(1) 

Maç günü ekstra metro seferi var mı/ulaşım? (Lugano-Beşiktaş maçı)

illuminatinin basindaki adam #1589854 
Maç 21.00'da, 23'te bitiyor desek, en geç vapur seferi saat kaçta olur o gün bilgisi olan var mı? Bir de 12'den sonra metro seferi koyarlar mı? Kaynarca'ya gideceğim. 16D'ye de binebilirim ama o 23.45'te bitiyor yanlış hatırlamıyorsam.

Ya da özetle maça gitsem karşıya geçip Kaynarca'ya dönmekte sorun yaşar mıyım toplu ulaşımla?
(1) 

Zeka testi Türkçe uyarlaması için katılımcı arıyorum

illuminatinin basindaki adam #1545994 
Başlıkta belirttiğim gibi. Detayları şuradan görebilirsiniz:

www.reddit.com
(2) 

Amazon.co.uk'den laptop almak

illuminatinin basindaki adam #1507986 
Selamlar, Amazon'dan şu laptopi almayı düşünüyorum:

www.amazon.co.uk

1249 sterlin kendisi
231 sterlin import fee
37 sterlin shipping fee diyor

Bunun dışında para öder miyim gümrükte?

Bir de, diyelim İngiltere'de yaşayan başkası kendi Amazon hesabından alıp Türkiye'de yaşayan bana gönderse adresi buraya vererek sorun olur mu?
(2) 

İstanbul'da yetişkinler için IQ testi yapan bir yer var mı?

illuminatinin basindaki adam #1476354 
Psikolog bir arkadaşıma sordum, IQ testleri Türkiye'ye uyarlanmadığı ve normlaştırılmadığı için Türkiye'de resmi olarak bu testler yapılmıyor demişti ama bana niyeyse çok mantıklı gelmedi. Anadolu yakasında IQ testi yapan psikometri merkezi, lisanslı psikolog vb. var mı?

Sırf meraktan bu arada, beklentim olduğundan vb. değil.
(2) 

Kadıköy'den Maltepe Fındıklı'ya dolmuş var mı?

illuminatinin basindaki adam #1468973 
İşyerim Kadıköy'de, Fındıklı'ya taşındım yakın zaman önce ama iş çıkışları otobüsle eve gitmem 1-1.5 saat sürüyor, direkt olarak Kadıköy'den Fındıklı'ya dolmuş/minibüs var mı?
(1) 

İstanbul'da minekop/kötek balığı yapan mekan var mı?

illuminatinin basindaki adam #1453570 
Başlık soruda. Samsun'dan yeni taşındım İstanbul'a, canım da epiy minekop/kötek balığı çekti. Bilen eden var mı, çok pahalı yollu olmayan ve minekop/kötek balığı yapan restoran?
(2) 

Bir Umut Sarıkaya karikatürü (atılmış sigara paketi - 4)

illuminatinin basindaki adam #1417922 
Bi' Umut Sarıkaya kasedi arıyorum, iki adam var biri yerden bulduğu malboro olması lazım sigara paketinin üstüne bakıyor matematik işlemi yapılmış biri diyor ki "baksana dördü ne biçim yapmış" diğeri de "4" diyor vs.

elinde bu karikatür olan var mı?
(2) 

Bir Kardeş Payı sahnesi w/ Sezai usta

illuminatinin basindaki adam #1399125 
Aklıma takıldı bir sahne, dünden beri arayıp bulamıyorum deli olacağım. Hatırladığım tek şey Sezai ustanın "bombaağğ mı o?" tarzı bir şey dediği, (muhtemelen) ahmet kural da "ne bombağğsı" gibi bir şey diyordu. Youtube'da izlemediğim klip kalmadı bulamadım. Hatırlayan var mı=
(2) 

Bu bağlamda take for granted nasıl çevrilir?

illuminatinin basindaki adam #1361555 
Türkçeleştirmeye çalıştığım bir yazının giriş cümlesi:

"Books are easy to take for granted. Not any specific book, I mean: the form of a book. Paper or pixels—it hardly matters. Words in lines on pages in chapters. And at least for non-fiction books, one implied assumption at the foundation: people absorb knowledge by reading sentences. This last idea so invisibly defines the medium that it’s hard not to take for granted, which is a shame because, as we’ll see, it’s quite mistaken."

Take for granted beni en çok uğraştıran kalıp olabilir. Şimdiye kadar sürüyle şey çevirdim, halâ take for grantedı oturtamıyorum.

Direkt kanıksamak olur mu acaba? Kitapları kanıksamak kolaydır tarzı? Fakat son cümleyle ilgisiz oluyor gibi.
(6) 

Türkçeyi kıvrak ya da ahenkli, hoş vb. kullanan edebiyatçılar

illuminatinin basindaki adam #1345694 
Uzun zamandır edebi eser okumuyordum; fakat tekrar okuma isteği hasıl oldu. böyle türkçeyi kıvrak biçimde kullanan, kelime ve cümleleri kulağa ve göze hitap edecek hale getiren ve sair hangi yazarlar var? Murat Menteş biraz öyle sanırım, ama daha yormayacak birileri var mı? İhsan Oktay Anar'ın dili de hoşuma gidiyor aslında.
(3) 

vodafone haftalık ek internet

illuminatinin basindaki adam #1304235 
Bir arkadaşıma lazım olmuş, site bir türlü çalışmıyor, en azından bende. ne yazıp hangi numaraya gönderiyoruz acaba haftalık 500 mb ya da 1 gb için bilen var mı?
(6) 

Felsefe çeviren küçük veya orta boy yayınevleri

illuminatinin basindaki adam #1248111 
Merhaba arkadaşlar ben illuminatinin basindaki adam youtube kanalıma hoş geldiniz. şimdi şöyle bir sorum var, çağdaş analitik felsefe yazınının birçoğu çevrilmemiş halde duruyor, özellikle ahlak felsefesi alanında. şimdi, bu tür çeviri önerisi yapabileceğim ve dahası çevirmen olmak için en azından başvurabileceğim yayınevleri var mı? çok bir beklentim yok çeviri için beni seçeceklerinden ama denemeye değer diye düşünüyorum, daha önce kitap çevirmişliğim var ufak bir yayınevi için, tamamen tecrübesiz de sayılmam, bölümüm de (ingilizce öğretmenliği/son sınıf) müsait. litera'yı düşündüm searle ve kripke çevirdikleri için ama ne kadar ilgilenirler meçhul. başka nereler var şansımı deneyebileceğim hem çevrilecek kitap hem de çevirmenlik için?
(9) 

Jon Snow'a soru sorma hakkınız olsa ne sorardınız?

illuminatinin basindaki adam #1242744 
Okulda drama dersi için g.o.t karakterlerinden biriyle röportaj canlandırması yapacağız, bize jon snow düştü. Totalde 10 soru olacak. Jon snow'a soru soracak olsanız, ne sorardınız?
(2) 

Bu hangi mantık kitabından? Yazarı kim?

illuminatinin basindaki adam #1238559 
Arkadaş gönderdi de, ona da arkadaşı göndermiş sanırım. Fotodaki kitabı tanıyan var mı? Bende doğan özlem'in mantık'ı var, bir de graham priest'in; ikisinden de değil.
(1) 

Ufak bir cümle çevirisi

illuminatinin basindaki adam #1153792 
Beynim eridi gitti saatten dolayı, şu cümleyi nasıl çevirebilirim:

"nor one can openly tell him that he will have to concede to others for any speeches and writings to this effec could not, in the long run, remain hidden from the others and would impel them to raise their demands even higher."
(6) 

Kuran hangi kağıtlara yazılıyor?

illuminatinin basindaki adam #1146175 
Televizyonda "ev yandı kül oldu ama kuran yanmadı" tarzı bi' haber gördüm de merak ettim kuran hangi malzemeye (kuşe kağıda filan mı) yazılıyor? Yani tabi hepsi aynı değildir de bariz farklı bi kağıt kullanılıyor bazılarında onu biliyorum, nedir bunların adı? Düz kuşe kağıt mı?
(1) 

Samsun Türk-İş'te bi' fast foodçu vardı

illuminatinin basindaki adam #1129000 
Türk-iş'te bu Rizeli'nin arka taraflarında çok güzel bi' yerel fast food mekanı vardı, adını bi' türlü hatırlayamadım, şimdi baktım Yemeksepeti'nden de kaldırılmış. Adı neydi oranın? Kapandı mı? Kurupelit tarafındayım gidip kendim kontrol etmeye üşeniyorum :/
(1) 

Torrent çalışmıyor

illuminatinin basindaki adam #1108425 
Yahu torrent bir türlü indirme yapmıyor, eşlere bağlanıyor diyor ilerlemiyor. Bazen 5/10 kb/sn'ye çıkıyor, bazen 800'e filan çıkıyor ama dakika içerisinde geri düşüyor. Piratebay ve Zamunda'dan çekiyorum, bir hafta önce her şey normaldi. Ne olmuş olabilir? Var mı çözüm?
(1) 

Bi' bilgisayar oyunu vardı

illuminatinin basindaki adam #1105445 
Kaç gündür adı aklıma gelmeyen bi oyun var. Oyunda bi' adamı oynuyoruz, adamın elleri değişiyor tüm şehri yakıp yıkabiliyoruz çok güçlü oluyor, puan biriktirip kendimize skill alabiliyoruz filan. Tarif de edemedim ama hatırlayan var mı?
(3) 

Nasıl yapılıyor bu lucid dreaming?

illuminatinin basindaki adam #1097251 
sözlükteki başlığı şükela moduna alıp okumaya çalıştım, herkes kendi deneyiminden bahsetmiş, şöyle şöyle yaparsanız faydası olur diyen pek yok. türkçe ya da ingilizce sağlam kaynağı olan var mı? Hatta kendiniz deneyip başarmışsanız daha makbule geçer. tenks.
(2) 

Nihilizm üzerine kitap

illuminatinin basindaki adam #1091976 
Asıl baktığım epistemoloji üzerine, ama ahlak felsefesi de olur. hatta nihilizme karşı olarak olsa daha iyi olur direkt. var mı böyle kaliteli kitap? türkçe/ingilizce fark etmez.
(3) 

"At the expense of" nasıl çevrilir?

illuminatinin basindaki adam #1086957 
Yahu şu "at the expense of"u cümleyi gereksiz uzatmadan nasıl çevireceğiz? Cümle şu:

"such wage increases are effected at the expense of the workers whose entrance entrance is barred"

Bu tür maaş artışları, girişleri kısıtlanan işçilerin aleyhinde etki yapar." gibi bir şey oluyor en yakın. Birinin lehine olması için diğerinin aleyhine olması gibi bir durum var ortada ama tam çeviremedi.
(5) 

Uyanık kalmak için ne yapmam lazım?

illuminatinin basindaki adam #1076656 
dün gece 11 gibi uyandım, o zamandan beri uyumadım. şimdi uyanık kalıp tüm gün çeviri yapmam lazım, yani zihnim berrak olmalı. kahvaltı yapmaya çıkacağım, ne yiyip ne içersem açılırım? sahilden 20-25 dakika yürüyerek gitsem gideceğim yere yardımı olur mu, hava epey güzel?

sözlükteki başlıklara baktım pek yararlı bi' şey bulamadım
(3) 

Birinin vefat edip etmediğini az bilgiyle öğrenebilir miyim?

illuminatinin basindaki adam #1071997 
internetten tanıştığım bir arkadaşım vardı, hastaydı (hiv+) ve yakında öleceğini söylüyordu. kendisi internetten arkadaşım olduğu için haliyle ailesini ya da diğer arkadaşlarını tanımıyorum. neyse, bir aydır telefonuna ulaşamıyorum. soyadını bir türlü hatırlayamadım, ama iki ismi var, doğum yılını ve şehrini de (edirne) biliyorum. sadece bu bilgileri kullanarak vefat edip etmediğini belediyeden teyit edemez miyim? edirne belediyesinin sitesinde malesef yararlı bir link yok. edirne'deki başka bir arkadaşım belediyeye gitse herhangi bir şey öğrenebilir mi bu bilgilerle sadece?
(5) 

Taksi plakaları neden bu kadar pahalı?

illuminatinin basindaki adam #993343 
Evet neden bu kadar pahalı bu meretler? Devletin taksicilik için getirdiği bir zorunluluk falan mı o yüzden mi? Aklıma başka bir açıklama gelmiyor. Taksicilikle ilgim yok ama merak ettim.
(3) 

galip tekin tarzı çizgi roman veya acayip hikayeler tarzı dizi var mı?

illuminatinin basindaki adam #976401 
galip tekin gibi tuhaf öyküler çizen çizerler var mı? yabancı veya türkçe fark etmez, hatta yabancı olursa daha iyi olur çünkü muhtemelene daha rahat bulurum internette. türkçeyse direkt alırım zaten. acayip hikayeler tarzı dizi de olur.
(4) 

Hoşlandığım kıza hediye aldım ama

illuminatinin basindaki adam #910657 
Ok, durum şöyle. Hoşlandığım kıza ufak bi hediye aldım ama veremiyorum çünkü kendisi sürekli arkadaşlarıyla birlikte. Hani sadece aynı fakülteden olsak bi' şekilde veririm ama sınıf da aynı, okulda arkadaşların diline de düşmek ve onu düşürmek de istemiyorum. Okul dışında pek de görüşmüyoruz. Resmen kitlendim kaldım, ne yapayım nasıl vereyim hediyeyi yardım edin :/
(4) 

Şu durumda telefon garantiden çıkar mı?

illuminatinin basindaki adam #898183 
Telefonun kulaklık giriş yeri bozuldu, şimdi garantiye göndersem haftalarca gelmez,ufacık yer için de o kadar beklemek istemiyorum açıkçası. telefoncuda tamir ettirsem orayı garanti kapsamından çıkar mı telefon?
(1) 

T-shirt tasarımı

illuminatinin basindaki adam #887346 
İmdi ben bi' tshirt tasarlatmayı düşünüyorum ama hoş olur mu olmaz mı diye tereddüte düştüm. Daha önce yaptıran var mı? Nasıl oldu?
Şu resmi yaptırmayı düşünüyorum:
i.imgur.com
(1) 

Samsun'u bilen arkadaşlar

illuminatinin basindaki adam #886263 
Ben bi' arkadaşıma hediye alacağım, behzat ç kapaklı defter veya yine dizi/film/müzik grubu vb defteridir, hediyeliğidir satan neresi var? Gazi'deki moda roma'yı biliyorum, onun dışında var mı?
(8) 

Whatsapp/mesaj/Face'te muhabbet başlatmak

illuminatinin basindaki adam #882298 
Saygıdeğer senato üyeleri, aziz roma halkı, bu teknolojiyle flört işini nasıl halledeceğiz? Tanıdığım bir kızla vatsap üzerinden sohbet etmek istiyorum ama o selamı yazdıktan yazacak konu bulamadığım için yazmaktan vazgeçiyorum. Reelde daha rahatım ama. Yani naber iyidir faslından sonra ne konuşulur? Siz nasıl hallediyorsunuz onu? Reelden yürümek daha basit ama final haftası geldi, sonra memlekete dönüp bi' ay falan gelmeyeceğim, o süre zarfında da vatsap/mesaj yoluyla yürüyüp boş bırakmayayım diyorum ama bunda çok kötüyüm. Help pls
(7) 

Postmodernizm ve postmodern entelektüel eleştirisi kitap

illuminatinin basindaki adam #882279 
Terry eagleton, chomsky, stephen hicks, alan sokal & jack Brymont'ınkiler dışında güzel postmodernizm eleştirisi yapılan kitap var mı?
(4) 

Din eleştirisi üzerine kitap

illuminatinin basindaki adam #881747 
Tanrı yanılgısı dışında din eleştirisi ve ateizm üzerine güzel kitap var mı? Tekrar bi' din okuması yapasım geldi. Şuan thomas paine'in akıl çağı var elimde ama bu tam istediğim tarz değil. Zaten bunu paine reyiz külliyatını tamamlayayım diye almıştım. Sam harris'in inancın sonunu gördüm, o nasıl misal? Veya başarısız hipotez tanrı?
(1) 

Vodafone 2 gb+dakika paket

illuminatinin basindaki adam #861631 
Var mı böyle bi' şey? 2 GB internet+her yöne 250 olur 500 olur dk'lık paket lazım. faturalı veya faturasız fark etmez. Evet, var mı bundan?
(1) 

telefonu bellek olarak görmüyor [android]

illuminatinin basindaki adam #847265 
şimdi bende gm diskavri var, eskiden usb ile bağladığımda bilgisayarda görünürdü ayrı bir bellek olarak ve rahatça şarkı film vs atabiliyordum, birden olmamaya başladı. şarj oluyor takınca ama o "usb olarak kullan" seçeneği yeri gelmiyor. nasıl düzeltebilirim?
(2) 

samsun'da tshirt bulmak

illuminatinin basindaki adam #840632 
Samsun'da yeniyim, çok bilmiyorum buraları. Koton'da yoda, the simpsons, supermen vs tshirtleri gördüm, bayağı beğenip aldım. Bu tarz karakter, dizi tshirtü vb bulabileceğim yerler var mı?
(1) 

Telefonun şarj soketi bozuldu kendim onarabilir miyim?

illuminatinin basindaki adam #817699 
Telefoncuya versem en az 40 lira masraf çıkartacak, sanırım elde de yapılabiliyormuş ama zor mu?

garantisi yok.
(3) 

İngilizce'den farklı bir yabancı dil öğrenirken...

illuminatinin basindaki adam #814252 
İspanyolca, İtalyanca vs. öğrenirken İngilizce kaynaklar mı kullanarak öğrenmek daha rahat olur Türkçe mi? hangisiyle gidersem daha rahat kavrarım? yapı olarak İngilizce bu dillere daha yakın olduğu için İngilizceden gideyim diyorum ama, siz ne dersiniz?
(2) 

Üniversite bölümüne kaçıncı sırada girdiğimi öğrenebilir miyim?

illuminatinin basindaki adam #809686 
girdiğim bölümde (samsun 19 mayıs ingilizce öğretmenliği) ilk 5 veya 7'ye burs veriliyormuş galiba, kaçıncı sırada girdiğimi öğrenme imkanım var mı?
(12) 

üniversite tercihi ve babam

illuminatinin basindaki adam #805732 
ben Hacettepe de İng dili okumak istiyorum babam burs çıkacağı için Amasya'da, Mersin'de falan ingilizce öğretmenliği okumamı istiyor. o da kendine göre haklı ama ufak bir şehirde bilinmeyen bi ünide öğretmenlik okumak
istemiyorum ama bayağı trip falan atıyor, manevi baskı yapıyor. ne yapacağım bilmiyorum
(5) 

İngilizce Öğretmenliğini burslu okumak

illuminatinin basindaki adam #805202 
devlet ünilerinde ing öğretmenliği okuyanlardan belli sayıda kişiye burs veriliyor. bolu, amasya, mersin, antalya ing öğr yazsam kesin alıyorum ama daha yüksek puanlılarda şansım azalıyor burs. babam burslularda oku hem de mesleğin hazır olur diyor. ama hacettepe ingiliz dili ve edebiyatı da tutuyor. sonuçta biri hacettepe, ankara ama burssuz. ne yapsam kararsız kaldım.

gönlüm ide den yana ama bilmiyorum.
(6) 

Ankara vs İzmir (LYS tercih)

illuminatinin basindaki adam #799781 
İngiliz Dili ve Edebiyatı için Ankara (Hacettepe) ile İzmir (Ege) arasında kararsız kaldım. Sonuçta en 4 senemi geçireceğim şehri de seçiyorum. Bunların artısı eksisi nedir? 2 gün kaldı tercihlerin başlamasına ama hâla tam bir karar veremedim.
(1) 

İDE okuduktan sonra Mütercim-Tercümanlık'ta yüksek lisans

illuminatinin basindaki adam #796773 
Böyle yapmak mantıklı olur mu?
(3) 

Ege Üniversitesi İDE'nin puan ve sıralaması her sene düşmüş

illuminatinin basindaki adam #796385 
2011, 2012 ve 2013'e baktım.
2011'de 478 puan, 2720 sıralama
2012'de 439 puan, 3020 sıralama
2013'te 435 puan, 4730 sıralama ile almış.

Bu neden kaynaklı? Kontenjan artmasından mı? Bu sene de bu devam eder mi böyle?

444 puan, 3392. sıradayım da o yüzden sordum. Girebilir miyim acep?
(7) 

Hacettepe İng. Dili & Edebiyatı gelme ihtimali var mı

illuminatinin basindaki adam #796201 
Geçen sene 448 taban puanmış, ben 444 yaptım bu sene. ama sıralamaya bakınca gelme ihtimali olabileceğini düşündüm.

gelir mi sizce?
i.imgur.com

ist. üni biraz fazla kaçar. yazsam mı onu da yine de?
(10) 

Ege Üni İngiliz Dili Edebiyatı vs Ankara Üni İDE

illuminatinin basindaki adam #795942 
Puanım 444, sıralama 3392.

Ege mi tercih etmeliyim Ankara Üni mi? Ege'nin kadrosunun çok iyi olmadığını duydum. Ne yapmalı?
(8) 

Eğlenceli, ilginç site önerisi

illuminatinin basindaki adam #795863 
Sıkıntıdan ölüyorum. İnternet kocaman bir okyanus ama düzgün bir şey yok. Reddit bitmiş, Twitter'ı kapattım kişisel sebeplerle, Ekşi-İnci'nin zaten gezilecek yeri kalmadı, eskiden Cracked.com'da iyi şeyler olurdu hep, şimdi onlar da batırdılar.

Böyle değişik site tavsiyesi olan var mı? Youtube kanalı da olabilir.
(2) 

Şu şarkının sözlerini çıkaramadım

illuminatinin basindaki adam #795375 
www.youtube.com

Listeningim kötü olduğu için tam anlayamadım sözleri. biri çıkartabilir mi acaba? internette yok sözleri.
(8) 

Hüzünçlü enstrümental parçalar

illuminatinin basindaki adam #794892 
when the water breaks gibi böyle hüzünlü enstrümental parçalar önerir misiniz?
(1) 

2014 lys-dil ingilizce

illuminatinin basindaki adam #790007 
Bu sene nasıldı sizce? Kolay mıydı yoksa zor mu? Vokab ve gramer beklediğimden kolaydı ama sanki çeviriler ve paragraflar daha uğraştırıcıydı. Sizce?
1234  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık