(2) 

ios 18 whatsapp face id

hlt1985 #1592048 
Ios 18'de whatsapp için face id özelliğini açtım. Her uygulama açılışında face id soruyor. Ama şimdi kapatmak istiyorum, ayarlarda genel de kapatsam veya uygulama içinden de kapatsam hala face id soruyor. Burada bir hata mı var yoksa ben mi yapamıyorum?

rss hala çalışıyor mu?

hlt1985 #1590631 
hayatımda hiç rss kullanmadım ama haber ve x platformlarındaki saçma ve alakasız haberlerden sıkıldığım için aklıma rss geldi. Hala kullanan var mı? Var mı yol yordam gösterecek bir babayiğit?
(5) 

Olta takımı nereden alınır?

hlt1985 #1588231 
İstanbulda? internetten almak istemiyorum, gidip kafamdaki soruları da sorabileceğim bir yerden almak isterim. Decathlon eledim, oradan aldığım bir olta düzgün kullanmama rağmen kamışı kırıldı ve iade veya değişim kabul etmediler. Daha profesyonel bir yerden alma niyetim var.
(4) 

Haberleri nereden takip ediyorsunuz?

hlt1985 #1584786 
Daha çok teknoloji haberlerini takip ediyorum ama arada spor vs de bakıyorum. Ama sadece haber değil, gün içerisinde teknoloji ile ilgili makaleleri de okuyabileceğim, sayfayı refresh edince yeni makale/haber alabileceğim bir uygulama arıyorum. Türkçe/İngilizce fark etmez.
(2) 

Modern Sabahlar

hlt1985 #1584723 
Bilenler bilir Modern Sabahlar'ı:) Modern sabahlar programının özellikle radyo odtü dönemindeki podcastlerini indirebileceğim bir yer var mıdır?

Goroot ve gopath ayarlama

hlt1985 #1560914 
Hem windows hem de mac te go kurdum ogreneyim diye. Ama ne kadar proje klasorumu gopath e tanimlasamda proje klasorumdeki src de yer alan paketi gormuyor. Illa goroot taki src klasorune bakiyor. Bu meret nasil kuruluyor?
(1) 

android notification & arduino

hlt1985 #1559386 
android telefonuma gelen bildirimleri bluetooth üzerinden arduino'ya gönderip ekrana basmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim veya nasıl yapıldığını gösteren bir tutorial bilen eden var mıdır?

elimdeki malzemeler:
www.robotistan.com

www.robotistan.com

www.robotistan.com

Alternatif bir de bu var: (ama bunun da gömülü bluetoothu yok)
www.robotistan.com
(2) 

htdocs ile com'u com.tr yapmak

hlt1985 #1551449 
mümkün mü? mümkün ise nasıl?
(2) 

duyuru login

hlt1985 #1550786 
eksisozluk kapanınca yazarların girişi için tek yol vpn kaldı. Loginde ekşi duyuruya yönlendirmek yerine direkt bu domain üzerinden login yapılsa daha iyi olma mı? Vpn kullanmayan, kullanamayanlar olabilir. Gerçekten sorularımıza adam akıllı cevap alabildiğimiz tek yere de erişebilelim, erişebilsinler ki sorularımız cevapsız kalmasın:)
(5) 

yuvarlak kolon

hlt1985 #1550783 
mzellikle yeni yapılan ve yüksek binalarda daha çok görüyorum yuvarlak şeklindeki kolonları. Bunlar daha mı dayanıklı olduğu için tercih ediliyor yoksa tamamen tasarım odaklı mı?
(7) 

imar kat planı

hlt1985 #1549947 
kiracı olarak oturduğum sitenin e-devletten imar durum sorgulamasını yaptım. Teknik terim çok fazla ama kat sayısı 4 olarak belirtilirken mevccutta bina 7 katlı. bu 3 katın kaçak olarak çıkıldığı anlamına mı geliyor? Bir firmaya ait site bu arada. Ev sahiplerinin tapuları var bildiğim kadarıyla.

edit: imar plan notunda ise yençok:4kat olarak geçiyor ve planda ekteki gibi tarihler var. anlamını bilen var mıdır?

edit 2: etraftaki tüm binalara baktım, diğer yüksek yapılarda 4 katlı olarak geçiyor. ama genelde binalar 4 katlı. sadece kat planları 4 değil, bahçe ölçüleri vs aynı.

www.hizliresim.com
(2) 

Bina proje plani

hlt1985 #1549867 
Bir binanin proje planina erisebilecegimiz bir yer var midir? Bina sahipleri haric. Istanbulda ve 2017 yili yapilan bir bina
(4) 

işaretli kısımlar perde beton mu?

hlt1985 #1549860 
yoksa normal kolon mu?

www.hizliresim.com

www.hizliresim.com

Sosyal Yardımlar, Yan Haklar, Masraf & Ödemeler Yönetmeliği

hlt1985 #1548311 
bir türlü bulamadım böyle bir yönetmelik. bilen eden var mıdır?
(22) 

dışarda yemek aşırı pahalı değil mi?

hlt1985 #1547965 
Enflasyondan haberin yok galiba, uzaylı mısın demeden önce bir dakikanızı rica edeyim. Evet enflasyon var, herşey gün geçtikçe inanılmaz bir hızla artıyor ama yemek ücretleri daha da yüksek bir hızla artmıyor mu artık sizce de? Birşey almadan önce fiyatı pahalı geliyor, sonra bir dışarı yemeğe ödeyeceğim rakamla karşılaştırıyorum ve ucuz geliyor bana. Bu sadece bana mı böyle geliyor?

Yoksa restoranlar pandemi dönemine kenarda tuttukları paraları kullanmak zorunda kaldılar, şimdi onun acısını mı çıkartıyorlar?
(1) 

macbook air (2015) harici ekran

hlt1985 #1547476 
macbook air (2015) harici ekran kullanımında kapak kapalı iken illa ve illa şarjda mı olması lazım bilgisayarın? battery'de kullanmanın bir yolu var mıdır? monterey bu arada cihaz
(2) 

M-Audio Ses Kartı Output

hlt1985 #1547211 
Elimde bir adet m-audio ses kartı var. bu ses kartını normalde kulaklık ile kullanıyorum. 3.5 mm jack çıkışı var bunun için. Ama arkada rca output bağlantıları da var. Yine elimde aşağıdaki lnkte yer alan ürün var. Ancak ben bunun bir hoparlörde kırmızı, diğer hoparlörde sarı olan ucunu ses kartında bağladığımda ses alamıyorum. Pasif oldukları için midir? Kullanabilmemin bir yolu var mıdır?

www.sahibinden.com
(1) 

gitarda üçleme & dörtleme nedir?

hlt1985 #1545117 
gitar çalışmalarındaki üçleme & dörtleme nedir?
(1) 

az biraz destek (gitar)

hlt1985 #1544878 
derdini seveyim butonunu en baştan şuraya ekleyeyim.

yaklaşık 3-4 sene öncesine kadar elektro ve akustik gitar çalardım. Ama müzik ve teori bilgim yoktu. Tabdan bakarak çalardım ve ezberlerdim şarkıları.

Şimdi yeniden aşka geldim ve bu sefer müzik teorisi ile başladım. Daha öncesen hep öğrenmek istediğim ama beceremediğim gam'ları, gamlarda hangi akorların kullanılabileceğini ve en önemlisi nasıl doğaçlama solo atılabileceğini öğrenmeye başladım. Buraya kadar bir sıkıntım yok. Teorik olarak anlıyorum, mantığıma yatıyor ve unutmadan kağıt üzerinde istediklerimi bulabiliyor/yazabiliyorum.

Ama pratik konusunda maymun iştahlıyım sanırım. A minor pentatonik diziyi öğrendim mesela. Klavye üzerindeki yerini hem kağıtta hem klavye üzerinde öğrendim. Backing track açıp kafama göre amatörce sololar takılıyorum.

Ama sanırım gelişim sürecinin çok hızlı olmasını bekliyorum. Yani doğaçlama solo takılırken notaların yerlerini karıştırabiliyorum sıklıkla. Veya klavyede dikey değil de yatay harekette zorlanıyorum pozisyonları hatırlamakta. Neden çünkü hep alıştırmalar ekseriyetle dikey pozisyonda. Veya la minor penrtatonikten sonra diğer tonları bulmayı klavye üzerinde yapabiliyorum ama hadi yatay çal desen elim ayağıma dolanıyor. Veya la minor'un ilgili majörü do majör'ün pentatoniği buluyorum klavyede ama hadi çal desen çalamam.

Ben bunları ne kadar sürede oturtabilirim? Bir anda olsun istiyorum, gerçekçi olmadığını farkındayım. Ama bana biraz yok gösterseniz ne yapayım da bu işi kotarayım? Netten egzersiz açıp ona mı bakayım, oturup backing track açıp takılayım mı? Yol gösterin bana:)

Not: bu arada gitarı alalı 3 hafta, teorik kısma girişe max. 2 hafta olmuştur.
(1) 

limon yağı bozulur mu? Gitar bakım

hlt1985 #1544007 
yaklaşık 6-7 sene önce gitar bakımı için aldığım limon yağı bozulmuş mudur? O kadar aradan sonra yenib bir gitar ile tekrardan çalmaya başladım. Yenisini mi alayım şimdi limon yağının yoksa buna devam mı?
(1) 

la minor dizi

hlt1985 #1543851 
la minör dizi çalışıyorum. bir kaynakta (birçok kaynakta da) şu şekil anlatım gördüm.aşağıda belirtilen r root note anladım, üçgen olanlar major olanlar, p olanlar perfect olanlar ama o bemol işareti olanları anlamadım. Yani la minör dizi de 3-6 ve 7. sesler majör olmaları gerekmez mi? Neden bemol ile anlatılmışlar?
(1) 

la minor vs la minor pentatonik

hlt1985 #1543306 
gitar klavyesi üzerinde gam'lara çalışıyorum. la minor gamı gitarda ekteki şekilde buluyorum burada sıkıntı yok. minor sesin 2. ve 6. derece seslerini çıkararak pentatonik gamı buluyoruz bu da ok. Ama ekteki diğer görüntüdeki gibi neden pentatonikte tüm klavyeyi aşağı iniyoruz? Yani notalara 2 kere basıyoruz? veya gam sesin bir oktav incelmesi değil mi? O zaman neden 2 oktav iniyor aşağıya pentatonikte? La minor gam dizisinde bizi 4. telde durduran ne oldu da pentatonikte olmadı?
(2) 

Elektro gitar

hlt1985 #1542463 
Elektro gitar alasim var. Ilk gitari mydukkandan almistim, ama son zamanlarda kargolarda olusan sacmaliklardan dolayi tirsiyorum. Kargoda kirilir vs. Magazadan alayim diorum ama bi do re mi bi dr zuhal muzik var. Yok mu istanbulda magazadan elektro gitar alabilecegimiz bir yer?
(1) 

çığlıklar yardım çığlıkları

hlt1985 #1542113 
ölümlü dünyada da çığlıklar yardım çığlıkları olan sahne aslında bir trt dizisini ti ye almak için yapılmıştı. Ama o dizisi/sahneyi bulamadım. bilen var mıdır?

twitter.com
(2) 

php alternatifi

hlt1985 #1541134 
kendi çapımda web siteleri geliştiren nacizane bir freelancerım. Nacizane diyorum çünkü ana işim bu değil, mevcut işimin yanında etrafa eşe dosta veya internetten tanıştığım insanlara bu desteği veriyorum. Bazen cms paneli vs. de yazıyorum bu siteler için. Dolayısıyla PHP kullanıyorum. Aslında şu an için işimi görüyor ama web development kısmında backend'le iletişimi de sağlayabilecek bir alternatif yazılım dili ne olabilir diye düşünüyorum. Arada boş zamanlarımda bakmak kurcalamak isterim ki bir elin nesi var iki elin sesi var. Nedir backend tarafında da kullanılabilecek ve web development yapabileceğim alternatif yazılım dili?

Not: Biraz güncel olması, en azından kenarda köşede unutulmaya yüz tutmuş halen geçerliliği olan bir dil olmasını tercih ederim
(2) 

akustik gitar tel seçimi

hlt1985 #1541118 
akustik gitarım için aşağıdaki teli alasım var ama yorumlarda biri ritim çalmak için biraz daha kalın tellerin daha başarılı olduğunu yazmış. Var mı böyle bişey akustik gitarda? tok sesi tercih ederim açıkçası akustikte çok ince sesten ziyade

www.mydukkan.com

Edit: bare basımı ince telde kolay olduğu için ince tel seçiyordum.
(1) 

cross device ebook reader

hlt1985 #1540748 
hem windows hem linux hem de androidde kullanabileceğim ve sync özelliği olan bir ebook reader biliyor musunuz efem?
(2) 

kaynatılmış soğumuş su

hlt1985 #1540615 
çocuğa ilaç vereceğiz. İlacın hazırlanması için şişeye kaynatılmış soğutulmuş koyun diyor. Bunun yerine damacanadan su koysak olur mu? Kaynayan suyun soğumasını beklersek zaman alacak.
(5) 

saç kremi (erkek)

hlt1985 #1540237 
saçını uzatan veya uzun saçlı erkekler için yok mudur bir saç kremi? Saç kremi denen şey sadece kadınlar için mi?
(1) 

Kasket nerden alinir?

hlt1985 #1539272 
Yillar once H&M den aldigim bir kasketim var, cok seviyorum ama maalesef omrunu doldurdu. Simdi ayni modeli de satmiyorlar. Kasket almak istiyorum ama istanbulda bol cesit nerede bulabilirim? Onlinedan almak istemiyorum. Gidip deneyerek almaliyim
(1) 

oyuncu koltukları

hlt1985 #1538006 
Evde 10 saatimi bilgisayar başında geçiriyorum ve zamanında aldığım dandik bürosit sandalye belimi vs ağrıtmaya başladı. Oyuncu koltuklarından alayım diyorum ama gerçekten o kadar fayda ediyor mu yoksa para tuzağı mı? Kullanan ve tavsiye eden var mıdır? Alacaksam eğer nelere dikkat etmeliyim, marka model öneren olabilir.

1.67cm boy, 72 kg
(1) 

saç tipi

hlt1985 #1537867 
saç tipi mi kendim nasıl anlaaybilirim? Yağlı mı kuru mu? Yoksa çabuk yağlanan mı die vs vs. Banyo yaptıktan sonra saçlarım kuru görünüyor ama 1-2 gün içerisinde hafiften yağlanmalar başlıyor.

Şampuan seçimimi buna göre yapacağım da.

Satılık Vestel Buzdolabı

hlt1985 #1536699 
Evi kapatıp şehir dışına gittiğimiz için 2 yıllık vestel buzdolabımı satıyorum.

www.sahibinden.com
(2) 

radyo frekans ayarlama

hlt1985 #1535745 
elimde eski bir analog radyo var. düğmesi elle çevrilerek freakansı ayarlanıyor ama çok hassas ve tam frekansa oturmuyor maalesef. ben hobi projesi olarak bu analog frekans seçici tuner'ı dijital ile değiştirebilir miyim? sanmıyorum ama bir de sizlere sormak istedim.
(3) 

saç uzatmak erkek v2

hlt1985 #1535444 
saç uzatırken üst kısımlardan aldırmadan yanları hafiften toparlaması için berbere gitsem mi?
(3) 

Youtube video indirme

hlt1985 #1535207 
Bir youtube kanalindaki tum videolari indirebilecegim bir yol gostericek olan var midir?
Isletim sistemi, linux-mac-windows fark etmez
(1) 

bash vs. python

hlt1985 #1535114 
bir klasörüm var ve içerisinde 1'den 100'e kadar giden videolar var. 1.mp4 şeklinde isimleri. ben her videodan bir frame almak istiyorum. Bunun için aşağıdaki komutu hazırladım ama bunu bash script veya python ile yazıp tek seferde tüm dosyalar için yapmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?

ffmpeg -loglevel quiet -ss 26 -i 1.mp4 -t 1 -f image2 1.jpeg

İşletim sistemi ubuntu
(1) 

godaddy kurumsal e posta

hlt1985 #1534259 
godaddy website builder ile yapılmış bir site vardı. xxx.com olsun. bir de deneme@xxx.com kurumsal eposta hesabı alınmış. Ben bu website builder ile yapılan siteyi yayından kaldırdım. Web hosting aldım, buraya yaptığım siteyi attım. Tabiki domain'in dns kaydını değiştirdim. Ancak bu deneme@xxx.com mail adresine mail gelmiyor ama mail atabiliyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Bu arada cpanel'den bu mail adresini hiç oluşturmadım.
(1) 

yastıksız uyumak

hlt1985 #1534222 
sağlıklı mıdır? sağlıksız mıdır? ya da aranızda yastıksız uyuyan ve faydasını gören oldu mu? Ya da deneyen ama beğenmeyip yastığa dönen oldu mu? tabi sebeplerini de iletebilirseniz çok sevinirim
(2) 

github kullanımı

hlt1985 #1533726 
iki farklı bilgisayarım var. biri iş diğeri ev bilgisayarım. bir web site projesi var. işteyken ofis bilgisayarında, evdeyken ev bilgisayarında projeyi geliştiriyorum. kodlar github'da. Ama ne zaman ofis bilgisayarna veya ev bilgisayarına geçsem projeyi clone ediyorum. Halbuki o bilgisayarda proje var. sadece github daha güncel. her seferinde mevcut kodları silip, clonelamadan en güncel hali ile değiştirebilirim lokaldeki kodları?
(2) 

linux distro değiştirmek

hlt1985 #1533056 
ama herhangi bir veri kaybetmeden yapmak mümkün müdür? Evet ise nasıl? Kullandığım programlarda kalsın isterim ama çok elzem değil fakat datanın kalması lazım. Bunu nasıl yapailirim? Şu an ubuntu kullanıyorum ama ne bileyim mint deniyeyim fedora deneyeyim ama bunun için çok efor arf etmek istemiyorum. Beğenmezsem hemen ubuntuya kaldığım yerden devam etmek istiyorum.
(5) 

evde sushi yapmak

hlt1985 #1532657 
evde sushi yapma fikrim var uzun süredir ama detaylı araştırmadım. evde sushi yapan var mıdır? Malzemeleri nereden alıyorsunuz? (İstanbul) Kolay tarifleriniz varsa paylaşır mısınız?
California roll favorim ama maki'ler de olur.
Ek olarak evde kolay yapabileceğimiz uzak doğu yemek tarifleriniz varsa onlara da talibim:)
(6) 

saç uzatmak | erkek

hlt1985 #1532274 
37 yaşında erkek bir birey olarak bu yaştan sonra saç uzatmaya karar verdim. Daha önce lisede bir kere uzatmıştım, onun haricinde kısadır saçlarım. neler yapayım nelere dikkat edeyim? yol yakınken vaz mı geçeyim?
(5) 

kartvizit bırakmak

hlt1985 #1531859 
yarı zamanlı freelancer olarak sağa sola web sitesi, reklam yönetimi yapıyorum. kendime az biraz kartvizit bastırdım. Az biraz muhabbetimin olduğu firmalara gittiğimde başka bir iş için (oğlanı götürdüğüm kurs mesela) kartvizit bırakmak abes mi olur? Amaç illa sonuç çıkması değil yani ne alaka der mi alan kişi? der miydiniz?
(3) 

kernel güncelleme

hlt1985 #1531472 
1 yıldır ubuntu kullanıyorum, twitter'da da linuxla ilgili hesapları takip ediyorum. Son zamanda bir kernel update geldi diye twwetler görüyorum. kernel nedir 3 aşağı 5 yukarı biliyorum. kernel güncellemenin bize faydası nedir? güncellemeli miyiz?
(5) 

soğuk su ile duş almak

hlt1985 #1531403 
Soğuk su ile duş almak ok ama ne kadar soğuk su ile? Direkt soğuk taraftan açılan su ile mi duş alıyor soğuk duş alanlar? Yoksa ılıtıyor musunuz? Ilıtıyorsanız ne kadar?
(3) 

aikido, jiu jitsu vs

hlt1985 #1530881 
bir süredir aklımı çeliyordu ama yakın zamanda aikido veya jiu jitsu mu öğrensem acaba diye ciddi ciddi düşünmeye başladım. Fakat aklıma takılan bir konu var. Gittim bir yerden ders aldım öğrendim diyelim ama hep antreman yapmak için bir kişiye daha ihtiyacın oluyor. Yani salona gitmeye sürekli devam etmemiz gerekiyor değil mi? illa illa o salona hep para ödeyeceğiz yani:) bir de hep dersle mi geçiyor olay? yani tenis kursuna gitsen bir süre sonra kursu bırakıp arkadaşınla oynama başlarsın ama bu tip sporlarda olay nasıl oluyor?
(2) 

bu vertigo mudur?

hlt1985 #1530657 
kafamda 2 günden beri devam eden bir sersemlik hissi var. Kafam ağır gibi, oturuken bile yaşıyorum bu hissi. Ayağa kaltığımda hafif bir baş dönmesi hissediyorum. Dün başladı bugün devam. Geçmesini beklesem mi yoksa doktora gitsem mi?
(2) 

duvardaki prizin hangi ucu artı nasıl öğrenebilirim?

hlt1985 #1529653 
soru başlıkta
(4) 

şerit led ters bağlama

hlt1985 #1529456 
elimde bir adet şerit led vardı. Trafosundan ters bağlantı yaptım sanırım ve beyazımsı bir ışık verdi kesik kesik sonra yanmamaya başladı. Diğer ucundan multimetre ile ölçtüm 12 V alıyorum ama ışık vermiyor. Led lambaları yaktık sanırım değil mi?
1234567  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık