(3) 

Antep Fıstığı Nereden Alınır?

chess.is.my.life #1590735 
sb.

Birkaç yerden online sipariş vermiştim ama çok da memnun kalmadım.

Var mı düzenli olarak aldığınız bir yer?

Antep Yöresel Ürünler'den almıştım en son, fıstık ezmesi çok başarılıydı ancak antep fıstığı aynı derecede değildi.
(1) 

Akyaka / Muğla'da Nereye Gidilir?

chess.is.my.life #1590170 
Akyaka'da 2 gün konaklayacağız.

Bir gün sahil/plaj yapmak istiyoruz. Saçma sapan fiyatları olmayan güzel kaliteli bir işletmede vakit geçirmek istiyoruz. Nereye gidelim?

Bir gün ise tekne turu yapmak istiyoruz, böyle koy koy gezelim yüzelim istiyoruz. Bu konuda da tavsiyesi olan varsa harika olur. Kime gidelim bu tekne/tur işleri biraz karambol gibi hissettiriyor hep.
(4) 

Annem için Kitap Tavsiyesi

chess.is.my.life #1573232 
Annem 62 yaşında bir ev hanımı, kendisi Balkanlarda doğmuş, Türkiye'de sadece 1 sene okula gitmiş, bu sebeple kelime dağarcığı bir roman okuyacak kadar geniş olmayan birisi.

Babamın kaybından sonra çok daha fazla yalnız vakit geçiriyor ve genelde TV/Telefon ikilisi ile bu süreler geçiyor. Son birkaç yılda "yaşlılığın" getirdiği bir takım algılama problemleri kendisinde artmaya başladı. Alzheimer ve demans risklerine karşı önlem almak istiyorum elimden geldiğince.

Bu sebeple hem zihnini canlı tutacak hem de gününe bir eylem katması için kendisine kitaplar almayı düşündüm. Sıkça kuran okuduğu için kitap okumaktan da keyif alabileceğini düşünüyorum.

Hem içerik olarak kendisine uygun, hem de dil olarak anlayabileceği seviyede kitaplar önerebilirseniz çok mutlu olurum.

Sevgiler
(6) 

Ultrabook Tavsiyesi

chess.is.my.life #1553120 
yeni bi laptop almak istiyorum, ssdli, ekran kalitesi yüksek, hafif ve ince tasarımı olan. bütçeden bağımsız apple ürünleri dışında tüm tavsiyelere açığım.

işlerim çok yoğun olduğu için vakit ayıramadım, normalde her şeyi detayına kadar incelemeden asla almam :) bu sefer sizin tavsiyesinize kulak verip gidip almam gerekiyor, şimdiden teşekkürler.
(6) 

Online Günlük

chess.is.my.life #1551177 
Selamlar, günlük tutmak istiyorum, illa her güne bir şey yazmak yerine, bir şeyler oldukça ya da hissetikçe düşüncelerimi kaleme dökmek istiyorum fakat bunu defter üzerinden değil online mecrada yapmak istiyorum.

Nereden yapabilirim?
(1) 

Tek delikte iki küpe

chess.is.my.life #1541106 
4 ay önce kulağımı deldirdim. Şu an normal bir küpe kullanmaktayım.

Bu deliğe iki küpe birden takmak istiyorum, ince/gümüş/halka küpeden 2 tane şeklinde düşünebilirsiniz.

Sanki uzun süre önce birinde görmüştüm. Olabilitesi var mı? Deliğe zarar verir mi ya da herhangi bir sıkıntısı olur mu?
(3) 

Ince telli saçlar için öneri

chess.is.my.life #1485056 
İnce telli, sabah duş alsam bile gece yağlanan, kurutma sonrası sönen ve cansız gözüken, dökülen ve seyrekleşen bir saç yapısına sahibim. Erkeğim ve saçlarımı genelde kısa tutuyorum, sadece üst bölgeyi birkaç parmak uzun tutuyorum.

Özellikle duştan çıktıktan sonra, saçıma bir şey sürmediğimde gerçekten çok sönükleşiyor ve bu hacimsizlik saçlarımı daha da seyrek gösteriyor.

En azından fön/şekil vermek gibi çok dertlerim olmasa da, duş sonrası saçlarımı güçlendiren ve bakım ihtiyacını gideren bir ürün arıyorum. Kısacası kafamı rahatlatmak istiyorum :(
(1) 

Üniversiteden 3 kafadar kamp yapmak istiyoruz

chess.is.my.life #1440425 
sbt.

İstanbul'a max. 3-4 saat uzaklıkta bir yer arıyoruz. İlla sahile yakın olması gerekmiyor ama gündüz vaktinde araç ile gidebileceğimiz bir sahil olmasını isteriz. Amacımız hem kafa dinlemek hem de sakin güzel bir sahilde az da olsa denize girmek.
(7) 

Köprü dişler için arayüz fırçası

chess.is.my.life #1427163 
Merhaba, ön üst bölgemde 4 adet kaplama diş bulunmakta. Kaplamalara diş ipi ile temizlik sağlayamadığım için şöyle bir şey aldım. Please find the attached :)

Eczacının dediğine göre en ince fırça buymuş, baktığım zaman "Size 0" yazıyor. Fakat buna rağmen yine kalın geldi ve et ile iki diş arasında kalan üçgeni temizleyemiyorum.

Sanıyorum daha inceleri de olmalı, çünkü doktor tarafından daha önce o şekilde bir temizlik uygulanmıştı. O doktora sorma imkanım olmadığı için burada belki daha incelerini bilenler vardır diye sormak istedim.

Şimdiden çok teşekkürler,
Sağlıklı günler.
(3) 

livemocha benzeri bir site arıyorum

chess.is.my.life #1279807 
merhabalar,

livemocha kapanınca ikamesini bulamadım bir türlü, ingilizce speaking pratiği yapabileceğim, karşılıklı olarak birbirimize bir şeyler öğretebileceğimiz bir mecra arıyorum.
(3) 

VPN kullanınca internet tarayıcısı otomatik kapanıyor.

chess.is.my.life #1276929 
merhaba,

vpn açınca, bulunduğum site yaklaşık 30 saniye sonra hata veriyor. sebebini bir türlü anlamadım. chrome üzerinden browsec, zenmate, hotspot shield olmak üzere birçok vpn kurdum fakat yine de sonuç değişmedi.

site beni atmayacak şekilde nasıl vpn kullanabilirim?
(12) 

Borca girip Amerika'ya gidiyorum

chess.is.my.life #1202044 
Merhabalar;

Üniversiteden geçen sene mezun oldum. Yabancı bir firmada 4 aydır çalışıyorum. Çalıştığım yer kötü değil fakat içimde sürekli bir gidip gezmek, tekrar oralarda olma isteği var. Şu an işimde devam edip, 4-5 yıl sonra yükselip akabinde evlenip rutin bir hayat düzeninin içinde, yıllık izinlerimi bekleyip kazandığım parayı harcayacağım bir şeyler şimdilik istemiyorum. belki bu kararı aldıktan sonra benim için her şey çok daha kötü olacak. pis işlerde hak etmediğim muameleri göreceğim. bin pişman olacağım buradaki hazır işimi bırakıp gittiğim için. daha iyi olacağının garantisi yok. ama yine de gitmek istiyorum, çünkü istiyorum. içimden bu geliyor. yarın öbürgün benim için en kötüsü olsa bile, bunu istemiştim ve olmadı deyip yoluma bir şekilde devam edebileceğime inanıyorum. bu da benim bir sonraki kararlarımı daha sağlıklı verebileceğime inandırıyor.

3 yıl önce work&travel yapmıştım. iyi para kazanıp amerika'nın birçok şehrini gezme fırsatı bulmuştum. muazzam keyifli gelmişti ve çok sevmiştim her şeyi. şu an tekrar gitmek istiyorum. fakat param yok. ama şunu gördüm ki, amerika'da kaçak şekilde çalışıp, para kazanmak kolay.

düşüncem şöyle, 2 arkadaşım ile birlikte borç para çekip dil okuluna gitmeyi planlıyoruz. bu borcu yayabildiğimiz kadar uzun vadeye yayacağız. dil okuluna giderken mümkün olan maksimum çalışmayı hedefleyip, olabildiğinde para kazanmaya çalışacağız borçlarımız ve hayatımız için. daha sonra gerekirse bir toefl yeterliliği verip yüksek lisansa girmek istiyoruz. ortalama 3 yılı kapsayacak bir plan.

ingilizcemiz B2 seviyesinde, ben ve 2 arkadaşlarım daha önce amerika'da çalıştı. hepimiz iyi üniversitelerin iyi bölümlerinden mezunuz.

samimi bir şekilde duygu ve düşüncelerimi dile getirmek istedim. gülüp eğlenip dalga geçebilirsiniz, sizden beklediğim sizin de bu konuda samimi düşüncelerinizi beyan etmeniz ve tavsiye vermeniz.

şimdiden kucak dolusu sevgiler.
(1) 

Youtuberların kullandığı programlar neler?

chess.is.my.life #1185989 
sb.

bir projem var, bunun için video çekmem gerekiyor. montajdır, efekttir, ıvır zıvırdır, işlevsel bir program arıyorum. youtube kullanıcıların yaptığı şeyleri yapsam yeterli.
(2) 

İngilizce öğrenme yolları

chess.is.my.life #1164735 
öncelikle kendi ingilizce öğrenme yolumu paslıyorum. hiç ingilizce eğitimi almadım ve uzun süredir bu yollarla ingilizcemi geliştiriyorum.

1) İngilizce kursu videosu - videoluingilizce.com

yardımsever abimizin biri kendi kursunu videoya alıp herkese açık paylaşmış.

2) Rosetta Stone

sadece ingilizce değil, diğer dilleri öğrenmek için de mükemmel bir bilgisayar programı.

3) VoScreen - www.voscreen.com

bilgisayardan, telefondan rahatlıkla kullandığım dilimi ve kulağımı daha iyi kullanmama destek olan site.


sizin ingilizce öğrenirken başvurduğunuz yollar neler?
(2) 

Toefl sınavı

chess.is.my.life #1162009 
teknik olarak hiç eğitim almadığım için gramerim malesef oldukça kötü, B1 çıkar en fazla. 4 ay amerika'da yaşadım, bi tık listening-speaking var. sınava nasıl hazırlanmamı tavsiye edersiniz?

sevgili duyuru ahalisinin yardım ve görüşlerine oldukça muhtacım.
(2) 

Nesnelerin İnterneti(iot) ve Türkiye

chess.is.my.life #1155469 
Türkiye'de kullanım alanlarına ne gibi örnekler verebiliriz?
(1) 

Wi-Fi telefondan çalışıyor, bilgisayardan çalışmıyor.

chess.is.my.life #1151526 
merhabalar; wifi telefonumdan sorunsuz çalışıyor fakat bilgisayarımdan arada bir kafasına göre sınırlı gösteriyor. ancak modemi resetleyince bu durum düzeliyor. evde 1 bilgisayar daha var fakat onda da telefon gibi sorunsuz çalışıyor.

sadece kullandığım bilgisayara has bir sorun sanırım.

nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim?
(1) 

telefonumun wifi hızı yavaş

chess.is.my.life #1139087 
son 1 haftadır telefonumun wifi hızı oldukça yavaş. twitter'da fotoğrafların yüklenmesini filan bekliyorum.

fakat bilgisayardan wifi hızlı bir şekilde akıyor. bilgisayardan yaptığım hız testinde 5 mbit çıkıyor.

neden böyle oluyor o halde?

telefon-iphone 6, ios 9.
(4) 

Mouse almak istiyorum

chess.is.my.life #1136544 
ne önerirsiniz?
(1) 

Yazıcıdan nasıl kitapçık basarım?

chess.is.my.life #1134548 
sb.

pdf dosyası üzerinden nasıl bu işlemi yapabilirim?

şekilde kitapçık butonunu tıkladığımda arkalı önlü olmak üzere, 4 sayfayı tek A4'e basıp düzenli bir kitap haline getirmesi için yeterli mi?

birkaç tane bas deneme olsun görürsün zaten diyebilirsiniz fakat uzaktan bağlantı ile yollayacağım, bir şeyi deneyebilme şansım yok malesef :)
(1) 

Ubuntu'dan Windows 10'a geçmek

chess.is.my.life #1133066 
merhabalar; yeni aldığım bilgisayar ubuntu sistemine sahip. bunu tamamen kaldırıp yerine windows 10'u kurmak istiyorum.

başka bir bilgisayardan indirdiğim windows 10 dosyasını flash ile ubuntu kurulu bilgisayara aktardım. fakat setup dosyasını tıkladığımda tepki vermiyor bilgisayar.

nasıl çözebiliriz bu sorunu?
(5) 

dijital kutu olmadan kablo ile tv seyretmek

chess.is.my.life #1123256 
digiturk, tivibu gibi kutularımız yok. bu şekilde nasıl tv izleyebiliriz anten kablosu ve nasıl nereye takılıyor?
(2) 

2 ay için eve internet bağlatmak

chess.is.my.life #1110534 
merhabalar, 2 ay için evime internet bağlatmak istiyorum. sonrasında iptal edeceğim.

bu kısa süre için avantajlı bir seçim arıyorum. ne tavsiye edersiniz?
(3) 

Amerika'da eğitim ve iş hakkında

chess.is.my.life #1090968 
Merhabalar, IU'de Siyaset Bilimi ve UA İlişkiler okudum. Yeni mezun oldum. 2 sene önce WAT yaptım. İngilizcem çok iyi seviyede değil grammer olarak. Ucundan Fransızca biliyorum.

Son sınıfta 3-4 ay devlet sınavlarına hazırlandım, kpss'ye girdim açıklanmasını bekliyorum diğer yandan. Ama her ders çalıştığımda ülkemde olan sorunlar ve mevcut durumlar karşısında, ben bu ülke için mi çalışacağım, bu insanlar için mi mücadele vereceğimin kavgasına düştüm. Yeri geldi canım ülkem güzel ülkem dedim, kültürümüz dedim ama her şey bir kenara en büyük motivasyonum ailem oldu, benim geleceğim onların geleceğiydi fakat daha dün olan Cihangir olayları, milli takım olayları beni tekrar tekrar bu kavgaya sürükledi. Biliyorum başımızdakiler belki 10 yıl sonra gidecek ama bir şekilde gidecekler biliyorum. Fakat bu insanımız malesef pek değişecek gibi durmuyor.

velhasıl kelam tekrardan belki kalıcı belki de gecici olarak yurtdışına, wat yaptığım ülkeye, Amerika'ya dönmek istiyorum.

fakat çevremde pek danışıp yardım alabileceğim insan yok bu konular hakkında. sizlerden amerika'da yapabileceğim staj programları, eğitim veya iş programları hakkında bilgi edinmek istiyorum. Bunlar neticesinde bu konuda hakkında bir şeyler yapıp en azından kafamda bazı soruların cevaplanmasını amaçlıyorum.

şimdiden teşekkürler düşünceleriniz için.
(7) 

İnternet hızım iyi fakat inanılmaz ping var

chess.is.my.life #1075165 
sb.

ayrıca ping yüzünden mi bilmiyorum ama ölçümlerde 6 mbit çıkıyor hızım, fakat dizi filan izlerken 720p donuyor.

doktor bana bir çare.
(1) 

mangal nerede yapılır?

chess.is.my.life #1066550 
üniv'den arkadaşlarla haftaiçi mangal yapmak için yer arıyoruz. istanbul-avrupa yakası. ulaşım da kolay olmalı arabamız yok.
(9) 

istanbul üniversitesine pazar günü ailem ile girebilir miyim?

chess.is.my.life #1064516 
sb.

merkez kampüse girebilir miyiz, il dışından geliyorlar.
(6) 

vous vous imaginez comment dans dix ans?

chess.is.my.life #1063886 
kendinizi on yıl sonra nerede ne iş yapıyor nasıl görüyorsunuz şeklinde ortalama 8 cümlelik bir yazıya ihtiyacım var. umarım yardım çıkar.

23 yaşındayım, üniversite okuyorum, bunlar baz alınarak; 10 yıl sonra iyi bir iş, eş tarzında bir yazıya ihtiyacım var.

edit:
10 yıl sonra, 33 yaşında olacağım. Bir iş sahibi ve bir eş sahibi olacağım. 2 tane çocuğum olacak. Bir evim ve bir arabam olacak.

Gelecekte daha mutlu ve daha özgür olacağıma inanıyorum.
(3) 

workout fitness yapan var mı?

chess.is.my.life #1044748 
evde fitness yapmak istiyorum, şu tarz videolar çok ilgimi çekti;

www.youtube.com

yapan eden var mı daha önce?
(3) 

laptop arıyorum

chess.is.my.life #1042415 
2500 tl'ye kadar, oyun oynayabileceğim(çok ağır oyunlar değil), performansı-hızı iyi olan bir laptop arıyorum. Bugün hemen alacağım, fırsat ürünlerini hemen değerlendirebilirim.
(2) 

sınav sonucu açıklanınca bildirim gelen uygulama

chess.is.my.life #1038986 
merhabalar, başlıktaki örnek olduğu gibi, bir sitede bilgi değişimi olduğu zaman bildirim yollayan bir uygulama vardı, neydi o? hala var mı? Bilgisayar için soruyorum, sanırım chrome eklentisiydi.
(3) 

kısa film yapmak istiyorum.

chess.is.my.life #1036631 
telefonumdan bir sürü videoyu birleştirip, güzel geçişler ekleyip, videolara ufak yazılar yazabileceğim windows(8) için bir program arıyorum.
(2) 

Hat değiştirme

chess.is.my.life #1035533 
Merhabalar, şu an avea kullanıyorum. Başka bir hatta geçip, tekrar avea'ya ne kadar kısa sürede geçebilirim?
(2) 

fransızca çok basit çeviri

chess.is.my.life #1033965 
doğal yaşamın, şehirden daha iyi olduğunu anlatan 3-5 cümlelik bir şey arıyorum.

şehir hayatı soğuk ve katı,
doğal yaşam sıcak ve canlı,
insan doğada kendini daha mutlu hisseder, gibi...
(3) 

Ben öyle bir kul yaratmadım diyaloğu

chess.is.my.life #1030569 
X sanatçı ben arabeskin en iyisiyim diyor

Müslüm baba ben öyle bir kul yaratmadım diyor, tarzında bi yazı gibi bir şey vardı, her şeye uyarladığımız. Neydi o?
(6) 

Televizyon almak istiyorum.

chess.is.my.life #1020872 
2 gündür bakıyorum bir türlü karar veremedim, sizce hangisi?

LG Modelleri;
www.gold.com.tr
www.bimeks.com.tr
www.teknosa.com

Samsung Modelleri;
www.gold.com.tr
www.mediamarkt.com.tr
(2) 

Dershaneye gitmeden KPSS'ye hazırlanmak

chess.is.my.life #996138 
Üniversite 4. sınıfım, nispeten okulum biraz rahat, dershaneye gitmeyi hem istemiyorum hem de maddi koşullar biraz zor durumda. KPSS A grubundan 90 alabilir miyim ev hazırlığı ile? Bölümüm; siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler.
(3) 

iTunes ile PC'ye fotoğraf aktarımı

chess.is.my.life #995349 
Iphone'umda 2.500 civarında fotoğraf var, fakat itunes ile bilgisayarıma aktarmayı seçtiğim zaman sadece 550'i fotoğrafı aktarabiliyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
(1) 

nasıl app oluşturabilirim?

chess.is.my.life #994357 
sb.

işlevsel ve birçok kişi tarafından kullanılacağına inandığım, telefonlar için application düşüncem var. ama sosyal bilimler okuyorum, tek başıma imkansız böyle bir şeyi yapabilmem. çevremde de birkaç soruşturdum bunu yapabilecek, gerekirse işin ortağı olacağım kimse yok. belki bir fikir edinebilirim diye yazmak istedim, mutsuz hissettim güzel bir düşünceyle elim kolum bağlı durmayı.
(1) 

mutfak halleri

chess.is.my.life #992787 
sb, ing. nasıl söyleriz?
(1) 

uTorrent eşler bağlanıyor hatası

chess.is.my.life #988606 
ne yapsam ne etsem düzelmedi, güncel tracker list ekledim defalarca ama hiçbir şekilde dosya inmiyor, eşler bağlanıyor diyor sürekli. HELP!
(3) 

İngilizce hikaye kitapları ve sesli hikayeler

chess.is.my.life #988301 
Google drive üzerinden vakti zamanında bir sürü oxford yayınlarının seviyeye göre hikayelerini bulmuştum. Bir sürü güzel ingilizce kaynak bulmuştum ama hepsi ölmüş. Listening için sesli hikayelerim bile vardı ama hepsi toz olmuş. Yardım arıyorum bu konuda.
(1) 

gregor samsa karikatürü

chess.is.my.life #981958 
bir gün dayımların salonunda bir böceğe dönüşmüş olarak uyandım tarzında bi karikatür vardı, ne yapsam ne etsem bulamadım, bulana veya getirene 10 bin.
(1) 

Erdek Otogarı ile Bandırma Otogarı

chess.is.my.life #969456 
arası nasıl gidebilirim? minibüs-otobüs var mı?
(2) 

Istatistik bilen acil bakabilir mi

chess.is.my.life #959292 
Arkadaşlar merhaba, yarın istatistik bütüm var ve soruları çevremde ben dahil kimse çözemiyor. Yardımcı olacak kişi bu mübarek ayda en az bi 10-15 kişiden bol çarpanlı sevap point kazanabilir :)
(4) 

Harici disk ve Virüs

chess.is.my.life #933840 
good morning everyone, yeni bi harici disk aldım, bilgisayarım çok kötü durumda, 500 gb bluray film var, amacım bilgisayarı temizlemek-formatlamak, fakat bunları yaparken virüslü dosyaları hariciye geçerken ilk önce hariciye virüs programı kurmak istiyorum ki, bu aktarım sırasında temiz bilgisayara kavuşmuş olabileyim.

harici diske nasıl virüs programı kurabilirim? bir de başka bilgisayar olmadığı için bu bilgisayara indirip o şekilde kuracağım diske, ne kadar sağlıklı olur?
(2) 

Portatif Saat

chess.is.my.life #900726 
Merhaba arkadaşlar;

Aklımda çok güzel bir portatif saat tasarımı var, işleyiş ve görünüş bakımından her şeyi düşünülmüş. Fakat bu saatin patentini almak dışında saati nasıl oluşturabileceğim ve bir nesnel fikir haline getirebileceğim konusunda sıkıntılarım var haliyle. Bu konuda bilgisine ve samimiyetine inandığım insanların yorumlarını bu başlık altında görmek isterim, arzu ederlerse özelden mesaj da atabilirler.
(2) 

Benimle çıkar mısın capsi

chess.is.my.life #899361 
facebook'ta adamın biri kadına benimle çıkar mısın diye yazıyordu, sonra mesaj iki kere yollanıyor yanlışlıkla, kadın isyan ediyor, adam; telefon mesajı iki kere yollamış amk diyordu. Böyle bir caps vardı sabahtan beri ariyorum bulamadim, umarim burada arsivinde olan vardir. biraz kötü anlatmis olabilirim affola.
(7) 

İş Mülakatlarında Verilen Cevaplar

chess.is.my.life #883571 
Arkadaşlar selam; bugün iş görüşmesinde bildiğiniz dumur oldum. Çok garip ve ilginç sorular sordular ne adam akıllı cevap verebildim, ne bir şey diyebildim. Bu da benim konuşma enerjimi ve motivasyonumu düşürdü. Soruları size sormak istiyorum, nasıl cevaplar gelicek merak ediyorum, ona göre kendi cevaplarımda birkaç çıkarsama yapmak istiyorum çok huzursuz oldum.

S1) Mağazanın çok yoğun günü ve siz kabin bölümündesiniz. Mağazaya sürekli gelen müşterimiz geldi ve elinde köpeği var. Kabinde kıyafet denerken köpekle ilgilenmenizi istedi. Siz ise çok yoğunsunuz ve bu arada başka bir müşteri bunu görüp köpeğe alerjisi olduğunu söyledi. Bu durumda tepkiniz ne olurdu?


S2) Müşteri mağazaya iki küçük çocukla geldi. Çocukların elinde dondurma var. Bu dondurmalar elbiselere sürülebilir. Bu durumda ne yapardınız?

S3) Müşteri geldi ve ekibinden bir personele bağırmaya başladı. Standtaki ürünleri personelin üstüne fırlattı. Personelin de cevap verdi, hakaret etti. Olayı nasıl çözersin?
(1) 

Koç veya Sabancı'da burslu yüksek lisans

chess.is.my.life #863674 
Merhabalar; koç veya sabancı'da burslu yüksek lisans yapmayı düşünüyorum 3cü sınıftayım şu an. fakat internet üzerinden net bilgilere ulaşamadım, bursların çeşitliliğinden ve içeriğinden bahsedilmiş hep ama kimlere hangi koşullarda sağlandığından bahsedilmemiş.

belki burada yapmış ve yapıyor olanlar var ise onlardan yardımlarını beklerim.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık