(8) 

Spor sonrası yemek

peki madem #1589415 
Merhaba,

Evde kendi çapımda spor yapıyorum ama ayırabildiğim tek zaman akşamlar. O nedenle spor sonrası duş ve uyku şeklinde ilerliyorum. Sonrasında bir şeyler yemeli miyim diye kafama takıldı. Pek aç olmuyorum açıkçası ve uyumadan hemen önce yemek yemek de çok istemiyorum sonra uyuyamam diye.

Yaptıklarım: Ağırlık, HIIT ve kardiyo kombinasyonları
Amacım: Daha sağlıklı ve güçlü olmak

Yemek yemesem sorun olur mu? Yoksa illa ki bir şeyler atıştır mı dersiniz?
(5) 

Açık denizde yüzme

peki madem #1583580 
Merhaba, açık denizde yüzecek kişi için acil bir durum oluşması halinde yardımcı olacak GPS, haberleşme imkanı vs içeren mesela akıllı saat gibi dayanıklı bir cihaz var mıdır?
(14) 

Türkiye en fazla cinsel partneri olan ülke çıkmış

peki madem #1580041 
Aşağıdaki çalışmaya göre ortalama 14.5 partnerimiz varmış her birimizin:

worldpopulationreview.com

Bana biraz mübalağa var gibi geliyor siz ne dersiniz?
(4) 

Matematik terk zam hesap sorusu

peki madem #1576204 
Merhaba,

Diyelim ki Ocak 2023, Temmuz 2023 ve Ocak 2024'te zam aldınız. Ocak 2024 zam oranını hesaplamak için Ocak 2023 maaşı ile mı karşılaştırılır, Temmuz 2023 maaşı ile mi yoksa ikisinin kombinasyonu bir değer ile mi?
(6) 

Parti değiştiren milletvekilleri

peki madem #1570923 
Milletvekilinin parti değiştirince milletvekilliğinden istifa etmesi gerekiyor gibi geliyor bana çünkü aslında partisine oy veren insanların temsil hakkını elinden alıyor sanki. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir de bunun hukuki dayanağı nedir (kanun, yönetmelik vs)?
(2) 

AFAD Hak Sahipliği

peki madem #1562894 
Merhaba, afetzede olmamama rağmen telefona hak sahipliği talebiniz alınmıştır diye mesaj geldi. E-devlet'ten bakınca başvurunuz yok diyor ama mesajın neden geldiğini anlayamadım. Alakasız böyle bir mesaj alan başkası var mıdır acaba?
(7) 

Oy ve Ötesi uygulaması

peki madem #1557055 
Merhaba! Oy ve Ötesi'nden yeni gönüllü oldum. Eğitimlere katılacağım da önceden eğitim malzemelerini okuyayım dedim. Oy ve Ötesi mobil uygulamasından bahsediliyor ancak uygulamayı bir türlü bulamadım. Hem T3 hem de Oy ve Ötesi olarak arattım telefonuma (android) indirmek için ancak bulamadım. En olmadı okul sorumlumuza sorarım ama buradan yardımcı olabilecek var mıdır acaba? Çok teşekkürler!
(4) 

Reçete olmadan gözlük camı yenilemek

peki madem #1549000 
Soru başlıkta aslında. Reçete olmadan gözlük camı yenilemek mümkün müdür? Camım çok çizildi de yenilemek istiyorum.
(6) 

Doktora gitmeli miyim?

peki madem #1546047 
Merhaba! Dün sabah gözüme kedi patisi yedim (benim hatamdı). Kan çıkmadı neyse ki ama defalarca yıkamama rağmen saatlerce acıdı ve gözümden şırıl şırıl yaş aktı. Bu sabah sadece çok ufak bir sızı var onun dışında diğer gözümle aynı gibi. İnternetten baktığımda iltihap olabilir ne olur ne olmaz diye en hafif durumda bile doktora gitmek gerekir diye yazıyordu ama bir de size de sorayım dedim. Teşekkürler!
(6) 

Çeyiz sorusu

peki madem #1545449 
Gönül işlerindeki bir sorudan sonra aklıma takıldı. Çeyiz olarak büyük mobilyalar ve beyaz eşyalar alınıyor mu? Alınırsa nerede duruyor? Depo falan mı tutuluyor?
(5) 

İtalya'dan gelemeyen posta

peki madem #1544707 
Merhaba! Yaklaşık bir buçuk ay önce bir arkadaşım İtalya'dan bir paket yolladı bana ancak hala elime ulaşmadı. Takip numarasını vermişti bana ben de Poste Italiane sitesinden takip etmeye çalışıyorum ama haftalardır sadece "sevkiyat devam ediyor" diyor. Bizim PTT de haftalarca gönderemiyor bazen ama en azından sitesinde hangi tarihte nerede olduğu yazıyor. Burada hiçbir şey yok. Arkadaşım da tanıdıklarına sormuş ama kimse yardımcı olamadı dedi. İtalyancası olmadığı için doğrudan kendi de soramıyor. Bizim gümrüğe takılmış olabilir mi? O durumda elimdeki az bilgi ile ulaşmam mümkün olur mu bir bilen var mıdır?
(8) 

Bugünkü deprem tatbikatında tam olarak ne olacak?

peki madem #1541257 
Çok mal bir soru oldu ama tam olarak adım adım ne yapılacağını anlayamadım bir türlü. Birisi çocuğa anlatır gibi anlatabilir mi?

TRT Dinle ve TRT İzle

peki madem #1541156 
Bu uygulamalara yurt dışından da bedava olarak ulaşılabiliyor mu acaba?
(7) 

Türkçe stand-up

peki madem #1537518 
Sevdiğiniz kimler var?
(10) 

Kadıköy'de dürümcü

peki madem #1528191 
Merhaba,

Valla sitede aradım ama çok alakasız başlıklar çıktı* o nedenle yakın zamanda sorulduysa kusura bakmayın. Kadıköy'e geçeceğim de canım dürüm yemek istedi. Nasıl olsa her yer ateş pahası olacağı için bari yediğime değsin diye düşündüm. O nedenle Kadıköy çarşı taraflarında döner dürümcü tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Çok sağ olun!

*Bu arada duyurunun arama kısmında bir bozukluk mu var? Mesela geçelerde insanlar nereden sütyen alıyor yazmışlar mı diye bakayım dedim 0 sonuç çıktı. Bu sitede hiç kimse 1 kez bile sütyen kelimesini yazmamış olabilir mi gerçekten?
(7) 

Yarı evcil/yarı sokak kedisi ve seyahat - 2

peki madem #1526695 
Merhaba!

Birkaç hafta önce şöyle bir duyuru açmıştım: www.eksiduyuru.com

"Yalnız yaşıyorum ve baktığım bir kedim var. Kendisi sokak kedisiydi şimdi bende kalıyor ama gün içinde istediği gibi gidip geliyor. Aralıksız 24 saat evde hiç geçirmemiştir. Hele bugünlerde hava da güzelken sabah çıkıp akşam geliyor. Şimdi ben bir haftalığına yurtdışına çıkacağım. Önce kardeşime sormuştum o ara bende kalır mısın diye, olur demişti, ama şimdi o da aynı zamanda şehir dışına çıkacakmış. Hep evde olsa belki arada gelecek birilerini bulabilirdim ama kafasına estiği gibi takıldığı için ne yapsam bilemiyorum. Eve tıkarsam çok mutsuz olacakmış gibi geliyor ama ben yokken başının çaresine bak da diyemem. Bir öneriniz, fikriniz var mıdır?"

Seyahat zamanım yaklaştı ama hala konuyu netleştirebilmiş değilim. Önerilerden biri üzerine evde tutmayı denedim. Cuma günü aldım, pazar sabahı beni dışarı çıkar diye bacaklarıma saldırmaya başladı. Bugün yine çıkarmamayı deneyecektim arka odadan balkona geçip oradan dışarı atladı (giriş katında oturduğum için yüksek değil). Ne yapsam psikolojisi bozulacakmış gibi geliyor. Yine de bir tavsiyesi olan var mı diye sormak istedim tekrar.

Çok sağolun.
(2) 

Bir Osmanlı Türkçesi sorusu

peki madem #1524785 
Merhaba,

Cehaletimin kusuruna bakmayın ama kutbü’z-zamân ile kutb-i zamân arasındaki fark nedir acaba? İkisinin de kullanıldığını gördüm ama farklı eklerin nasıl bir anlam yüklediğini çıkaramadım.

Teşekkürler!
(2) 

Yarı evcil/yarı sokak kedisi ve seyahat

peki madem #1524445 
Merhaba!

Yalnız yaşıyorum ve baktığım bir kedim var. Kendisi sokak kedisiydi şimdi bende kalıyor ama gün içinde istediği gibi gidip geliyor. Aralıksız 24 saat evde hiç geçirmemiştir. Hele bugünlerde hava da güzelken sabah çıkıp akşam geliyor. Şimdi ben bir haftalığına yurtdışına çıkacağım. Önce kardeşime sormuştum o ara bende kalır mısın diye, olur demişti, ama şimdi o da aynı zamanda şehir dışına çıkacakmış. Hep evde olsa belki arada gelecek birilerini bulabilirdim ama kafasına estiği gibi takıldığı için ne yapsam bilemiyorum. Eve tıkarsam çok mutsuz olacakmış gibi geliyor ama ben yokken başının çaresine bak da diyemem. Bir öneriniz, fikriniz var mıdır?

Çok teşekkürler!
(7) 

Roma ve Floransa

peki madem #1523478 
Merhaba! Roma ve Floransa gezisinde bu şehirlere kaçar gün ayırmalı? Bir de mutlaka gitmelisin dediğiniz yer var mıdır?

Bir sorum daha var: Benim Schengen vizem Almanya'dan ama henüz Almanya'ya gidemedim. İtalya'ya girişte sorun yaratır mı? Bu vizeyi ilk defa kullanacağım.
(8) 

Mesut Süre ile İlişki Testi

peki madem #1520844 
Merhaba!

Bu aralar İlişki Testi'ne çok sardım, sonra baktım bu pazar canlı varmış. Gitsem mi diye düşündüm, aktivite olur diye. İçinizde giden var mı, sizce değdi mi?

Teşekkürler!
(10) 

Yanlış bildiğiniz/söylediğiniz deyiş var mı?

peki madem #1520382 
Mesela ben "söz sükutsa gümüş altındır" diyorum hiçbir anlamı olmamasına rağmen. Sizin de böyle saçma şekilde doğrusu aklınıza gelmeyen deyim, atasözü vs. var mı?
(4) 

İç parazit damlası

peki madem #1519451 
Merhaba!

İç parazit damlası tam olarak nasıl işe yarıyor Bilal'e anlatır gibi anlatacak birisi çıkar mı? Çünkü enseye damlatılan damla nasıl içerideki parazitlerden koruyacak anlayamadım bir türlü. Veterinerden alırken de kalabalıktı orada soramadım.

Çok teşekkürler!
(2) 

İtalya'ya kargo ile ilgili iki soru

peki madem #1519233 
Merhaba!

İtalya'daki bir arkadaşıma kargo göndermek istiyorum onunla ilgili iki sorum olacaktı:

1) Ben PTT ile gönderirim diye düşünüyordum ama başka kargo tavsiyeniz var mıdır?

2) Göndereceğim şey kıyafet gibi ama yanında buradan da bir şey göndersem mi diye düşündüm. Kargoda sorun çıkarmayacak Türkiye ve/veya İstanbul'a özgü önerebileceğiniz bir şey var mıdır?

Çok teşekkürler!

Büdüt: Önemli mi bilmiyorum ama arkadaşım Ukraynalı. Hani Türk veya İtalyan ne ister gibi değil de daha genel önerilerinize açığım.
(3) 

I'm Thinking of Ending Things ile ilgili bir soru

peki madem #1513510 
Bu soru I'm Thinking of Ending Things filminin sonu ile ilgili spoiler içerir!
.
.
.
.
.
Geçen gün bu filmi izledikten sonra sözlükteki yorumlara bakayım dedim. Pek çok kişi Jake'in intihar ettiğini yazmış ama ben hiç öyle bir izlenim almamıştım. Belki beyin kanaması ya da kalp krizi geçirdi diye düşünmüştüm. Eğer intihar olduğunu düşünüyorsanız neden bu sonuca vardınız?
(6) 

Zorlu'da yemek

peki madem #1511275 
Merhaba,

Zorlu AVM'de yemek yenecek eli yüzü düzgün neresi var? Fastfood katında değil de oturacak yer olarak?

Teşekkürler!
(8) 

Su akıtan termosifon

peki madem #1502468 
Merhaba!

Benim evde su termosifon ile ısınıyor, küçük bir borusu var oradan da artık su geliyor ve 5 litrelik bir turşu şişesine akıyor. O suyu balkon yıkamada, sifonda falan kullanıyorum. Normalde 1 haftada doluyordu ancak son birkaç aydır her gün dolacak şekilde su akıtmaya başladı. Neden böyle oluyor, engellemenin bir yolu var mıdır?

Bakım için birini çağırın diyeceksiniz, onu geçen sene bu evde 1. yılım dolunca yapmıştım ama gelen tamirci 3 yıldır hiç bakım yapılmadığını şimdi açarsa lastik parçaların elinde kalacağını söyledi. Yani bakım yapılması mümkün değilmiş.

Termosifon patlayacak da bu önceki haberci olabilir mi diye gerildim biraz açıkçası.
(2) 

Kedi + Banvit tütsülenmiş sosis

peki madem #1500263 
Merhaba! Normalde evde balık yapınca kediye de ayırıp bir parça veriyorum ağzı tatlansın diye. Geçen başlıktaki sosisten pişirdim çok miyavladı ama zarar verir mi bilemediğimden ona vermedim. Sizce kendime yaparken biraz da kediye verebilir miyim? Zararı dokunur mu? Teşekkürler!
(2) 

ABD'ye kargo ile lokum gönderme

peki madem #1498743 
Merhaba! Soru başlıkta aslında. Amerika'ya Türkiye'den kargoyla lokum gönderilebiliyor mu? Gümrüğe falan takılıyor mu? Bilen varsa yazabilir mi? Teşekkürler!
(1) 

Dubai'ye taşınan arkadaşa hediye

peki madem #1496337 
Merhaba! Soru başlıkta aslında. Dubai'ye taşınacak arkadaşım için hediye tavsiyeniz var mıdır? Çok çok yakın değiliz ama bir jest yapmak istedim. Teşekkürler!

Büdüt: Arkadaş kadın ve 30larında
(6) 

Biontech aşısı öncesi ile ilgili sorular

peki madem #1488136 
Merhaba! Biraz saçma bir soru olacak kusura bakmayın.

Biontech aşısının daha işe yaraması için bir sürü tavsiye var. Mesela önce sonra 48 saat içki içmeyin, sonrasında 24 saat duş almayın, önceki gece iyi uyuyun gibi tavsiyeler. Benim yarın akşam mesai sonrası ikinci aşım var ve yarına yetiştirmem gereken bir proje var. Bu gece sabahlasam bunun aşının etkinliğine olumsuz bir etkisi olur mu? Bir de dikkat bozukluğu için Ritalin ve Concerta kullanıyorum, bunu da belli bir süre önce (24 saat mesela) kullanmayı bırakmam gerekiyor mu mesela?

Yani büyük ihtimalle işi yetiştirmem gerektiği için yine yapacağım da etkisi olur mu, olursa ne kadar olur bilen varsa diye merak ettim. Çok teşekkürler!
(8) 

Ritalin sorusu

peki madem #1477858 
Merhaba! Resmi olarak DEHB tanısı konulmamasına rağmen dikkat bozukluğundan dolayı doktorum Ritalin yazdı. Bugün sabah ilk defa aldım ama bende hiçbir etkisi olmadı. Zaten bildiğim kadarıyla aslında işe yaraması için gerçekten DEHB olması gerekiyor kişide. Çok umut bağlamıştım işlerimi halledebileceğim sonunda diye. Normal midir işe yaramaması? Bir süre kullanmak mı gerekiyor? Aydınlatabilecek olan var mıdır? Teşekkürler!
(2) 

Konserve hindi tandır

peki madem #1468179 
Merhaba! İndirimde diye şu Bahar marka konserve hindi tandırdan aldım ama şimdi ne yapsam diye düşünüyorum. Makarna için domatesli sos yapıp ona katmak aklıma geldi çünkü tek başına tadı nasıl olur kestiremedim. Yiyeniniz var mı? Yemeklerde nasıl kullanıyorsunuz? Teşekkürler!
(16) 

Bilmediğiniz dillerde sevdiğiniz şarkılar

peki madem #1455327 
Hiç anlamadığınız dillerde sevdiğiniz, tekrar tekrar dinlediğiniz şarkılar var mı?

İşbu soru bir damla Almancam olmamasına rağmen haftalardır sürekli AnnenMayKantereit dinlemem nedeniyle sorulmaktadır.

Büdüt: Asıl sormak istediğim soruyu sormamışım. Şarkıları paylaşabilir misiniz?
(1) 

StayFocusd sorusu

peki madem #1450547 
Merhaba!

Mesai saatleri içinde Stayfocusd kullanıyorum orada burada vakit öldürmemek için. Ama bir tane siteyi şöyle bir-iki hafta kadar falan tamamen bloklamak istiyorum. Stayfocusd içerisinde sadece tek bir siteyi bu şekilde ayrıca bloklamama izin verecek bir sistem var mı? Yoksa o site için başka bir uzantı mı yüklemeliyim? Biraz araştırdım ama cevap bulamadım. Nuclear option tam beklentimi karşılamıyor sanırım, çünkü dediğim gibi tek site için istiyorum. Çok teşekkürler!
(4) 

Minibüs Caddesi civarı börekçi

peki madem #1448876 
Merhaba! Kadıköy Minibüs Caddesi civarında Feneryolu-Suadiye arasında bildiğiniz güzel börekçi var mı? Çok teşekkürler!
(4) 

İshal kedi

peki madem #1431913 
Merhaba! Evdeki camın önüne mama koyarak apartmanın etrafındaki kedileri besliyorum. Bildiğim birkaç kedi var ama genelde mama yerlerken rahatsız etmemeye çalışıyorum çünkü kaçıyorlar. Son 10 gündür 3 kere sabah kalktığımda camın önünde ishal izi buldum. Hangi kedi olduğunu anladım gibi ama yanına yaklaşmaya çalıştım bir kere, direk topukladı. Zaten büyük çoğunlukla geceleri takılıyor anladığım kadarıyla, ben de çok sık görmüyorum. 6 aylık civarıdır diye düşünüyorum, küçük daha. Veterinere götürmek istiyorum ama nasıl yakalayabilirim bunu tavsiyesi olan var mıdır? Kutum falan da yok ama bizim sokakta bir veteriner var, kucağımda götürebilirim diye düşündüm eğer yakalayabilirsem. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Sağolun.
(9) 

Depresyonun lüks olduğunu düşünüyor musunuz?

peki madem #1429890 
Merhaba, garip bir soru oldu ama bu beni çok içten içe kemiren bir şey. Aşağı yukarı 10 yıldır birkaç yılda bir major depresyon dönemlerim oluyor. Yani doktora gittiğimde (gidersem) o da bunu söylüyor bana (aslında sürekli minor depresyonum varmış da arada dibe vuruyor işte). Ama içten içe hiç derdim olmadığı için (ki hani gerçekten yok, ailem sağlıklı, çok sevmesem de iyi bir işim var, herhangi bir travmam hiç olmadı, aslında çok şanslı olduğumun farkındayım) kendime dert yaratıyormuşum, şımarıklık yapıyormuşum gibi geliyor. İnanmıyorum yani. Gerçekten derdin olsaydı bu fasa fiso işlerle uğraşmazdın diyor içimdeki ses hep. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Sadece benim burada anlattıklarım bazında değil, genel olarak.
(2) 

Kedi maması sorusu

peki madem #1428929 
Merhaba! Saçma bir soru olacak belki kusura bakmayın. Oturduğum apartmanın etrafındaki kedileri besliyorum. Önceden temizmamadan alıyordum ama sözlükte çok gömdükleri için değiştireyim diye trendline deneyeyim dedim. Sevmezler de elimde kalırsa diye her çeşitten (tavuklu, kuzulu, gurme vs) birer tane aldım ama hiç ayırmadan yediler. Şimdi tekrar alacağım ama merak ediyorum yine değişik seçenekli mi alayım? Değişiklik kedilerin hoşuna gider mi, yoksa aynı olması mı daha iyi? Yoksa hiç farketmez de ben gereksiz hassaslık peşinde miyim? Başka mama öneriniz varsa o da makbule geçer. Teşekkürler!
(6) 

Superfresh falafel pişirme sorusu

peki madem #1427923 
Merhaba! Superfresh donmuş falafel aldım ama üstüne dikkatli bakmamışım pişirme tarifini sadece fritözde gösteriyor. Bende de fritöz falan yok, tabi. Bunu fırında ya da tavada pişirmek mümkün müdür, deneyen, şöyle yap diye tavsiyesi olan var mıdır? Teşekkürler!
(6) 

LGBT+ karakter içeren Türkçe film, dizi, kitap vs tavsiyeniz var mı?

peki madem #1424670 
Merhaba! Soru başlıkta ve biraz fazla geniş ve cahil cühela bir soru oldu ama tavsiyelerinizi yazabilirseniz çok makbule geçer. Teşekkürler!
(10) 

IKEA as is

peki madem #1384828 
Merhaba! Youtube'da DIY ile ilgili yabancı videolar izlerken böyle bir şey ile karşılaştım. IKEA'larda geri gönderilen ürünlerin ya da parçaların ya da teşhir ürünlerinin falan indirimli olarak satıldığı kısımlar oluyormuş. Bizim IKEA'larda da var mıdır böyle bir şey, bilen var mı? Teşekkürler!
(4) 

Evdeki küçük sinekler

peki madem #1384415 
Merhaba! Evimin her odasında 5er 10ar sinekler var. Ne kadar öldürsem de hiç azalmıyorlar. Nereden geldiklerini de bilmiyorum. Evde yiyecek falan bir şey pek bulunmuyor, buzdolabı bile genelde bomboş, açıkta duran bir şey yok. Kaldı ki 1 ay önce taşındım, köşede çürüyen unutulmuş bir meyve vs olması da mümkün değil. Bitki de yok ki evde toprağından gelsin. Dediğim gibi her odada varlar, öyle duvarlarda, perdelerin üstünde takılıyorlar. Bütün evi de ilaçlamak istemiyorum, nasıl kurtulabilirim bunlardan?
(3) 

Çok iyi zımparalamadan vernik

peki madem #1381067 
Merhaba! Elimde iki tane palet var onları üst üste koyup sehpa olarak kullanacağım. Verniklemeden önce zımparalayım dedim ama aslında yaptığım iş 80 kum zımparayla bir süre uğraştıktan sonra yeterdir herhalde diyerek vazgeçmek oldu. Hani öyle kumu arttırarak mükemmel yüzeye ulaşma kısmına hiç girmedim. Sizce iyi zımparalamadan vernik tutar mı? Bir de su bazlı vernik var evde, başka bir proje için almıştım onu kullanırım diye düşündüm, onlar paletin üzerine olur mu? Görünüş olarak çok mükemmel olmasına gerek yok, sadece üzerine bir şey dökülürse bir nebze koruyacak bir şey olsa yeter. Yardımınız için teşekkürler.
(2) 

Bulaşık makinesi bağlantılı lavabo gideri

peki madem #1379657 
Merhaba! Mutfağımdaki lavabonun giderinde bulaşık makinesi çıkışı için resimdeki gibi bir bağlantı var ama benim bulaşık makinem olmadığı için açık duruyor. Lavaboyu kullandığımda oradan su aşağıya akıyor ve yerler su içinde kalıyor. Bu bağlantıyı kapatmak için bir parça var mı? Varsa adı nedir? Googleladım ama bulamadım o yüzden sorayım dedim. Teşekkürler.
(1) 

Fethiye

peki madem #1378850 
Merhaba! Eylül sonunda bir arkadaşımın düğünü için Fethiye'ye gideceğim. Hazır gitmişken tüm hafta sonu orada kalıp biraz gezeyim diyorum. Arabam yok ve denize girmeyi sevmiyorum o yüzden seçeneklerim biraz sınırlı galiba. Bir gün Saklıkent'e giderim diye düşündüm, sanırım otobüs ile ulaşılabiliyormuş, bir de merkezde dolaşır müzeye ve mezarlara falan giderim dedim. Bunun dışında tek başıma ve arabasız görülebilecek yerler, ya da yiyecek içecek tadında tavsiyeleriniz var mıdır? Teşekkürler!
(3) 

Beyaz eşya değişim kampanyası

peki madem #1375825 
Merhaba! Bildiğim markaların sitelerine baktım ama pek bir şey bulamadım bir de size sorayım dedim. Bu aralar aktif olan bildiğiniz eski beyaz eşyayı getir/yenisini indirimli al tadında kampanyalar var mıdır acaba? Şimdiden teşekkürler!
(1) 

TransferWise sorusu

peki madem #1298093 
Merhaba! TransferWise ile Türkiye'den ABD'ye para göndermek an itibariyle mümkün mü? Mümkünse gönderebilmek için karşı tarafın da TransferWise hesabı olması şart mı? Teşekkürler!
(6) 

Azerice vs Türkçe

peki madem #1282595 
Saçma bir soru olacak belki ama, hani bize Azerice komik geliyor ya, tersi durum Azerbaycan'da da geçerli mi? Orada da Türkçe dublajlı filmleri izleyip yarılıyorlar mı mesela? Bilen var mıdır merak ettim.
(1) 

AÖF kayıt diploma sorusu

peki madem #1223472 
Merhaba! Açıköğretim'e kayıt olacağım da diplomanın aslı gibidir fotokopisini istiyorlarmış. e-devlet'ten alınan barkodlu mezun belgesini kabul ediyorlar mı, yoksa illa ki notere gidip onaylattırmak mı gerekiyor? Çok teşekkürler! (Tikler biraz geç gelebilir kusura bakmayın)
(2) 

Süreyya Operası önündeki sıra

peki madem #1217043 
Merhaba, şu cahil cühela kardeşinizi bir aydınlatabilir misiniz? Süreyya Operası'nın önünde baya uzun Mango'nun sokağına dönüp devam eden bir sıra var, neden olduğunu bilen var mı? Şimdiden teşekkürler!
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık