Steam ile ilgili

yalnizliktan devren kiralik #1581966 
Oyun inerken bir süre sonra disk sıfırlanıyor, yeşil çizgi kayboluyor. Format attık sonrasında yine böyle oldu. Yeniden format attık şimdi deniyoruz ama düzelmeyecek bence. Sorun ne olabilir?
(3) 

Bebeğimin biyopsisinde istenen ek boyamalar

yalnizliktan devren kiralik #1574076 
bebeğimin gıdısında 4 ay önce birkaç sivilcemsi şey çıktı yan yana. altı aylıktı. birkaç krem denedik. kremleri sürdükçe şişti. kocaman içi sıvı dolu bir lezyon halini aldı. rifocin ile kurudu ama kırmızı zeminli izi kaldı.
dermatolog dermatolog gezdik. molluscum dediler. sonra vücudunda birkaç yerde daha çıktı. geçmedi. tedaviler işe yaramadı. vücudundakiler gıdısındakinden farklı gibiydi ya da biz çeşitli tedavilerle gıdıdakini farklılaştırdık bilmiyorum…

velhasıl biyopsi yaptırdık. ama laboratuvar beni adeta meletiyor.

ben pediatrik dermatoloji kitapları bulup belki 2000 fotoğraf inceledim. benzeyenlerin listesini yaptım. dermatologla üstünden geçip patolojiye ön tanı listesi olarak verdik. içlerinde langerhans hücreli histiositoz da vardı.

patoloji önce s100 ve cd1a ek boyama istedi. yaptırdık.
sonra cd68 ve faktör13a istedi. yaptırdık.
sonra da cd117, cd207 ve fascin istedi. yaptırdık.

ağlaya ağlaya yalvarmama rağmen yapılan testlerin sonuçlarına dair hiçbir şey söylemediler. cda1 pozitif de ondan mı cd207 istedi doğrulamak için, yoksa negatifti yine şüphede kaldı da mı istedi bilmiyorum. langerhans şüphesi ağır basıyorsa neden ikinci istemi cd207 değil de cd68 ve faktör13a oldu.

delireceğim inanın. bu sıralama bir fikir verir mi…
(10) 

Gebelik ve soft markerlar

yalnizliktan devren kiralik #1540565 
Merhaba
20 haftalık gebeyim. Erkek bebek bekliyorum.
İkili ve dörtlü tarama testlerim düşük riskliydi, kan değerlerim vs. normaldi..
Detaylı ultrasonda iki gün önce üç tane soft marker olduğunu söyledi doktorum.
Kalpte parlak nokta, beyinde kist, bağırsakta ekojenite.
Bunlar ilerleyen haftalarda yok olan şeyler ama üçü beraber olunca şüphe uyandırıyor dedi.
Fetal dna testi yaptırmamı önerdi. Yaptırdım. 10-12 günde çıkacağı söylendi sonucun.
Ama ağlamadan duramıyorum. Kendimi paralamaya engel olamıyorum.
Üç soft markerı olup da bebeği sağlıklı doğanınız ya da yakınınız var mı acaba?
Bana söyleyebileceğiniz tek bir güzel şey var mı?
Şimdiden teşekkürler
(9) 

Bebek ve evden çalışma

yalnizliktan devren kiralik #1510805 
Doğumdan ne kadar süre sonra evden çalışmaya dönülebilir? Destekleyici bir eş ve orta düzeyde yardımcı olabilecek anne ile bebeği olan bir kadın günde kaç saat işine ayırabilir? Bir iki kişiden duyduğum cevap “hiç”. Buradan da yorum almak istedim, teşekkürler
(3) 

askerlikle ilgili

yalnizliktan devren kiralik #1313502 
bedelli askerlik yapacak biri sevk tarihinde gitmek zorunda mıdır? diyelim sevk tarihi 27 ekim, 2 kasım'da da sınavı var. sınava girip gitse problem olur mu? teşekkürler şimdiden
(10) 

Sınav ve tutanak

yalnizliktan devren kiralik #1295883 
Merhaba. Arkadaşım bugün kpss’ye girdi. Sınavda elleri terlediği için optik formda işaretledikleri dağılmış. Silebildiği kadar silmiş. Sonra sınav bitince kitapçıklar kapanmış, o da kapatmış. Gözüne bulaşan yerleri silerken yarısını sildiği bir soru çarpmış optikte. Kitapçığı falan açmadan bu yarısı silik soruyu optikte yeniden kodlamış netleşsin diye. Sınav görevlisi “bildirmek zorundayım” demiş. Ancak tutanak vs tutulmamış. İnternette sınavda tutulmasa bile tutanak tutulabileceği yazıyor. Sizce ne olur bu işin sonu? Gitti mi sınav? Belki sınav görevlileri vardır diye sormak istedim.
(6) 

İçimden hiçbir şey yapmak gelmiyor

yalnizliktan devren kiralik #1285484 
Sanırım ağır bir depresyonun eşiğindeyim. Kalkıp psikoloğa gitmeye bile halim yok. Online terapi vs. önerebileceğiniz biri var mı? Evden çıkmak işkence gibi geldiği için online şekilde bir şeyler yapmak istiyorum. Çok fazla sorunum var, içinden çıkamıyorum. Yaşamamak mantıklı gelmeye başladı. Kendimi umursamasam da sevdiklerim için yardıma ihtiyacım olduğunun farkındayım. Umarım önereceğiniz biri vardır. Teşekkürler.
(5) 

KPSS atamaları ile ilgili

yalnizliktan devren kiralik #1284473 
İyi geceler, bir şeyi merak ediyorum. Temmuzda KPSS var mesela (Genel Kültür-Genel Yetenek). Sınava girdiniz, iyi de bir puan aldınız. Sonrasında atama ne zaman oluyor? Puanınız iyi olsa bile, atamaların yapılması için beklemeniz mi gerekiyor? Bilgisi olan biri cevap verebilirse çok mutlu olurum, teşekkürler.
(10) 

diş çekimi sonrası sigara

yalnizliktan devren kiralik #1281383 
sabah saat 10'da sol alt 6 numaralı dişim çekildi. zor bir işlem oldu ve 40 dakika kadar sürdü.

24 saat sigara içmemem söylendi, bu saate kadar uyudum. ama artık dayanamıyorum. anestezi etkisinin geçmesiyle zaten başım çok ağrıyor, sigara içmedikçe daha kötü oluyor gibi hissediyorum.

dişimde saat 2 civarına kadar kanama vardı, şu an ara sıra hafif sızıntı dışında kanama yok.

üzerini gazlı bezle kapatarak 1-2 nefes sigara içip söndürsem, ne olur sizce?

teşekkürler.
(2) 

(anket) sınıf öğretmenleri ve sınıf öğretmeni adayları

yalnizliktan devren kiralik #1278947 
merhaba değerli öğretmenler ve öğretmen adayları; çanakkale onsekiz mart üniversitesi eğitim bilimleri enstitüsü'nde hazırlanmakta olan, "sınıf öğretmenlerinin ve sınıf öğretmeni adaylarının matematiğe ve matematik öğretimine ilişkin tutumları" konulu tez çalışması için yardımınıza ihtiyaç duymaktayız. bu akademik çalışmaya, linkteki anketi çözerek destek olmanızı rica ediyoruz. linki whatsapp gruplarında, kendi facebook sayfanızda paylaşıp meslektaşlarınıza gönderirseniz çok mutlu oluruz.

anket linkimiz: goo.gl
(3) 

Ses kaydı dinleme cihazı

yalnizliktan devren kiralik #1276269 
Ders notlarını kaydedip, dinleyebileceğimiz bir cihaz arıyorduk. Gittik mediamarkt'a. Bize bir ses kayıt cihazı verdiler, ısrarla dedik ki "ses dosyasının adı ekranda görünüyor mu?", "evet" dediler. Ama görünmüyor. Av olduk anlayacağınız.

Şimdi bu ihtiyacımızı karşılayacak bir cihaz arıyoruz. Ses kaydı olsun, ekranda da ses dosyasının ismi görünsün. Var mı öneriniz?

İyi akşamlar herkese.
(4) 

Uykusuzluğa direnç

yalnizliktan devren kiralik #1266009 
Herkese iyi pazarlar. Bundan 2 sene öncesine kadar uykusunu yöneten bir insandım. Ancak artık uykum beni yönetiyor. Çok kısa süreli kestirmelerle bütün gün yoğun şekilde çalışabiliyordum. 2 sene boyunca çok yoğun şekilde çalıştım, kısa uykularla. Günde 4-5 saat benim için yeterliydi. Ama şimdi alarm kapatmayı bir huy haline getirmiş durumdayım, kesinlikle alarmla uyanamıyorum. Eskiden alarmdan önce uyanır alarmı kapatırdım. Hayat kalitem çok daha yüksekti. Neden böyle oldu? Çok çalıştığım için mi? Yaşlandığım için mi? 23 yaşındayım, alıştığım hayat kalitesinin altında yaşıyorum uzun zamandır, bu uyku meselesi yüzünden. Ne önerirsiniz? Eskiye dönebilmenin yolu var mı?
(8) 

Parfüm orijinal mi? (Trendyol)

yalnizliktan devren kiralik #1245981 
Merhaba,

Birkaç gün önce Trendyol'dan parfüm satın aldım. Az önce elime ulaştı. Ambalajı, kutusu gayet düzgün, şişedeki ve kutudaki seri numaraları tutuyor. Ancak parfüm şişesinin içinde sigara külüne benzer (sigara külü değil ama) parçalar var. 4-5 tane toz gibi. Bu parfümün orijinal olmadığını gösterir mi?

Teşekkürler.
(9) 

Migros'un gönderdiği karantinalı kahve

yalnizliktan devren kiralik #1240864 
Sizce bunu neden böyle gönderdiler? Sanal marketten aldım. Açılmıyor hiçbir şekilde. Bıçak falan sapladık, olmuyor. Nasıl açılır?

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
(6) 

ALES Hk: Sadece bu yayında mı iyiyim?

yalnizliktan devren kiralik #1240286 
Merhaba,
Pazar günü ALES'e gireceğim. Son 1 hafta kala çalışmaya başlayabildim maalesef, 10'lu deneme aldım ve hepsini bitirdim. Bu denemelerdeki netlerim istediğim gibi. Ama beni endişelendiren şu: sadece bu yayının soru tipini mi çözebiliyorum acaba?

Yayın Pegem bu arada. Nasıl bilirsiniz Pegem'i?

Her yanıt kafamdaki soru işaretlerini gidermek için hayati önem taşıyor olacak. Şimdiden çok teşekkürler.
(1) 

Mail kendi kendine mi silindi, biri mi sildi?

yalnizliktan devren kiralik #1237246 
Uzun zamandır açmadığım hotmail hesabımı bugün açtım. Gün içinde 13.22'de "Microsoft hesabı parola sıfırlama" diye bir mail gelmiş, ancak silinenler kutusundaydı. Şifremi değiştirdim. Bu mail kendi kendine mi silindi, başkası şifremi falan mı buldu? Oluyor mu outlookta böyle bir durum?
(1) 

Elinde şu kitap olan var mı?

yalnizliktan devren kiralik #1236994 
Karasar, N. (2015). Bilimsel Araştırma Yöntemi (28. Baskı b.). Ankara: Nobel Yayın Dağıtım.


Birkaç sayfa fotoğrafını rica edeceğim, varsa çok makbule geçecek.

E-mail: lilweth@gmail.com
(5) 

Yaşlanma ne zaman başlar ve gözle ilgili bir soru

yalnizliktan devren kiralik #1232977 
23 yaşındayım. Kendimi eskiye göre baya yaşlı hissediyorum. Mesela 19 yaşıma göre. Hatta 21'e göre bile.

Son 2 senedir bilgisayar başında 8 saat falan çalışıyorum, belki bu yüzden. Göz altlarım yanağım nasılsa öyleydi, canlı ve beyazdı. Şimdi şu eyelinerın kuyruğunu sürdüğümüz yerde hafif bir kahverengilik gördüm. Bu beni inanılmaz bir tribe soktu. Gözaltı kremi aldım. Kullandım biraz ama çok bir şey değişmedi bence. Neyse çok gevelemeden üç sorumu özetleyeyim:

1. Yaşlanma ne zaman başlar? Şu an hissettiğim hiçbir şey mi? Ne zaman "gerçekten çok yaşlandım" diye hissediyoruz?
2. Çok bilgisayar kullanmaktan kaynaklı göz kenarımda böyle bir hafif kahverengilik oluşmuş olabilir mi? Çok dikkatli incelemeyince fark edilmiyor ama daha da yoğunlaşırsa diye korkuyorum. Eskiden sabah 7'de uyuyup öğlen 2'de uyanırdım hiç böyle bir sorunum yoktu. Şimdi 12.30-08.00 arası uyuyorum ama bu sorun var.
3. Sizce 23 yaş gençlik kapsamında nasıl değerlendirilir?

Teşekkürler.

Not: evet delirdim.
(1) 

Tarayıcımda neler oluyor?

yalnizliktan devren kiralik #1229589 
Chrome kullanıyorum. 2 gün öncesine kadar, 2 senedir hep aynı olan bir durum, değişiyor. Nasıl anlatacağımı bilemedim, o yüzden örnekle açıklıyorum.

2 senedir bu tarayıcıda "m" harfine bastığımda, mail.google.com çıkar. Ama iki gündür ziyaret ettiğim bir diğer site olan mango.com.tr açılıyor.

Önce bu çok dikkatimi çekmedi, az önce her gün kullandığım, hatta en çok kullandığım web sitesi olan "tez.yok.gov.tr" adresine girmek için "t" yazıp enter'a bastım, her zamanki gibi. Otomatik kaydedilmiş olan ve sanki hep ziyaret ediyormuşum gibi orada çıkan site "teleservice.com.tr" oldu. Üst komşum olan yaşlı teyze telefonunu garantiye verdiğinde durumunu öğrenmek için bu siteye girmemi rica etmişti. Yani sadece 1 kez girdiğim bir site.

Niye böyle oluyor?

Teşekkürler.
(3) 

Çocuklu reklam?

yalnizliktan devren kiralik #1227460 
Reklamda çocuk oynayacak/bulunacak. Ama prima reklamı falan değil. Yani çocuk ürünü için olmayacak reklam. Şunun gibi olacak mesela: www.youtube.com

Şimdiden çok teşekkürler.
(24) 

Döneyim mi? (Depremle ilgili)

yalnizliktan devren kiralik #1209380 
Günaydın. Marmaris'te tatildeyim. Odaya girmedim depremden beri. Annemle yalnızım. Korkuyoruz. Dönelim diyoruz burada herkes bize yeniden olmaz, korkmayın diyor. Ne yapalım biz? Yeniden o şekilde uyanmak istemiyoruz. Otele peşin ödedim, 2 günümüz kaldı 23'ünde dönüyoruz. 1040 TL boşa gitmiş olacak. Bugün çıkarsak otelden bu parayı geri alma şansımız var mı?
Ege'deki herkese geçmiş olsun.
(3) 

Marmaris'ten nereye gidilir

yalnizliktan devren kiralik #1207914 
Çiftlik Turunç vs. değil, hepsini gezdik. Fethiye'ye geçelim mi mesela? Herkes Fethiye'nin çok çok sakin ve Marmaris'e kıyasla daha az gelişmiş olduğunu söylüyor. Sizin öneriniz nedir?
(4) 

joint venture örneği

yalnizliktan devren kiralik #1200870 
bir proje için ortak girişim örneğine ihtiyacım var. finansal niteliklerini de inceleyeceğim için finansal tablolarına vb. ulaşabilmem gerekiyor. yani faaliyet raporuna falan ulaşmam lazım. internet üzerinden bilgilerine ulaşabileceğim ortak girişim örneği verebilir misiniz?
(2) 

Geçmeyen yara?

yalnizliktan devren kiralik #1198565 
İyi haftalar, Ağustos 2016'da (evet neredeyse 1 sene önce) havuza gitmiştim ve havuzdan çıktığımda dizimin biraz altı 3-3.5 cm kadar kesilmişti, nasıl oldu hiçbir fikrim yok. Çok fazla kanadı o zamanlar. O gün havuza falan girmedim yeniden.

Aylardır geçsin diye bekliyorum, o iz geçmiyor. Kan oturmuş şekilde duruyor orada. Bu hiç geçmeyecek mi? Neden geçmiyor bir de? Trombositlerim çok düşüktü onla ilgisi falan var mıdır? Teşekkürler.
(14) 

Hiçbir yerde huzurlu hissetmiyorum

yalnizliktan devren kiralik #1197009 
İşlerimi yetiştirmem ve düzenli şekilde çalışmam gerekiyor ama bir türlü "doğru yerde" olduğumu hissedemiyorum. Odamda harika bir çalışma ortamım var ama itici geliyor, salona gidiyorum yine olmuyor. Cafeye gidip çalışmaya çalışıyorum yine olmuyor. İş dışında bir şey yapasım geliyor, işte atıyorum annemle ikea'yı gezelim diyorum. Oraya gidiyorum 15 dakika sonra eve dönmek istiyorum. Çok eğlenceli bir şey yapmayı planlıyorum, planın ilk saatinde sıkılıyorum ve huzursuz hissediyorum. Motivasyonum çok düşük, bir türlü verimli şekilde işlerimi yapamıyorum. Depresyonda falan mıyım? Böyle bir durum yaşayan var mı hiç? Çalışma motivasyonumu artırmak için ne yapmalıyım? Evde çalışıyorum. Teşekkürler şimdiden yorumlarınız için.
(5) 

sayfa yapısını a3 yapamıyorum

yalnizliktan devren kiralik #1187015 
çünkü word'de a3 seçeneği yok. arkadaşımda varmış yaptırttım bana gönderdi ama tablo 2ye bölünmüş ve ağzı yüzü kaymış. göndereceğim tabloyu a3 olarak düzenli şekilde bana gönderebilecek bir yardımsever var mıdır? çok teşekkür ederim şimdiden
(11) 

Annemin hastalığı ne olabilir?

yalnizliktan devren kiralik #1169543 
Merhaba herkese, biraz uzun olacak ama anlayabilecek olanlar lütfen yardım etsinler çünkü artık delirme noktasına geldim. İlgilenen biri çıkar mı bilmiyorum ama belki başka birinin de başına gelmiştir. Çok çaresiz hissediyorum.

11 Ocak akşamı saat 8 gibi annemin yüzünde bir kızarıklık fark ettik. Bİr şey mi dokundu, kaşıdığı için mi oldu derken kızarıklık yüzünün sağ kısmına tamamen yayıldı ve acile medicanaya götürdüm. Ertesi gün cildiyeden randevu aldım. Doktorumuz sabah ve akşam içmesi için ilaç ve bir de krem verdi. Kan testleri istedi, yaptırdık. Çok anormal bir durum yok gibiydi, bir iğne yaptırmamızı da istedi. Yaptırdık.

Not: Annem şeker, sedef ve tansiyon hastası. İlaçtan olabilir diyenler oldu ama hiç farklı bir ilaç içmedi yıllardır. Sabah 1000'lik Glifor, Diamicron, yarım İsoptin 240 içiyor, akşam tekrar 1000'lik Glifor.

Bu olaydan sonra 100'lük Coraspin de kullanmaya başladı.

Bir süre bekledik ilaçlar hiç iyi gelmedi. Yanma sürekli yok, bir anda geliyor ve 15 dakika içinde kayboluyor. İlk olduğunda bütün gece kıpkırmızıydı ama şimdi bazen oluyor, bazen olmuyor. Sağ tarafında daha fazla var.

Geçmeyince dahiliyeye götürdüm. Kan testleri istedi bir sürü, yaptırdım. Bu kapsamlı tahlilin fotoğraflarını ekliyorum, tarihi 14 Ocak.
Hematoloji: i.hizliresim.com
Biokimya: i.hizliresim.com
Periferik Yayma: i.hizliresim.com

Bu sonuçları doktora gösterince (dahiliye profesörüne götürdüm yine medicana, çok kaba bir doktordu açıkçası), bize "tabi bunları görünce lösemi düşündünüz" dedi. Halbuki biz ne anlayalım yani düşünmedik tabi ki öyle bir şey. Elim ayağım birbirine dolaştı, delirecek gibi oldum. Bizi "periferik yayma camda olur, onu getirin" dedi. Sorular sorduk, cevap vermedi. Hastane yönetimine durumu anlattım. Hematologa yönlendirdiler. Belki hematolog da camı ister düşüncesiyle kan tahlillerini yaptırdığımız yere (en güvenilirlerinden biri dediler, denge'de yaptırdım) geri döndüm. Oradaki sonuçları yorumlayan doktor Koru'da bir hematolog önerdi, Akın Uysal. Hemen randevu aldım. Çok ilgili bir doktordu, bizden yeniden periferik yayma istedi. Hemen yaptırdık. Onu buraya koyamıyorum çünkü doktorumuz aldı onu camla beraber. Hemen hemen aynıydı öncekiyle.
Bu esnada defalarca kan testi yaptırdık, trombositi çok yüksek çıkıyor dedi hem Akın bey, hem medicanadaki hematolog.
Korkudan bir sürü doktora götürdüm, kardiyoloji, nöroloji... Medicanadaki nörolog bir sürü mr istedi. Annem kapalı yerde kalamıyor, başka bir doktora daha soralım dedi. Başka bir nöroloğa götürdüm, o da muayene edip nörolojik bir durum yok, mr'a gerek yok dedi. Annem de yaptırmak istemedi.
Bu sırada dahiliye diyetisyene de yönlendirmişti, oraya da götürdüm, diyet listesinde yer alan her şeyi temin ettim 18 Ocak'tan beri hiç dışına çıkmadı ve yaptırdığımız tahlillerde değerleri daha iyi gibi görünüyor. Sabah akşam şekerini ölçüyorum çok iyi şu an şekeri. Son tahlili de buraya koyuyorum:
Kanı hemen pıhtılaştığı için biokimyaya yetecek kadar kan alamamışlar o yüzden sadece hematoloji ve periferik yayma var. Bundan öncesinde bir tahlilimiz daha var, orada trombositi 587.
Hematoloji: i.hizliresim.com
Periferik yayma: i.hizliresim.com

Bu tahlillerden önce medicanadaki hematolog "trombosit 750 üzeri çıkarsa kemik iliğinden test yapacağız" dedi. Neyse ki çıkmadı, çok korkmuştuk.

Sorun şu ki, gördüğümüz sayısız doktordan hiçbiri bize bu kızarmaların neden olabileceğini söylemedi :(

Ve hala devam ediyor, günde 2-3 kez bazen daha fazla, aniden geliyor ve inanılmaz derecede kırmızı oluyor yüzü. Çok yanıyor. Bazen hafif kaşıntı da oluyor. Nörolog kesinlikle roza değil dedi.

Belki bunu yaşamış biri vardır diye bir umutla sormak istedim. Okuyan olduysa çok teşekkür ederim şimdiden. İyi pazarlar.
(5) 

Test Sonuçları (Yardım)

yalnizliktan devren kiralik #1157190 
Annem 2 gündür çok kötü yüzünde kaşıntılı bir kızarıklık ve şişlik vardı şekeri de yüksek. Kan sonuçları çıkmış ama anlamıyorum yarını da bekleyemiyorum anlayan biri var mıdır? Fotoğraf olarak koydum çok teşekkürler şimdiden.
(5) 

ACİL Hayvan ambulansı

yalnizliktan devren kiralik #1154713 
iyi geceler,
şu an camımın önünde bir köpek korkunç şekilde ağlıyor. ancak yanında 15-20 köpek daha olduğu için inemiyorum. 153'ü aradım, sabah 8'de alabiliriz dediler. başkent hayvan hastanesini aradım, getirirseniz bakabiliriz dediler. ne yapabilirim başka? yardım edebilecek biri var mıdır?
(2) 

FTR Kitabı olan?

yalnizliktan devren kiralik #1145544 
linki: www.nadirkitap.com

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, mehmet beyazova ve yeşim gökçe kutsal'ın kitabı. 2011 baskısından fatma inanıcı'nın bölümü olan 2365-2374 sayfa aralığına ihtiyacım var. fotoğraf çekip gönderebilen olursa çok mutlu olurum.
buradan mesaj da atabilirsiniz, teşekkürler

lilweth@gmail.com
(4) 

Geçmeyen diş iltihabı

yalnizliktan devren kiralik #1142581 
Merhaba. Yaklaşık 2 senedir sol birinci küçük azı dişim ağrıyor belirli aralıklarla. Bir süre hiçbir şey yapmadım ve ağrı kesicilerle idare ettim. Yaklaşık 8 ay önce başımı duvarlara vuracak duruma gelmiştim (hatta duyurum da var hehe).

Hemen doktora gittim tabi, pes ettim artık (baya ağır bir diş hekimi fobim var), diş filmi çekildi ve soldaki yirmilik dişimin gömülü olduğu ortaya çıktı. Diğer tüm yirmilik dişlerim çıktı, sadece soldaki çıkmadı yıllar içinde.

Ağrının çürük azı dişi mi yoksa yirmilik dişim yüzünden mi olduğunu bilmiyordum. Antibiyotik kullandım birkaç gün ve ağrım geçti. Sonra finaller falan vardı, geri zekalı olduğum için doktora gitmedim.

Sonrasında yaptığım daha büyük bir geri zekalılıktı. O inanılmaz ağrıyı yeniden yaşamamak için bazen antibiyotik içiyordum. Ayda 1 hafta mesela.

Ağustosta arkadaşımın zorlamasıyla yeniden doktora gittim. Yeniden düzenli antibiyotik tedavisine başladım. 1 hafta içtim mesela, doktora gittim, "geçmemiş" dedi. Yeniden 1 hafta ilaç. Sonra yine doktor, yine "geçmemiş".

Bu süreç 1 ay kadar uzadı ve ben hep antibiyotik içtim, bazen doktor günde 2 tane farklı antibiyotik verdi ama o iltihap geçmedi. Dolayısıyla dişim çekilemedi.

"Günde 2 tane iğne olacaksın" dediğinde orayı terk etmiştim zaten. Ama artık dayanamıyorum. Bu dişten kurtulmak zorundayım. Hayat kalitem inanılmaz düşüyor. Sürekli ağrım var. Bazı günler olmuyor, bazen de şu an olduğu gibi çıldırtan bir ağrı yüzünden ağzıma tekila falan dökmek durumunda kalıyorum. Deli ediyor beni.

Şimdi tatava yapıp başınızı ağrıttıktan sonra sorum şu, iğne olmadan bu lanet olası iltihabı geçirmek ve bu dişten kurtulmak mümkün mü? Sonrasında enel anestezi ile diş çekimi için uğraşsam, riskleri çok mu fazla?

Teşekkür ederim.
(9) 

Acilen çözmem gereken word problemi

yalnizliktan devren kiralik #1137537 
İyi akşamlar,
Bilgisayarımda dünden beri bir sorun var, hazırlayıp kaydettiğim word dosyalarını gmail ile göndermek istediğimde şu uyarıyı alıyorum:
"Bu dosya, 0 bayt büyüklüğünde olduğu için eklenmeyecek."
Google'da konu hakkında hiçbir şey bulamadım.
Dünden önceki gün bilgisayarıma bir güncelleme geldi bu mu sebep oluyor anlamadım ama belki günde 20 tane word dosyası göndermem gerekiyor ve acilen bir çözüm bulmalıyım, hiçbir şey gönderemiyorum.
Bilgisayar macbook air. Güncellemede "dosyalar icloud'a yedeklensin mi?" gibi bir soruya evet dedim sanırım. Bu olabilir mi diye düşünüyorum.
Lütfen anlayanlar yardım etsinler.
(2) 

Neden telefonumda bu numara çıkıyor

yalnizliktan devren kiralik #1102403 
Telefonumu yeni aldım, 6s, ve ne zaman klavyeye girip bir numara girecek olsam 1 saniyeliğine hiç de görmek istemediğim bir numara beliriyor orada. İlk kaydettiğim haliyle görünüyor. Numarayı telefonumdan sildiğimde de görünüyordu, başka şekilde kaydettim yine çıkıyor.
Bunu nasıl çözebilirim? Format atmak dışında çözüm yok mu? Teşekkürler.
(9) 

bomba mı atıyolar ne bu? ve ezan

yalnizliktan devren kiralik #1100224 
evi titretecek şekilde bir şeylerin düştüğünü duyuyorum. ne bunlar?

ankara - yenimahalle

ayrıca ezan okunuyo şu an. başka yerde de okunuyo mu?
(12) 

dolar alayım mı

yalnizliktan devren kiralik #1099913 
yüklü miktar bir param var şu an. dolar almamı önerir misiniz?
2,88 şu an
(3) 

uluslararası ilişkiler teorileri

yalnizliktan devren kiralik #1098811 
iki ülke arasındaki ilişkileri tarihsel perspektiften inceliyor ve ardından güvenlik algıları üzerine bir araştırma yapıyorsanız hangi ui yaklaşımı çerçevesinde çalışmak gerekir?
(6) 

Ankara cafe önerisi

yalnizliktan devren kiralik #1094115 
Tercihen klimalı, serin, çok sakin, oturup saatlerce çalışmaya uygun, fazla kalabalık olmayan bir cafe önerisi rica ediyorum. Lokasyon önemli değil. Gölbaşı'nda falan olmadıkça sorun yok.
Teşekkürler
(5) 

Taşınma şirketi

yalnizliktan devren kiralik #1091929 
Uzun zamandır taşınmaya çalışıyorum ama 22 senedir yaşadığım evden taşınacağım ve hiç taşınmadım hayatımda.
Bir türlü toplanamıyorum. Öyle bir şirket arıyorum ki kıyafetlerden tutun makyaj malzemelerine kadar kutulasın paketlesin. Yeni evime götürüp yerleştirsin.
Böyle şirketler var mı? Böyle bir hizmet var mı yani?
Böyle giderse taşınamayacağım çünkü. Teşekkürler.
(6) 

Word'de denklem yazma

yalnizliktan devren kiralik #1073614 
Karmaşık denklemler, formüller var en fazla 5 tane. Bunları yazamıyorum. Nasıl yazabileceğimi söyleyen ya da yazabilecek olan varsa lütfen yardım edebilir mi? :(
(1) 

Moleskine defter

yalnizliktan devren kiralik #1064468 
Merhabalar.
Zamanında kendime bir tane Moleskine sketch defteri almıştım. Şu sıralar bir tane daha almak istiyorum. Ama açıkçası hangisi olduğuna karar veremedim. Cep defteri boyutunda olmayacak ama bir öneri getirebilirseniz çok memnun olacağım. Bir de yine sketch için kullanabileceğim, tercihen Moleskine kalem istiyorum. Birkaç tane 2b kalemim var ama almışken Moleskine seti yapayım istedim. Şimdiden teşekkürler.
(7) 

20'lik diş

yalnizliktan devren kiralik #1061802 
ağrıdan ağlıyorum, hayatımda hiç fiziksel bir ağrı yüzünden ağlamamıştım.
kendimi yumruklayasım falan geliyor, ne yapabilirim?
sabah 8de doktora gittim antibiyotik ve arveles verdi, 1 hafta sonra operasyon olucak dişi alıcaz dedi.
ben bu 1 haftayı böyle mi geçiricem?
çalışamıyorum çalışmayı geçtim nefes alamıyorum korkunç bir ağrı bu.
bir de uzanınca daha çok ağrıyor sanırım uyuyamayacağım aynı zamanda.
tekila vardı pamukla onu koydum, üst üste arveles içip duruyorum, ne yapabilirim geçmesi için. hiçbir şey etki etmiyor.
kendimi mi keseyim?
1 haftadan önce (mesela hemen bu akşam) bu dişi almaları için yapabileceğim hiçbir şey mi yok?
ameliyattan sonra yüzüm ne hale gelicek? sol alttaki alınacak sadece. filmi çekildi tüm dişlerim düzgün sadece bu gerizekalı lanet olası diş eğik şekilde duruyor.
(2) 

Viewer ım gitti

yalnizliktan devren kiralik #1059660 
Geçen gün telefonumu güncelledim ve telefona indirmediğim halde aldığım günden beri bulunan bir şey vardı. yanlış hatırlamıyorsam ismi hancom gibi bir şeydi. şimdi o gitti ve txt uzantılı dosyaları berbat görüntüleyebiliyorum. emin olmasam da pdf leri de bununla açıyordum sanırım.

harika bir şeydi o. telefondan sürekli bir şeyler okuyorum ben. onun geri dönmesi gerek. ne yapmalıyım? google play de böyle bir şey de bulamadım ne aratacağımı bilmiyorum. sağ üstte büyüteci vardı mesela oradan 150 sayfalık tezlerin içinde istediğim bilgiyi buluyordum şıp diye falan.

telefonum note 4. 2 gün önce yazılım güncelleme zımbırtısı çıktı ve telefonumdaki (daha önce farkında olmasam da) en önemli şeyi kaybettim.
(11) 

Patlama uyarısı (ÖNEMLİ)

yalnizliktan devren kiralik #1058066 
Az önce arkadaşımdan şöyle bir mesaj aldım, ne kadar doğru bilmiyorum ama ya doğruysa?

"arkadaşlar yine bi söylenti var. Ciddiye almamak lazım ama paylaşmak da lazım. Bugün akşam 18.00-21.00 arası tunalı ve ankamall'da patlama olabileceği söyleniyor. Çok ortalarda dolanmayın."

Kimseyi paniğe sürüklemek istemem ama "ya olursa?" diyor insan. Bunu sözlükte vs. duyurmak lazım mıdır, bilemedim. Bu ikilemden kurtulmak için bu uyarıyı buraya bırakayım.

Mutlaka mantıklı kararlar verebilecekler çıkar içinizden. Ben veremiyorum, aklım yerinde değil, bakkala bile gidemiyorum çünkü.
(5) 

Nasıl kibarca "uyanık" denir?

yalnizliktan devren kiralik #1058065 
bir müşterim bariz şekilde keklemeye çalışıyor beni.
"bu tavrınız çok uyanık bir tavır olsa da durumun farkındayız." demem lazım. nasıl kibarca söyleyebilirim? hangi sözcük kullanılır "uyanık" yerine?
(5) 

Gazete arsivi (onemli bir hediye meselesi)

yalnizliktan devren kiralik #1054869 
Selam. anneme bir hediye hazirliyorum.
Bu hediyenin cok cok cok vurucu olabilecek bir parcasi var ama nasil yaparim bilemiyorum.
Annem ortadogu gazetesinde calismis 1977-1980 yillari arasinda ve cok sayida yazisi varmis gazetede.
Ancak anneannem onlari gencken gereksiz seyler zannetmis ve sobaya atmis. :(

Annem ne zaman konusu gecse o yazilari bulmak istedigini soyler. Bircok unlu kisi ile roportaji varmis, fotografi varmis vs.

Gazeteye ulassam bu kadar eski tarihlerin arsivleri var midir? Ve benim bunlari elde etmeme izin verirler mi?
Onca gazete icinden annemin yazilari olanlari tek tek bulabilirim ama mesele onlara erisebilir miyim burada.
Ne diyorsunuz olur mu bu is? :)
(4) 

Laptop pilini korumak için

yalnizliktan devren kiralik #1042479 
yeni bir laptop aldınız diyelim. pilinin zamanla bozulmaması ve ilk zamanlara göre daha az gitmemesi için;

1. şarja takılı şekilde kullanmak gerek
2. şarj edip, bitene kadar şarja takmadan kullanmak gerek

hangisi doğru?

full şarj ile 11-12 saat performans gösteriyor.
şimdiden teşekkürler
(3) 

Otomatik kaydetme (word)

yalnizliktan devren kiralik #1038211 
Yaklaşık 1,5 saatlik çalışmam boşa gitti. 10 dk'da bir kaydet olarak ayarlı olmasına rağmen 07.57'deki halini kaydetmiş en son.
Yapabileceğim hiçbir şey yok mu?
(1) 

dipnot ve kaynakça

yalnizliktan devren kiralik #1023777 
siz cevap vermiyörsünüz, ben inatla soruyorum :))
dipnotlu bir çalışma hazırlıyorum. word'de apa ile yazarken otomatik olarak kaynakça tablosu ekliyorum ama dipnotta böyle bir durum yok. bunun bir yolu var mı? dipnotlarımı nasıl kaynakçaya çevirebilirim?
(1) 

tabi ki de word

yalnizliktan devren kiralik #1020043 
kaynakça tablosu oluşturmak için alıntılarımı ekliyorum stil olarak apa kullanıyorum ama alıntı eklediğimde böyle çıkıyor

(Gooch, 2011, p. 268)

bense böyle çıksın istiyorum

(Gooch 2011, p. 268)

nasıl yapabilirim? teşekkürler:)
(9) 

mebten veliye giden mesaj.

yalnizliktan devren kiralik #1014534 
babamın telefonuna kardeşim için "x'in notlarını, devamsızlığını takip etmek için evet yazıp gönderin, aylık 2 tl karşılığında" diye bir mesaj gelmiş.
tam görememiş ama 8282 olduğunu tahmin ediyor numaranın.
şimdi benim babam fazlasıyla ve burada anlatamayacağım kadar korkunç bir adam. teşekkür aldığı için bu çocuğun suratının kan içinde kalmışlığı var.
çok güzel bir hayatı vardı. okul-spor-arkadaş çevresi takılıyordu. lise 2 öğrencisi daha.
çok düzgün, efendi bir çocuk gerçekten. ama notları babamın beklediği gibi değil. ve bir şekilde idare ediyorduk bu durumu. şimdi korkusundan sporu bırakmaya, eve kapanmaya vs. karar verdi. sosyal hayatı olsun istiyorum.
şimdi bu çocuk dişleri kırılırcasına dayak yese, belki başına aldığı bir darbe sonucu hayatını kaybetse ne olacak?
bunlar inanın küçük ihtimaller değil. durum bu kadar kritik.
bu konuda ne yapılabilir? teşekkürler
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık