsiyeniz varsa yazarsanız sevinirim.

Acil sözlükte ve Twitter da paylaşabilir misiniz

mirty #1549487 
NURTEN GÜRHAN RIZA GÜRHAN Cebrail mahallesi ayşe fitnat hanım caddesi fuat seçkin apartmanı hatay antakya ses şimdi geldi acil vinç lazım
(2) 

Ptt gümrük kargo beyanı hk.

mirty #1546706 
Selamlar,

Yurtdisindan birkaç parça aldım sms geldi kargonuz ptt şubesindedir diye, telefon ettim gelmeniz gerekir beyanda bulunmanız lazım dediler. Kargosuyla 300 dolar civarı ödemiştim. Daha öncesinde de parça aldım ancak ücreti hesaplayıp eve getiriyorlardı kapıda ödüyordum. Yarın şubeye gideceğim takılmaması için dikkat etmem gereken birsey var mıdır? Bu arada aldıklarım hep 2. el ufak tefek araç parçası.
(3) 

Ankara bebek bakıcısı fiyatları

mirty #1546463 
Selamlar,
3 kişi ile görüştük hepsi asgari ücret+sgk istiyor, haftaici mesai saatlerinde olmak üzere. Yalnız bu kişilerin hiç birinin bu konuda formal eğitimi yok hepsi alaylı dediğimiz türde. Açıkçası bende bu şartlarda bu işin eğitimini almış birini bulmaktan yanayım ancak olmadı. Yakın zamanda bu işlere girenler var mı sizlerde durum nedir? Verdiğiniz ücret , çalışma saati vs.
(2) 

Geforce now tecrübesi olan var mı?

mirty #1545777 
Selamlar,
Ps5 niyetim vardı ancak ona para verene kadar geforce now üyeliği mi alsam diyorum. Kablonetten baktım 100 mbps'e kadar mevcut dairemde altyapı var görünüyor. Ne dersiniz tatmin edici olur mu?
(1) 

Fırın alırken neye dikkat etmek lazım?

mirty #1541876 
Selamlar,

Eve üstü ocakli fırın alicaz, dikkat etmemiz gereken bir özellik var mıdır, bir de uğraşmamak için internetten alalım diyoruz, orta halli bir şey
(2) 

Ihtiyac kredisi mi çekeyim eldeki parayi mi kullanayım?

mirty #1540519 
Selamlar,

Evin icini yaptırıyoruz, 60 bin civarında bir masraf olacak. Elimde nakitte mevcut(euro,altin olarak duruyor.) ancak bu dönem kredi mi ceksem yoksa bozdursam mı bilemedim. Kredi çekmek beni zorlamayacak bu arada, faiz oranlarını ekledim
(7) 

Kurutucu kullanmayı beceremiyoruz

mirty #1539677 
Selamlar,

Gecen sene lg marka tavsiye edilen bir kurutucu aldık hevesle kullandık tabii ki ancak kıyafetleri hep küçülttü. Kitapçığındaki programlara uyuyorum ancak fayda etmedi yine çamaşırları asmaya döndük. Artık yer kaplıyor diye satacak hale geldim. Kullananlar nasıl yapıyorsunuz ben mi beceremiyorum bu işi?
(1) 

Wj kasa 4.7 yi nasıl bilirsiniz ?

mirty #1539528 
Selamlar,
Arabaya sığmıyoruz bahanesiyle yıllardır hayalim olan 4.7 alma arefesindeyim. Bir arkadaşımda da var hem kendim hem eşime de test etmek için kullandık. Yakıt konusunu es geçersek tavsiye eder misiniz? Yılda 2 3 kez tatil hariç taş çatlasa 10 bin km kullanıyoruz.
(5) 

Tost makinesi tavsiyesi

mirty #1536722 
Selamlar,

Fakir marka makinemiz 3 yılın sonunda istifa etti, hergun 2 3 kere kullanacağımız memnun kaldığınız makine tavsiyesi alırım
(7) 

Otopark, yönetici ve ben

mirty #1535667 
Selamlar,

Kiracısı oldugum 20 dairelik apartmanda 12 araçlık otopark yeri var.Her dairenin aracı yok belki 15 araç ya vardır ya yoktur. Apartman yönetmeliğinde otopark kullanımına dair herhangi bir ibare yok. Ben evden çalıştığım için aracımı sık kullanmıyorum benim aracım gibi sık kullanılmayan 3 araç daha mevcut. Ancak kiracı olduğumdan sanıyorum yönetici aracımı otoparktan çıkarmamı istiyor, ben de böyle bir hakkının olmadığını söyledim. Aklınca otopark kumandasını değiştirerek benim aracımı çıkarmayacağını söyledi. Böyle bir hakkı var mı ne yapabilirim? (Bu arada yaklaşık 4 ay sonra kendi evimize taşınacağım ancak haksızlığa gelemiyorum)
(2) 

Avukat önerisi

mirty #1534997 
Selamlar,

Bizim ev sahibimiz de dün itibariyle "oğlum gelecek" diye arayıp çıkmamızı istedi. 3.senemizdeyiz, Ankara'da güvenilir tavsiye edeceğiniz bir avukat var mıdır
(1) 

Schipol de kiralık ev nereden bakabilirim?

mirty #1531264 
Uzun süreli ev arayışım için tavsiye edeceğiniz site var mı
(1) 

Ankara eve yemek servisi hk.

mirty #1522944 
Selamlar,

Deneyip memnun kaldığınız firma var mı, eşim yakında doğum yapacak 15-20 gün kadar yemek problemini bu şekilde çözelim istiyoruz.
(2) 

Metal kapağı nerede yaptırabilirim

mirty #1502369 
Selamlar,

Resimdeki metal kapağı kırdım, ismi ne diye geçiyor fikrim yok. Yenisini nerede yaptırabilirim ?
(4) 

2019 golf akü durumları

mirty #1500654 
Selamlar,

Bir tanıdığım aracını uzun süreli kullanmayacak 4 ay gibi. Benim bukadar yeni model aracım olmadığı için tam emin değilim ama akü boşalmaması için kutup başlarını söksem problem olur mu, netten kullanım kılavuzuna baktım ama göremedim. Belki tecrübesi olan vardır
(3) 

Şişli den tcdd trene erisim.

mirty #1497285 
Selamlar,

Metrocity avm'nin oradan hızlı trene gidicem, bileti sogutlucesmeye mi alsam daha hızlı olur Bakırköy'e mi? Bir de nasıl ulaşırım (Ankaralıyım)
(6) 

Karavan cekmek icin arac onerisi tecrübeli olan var mı?

mirty #1482483 
Selamlar,

Malum bu ülkenin şartlarında tatil için en uygun ortam karavan gibi gelmeye başladı. Cekme karavan alalım diyoruz 750 kg altı, iki kişiyiz zaten. Mevcut arabamız dizel otomatik auris ancak, hafif araziye girme niyetimizde var. Arabayı satabilirsek eğer 150 bine kadar bütçemiz var. Elimden mekanik iş gelir dolayısıyla eski arabadan korkum yok ancak turbolu araçlara girmek istemiyorum, eşimde kullanacağı için otomatik vites zorunluluğumuz var. Cherokee 4.0 country'ler aradığım kıstasa uyuyor gibi. Önerisi olan varsa alırım.
(4) 

Vekaletname iptali

mirty #1478503 
Selamlar,

Daha önceden vermiş olduğum vekaletnamelerin iptali için notere gideceğim ancak vekalet vermiş olduğum kişilerin güncel iletişim bilgileri bende mevcut değil. Noterden iptal edilince onlar gönderim işini hallediyorlar mı yoksa benim mi bulmam gerekli?
(17) 

Sürekli evden çalışmak için daha düşük maaşı kabul eder misiniz?

mirty #1472788 
12 bin alıyorsunuz diyelim. 10 bin liraya Türkiye içerisinde kalmak şartıyla istediğiniz yerden çalışabileceksiniz kabul eder misiniz birde ederseniz nerede yaşarsınız tek kriter internet erişimi olması.
(3) 

Ev stüdyosu kurma 101

mirty #1469465 
Selamlar,

Eşime ufaktan bir ev stüdyosu kurmak istiyorum. Ağırlıklı olarak şarkı söylüyor ve saz çalıyor %80 söyleme %20 enstrüman diyebilirim. Biraz araştırdığımda ucu bucağı yok konunun. Youtube'dan videolar izliyorum ancak gittikçe kafam karışmaya başladı. Ben istiyorum ki ona minimum isterleri sağlayabilecek bir ortam yaratayım eğer severse kendisi ekipman alarak geliştirir zaten. Hazır kit önerileri var resimde birini paylaşıyorum. Almam gereken minimum ekipmanlar ne olmalıdır ? Hediye olarak alacağım için ikinci el almakta istemedim. ikibin liraya kadar çıkabilirim.

almam gerektiğini düşündüklerimi yazdım ancak hangileri gereli/gereksiz emin değilim;

- condenser mikrofon
- phantom 48v destekli ses kartı
- pop filtre
- flat kulaklık(malum apartman)
- baglantı kabloları
(4) 

Döküm tava temizliği

mirty #1457776 
Selamlar,

Döküm tavanızı nasıl temizliyor/saklıyorsunuz ?

Bildiğim kadarıyla yıkamamak gerekli ancak bu şekilde de durduğu yerde koku yapmıyor mu nasıl saklamak lazım
(3) 

Karantina sırasında köpeği olanlar napıyor ?

mirty #1456310 
Selamlar,

Pozitif ya da temaslı olan kişiler 14 günlük süreçte köpeklerini ne yapıyorlar ?
Buna karşın hazırlık yapan var mı? yarın bigün başıma gelirse işin içinden çıkamadım
(5) 

prim, iş değiştirme sorusu

mirty #1454293 
Selamlar,

Çalıştıgım şirkette Ocak ayının sonunda bir önceki çalışma yılına ait prim veriliyor. Haftaya da başka bir şirket ile görüşmem olacak olumlu geçtiği takdirde istifa edicem ihbar sürem de 2 ay, yani Ocak sonuna tekabul ediyor. Haliyle primi alıp geçmek istiyorum. İhbar süresi içerisinde prim vereceklerini sanmam, diğer tarafında geç başlamamı kabul edeceğini düşünmüyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ?
(3) 

Ankara'da ucuza inşaat malzemesi nereden alınır

mirty #1450234 
Selamlar,

Garaj içini boyayacagim, alçı boya vs ucuza nereden alırım?
(5) 

elektrikten anlayan arkadaşlar yardımınız lazım

mirty #1449375 
Selamlar.

65 model volkswagen var, araba orjinalinde 6 voltmuş ancak bir süre sonra 12 volta çevrilmiş şu an 12 voltta çalışıyor. Bir de bunun yıllardır çalışmayan bir saati vardı bende kurcaladım 6 volt adaptör bağladım 1 gündür sorun olmadan çalıştı şimdi onu arabaya geri takmak istiyorum.

Sorum şu arabadan gelen 12 voltu 6 volta düşürmek için linkteki parçayı alıp saate gelen + devresine baglıycam ancak saat - devreyi şaseden alıyor üzerinde herhangi bir - girişi yok

- baglantıyı da ekleyeceğim parcadan versem bile gene taktığımda şasi üzerinden de bağlantı olacak, Devreyi nasıl yapmalıyım ?

link: www.robolinkmarket.com
(3) 

Köpeğimizi kısırlaştırıcaz tavsiye lazım

mirty #1445397 
Selamlar,

3 yaşındaki dişi köpeğimizi kısırlaştırıcaz, Ankara veteriner fakültesinde mi yaptıralım yoksa gittiğimiz özel veterinere mi ? fakültede yaptıran olduysa tecrübesini öğrenmek isterim
(6) 

Yine arac tercihi sorusu

mirty #1432456 
Selamlar,

Eşimde kullansın diye otomatik araba almak için aracımı satmaya niyetlendim, sattıktan sonra da 80 bin tl'ye kadar araç almam lazım, mümkünse station yahut hatchback. Mevcut aracıma 10 senedir biniyorum yani alayım da iki sene sonra satarım kafasında değilim, bi 10 sene bineyim istiyorum yine.

Birinci seçenek:
Babamın neredeyse 20 senedir gittiği Mercedes ustası var, memnun ki hiç değiştirmedi. Yıllardır kullandıkları bir araçları var 99 model c220 cdi station vagon 250 binde. Benim araç satılınca bunu alabilirim muhtemelen hemde bildikleri bir araç. O ustaya bakımlara vs. götürürüm ama muhtemelen son sahibi olurum ve paslanma,yorgunluk gibi riskleri göze almam gerekli. Arabaya 78 civarı istiyorlar. Fiyat yüksek ancak saçma sapan Türkiye şartları malum...

İkinci seçenek:
Clio, Civic vs gibi bir araç bulucam ancak geçmişini vs. öğrenemeyeceğim haliyle, km'lerine baktığımda gene 200 bine yakın hep. İnsanımız sağolsun dürüst araçtakini olduğu gibi söyleyen satıcı bulmakta zor.

Ne yapmalı?
1

mobil görünümden çık