(1) 

Bayramın ikinci günü İpsala yoğun olur mu?

deli koyun #1579907 
Bayramın ikinci günü İpsala sınır kapısından geçmeyi düşünüyorum. Ama yoğunluk nasıl olur emin değilim. İkinci gün yoğunluk olmuyormuş diye duydum ama bilenler aydınlatabilirse sevirim.
(2) 

Italya Trafik Cezasi

deli koyun #1564182 
Merhaba,

2018 yılında İtalya'da araç kiraladığım sırada park yasağından dolayı 85€ trafik cezası kesilmiş. Türkiye'ye döndükten 1 yıl sonra cezayı eski ev adresime postayla göndermişler ama ben taşınmış olduğum için bana ulaşmamış.

Dün Antroya hukuk bürosu tarafından arandım ve bu ceza için 296,25€ ödemem gerektiğini söylediler ve belgeleri(Vekaletname, Yetki belgesi, Trafik cezası) de mail ile gönderdiler.

Bu durumda ne yapmam gerekir. Mesela ödemesem ne olur? Çünkü masraflar, faiz vs. nedeniyle kesilen ceza ve ödemem gereken tutar arasında ciddi bir fark oluşmuş. Ödemek istersem daha kolay bir yolu var mıdır?
(2) 

Aliexpress Tarafından Dolandırıldım

deli koyun #1551093 
Selamlar, AliExpress'ten 06.02.2023 tarihinde bir tane elektronik kart satın aldım ve 2.202,67TL ödedim. 17.02.2023 tarihinde kargoya verildi ve bugün PTT kargo ile teslim edildi. Ürün yerine küçük bir karton parçası göndermişler. AliExpress'ten ürün iadesi için talep oluşturdum. Satıcının 5 gün içerisinde cevap vermesini beklemem gerekiyormuş. Eğer onaylarsa geri kargo ile geri gönderecekmişim. Kargo ve gümrük masraflarını çıkınca 1400TL geri ödeme yapılacakmış. Ölme eşşeğim ölme...
Zaten satıcı suçunu kabul etmeyecektir. Ne yapabilirim bu durumda? Daha önce benzer bir olay başına gelen var mı?

Satın aldığım ürün: tr.aliexpress.com
Teslim edilen: eksiup.com

Kayıp Akıllı Bileklik

deli koyun #1541982 
Merhaba, dün Kadıköy Ziverbey'de yolun ortasında bir tane akıllı bileklik buldum. Yakındaki halk ekmek büfesine bıraktım ama kimse almamış. Kurcaladım ama kime ait olduğuyla alakalı hiçbir bilgi yok. Sahibine nasıl ulaştırabilirim? Ne yapmam daha doğru olur?
(2) 

Sokak Kedisi Sahiplenmek

deli koyun #1317236 
Merhaba,

Evimin sokağında uzun zamandır gördüğüm 2 yaş civarı dişi bir kedi var. Ne zaman beni görse yanıma geliyor ve uzun süre seviyorum. Daha önceden uzun süre kedi beslediğimiz için eve almakta kararsızdım ama kararım değişti.

Sorularım şu şekilde:
1. İnternette araştırdığım kadarıyla parazit çok oluyormuş. Aşı yapılması için yakındaki bir veterinere nasıl götürebilirim? Kafese girmek istemeyebilir veya huysuzluk yapabilir.
2. Uzun tüylü olduğu için oldukça kirli durumda. Nasıl yıkayabilirim ya da veteriner yıkar mı? Büyük olduğu için zarar verebilir çünkü.
3. Eve alışmakta çok sorun yaşar mı?

Teşekkürler
1

mobil görünümden çık