(6) 

Aktarmalı uçuş - yetişir mi?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1584158 
şu uçuşun yetişmesi imkan dahilinde mi? direkt thy resmi sitesinden alacağım, aktarma vs onların sorumluluğunda ancak bir sonra olan uçuş ertesi gün. bu durumda ne gibi hakkım olur yetiştiremezlerse?

hizliresim.com
(1) 

evlilik - sağlık raporu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1574475 
selamlar herkese,

Kız arkadaşım türk ancak ispanya'da oturma izni var ve çalışıyor. Ben de türküm ve Türkiye'de yaşıyorum. şimdi biz aile birleşimi yapacağız ve konsoloslukta evlenmeyi planlıyoruz(ispanya - madrid).

Ancak bir sağlık raporu almamız gerekiyor. Şimdi sağlık raporunu ayrı ayrı alabilir miyiz? Çünkü ben istanbul'dayım ancak o türkiye'de değil. Bu durumda nasıl yapabiliyoruz?

Daha önce böyle bir deneyimi olan varsa bilgi verebilir mi?

Teşekkürler.
(1) 

fm 2024

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1572124 
bu oyunu game pass üzerinden indirdim sorunsuzca oynuyorum. Ancak lisanslama olayı olmadığı için yama indirmek istiyorum. steam'den alıp oynadığım zamanlarda hep sortitoutsi.net buradan indirir devam ederdim. Yine buradan indirdiğim yamalar hiç çalışmıyor. sanırım game pass üzerinden oynadığım için yapamıyorum. indirdiği skin yaması çalışan varsa game pass'te tam olarak nereye kopyaladığını söyleyebilir mi?

teşekkürler

İspanya - NIE

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1565869 
Selamlar,

Konsolosluktan NIE numarası almam gerekiyor. Konsolosluğa randevu için mail attım ama EX15 formunu eklemedim. Formu oraya gittiğim zaman sunacağımı düşünüyorum. Daha önce Türkiye'de bulunan İspanya Konsolosluğundan NIE numarası alan oldu mu?

Heyet raporu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1562634 
Merhaba, tam tesekkullu bir hastaneden heyet raporu alacagim ancak su anda sigortam yok cunku turkiye’de yasamiyorum ve calismiyorum. Sgksi olan 860 lira oduyormus, bu fiyat sgksi olmayan icin de ayni midir?
Tesekkurler.
(2) 

İspanya nomad vizesi

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1562199 
selamlar,

Spesifik bir vize sorusu ile geldim. İspanya'ya nomad vizesine başvuracağım. Her şartı sağlıyorum. Şirketim amerikada ve full remote çalışıyoruz.

Sorularım şunlar;

1) Maaşım revolut'a yatıyor. Bir TR bankası kullanmıyorum maaşım için. Başvuru belgesinde dijital çıktılar için bankanın mührü lazımdır diyor. Dijital bankacılıkta nasıl mühür olabilir?

2) TR'de yaşamıyorum ancak başvuruyu TR'den yapacağım. Bunun için ikametgah taşımam gerekir mi? (TC vatandaşıyım.)

3)Elimde bir sözleşme yok ama şirket sahibinden bu kişi bizim çalışanımızdır ve bu tarihte işe başlamıştır maaşı şu kadardır tarzı bir yazı alabilirim. Bu sorun yaratır mı?

Teşekkürler.
(8) 

yurt dışında yaşayıp tr'ye tatile gelenler

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1559800 
İnternet olayını nasıl çözüyoruz? Eski telefonumdaki türk hattına internet paketi yapıp onu paylaşıyorum ama bu amelelik oluyor. Devamlı 2 telefon taşımam gerekiyor. Telefona türk hattı takıp bir süre sonra kitlenmesini istemiyorum. e-sim falan çözmez mi işimi?

teşekkürler.
(3) 

yurt dışı oy kullanma

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1557490 
Normalde kayıt adresim Dublin ve seçimde burada konsoloslukta halletmiştim. Ancak 2ci tur için seçim tarihi 20-22 mayıs deniyor. Bu tarihlerde Torino'da olacağım. Torino'ya en yakın oy kullanma noktası Milano konsolosluğu. Oyumu gidip orada kullanabiliyor muyum?

uçuş iptali - rötar

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1556828 
Şimdi benim ryanair ile hamburg dublin uçuşum vardı. uçuş önce 4 saat rötar yaptı. sonra uçuşu iptal edip yarın saat 14'te gideceğiz dediler. Öteki gün uçuş yine 4:30 saat rötar yaptı ve sonra Dublin'e uçtuk. Ben bu durumda EU-261 kapsamında tazminat alabiliyor muyum?

*Yaptığım otel harcamasını ve taksi fişleri için masraf talebi oluşturdum.
(1) 

IPL cihazı

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1556332 
yaklaşık 20ye yakın lazer seansı sonrası artık gittiğim bölgedeki kıllar çok yavaş ve güçsüz çıkıyor. bunlar için lazere para bayılmak istemiyorum çünkü seansı ortalama 100 euro dediler. kullandığınız memnun kaldığınız IPL cihazı öneriniz var mı?

baktığım ürün bu ayrıca: www.amazon.co.uk

Teşekkürler.
(1) 

maaş belirleme sorusu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1543567 
selamlar herkese,

estonya'dan bir iş teklifi aldım. relocate olacak şekilde. benden bir maaş aralığı istediler ancak hiç fikrim yok. Vergi öncesi ve sonrası olarak sordular bunu. numbeodan falan araştırdım biraz. Şu anda Dublin'de yaşıyorum ve aşağı yukarı 3000-3500 euro yaşam için oldukça yetiyor. Numbeo ise Dublin'de aldığın 3000 euro karşılığı olarak 1700 euro aynı yaşam standartlarını sunar diyor.

Not: 5 yıllık iş zekası danışmanı olarak tecrübem var. yine aynı iş kolu üzerine gidiyorum.

Sizce skala nedir oralarda?

Teşekkürler.

schengen vize belgesi

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1537734 
Schengen bölgesi olmayan bir avrupa birliği ülkesindeyim(Oturum kartım var). Schengene başvuracağım ama, gidiş dönüşüm amsterdam ama asıl uzun süreli olarak budapeştede kalacağım. O yüzden macaristan konsolosluğundan başvuruyorum ama amsterdam dortmund, dortmund münih, münih budapeşte arasındaki yolculukların biletini sunmak gerekiyor mu?
(11) 

thy vize sorumlusu vs pasaport polisi

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1535334 
Elimizde gri pasaport var. bitimine 2.5 ay var daha.

Online check-in tamam.(pasaport tarihlerini girdik.)
Kontuarda valiz teslimi tamam ve pasaport orada kontrol edildi.
Pasaport polisi damgayı vurdu sorun yok.
Uçak biniş kapısında thy vize sorumlusu olduğunu söyleyen kişi 3 aydan az kaldığını söyleyerek uçağa almadı.

Pasaport polisi 1 gün bile varsa gidebilirsiniz derken adam uçağa almadı ve bilet falan her şey yandı gitti.

THY'nin böyle bir hakkı var mı?

Gidilecek lokasyon: Almanya.
Belgeler falan her şey tamam.
(1) 

yurt dışındayken schengene başvurmak

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1523718 
iyi pazarlar herkese,

şu anda irlandada yaşıyorum. Ağustos ayında yapacağım gezi için vizeye başvurmam lazım. irlanda için oturum kartım mevcut. istenilen belgeler klasik ancak aklıma takılan bir durum var. banka dökümünü son 3 ay istiyorlar ve şöyle bir şey yazıyor;

"- bank account statements not older than a week showing movements over the last 3 months with
applicant’s name (internet print-outs are accepted)"

internet çıktısı derken, ben türkiyedeki bankamdan hesap döküm hareketinin çıktısını alsam olacak mı yani? imzalı falan gelmiyor sonuçta. Bilgisi olan var mı?

*Irlanda içerisinde bulunan hesabımda henüz yeterli para yok.
(8) 

hesaba gelen yanlış para

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1523138 
Biri hesabıma 10 bin lira para yollamış. yollayanı tanımıyorum. kendi bankamı aradım. dedilerki karşı tarafın istek oluşturması lazım. yollayanın bankasını aradım, yollayan istek yollayacak dedi. e para kaldı benim üstümde. ne parası belli değil. nasıl iade edeceğim bunu ben?

vfs başvuru takip

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1499811 
geçen hafta vizeye başvurdum. fakat ödeme yaptığım fişin üzerinde referans numarası yok. vfs kendi sitesinde takip için bu numarayı istiyor. fişin üzerinde olan şeyler şunlar;

Invoice number
AVATS number

*pasaportun ups ile istediğim adrese teslimini istemiştim onunla alakası olabilir mi?
(9) 

sokak köpeği kovalaması

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1486089 
bisikletin tepesindeyken bu köpeklerden nasıl korunabiliriz? 1 tane olsa idare edilebilir ancak 1 tanesi havlayıp kovalamaya başlayınca bir anda 7-8 tane oluyorlar. kilitli pedalla kullandığım için düşme tehlikesi yaşıyorum. yavaşlasam ya da düşsem kesin ısıracaklar öyle böyle diş gösterme yok çünkü. gittiğim yolu dönerken pusu kurup bekliyorlar. başka alternatif olmadığı için geçmek zorunda kalıyorum ama bunun bir çözümü olmalı. her türlü öneriye açığım.

teşekkürler.
(6) 

yüzücü gözlüğü

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1478194 
denizde kullanacağım güzel bir yüzücü gözlüğü arıyorum. yüzlerce sonuç dönüyor aramalarımda ama kullanıp memnun kaldığınız önerinizi alırım.

teşekkürler.
(2) 

kira süresi doldu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1477115 
lan kablosu ile playstation modeme bağlı. ancak ilk kez makina internete bağlanamıyor. wifi üzerinden bağlanmada sorun yok ancak lan kablosu ile deneyince IP alıyor ancak internet bağlantısı başarız diyor.

modem arayüzüne girdiğimde makinanın aldığı IP adresi yanında "kira süresi doldu" ibaresi yazıyor. lan kablosu ile bağlı başka makinanın IP'sini playstationa yazınca yine kira süresi doldu diyor. IP adresini kaldırınca playstation üzerinde hiçbir sorun kalmıyor.

nasıl çözebilirim bu sorunu?
(9) 

yol bisikletin olmazsa olmazları

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1470669 
güzel bir tane yol bisikleti aldım kendime. ilk aşama olarak;
-kilitli pedal
-pedala uygun ayakkabı aldım.
-aydınlatma ürünlerim var.
-kask var.

almayı planladıklarım;
-zırhlı teker
-xiaomi pompa(scooter olduğu için ikisini bir arada götürsün diye)
-suluk
-hız göstergesi almak istiyorum ama piyasada milyonlarca var gibi. kayboldum bir anda. elimde garmin saat ve garmin pro nabız göğüs kemeri var. yolda giderken saatten hızı görmek bir tık sorun olduğu için hız göstergesi almak istiyorum.
ikincisi ise, kesinlikle şunu almalısın, bu da olsa iyi olur dediğiniz aparat/ürün/parça var mıdır?
(7) 

dolandırıcı mıdır?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1468135 
taşındığım yerde port bulamamaktan kaynaklı olarak alternatif çözümlere yöneldim. buradan yazılan bir cevapta "wisp" diye bir şey olduğunu öğrendim. araştırdığım zaman ayvalıkta bu hizmeti bu arkadaşlar veriyormuş;

www.kablosuzonline.com.tr

etbis'te kontrol ettiğim zaman kayıtları çıkıyor.
www.eticaret.gov.tr

ancak site biraz basit kaçtı gözüme. o yüzden duyan eden var mı güvenilir mi bu? 32 mbit olanı 117 lira. giden 117 lira olsun diye risk mi almalı?
(5) 

Port yok

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1468100 
Istanbulda evimi kapatip ayvalik'a tasindim. Evimdeki interneti buraya nakil ettirmek istedim ve turk telekomun cevabi port yok. 2021 yili olmus, marsa gidilmis biz hala port bulamiyoruz. Nasil cozmek gerekiyor bu isi? Evden calisiyorum ve internet elim ayagim durumunda. Port belki acilir diyor. 180 gun bekleme suresi varmis. Var mi bu isin bir cozumu?

*Redbox, superbox vs. istemiyorum.
(1) 

yol bisikleti

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1466655 
iki tane seçeneğe kadar indirgedim aslında ancak şu iki bisiklet arasında en öenmli detayladan biri fren sistemi. 2ci seçenek kumpas frenken diğer 1ci seçenek hidrolik fren. şu anda fiyatları birbirine yakın olsa bile stokta olmadığı için fiyat bu seviye diye düşünüyorum. gönlüm cr 052'den yana(2ci seçenek) ama 1ci seçenekte hoşuma gitti. 2ci benzeri öneriniz/tavsiyeniz var sevinirim.

1)www.houseofbike.com

2)www.bikeandoutdoor.com

teşekkürler!
(1) 

iki bant arasında fark

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1461787 
Pro: www.amazon.com.tr

Tri: www.amazon.com.tr

üst görsellerine baktığım zaman ikisi triatlon için uygun görünüyor. özelliklerine bakıyorum bir fark anlamadım. arada ne gibi fark olduğunu bilen var mı?
(2) 

napoliten soslu makarna

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1460391 
bu makarna yanına ana yemek ne yapılabilir? yemeğin kırmızı şarapla uygunluğu önemli. teşekkürler.
(2) 

takım liderimsi

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1459408 
merhaba thor severler,

şimdi bana takım liderliği tarzı bir pozisyon teklif edildi. 5 - 6 kişiden sorumlu olacağım. daha önce böyle bir görevim yoktu. sadece takılan olup yardım isteyen olduğunda elimden geldiğince yardımcı oluyordum. olumlu dönüşler olması sonucu resmi olarak takım liderliği pozisyonuna terfi edeceğimi söylediler. Sanırım önce bir denemek istiyorlar haklı olarak.

benim kendime ait yürüttüğüm projelerim var, diğer yandan bu işe yeni başlamış ya da 1 senelik adamların çalıştığı projelerde bu arkadaşlardan sorumlu olmamı istiyorlar. haftanın belli günleri toplantılar yapıp code review yapılmasını, takıldıkları noktalarda yardımcı olmamı, bug varsa çözülmesi zorsa elimi taşın altına koymam gerektiğini söylediler.(sanki daha önce yapmıyormuşum gibi)

resmi olarak ilk kez böyle bir görevlendirmem olacağı için benden bir yol haritası istediler. nasıl bir yönetim istiyorsam belirlemekte özgürmüşüm. böyle bir konuda oldukça tecrübesizim.

yaptığımız iş şu, bankacılık, enerji ve perakende sektöründe veri ambarı projeleri yapıyoruz. özellikle bankacılık tarafı çok daha sert, sıfır hata ile ilerlemek gerekiyor.

ben şöyle bir yol planı çıkarttım,
çalışan ekipte toplam 3 proje var;
- her projeye haftanın 2 günü birer saatlik toplantılar ayırsam yeterli sanki. Sonuçta bir yandan ilerletmem gereken kedime ait projeler var.
- onlar için kod yazmak yerine kodun nasıl yazılması gerektiğini ve sonuçta görmek istediğimiz durumdan bahsedeyim
- bug geldiğinde çözmek için uğraşsınlar ve en son nokta olarak bana gelmelerini isteyebilirim.

böyle bir pozisyonda çalışan varsa bak şunu şunu yaparsan çok daha efektif olur dönüşlerin olumlu olur, ben böyle yapıyorum dediğiniz her şeye açığım.
Teşekkürler.
(4) 

çamaşır makinesi temizleyeci

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1457393 
çamaşır makinesinin içini temizlemek için bir şey kullanıyor musun? kullanıyorsanız ne kadar sıklıkla bu işlemi yapıyorsunuz? hangi marka nasıl bir ürün kullanıyorsunuz?

yıkadığım siyah ürünlerin üzerinde böyle toz parçacıkları buluyorum. yeni yıkanmış ürünün böyle çıkıyor olması bana saçma geliyor. makinesinin temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum bu yüzden.
(8) 

yumurta sorunu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1449483 
günde 4-5 yumurta yiyen biriyim. ancak yumurta fiyatlarında oluşan artışla birlikte büyük bir gider kalemi olmaya başladı bana. migrosun mlife organik yumurtasını alıyorum. 10'lu fiyatı 15 lira. yiyorsak en azından organik olsun diyorum ama ne kadar organik orası allah kerim fatih terim. gidip düz yumurtacıdan ucuz yumurta alsak protein konusunda patlar mıyız?
(3) 

ortodonti tedavi sonrası takılan iç tel

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1447866 
8 yıl önce diş teli tedavisi sonrası ön alt ve üst dişlerimin arkasına tel takılmıştı(sabit retansiyon). bugün, takılan bu telin bir kısmı kırıldı. dilime batmaması için kopardım. şu anda alt dişlerimin iki tanesinde bu tel yok yani. Bunun bir zararı olur mu? Acil müdahale gerektirir mi?
(7) 

şeker(doğal vs sofra)

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1444618 
bildiğimiz bu kutu süt içinde 100 ml içerisinde 5 gr şeker varmış. kutunun üstünde öyle yazıyor. ben her gün 500 ml içiyorum. 25 gr yapıyor. protein süt kutusuna baktım, 25 ile 28 gr arasında şeker içeriyormuş. protein tozuna baktım o da 13 gr şeker içeriyor. nereden baksam gün içinde 60 gr şeker alıyorum vücuduma. bu kadar şeker alımı zararlı mı?
*Gün içinde başka şekerli(doğal ya da yapay) ürün kullanmıyorum.
(2) 

Kreatin alımı

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1443534 
Bu arkadaşı normal suyla alınca, suyun tadı ayni şebeke suyu gibi oluyor. Bunu protein sütüne falan karisitirip icsek sorun olur mu? Ya da yulaf yedigim gunler yulafin icine katsam?
(2) 

Kadikoy vapur

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1442213 
Besiktastan kadikoye hala 00.00 sonrasi vapur var mi?
(5) 

Çok mu abartı?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1440009 
Saat 12de ilk ogun. 18de son ogun olacak sekilde 2300 kaloriden fazla almaya calisiyorum. (Tdee 2300 cikti)

Bu sabah kahvaltim;

200 gr yulaf
1 olcek protein tozu
2 tatli kasigi yer fistigi ezmesi(sekersiz)
1 muz
2 cay kasigi tarcin
500 ml protein sut
Bunlari karistirip icerken yaninda
2 yumurta
1 yemek kasigi zeytinyagi
2 dilim ciya tohumlu ekmek yedim.

Toplam 1900 kalori civari bu ogun.

Duzenli spor yapiyorum. Amacim hacim kazanmak bir tik. Ama sanki ilk ogunum bieaz sekerli gibi geldi. Sunu ekle ya da sunu cikart diyebileceginiz bir sey var mi?

**400 kaloriden fazla olacak aksam yemegi onerinizi alirim.
(4) 

istenilen vücuda ulaşma çabaları

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1439243 
öncelikle buraya iki vücut bırakıyorum;

1) images.app.goo.gl

2) www.instagram.com

istediğim aslında 2 numaralı vücut tipi. az yağ oranı, düşük kilo. 1 numara yağ oranı düşük ama kaslardan dolayı kilosu fazla.

neden 2yi istiyorum, çünkü koşuyorum ve ağırlığım arttığı zaman dizlerim acıyor ve mesafe düşüyor. Kaslarla şişmiş bir vücut göze daha hoş gelebilir ama amacım o değil. fit ve ince bir vücut isteğim var.

şu anda 70 kiloyum, boyum 181.
göbek deliği çevrem; 78 cm
göbek deliğinin 2-3 parmak üstünden ölçersem 72 cm

Üst karın kaslarım belliyken, aşağıya doğru gittikçe sadece yanlardan belli oluyor.

Kahvaltı,ara öğün,öğle yemeği,ara öğün,akşam yemeği şeklinde ilerliyorum.

ekmek yok.
günlük min 170 gr protein alıyorum.
sadece öğlen 2 avuç makarna yiyorum çünkü sabah spor yapmış oluyorum. makarna yanında fırında hindi ya da tavuk yiyorum.
2 bardak filtre kahve içiyorum gün içinde.

Sorum şu; 70 kiloya takıldım. 2 numaralı tipe sahip olmak için daha kilo vermem gerekir mi yoksa spor yaparak 70 kiloda sabit kalıp yağ ile kasın yerini değişmesini sağlayabilir miyim?
(3) 

protein süt

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1431602 
Günlük 200 gr kadar protein almaya çalışıyorum. Süt içmekten çok hoşlanan biriyim. Düz süt içmek yerine gün içinde bir şişe bu protein sütlerden içsem zararı olur mu? Protein açısından 26 gr protein içerdiğini söylüyor paket üstünde. Bir zararı var mı bunların?

*gün içerisinde 30 gr protein tozu kullanıyorum*
*6 gün spor yapıyorum*
(7) 

anneye telefon

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1430520 
iki seçeneğim var elimde.

xiaomi redmi note 9s 128 gb ya da xiaomi redmi note 8 pro 64 gb.

Whatsapp, instagram vs takılır. Kelimelik oynar, fotoğraf çeker vs. bu işler için f/p olan ürünü arıyorum.

Bu iki seçeneğe gelme sebebim, note 9s oldukça büyük ekran kullanmaktan zevk alır diye düşünüyorum, note 8 pro ise kamera yönünden başarılı gözüküyor.

note 9s en büyük artısı pil ömrü.

3250 bütçem var. Başka öneriniz varsa onu da dinleyebilirim.

iyi pazarlar!
(4) 

banggood

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1429790 
buradan aldığım ürün gümrükten ayrılmış gözüküyor en son. ptt dağıtıma çıkarttığında takip numarası falan düşüyor mu ekrana yoksa öyle evde bekleyecek miyiz paketi gelsin diye?
(8) 

kaliteli güneş kremi

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1429120 
güneş kremi yazında 100 bin farklı sonuç veriyor siteler. kullanıp memnun kaldığınız kaliteli güneş kremi öneriz var mıdır?
(5) 

kas kaybetmek

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1428448 
105 kilolardan 70 kiloya kadar geldim 1 sene içinde. son zamanlarda artık yediğime içtiğime dikkat ediyorum. kilom*1,2 gr protein alıyorum günlük. evde sporumu düzenli olarak kendi vücut ağırlığım ve dambıllarım ile yapıyorum. ancak yağ oranı ve kas kaybı yaşıyorum. 1 hafta içerisinde 300 gr kas kaybetmişim. bazal metebolizmam 1565 kalori çıkıyor. ben 1565 kalori + 500 kalori daha alsam bu şekilde spora devam etsem aldığım fazla kaloriyi kas olarak yerine koyabilir miyim?

Aldığım 500 kalorinin nasıl alındığının önemi var mı? gidip pizza yesem ve o kaloriyi alsam 2000 kaloriyi tamamlasam bir sorun olur mu? yoksa illa sağlıklı bir şekilde mi o açık olan kaloriyi almam lazım?

boy:181,yaş:28, E
(17) 

iş durumları

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1427375 
çok severek çalıştığım bir işim var. çalıştığım ekip 10/10. yaklaşık 2.5 senedir buradayım ve daha şimdiye kadar ekip arasında bir tatsızlık ya da kavga tarzı laf dalaşı olmadı. Bahsettiğim bu ekip developer olan ekip.

Ekipçe çalıştığımız 1 adet analist var. Klasik müşterinin taleplerini toplayıp getiriyor, biz eforluyoruz müşteriyle konuşuyor zart zurt işte. Ancak bu analist arkadaş analizleri pek doğru yazamıyor. Analizi okuduğun zaman oturup iş geliştirmek yerine iş birimiyle konuşmak zorunda kalıyorsun ya da daha tecrübesiz biriyse seni arayıp yardım istiyor bu analiz ne demek istemiş diye.

Yine bu durumu yaşadığımız bir süreç içerisindeyiz ve durum iyice büyüdü;

Analizde yazana göre yapılacak iş: A
Sözlü müşteriye verilen söz : A+B

Şimdi geliştirici olarak işi bitirdiğimizi bildirdik. İş birimi hayır iş eksik diyip fatura ödenme talebini red etmiş.

İş biriminin genel müdür yardımcısının CC'de olduğu bir mail itelemişler bize. Direktör maile cevap verip, geliştirici/analist ekibi suçlu buldu ve iş biriminin tarafında oldu. Bunu daha önce yapmıştı ama çok üzerinde durmamıştım. Ancak yine böyle bir durumda bizim parmakla suçlu gösterilmemiz midemi bulandırdı. Bu direktör 2 haftadır sabah toplantılarında işi bitirelim hemen fatura kesicez diyip duruyordu. Mailde paranın öneminin olmadığını, işin tam olmasının daha önemli olduğunu vurgulamış.

Bu durumda direktöre şikayetinizi dile getiren nazik dille bir mail atar mıydınız yoksa her şeyi göze alıp iş mi bakardınız?

İş yaptığımız sektör:bankacılık
(4) 

düşüncelerimde haklı mıyım haksız mıyım?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1427167 
Uzun süreli bir ilişkiden çıkalı 1 seneyi geçti. Dışarı da çıkınca mutlu çiftleri görünce özeniyorum. Bakıyorum ne güzel gülüp eğleniyorlar. 2 dakika geçiyor başka bir çift görüyorum ya tartışıyorlar ya da ellerinde telefon birbiriyle konuştukları yok. O zaman diyorum kendi kendime, başkasıyla tartışıp canımı sıkacağıma yalnız kalırım daha iyi.

Şimdi iki ucu boklu çubuk gibi bir şey bu. Gülü seven dikenine katlanır kafasına alışmak mı lazım yoksa dert tasa çekemem diyip yalnız mı kalmak gerekiyor?

1 senelik süreç içerisinde 5-6 kişiyle yakınlaşıp flört aşamasındayken bir sonraki aşama adımını atmadım ve uzaklaştım. Sebebi rahatımın bozulması ve anlamsız tartışmalarla canımın sıkılmasını istemememdi.

Haklı mıyım haksız mıyım bu düşüncelerimde? kendi iç savaşımda düşüncelerinizi merak ettim.

yaşım:28
(9) 

kredi kartı bilgilerim çalındı

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1426428 
dün gece enpara kredi kartımdan 9 adet harcama ve bir o kadar harcama talebi oluşturulmuş. sabah uyanınca gördüm. hemen müşteri hizmetlerini arayıp kartı kapattırdım, harcama itirazında bulundum. bundan sonra izlemem gereken bir adım var mı? ilk kez başıma böyle bir iş geliyor.

harcamaların ekran görüntüsü;

hizliresim.com
(2) 

alıcı ödemeli kargo

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1425177 
gittigidiyor üzerinden ürün aldım. kargo ücretsiz yazıyordu. bugün ürün kargoya verilmiş, ancak alıcı ödemeli gözüküyor. satıcıya mesaj attım ama cevap bile vermedi. bu durumda ne yapıyoruz? gittigidiyor sorunu çözüyor mu yoksa ürün gelince kabul etmeyip geri mi gönderiyoruz?
(1) 

nike.com alışveriş para sorunu

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1421528 
selamlar,

nike.com üzerinden 3 parça alışveriş yapmıştım. 1000 lira karttan çekildi ve provizyondan düşüp kartın ekstresine işlendi. sonra baktım aldığım ayakkabı iptal edilmiş diğer 2 ürün için sorun gözükmüyor. ama hala kartta çekilmiş 1000 lira para gözüküyor.

Baktım bugün aldığım ürün tekrar gelmiş. gidip bir daha sipariş verdim. 550 lirayı çekti. provizyondan ekstreye düştü. kontrol ettim ürün yine iptal edilmiş.

Nike'ın bana vermesi gereken 1100 lira para var ve telefonla müşteri hizmetlerini arıyorum kimse açmıyor telefonu. Daha önce böyle bir şey yaşayan oldu mu? İade süreçleri nasıl işliyor? Ürünü ben iptal ya da iade etmediğim için SSS kısmında bununla ilgili bir açıklama yok.
(11) 

herkes dışarıda?

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1418962 
istanbuluseyret.ibb.istanbul

şuradan bir bakayım dedim, normal zamanlar gibi her yerde insan var. banklarda oturanlar, dip dibe gezenler. bıraktık mı karantina olaylarını artık?
(3) 

sokağa çıkma yasağı ve iklimsel olaylar

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1418335 
istanbul gibi büyük şehirlerde bu tür sokağa çıkma yasağının küresel ısınmanın önüne geçmek gibi faydası var mı? hava kirliliği kesin azalıyordur. nereden baksak %90 oranın daha az araç var dışarıda. var mı bununla ilgili bir yazı ya da fikir yürüten?
(4) 

Taciz - şikayetçi olmama

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1409291 
şöyle bir haber okudum;

tr.sputniknews.com

videosu şu;

twitter.com

taciz edildiğini söyleyen kadın daha sonra şikayetçi olmayacağını söylemiş.

Çok anlamsız değil mi? Taciz edildiyse neden şikayetçi olmuyor? adamın boş yere dayak yemediğini nasıl bilebiliriz?

**Suçlu, suçsuz, haklı ya da haksız arayışım yok.**
(2) 

silinebilir kağıt üstüne baskı

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1409093 
Sprint burndown chart için silinebilir kağıt üzerine baskı yaptırmak istiyorum. Bir kere istediğimiz grafiği çizelim sonra her sprint sonunda kağıt silinsin ve grafik bozulmasın istiyorum. Ancak silinebilir kağıt üzerine baskı yapan internet sitesi bulamadım. Var mı sizin bildiğiniz?
(1) 

istanbul'u koşuyorum

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1408932 
8 martta koşulacak etap sadece kadınlara mı açık?

www.istanbulukosuyorum.istanbul

kayıt ol seçeneğinde bilgilerimi girdiğim alanda devam et seçeneği çıkmıyor. Acaba birileri kontrol edebilir mi devam et seçeneği çıkıp çıkmadığını?

Teşekkürler.
(2) 

Antalya cahiline yol gösterin

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili #1401030 
Antalya havalimanından kaleiçi'ne nasıl gidilir toplu taşıma ile?

Gideceğim tam yer:Barbaros Mah. Hamit Efendi Sok. No.: 9 Kaleiçi - The ninova otel
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık