(3) 

soyadı sildirmek ya da değiştirmek? -avukat arkadaşlar yardımcı olabilir mi

gang leader of wasseypur #1580354 
merhabalar,

internette bu konuyla ilgili araştırdığımda, yazım hatası komik ya da hakaret niteliğindeki soy isimler haricinde manevi nedenlerle bazı geçerli sebeplerin bu talebin değerlendirilmesi için yeterli görülebileceğine dair yazılar gördüm. mesela şöyle bir durumda sebep geçerli görülmüş : www.takvim.com.tr

ben 29 yaşında yetişkin bir kadınım. ailevi sorunlarım her zaman oldu fakat örnek haberdeki gibi bir durumum olmadı. bu dileğimin asıl sebebi ne yazık ki babamdan aldığım bir tehdit üzerine oldu. şimdi ben bunu sebep olarak sunarsam başka bir dava konusu ortaya çıkacak -ayrıca bu tehditi kanıtlayabilecek bir konuşma kaydı delilim yok. ben babamla yaşadığım manevi sorunlar sebebiyle mümkünse kütüğünden çıkmak, soyadımı değiştirmek istiyorum. mahkemenin haklı ve geçerli bir sebep olarak değerlendirebilmesi için ne söyleyebilirim? nedir geçerli olan koşullar?
(1) 

yurtdışında bıraktığım bavulumu türkiye'ye kargolatmak - gümrük

gang leader of wasseypur #1576357 
selamlar,

temmuz ayında hindistan'dan istanbula döndüm. yanımda taşıyamadığım trekking malzemelerimi ve ağırlık yapan başka kıyafet ve ayakkabılarımı tekrar gideceğim düşüncesiyle arkadaşımda emanet bıraktım. bir valiz ağırlığında eşyam var. gidebileceğimi sanmıyorum ve eşyalarımı postalamasını rica edeceğim arkadaşımdan. şimdi bu eşyaların bazıları neredeyse hiç kullanılmamış trekking botu gibi malzemeler, gümrükten geçerken bir sıkıntıya uğrar mı? oradan satın aldığım hiçbir ürün yok normalde içinde. hepsi türkiye'den. ama yine de dışarıdan hediye gelmiş gibi, yurt dışından bir şey getirmişim gibi gözükür mü? gözükmemesi için ne yapmam gerek? böyle bir şeyi kargolatmadan evvel nerelere yazıp iletişim kurabilirim? benzer durumu yaşayan var mı?
(5) 

yıllık bir sözleşme yapmışken (gym gibi) kredi kartı iptal edince ne olur

gang leader of wasseypur #1569872 
merhabalar,

hemen hemen hepiniz bu spor salonu hizmetlerinde bilginiz dışında çekilen tutar mağduriyetlerini işitmişsinizdir.

ben şunu merak ediyorum. şindi tüketici yıllık bir paketle kayıt olursa ve belli bir süre sonra yer değişikliği vb. sebeplerle iptal etme ya da durdurma kararı alması gerekirse, bunun için kredi kartını iptal ederse ne olur? bu sonrasında bir sorun olabilir mi? açıkçası böyle bir durum olması ihtimalinde (ki ülke değiştirme ihtimalim var) herhangi bir iptal talebinde falan bulunmadan direkt bu işlemi yapmayı düşünüyorum çünkü bu işletmeler siz talepte bulunsanız da çekim yapıp sonra mağduriyetinizi gidermiyor. fakat böyle bir işlemin yıllık abonelik yapmış bir kimseye bir hukuki yönden bir sorun yaratıp yaratmayacağını merak ediyorum.
(8) 

Hatırlayamadıgim film

gang leader of wasseypur #1565701 
Merhabalar
Bir filmi hatirlamaya calisiyorum. Konusu şöyle bir şeydi bir kizin çok benzeri bir webcam girl vardı. Bir yerde okuyor muydu yoksa öğretmen miydi ne birileri tarafından bu kadınla karistirilip rahatsız edilmişti sanırım. Sonrasında bu kadını arayıp bulup müşterisi gibi ödeme yapip webcam'de onunla konuşmaya çalışmıştı. Yaşadığı sorunu, çok benzediklerini paylaşmıştı. Bir süre sonra bu kızla yakınlaşıp romantige kayan bir sey yaşamıştı sanirim. Filme dair hatırladığım tek şey bu enstantane. Böyle bir film bilen var mi?
(5) 

selulit gecen/gecebilen bir sey mi?

gang leader of wasseypur #1307187 
geciyorsa nasil geciyor?
(5) 

cukur

gang leader of wasseypur #1292678 
selamlar

uzun suredir hic bir turk dizisi izlemedim avrupa yakasina tekrar tekrar sarma disinda. reklamda calisiyorum ben, sette iki tane fikrine begenisine guvendigim kisi cukur cok iyi cok muhtesem bir isti dedi. hep duydugum da bir dizi oldugu icin merak ettim actim. bir bolumune tahammul edemedim. bazi seyler cok guzel bazi seyler cok cig. senaryoyu begenmedim ya da ilerleyis bicimini kopuk yapisini abartili altyapisini falan. biraz overrated degil mi? bir kac iyi cekim teknikleriyle hemen bir diziyi cok muhtesem soyle muhtesem diye ilan etmek tuhafima gitti. herkes begenmis galiba. ben baya sikildim.
(14) 

son zamanlarda keşfettiğiniz güzel parçalar

gang leader of wasseypur #1269243 
var mı? varsa link ile cevaplayabilir misiniz?
(1) 

Saoirse Ronan hakkında ne düşünüyorsunuz?

gang leader of wasseypur #1243792 
Ya da duydunuz mu, bilir misiniz? Bu oyuncu benim çok dikkatimi çekiyor uzun zamandır. Çok başarılı, seçkin işlerde yer alıyor genç olmasına karşın. Lady Bird'le daha da bir ilgimi cezbetti. Angelina Jolie çoluk çocuğa karıştığından bu yana Hollywood'un ölü olduğunu düşünüyordum. (Her ne kadar ''lame'' gelse de kulağa kendisinin ''Hollywood starı'' karizmasına sahip tek ve son kadın olduğuna inanıyorum.) Son dönemde Jennifer Lawrance gibi kötü-ünlü starların, Hollywood tarafından pek bir gazlanan genç oyuncuların pek de matah olmaması falan bu düşüncemi doğruluyordu. Yeniden Amerikan sinemasına ilgim doğdu diyebilirim bu oyuncu sayesinde. Bir ben mi farkındayım, başkaların da dikkatini çekmiş mi diye nabız yoklayayım dedim, siz ne düşünüyorsunuz?
(29) 

şu saç modelini istiyorum, kuaför?

gang leader of wasseypur #1242751 
Linkteki fotoğrafım yazın çekildiği için yüzüm epey bronz gözüküyor ama biraz daha açık tenliyim. Yine de kaş göz saç kombinasyonunda alayına esmerim tabi, standart türk kadınıyım diyebilrim. Ben bu zamana kadar hiç saçımı boyamadım, sadece resimdeki ufak gölgeleri yaptırdım. Son 10 sene içerisinde de toplasanız 3 kere kuaföre gitmişimdir. Ekte gösterdiğim modelin hakkını vererek yapabilecek internet üzerinden tek tanıdığım kuaför (gölgeleri yapan) tavır olarak biraz can sıkıcı bir arkadaş. Hem işinde iyi olması hem de indirimli yapmasına rağmen kişiliğine ve genel muamelesine tahammül edemiyorum. Yolu kuaföre pek düşmeyen biri olduğumdan başka kuaförlere dair hiçbir fikrim yok ve bütçem de oldukça kısıtlı. Çevrenizde, bildiğiniz böyle büyük bir değişim ehliyle yerine getirebilecek iyi bir kuaför var mı? Tahminen günahı ne kadar tutar?


model:
hizliresim.com
hizliresim.com

aynı saçın daha bir gölgelisi:
hizliresim.com

Bu tarz çok açık tonda saçlar bizim gibi daha doğulu kadınlarda kalın saç telinden ve ten renginden ötürü bir tuhaf kaçabiliyor. Bu durumda kuaförün saç rengini ciyak ciyak bir sarı ya da turuncumsu bir pigmentte kaçırmaması, resimdeki gibi beyaz/sarı bir tonda tutturabilmesi, diplerde bıraktığı renk ve pay çok önemli. Bunu her kuaför yapamıyor maalesef.

yer: istanbul.
(6) 

televizyon neden bu kadar kötü? diziler, programlar falan?

gang leader of wasseypur #1239455 
selamlar,
milenyum çocuğuyum ama fakir mahallede büyüdüğüm için hem mahalle hem televizyon kültürüm oldu. eski dizileri takip ederdim, severek izlediklerim vardı. televizyonda vakit geçirmeyi severdim eskiden. annemle bir eve taşındığımızdan beri tv yoktu ve izlemiyordum. izlemeyeli 6 sene oldu. yeni bir tv aldı annem en son paraya kıyıp. netflix kurdum orada takıldım bir iki ay. başarılı dizileri bitirdikten sonra geri kalanının içeriği de boş geldi tv'ye geçeyim dedim. diziler çok ama çok ama çok saçma. çok kalitesiz. yani eskiden standartlar daha düşüktü, fakat içerikler yine bir düzgündü. sanki her şeyde yaş en az 20 gerilemiş. komiği komik değil, romantiği romantik değil. bir dönem bir program furyası vardı zaten 4-5 sene önce ben tvyi ilk bıraktığımda. diziler tutmuyor muydu ne millet akşam yayınlanan programlara sarmıştı. televizyon gerçekten çok ama çok feci gözüküyor. neden bu kadar kötüledi? şu anda birinin sultan makamı, yedi numara, yedi tepe istanbul ya da ne bileyim tomris giritlioğlunun yaptığı yine çok da güzel olmayan ama fena da olmayan dizileri finanse edebileceğini düşünemiyorum.
(7) 

kilo verememek

gang leader of wasseypur #1120535 
merhabalar,
vermeyi hedeflediğim bir beş, altı kilo gibi bir kilom var. yaş 21, cinsiyet kadın. düzenli beslenmeye çalışıyorum, ekmek ve tatlıları tüketmiyorum, su içiyorum, haftada en az üç kere spor yapıyorum ve vere vere 1 kilo verdim ki o da açlık yaşadığımda verdiğim bir kilo, zaten incelme konusunda hiçbir yansıması yok.

basenlerimde ve popomda biraz fazlalık var bunlardan kurtulmak istiyorum. bir de sırtımdaki kalas görünümü inceltip daha atletik, sıkı bir hale getirmek istiyorum. gövdemde çok kilom yok fakat yine de gövdedeki kilo sağlık açıısndan en tehlikelisi olduğu için oradan da incelmek istiyorum. fakat önceliğim basen ve sırt/omuz/kol kısımları.

sizce nasıl bir yol izlesem benim için daha verimli olur.
bir de yeme konusundaki en büyük zaafım geç yemek. bütün gün çok temiz beslenip gecenin köründe bir şeylere saldırabiliyorum bazen. beni en çok geriye çeken de bu.

önerileriniz ne olur benim için hem beslenme hem egzersiz konusunda?

edit: sporda yarım saat kardiyo yapıp ısınıyorum. kardiyoyu bir saat yapmayı öneriyorlar ama benim dizlerimi sağlıksız hissettiriyor koşu bandı ve diğer aletler. bir saat kadar bacak, sırt, egzersizlerini ağırlıklarla çalışıyorum, üç set mekik ve gidebildiğim kadar squat yapıyorum.
sabah kahvaltıda iki yumurta, 6-7 yeşil zeytin, bir dilim peynir ve yarım domates yiyorum. bu fiks.
öğlen evdeysem bulduğum sebze yemeği ya da et. dışarıdaysam sıçtım, sandiviç.
akşam. işte akşam benim en sakat menüm çünkü öğlenle akşam arasına çok vakit giriyor ve ben öğlen çoğu zaman dışarıda bulduğum küçük bir sandiviç yemek zorunda kalıyorum. çünkü dışarıda ekmek arası olmayan bir yemek yok, oturup salata yiyecek zamanım olmuyor zaten ayakta atıştırılabilen şeyler yiyorum. tahıllı ekmek yiyorum, içeriğinde aksi bir şey olmuyor ama ekmek işte. evde olduğum zaman da yulaflı çörekotlu yoğurt yiyorum. ama bazen (iki buçuk haftada üç kere falan yapmışımdır) abur cubur sınıfına girebilecek tatlı bir şey yiyebiliyorum. bir kere çekirdek, bir kere bi dilim milföy, bir kere de iki parça bitter çikolatayla deldim diyeti. sorun bunları yemem değil, porsiyonlarım zaten ufacık. sorun bunu akşam yapmam. ama bir yandan da hipoglisemi hastasıyım ve yedikten iki saat sonra şekerim yerlere düşüyor ister istemez tatlı veya hamurlu şeylere elim gidiyor. gitmemesi için çözüm öğlen katiyen ekmek yemeyip et ve salatayı köklemek. fakat dediğim gibi içinde bulunduğum koşullarda öğlen bunları bulup yemek çok mümkün değil. bir de ben dışarıda temiz yemeğe para harcayacak lükse sahip değilim. gerçekten sağlıklı yemekler oldukça pahalı. para harcayabildiğim tek konu spor salonu o da cuzi bir rakam zaten.
(5) 

brandium ve optimum outlet?

gang leader of wasseypur #1120525 
merhaba bugün bu iki avm'ye gitmem lazım. merkezimi levent alırsam önce hangisine gitmem daha mantıklı olur ve nasıl giderim? oradan diğerine nasıl geçebilirim?
(2) 

ucuz ehliyet kursu, istanbul?

gang leader of wasseypur #1119835 
selamlar,
ehliyet kursuna gitmek istiyorum fakat bütçem biraz sınırlı. nerelerde uygun bir kurs önerirsiniz? bildiğiniz gittiğiniz kursların fiyatları ne kadardı, toplamda ne kadar masraf yapmıştınız ehliyet için? a1 ve b beraber düşünüyorum.
(5) 

bu beklentiler için dslr önerisi?

gang leader of wasseypur #1116120 
selamlar :)
kısa film, video çalışması, v-log ağırlıklı olarak kullanmayı planladığım bir dslr almak istiyorum.

ağırlığı/hafifliği çok önemli. geçen gün 24-105 mm lensle mark 3 kullandım ve inanılmaz ağır benim açımdan epey kullanışsızdı. zira ben taşınılabilirliğini çok önemsiyorum.
iso performansı ister istemez önemli, her zaman ışık kullanamıyoruz.
bütçem 4 bin diyelim. aslında değil de, öyle varsak nasıl öneriler gelebilir, ne modeller olabilir çok merak ediyorum.

sadece body önerecekseniz de hangi lenslerle kullanabileceğimin de önerisini belirtirseniz sevinirim :)

gönül isterdi bir a7 sii ama, işte. nasip kısmet :/
(1) 

sonuç aldığınız, memnun kaldığınız lazer epilasyon yapan yer önerisi?

gang leader of wasseypur #1116084 
selamlar, bir ara epilasyon yaptım maddi nedenlerle bıraktım. eylül-şubat arası epilasyona tekrar başlamak istiyorum. şubatta buralarda olmayacağım ama bu bahsettiğim aralıkta etkili bir lazer epilasyonu yaptırmak istiyorum. eskiden yaptığım yer sürekli jilet yaptırırdı, halbuki jilet kıl kökünü tekrar uyandırıyor çok anlamsız bir konsept gibi geldi bana. mümkünse jilet yaptırmayan, güvenilir, sizlerin sonuç alıp memnun kaldığı bir epilasyon yapan yer varsa önerileri alabilirim. :)

parça parça değil de, komple yaptırmayı düşünüyorum. fiyatların aşağı yukarı aynı olduğunu sanıyorum ama yine de fiyat bilginiz varsa, belirtirseniz çok mesut olurum :)

yer istanbul, yaka farketmez. :) şimdiden teşekkür ederim...
(1) 

dermatolog önerisi

gang leader of wasseypur #1114415 
özellikle siyah nokta, sivilce, genişleyen gözenekler ve iz tedavisi üzerinde yararlı olabilecek bir doktor arıyorum. önerebilir misiniz tanıdığınız, bildiğiniz, tedavi olduğunuz biri varsa? :)
(4) 

iphone 7 çıkınca 6s ne kadar düşer?

gang leader of wasseypur #1113865 
sizce beklemeye değer mi? tahminleri alayım.
(1) 

optimum outlete nasıl giderim?

gang leader of wasseypur #1112714 
helö,

levent'i merkez alırsak ben bu optimum outlet'e nasıl giderim dostlar? bir tarif edebilirseniz çok mesut olacağım...
(2) 

şu telefonun markası/modeli nedir, ne olabilir?

gang leader of wasseypur #1110793 
(10) 

istanbul'da doğal beslenmek, temiz gıdalar tüketmek mümkün mü?

gang leader of wasseypur #1106259 
merhabalar, hayatımı düzene sokuyorum ve sağlıklı besleniyorum bu aralar.
geçtiğimiz ay bir kaç günlüğüne izmir'e gittim, çeşme'de bir pazara gittim. çeşme gibi köy olmayan bir belde'nin pazarında bile tertemiz domatesler, salatalıklar, kayısılar, köy yumurtaları, reçelleri gördüm. şimdi reçel falan kullanmıyorum ama misal işte. her şey tertemizdi, köy domatesi olduğu kokusundan, tipinden belliydi. yemin ediyorum içim gitti. bir kavun aldık, düşünün şehirlararası yolda taşıdık o kavunu bavullar yetmezmiş gibi. eve girer giremez kesip soluksuz yarısını yedim. ben bu kadar bal, mıhteşem bi kavun yemedim.

şimdi sorum şu, yumurta alıyoruz marketlerden. o yumurtalar kim bilir ne şekillerde üretiliyor, hayvana fabrikasyon muamele ediliyor. bir canlı gibi değil de. yoğurtlar günlerce bozulmuyor o denli koruyucu var içlerinde. ağor keskin bir tad var, gerçek yoğurtta o keskin tat yerine güzel ekşimsi aroma olur benim bildiğim. en azından bizim köyde yediğim o şekildeydi. domatesler, sebzeler parıl parıl parlatılmış. benim köyümde süt renginde olarak bildiğim tereyağı, burada sapsarı. hiçbir şey ama hiçbir şey doğal, aslına yakın değil.

bu şartlarda nasıl sağlıklı ürün tüketebilirim ben? vallahi, orta sekme, borç ödeyen bir bütçe sahibiyiz. fakat umrumda değil. sağlık her şeydir ve sağlık midede, sindirim sisteminde başlar. bu konuda yapabileceğim en iyi koşulları kendime kazandırmak istiyorum.
yoğurdu evde yapmaya başladım. fakat yumurta, tereyağı ve sebzeleri en doğal nerelerde bulabilirim?
(2) 

bahcelievler Medical Park'a nasıl giderim?

gang leader of wasseypur #1106228 
Leventi merkez alirsak nasil giderim?
(4) 

yeni telefon alacağım, önerilerinizi bekliyorum.

gang leader of wasseypur #1105156 
tüm uğraşlarıma rağmen kurtaramadığım ana kartı ikinci elinden pahalı olan samsung galaxy s4'ümden sonra mütevazi bir telefon almak istiyorum. telefona verilen fahiş paralar cigerimi dağlıyor. performansı iyi ve fiyatı ideal bir model/marka telefon önerebilir misiniz?

önceliğim kamera, ses kalitesi (hoparlör değil), batarya.
(1) 

bir cümleyi tam çeviremedim

gang leader of wasseypur #1105124 
Indians are basically over-emotional people and highly biased towards bubbly, talkative and over-the-top personalities. Just because she acts girl-next-door does not mean she is a good actress.


bu cümledeki ''highly biased towards bubbly, over-the-top personalities'' kısmını anlayamadım. daha doğrusu anladım ama tam çeviremedim. biri tam olarak çevirebilir mi?
(6) 

istanbulda koşulacak yerler

gang leader of wasseypur #1099218 
merhabalar,
bebek sahili dışında istanbulda koşulacak nereler var, hatta orası da çok düz bir yer değil bence. böyle sadece koşu için bildiğiniz bir parkur falan var mı?

bir de düzenli koşu yapanlar varsa hangi saat aralıklarında en rahat oluyor?
(1) 

fesleğeni kurutmamak için ne yapmak gerek?

gang leader of wasseypur #1098830 
arkadaş ben fesleğenimle elimden geldiğince konuşuyorum, muhabbet ediyorum. suyunu arada sırada unutuyorum işimden dolayı ama zaten çok su istemiyor toprağı her daim nemli kalıyor falan. şu sıralar baya dökülüyor, kuruyacak sanırım. güneş kurutuyor diye gölgeye koyuyorum biraz güneş görmesi mi gerek acaba? kokusunu da yitirdi gidici bu resmen :( ne yapmalıyım dostlar canlandırmak için bir taktik verin. :/
(1) 

samsung sarj soketi değişimini nerede yaptırabilirim

gang leader of wasseypur #1098817 
istanbulda bildiğiniz bir yerler var mı? birinden 30tl gibi bir rakam duymuştum bu fiyatı aşmayan bir yer biliyor musunuz?
(2) 

diyetisyen önerisi

gang leader of wasseypur #1098227 
selamlar,

istanbulda fiyatı çok uçuk kaçık olmayan, memnun kaldığınız ve önerebileceğiniz bir diyetisyen var mı. internetten araştırıyorum fakat bulduklarımın hepsi taze açılmış vakıf üniversitelerinden mezun çok genç insanlar ve güvenemedim açıkçası. zayıflamasına zayıflatırlar da, sağlıklı olması ve diyet olarak kalmasından ziyade hayatımın geneline o beslenme tarzini yayabilmem çok daha önemli benim için. makaleleri takip eden, araştıran, bilimsel yaklaşan bir diyetisyene gitmek istiyorum.
(1) 

almanca bilen?

gang leader of wasseypur #1088066 
www.youtube.com 0:38 de başlayan şarkıyı bulmaya çalışıyorum da sözlerini yazabilir misiniz acaba anladıysanız, aratıp bulayım?
(3) 

istanbul avrupa yakası bira içmelik mekan

gang leader of wasseypur #1079909 
sanırım cihangir ve galata merdivenler yasaklı
bebek sahil dedim arkadaş uzak kalır dedi değil ama neyse
iki dişiyiz
başka dışarıda, manzaralı bir yer var mı önereceğiniz?
(6) 

Handycam'i olan var mi?

gang leader of wasseypur #1079155 
Merhabalar sinema televizyon ogrencisiyim ve video art projesi odevim icin dusuk kalitede ceken el kamerasina ihtiyacim var. Hatirlarsiniz sd kartli, sony'nin cok ufak handycamleri vardi, akilli telefonlae yayginlasmadan evvel kullanilirdi. Tam olarak onlara ihtiyacim var ve kimsede bulamadim. Sadece yarin, bitiremezsem de sali da kullanacagim tas catlasa 2 gunlugune ihtiyacim var. Gozum gibi bakacagima, zarar vermeyecegime, gerisin geri teslim edecegime soz veriyorum. Istanbul'da verebilecek kimselerin ayagina gidecegim hic ugrastirmayacagim soz. Garanti olarak da iletisim, kimlik, sosyal medya her turlu bilgilerimi veririm baska da bir sey aklima gelmiyor. Bayadir arastirdigim halde bulamadim ve satin alacak gucum de maalesef yok. Umarim yardimci olan birileri cikar.
(3) 

istanbul üniversitesi eskiçağ dilleri bölümünde okuyan,tanıdığı olan var mı

gang leader of wasseypur #1078763 
selamlar, haydi birini bulmama yardım edelim.
geçtiğimiz haftalarda kabakta kaldığım bir gün boyunca şeref adında bir arkadaşla tanıştım. oraya gelirken telefonunu sattığından numarısını almadım ama erkenden yola koyulmam gerektiği için ulaşıp diğer iletişim bilgilerini de alamdım. ama çok kafa bi çocuktu, istanbulda da görüşmek isterim, dahası orada ne yer ne içer merak ettim açıkçası istanbuldan kaçıp oraya yerleşmişti.

çocukla ilgili bildiğim tek şey, esasen gürcü olması. 30 yaşında olması, son okulun dördüncü okulu falan olması. iü eskiçağ dillerinde okuması. falan filan. bana en ulaşılabilir bilgi iü gibi geldi. uğramadığı, okula gitmediği açık ama yine de ''şeref'' isminin çok yaygın olmaması nedeniyle ne bileyim sınav sonuçları listesinde, bir derse kayıtlı gözüken öğrenciler listesinde falan çıkabilir. acaba bu bölümde okuyan veya tanıdığınız okuyan biri var mıdır? kendisine şeref adında birini tanımadığını sorayım öncelikle ince, zayıf ve uzun, esmer bir arkadaştı.varsa da soyadını alabilirsem, sosyal ağlarda bulabilirsem sevinirim. özel mesaj da atabilirsiniz.
(2) 

after effects'te bir fotoğrafı hareketli olacak şekilde videoya ekleme

gang leader of wasseypur #1068312 
merhabalar, sorumu ingilizce aratıp ilgili tutorial aradım ama bulamadım ya da aratamadım bilemiyorum. şimci bir videoda haret eden bir alanı seçiyorduk, bunu otomatik bir işlem yaparak hareketin aktığı yönde masklar oluşturuyorduk, fakat işlem otomatik olduğu için sapan alanlar oluyordu ve bunu elle düzeltiyorduk. en son null object falan seçip ilgili still image'i oraya yerleştiriyorduk diye hatırlıyorum, yanlış hatırlıyor da olabilirim. after effectsi bu işlemi yapabilecek kadar kullanabilen kimselerin sorumu anladığını umut ediyorum. bir still image'i hareket eden bir görüntü yani video üzerinde belli bir alanda hareketli hale getirmek istiyorum. tam olarak: bir alana doğru koşan bir adam var, soluklandığında o alanı geniş bir arazi olarak görüyoruz. ben o geniş araziye bir uzay aracı resmi yerleştirmek istiyorum.
(1) 

''we are not castrated so you get fucked'' ne anladınız bu ifadeden?

gang leader of wasseypur #1060289 
ben bir şey anlayamadım da.

books.google.com.tr
(3) 

macbeth in torrenti niye yok

gang leader of wasseypur #1036929 
bulamıyorum kickass te tr vizyonundan bile aylar geçti neden düşmüyor acep?
(1) 

burs onayıyla ilgili soru (kyk)

gang leader of wasseypur #1036925 
selamlar, az evvel e devletten kyk bursunun taahütünü onayladım. bunun dışında bir işlem yapmam gerekiyor mu?
(5) 

buraya nasıl giderim (kozma gıda / yeni ideal salam)

gang leader of wasseypur #1036878 
selamlar açık adres
Irmak Caddesi Katmerli Sokak No.6/8 Yenişehir Beyoğlu İSTANBUL

haritadaki yeri
www.google.com.tr!4m2!3m1!1s0x0:0x27f0f75d6ce6998c?sa=X&ved=0ahUKEwiXre3coqTKAhVGFCwKHcxqBA8Q_BIIYjAK

nasıl gidebilirim acaba buraya?
dolapderede bi tek bilgi üniversitesini biliyorum, oraya baya uzakmış. belki osmanbey tarafında kalan kısmındadır dedim, osmanbey metrosunu işaretleyince de uzak kalıyor. şişli belediyesi'ne ise yakın. vallahi kafam karıştı. nasıl gidebilirim buraya bir bilen varsa ses etsin dostlar :/
(1) 

bir oyun adı (android)

gang leader of wasseypur #935969 
selam, bir oyun oynadık geçen gün. adını bilmiyorum. iphoneda oynamıştık umarım apple a özgü bi oyun değildir. bir isim yazıyor yabancı, göstern kişi telefona bakmıyor gören kişi anlatıyor aynı tabu gibi ama ünlü kişi ismi. işte bilirse telefonu yukarı sallıyor bilmezse ya da pas geçerse aşağıya sonra diğer soruya atlıyor o hareketle vesaire. oyunu bilen var mı isim rica edebilir miyim?
(1) 

tatil tanıtımı ve satışıyla ilgili iş

gang leader of wasseypur #933960 
yapan var mı? yada ararken nasıl aramalıyım, ne diye aramalıyım şaşırdım. işin içeriği şu haftasonu çağrı üzerine gelen davetlilere tatilin içeriğini anlatıyorsun ve kazandığın müşteriye bağlı pirim de alıyorsun. daha önceleri böyle bir iş görüşmesine gitmiştim ama bana uygun olmadığını düşünerek kabul etmemiştim. şimdi çalışmak istiyorum. nasıl araştırsam acep, benzer işte çalışan var mdıdır?
(12) 

internetin kaynağı nedir?

gang leader of wasseypur #926858 
nerden geliyor amk. nasıl satılıyor? satmak için ne yapılıyor, bu ttnetler superonline'lar ne yapıyor internet için? kendi internetimi kendim üretemem mi?

geçen gün biri 'yer çekimi varsa uçaklar nasıl uçuyor' diye bir başlık açmış sözlükte. altına yazanların %90'ı 'peh salak' minvalinde karalamış. sanki hepimiz uçağın nasıl bir sistemle uçabildiğini, çalışma prensibini biliyormuşuz gibi..

bunu dikkate alıp yanıtlamanızı dilerim.
(3) 

garanti bireysel emeklilik?

gang leader of wasseypur #828793 
bugün bankaya gittiğimde bir çalışan bana bireysel emeklilik nanesi hakkında bilgi verdi. 25 yaşın altında olduğum için devletin bana katkısı* olarak(bu olayın iktisadi açıklamasını hiç bilmiyorum) yatırdığım 100 lira'ya 25 lira ekleneceğini söyledi. ama bankalar bunlar ya, tatlı tatlı anlatırlar, sonra götünden kan alırlar. yok şunu keserim, şunu alırım şöyle borçlusun böyle borçlusun diye. ben de bi araştırmadan hareket etmeyeyim dedim.
siz ne diyorsunuz? ben mesela yarın öbür gün çıkmak istesem bana bi borç bir gediklik çıkarırlar mı? zaten anladığım kadarıyla benim hesabıma değil, bankanın kendi hesabına yatıyor bu para. üzerinde oynayacak sıcak para için bu olayı geliştirmeye çalışıyorlar belki de. bilemiyorum hem karlı geldi, yapsam da uzun vaadede yapmam başıma ne gelebilir ki diye düşünmekteyim hem de bu banka olayları bana aşırı güvensizlik aşılıyor bilemedim.
yok mu bi bankacı, ekonomi den anlayan dostlar hele bi yönlendirin?
(5) 

kemal sunal'ın eşkıya olduğu bir film?

gang leader of wasseypur #643574 
rolünün adı bilo olabilir tam hatırlayamıyorum bir eşkıya arkadaşının yanına gidip o da eşkıya oluyordu öyle bir şeydi işte. bir hatırlatıverin be.
(2) 

akbil almak

gang leader of wasseypur #640429 
ogrenci mavi kart falan degil istanbulda gecici kalacak bir arkadas icin akbil almak istiyoruz nereden alabiliriz?
(3) 

ethernetle bağlandığım ağ wifi de gözükmüyor?

gang leader of wasseypur #636669 
selam duyuru sana,
telefonsuz internet zımbırtısından edindim. yaklaşık 4 ay kutunun apartmana getirilmesini bekledim yetmedi bununun kurulumuyla uğraşıyorum iki gündür internet yok. neyse bu splitter'ın telefon bağlantı kısmı boşta geri kalan tüm kurulumu tamamladım.
ethernet kablosunu bilgisayara taktığım zaman bağlanıyorum çıkardığımda wifi ağı gözükmüyor. ttnet'i aradık teknik destek bu 192.168.2.1 'a girip bir ayarları kontrol ettirdi sonra internet tamam bilgisayarınızın ağ bağlantılarında problem var bilgisayarcıya göstereceksin dedi. gel gelelim telefonum da bu kablosuz ağı algılamıyor yani problem bilgisayarda değil. ne yapmak gerek dostlar bir yardım edin ne olursunuz aylardır başkalarıınn bilgisayarda sürünüyorum bir gireyim mi bir gireyim mi diye öğrenci insanım da bu kadar internetsizlik canıma tak etti yani.
(1) 

yine ielts yine ielts!

gang leader of wasseypur #626427 
merhabalar danışmak istediğim bir kaç şey var. açılan neredeyse tüm duyuruları okuduğum ielts'le ilgili bunların dışında olacak sorularım, umarım yanıt alabilirim.

şimdi öncelikle sınavın nasıl işlediğini bir türlü idrak edemedim. yavaş anlayan bir yapım var zaten. o yüzden aptala anlatır gibi hangi aşamalar nasıl oluyor biriniz anlatabilir mi?

kendi kendime çalışacak iradeyi de kendimde pek göremediğimden bir kursa gitmeyi düşündüm ama az önce okuduğum bir duyuruda 1.300 gibi bir fiyat görüp koşarak uzaklaştım. gerçekten bu kadar pahalı mı? ne eğitimi veriyorlar bu kadar..
neyse, bu fiyat meselesinden ötürü kendim hazırlanmaya karar verdim netice olarak.
kendi hazırlanacak olanlar için genel tavsiyeler şöyle;
Cambridge IELTS'i çöz
şu siteleri karıştır;
australianetwork.com
ielts-simon.com
www.ielts-exam.net
sizlerin ekstradan tavsiyeleriniz var mıdır?

ve sizce yeterli midir bunlar üzerinde durmak? sınavdan 7 almak çok uç/ekstrem bir performans mı gerektirir? ortalama ingilizce sahibi biri sıkı çalışırsa elde edebilir mi bu notu?

son olarak deneyimlerinizi anlatabilirseniz sevinirim..
(5) 

limewire gibi programlar

gang leader of wasseypur #625046 
aradığım hiçbir müziği bulamıyorum. böyle temiz kullanışlı bir program var mıdır bildiğiniz?
(1) 

free shoplarda telefon jelatini var mıdır?

gang leader of wasseypur #620972 
havaalanındaki free shoplarda telefonun yüzeyine yerleştirilen ekran koruyucu/jelatini satılıyor mudur?
(3) 

çok eski bir oyun sistemi/programı vardı

gang leader of wasseypur #618875 
içinde binlerce oyun olan bir program vardı karate, dövüş, futbol, savaş oyunları.. ne ararsan vardı. tam anlatamıyorum belki bahsettiğim formatta zilyon tane program vardır ama şöyle diyeyim 2000-2001 arası meşurca bir şeydi bu. o zaman ait. bir fikriniz var mıdır?
(5) 

çılgınlar gibi yemek yiyorum / bir türlü doymak bilmemek

gang leader of wasseypur #618808 
midem bulanana kadar, yediğim ağzıma gelene kadar yemek yiyorum. hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım. çıldırmak üzereyim.

ömrüm boyunca iki öğün yemekle yaşadım. sabah kahvaltısı yapmaz öğlen kesin yer akşam belki yer belki yemezdim. ama belki bu düzensiz beslenmeden ötürü belki hareketsizlikten ideal kilomda değilim, kesinlikle kilo vermem gerek. üç gün önce diyet niyetine kendi kafamda uydurduğum bir programa başladım ama o da ne? gözümden eklerler, pilakiler, kebaplar, dürümler allah allah bir dünya yemek geçiyor. ekler mesela iki gündür yediğim eklerin haddi hesabı yok ki hayatta aradığım bir tatlı çeşidi değil. normal akşam yemeğinden bu yana iki posta daha bir şeyler yedim ve bir paket susamlı ülker hüplettim. yediğimden zevk/tat almıyorum hatta şu anda midem felaket bulanıyor. ama kendimi durduramıyorum. irade puf oldu. nedir ki bu olan biten bana. bünyemde bir şeyler ters etki mi yaptı ne oldu ki? ne yapayım ne telkin edeyim kendime de sonlandırayım şu olayı?
(3) 

resimde ne yazıyor? (arapça, yunanca, ermenice)

gang leader of wasseypur #616283 
bu resmin daha büyüğüne erişmek istiyorum ama nasıl aratacağımı bilemedim ne yazıyor orada plağın ismi olarak?
www.agos.com.tr
(5) 

lisa kudrow

gang leader of wasseypur #615231 
çok güzel ve çok yetenekli değil mi? friends'den sonra jennifer tuttu dizide pek bir numarası olmayan courteney bile tuttu ama lisa kudrow her ne kadar devam etse de adam akıllı esas kadın olmadı hiç. tapılası kadar güzel bir gülüşe sahip yahu o gülüş bile yeter esas kadın olması için. neden kenarda köşede kalmış bu kadar?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık