İstanbul'da trap, hip-hop bar yada club arıyorum

gaipten gelen ses #1572917 
selamlar,

İstanbul'da trap, hip-hop müziğin yoğun olacağı, bir ortam arıyorum. konser tercihim değil, sadece rahatça içip, dans edip eğlenebileceğim bir yer istiyorum.

biliyorum bence bulunması zor bir ortam, ama aradığım şey tam olarak bu.

mesela fikir olsun. dinlediğim radyodan herhangi bir müzik:
www.youtube.com

erkeğim, yanımda biri olup olmayacağını sorun etmeyecek bir yer olursa sevinirim.

yardımınız ve harika fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
(1) 

1 milyon liranız olsaydı nasıl bir iş kurardınız?

gaipten gelen ses #1480711 
arkadaşlar merhaba,

şuanda işsiz olduğunuzu hayal edin, para kazanmak için can atıyorsunuz ve elinizde 1 milyon lira var.

bu kurşun sizin türkiye şartlarındaki tek ve son kurşununuz.

geleceğinizi ve geçiminizi de düşüerek nasıl bir iş kurardınız?

nelere yatırım yapardınız?
(2) 

Bu bocek tipi nedir?

gaipten gelen ses #1371071 
Arkadaslar merhaba, ilk defa bu kadar yogun ve ucan bir bocek turuyle karsi karsiyayim. Eve kisa sure icerisinde cok farkli bocek ve sinek girip duruyor.

Ancak ekte belirtecegim bocek cok yogundu. Evde daha once boyle bir sorun yasamadigim icin bocek ilaci da yoktu. Ben oldurmekte cok zorlaniyordum. Genellikle ampulun etrafinda daireler cizerek uctugu icin vuramiyordum da.

İsin ilginci ikili uclu ucarlarken birden yere dogru suzulup gozden kayboluyorlardi. Ben de halinin uzerine baktim. Ve birkac tanesinin o sekilde gezindigini gordum ve o stratejiyle yakaladim.

Size sorum bu ucan bocek turu nedir arkadaslar? Disardan geliyormus gibi hissettim. Pencere hep acik cunku tul perdw kapali haldeyken.

Bocek ve sinek turu gervekten irrite ediyor beni. Bir cozum bulmam lazim.

Dipnot: tek sira halinde boluk komutaniyla birlikte ekledim.

Nolur yardimci olun.
(1) 

Elektronik para almak için güvenilir siteler?

gaipten gelen ses #1364683 
Merhaba,

Bitcoin harici ripple gibi elektronik para almak için en güvenilir siteler nelerdir? Özellikle kendiniz satın aldıysanız ve örnek verebilirseniz çok iyi olur.
(2) 

Excel'de integral alan hesabı?

gaipten gelen ses #1276828 
selam arkadaşlar,

aşağıdaki grafikte eğri ile teğet arasında kalan alanı hesaplayabilecek olan bi arkadaş varsa çok yardımı dokunur şimdiden teşekkür ederiz.

burada grafikteki değerler

dosya.co

ekte de grafikte istenen alanın görseli mevcut.
(6) 

29 yaşında zorunlu askerlik?

gaipten gelen ses #1164292 
arkadaşlar merhaba,

daha önce de bahsetmiştim, çeşitli sebeplerden ötürü lisans eğitimimi bitiremedim. şuan okula devam ediyorum ve bitirme yaşım 30 yaş civarına denk gelecek.

bu durumda 29 yaşındayken okumaya devam ediyor olursam ne gibi bir durumla karşılaşacağım, tecrübe eden var mıdır?

bu yaşta hala okuyorsak daha ne kadar erteleyebiliriz?

derdim kesinlikle askerlik ertelemek falan değil, sadece malesef okulum bitmemiş olacak o yaşta. durum bundan ibaret.
(7) 

1 aydır geçmeyen öksürük

gaipten gelen ses #1158106 
merhaba,

biliyorum böyle şeyler için öncelikle doktora başvurmamız lazım ancak inanın doktora gitmek içimden gelmiyor. 1 2 hafta daha sürerse gitmek zorunda kalacağım orası ayrı.

önceleri boğazımda sanki bir kütle varmış gibi yutkunmakta zorlanıyordum. sonraları(3-4 ay) bu yutkunma zorluğu öylece kaldı.

en son havaların da soğumasıyla öksürmeye başladım. içimden dedim soğuk algınlığıdır geçer heralde. ancak geçmedi. ben bu kadar uzun süre kendimi hasta hissetmezdim. son zamanlarda kendime bakamamın da etkisi var.

geceleri nefes alamayıp uyanıyorum. belki psikolojiktir ondan da emin olamadım.

öksürüğü tarif etmek gerekirse, ciğerlerden değil de, boğazıma vuran, sanki boğazımı temizlemeye çalışan gün boyu devam eden bir öksürük.

açıkçası korkutuyor, belki doktor kötü bir haber verecek diye de gitmek istemiyorum sanırım.

nedenleri ne olabilir? benzer şeyleri yaşamış olan veya tavsiye vericek olan var mı acaba?

not: sigara kullanıyorum.
(5) 

anlam veremiyorum (araba fiyatları ve markaları)

gaipten gelen ses #1128878 
momentcar.com

yukarıdaki aracın fiyatı: 1.291.865 TL

o.aolcdn.com!/format/jpg/quality/85/o.aolcdn.com

bunun ise: 180.000 TL

bir tanesi tasarım özürlü ama inanılmaz pahalı. diğeri ise tasarım konusunda hakkaten büyük bir kitleye hitap edilecek şekilde dizayn edilmiş. fiyatı da bence dizaynına göre uygun.

yemin ederim trilyoner olsam gene de audi denen zıkkıma gidip o parayı vermem.

ha evet araba konusunda gram tecrübem yok ama arkadaş sen gidip de sanki need for speed oyununda o boşa trafik yapan araçlara benziyen halde araç üretirsen gidip de bu paraya bu aracı alana da bir garip bakmak normal bence.

özet geçicek olursak. resmen sosyal deney yapıyorlar. en pahalı yemeği ye. ne tadı birşeye benzesin. ne karnın doysun. bir o kadar da rağbet görsün. olay tamamen bu yani.

not: bildiğin 2 aracın dış dizayn karşılaştırmasını yaptım kendi gözümde. at arabası bile alıcak param yok. yanlış anlaşılmasın.
(4) 

erkeklerde saç dökülmesi, çözümleriniz?

gaipten gelen ses #1105322 
selam,

27 yaşındayım, saç dökülmem bu ara çok yoğun, hani eskiye göre duş alırken baya bi dökülme oluyor. ön tarafta yan kısımlar gözle görülür şekilde seyrekleşti, çok az da tepede açılma var. ama daha çok başında olduğu belli o kısmın. sanırım bende de erkek tipi saç dökülmesi var.

bu sorunla ilgilenen arkadaşlar saç çıkaran hem de saç dökülmesini durduran ne gibi tedaviler uyguluyorsunuz, merak içerisindeyim. ben de artık yavaştan başlamalıyım müdahele etmeye sanırım. araştırdığım kadarıyla en mantıklısı minoxidil + dutasterid kullanmak gibi geldi. tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
(2) 

erkek kuaförü öneriniz?

gaipten gelen ses #1080641 
selamlar,

bayadır saçımı uzatıyorum. daha önce hiç saçımı uzatmamıştım. bugüne kadar hep kısa kestirdim. zaten bu yüzden hep tanıdık berbere gidiyordum.

şuanda yaklaşık bi 15 cm uzunluğunda var saçlar. ve heryerinde uzunluklar aynı. 0'dan bi model verilcek yani.

erkek kuaförleriyle ilgili pek tecrübem olmadığı için size sormak istedim. istanbul anadolu yakasında bildiğiniz iyi bir erkek kuaförü var mı?

kesim ücreti öyle ''hayvan gibi şiy'' olmadığı sürece o kadar mühim değil. yani mümkünse ücreti karşılığında istediğimiz modeli yapabilsin, kendi önerileri olabilsin, bakımı hakkında bilgi verebilsin filan.

edit: hakkaten iyi diyebileceğiniz avrupa yakası tarafında da varsa. orası da olabilir.
(4) 

bu yaştan sonra motosiklet ve yarış sevdası?

gaipten gelen ses #1078562 
merhaba,

nerden esti bilmiyorum ama son zamanlarda sürekli beni heyecanlandıran bir mesele bu. sanıyorum daha önceden içimde kalmış.

yaşım 27 ve henüz ehliyetim yok. zaten nedense kafa hep ''ne zaman araba alacak param olur o zaman ehliyet alırım. kaza yapacaksam da kendi aracımı sürerken yaparım'' başkasınınkini değil mantığındaydı.

herneyse gelelim motosiklet konusuna. yolculuk konusunda çoğu zaman yalnız olmayı tercih etsem de bu pek mümkün olmuyor günümüz koşullarında. ayrıca da nedense motosiklet kullanmak daha çekici ve dinamik geliyor bana. bu anlamda neden motosiklet konusunda daha heyecanlı ve istekli olduğumu anlayabiliyorum. birçok sebep var aslında ama daha fazla uzatmayayım listeyi.

gelelim bu işin eğitim konusuna. şuanda ehliyetim olmadığı için, hiçbir trafik tecrübem de olmadığı için işler biraz uzun sürecek gözüküyor. malesef bazıları hayata geriden başlaması gerekiyor. ama yapacak bişey yok.

bu konuda istekli olduğum için şunları sormak istiyorum;

1- en başından bir yol izlemem gerekirse. a2 ehliyeti aldıktan sonra ne yapmamı önerirsiniz?
2- 250 cclik bir motor başlangıç için ideal'in üstünde midir. yoksa ideal sınırlarında mıdır?
3- motorsiklet kullanmanın biraz daha fazla sorumluluk gerektiğinin farkındayım. şehir içi ve şehir dışı başıma gelecek kaza ihtimallerini nasıl minimuma indirebilirim? bunun için ne tarz pratikler yapmam gerekir?
4- bu işin hem trafik eğitimini hem pist eğitimini almak istiyorum. o yüzden bana önerebileceğiniz, başlangıçtan en üst aşamaya kadar eğitim verebilecek kurumlardan bahsedebilir misiniz?


not: supersport kategorisindeki motorlar için geliştirmek istiyorum kendimi.

bu konuda tecrübeli olanınız veya tecrübe sahibi yakınlarınız varsa ve yardımcı olursanız çok makbule geçer.
(1) 

90'lar seti?

gaipten gelen ses #659739 
okan bayülgen'in bir yayınında ismini bilmediğim bir dj abimizin seti çalıyordu. barış manço'dan burak kut'a selda bağcan'a birsürü birsürü 90'lar şarkısı vardı. plak gibi. çok güzeldi. var mı bilen o setin adını?

çok açıklayıcı olmadı ama. 1.5 sene önce filandı bu. 2 sene önce de olabilir.
1

mobil görünümden çık