(4) 

Virüs vs Epıl

LORDS #458512 
Şimdi Ağalar. Benim bilgisayarımda benim için önemli yaklaşık 30 gblık müzik setup dosya ıvır zıvır var. Bunların içinde eminim virüs de var. Ben bilgisayarı temizlemeye karar versem bu 30 gblık kısmı alıp bir epılın içine atsam, mindovsta masum gözüken pis virüslü şeylerin gerçek yüzünü epılda görüp onları silip bana lazım olan bu şeyleri geri temiz mindovsuma atabilri miyim? atamazsam ben nasıl ayıklarım bu 30 cigabaytımı?
(4) 

Denize Girmelik Çeşme Ilıca gibin

LORDS #456879 
Eylül ayında bir hafta tatil yapayım diyorum. Son iki senedir tatil yapmadım. Gittiğiniz güzel kum zemini olan plajları tatil yerlerini önerebilir misiniz? Çeşme Ilıca gibi. Resimdeki gibi. Resim Çeşme Ilıca'ya ait.

Böyle ayağımın altında ne var lan o ne diye düşünmeyeyim. Bilimum yosundan, böcekten tırsarım. En büyük korkum bacağıma ahtapot yapışmasıdır.

Ilıca'ya da gidebilirim ama tanıdıklar var, karşılaşmak istemiyorum pek. Tek başıma gidicem.

Seferihisar iyi ama otel/pansiyon pek yok orada.
Dışarı çıkıyorum şimdi, tiklerinizi gelince veririm.
(4) 

100tl hediye

LORDS #456825 
Size Özel Hesabınıza 100 TL Yüklenmiştir, Harcamaya Başlamak İçin Tıklayınız. Başlıklı bi e-mail geldi.

Değerli Üyemiz Sn. LORDS
Yoğun talep nedeni ile tüm üyelerimize yeniden nv Puan Hediye Ediyoruz.
Hesabınıza 100 TL yüklenmiştir.

şeklinde devam ediyor
Gönderen: bulten@100tlhediye.com

Bu ne ki şimdi deli mi la bunlar? Kim kime 100 tl verir?

www.aloiyigunlerbenvahitoglumubulupgetirenetam100binlira.com
(7) 

Şimdi ben mesela gelen her cevaba tik atsam

LORDS #456750 
Nolcak?
Bi şey mi olcak?


Varla yok arası bir şey bu tik.
(2) 

Coca Cola Zero

LORDS #456630 
Şeker yok içinde diyolar. Diyetteyken bundan içebiliyoruz mu yani?
(3) 

Maden suyu vs Diyet

LORDS #456446 
Maden suyu içmenin kilo üzerinde bir etkisi var mıdır? Yoksa kalorisiz babam daya gitsin şeklinde günde 10 şişe içmeye devam edebilir miyim?
(1) 

Gugıl beni yanlış mı anlıyor?

LORDS #456444 
www.google.com.tr
Yapma gugıl izmir'i london diye çevirdin bir şey demedik. fakat bu ne?
(5) 

Html

LORDS #456076 
Şimdi böyle sırf html ile bir web sayfası yapmak mümkün müdür? Mümkün ise güvenli midir? Böyle basit bir şeyi heklemek kolay mıdır? Html olayını öğrenip hevesimi alayım asp php falan öğrencem.
(3) 

100 metre erkekler

LORDS #455427 
noldu?
(5) 

Domain satın almak

LORDS #454910 
Pek muhterem vebmastırlar ben bu işlerden anlamam. Bir domain adı buldum kendime, tabi ki alınmış. Fakat kullanılmıyor.


Registrar: MONIKER ONLINE SERVICES, INC.
Whois Server: whois.moniker.com
Referral URL: www.moniker.com
Status: clientDeleteProhibited, clientTransferProhibited,
clientUpdateProhibited
Domain-locked: LOCKED
Expiration date: 2012-11-15
Information Updated: Sat, 4 Aug 2012


Ben bu alan adını nasıl satın alırım? Bir bilen bana yol yordam izah edebilir mi?
(5) 

Olm çok üzülüyorum

LORDS #454593 
Bu bir gönül meselesidir. Kadınlı erkekli olanından değil. Nostaljikli olanından. Zaman nasıl da geçiyor olanından. Çok üzülüyorum duyuru. Su gibi geçip gidiyor yıllar. Şimdi bakıyorum, Nokia göz göre göre yok olup gidecek gibi. Çok üzülüyorum olm. 3210 , 8210 , 8850, 5210, 6600... nice efsanelerin mucidi Nokia'nın yerini iphone almış, samsung almış. Herkesin elinde ya iphone ya samsung. Estetik anlayışı değişti, zaman değişti, her şey değişti. Geyik kısmı bir yana ben cidden üzüntü duyduğum için bunları yazdım. Ayfon ne lan :(
Bir tek galaksi nota sempatim var o da büyük ekranında açıp bir şeyler okunur mu ki diye ama andıroyid ne abi andıroyid ne ya. iğğrenç bir arayüz iğğğrenç bir işletim sistemi.

www.youtube.com
(4) 

Matematik zekası / Kafam mı basmıyor acaba sorusu

LORDS #454354 
Matematik zekası dediğimiz şey acaba sezgisel bir şey midir? Düşününce matematiğin, çakıl taşı saymak düzeyinde de olsa aslında soyut bir şey olduğu kanısına varıyorum. Dört tane çakıl taşı sayıyorsun ama dört rakamı o çakıl taşlarından ayrı soyut bir şey.

Bunun ötesinde, ben yeni öğrendiğim bazı kavramları tam böyle çakıl taşı sayarkenki gibi basit ve emin olarak anlayamıyorum. Daha çok sezgisel mi denir ne denir bilemiyorum, daha farklı öğreniyorum.

Örneğin skalar çarpım, vektörel çarpım, triple product, determinant denen şeyleri öğrendikten sonra uygulamalarını lisedeki sayılar, eşitsizlikler gibi kavramlar üzerine kurulan kurallar ve özelikleri kullanırkenki kadar rahat ve ne yaptığımın tamamen bilincinde olarak yapamıyorum. Buna ezber mi denir? Çünkü aklımda tutabileceğimi düşünmüyorum, o yüzden sadece bir şekilde işlemleri yapıp geçiyorum.


Örneğin bir matris işlemini yaparken ne olup bittiği konusunda 7x-4y<0 eşitsizliğini y için çözerkenki gibi emin değilim. İşi biraz bilinçaltım mı hallediyor acaba?

Önerisi olan?


Bir de ben düşünmeye üşenirim. Satranç falan oynayamam o yüzden, hamleleri hesaplayamam. En basit bir taşı oynatmak söz konusu bile olduğunda o öyle olsa şu şöyle oluru hesaplarken ne nasıl oluyodu lan? diye bir önceki adımı unutur, kaybolurum. Bir adım öteye götürmek zihnimde deveye hendek atlatmaktan zor gelir.


Çok uzun yazdım okuyup cevaplayan çıkar mı bilmem. Konu ile ilgili olan birileri yazar belki.
(7) 

Diş eti

LORDS #454293 
5 senedir porselen kaplamaların olduğu yerdeki diş etlerim son bir haftadır sızlıyor ve böyle çok hafif belli belirsiz şişmiş gibi hissediyorum. Neden böyle olur?

edit: fazlaca ice tea içmekten mi olur acep?
(5) 

Okurken Çalışmak

LORDS #453254 
Merhaba duyurunun azimli profesyonelleri.

Öğrenciyim, beni yarıyolda bırakmayacak, çıkarılma riskinin minimum olduğu bir işte yarı zamanlı çalışmak istiyorum. Maddi olarak beklentim 400 lira civarı. Hem okul hem iş nasıl mümkün olabilir? Tecrübesi olan var mı? Part time çalışmada gün ve saatler nasıl belirleniyor? Gün saat tercih şansım olabilir mi?
Önerilerinizi bekliyorum.


Ek olarak:
Bölümüm elektronik mühendisliği fakat henüz elime havya almışlığım yok.
İngilizcem fena değildir bir işe yarar mı acaba?
Şehir İzmir.
(9) 

Çalışmak

LORDS #453129 
Merhaba duyurunun azimli profesyonelleri.

Öğrenciyim, beni yarıyolda bırakmayacak, çıkarılma riskinin minimum olduğu bir işte yarı zamanlı çalışmak istiyorum. Maddi olarak beklentim 400 lira civarı. Hem okul hem iş nasıl mümkün olabilir? Tecrübesi olan var mı? Part time çalışmada gün ve saatler nasıl belirleniyor? Gün saat tercih şansım olabilir mi?
Önerilerinizi bekliyorum.


Ek olarak:
Bölümüm elektronik mühendisliği fakat henüz elime havya almışlığım yok.
İngilizcem fena değildir bir işe yarar mı acaba?
Şehir İzmir.



Hayalimde okulun yakınındaki starbaksta baristalık ya da cinebonusta gişe var. Bilemiyorum.
(7) 

İnsan neden uyuşmaz

LORDS #452595 
Şimdi şöyle bir şey var, ben bildiğin uyuşmuyorum. Ne zaman diş hekimine gitsem 2 iğneden aşağı kesmiyor.

Geçen kaplamanın altında kalan yarı siniri ölü diş için kanal tedavisi oldum. Bi iğne üstüne bi de şu uçlu kalem gibi çıt çıt diye basarak diş köküne yapılan uyuşturucuyu yedim. Doktor ölçü almak için kullandığı kanal iğnesini sinirin ucuna hafifçe değdirecek gibi oldu, beynim zonkladı. En son sinirin üstüne damlattı birkaç damla öyle aldı siniri.

Benim niye böyle lan? Allah korusun derhal uyuşmam icap eden kötü bir durum olsa sıkıntı olur yani.
(4) 

Takım elbise falan giyip

LORDS #451629 
böyle düğüne giderkenki gibi giyinmek için bi deyim vardı neydi o?
(3) 

Sağlıklı beslenenler / diyetisyenler

LORDS #451232 
Diyetinizi neye göre belirliyorsunuz? Hangi kaynakları kullanıyorsunuz ve güvenilirliğinden nasıl emin oluyorsunuz?
Bildiklerinizden bir kısmını paylaşırsanız sevinirim.
Allah ne verdi yiyen bir insanım.
Bir de
Karaciğer için faydalı besin önerileri fena olmaz.
(1) 

Eliptik Bislet / Cross trainer

LORDS #450674 
Almaya karar verdim. Piyasada Voit'ten başka marka yok gibi gözükse de buraya da sorayım dedim. Hangisinden almalı? Bütçe max 1500 civar
(2) 

İnlemek

LORDS #449434 
acı çekenin en büyük hazzıdır.


gibi bir söz hatırlıyorum. Doğrusu nedir, kime aittir bilen var mı?
(2) 

Ağrı Kesici

LORDS #449335 
Prospektüsüne baktım fakat göremedim. 24 saat içinde en fazlakaç tane Arveles içebilirim?
(1) 

İzmir Diş Hekimi

LORDS #449290 
Bildiği iyi bir diş hekimi olan var mı? Benim gittiğim hekim bugün çok doluymuş. Alsancaktaki birkaç klinik ile görüşeceğim, bu arada bu burada dursun, önerisi olan olur ise diye.
Sağ alt kaplama ya da 20lik ikisinden biri beni öldürüyo.
(4) 

Yumurta susatır mı?

LORDS #446657 
Sahur için
(3) 

Takım çalışmasına inanan!1!!

LORDS #445771 
İş ilanlarına bakıyorum da birileri işçi ararken "takım çalışmasına inanan" diye saçma salak ifadeler kullanıyor. Takım çalışması ne lan? Böyle bi saçmalık mı var? Takım çalışmasına inanan keriz arıyoruz. Birileri bunu söyleyebiliyorsa İncil'e inanan, Yehova'ya inanan diye de işçi aranabilir gayet. Ne saçma ake. O zaman hiiç malum topluluklara bok atmayalım.
(1) 

Connected2.me

LORDS #442798 
Hacklendi sanırım. Kullanıcı hesaplarına Premiumbeyin, serdal34 gibi isimlere sahip birilerinden kullanıcı takip hilesi: diye ne idüğü belirsiz linkler spamleniyor.
(4) 

Telefonumu çok özlüyorum :(

LORDS #441789 
Dünden önceki gün kaybettim onu sanırım. En son annemle konuşmuştum. Şimdi kimbilir nerede? ne yapıyor? Son 3 senedir birlikteydik. Nerelerden düşürdüm ne taklalar attırdım bana mısın demedi canım 6300ım şimdi onu kaybettim KAYBETTİM :(

İstemem ben ayfon bok yesin ayfon istemem samsung da istemem android bokunu yesin 6300ımın. Çok mutsuzum şu anda.
(1) 

LoL - Firewall

LORDS #441617 
LoL oyuna bağlanırken masaüstüne attı bağlanılamadı, firewall falan dedi. Antivirüs falan da yok neyin fayırvoluna takıldı ki?
(3) 

Kayıp Cep Telefonu

LORDS #441560 
Cep telefonumu kaybettim, hattımı aramalara kapattırdım. Başka yapmam gereken bir şey var mıdır? Kayıp telefon nereye haber verilir? Polise?
(1) 

Bunu da bulursan adamsın duyuru!

LORDS #440575 
www.youtube.com

Bu videoda çalan şarkının adı?
(1) 

Videonun başında çalan şarkı

LORDS #440443 
(6) 

Film Önerisi

LORDS #439990 
Böyle içinde değişik hekır olsun, elektronik aletler olsun ama amerikan ordusuna çalışan arnoldşıvarzenegerden mürekkep dünyayı/amerikayı falan kurtaran gerizekalı amerikan tipleri değil de böyle anti kahraman olabilir, askerli olmasın mümkünse. kendi kendine bi şeyler yapan karakter istiyorum bi şeyler yapsın ama gerçek şeyler. anlayanınız varsa terazisine abancam.

evinde bi şeyler yapsın mesela ya da garajında ya da alakasız bi yerde. bi şey yapmalı film.
(15) 

Topuklu ayakkabı

LORDS #438856 
İş hayatında kadınların giyimi konusunu düşündüm (evet böyle boş bi adamımdır) Topuklu ayakkabı nedir? Kalçayı daha belirgin hale getirmekten başka bir olayı var mıdır topuklu ayakkabının? Kadınlar, profesyonel hayatlarında dişiliklerinden ödün vermek istemiyorlar sanırım. İş hayatında kadının topuklu ayakkabı giymesi fikri kimden, ne mantıkla çıkmıştır? Fikirleri ve kendisi yok sayılarak, sadece cinsel obje olarak algılanmaktan yakınan feminist hanımlar bu topuklu ayakkabı geleneğinden hiç alınıp gocunmuyorlar mı? Bu konuda böyle hassas iseler neden popolarını dışarı çıkarıp geziyorlar? Popoları yeterince yuvarlak ve dik olur ise belki fikirleri de beğenilir?

Mini eteklerden bahsetmeye üşendim.

Aşağıda "kadın takım elbise" ve "döpiyes" aramalarının Google görsel sonuçları var. Bütün ayakkabılar topuklu.

www.google.com.tr


www.google.com.tr
(1) 

Alıntı

LORDS #438847 
Bir entry alıntılamak istesek yazarından izin istememiz gerekiyor mu?
(5) 

Taksi durağı şikayet (İzmir)

LORDS #438073 
Taksi duraklarının bir işletmecisi falan olur mu? Sürekli müşterisi olduğum bir durakta işe başlayan bir şoför bugün terbiyesizlik yaptı. Şikayet edebileceğim bir yer var mı?



Soru yukarıda.
Buradan sonrası (TLDR) sevgili günlük tadında, canı sıkılanlara okumak için bi hikaye. Taksicilere beraber kızalım.








Haftanın en az 4 günü okula gitmek için 2 yıldır müşterisi olduğum Göztepe Park Taksi durağı yeni şoför almış. Bugün denk geldi, göztepeden balçovaya gidene kadar ne üniversiteli kızların orospuluğunu bıraktı ne anasını sikmediği kaldı iki lafından biri "amına koyim". Herifle yüzgöz olmadım, gidene kadar he dedim güldüm geçtim. Arada bi de anlatırken eliyle dizime dokunuyo. Teallam.

Neyse, gideceğim yere vardım, parayı verdim, para üstünü verdi. Taksiden indim, arkamdan bağırdı: "BİLADER!!" Geri döndüm, "ben sana parayı fazla mı verdim?" diye soruyo. Yok dedim para tamam bak. Aradan beş dakka geçince farkettim telefonu düşürmüşüm takside.

İşim bitince durağa döndüm, telsizle anons geçtiler. Durakta kimse yok. Lan tanıdıklardan bi tanesi bile mi olmaz durak bomboş. Adam yarım saat sonra geldi. Bak çok şanslısın ha senden sonra 5-6 tane müşteri aldım, hiçbiri farketmedi, arkaya düşmüş dyip telefonumu verdi, teşekkür ettim ama olmadı yani teşekkür yetmeyecek belli.

Döndüm arkamı gidiyorum, KARDEŞİM!! diye seslendi buyur dedim bak balçovadan buraya müşteri almadan geldim taksimetreyi açtım 17 lira yazdı (yalan. her sabah duraktan balçovaya giderim 15.50 yazar 15 lira alırlar benden) hiç olmadı bi 10 lira ver deyince benim asfalyalar attı. Ben sinirlenince sustu pıstı taam ya taam dedi falan. Göztepe Park Taksi durağından taksiye binmeyelim binenleri uyaralım.
(4) 

Soğuk sütlü kahve

LORDS #437368 
içince uyku gelir mi gider mi?
(9) 

ek$isözlükten nasıl haberiniz olmuştu? Özellikle 2000 ve öncesi

LORDS #437078 
Ben çocukken Number 1 da bilgisayar oyunlarını tanıtan bir program vardı. Eğer yanılmıyorsam oradan mı haberim olmuştu acaba?
(9) 

Gümrük - Starbucks şurupları

LORDS #436806 
www.starbucksstore.com

Starbaks şuruplarını satıyormuş. Bunları amerikadan getirtsek gümrükten geçer mi? Yoksa kimsayal falan diye takılır mı? Gümrükteki herif içine tükürür mü?
(2) 

Uçurulan duyuru hesabı

LORDS #436382 
Geri açılır mı?
(4) 

Playlist

LORDS #435970 
Şu anda çalmakta olan playlistim aşağıdaki gibidir. Bu playliste eklenebileceğini düşündüğünüz sanatçılar şarkılar var mıdır? Morcheeba, Zero 7, Hooverphonic, Portishead hariç.


Say Hello - Deep Dish
Cover My Eyes - La Roux
Around The World - Daft Punk
Chase The Sun - Planet Funk
Electric Feel - MGMT
Get Over You - Sophie Ellis Bextor
If This Ain't Love - Spiller Groovejet
Keep You Kimi - Hird
Murder On The Dancefloor - Sophie Ellis Bextor
Time To Pretend - MGMT
Unfinished Sympathy - Massive Attack
When I Grow Up - Fever Ray
What Else Is There - Röyksopp
(11) 

Elektronik

LORDS #435867 
Böyle elektronik, fizik, bilgisayar vs... konulara meraklı insanlar varsa arada bir görüşsek ya ben kendi başıma bi halta yaramıyorum galiba. Yalnızım lan yok mu böyle bilimperver aranızda gaz yapalım çalışalım bi şeyler yapalım? Kendim de yapıyım bari bu gece bi şeyler yapmaya başlıycam. Daha elektrik devreleri dersi bile almadım ama yapçam!1!1bir!
(1) 

LoL

LORDS #435806 
Bu oyunun kaç sunucusu var? İki gün önce başladım oyuna 98li polonyalı idiot çocuklardan gına geldi. Ben mi yanlış sunucudayım?
(6) 

Çok çalışkan çok öğrenen insanlar

LORDS #435418 
Ben de istiyorum çok bileyim. Ne bileyim kendi kendime bir şeylerle uğraşayım okuyup çalışıp araştırıp öğreneyim güzel şeyler yapayım ama olmuyor. Ya kendimi yutubda crazy dancer kayseri videoları izlerken ya da connected2.me de kızlara bokumu ye yazarken ya da lol oynarken buluyorum. Hiç yapamıyorum değil. bir gün iki gün ama sonrası yok. :(

Sürekli böyle faydalı şeylerle uğraşan insan varsa burda işi ne tabi ama yine de

Önerisi olan?
-Montla sıçmayı denedim.







Bir de bu hadisenin zeka ile alakası var mı? Genelde zeki insanlar oluyor böyle yapanlar. Yani aslında salak salak internette takılacağıma vaktimi doğru dürüst kullanayım deyip bunu uygulayabilecek kadar akıl fikir sahibi insanlar oluyor genelde. Ben malım biraz galiba ondan.
(4) 

Gıda

LORDS #434980 
Akşam iglo fiş fingır denen lanetten yedim. Yattım, bulantıdan uyuyamadım. Gidip parmak attım rahatlayayım diye lakin gelen giden yok, öğürmekten göğsüm acıdı. Tuvaletim de yok. Vücut igloları içeri kilitledi. Atıp rahatlayamıyorum ama hiç iyi de hissetmiyorum. Önerisi olan?
(4) 

Fish Finger

LORDS #434953 
Bu nane bir tek beni mi mahvediyor? Birkaç yıl evvel Superfresh marka olanını tüketememiştim bile tadı berbat diye bugün iglo olanından yedim birkaç tane tadı daha iyiydi ama sürünüyorum. mahvetti barsaklarımı bozdu midem bulanıyo resmen besin zehirlenmesi lan. bariz zarar ziyan bir şey bu. bunu yiyip de sağlam çıkan varsa onu bi atayizler açıklayabilir mi acaba?
(2) 

Star Wars Sorusu

LORDS #431551 
SPOILER İÇERİR


Kitabı okuyanlar:


Çocuk yaşta Harikalar yaratan Anakin için yaşı büyük diyen Yoda Sırtında iki tur attığı 20 küsür yaşındaki Luke'u nasıl Darth Vader'dan güçlü hale getirebiliyor?


Ayrıca Count Dookunun etrafında çılgın taklalar atan Yoda aradan geçen 50 yılda falan nasıl o kadar yaşlanıp güçsüzleşmiş? Çılgın eki eki diye cıvıtan bi anime karakterine dönmüş?

Bunların saçma olduğunu herkes kabul ediyor mu? SITAR VORS ÇOG OVIRREYTID!1!!
(2) 

Küçük programlar yazmak için uygun fiyatlı taşınabilir bilgisayar

LORDS #423613 
Önerisi olan?
(1) 

Yazıcı Tavsiyesi

LORDS #421615 
Hiç bilmiyorum toner falan nasıl oluyo o öyle? Hangi yazıcıyı alayım ucuz ucuz dünyaları basıcam bi de böyle düşük kalite saman kağıdına basar mı?
1

mobil görünümden çık