(6) 

Kuru otlar üzerine ve hayat filmleri için yasal platform

poliamid #1573443 
Arkadaşlar ben bu filmleri yasal yollardan nasıl izlerim?
Vpn im falan var, parasını vereyim izleyeyim istiyorum. Ama hiç bi platformda yok.
Nuri bilge ceylan, kuru otlar üzerine
Zeki demirkubuz, hayat

Biliyor musunuz nerede bu filmler? Online filmi sayın alabileceğim ya da kiralayabileceğim seçeneklere de açığım. Yeter ki yasal olsun.
(11) 

Aidat kalemlerini açıklamayan yönetim, zamlı aidat yatırmayan kiracı sorunu

poliamid #1562401 
Merhaba,
Hukukçu arkadaşlar ya da başına gelmiş olanlar cevap verirse sevinirim.

Bina sahininin apartman yönetimi olduğu bir binada yaşıyorum. Tüm daireler aynı kişiye ait ve tüm daireleri avukatı takip ediyor.

6 senedir aynı dairede oturuyorum. Son 4 sene içinde de 100 tl olan aidatı 1600 tl oldu. Olabilir doğaldır. Yani 16 katına çıkması hiper enflasyonu da biraz aştı ama olabilir. Buradaki sorun, apartman giderleri açıklanmıyor. Bu aidatlar nereye gidiyor, sene sonunda kalan oluyor mu, hangi kalemlere ne harcanmış hiç bir şey açıklanmıyor.

Son zamda ben artık illallah edip giderleri açıklar mısınız dedim, görmezden geldiler. Ellerinde bir gider makbuzu falan yok, masraflara ait faturalar yok, hiç bir şey yok yani.
Eskiden aidatları bina sahibinin kişisel hesabına yatırıyorduk. Ben bu şekilde sorgulamaya başlayınca apartman adına hesap açtılar artık oraya yatırılıyor.

Şimdi bunlar masrafları açıklamıyorlar, kiracılarla, oturanlarla paylaşmıyorlar. Benim bu masrafların detayını görme talebimi karşılamadılar. Bende artık sinir oldum, zamlı ücreti değil eski aidatı yatırmaya devam ediyorum. Niyetim, bana gider kalemlerini gösterene kadar, faturaları falan gösterene kadar zamlı ücreti yatırmamak. Sanırım onlarda beni çıkartmak istedikleri için bana şuan zamlı ücreti yatırın demiyorlar. Benim aidatın nasıl kullanıldığını görme talebimi de karşılamıyorlar.

Benim başıma neler gelebilir? Süreçler nelerdir, kendimi korumak için neler yapabilirim?
Belli bir süre sonra bana ihtar çekip borcumu bildirirler heralde.
Bu sorun sözleşmenin haklı fesihi ve tahliye davasına gider mi?
Yani amacım aidatı ödememek değil, bana aidatın harcanma detayı gösterene kadar zamlı ücreti değil eski ücreti yatırmak. Bu durumda olayların tahliyeye gitmemesi için ne yapabilirim?

Onlar sırf olaylar tahliyeyle sonlanacak raddeye gelsin diye bana detayları göstermiyorlar. Sonuç ne olur?
(2) 

Ev hanimi icin isveç schengen

poliamid #1516083 
Merhaba herkese

Annemle babama turistik isvec gezisi yapmalari icin vize alacagiz. Babam emekli, annem ev hanimi. Calismayan kisiler (annem) icin ekstra ne gibi bir belge eklememiz gerekiyor ya da babamla seyahat edecegini ozellikle belgelememiz gerekiyor mu bilemedik. Formalarda da calismayan kisiler icin ekstra bir bilgilendirme bulunmuyor.

Her turlu oneri ve bilgilendirmeye acigiz. Fikri olan var mi? Seyahatleri 17 gun olacak bu arada. Annemin vizesini de garanti altina almak istiyoruz.

satılık tüm ev eşyaları

poliamid #1509648 
Foto olarak fiyatları ile ekledim. Letgo da duruyor ilanlar. İlgilendiğiniz rün olursa bana buradan yazın. letgo ile karışmasın.

edit: eşyalar kadıköy - bostancı mahallesinden teslim edilecek.

www.letgo.com

1 adet büyük L koltuk, saloni marka - açılınca çift kişilik yatak oluyor
1 adet L çekyat, istikbal - açılıp tek kişilik yatak oluyor.
1 adet kelebek 3 lü koltuk - açılıp tek kişilik yatak oluyor.
1 adet 3 kapılı ikea dolap, 1 adet 3 kapılı formini marka gardrop ,2 adet
2 kapılı gardrop
komodin, şifonyer, ütü, ütü masası, çamaşırlık, mutfak eşyası, dvd belgesel seti, 2 tane çamaşır sepeti
ikea orta sehpa ve tv sehpası, ikea açılır masa, 1 tane kilim, 1 tane modem.
(2) 

Doğu ekspresi - erzurum kars

poliamid #1504747 
Herkese merhaba, bu sene doğu ekspresi bileti alabilen oldu mu?

Ocak ayında erzurumdan karsa gitme ihtiyacımız olacak, tren bakalım dedik bulamadık. Aralık itibariyle tüm tarihleri kontrol ettim yok.
15 aralıkta başlayacak bilgisini buldum bi yerde, en azından treni bulabileyim diye ankara erzurum da baktım, kesinlikle yok.

Bu sene alabilen oldu mu?
Tcddnin mobil uygulaması mı iyidir internet sitesi mi, acele etmek için hangisini kullanalım? Deneyimlilerden bilgi bekliyorum.
(8) 

Göç ederken bavul hazırlama önerileri

poliamid #1503692 
Selam, tüm önerilere açığım. Eşimle beraber 2 ay içinde isveçe taşınıyoruz. Bavula ne koyalım, ne koymayalım her türlü öneriye açığız.
Yalnızca isveç özelinde değil tüm avrupa özelinde öneri alabiliriz. Bu arada mobilyalarımızı götürmüyoruz.

F1 için 2. Açık alan bileti arıyorum

poliamid #1497322 
Selam, açık alan 2 için bilet arıyorum. Satmak isteyen yeşillendirebilir. Ya da bilet bulabileceğim platform önerisi olan yazabilir.
(2) 

Göztepe ssk covid sonucu

poliamid #1496221 
Merhaba, saat 21 de prof. Dr. Süleyman yalçın şehir hastanesine gittim. Bildiğimiz göztepe ssk yani. Covid testi oldum. Fakat 24 saat yazıyor sonuç süresine. Bana çok uzun geldi. 24 saat de karantinadasınız diye mesaj attılar arkasından.

Siz yakın zamanda burada ya da istanbulda başka devlet hastanesinde pcr yaptırdınız mı? Ne kadar sürede çıktı sonucu?
(3) 

Ankarada metroya bisiklet ile binmek

poliamid #833862 
Arkadaşlar istanbulda olsun izmirde olsun metroya bisiklet ile binmenize izin veren kurallar var. Ben araştırdım fakat Ankara için bu tarz maddeler bulamadım. Bilen var mıdır acaba.

Ego otobüslerine ya da Ankaradaki metrolara bisikletle girebiliyor muyuz?
(1) 

Video geri sarma

poliamid #594709 
bir videonun geri sarılmış halini de bir video olarak kaydetmem lazım. Fakat Windows Movie Maker ile bunu yapamadım. Bunda yapılıyosa nasıl yapıldığını anlatabilecek yada bana yeni bir program önerebilecek olan var mı ??
1

mobil görünümden çık