(28) 

Ben 38 kız 24

bonaparte #1590393 
Arkadaşlar ben 38 yaşında Almanya’da yaşayan birisiyim. Görenler beni 28 falan sanıyor yani genç gösteriyorum. Türkiye’de katıldığım bir düğünde bir kız ile bayağı bir göz temasımız oldu ve karşı tarafın bayağı tanışma isteğinin olduğunu fark ettim. Bir tanıdık kızın 24 yaşında olduğunu söyledi halbuki kendisi de 28 gibi gösteriyordu. Tanıdık bir arkadaşı üzerinden tanışma imkanım oldu ama adım atmadım. Kafam karıştı ya bayağı elektrik aldık. Ailesi izin vermez travmaya dönme durumu olabilir. Kızla başka kontağım da olmadı.
(18) 

Beni basgöz etmek istiyorlar

bonaparte #1577581 
Almanya da yasiyorum, erkegim ve yasim 38. Uzun yillardir psikolojik problemlerim bulunuyor ve malulen emekli edildim. Enistem Türkiye de yasayan kuzeni ile beni basgöz etmek istiyor kadin 31 yasinda. 1 haftadir bana baski ve israr ediyor "cok iyi olacak" "iyi biri" gibi sözlerle. Ben ise konuya sogumum nedenleri kadin basörtülü ve muhafazakar ben tam tersi, simdiye dek basörtülü biri ile evlenmeyi redettim tamamen dünya görüsü farkliliklari yüzünden. Kiz Zaza (Zazalar ile bir sorunum yok) ama Enistemde gördügüm intiba benim kültür anlayasim ile dogu insanin anlayisi arasinda da bir sürü fark oldugu seklinde.

Enisteme neden hemen hayir diyemiyorum? Enistem eger ben evet dersem konunun cantada keklik oldugunu söylüyor kizin da almanya ya gelme isteginin olacagini söyluyor. Rahatsizligim dolayisla Sosyal hayatim sifir ve ciddi olarak birisi ile tanisma firsati bulamiyorum ve gelecekte de zor gibi görünüyor, ve de rahatsizligimin insanlara sorun olacagindan cekiniyorum. Yukardaki örnekte rahatsizligimin bir sorun yaratmayacagi kanisindayim belki de? ve bir firsat gibi duruyor ama aklim ve kalbim konuya soguk. Enistem ise israrini devam ettiriyor.

Enistem ile insan olarak cok iyi anlasamadigimi da ekleyim.

Kendime olan güvenim yerlerde oldugu icin ne diyecegimi bilemiyorum. Ömür boyu bekar kalmak ta istemiyorum.
(11) 

Evlenmeye mecbur hissetmek zorluklar

bonaparte #1411448 
34 yasinda almanya da yasayan bir erkegim. 20 yasimdan beri psikolojik sorunlar ile ugrasiyorum son 4 sene hepsi pik yapti ve daha da kötüye gitti su anda malulen emekliyim az biraz calisiyorum ama hergün bu hastaligin zorluklari ile bas etmeye calisiyorum.

muhafazakar anadolulu bir aileden geliyorum ama kücüklügümden beri kendimi gelistirmeye calisip entellektüel bir birikintiye sahip oldum ve siyaseten de ailemin aksine bayagi muhalif biriyim (sözlükte aktif olarak 15 sene gecirmem de bu birikime önayak oldu)

Ailem özelikle babamin düsünce olarak tam zitti annem yillardir benim evlenmem icin bastiriyor hem saglik sorunlarim hem de bazen kendimi bile cekemem yüzünden simdiye kadar evlenme konusunu düsünmeme ragmen erteledim.

gecen hafta is üzerinden tanisdigim birisi bana bir yegeninin oldugunu eger istersem bir bulusma ayarlayabilecegini söyledi kendisin ankara polatli oldugunu söylemisti ben de ankarali oldugum icin pekala dedim.

Sorun su ki tanistigim kisi biraz agresif dikkafali birisiydi ama yukarda saydigim olumsuzluklardan ve icinde bulundugum caresiz durum yüzünden bulasalim dedim.

bulusma dün oldu bulusmaya kiz ve yengesi geldi, yengesi yan masaya gecti ve bizi gayet duyar bir sekilde oturdu. neyse kiz ile iste ordan buradan konustuk kendisinin kuzeni ile evlenip ayrildigini yasinin 31 oldugunu ögrendim.

Ailesinin cok kati oldugunu bulusma gibi olaylarin tamamen gizlilik icinde olmasi gerektigini söyledi, kisilik olarak fena birine benzemiyorum ama genel görünüs benim icin biraz negatif oldu. telefon numarasini istemem üzerine yengesine dönerek ne diyorsun gibi bir durum oldu yengesi ise önce düsünülmesi belki iki taraf icin de iyi olur dedi numariyi alamadim.

icinde bulundugum sürec kendimi iyice sünepe gibi hissetmeme neden oldu öz güvenim sifir hala ailem ile yasiyorum ailem benim öz güven eksikligim yüzünden üzerime iyi hegomanya kurmaya bana bazi seyleri yaptirtmaya calisiyor özelikle annem.

icimde artik stresi tutamadigim icin annem ile konustum aksam üzeri sen nasil istersen dedi. bir kac saat sonra gülücklerle ve cok umutlu ve mutlu bir yüz sekli ile kizin isminin ne oldugunu sordu. ben ise bu duruma kizdim zira ortada bir sey yok tartistik annem ile beni rahat birakmalarini isteyerek.

Ayrica Kiz tarafi Kürt oluyor. Akli basinda Kürtler ile hic bir sorunum yok ama özelikle Almanya daki kürtlerin politize oldugunu görüyorum. Türk ve Kürtlerin bazi konularda agir düsünce zitligina ugradiklarini görüyorum ben ise her ne kadar azili milletci bir olmasam da bu konular ile ters muhatap olmak ve ya düsünce ayriligina gelmek istemiyorum.

Caresizlik hayatta bir cok karari dogru ya da yanlis verdiyor caresiz bir durumdayim. ne yapacagimi fazla bilmiyorum.

Sadece karsi taraf ile benim aramda daglar kadar entellektuel fark var.
(2) 

Avrupadan Kim Milyoner Olmak Ister formunu dolduramiyorum

bonaparte #1401678 
Selamlar, su anda Avrupa da ikametkah ediyorum, aklima kim milyoner olmak ister programina katilmaya calismak geldi, bunun icin atv nin sitesinden forumu doldurma kismina geldim ama aniden "Genel Veri Koruma Tüzügü uyumluluk calismalirimiz uyarinca Avrupa Birlginde erisime kapatilmistir" gibi yazi geldi. Simdi bu durumun bir kac anlami olabilir, avrupa birliginin veri toplama konusundaki keskin yaptirimlari gibi. Ya da bunu söyle mi anlamak lazim. "Türkiye disindan yarismaci almiyoruz Kardesim" ama bunu aciklayabilirlerdi. O zaman benim yarismaya katilmak icin bir engelim yok, sadece Türkiye VPN i üzerinden sayfaya girip formu doldurmam gerek bu konu hakkinda ama fazla bir bilgim yok vpn imi nasil türkiye yapabilirim? Tesekkürler.
(14) 

hayat zor

bonaparte #1258352 
yasim 31 yurt disinda yasiyorum, iki senedir agir bir psikolojik rahatsizligim var malulen emekli oldum, emekli parasi da az ne yazik ki, ailemle yasiyorum, annemler her gün evlenmem icin baski yapiyor, nebilim adaylar öne sürüyorlar ama ben su anda kendime bile katlanamiyorum evlilik gibi ciddi bir müesseseyi nasil kaldiririm bilmiyorum. önüme melek gibi benim ben oldugum icin benim eksiklerimi kabul edecek birisi cikmasi lazim.

su anda konustugum bir kiz var yemek yiyecegiz kendisinin cok genis bir sosyal hayati var bir sürü arkadasi ve cok iyi bir isde calisiyor. her sene iki üc kez türkiye ye tatile gidiyor vs. yemekte kendisine durumu aciklamayi düsünüyorum bir gün aciklamakk lazim ama korkuyorum. bir de kendisi cok dindar biri ümreye felan gitti benim ise cok dindar biri oldugum söylenemez. okuldan eski bir tanidik kiz nisanlisi ile ayrilmisti neden olarak da cocugun psikolojik rahatsizligi oldugunu söylemisti, simdi benim de kaderimin böyle olabilecegini düsünüyorum. ayrica rahatsizligim basladigindan beri insanlardan uzaklasmaya basladim zira yoruyor insanlar. kaldiramiyorum eski gücüm hic yok.

ama diger taraftan da ömür boyu bekar yasamak istemiyorum. aslinda hayattan biktim ama bir sekilde yasamak gerek. sadece su anda aldigim ilaclardan midir, yoksa hastaliktan mi hic bir sey den zevk alamiyorum. beynim ne dopamin salgiliyor ne endorfin.

bir restoranda kuryelik yapiyorum part time, orada bir kiz var genis kafali bulgar türkü ailesi ispanya da yasiyor kendisi burda tek sorun ise zor bir karakteri olmasi ve gelecek düsünemem kendisi ile ama su anda kendisine bir cilginlik yapip buralardan kacma teklifi yapmayi dusunuyorum önce ikimiz de ayri bir is bulacagiz ve kacacagiz. tabi bunlar benim fantezilerim.
(4) 

e-kitap ve vicdanin sesi

bonaparte #1201576 
slmlar uzun zaman önce sözlük üzerinden büyük bir e-kitap paketi indirmistim, 800 üzerinde kitap. bir kacini e-book uma atmistim ama laptopumun bozulunca hard diskte de kaldilar ve duruyorlar. simdi o hard diski yeni laptop a atmayi düsünüyorum ama bu kadar cok kitap ve ücretsiz elime gectiler, biraz hakka girmis olmuyor muyum? siz nasil bakiyorsunuz olaya. bir de yurt disindayim o kitaplara buradan ulasamiyorum. ama bu neden midir?
(5) 

en iyi ciddi arkadaslik sitesi hangisi türkiye de?

bonaparte #1178510 
var mi böyle bir site arkadaslar, ama tinder gibi degil böyle ciddi arkadaslik/tanisma aranan. siberalem felan gördüm ama bilmiyom. tesekkürler (lütfen, ciddi sorudur)
(16) 

yazismayi bitiren kiz

bonaparte #1008187 
siklikla yazistigim bir hanim kiz birazda issizligim üzerinden dert yandigim moralsiz bir dönemimde "yazismayalim" filan demeden birden yazismayi birakti. ara sira gece 1 gibi bakiyorum sürekli cevrimici.

- yazip neden yazmayi biraktigini sorsam mi? ayip ediyorsun vs. gibi sözlerle.

- hic bir sey yazmayip numarayi mi silsem?

- yazsam gururum incilir mi?

ne yapsam?

edit: son muhabette ben acayip bunalmis bir durumda idim bunu ona da yansittim. bir sürü nasihat verdi, baktigin ailen yok, ac degilsin acikta degilsin vs. gibi
(18) 

anlayamiyorum biri bana aciklasin

bonaparte #1002371 
daha önce diyarbakir, suruc katliamlari yasanmis iken, neden insanlara toplu gösterileri bu günlerde yapmayin diye cagri yapilmiyor. neden yapan bu stk lar iptal etmiyor? ortada hala taze olan terör olaylari var insanlar neden ileri düsünemiyorlar??? bilemezsin olup olmayacagi sözü bildigin acizliktir.

lütfen gösteri yapmak özgür hakki diye gelmeyin. ülkenin durumu ortada.
(1) 

oscar wilde'nin aforizmalarindaki yasam sekli

bonaparte #998993 
bu abi acayip provakant aforizmalar yazmis, okuyupta feyz almamak elde degil. yanilmiyorsam bu abi hayatini da yazdigi gibi yasamis ve bircok hayrani olmus o dönemde. düsünüyorum bu abi gibi provakant ama bir yerde kendi icinde hakliliklar bulunduran yasam seklini benimsesek, yararli mi olur yararsiz mi? tabi tam anlami ile degil. ama burun üstüne düsme ihtimali nedir?
(7) 

whatsapp da herseyi kapatan kisi

bonaparte #998163 
son görüme ya da okunmanin görünememesi (mavi tik) kapatarak kendine iyilik mi yapmis oluyor bu kisi yoksa kötülük mü? zira cogunlugun mavi tik i acik ve de tek tük son görünmeyi kapatan var. buna kisisel bir tercih olarak saygi mi duyulmasi lazim.

sizin whatsapp tercihleriniz nasil?

edit: bunu yapan listemde tek bir kisi. mavi tik olayi sorun yapan var yapmayan var bence iyi bir sey zira kominikasyonu kolaylastiriyor. ama mavi tik olayi hakkinda sayfalarca yazi da yazilabilinir mesela karsida kisi okumadim yazdigini dediginde mavi tik da kapali ise, gercekten de dedigi gibi okumamis mi ya da bana mi öyle söyluyor teredütleri yasaniyor. her neyse uzatmayalim.
(17) 

neden bazi zeki insanlar genel kültürde cuvalliyorlar

bonaparte #996621 
genel kültür derken müzik, sanat, sinema bilgisi, sahip oldugu zekaya göre tam ters düsen bir cok insan tanidim. bu olay bir seyden zevk alma yelpazesinin kiminde cok genis kimin de ise cok dar olmasi ile mi alakali? yani simdi ben bir yönetmen ismi versem mesela stanley kubrick konustugum rahat 10 kisiden 8 nin stanley kubrick den haberi yok.
(10) 

uzun mesafe iliskisine ne zaman deger?

bonaparte #995565 
saniyorum yavas yavas bir uzun mesafe iliskisine dogru yelken aciyorum. yazistigim kiz 150 km ötede oturuyor her ne kadar kisa olsada benim icin uzun bir mesafe öyle hadi kalkip ziyaret ediyim biraz zor. bir kere uzun mesafe olayi yasadim ama o da hayal kirikligiydi. karsimdaki insanin hangi özellikleri beni bu ise tekrar girmeye ikna edebilir? nebilim nelere dikkat etmek gerek? ne dersiniz?
(11) 

etrafimda evlenenler

bonaparte #994732 
ya benim sansizligim ya da bilmedigim baska nedenlerden hep anormal tipler karsima cikti hicbiri ile de bir ömür bu kisi cekilmez diye ciddiyete vardirmadim isleri. etrafimda yirmili yaslarinin ortasinda hemcinslerim (erkek) evleniyorlar, bu adamlar bu ömür boyunca beraber yasayabileceklerini düsündükleri eslerini nasil böyle kolay buluyorlar? ya da evleneyim da nasil olursa olsun diye eksigine fazlasina bakmadan yüzeysel mi ilerliyorlar? 30 uma 1 kalmis böyle düsünceler icindeyim. su anda issiz olmam da cabasi. evli ablalar abiler özelden de yazabilirler. tesekkürler.
(7) 

is hayati ve din hakkinda bir soru

bonaparte #993965 
merhabalar dostlar, ben muhasebeci ve issizim oturdugum sehirde (almanya) bir türk nakliyat firmasi isci ariyor, hem türkce konusabilen hem de muhasebeci, oturdugum yerde oldugu icin (kücük yer) firma sahiplerinin ultra dindar vs. oldugunu ögrendim, kendim cesitli rahatsizliklarimdan da dolayi oruc tutmuyorum, simdi oraya girince ve de firmadaki insanlarin hepsi potansiyel oruclu olup benim olmamam problemler yasatir mi? sizlerde bu durum nasil? potansiyel olarak sorun yaratmamasi gerekir ama iste dindar insanlar ve benim tutumum ileride sogukluklara neden olur mu. tesekkurler!
(3) 

sanata olan ilgim, dertleselim biraz

bonaparte #991374 
müzigin her türlüsü dinlerim, tiyatroya, klasik müzige, sinemaya, resime acayip ilgim var. (Müzik ve resim konusunda yetenekli de sayilirm) ama gel görki muhasabe isi ile ugrasiyorum. etrafimda bir arkadas haric, o da film konusunda hic benimle ayni zevkleri paylasan kisi yok. sanat yapmak istiyorum, ne bilim bir kisa film felan ona da riskli ve mesaaketli oldugu icin taakatim yok. son yillarda bir de midemle ilgi saglik sorunlar basgösterdi.
(1) 

whatsapp web messenger da online gözükme

bonaparte #985041 
simdi bu zimbirtiyi chrome a kurdum, mesaj felan gelince ekranin kösesinde mesaj beliriyor, bilmek istedigim konu ise, whatsapp i telefonda kapatinca yani app den cikinca bu web olani bir sekmede hala acik vaziyette oluyor o sürede online mi gözükoyurum?

edit: ios olani
(3) 

karpuz ve göbek ile alakali bir deyim

bonaparte #983565 
böyle bir deyim vardi sanki, karpuz yuvasinda, göbek .... büyür gibi.. bugün birisine söyleyecektim ama bir türlü aklima gelmedi, nasildi bu deyim? ya da ben tamamen karisitiyor muyum?
(9) 

bu kizla olur mu beyler?

bonaparte #982680 
(isterseniz özelden yazabilirsiniz)

bir haftadir bir kizla yazisiyoruz.

ben de anksiyete bozukulugu var sanirim kendisinde de öyle, yani anlattilarindan sonra böyle bir kaniya vardim. en azindan iki taraftan birinin böyle bir sorunun olmamasi ilerisi icin daha iyi olmaz mi? ya da iki tarafin böyle bir sorunu olmasi birbirini anlamak icin daha iyi mi olur? kiza gelirsek acayip ürkek birisi. telefonda o kadar konusmamaiza ragmen hala benimle real hayatta bulusmaya korkuyor. telefon numarasini verirken bana sapik degilsin degil mi diye sordu ciddi ciddi. bir de simdiye dek telefonda duydum ama sesi ve tonlamasi cok miymintili. hmm bilemedim. isi de buraya kadar getirdik. ayrica yasi 29 olmak üzere onun icin sanirim biraz evde kaldim vs. sanrilari var.
(8) 

tanismaya calistigim kizin arkadasina yazsam mi?

bonaparte #971697 
simdi okuldan eski bir kiz arkadas var arada sirada whatsapp den yazisiyoruz gecenlerde benim kaldigim sehire gelmis bir kiz arkadasliyla (almanya) neyse bulusup birseyler ictik havadan sudan sohbet ettik, tanimak istedigim bu kiz arkadas nedense bana acayip antipatik geldi o aksam böyle afra tafra konusmalar, yüzeysel haraketler felan. ama tam tersine yaninda getirdigi kiz cok efendi ve alimli bir kizdi facebook a baktim bunlar birbirleri arkadas bile degiller. her neyse o aksam iste benim simdiki durumumdan konustuk issiz oldugumdan vs. o günden sonra bu tanimak istedigim eski kiz arkadas hic yazmadi, yani bana bir ilgisi olmadigini dusunuyorum. ilgisi olsa bayramda felan bile bir kutlama felan olurdu en azindan diye dusunuyorum. simdi dusunuyorum o yaninda getirdigi kiz arkadas a yazsam diye? ne dersiniz? askta ve savasta hersey mubah degil midir?
(7) 

arkadasligi sonlandirma

bonaparte #959784 
4 senedir tanidigim bir kisi var ben kendisini coktan beri arkadas olarak görmuyorum zira hem güvenilmez, hem de cok yüzeysel, sifir duygu tasiyan aymazin birisi. arkadasligi tat vermeyi birakin artik yük olmus durumda. bu adam beni her gün ariyor cani sikilinca. hep birsey yapmak istiyorum diyor ama ne yapmak istedigini de bilmiyor. sinema dan sanattan nefret ediyor ki bunlar benim en sevdigim seyler. tamamen zit karakterim denilebilinir. ayrica yanimda ücüncü kisilere yaptigi hainlikler de cabasi. her neyse bu kisi ile bir haftadir kontagi kestim ne aramalarina geri dönuyorum ne de yazdiklarina. bir taraftanda böyle bir anda kesmek dogrumu diye dusunuyorum. zira kendim duyarli bir insanim. daha simdi az önce neden geri dönmedigimi vs. yazdi. ne yapsak bu kisiyi.
(20) 

sözlük dini duygularimi köreltti, care?

bonaparte #945179 
bir zamanlar sözlükle hasir nesir olmadan önce hakketen dini duygulari yüksek bir insandim, ama liberal bir profil ciziyordum yani kimseye teblig felan yapmiyordum. 2005 den beri felan sözlüge takiliyorum bu sürecde sözlükte bilincli ve ya bilincsiz acilan dini olaylari elestiren basliklar entryler dini duygularimi köreltti, bu aslinda hosuma gitmiyor, belki sözlügü hic tanimamis olsaydim, yine böyle olurmuydu acaba? din de her zaman mantik aramak yararli bir sey mi?

edit: ateistlerle alakali son paragraftaki mantik hatasini sildim.
(4) 

yazdigim entry'ye baslik altinda küfürlü cevap entry girilmesi

bonaparte #944696 
yaw küfürsüz normal görüsümü bildirdigim bir entry'ye adam bir kac entry altinda küfürlü vs. direk benim entrye fiziksel göndermeli entry giriyor? bunun önüne gecilmez mi? hem görüntü hem de format kirliligine sebeb veriyor. buna karsi birseyler yapilabilinir mi?
(7) 

öcalan disarida tutularak kürt sorununa nasil cözümler getirebilinir (di) ?

bonaparte #920378 
provokasyon gibi algilanmasin, ama düsünüyorum bulamiyorum. her halde gökten cok üstün nitelikli 5 tane felan politikaci düsmesi gerekiyordu bu durumu apo'suz cözme iradesini (ve basararli politikarlini) gösterebilecek.

ayrica büyük bir kürt cogunlugun apo ya istenilsin istenilmesin büyük bir sempati duydugu gercegi ortadayken. (bu cümleye itaraz edilebilinir ama bu bir gercek)
(16) 

fringe nasil dizi?

bonaparte #913704 
ilk bölümünü ve ikinci bölümünün yarisina kadar izledim, olay sanki her bölüm ayni $ema ilerleyecek gibi geliyor, biyolojik bir vaka ve baba ve oglunun bu vakaya care bulmasi olarak mi ilerliyor? kisacasi 5 sezon izlemeye deger mi?
(17) 

dövme konusunda

bonaparte #877147 
kisa ve net cevaplar bekliyorum lütfen muhafazakar düsünenler cevaplasin:

muhafazakar, ne aile de ne de neredeyse butun akraba cevresinde dövmesi olmayan birisiyim,

diyelim ki;

esinizin (kadin) bir kolunda yazi seklinde (tek bir kelime) ve vucudunun iki ayri yerinde dövmeler var.

etrafinizdakiler, muhafazakar aile, ne düsünür diye kafa yorarmiydiniz,

cocuklariniz büyüyünce etkilenir mi diye dusunurmuydunuz?

dövme nin artik ailede bir statu kazanacagi anlamina gelir mi bu durum?

su anda gercekten cok duyarli bir durumdayim cevaplar da bu durum göz önünde tutulursa sevinirim.

EDIT: yukarda ki kisi ne sevgilim ne de esimdir sadece tanidigim arkadasca takildigim birisi,kendisi bu durum hakkinda ne düsündügüm hakinda da bir fikri yok umarim anlasilmistir!
(6) 

para sifirlama olayi

bonaparte #860665 
neden hirsiz deniliyor diye bir soru sormustum ama ne yazik ki cogu cevap "hirsiz oldugu icin" i gecemedi. :/. sadece bir cevap ses kayitlari olan youtube link i verdi. o zaman o durumdan gidelim.

o paralarin hirsizliktan toplandiginin somut delilleri nelerdir?

erdogan sempatizani degilim.

sadece objektif gerceklige olan merak. ve bu gerceklik sayesinde olusacak yorumum.
(3) 

Hafta sonu istanbul'dayim nereleri gezeyim

bonaparte #851942 
Istanbul ile fazla alakali biri degilim ama camileri vs. gördüm baska gezecek eglenecek egzotik yerler var mi tavsiyeniz?
(2) 

Passolig kartsiz mac izleme !acil!

bonaparte #851310 
Merhaba kusura bakmayin acil yazdigim icin, cumartesi günü almanya dan istanbula geliyorum, Pazar aksami Basaksehir-Galatasaray macini izlemek istiyorum. Passolig kartim felan yok, bu maci izleme imkanim var mi? tesekkurler?
(14) 

Bu kizlar niye hic arayip sormuyor? Kizlar sorum öncelikle size.

bonaparte #845014 
Lütfen tipsizsin ondandir vs. gibi argumanlardan önce baska nedenler arayalim. Su anda iki kiz ile (ikisinde erkek arkadasi yok) neredeyse hafta bir kere de olsa yazisiyoruz bu yazismalar uzunca da oluyor bazen, ama nedense slm veren ya da konuyu baslatan hep ben oluyorum yani iki hafta hic yazmayim karsi taraftan hic bir sekilde bir reaksiyon yok.

1. Bu kizlar o kadar doygun ki biriyle sohbet etmeye bile ihtiyaclari yok, yalniz degiller ve etraflarindaki kizlar yetiyor

2. Kadin milleti böyle

3. Fazla takmiyorlar seni, aslinda kadinlar da erkeklere arada sirada yazarlar.

evet bu aralar biraz yalnizim.

EDIT: bu ara da olaylar almanya da geciyor. arkadaslar da türk
(15) 

icindeki cogu sarkinin güzel oldugu yerli yabanci albüm tavsiyesi

bonaparte #843710 
Spotify nanesii sayesinde su anda piyasadaki neredeyse bütün albümlere bir tik uzaktayim. Tesekkürler!
(3) 

Sarkicilarin albümlerinde neden cogu zaman 2-3 dinlenir sarki oluyor?

bonaparte #843695 
Son zaman sarki secmeden sanatcilarin direk butun albumunu dinleyip kesfedilmemis güzel sarkilar bulmak istiyorum. ama sonu cogu zaman hüsran oluyor 12 sarkilik albumde bilemedim 3 - 4 güzel sarki oluyor (tabi nadiren bütün sarkilari güzel albumler de var) Bu sanatcilar o mükemmel 2-3 sarkiyi yaparken diger sarkilar neden vasatin altinda kaliyor. o sarkilar neden albume aliniyor? bu adamlar birazda secici olup daha güzel albumler ortaya koysalar olmaz mi?
(16) 

Bu kizla birseylere baslamak dogru mu?

bonaparte #843680 
merhaba dostlar ben almanya da yasiyorum, olay suki bizimkiler burda bana bir kiz bulmuslar, kuaförluk meslegini ögreniyor su anda, facebook dan takip ettigim kadari ile muhafazakar birine benziyor tipik türk kizi paylasimlari yapiyor (bir sürü dinsel paylasimlar vs.) benim de yasim 29 a geldi ve kiz yönünden son 5 senedir hic bir ilerleme yok. cesitli nedenlerden dolayi da evlenmeyi geciktirmek istemiyorum. evet biraz mantiksal gibi gelebilir ama su anda cesitli nedenlerden dolayi (!) evlilik olayina girmeyi dogru buluyorum. bizimkiler e kesinlikle hayir cevabi verdigim icin bizimkilerden ve kizin ailesinden habersiz bir sans vermek istiyorum. ama bu fazla kezbani durumlar biraz kafamda soru isaretleri birakiyor :/.
(2) 

Günes Enerjisi Panelinden kazanilan Elektrigi satabilir miyim?

bonaparte #775761 
Almanya da yasiyorum, burada catisi elvirisli olanlar catilarina boydan boya günes enerjisi panelleri kurdurup yerel elektrik dagiticisina satiyorlar, yilda 3000 euroya yakin para kazananlar var dagiticilardan. böyle bir sey türkiye de mümkün mü? devlet destegisi vs. var mi? tesekkürler!
(1) 

para ile mp3 albumler indiriliecek site ismi

bonaparte #706255 
birine "ilahi" albumleri indirmek istiyorum, soyle paypal ile felan ödeyebilecegim bir site var mi? nebilim itunes, amazon gibi mp3 lerin indirilebilinecegi. ayrica yurt disindayim. tesekkurler!
(6) 

uzun yillardir mide (gastrit) ile sikintisi olan var mi?

bonaparte #703976 
evet arkadaslar 4 senedir mide sorunlari ile bogusuyorum. zamaninda cok stresli bir sürecten sonra hafif ülser bas gösterdi ondan sonra kronik gastrit olarak devam ediyor. söyle agrisiz gecen bir hafta oldumu hatirlamiyorum.

önerileriniz nelerdir?
(6) 

az önce deep web diye bir sey duydum!

bonaparte #662258 
Girmedim sadece sözlük de okudum,icinde kiralik katil ilanlari felan oldugunu duydum. zaten bombok olan piskolojim iyice afalladi, biliyorum böyle seyler hayatta var, ama neden bu kadar etkilendim?
(8) 

Bütün sorun Din mi?

bonaparte #612206 
Evet acik bir soru tamam özgürlük vs. gibi kanimca bütün ortadogu ülkelerinde de görebilecegimiz sorunlar var ama olayin din boyutu ne kadar önemli? Diyelim ki din konularina hic bir sekilde el atmamis bir hükümet olsaydi bu eylemler olurmuydu? peki bu durumun cözümü ne? erdogan dindar oldugu icin kendisine ülkeyi dine yaklastirma gibi bir misyon yüklemis olabilir mi? islam dini insanlara böyle bir misyon yüklüyor. erdogan onun icin mi dini konularda bu kadar sert.
(8) 

yirminin üzerinde siirim var

bonaparte #608376 
siir kitabi cikartmak icin yeterli mi :D? (yari ciddi bir sorudur)
(3) 

meslek diplomasinda bir kirik not var

bonaparte #608367 
almanya da yasiyorum meslek diplomasinda 1 kirik ve 3 de gecer not aldim. bu durumla meslegi kazanmis oluyorum ama aldigim o bir kirik not moralimi bozuyor.. aslinda o kirigin ve diger gecer notlarin nedeni özel hayatimda yasadigim saglik sorunlari ve sansizliklardan oldu.. hersey b.b.
(4) 

Telkin veya yorum ile diger insanlari etkilemekten korkmak

bonaparte #603056 
Evet size de oluyor mu? mesela burda bile önemli bir soruya ne bilim sevgilisi ile sorunu olan birine "ayril" felan yazmaktan cekiniyorum. tabi bu örnek cogaltilabilinir. belki etliye sütlüye karimak istemedigimden. ama dobra dobra yazan veya konusan insanlarda var. diger kisiyi etkilerim vs. gibi dusunmeden. bu durum nasil aciklanabilinir?
(5) 

özel hayattan cikartilmak istenen insan

bonaparte #593407 
bu kisiyi (sözde arkadas) karsisina alip direk söylemek mi rahat olur yoksa zamanla arayi sogutmak mi!? sürec nasil isletilmeli.
(4) 

sözlükte tanistiginiz kisinin ayni anda da badi listesinde olmak.

bonaparte #580248 
evet sözlükten ve ya sözlük disindan tanidiginiz bir yazarin sizi badiye eklemesi ve size yazdiginiz bir entry üzerinde yorum, sorulu bir mesaj yollamasi durumda nasil bir tutumunuz olur? hosunuza gider mi yoksa hic begenmezmisiniz bu durumu? yazdiklarim tanidigim kisi tarafindan takip ediliyor diye örnegin.
(4) 

Sözlüge cok az yazan aktif yazarlar var.

bonaparte #554662 
Evet sirf benim tanidigim aktif sözlükte zaman geciren ama cok nadir entry giren yazarlar var bu fenomen nasil aciklanabilinir? zamani yok argumani cok gecerli olmamasi lazim bu durumda.
(2) 

Bu aralar asiri derecede alinganim, sorun nedir?

bonaparte #552925 
evet bu aralar artik sinir stresten midir acayip alinganim, sorun ve ya cözümler nelerdir?
(4) 

halsizlige ne iyi gelir

bonaparte #539177 
dün spor yapmistim bugun biraz halsizim, yani zindelik felan da yok, ne yapsam bol su mu icsem? enerji icecegi icmek istemiyom.
(9) 

bu iki insanin arasi nasil olur?

bonaparte #530485 
erkek: pskilojik (bunalim) ve saglik sorunlari var asiri duyarli, ayrica hastiliklara karsi da asiri bir duyarliligi var emosyonal birisi.

kadin: seker hastasi, ve erkek kisiyle bir cok da görus ayriligi var bastan.

simdi bu iki insan nasil bir cift olabillir? ikisinden birisi aslinda mental ve saglik acisindan guclu olsa digerinin sorunlari ile daha iyi bas edemez mi?

acik ve net olabilirsiniz.
(10) 

Neden böyle yapti ki?

bonaparte #529382 
simdi bir kac gündür facebook uzeri uzunca konustugum, beraber bir gelecek uzerine bile görus alisverisi yaptigim kiz görus ayriligina dusutugum bir konuya aciklik getirmek niyeti ile beni bugun eklemek istedigini söyledi, ben onu ekleyemiyordum cunku kapatmis eklemeyi

bugun konusmamiz bittikten sonra cuma gunu bulusmak icin sözlestik numaralarimizi bile verdik. konusma bittiken sonra ne göreyim kiz beni arkadaslktan cikarmis facebook da? normal mi bu? hayir negatif bir bitiris olmadi dedigim gibi bulusuyoruz cuma!?

edit: Facebook da arkadas ekleme özelligini disariya kapatmis olmasi bir rol oynuyor olabilir mi? tesekkurler! bir de beni bir konuyu aydinlatmak amaci ile ekledi, durduk yere degil.
(2) 

Akp nin sevilmemesinde dinin oynadigi rol?

bonaparte #495496 
Simdi bildigimiz gibi Akp kendisini muhafazakar dindar bir parti olarak gösteriyor, peki Akp nin özelikle sözlük yazarlari tarafindan sevilmemesinde din faktörü nedir? akp dindar bir parti olmasaydi yine bu kadar cok sevilmezmiydi?
(1) 

yönetmeklik meslegi

bonaparte #495370 
evet yönetmek olmayi tartisalim, hangi yönleri güclü olmali insanin, yönetmen sadece kamera karsinda duran adam mi yoksa butun crew uda yöneten adam mi? okulunu okumak sart mi? ama nerden baslanmali asistan olarak basliyorlarmis gercigi duyduguma göre.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık